Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-14, 10:44   #2131
agusiia69
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
ja wzięłam jeszcze puder , i muszę jakiś krem z filtrem poszukac w koncu lato będzie
O tak! Taki krem na spacery obowiązkowo!
Stary 2016-04-14, 10:49   #2132
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Trzymaj się Kochana i odpoczywaj dużo.

Może pamiętacie jak Wam pisałam o koleżance ze w 32 tyg wylądowała w szpitalu z 3 cm rozwarciem. Po miesiącu leżenia wyszła, Z szyjką wszystko ok zamknęła się ale dziewczyna ma dalej leżeć do wtorku a potem lekarz jej powiedziała że może już wieszać firanki i myć okna bo Mała będzie donoszona.

Moja znajoma tez tak miała - urodziła po terminie
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 10:53   #2133
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
ja wzięłam jeszcze puder , i muszę jakiś krem z filtrem poszukac w koncu lato będzie
nad pudrem też się zastanawiałam ale jak będzie krem do pupki to po co puder... :/

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Spokojnie

Ja będę używać tylko wacików a co z oczkami i noskiem to jeszcze nie wiem, ale myślałam o soli morskiej A jak nie to woda przegotowana starczy.
bo rożnie mówią... albo woda albo sól

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

słyszę jak jakieś maleństwo płacze... boziuuu

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Moja znajoma tez tak miała - urodziła po terminie
no ja mam nadzieje ze urodzi koleżanka w terminie lub właśnie po... bo dużo nerwów ja to kosztowało i dużo starań o Malutką

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 10:55   #2134
CarycaKatharina
Zadomowienie

Cytat:

Srokao pisała u siebie żeby najlepiej wybierać te z filtrem mineralnym np. pharmaceris b bezpieczny krem ochronny spf 50. Ma dwa posty o takich kremach- drogeryjne i apteczne. Z drogeryjnych to wychodzi na to, że nic się nie nadaje od pierwszych dni... wszystko od 6mc...
Stary 2016-04-14, 10:58   #2135
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Ja kupiłam Linomag jest od 1 dnia życia
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 11:01   #2136
Paula_ck
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
powodzenia Radena- wolą pewnie dmuchać na zimne.

witam się po wizycie- synek 1760 waży, wody w normie. Lekarz mnie nie zbadał ginekologicznie więc nie wiem jak szyjka. Ogólnie miły gość, ale zdziwiony że zmieniam lekarza pod koniec ciąży.
Super że wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Dzisiaj bylam.z wynikami Igiego u pediatry. Wszystko ok. Zelazo ma lepsze od mojego prawie 24. Mi tez sie podnioslo przez dwa tygodnie z 11.1 na 11.6. I hemokryt z 34 na 35,6 a tylko kilka razy sok z buraka pilam. Z Igim na sam koniec mialam 11.8 i tobyla najnizsza hemoglobina. U endo ok. Wyniki dobre. Wizyta teraz 4-6tygodni po porodzie. Odwiedzilam tez położną, wiec moglam serduszka posłuchać. Dostalam tez rozne probki i ulotki.
Super Ja się właśnie zastanawiam czy iść się zapisać wcześniej do położnej. W razie gdybym nie była zadowolona to mogłabym zmienić jeszcze.

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

Zbieram się do położnej na ktg. Później z Bartkiem do pediatry.
A na 15:30 usg , zobaczę moje Córeczkę
Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Witam z rana Gabrys fika w brzuchu po pysznym sniadanku (jogurt grecki, miod, chia, truskawki i borowki), chyba mu smakowalo.

Anuszka, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Mi sie tak pieknie nie zlozylo, bo ja mam 31 tc, a wczoraj stuknelo mi 29 lat. Wiec za rok zapraszam na moja 30-stke w pelni % Poki co zapraszam na Metrowca. Dzis swietuje drugi dzien, bo imieniny
Wszystkiego najlepszego Justynko! Mmm ale słodkości

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Na ktg wszystko ok. Szalone to moje dziecię

Ale mam i problem- wizytę u ginekologa prowadzącego miałam mieć w następny piątek. A się okazało ze ani jutro ani za tydzień go nie będzie (przyjmuje tylko w piątki).
Oprocz pracy w przychodni pracuje takze w szpitalu w moim rodzinnym miescie, a tam ordynator jakoś poważnie się rozchorowal i mój ginekolog go zastępuje. I teraz nie wiadomo ile to potrwa i czy wróci do pracy w przychodni w maju. Świetnie
Mam nadzieje ze jednak tak, bo nie uśmiecha mi się zmieniać ginekologa pod koniec ciąży. Poza tym jemu ufam, jest dobrym specjalista. I Lubie go jako człowieka i lekarza

Mam się zjawić jutro na wizytę u innego ginekologa, a za tydzień tylko na przedłużenie zwolnienia.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Głaskać nie wolno jeśli ciąża zagrożona
Ja w ciąży z Bartkiem miałam zakaz bo i tak moja macica była nadreaktywna, ciągle spieta. I szyjka krótka.
Tyle co smarowalam brzuch balsamem.

Teraz boje się głaskać bo i tak mi często twardnieje, ale przykladam rękę do brzucha bardzo często
Słabo trochę z tym lekarzem wyszło ale może jakoś się rozwiąże wszystko i wróci ten twój.
Co do głaskania bo brzuchu to mi też zwracała uwagę położna która mnie waży przed każdą wizytą u gin i tak samo w SR mówiły o tym więc staram się nie masować bo i tak mi twardnieje ostatnio bardzo brzuch. Nawet w nocy o to spać nie mogę bo aż mnie boli jak się zepnie. No ale narazie biorę 3 razy no spe, magnez tez caly czas i może przejdzie i to tylko takie tymczasowe.

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Ja z tej serii kupiłam jeszcze balsam,ale nie wiem czy to miało sens. I zasypke z firmy linomag. Pewnie w domu będę używać skrobii, ale do szpitala wezmę na wszelki wypadek ta zasypke

Mi też się śnił były ostatnio. Potem miałam dzień do kitu:-/
A najlepsze,że to było po tym jak mi mąż wieczorem mówił dużo miłych rzeczy,więc na chłopski rozum były nie powinien mi się śnić

Ech, byłam na badaniach i jednak zostaję w szpitalu... mam ciągle napięty brzuch,skrócona szyjke i rozwarcie na 1 cm
Radena trzymaj się tam Na pewno będzie wszystko dobrze Gdzie leżysz?
Stary 2016-04-14, 11:03   #2137
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Super że tak szaleje dobrze w brzuszku u Mamci

A z lekarzem może nie będzie tak źle

Hmm jak dość często głaskam brzuszek i jak na razie wszystko jest w porządku.
Bardzo dobrze
Malutka oswaja sie z Twoim głosem i dotykiem przez brzuch

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Dostałam w spadku ;p
eee to nie ma co wybrzydzac
Cytat:
Będąc u taty podejdę do rossmana i popatrzę jeszcze na te inne maści do pupy bo mam kupiony bepanthen i nie wiem czy coś jeszcze kupić np sudocrem. A i dla siebie kupie hennę i sama sobie nałożę na brwi

Jeszcze chwila w łóżku i czas wstać wczoraj Tz umył garnki ufff mam to z głowy
Myślę, że bepanten na razie starczy
Cytat:
własnie wczoraj się zastanawiałam nad kremem do twarzy i go nie wzięłam bo powiem szczerze nie wiedziałam w końcu jaki.

jak mam waciki kosmetyczne to gaziki też kupować ?

I oczka przemywać będziecie woda przygotowana a do noska sól morska ?
Oczka woda, nosek jeszcze nie wiem.
Ile masz op płatków ja na razie 2 op. Ale w Biedrze maja w promocji być to dokupie jeszcze ze 2

Chyba zaczynam panikować
Cytat:
Zimą i jesienią jak swieci ostre słońce to też wypada użyć kremu z filtrem

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 11:08   #2138
Honcia
Zakorzenienie

Dzien dobry Mamusie

Ja wczoraj troszke poszalalam bo skosilam trawe przed domem... Dobrze sie czuje i chodzilam w slimaczym tempie a dzisiaj juz pada...

Dzisiaj mam w planie zwezic spodnie ktore na aukcji wygladaly normalnie a sa szerokie jak szwedy. Przy moim wzroscie to nke przejdzie wiec musze je po calosci przeciagnac

Kosmetyki dla Coreczki kupilam Hipp zel do ciala i wlosow i oliwke. Zastanawiam sie nad kremem do buzi... Do pupy mam Bepanthen extra.

Radena odpoczywaj sobie w szpitalu. Trzy dni szybko minie a pobadaja was dokladnie i bedziesz spokojniejsza

Aaa co do dotykania brzuszka to tez slyszlam ze nie wolno ale ja sie oprzec nie moge z tym ze ja dziecie glaskam po pleckach a Malutka sama sie nadstawia

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 11:11   #2139
ania230
Zakorzenienie

Mamuśki biorę się za robotę

Miłego dnia

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 11:13   #2140
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
własnie wczoraj się zastanawiałam nad kremem do twarzy i go nie wzięłam bo powiem szczerze nie wiedziałam w końcu jaki.

jak mam waciki kosmetyczne to gaziki też kupować ?

I oczka przemywać będziecie woda przygotowana a do noska sól morska ?

Chyba zaczynam panikować
Ja gaziki tez mam , oprócz płatków, bo z nich nie wylatuja paproszki i do oczek są lepsze.A do przemywania oczek sól fizjologiczna
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 11:13   #2141
haneczkab92
Ania

Dzień dobry!
Po pierwsze bardzo chciałam Wam podziękować za troskę i zamartwianie się co z nami, chciałam Wam dawać znać na bieżąco, ale jak mówiłam, nie miałam internetu;/
Jeszcze raz dziękuję

U mnie dziś szaro i ponuro, ale najważniejsze, że w domu.
Od wczoraj Was nadrabiałam, ale w końcu mi się udało.

Co do zakupów- czekam na wypłatę i muszę zamówić resztę rzeczy. Nie dużo tego jest, ale jednak wolałabym to zrobić sama. I jak najszybciej, bo różnie już może być.

Gratuluję wszystkim dziewczynom udanych wizyt! widzę maluszki rosną jak na drożdżach
Moja to coś mi się wydaje będzie kruszynka po tatusiu(tż miał 2 kg jak się urodził) bo to leci 32 tydzień a Hania waży jakoś 1680g..

Co do rozstępów- to mój brzuch jest cały w paski.. smarowałam i niestety mimo to się pojawiły i to bardzo bardzo dużo.. trudno, nie będę rozpaczać z tego powodu bo i tak nie mam na to wpływu..

CarycaKatharina
- dobrze, że w końcu poszłaś na l4, należy Ci się

Anuszka- spóźnione, ale serdeczne życzenia urodzinowe

Claudette- dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa. Jeśli lekarz kazał leżeć, to zastosuj się do jego zaleceń. Byle wytrwać do bezpiecznych tygodni, a na pewno tak będzie

Soffinka- nie zamartwiaj się! lekarz na pewno nic przed Tobą nie ukrywa.
W Twoim przypadku przedwczesny poród jest realny, dlatego lekarz pewnie robi wszytko wcześniej, żeby później wszystko było w razie, jakby się coś wcześniej działo. Ale spokojnie, jeszcze trochę wytrzymasz w dwupaku wszystko będzie ok.

Radena- oby wszystko było ok dobrze, że zostawili Cię w szpitalu. Poobserwują to rozwarcie, na pewno podadzą leki i unormują wszystko
Informuj nas w miarę na bieżąco proszę.

Pikpik- ja co prawda nie mam doświadczenia, ale sporo czytałam i zdecydowanie polecałabym chustę.
I też śnią mi się koszmary;/

Co do walizek do szpitala
- poobserwowałam trochę i sporo kobiet ma walizki na kółkach. Wygodniejsze to bo nie trzeba dźwigać.

Justyna- podwójne życzenia w takim razie;*

Co do leków
- kupiłam sól morską do noska i sól fizjologiczną do przemywania oczek.

Co do szpitala- byłam teraz we Wrocławiu na Brochowie. I powiem Wam, że ogólnie nie było najgorzej...ale: leżałam na ginekologii, bo na patologii nie ma miejsc. Zresztą kobiety po porodzie również leżały na ginekologii bo tak dużo porodów, że co 5 minut był kolejny..
Dobrze, że nie odsyłali do innych szpitali..
Jedzenie w miarę znośne, nie będę w tej kwestii narzekać.
Trzy prysznice na wszystkie sale..ale jakoś nie miałam problemu z umyciem się. No i cztery toalety w tym dwie tak małe, że nie wiedziałam, jak sie w nich ruszyć..
Położne- ogólnie w porządku, choć było kilka takich, które sama wyrzuciłabym z pracy...
Przypuszczam, że na patologii, czy przedporodowej jest zupełnie inaczej, no ale ja doświadczyłam tego co było na ginekologii.
Mam nadzieję, że jak ja będę rodzić, nie będzie takiego wysypu porodów

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 11:18   #2142
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Soffinka, ja tez dostalam uzywany spiworek rozowy. Tez jak Ty mysle, ze jak Gabrys polubi to zainwestuje w bardziej odpowiedni kolor
Co do Chia, to kiedys z kolezanka uleglysmy modzie i kupilysmy. Ogolnie jako reklamowany srodek odchudzajacy to to sciema. Ja jem bardziej ze wzgledow odzywczych, jest bardziej bogate w mikroelementy i kwasy omega-3 niz nasze siemie lniane. No i fajne deserki sie z tego robi. Ja nie mam weny tworczej i podpatruje od kolezanki co ona wymysla. Ostatnio jadam w takiej wersji jak dzis pisalam. Czasami robie z tego pudding z mleka i do tego zmiksowane owoce.

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Dziekuje dziewczyny za zyczenia

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 11:42   #2143
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Soffinka, ja tez dostalam uzywany spiworek rozowy. Tez jak Ty mysle, ze jak Gabrys polubi to zainwestuje w bardziej odpowiedni kolor
Co do Chia, to kiedys z kolezanka uleglysmy modzie i kupilysmy. Ogolnie jako reklamowany srodek odchudzajacy to to sciema. Ja jem bardziej ze wzgledow odzywczych, jest bardziej bogate w mikroelementy i kwasy omega-3 niz nasze siemie lniane. No i fajne deserki sie z tego robi. Ja nie mam weny tworczej i podpatruje od kolezanki co ona wymysla. Ostatnio jadam w takiej wersji jak dzis pisalam. Czasami robie z tego pudding z mleka i do tego zmiksowane owoce.

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Dziekuje dziewczyny za zyczenia

No wlasnie ja ze względu na te kwasu omega sie przymierzam bo nie jestem wielka fanka ryb i myśle ze to mogłoby uzupełnić moj wręcz pewny niedobór
Gdzie kupujecie ? Bo nastawiłam sie na rossman
Stary 2016-04-14, 11:47   #2144
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie ja ze względu na te kwasu omega sie przymierzam bo nie jestem wielka fanka ryb i myśle ze to mogłoby uzupełnić moj wręcz pewny niedobór
Gdzie kupujecie ? Bo nastawiłam sie na rossman
W Lidlu są czasami i ostatnio w Biedrze w dobrej cenie było Może się u Ciebie jeszcze ostało

Sophia Loren
Stary 2016-04-14, 11:50   #2145
soffinka
Zadomowienie

Sprawdzę to
Stary 2016-04-14, 11:53   #2146
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Sprawdzę to
Ja mam 2 opakowania i zapominam o nim :P

Sophia Loren
Stary 2016-04-14, 11:57   #2147
Asiek121
Zakorzenienie

Ja też kupiłam narazie od kolezanki używany śpiworek za 10 zł bardzo fajny jak sie sprawdzi to kupie jakiś nowy
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 12:00   #2148
PikPik09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość

Chustę. Tzn. nie wiem o jakich "nosidełkach" mówisz, ale podejrzewam wisiadła. Nosidełko musi być ergonomiczne, inne szkodzą dziecku (nóżki muszą być na żabkę, a nie zwisać). Sama miałam chustę na początek i nosidło Tula, jak Sara już siedziała (chociaż można dokupić wkładkę dla młodszych dzieci), jedno i drugie bardzo wygodne
no miałam coś takiego:
DSCF4528.jpg
DSCF3676.jpg
było niewygodne dla mnie na jedno ramię noszone. dziecko wolałabym mieć bardziej "naturalnie" ułozone
Mój widzicie był taki klopsik to pólbiedy potem ale mmiesięczne maleństawo bylo dziwnie w tym nosić.

Edytowane przez PikPik09
Czas edycji: 2016-04-14 o 12:01
PikPik09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 12:07   #2149
misia880
Zakorzenienie

Obiecana fota w chuscie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1460628472238.jpg (38,9 KB, 46 załadowań)

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 12:13   #2150
PikPik09
Raczkowanie

Cytat:

Ostatnio śnią mi się bardzo dziwne sny i mnóstwo znajomych, była praca, były facet, rzeczy związane z rodziną... Na prawdę takie nie zrozumiałe dla mnie sny.
Ja mam jakies okropności , wczoraj to jakies tortury na ludziach i dzieciach. skad to się bierze ani nie ogladam takich filmów czy programów nigdy mnie to nie bawiło a tu nagle takie kloce które mnie budza przerazeniem.

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Obiecana fota w chuscie
wyglada stabilnie i naturalna pozycja. ogolnie fajnie. praktyki sie boje ze bedzie mi wiazanie za dlugo schodzilo i dziecko sie rozplacze. Czy w tym nie jest goraco? Lato ma byc conajmniej takie jak ostatnie.
Stary 2016-04-14, 12:25   #2151
misia880
Zakorzenienie

No jest cieplej wiadomo to jednak material.
Moj sie drze jak pogan jak go motam ;D jak skoncze to jest zadowolony

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 13:22   #2152
201711281320
Konto usunięte

Dzień Dobry!
U mnie dzisiaj leje... Wyszykowałam dzieci na 8:00 do szkoły i poszłam jeszcze spać. Obudziła mnie córka jak wróciła o 11:40
Chociaż tak myślę sobie że jakbym się położyła to znowu bym zasnęła
Co do kosmetyków to ja kupiłam płyn do mycia ciała i włosów, oliwkę z zamierzeniem wkrapiania do wody, krem ochronny na pupę i tyle. W razie odparzenia mam w domu linomag albo alantan. Potrzebuję jeszcze tylko kremu z filtrem na spacery.
Sól fizjologiczną mam raczej zawsze w domu, oczka też ew. można śmiało przemyć wodą przegotowaną.

Nosidełka na pewno nie kupuję, może chustę. Zobaczę czy będzie potrzebna.

Justyna WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE Z OKAZJI URODZIN I IMIENIN! I jednak zrobiłaś tego metrowca! Wygląda pysznie

Ja tam brzucho głaszczę ale nie twardnieje mi wtedy.

Wczoraj się dowiedziałam, że moja koleżanka, kóra ma dwoje dzieci mniej więcej w wieku moich też jest w ciąży i spodziewają się bliźniaków A niedawno kupili nowy 5-osobowy samochód
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 13:35   #2153
agusiia69
Zakorzenienie

No nie wiem.. w dalszym ciągu nie przekonują mnie ani chusty ani jakieś nosidełka

Ja już zrobiłam dwa prania, odkurzyłam piętro i zrobiłam obiadek Dziś sałatka z kurczaka, kaszy gryczanej, pomidora, ogórka i cebulki. Nie było takie złe, ale chętnie zjadłabym co innego:P np: pizze lub kebaba

W maju mam urodziny i zamierzam upiec ciasto marchewkowe Rozmawiałam z diabetologiem na temat cukru i powiedziała, że cukier brązowy mogę dodać. Oczywiście mam zamiar zrobić wersję dla cukrzyków. Unikam słodyczy jak mogę, ale skuszę się na jeden kawałek i ciekawe jak będzie wyglądał cukier. Jeśli w normie to od czasu do czasu będę je piekła Ale powiem Wam, że nie umiem piec ciast.. Nawet karpatka z proszku mi kiedyś nie wyszła
Stary 2016-04-14, 13:37   #2154
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!
U mnie dzisiaj leje... Wyszykowałam dzieci na 8:00 do szkoły i poszłam jeszcze spać. Obudziła mnie córka jak wróciła o 11:40
Chociaż tak myślę sobie że jakbym się położyła to znowu bym zasnęła
Co do kosmetyków to ja kupiłam płyn do mycia ciała i włosów, oliwkę z zamierzeniem wkrapiania do wody, krem ochronny na pupę i tyle. W razie odparzenia mam w domu linomag albo alantan. Potrzebuję jeszcze tylko kremu z filtrem na spacery.
Sól fizjologiczną mam raczej zawsze w domu, oczka też ew. można śmiało przemyć wodą przegotowaną.

Nosidełka na pewno nie kupuję, może chustę. Zobaczę czy będzie potrzebna.

Justyna WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE Z OKAZJI URODZIN I IMIENIN! I jednak zrobiłaś tego metrowca! Wygląda pysznie

Ja tam brzucho głaszczę ale nie twardnieje mi wtedy.

Wczoraj się dowiedziałam, że moja koleżanka, kóra ma dwoje dzieci mniej więcej w wieku moich też jest w ciąży i spodziewają się bliźniaków A niedawno kupili nowy 5-osobowy samochód
To może być im ciasno w nowym aucie

Fajnie, że pospalas odpoczelas sobie U mnie też pogoda szaro-bura. Obiad praktycznie sam się gotuje: schab duszony z cebulką i kasza jęczmienna do tego Ciasto jabłkowe w piekarniku. Pranie czeka na rozwieszenie, ale to tz mi pomoże

Sophia Loren
Stary 2016-04-14, 13:54   #2155
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Justynka wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń

Radena trzymaj się Kochana w tym szpitalu napewno wszystko będzie dobrze.

I u mnie tez pranie a już wszystko miałam poprane i poprasowane a tu cały czas coś a tylko we dwoje z mężem jesteśmy ehhh

Po 11 mnie sen złapał i tak do 13 sobie pospalam ale chętnie wróciła bym jeszcze do łóżka tylko w nocy bym nie spała.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 13:54   #2156
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Hej! U nas pada co mnie szczerze ucieszyło bo deszcz wyciszyl trochę moją alergię :-D byłam w Tesco i trafiłam na wyprzedaże- kupiłam starszej pieciopak bodziakow z długim rękawem za 20zl młodszej jeszcze nic- muszę pierw ogarnąć co będzie miała po starszej i dopiero wtedy dokupię resztę. A to myślę że za jakieś 2 tyg się uda...

Co do glaskania brzucha to mi też położna zabronila w pierwszej ciąży. A olejek mówiła żeby delikatnie wklepywac. Ale tak jak piszecie-to kwestia indywidualna i na pewno nie wolno w ciąży zagrożonej.

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 14:02   #2157
Kociak85
Zadomowienie

Radena, miałam pisać, że bez sensu że Cię zostawili skoro tylko twardnienie brzucha miałaś, ale doczytałam, że jednak coś tam Ci się skraca szyjka. Dostaniesz leki i pewnie zaraz wyjdziesz z zaleceniem odpoczynku

PikPik, przepraszam za to co napiszę, ale to "nosidło" które miałaś to koszmarek taki... Ani Tobie nie było wygodnie, a dziecku na pewno też ani wygodnie ani zdrowo wklejam taką przemawiającą do oczu grafikę Dla maluchów najlepsza chusta. Nosidła niektóre niby mają wkładkę "dla niemowlaka" ale to też taki wymysł trochę, gdyż w nosidle nigdy nie uzyskach tak fizjologicznej pozycji jak w chuście. Poza tym w nosidle odwiedzenie nóżek jest za duże - maluch powinien mieć nóżki przyciśnięte do brzuszka swojego. A z chustą różnie. Szybkość motania to kwestia wprawy. Moja np jak ją motałam to się darła, ale jak już tylko zamotałam to zaraz się uspokajała i w chwilę później chrapała mi pod nosem

madzius, oby nie potrzebna była zmiana lekarza na samym końcu... Jednorazowo to jeszcze okej, ale nie dziwię Ci się, że się martwisz tym.

Oczy będę przemywać solą fizjologiczną. Krem z filtrem dla córki kupowałam Ziajki, ale ona grudniowa więc latem miała już 0,5 roku. Muszę poczytać, czy dla maluszka takiego też się nada.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg graf.jpg (38,5 KB, 19 załadowań)
Stary 2016-04-14, 14:03   #2158
Radena
Zadomowienie

Paula,jestem na Prostej

Do przemywania oczek kupiłam sól fizjologiczna, a do noska nie wiem co,ta sól nie może być?
Też muszę kupić krem z filtrem. I chyba dla siebie też,bo zaczynają mi wyskakiwac plamy na twarzy:-/ a używam kremu do twarzy 10spf plus podkład 20 spf.chyba to jednak za słaba ochrona

Agusiia, mi nie wyszedł kopiec kreta kiedyś Ale i tak zjedli;-)

Wiecie co,wczoraj myślałam,że przegielam z tą izbą przyjęć,ale dziś tylko się kawałek przejdę i juz mam twardy brzuch:-/
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 14:04   #2159
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dziewczyny wiem że temat był, ale niezakodowalam... Co szykujecie na wyjście ze szpitala dla dzieciaków? Oglądałam dzisiaj w FF fajne komplety i nie mogłam się na nic zdecydowac..

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 15:25   #2160
Honcia
Zakorzenienie

Radena plamy ktore Ci Wyskakuja to pewnie "motyl ciazowy" czyli zmiana hormonalna... Ale warto zainwestowac w porzadny bloker do buzi

Dzanet ja raczej skompletuje zestaw z tego co mam kupione. W wiekszosci sa to nowe rzeczy a wydaje mi sie bez sensu kupowanie konpletu apecjalnie na wyjscie.

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości