Wymarzony pierścionek - cz. IV - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-27, 16:01   #1081
kulbit
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. IV

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
wyszło fajnie, mi sie bardzo podoba TZ też no i jak przyszłam na zajęcia to wszyscy tez mówili, że ładnie wyglądam
Fajnie A foteczki nam wstawisz?

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 16:01   #1082
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Ja nie wyobrażam sobie nie mieć w domu internetu zbyt wiele rzeczy do szkoły muszę wysyłać mailowo. Poza tym płacę tak rachunki i inne "przyjemnościowe" sprawy. Mój TŻ też potrzebuje netu do szkoły przede wszystkim, ale fakt faktem, że czasem przydałoby się go nam odciąć
dokladnie

Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
Targowa to jeden wielki korek, pracuję nieopodal
a ja mam Tż nieopodal, ciekawe, czy sie minęłyśmy kiedyś

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Ale powiem Wam szczerze, że lubię Warszawę bardzo -ja jestem takim dzieckiem cywilizacji i choć nie pochodzę stąd, to od 10 lat jest moim miastem, tu urodził mi się syn ....dużo pięknych magicznych chwil tu przeżyłam i przeżywam
ja też lubię

Cytat:
juz wrółam z zajęć teraz jestem u TZ-a byłam u fryzjera między zajęciami
zdjęcia! zdjęcia!
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 16:02   #1083
kaska87
Zakorzenienie

zdjęcia to jak TZ wróci bo poszedł do banku

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 16:06   #1084
nema_
Gość

Witam dziewczyny

Ja już znów z moim kochanym, nakarmiony bigosem poszedł na uczelnię Powiem Wam, że fala zaręczyn sięga coraz bliżej, bo wczoraj się dowiedziałam, że miesiąc temu zaręczyła się moja kuzynka - mój rocznik. Tyle, że ona ze swoim TŻ jest 6 lat, no ale co tam

Powiem Wam, że marzy mi się wreszcie wyprowadzka z tego studenckiego mieszkania, bo mimo, że wysprzątam je całe to ciągle czuję wszechotaczający mnie brud, ble fuj :-P
Stary 2007-11-27, 16:10   #1085
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nema_ Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny

Ja już znów z moim kochanym, nakarmiony bigosem poszedł na uczelnię Powiem Wam, że fala zaręczyn sięga coraz bliżej, bo wczoraj się dowiedziałam, że miesiąc temu zaręczyła się moja kuzynka - mój rocznik. Tyle, że ona ze swoim TŻ jest 6 lat, no ale co tam

Powiem Wam, że marzy mi się wreszcie wyprowadzka z tego studenckiego mieszkania, bo mimo, że wysprzątam je całe to ciągle czuję wszechotaczający mnie brud, ble fuj :-P
a Ty jak długo jesteś ze swoim TZ-em?

Stary 2007-11-27, 16:12   #1086
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
dokladnie

Może Was obie kiedyś mijałam i nie wiedziałam , że Wy to Wy

Cytat:
Witam dziewczyny

Czemu Nema czujesz ten brud nawet jak wysprzątasz?
Stary 2007-11-27, 16:13   #1087
nema_
Gość

Ech przy Waszych stażach, to aż głupio pisać ;p Jesteśmy ze soba od stycznia, aleee... ale mieszkamy ze sobą już od lutego

twin--maid, niestety to zasługa kompletnego braku chęci posprzątania po sobie przez osobę która z nami mieszka i jego dziewczynę. W kuchni się zbiera średnio 10butelek po piwie tygodniowo, śmieci nikomu się wurzucać nie chce. Podłogi zaśmiecone i pozalewane jakimiś świństwami - naprawdę czasem aż nie nadąrzam, bo i tak za chwilę zostanie to co posprzątałam zasyfione Prośby i rozmowy niewiele dają. Jest jeszcze kilka innych niehigienicznych 'drobiazgów', o których pisać już nie będę, żeby nie obrzydzić nam czytania tego forum Chce już uciec z tego mieszkania z moim TŻ!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-27, 16:15   #1088
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Ech przy Waszych stażach, to aż głupio pisać ;p Jesteśmy ze soba od stycznia, aleee... ale meiszkamy ze sobą już od lutego
Wiesz Nema ja jestem długo już z moim TŻ, ale właśnie to my nie jesteśmy zaręczeni a inne koleżanki pozaręczały się a nawet powychodziły za mąż choć były młodsze stażem i to sporo

To szybko zdecydowaliście się ze sobą zamieszkać
Stary 2007-11-27, 16:17   #1089
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ja niby tez jestem z TZ 6 lat, ale kiedys mu powiedziałam, ze zareczyny chce najwczesniej 2 lata przed slubem. bo jak juz mi sie oswiadczy to chce planowac slub. a ż slub ustalilismy na 2009 rok (oby sierpien - wsyztsko zalezy jak bedzie z terminami) dlatego tez zareczyny beda niedługo
a wogóle sie TZ zapytałam w czwratek kiedy bedziemy cos ze slubem planowac (rezerwacje itp) (jeszcze wtedy nei wiedziałam,z em i pierscionek kupi) a on- no przeciez rozmawialiśmy ze po zareczynach

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 16:20   #1090
nema_
Gość

Ech, szybko to mało powiedziane... Dodam, że poznaliśmy się przez portal dla fotografów, omotaliśmy się nawzajem totalnie przez ok miesiąc internetowo. Pierwsze spotkanie było niezwykle gorące, spędziliśmy weekend w moim mieście(dzieliło nas ok 300km), od razu pojechałam do niego na tydzień, musialam zjechac do szkoly i do domu znów na tydzien, ale od samego początku wiedzialam, że nie moge juz życ bez niego - moze sie to wydac dziwne i pochopne, ale mija już prawie rok, a ja jestem nadal najszczęśliwszą osoba na ziemi.

Madziu,
rzeczywiście sie u Ciebie już niedługo coś kroi
Kasiu, pokazuj fryzurkę
Stary 2007-11-27, 16:22   #1091
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ja niby tez jestem z TZ 6 lat, ale kiedys mu powiedziałam, ze zareczyny chce najwczesniej 2 lata przed slubem. bo jak juz mi sie oswiadczy to chce planowac slub. a ż slub ustalilismy na 2009 rok (oby sierpien - wsyztsko zalezy jak bedzie z terminami) dlatego tez zareczyny beda niedługo
a wogóle sie TZ zapytałam w czwratek kiedy bedziemy cos ze slubem planowac (rezerwacje itp) (jeszcze wtedy nei wiedziałam,z em i pierscionek kupi) a on- no przeciez rozmawialiśmy ze po zareczynach
Ja też nie chciałabym być za długo narzeczoną ale chciałabym, żebyśmy byli już narzeczeństwem, bo skoro chcemy być zawsze razem to czas na następny etap

Cytat:
Ech, szybko to mało powiedziane... Dodam, że poznaliśmy się przez portal dla fotografów, omotaliśmy się nawzajem totalnie przez ok miesiąc internetowo. Pierwsze spotkanie było niezwykle gorące, spędziliśmy weekend w moim mieście(dzieliło nas ok 300km), od razu pojechałam do niego na tydzień, musialam zjechac do szkoly i do domu znów na tydzien, ale od samego początku wiedzialam, że nie moge juz życ bez niego - moze sie to wydac dziwne i pochopne, ale mija już prawie rok, a ja jestem nadal najszczęśliwszą osoba na ziemi.

Madziu,
rzeczywiście sie u Ciebie już neidługo coś kroi
Kasiu, pokazuj fryzurkę
Czasem opłaca się zaryzykować
Stary 2007-11-27, 16:24   #1092
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie chciałabym być za długo narzeczoną ale chciałabym, żebyśmy byli już narzeczeństwem, bo skoro chcemy być zawsze razem to czas na następny etap

No ja dlatego tak czekałam i czekalam... a teraz jak pomyśle ze do końca roku zostalo tylko 34 dni to padam ze szczęscia oczywiście

Stary 2007-11-27, 16:25   #1093
nema_
Gość

Cytat:
Zdecydowanie Myślę, ze jak ma się spotkać swoją drugą połówkę, to nie ma znaczenia kiedy i w jakim czasie się to odbędzie. Znam pary, które znały się od dziecka, ale musiały dojrzeć do tego by się pokochać i teraz są szczęśliwi. Znam również historię pary, która wzięła ślub po 2tyg znajomości - są ze sobą już ok 20lat i świecą szczęściem

Miłość jest bezwzględna i nieobliczalna
Stary 2007-11-27, 16:27   #1094
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
No ja dlatego tak czekałam i czekalam... a teraz jak pomyśle ze do końca roku zostalo tylko 34 dni to padam ze szczęscia oczywiście
Na Twoim miejscu też bym tak miała ja wiem, że moje zaręczyny będą kompletnym zaskoczeniem, bo zawsze o takich marzyłam i TŻ o tym wie więc kiedy będą zależy tylko od niego a ja tylko podejrzewam, że już w niedalekiej przyszłościale czy dobrze podejrzewam czas pokaże

Cytat:
Zdecydowanie Myślę, ze jak ma się spotkać swoją drugą połówkę, to nie ma znaczenia kiedy i w jakim czasie się to odbędzie. Znam pary, które znały się od dziecka, ale musiały dojrzeć do tego by się pokochać i teraz są szczęśliwi. Znam również historię pary, która wzięła ślub po 2tyg znajomości - są ze sobą już ok 20lat i świecą szczęściem

Miłość jest bezwzględna i nieobliczalna
To prawda, że nie wiadomo nigdy kiedy i gdzie spotka się tą drugą połówkę Ja mojego TŻ poznałam też w necie i kto by pomyślał, że to będzie taki poważny związek
Stary 2007-11-27, 16:32   #1095
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ja tez nie bede dokładnie wiedzala kiedy hehe
ale wiecie smutno mi ze nie pamietam wcale jak mój pierscioneczek wygląda a TZ sie wczoraj zapytał: a co jesli on ci sie nie bedzie podobał?? a ja na to: ze skoro go wtedy wybrałam, to mi sie podobal....
juz chce go zobaczyc

Stary 2007-11-27, 16:35   #1096
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez nie bede dokładnie wiedzala kiedy hehe
ale wiecie smutno mi ze nie pamietam wcale jak mój pierscioneczek wygląda a TZ sie wczoraj zapytał: a co jesli on ci sie nie bedzie podobał?? a ja na to: ze skoro go wtedy wybrałam, to mi sie podobal....
juz chce go zobaczyc
No tak, wiem, że nie będziesz dokładnie wiedziała, ale wiesz już, ze pierścionek jest Mój TŻ sam będzie wybierał pierścionek, żebym nawet się nie spodziewała w przeciągu ilu miesięcy się oświadczy
Madzialenka na pewno Ci się spodoba, bo sama go wybrałaś, więc Twój TŻ niepotrzebnie się martwi
Stary 2007-11-27, 16:40   #1097
nema_
Gość

Mój mi coś mówił, że chciałby sam zaprojektować pierścionek dla mnie, brzmi cudnie, ale coś mi się wydaję, że może zrezygnować z tego pomysłu jak nadejdzie już ten czas.
Też marzy mi się 'atak z zaskoczenia' - jednak jakby nie patrzeć każda forma sprawi, że będę wniebowzięa w tej chwili, więc nie jest to aż tak istotne kiedy, gdzie i jak
Rozmawialiśmy też, że zaręczyny nie znaczą - ślub za rok. Wręcz przeciwnie, chcialabym minimum 2 lata sobie planować na spokojnie wszystko, zeby było idealnie No i wiem, że mój kochany chciałby najpierw poprosić mojego tatę o moją rękę - musze przyznać, że jestem bardzo za i mój tato na pewno tez bardzo doceni ten gest.
Stary 2007-11-27, 16:41   #1098
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

mam nadzieję

Stary 2007-11-27, 17:21   #1099
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

a ja nie lubię Warszawy. chociaż też jestem dzieckiem cywilizacji i chyba muszę mieszkać w mieście.ale w Warszawie to ciężko, gdy nie ma się swojego mieszkania. a my z Tżtem nie mamy. i co? i od przyszłego roku czeka nas płacenie 1200zł za kawalerkę. bo trzeba w końcu z domu się wynieś..ech..

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-27, 17:23   #1100
nema_
Gość

Nas za okolo 2lata czeka rowniez przeprowadzka do Warszawy, glownie ze względów zawodowych
Stary 2007-11-27, 18:32   #1101
kaska87
Zakorzenienie

a tam narzekacie Warszawa może nie jest najpiękniejsza ale na pewno jakies zalety ma

Stary 2007-11-27, 18:55   #1102
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
a tam narzekacie Warszawa może nie jest najpiękniejsza ale na pewno jakies zalety ma
Wspomniałam o jednej zalecie na poprzedniej stronie bodajże Mam na myśli życie kulturalne. W Warszawie od rana do nocy można pójść do kina, teatru, na wystawę czy do muzeum. W większości mniejszych miast tego brakuje Poza tym jest tyle restauracji z pysznym jedzeniem czy kawiarni gdzie można oddać się grzechowi obżarstwa Masę sklepów, dobre szkoły wyższe, łatwiej tu o pracę niż w małym mieście więc wychodzi na to, że jesteśmy skazane na tą Warszawę

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
a ja nie lubię Warszawy. chociaż też jestem dzieckiem cywilizacji i chyba muszę mieszkać w mieście.ale w Warszawie to ciężko, gdy nie ma się swojego mieszkania. a my z Tżtem nie mamy. i co? i od przyszłego roku czeka nas płacenie 1200zł za kawalerkę. bo trzeba w końcu z domu się wynieś..ech..
To jest chyba druga bo hałasie wada Warszawy. Ceny, które zwalają czasem z nóg:/
Stary 2007-11-27, 19:06   #1103
sanetka
Zakorzenienie

ja tam nie mam nic przeciwko mieszkania na wsi. teraz tez w sumie mieszkam w miescie na obrzezach, cisza spokoj

od jutra zaczynam SB zawzielam sie-walsnie ukladam jakis jadlospis na jutro zeby dac mame liste do kupienia.

Kasiu czekam na fotke

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 19:07   #1104
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Może Was obie kiedyś mijałam i nie wiedziałam , że Wy to Wy
no słuchajcie, jest to przecież całkiem możliwe... szkoda, że tak tylko w niewiedzy..

Stary 2007-11-27, 19:37   #1105
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
no słuchajcie, jest to przecież całkiem możliwe... szkoda, że tak tylko w niewiedzy..
a już teraz, w płaszczach, czapkach i szalikach, to nawet jak byśmy się zderzyly nosami, to bysmy sie pewnie nie poznaly
Stary 2007-11-27, 19:49   #1106
sanetka
Zakorzenienie

a wiecie co...
TZ dzis przyniosl przyklady kolorow frontow. zebym sobie wybrala te ktore mi sie najbardziej podobaja bo...

stwierdzil ze zacznie powoli wycinac i wynosic z roboty i skrecac szafki kuchenne dla nas. co prawda nie wiemy jakie mieszkanie wynajmiemy ale stwierdzil ze zrobi takie uniwersalne ze 3-czy bedzie umeblowane czy nie to sie przydadza

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 19:53   #1107
vadi
*sportaddict*

super, Sanetko, ze planuje Waszą przyszłość
Stary 2007-11-27, 20:03   #1108
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
a już teraz, w płaszczach, czapkach i szalikach, to nawet jak byśmy się zderzyly nosami, to bysmy sie pewnie nie poznaly
No własnie!!!

Stary 2007-11-27, 21:01   #1109
rav12345
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wiem, że moje zaręczyny będą kompletnym zaskoczeniem, bo zawsze o takich marzyłam i TŻ o tym wie więc kiedy będą zależy tylko od niego a ja tylko podejrzewam, że już w niedalekiej przyszłościale czy dobrze podejrzewam czas pokaże
Lepiej przestań podejrzewać (i szpiegować), bo zaskoczenia nie będzie . A tak w ogóle jeśli dobrze znasz swojego mężczyznę, to nie ma mowy o zaskoczeniu.

Cytat:
Mój mi coś mówił, że chciałby sam zaprojektować pierścionek dla mnie, brzmi cudnie, ale coś mi się wydaję, że może zrezygnować z tego pomysłu jak nadejdzie już ten czas.
Mój mąż sam zaprojektował, i przyznał się dopiero tydzień po zaręczynach, bo myślał że mi się nie spodoba że to nie jest pierścionek katalogowy... Ale się zdziwił...

Cytat:
Mi podobało się życie w Warszawie, mimo że spędziłam tam niewiele bo tylko 2 lata mojego życia. I w większości przypadków korzystałam z komunikacji miejskiej.

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
a wiecie co...
TZ stwierdzil ze zacznie powoli wycinac i wynosic z roboty i skrecac szafki kuchenne dla nas.
Czy wynosić znaczy KRAŚĆ?

eee... ja nie potrafię sobie życia w ten sposób układać. Wolę nie mieć, niż mieć kradzione.

Ale może źle zrozumiałam, to przepraszam.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-11-27 o 21:06 Powód: post pod postem
rav12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 21:32   #1110
Kaffienka
Raczkowanie

Cytat:
To prawda, że nie wiadomo nigdy kiedy i gdzie spotka się tą drugą połówkę Ja mojego TŻ poznałam też w necie i kto by pomyślał, że to będzie taki poważny związek
A ja poznałam mojego narzeczonego przez jazdę tym samym autobusem... Okazało się, że mieszkamy na tej samej dzielnicy. Ale wtedy się jeszcze nie poznaliśmy tylko widzieliśmy. Narzeczony odszukał mnie tydzień później (okazało się, że mamy wspólną koleżankę) i zaprosił na randkę. I tak się zaczęło...
Kaffienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości