Plotkowy dla dietetyczek :) III - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-27, 11:21   #1651
asiek14
Zakorzenienie

Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) III

zrobiłam sobie zieloną z opuncją
nie wiem jeszcze, ale wydaje mi się że nawet ok. tylko za bardzo sie rozpisałam i czas mi sie skończył. przepisalam tylko to co miałam na brudno (i tak 10 minut pracy dodatkowe) a jedno zadanie "zostawione na później" zostało puste.
zobaczę co z tych moich wypocin lterackich wyjdzie

edit: jaką mam ładną liczbę postów teraz

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 12:05   #1652
madame_apple
Zadomowienie

Czeeeeeśćć dziewuszki
Trochę mnie tu nie było chyba, starałam się Was podczytywać no, ale teraz mam już spore zaległości...
Wczoraj wróciłam z Krakowa, wieczorem (pociąg miał prawie 2h opóźnienia ). Było super, wesoło fajnie i w ogóle - tylko oczywiście za krótko, ech... Nawet nie miałabym się kiedy spotkać z krakowskimi Wizażankami bo cały czas byłam w biegu... Spałam tam tyle co nic, więc jak wczoraj walnęłam się do łóżka o 23 to dziś obudziłam się o 12No, ale czuję się zregenerowana Pogoda była ładna przez sobotę i niedzielę, ale w poniedziałek zrobiła się tak paskudna, że szok - cieszyłam się, ze dopiero w dzien wyjazdu sie schrzanila.
Krakow...ech...piekne miasto, z klimatem Ale wiecie co mnie wkurzało? Zresztą nas wszystkich. W sobote tam jest jakaś imprezowa masakra. Niby tyle klubów, tyle miejsc, a nie ma się gdzie wepchnąć. Nigdzie nie ma miejsca wolnego, wszystko pozajmowane od nie wiadomo kiedy, jakies imprezy zamkniete, albo jak juz sie trafia wolny klub to okazuje sie,ze beznadziejna muzyka... Taka ilosc ludu mnie lekko przeraza, juz wole 3miasto gdzie znam kazdy kąt i wiem, że zawsze znajdę jakies wolne fajne miejsce w sobotni wieczor. To pewnie kwestia nieznajomosci Krakowa, ale fakt-faktem - w weekendy sa tam masakryczne tłoki Mysmy w sobotę pętali się po krakowskich uliczkach przez ładnych parę godzin, żeby na koniec (po wizycie w monopolowym) zlądować w akademiku Ale zabawa była przednia
Mam to szczescie,ze dzis odwolali nam zajecia i moge spokojnie odpocząć - gdybym miala dzis na 8 zasuwac na uczelnie to bym chyba padla
Więc mam nadzieje ponadrabiac wizażowe zaległości i w końcu zrobić porządek w pokoju:P najgorsze jest to,ze w domu remont (kafelkowanie łazienki) wiec z drugiej strony przydałoby sie ewakuować ZObaczymy...

Pozdrawiam Was i ściskam mocccno

EDIT: a co do tematu "przyjaciół,znajomych,chł opaków" to ja przekonuję się, że jednak też jestem szczęściarą - wystarczy się otworzyć na ludzi bo sami do Ciebie nie zawsze wyjdą z sercem jeśli nie oferujesz tego samego w zamian... Na uczelni super ludzie, z niekórymi rozumiem się bez słów... Znajomi z liceum,z którymi teraz odnowiłam kontakty też wspaniali i wiem,że mogę na nich liczyć...Naprawdę jak o tym myślę, to od razu cieplej się robi na sercu. Mi też jeszcze niedawno nie chciało się z nikim spotykać, jeśli nie musiałam. Ale później powiedziałam sobie: "idź, bo później będziesz żałować. Nawet jeśli Ci się nie chce to pomyśl o tym, że zawsze warto spotykać się z ludźmi, żeby móc się do nich zbliżyć." I zawsze idę, gdy mi się nie chce staram się o tym nie myśleć. I nawet niechętnie wychodząc z domu - gdy już jestem wśród znajomych przekonuję się, że jest fajnie i że warto było się ruszyć Chłopaka nie mam, dołączę chyba do grona starych panien flirt? hmm chyba jestem w tym słaba, za bardzo przyjacielsko ich traktuję ale może to się kiedyś zmieni...

Edytowane przez madame_apple
Czas edycji: 2007-11-27 o 12:12 Powód: dopisek
madame_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 12:32   #1653
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość

Czapeczko też nie mam TŻ A jestem o rok starsza od Ciebie Mi tam określenie stara panna wogóle się nie podoba - wolę być flirtującym singlem
bardzo ładne określenie pozytywne ostatecznie w dzisiejszych czasach nie ma parcia na małżeństwo a flirty są właśnie trendi i kul
Cytat:
Napisane przez czapeczkaelfa Pokaż wiadomość

Eeee, dobra, wiem, ze marudze, ale jestem chora i mi wolno

no dobra niech Ci będzie
ale uszy do góry, bo będzie dobrze

a tak poza wszystkim z facetami top tylko same problemy

Cytat:
Napisane przez asiek14 Pokaż wiadomość
zrobiłam sobie zieloną z opuncją
nie wiem jeszcze, ale wydaje mi się że nawet ok. tylko za bardzo sie rozpisałam i czas mi sie skończył. przepisalam tylko to co miałam na brudno (i tak 10 minut pracy dodatkowe) a jedno zadanie "zostawione na później" zostało puste.
zobaczę co z tych moich wypocin lterackich wyjdzie

na pewno świetnie Ci poszło

Cytat:
Napisane przez madame_apple Pokaż wiadomość

Wczoraj wróciłam z Krakowa, wieczorem (pociąg miał prawie 2h opóźnienia ). Było super, wesoło fajnie i w ogóle - tylko oczywiście za krótko, ech... Nawet nie miałabym się kiedy spotkać z krakowskimi Wizażankami bo cały czas byłam w biegu... Spałam tam tyle co nic, więc jak wczoraj walnęłam się do łóżka o 23 to dziś obudziłam się o 12No, ale czuję się zregenerowana Pogoda była ładna przez sobotę i niedzielę, ale w poniedziałek zrobiła się tak paskudna, że szok - cieszyłam się, ze dopiero w dzien wyjazdu sie schrzanila.
Krakow...ech...piekne miasto, z klimatem Ale wiecie co mnie wkurzało? Zresztą nas wszystkich. W sobote tam jest jakaś imprezowa masakra. Niby tyle klubów, tyle miejsc, a nie ma się gdzie wepchnąć. Nigdzie nie ma miejsca wolnego, wszystko pozajmowane od nie wiadomo kiedy, jakies imprezy zamkniete, albo jak juz sie trafia wolny klub to okazuje sie,ze beznadziejna muzyka... Taka ilosc ludu mnie lekko przeraza, juz wole 3miasto gdzie znam kazdy kąt i wiem, że zawsze znajdę jakies wolne fajne miejsce w sobotni wieczor. To pewnie kwestia nieznajomosci Krakowa, ale fakt-faktem - w weekendy sa tam masakryczne tłoki Mysmy w sobotę pętali się po krakowskich uliczkach przez ładnych parę godzin, żeby na koniec (po wizycie w monopolowym) zlądować w akademiku Ale zabawa była przednia
bardzo się ciesze ze miło spędziłaś czas bardzo potrzebne są czasami takie eskapady, żeby się oderwać

co do przyjaźni, to ja już się kiedyś wypowiadałam, nie podchodzę do tego już tak emocjonalnie jak kiedyś ale mam kumpele na które wiem ze mogę liczyć i bardzo komfortowo się z tym czuję
wcześniej bywało różnie

niezbyt długo byłam na uczelni dobrze że mam tak blisko bo pogoda jest naprawdę ohydna szłam 15 minut i dotarłam do domu zasypana, mokra i zamarznięta

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 12:45   #1654
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

niezbyt długo byłam na uczelni dobrze że mam tak blisko bo pogoda jest naprawdę ohydna szłam 15 minut i dotarłam do domu zasypana, mokra i zamarznięta
no to ciepla herbatka z cytrynka i pod kocyk

u mnie mzawka od rana ale w maire cieplo,ok 9C.
Zjadlam lunch wlasnie. dzis po raz pierwszy mi sie zdarzylo,ze od snaidania do lunchu zglodnialam!mam takie batoniki zbozowe i sie poratowalam jednym. Ostatnio czesto jestem glodna mimo,ze nie zmniejszylam ilosci jedzenia.
Myslicie,ze to moze byc zwiazane ze zwiekszeniem cwiczen?

Milego popoludnia wam zycze.
Stary 2007-11-27, 13:02   #1655
madame_apple
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
Ostatnio czesto jestem glodna mimo,ze nie zmniejszylam ilosci jedzenia.
Myslicie,ze to moze byc zwiazane ze zwiekszeniem cwiczen?
Myślę, że jak najbardziej. W końcu więcej ćwiczysz=więcej spalasz=rośnie Twoje zapotrzebowanie energetyczne

Stary 2007-11-27, 13:09   #1656
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

ha! i nie spytała mnie nie cieszę się za wczęsnie, bo przeciez codziennie mam polski, a zaliczma się do ciasnego grona niepytanych

Nauki mam dzisiaj strasznie dużo, ide się na chwile połozyć i biorę się do pracy,b o chociaz chciałabym mieć wolny wieczór ;(

Madame - fajnie Cię tu znowu widzieć ^^

Asiek - na pewno dobrze Ci poszło , nasza zdolniacha

Miłego popołudnia

życiowy parkiet bywa śliski
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 13:16   #1657
phenomena
Zakorzenienie

dziewczyny musze w koncu przyzna sie do tego... mam problem z ed.. ciagnie sie za mna juz od roku. poczatki pewnie juz znacie, pislaalm kiedys o tym. chcialam wtedy przytyc, bo doprowadzilam sie do niecalych 40kg. w wakacje zapomnialam o wszytskim. spedzalam duzo czasu ze swoim tz, wyjezdzalismy ze znajomymi. gotowalismy razem. cieszylam sie, bo myslalam, ze uwolnilam sie od tego.. niestety sie mylilam. to nie chce mnie opuscic ciagle jem, ciagle mam z tego powodu wyrzuty sumienia.. nie licze juz kalorii, ale jednak moja mysli walcza ze soba.. nie wyjde z tego juz
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 14:09   #1658
diamentowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość
diamentowa - kuruj się
Cytat:
Napisane przez agatka-a Pokaż wiadomość
diamentowa nie daj się
Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość

Diamentowa zamiast na zakupy to w takim stanie gorącą herbatke z cytryną, albo kakao jakieś jedzonko do chrupania I natychmiast do łózka !! Wygrzać się, wziąć leki, popatrzeć na tv, odpocząć poprostu trzeba i jutro napewno będzie lepiej !!
Cytat:

diamenciku, zdrowiej nam szybko
Cytat:
diamentowa- zdrowia zyczę
Ahhh kochaniutkie wy zawsze mi tak dobrze życzycie a ja jak na złość ciągle chora może w piątek wezmę wolne to sobie zrobię dłuższy weekend...

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
dziewczyny musze w koncu przyzna sie do tego... mam problem z ed.. ciagnie sie za mna juz od roku. poczatki pewnie juz znacie, pislaalm kiedys o tym. chcialam wtedy przytyc, bo doprowadzilam sie do niecalych 40kg. w wakacje zapomnialam o wszytskim. spedzalam duzo czasu ze swoim tz, wyjezdzalismy ze znajomymi. gotowalismy razem. cieszylam sie, bo myslalam, ze uwolnilam sie od tego.. niestety sie mylilam. to nie chce mnie opuscic ciagle jem, ciagle mam z tego powodu wyrzuty sumienia.. nie licze juz kalorii, ale jednak moja mysli walcza ze soba.. nie wyjde z tego juz
Nie możesz zakładać, że nie wyjdziesz. Skoro jesz to widać, że masz szansę tylko musisz teraz zadbać o psychikę. Dobry lekarz psycholog w tej sytuacji jest konieczny. Chodzisz na terapię?
diamentowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 15:10   #1659
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
A ja wierze, że wyjdziesz z tego, najwazniejsze jest to, że jesteś swiadoma swego problemu i nie bagatelizujez go. uwierz mi, że ta świadomosc jest bardzo wazna, najwazniejsza ! Jesli wiesz, że jesteś chora to masz ogromne szanse na wyjscie z tego !

Cytat:
ha! i nie spytała mnie nie cieszę się za wczęsnie, bo przeciez codziennie mam polski, a zaliczma się do ciasnego grona niepytanych

Nauki mam dzisiaj strasznie dużo, ide się na chwile połozyć i biorę się do pracy,b o chociaz chciałabym mieć wolny wieczór ;(

Madame - fajnie Cię tu znowu widzieć ^^

Asiek - na pewno dobrze Ci poszło , nasza zdolniacha

Miłego popołudnia
A u mnie spr. z franka okazał się łatwy... tak łatwy, że az jak się okazało ja uczyłam się trudniejszych rzeczy, a tego co potrzeba nie

Nareszcie wróciłam...
Jestem padnięta, zziębnięta, jakoś dziwnie poddenerwowana i boli mnie głowa... Jak ja kocham taka pogode
Ide sobie nalac kapuśniaczku i wypić gorącą herbatke
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 15:19   #1660
madame_apple
Zadomowienie

Cytat:
powodzenia, mam nadzieje,ze ladnie sie ze wszystkim wyrobisz

Cytat:
nie poddawaj się, bo wtedy faktycznie trudniej będzie Ci z tego wyjść... Może powinnas znaleźć sobie coś, co pomogloby Ci zapomniec? Spędzać wiecej czasu ze znajomymi, zapisac na dodatkowe zajecia,ktore odciagna Cie od problemu jedzeniowego? A psycholog? Chodzisz, a moze myslalas o wizycie u takowego?
Trzymam kciuki za Ciebie, glowa do gory - ze wszystkiego da sie wyjsc jesli tego naprawde chcesz!

Cytat:
Napisane przez diamentowa Pokaż wiadomość
Ahhh kochaniutkie wy zawsze mi tak dobrze życzycie a ja jak na złość ciągle chora może w piątek wezmę wolne to sobie zrobię dłuższy weekend...
a mi oczywiscie zaległościowo "umkło", że chora jestes... Takze teraz dolaczam sie do zyczen powrotu do zdrowka
I tak, koniecznie zafunduj sobie dluzszy weekend jesli masz taka mozliwosc

Cytat:
A
Nareszcie wróciłam...
Jestem padnięta, zziębnięta, jakoś dziwnie poddenerwowana i boli mnie głowa... Jak ja kocham taka pogode
Ide sobie nalac kapuśniaczku i wypić gorącą herbatke
yhhh tez kocham taką pogodę...:/ grrr... no,ale nic nie da sie z tym niestety zrobic, wiec trza sie przyzwyczaic...
Mmmm ten kapusniaczek i herbatka tak smacznie brzmia... Tez idę po ciepła herbę ogrzać zmarźnięte łapy...

Stary 2007-11-27, 15:36   #1661
śnieżka_
Zakorzenienie

Cytat:
Chociaz nie.. z drugiej strony musze isc, bo musze po lekcjach iść na zakupy i odwiedzić moją przybraną babcie (mieszkałam z nia drzwi w drzwi 13 lat, od małego z nia przebywałam, ma ponad 80 lat, a taka dziarna babcia jest, że szok o seksie z nia niedawno gadałam ) Bo dziś dzwoniła do mnie jej wnuczka, że Pani Marysia się strasznie martwi o mnie czy aby nie jestem w szpitalu, bo nie byłam u niej dwa tygodnie... Ja to dopiero jestem niedobraaa... aż mi głupio, ze tyle czasu u niej nie byłam, zawsze chodziłam co tydzień, a nawet częściej, no, ale poprostu... nie mogłam.
To musi być super staruszka

Cytat:
Napisane przez Mangolina Pokaż wiadomość

Zauważyłam, że 75% osób w moim wieku lubi rozmowy "o niczym", robienie czegoś bez sensu ... Czekam, aż znajdę przyjaciela z którym można mądrze pogadać, powygłupiać się, a nie osoby która odstawia pokazówę, żeby być "krejzi".

taak ;] ale gaadanie o niczym jest czasem ok chodz bywa denerwujące.

Cytat:
Napisane przez czapeczkaelfa Pokaż wiadomość

Co do przyjaciol i facetow- mam bardzo podobnie. Na przyjaciolach wiele razy się zawiodłam i coraz bardziej się od ludzi odsuwam. Praktycznie z nikim się nie spotykam jeśli nie muszę. Trochę mnie to martwi, bo w sumie chyba powinnam jakies kontakty utrzymywac, ale z drugiej strony nie mam na to wcale ochoty.
A jeśli chodzi o chłopaka, to go nie posiadam i pogodziłam sie z mysla, ze w najblizszym czasie posiadac nie bede. Aczkolwiek niedlugo juz chyba bede uznana za stara panne bo mam 21 lat No coz, kupie sobie kota i bede siedziec i robic na drutach. Ktoras chce sweterek?

eh u mnie podobnie, tyle że spotykam się ale rzadko bo mi się nie chce .. chyba za dobrze znam te osoby i już po prostu czasem robi się nudno
a sweterek ja poproszę granatowy bo poluję na coś w tym kolorze

Cytat:
Czeeeeeśćć dziewuszki
Trochę mnie tu nie było chyba, starałam się Was podczytywać no, ale teraz mam już spore zaległości...
Mam to szczescie,ze dzis odwolali nam zajecia i moge spokojnie odpocząć - gdybym miala dzis na 8 zasuwac na uczelnie to bym chyba padla
Więc mam nadzieje ponadrabiac wizażowe zaległości i w końcu zrobić porządek w pokoju:P najgorsze jest to,ze w domu remont (kafelkowanie łazienki) wiec z drugiej strony przydałoby sie ewakuować ZObaczymy...

Pozdrawiam Was i ściskam mocccno

EDIT: a co do tematu "przyjaciół,znajomych,chł opaków" to ja przekonuję się, że jednak też jestem szczęściarą - wystarczy się otworzyć na ludzi bo sami do Ciebie nie zawsze wyjdą z sercem jeśli nie oferujesz tego samego w zamian... Na uczelni super ludzie, z niekórymi rozumiem się bez słów... Znajomi z liceum,z którymi teraz odnowiłam kontakty też wspaniali i wiem,że mogę na nich liczyć...Naprawdę jak o tym myślę, to od razu cieplej się robi na sercu. Mi też jeszcze niedawno nie chciało się z nikim spotykać, jeśli nie musiałam. Ale później powiedziałam sobie: "idź, bo później będziesz żałować. Nawet jeśli Ci się nie chce to pomyśl o tym, że zawsze warto spotykać się z ludźmi, żeby móc się do nich zbliżyć." I zawsze idę, gdy mi się nie chce staram się o tym nie myśleć. I nawet niechętnie wychodząc z domu - gdy już jestem wśród znajomych przekonuję się, że jest fajnie i że warto było się ruszyć Chłopaka nie mam, dołączę chyba do grona starych panien ale może to się kiedyś zmieni... flirt? hmm chyba jestem w tym słaba, za bardzo przyjacielsko ich traktuję

Cieszę się że wyjazd udany Kraków fakt piękne miasto ^^
ehh no jaby o mnie też próbuje mówić sobie o tym że będę żałować jak nie pojde itd ale czasem naprawdę nie mam na to chęci zwłaszcza z myślą że będzie tak jak zawsze czyli nudno w otoczeniu ciągle tych samych osob ..

Pff sprawdzian z biologi tak o ;]
i ogolnie troszkę nie fajna atmosfera przez ten wypadek ktory był koło Opola .. nie wiem czy słyszałyście ;] ale w kazdym razie w szpitalu jest jedna kolezanka moich kolezanek z klasy, jedna corka nauczycielki i wogole duzo osob ktore ja znam zna i także znało [*] dziewczyny ktore tam jechały ..

jakoś tak mi brzmi w uszach I was born to love you nie wiem co mi odbiło .. zwłaszcza że ja chyba też dołącze do waszego koła starych panien
śnieżka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 16:18   #1662
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
powodzenia, mam nadzieje,ze ladnie sie ze wszystkim wyrobisz

nie poddawaj się, bo wtedy faktycznie trudniej będzie Ci z tego wyjść... Może powinnas znaleźć sobie coś, co pomogloby Ci zapomniec? Spędzać wiecej czasu ze znajomymi, zapisac na dodatkowe zajecia,ktore odciagna Cie od problemu jedzeniowego? A psycholog? Chodzisz, a moze myslalas o wizycie u takowego?
Trzymam kciuki za Ciebie, glowa do gory - ze wszystkiego da sie wyjsc jesli tego naprawde chcesz!

a mi oczywiscie zaległościowo "umkło", że chora jestes... Takze teraz dolaczam sie do zyczen powrotu do zdrowka

yhhh tez kocham taką pogodę...:/ grrr... no,ale nic nie da sie z tym niestety zrobic, wiec trza sie przyzwyczaic...
Mmmm ten kapusniaczek i herbatka tak smacznie brzmia... Tez idę po ciepła herbę ogrzać zmarźnięte łapy...
Serdecznie zapraszam na kapuśniaczek, jeszcze mi zostało, bo mamcia na dwa dni dla mnie zrobiła, więc się podziele

Cytat:
Napisane przez śnieżka_ Pokaż wiadomość
To musi być super staruszka

taak ;] ale gaadanie o niczym jest czasem ok chodz bywa denerwujące.

eh u mnie podobnie, tyle że spotykam się ale rzadko bo mi się nie chce .. chyba za dobrze znam te osoby i już po prostu czasem robi się nudno
a sweterek ja poproszę granatowy bo poluję na coś w tym kolorze

Cieszę się że wyjazd udany Kraków fakt piękne miasto ^^
ehh no jaby o mnie też próbuje mówić sobie o tym że będę żałować jak nie pojde itd ale czasem naprawdę nie mam na to chęci zwłaszcza z myślą że będzie tak jak zawsze czyli nudno w otoczeniu ciągle tych samych osob ..

Pff sprawdzian z biologi tak o ;]
i ogolnie troszkę nie fajna atmosfera przez ten wypadek ktory był koło Opola .. nie wiem czy słyszałyście ;] ale w kazdym razie w szpitalu jest jedna kolezanka moich kolezanek z klasy, jedna corka nauczycielki i wogole duzo osob ktore ja znam zna i także znało [*] dziewczyny ktore tam jechały ..

jakoś tak mi brzmi w uszach I was born to love you nie wiem co mi odbiło .. zwłaszcza że ja chyba też dołącze do waszego koła starych panien
Śnieżka, chcesz zostac starą panną
Ale mam rozumieć, że chcesz tego, tylko dlatego, że całkiem fajna ekipa starych Panien się wytworzyła
Ja osobiście, starą panna być nie chce, ale do grona oczekujacych na TW (Tego Wymarzonego) jeśli takie grono powstanie, to się chętnie zapisze
Wogóle wypisuja mi w horoskopach powodzenie w miłości taaaa...

A u Tej sąsiadki byłam, ale zmartwiło mnie, bo źle się czuła... mam nadzieje, że jej przejdzie.

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2007-11-27, 16:53   #1663
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
no to ciepla herbatka z cytrynka i pod kocyk
tak też właśnie zrobiłam

Cytat:
koniecznie zrób sobie wolne w taką pogodę jak ciągle wychodzisz z domu toi masz małe szanse na wyzdrowienie

Cytat:

miałam napisać to samo, ale co się będę powtarzać zgadzam się w 100%

Cytat:
Napisane przez śnieżka_ Pokaż wiadomość

oj, do starości to chyba Ci jeszcze daleko

Cytat:

Ja osobiście, starą panna być nie chce, ale do grona oczekujacych na TW (Tego Wymarzonego) jeśli takie grono powstanie, to się chętnie zapisze
.
słusznie

chociaż książęta z bajki nie istnieją - to tak w ramach ostrzeżenia

śnieg pruszy cały czas... chyba się zima zadomowiła

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2007-11-27, 17:04   #1664
Ather
Zakorzenienie

<dziewczyna splotła ręce za plecami i znów zaczęła malować czubkiem buta wyimaginowane koła... zaprzestając po chwili, postanowiła przerzucić się na inną technikę>

...
ostatnio strasznie zaniedbuję plotkowy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Gatto con gli Stivali.jpg (35,0 KB, 2 załadowań)
Ather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 17:18   #1665
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) III

Cytat:
Napisane przez Ather Pokaż wiadomość
<dziewczyna splotła ręce za plecami i znów zaczęła malować czubkiem buta wyimaginowane koła... zaprzestając po chwili, postanowiła przerzucić się na inną technikę>

...

Dziewczyny tak pędzą z tymi postami, że trudno nadążyć

Madame cieszę się, że dobrze się bawiłaś A co do tłumów to tam nie tylko tak w soboty Studenckie czwartki i piątki także Jak chcesz posiedzieć proponuje początek tygodnia Co to się będzie działo w andrzejki...
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 17:24   #1666
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Ather : powaliłes mnie, ten wzrok

Chwila przerwy od nauki
Jakies kakao czy coś chyba sobie zrobię.

Ajć, ale mi dziwnie. Chętnie poszłabym na sanki, ale:
- nie mam butów
- nie mam spodni
- nie mam z kim [ dorośli pffff.]
- dzieci zajęły wszystkie górki

Stary 2007-11-27, 17:28   #1667
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
oj tak, zdecydowanie
Cytat:
- nie mam butów
- nie mam spodni
... a ja bym z miłą chęcią zakopała się pod pierzynką z gorącym waniliowym cappuccino xD
Stary 2007-11-27, 17:38   #1668
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

...
osobiści wybaczam

o ile będzie poprawa

Cytat:
Co to się będzie działo w andrzejki...
zamierzasz sprawdzić

Cytat:

- nie mam butów
- nie mam spodni
a to niedobre dzieci, żeby tak górki okupować

na pewno jeszcze zdążysz pójść, to dopiero początek (niestety ) zimy

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2007-11-27, 17:46   #1669
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
słusznie

chociaż książęta z bajki nie istnieją - to tak w ramach ostrzeżenia

śnieg pruszy cały czas... chyba się zima zadomowiła
Hmm... Oj tam jakiegoś się wygrzebie spod sniegu albo poprosze, żeby mi Świety Mikołaj w swojej wielkiej hali, tam gdzie zabawki produkuje, zrobił jeden niepowtarzalny egzemplarz !

Cytat:

...
Słodkie to spojrzenie Kochana, ale Ty nas tu nie bierz na kocie oczęta, a poprostu częściej tu bywaj o !

Cytat:
Przyznam szczerze, że ostatnio wcale nie jest tak źle Czasem jak wchodziłam rano, a potem koło 15, to 3 strony miałam do czytania

Cytat:
Ather : powaliłes mnie, ten wzrok

Chwila przerwy od nauki
Jakies kakao czy coś chyba sobie zrobię.

- nie mam butów
- nie mam spodni
Nefre, a mogłabyś zrobić też dla mnie ?
W zamian pożycze Ci butów co Ty na to ?

Cytat:
oj tak, zdecydowanie

... a ja bym z miłą chęcią zakopała się pod pierzynką z gorącym waniliowym cappuccino xD
mmmm na czekoladowe cappucino to i ja bym się skusiła... bo daaawno nie piłam ale.. nie mam w domu
Albo gorącą la feste.. (gorącą czekolade czyli - wiem, wiem, że wiecie co to )

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2007-11-27, 17:48   #1670
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) III

Cytat:
zamierzasz sprawdzić
Koniecznie
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 18:32   #1671
agness51
Zakorzenienie

Dobry wieczór
Wpadłam się tylko przywitać,czas goni niestety
Oby do świąt,wtedy sobie odpocznę porządnie i będę leniuchowała:-

Co do tego tematu znajomych itp ... przypomniała mi się jedna moja 'przyjaciółka'. Był czas,że mogłam z nią pogadać o wszystkim,nawzajem się sobie zwierzałyśmy i tak dalej,no ale kiedy poszłyśmy do nowej szkoły (ona jest w tej samej,ale w innej klasie),to kontakt się urwał trochę ... Jak się spotkałyśmy,to ona ciągle gadała o sobie,o tym,że ma nowego chłopaka,tak się nim zachwycała ... A ani razu nie zapytała co tam u mnie i mojego TŻ-ta,w ogóle nie intersowała się tym,co się u mnie dzieje ... Teraz tak mi troszkę smutno jak to wspominam ...

Dzisiaj trochę kombinowałam w kuchni,prawie nic mi nie wychodziło ... Chciałam zrobić sobie budyń,ale najpierw dałam za mało mleka,to dolałam wody,potem okazało się,że dałam za mało proszku,więc zupa budyniowa mi wyszła,a nie budyń ... Buuu;(
Ale przeżyłam

Ather - Słodki ten kotek

Wczoraj minęły 4 miesiące odkąd jestem z TŻ-tem Jak ten czas szybko leci

Miłego wieczorku

Ps. U mnie też piękna zima
Bym se pozjeżdżała

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 18:48   #1672
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Co do tego tematu znajomych itp ... przypomniała mi się jedna moja 'przyjaciółka'. Był czas,że mogłam z nią pogadać o wszystkim,nawzajem się sobie zwierzałyśmy i tak dalej,no ale kiedy poszłyśmy do nowej szkoły (ona jest w tej samej,ale w innej klasie),to kontakt się urwał trochę ... Jak się spotkałyśmy,to ona ciągle gadała o sobie,o tym,że ma nowego chłopaka,tak się nim zachwycała ... A ani razu nie zapytała co tam u mnie i mojego TŻ-ta,w ogóle nie intersowała się tym,co się u mnie dzieje ... Teraz tak mi troszkę smutno jak to wspominam ...

Dzisiaj trochę kombinowałam w kuchni,prawie nic mi nie wychodziło ... Chciałam zrobić sobie budyń,ale najpierw dałam za mało mleka,to dolałam wody,potem okazało się,że dałam za mało proszku,więc zupa budyniowa mi wyszła,a nie budyń ... Buuu;(
Ale przeżyłam

Ather - Słodki ten kotek

Miłego wieczorku

Ps. U mnie też piękna zima
Bym se pozjeżdżała
Gratuluje i Życze kolejnych 4 i kolejnych i koleeejnyyychhh...

Tez miałam taką "przyjaciółke" tylko, że moja... potrafiła mi wmawiac, że mój eks TŻ mnie zdradza, oszukuje, lub, że ZDRADZA Z NIĄ, przy czym ewidentnie oskarżała jego, a ona była niewinna... Z czego wszystko to było bzdura.. Dlatego mam tylko jedna prawdziwą przyjaciólke, a reszta to kolezanki i zanim użyje słowa "przyjaźń" musi minąc wieeele czasu.

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2007-11-27, 19:06   #1673
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Cytat:

Nefre, a mogłabyś zrobić też dla mnie ?
W zamian pożycze Ci butów co Ty na to ?
Pożycz bucików, pozycz Zrobię Ci nawet jakies jedzenie do tego
2 h pisałam zadanie domowe z WOSu, a mianowicie.. skargę Moje oczy wysiadają.

Właśnie dowiedziałam się, że mojego brata [alkoholika] wyrzucili z pracy. To oznacza dla mnie koniec, bo wiem, ze prędzej czy później on się tu wprowadzi. Nie potrafiłabym wytrzymac z 2 alkoholikami pod jednym dachem. Nie dośc, ze ojciec to jeszcze on. Od jutra szukam mieszkania, stancji, cokolwiek. I na studia to juz na pewno dzienne. Nie chcę na zaoczne, chce byc jak najdalej od domu.
;(

Stary 2007-11-27, 19:31   #1674
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie dowiedziałam się, że mojego brata [alkoholika] wyrzucili z pracy. To oznacza dla mnie koniec, bo wiem, ze prędzej czy później on się tu wprowadzi. Nie potrafiłabym wytrzymac z 2 alkoholikami pod jednym dachem. Nie dośc, ze ojciec to jeszcze on. Od jutra szukam mieszkania, stancji, cokolwiek. I na studia to juz na pewno dzienne. Nie chcę na zaoczne, chce byc jak najdalej od domu.
;(
jesteś pewna że się wprowadzi ?
Nefre... tak mi przykro, nie wiem nawet co Ci napisać, ech...
Naprawdę nie da się nic z tą całą sytuacją zrobić ?
Stary 2007-11-27, 19:34   #1675
diamentowa
Zakorzenienie

Cytat:

[/quote]gratulejszynz

Cytat:

;(
I myślę, że w razie czego powinnaś tak zrobic, poczujesz z pewnością niesamowitą ulgę.

Ewuś mój tata tak samo mi mówi jak mam wyzdrowieć jak ciągle łażę .

A propo mądrych konwesacji i gadek o niczym to... u mnie zależy od humoru. Czasami mam ochotę gadać i gadać na poważne życiowe tematy, roztrząsać pewne sprawy czasem nawet filozoficznie .
Jednak kiedy najdzie mnie tzw. głupawka to potrzafię pleść takie bzdury że szok, śmieję się głupkowato ze wszystkiego co czasami bywa wkurzające dla innych, którzy owej głupawki akurat nie doświadczają .
Także jeśli chodzi o mnie- nie ma reguły .
diamentowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 19:41   #1676
asiek14
Zakorzenienie

wróciłam z dyskoteki andrzejkowej...
tak mi jakoś dzisiaj ogólnie "do bani", chyba jestem przemęczona i stanowczo za dużo myślę
a jutro mamty "festiwal nauki" i dwie godziny warsztatów z dowolnego przedmiotu zamiast lekcji. potem tylko przygotowanie do olimpiady i znowu dom i w dodatku wszystko zacznie sie dopiero o 10

ather - wybaczam ach te oczy
nefre - szczerze to nawet sama nie wiem jak cię pocieszyć. nigdy nie bylam w takiej sytuacji i nie wiem jakie slowa są najodpowiedniejsze. mam nadzieję że wkrótce jakoś to sie ułozy i wreszcie będzie dobrze
agness - gratuluję

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
Stary 2007-11-27, 19:47   #1677
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Cytat:
jesteś pewna że się wprowadzi ?
Nefre... tak mi przykro, nie wiem nawet co Ci napisać, ech...
Naprawdę nie da się nic z tą całą sytuacją zrobić ?
To jest tylko kwestia czasu. Moja mama ma dla niego zbyt miekkie serce. A on tyle krzywdy nam wyrządził. Przeciez jak on sie tu wprowadzi to w moim domu będzie Sodoma i Gomora ;( I w dodatku moi rodzice beda płacic alimenty na JEGO dzieci. PO prostu nci tylko.. eh ;( To jest chyba najgrosza wiadomośc odkąd pamiętam ;(

Cytat:

I myślę, że w razie czego powinnaś tak zrobic, poczujesz z pewnością niesamowitą ulgę.
Ehh żeby ten czas szybko leciał ;(

Cytat:

nefre - szczerze to nawet sama nie wiem jak cię pocieszyć. nigdy nie bylam w takiej sytuacji i nie wiem jakie slowa są najodpowiedniejsze. mam nadzieję że wkrótce jakoś to sie ułozy i wreszcie będzie dobrze
agness - gratuluję [/I]
Tu nie ma co pocieszac, bo ja żadnego pocieszenia tu nie widzę.. Nie widzę żadnych pozytywnych aspektów. Moje zycie zaczyna się zawalać, lec w druzach... Ciekawe jak zdam maturę heh.

Stary 2007-11-27, 19:53   #1678
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm... Oj tam jakiegoś się wygrzebie spod sniegu albo poprosze, żeby mi Świety Mikołaj w swojej wielkiej hali, tam gdzie zabawki produkuje, zrobił jeden niepowtarzalny egzemplarz !
jak Ci się uda Mikołaja przebłagać to pochwal się efektem

Cytat:
Koniecznie
odpowiedź prawidłowa

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość

to bardzo typowe że tak się dzieje zmiana otoczenia zmienia ludzi i znajomości rzadko są w stanie przetrwać tą próbę

gratuluję 4-miesięcznicy

Cytat:

;(

dobrze ze jesteś już w tym wieku że masz perspektywy na wyprowadzkę
poczujesz ulgę
wiem to, bo ja poczułam, chociaż byłam w lepszej sytuacji niż Ty

Cytat:
wróciłam z dyskoteki andrzejkowej...
tak mi jakoś dzisiaj ogólnie "do bani", chyba jestem przemęczona i stanowczo za dużo myślę
oczywiście że jesteś przemęczona ja się w dziwię jak Ty w ogóle funkcjonujesz przy takim nawale pracy

normalnie siadłam dziś na chwilę do książek, cud się zdarzył

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2007-11-27, 19:56   #1679
asiek14
Zakorzenienie

ewusiu nie wiem to jest chyba jakiś olimpiadowy trans... . w czwartek mam ostatnią - z angielskiego
boje sie że z żadnej nie przejdę

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
Stary 2007-11-27, 20:25   #1680
phenomena
Zakorzenienie

PROSZE TRZYMAC ZA MNIE KCIUKI DO 24.12! UWAGA, NIE JEM SLODYCZY!!!
jesli cos tkne, to prosze mnie zlinczowac porzadnie.. amen!
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości