|
|
#2251 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
My to wizazow wszystko razem robimy
nawet spać to wspólnie nie możemy :p
|
|
|
|
#2252 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2253 |
|
Zadomowienie
|
Moj tż jak wstaje, to go wypuszcza i zanim wyjdzie to Żabel wraca, ale teraz niestety w główce mu się poprzestawiało, a jak chce wejść to drapie w drzwi, nie muszę chyba pisać jak one wyglądają z zewnątrz. A w zeszłym roku, też przy cieczce, nas niebyło i taki był sfrustrowany, że i drzwi obgryzł to i jeszcze kaktusa na parapecie. Nie będę już pisać, że drzwi mają 4 lata i nie były byle jakie :-( no ale cóż zrobić :-( uroki posiadania psa, jeszcze wszystko przed tobą :-D
|
|
|
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2255 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie odpukać, to tylko brzuch daje o sobie znać i w szoku jestem, bo przed ciążą od kilku lat ciągle plecy mnie bolały, do tego stopnia, że nawet skarpetek nie mogłam ubrać. Wynika więc z tego, że jestem stworzona tylko do leżenia i pachnienia, a nie do pracy :-D
|
|
|
|
#2256 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry!
Powodzenia dzisiaj na wizytach! ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2257 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dał mi sporą dawkę euthyroxu też po porodzie "żeby pani ładnie schudła". Przy starszaku właśnie karmienie piersią bez euthyroxu mnie zgubiło... +10kg " z powietrza" [QUOTE=soffinka;58968971]Dupa - nie udało sie zasnąć, żebym ja chociaż w dzień potrafiła sie zdrzemnąć moze po porodzie sie nauczę :p/QUOTE] Oj biedaku- całą noc nie spałaś? Cytat:
![]() U nas taka pogoda beznadziejna, że chyba napiję się kawy- nawet Rafek jakiś spokojny z rana więc na niego też pogoda działa Ale mam budyń ciążowy- zadzwoniłam do przyjaciółki z życzeniami urodzinowymi 4 dni za późno bo mi się coś popyrtało w głowie z datami |
||
|
|
|
#2258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdyby chodziło tylko o mnie pewnie bym cos przekasila od czasu do czasu. Cukier by mi skoczył spadl i tyle. Ale tu chodzi o michalka wiec nie dyskutuje z tym ![]() Odpukać mnie nic nie boli. W tamtej ciąży miałam chyba juz z +15 myślałam ze pekne z bolu kręgosłupa i żeber teraz zero bolu. Pani wychowawczyni z przedszkola sie śmieje ze urodzę jak Ola będzie w przedszkolu i wrócę ja odprowadzić do domu generalnie absolutnie nie czuje wagi. Jutro zaczynam 32tydzI jeszcze nie zdążyłam poleżeć. W tamtej ciąży tylko leżałam. Tsh mam 2. Biorę euthyrox 25 Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-04-15 o 08:24 |
|
|
|
|
#2259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=zebrah;58970566]Mi endo powiedział, że w III trymestrze wynik TSH nie musi już być taki super- wystarczy jak jest do 3. Co lekarz to opinia Dał mi sporą dawkę euthyroxu też po porodzie "żeby pani ładnie schudła". Przy starszaku właśnie karmienie piersią bez euthyroxu mnie zgubiło... +10kg " z powietrza" Cytat:
Najgorsze, że przed ciążą byłam z tej lekarki zadowolona. Teraz się cieszę, że chodzę jeszcze prywatnie. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2260 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 8 miesiącu
dość poważnie to brzmi ![]() Justynko spóźnione życzenia, wszystkiego najlepszego i duuużo duuuuużo zdrowia! Wpadłam tylko się zameldować i powiedzieć, że mamy w weekend gości, wiec mnie tu trochę nie będzie Miłego weekendu! I udanych wizyt, i proszę mi siedzieć grzecznie w domu,a nie urządzać wycieczek na ip
|
|
#2261 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zero innych dolegliwości poza zgaga i bólem nerek. Cytat:
łooo matko zdesperowanny musiał być skoro kaktusa pozarl :p My w bloku mieszkamy to trzeba wyjść i wrócić z sunia. Jestem na etapie oduczania gryzienia po rękach bo kiełki kiełkami, ale nie mogę mieć obrapanych rąk im szybciej się nauczy tym lepiej ;D Cytat:
Potem już tylko malutkie drzemki w ciągu dniai nocki na czuwaniu Oby Nam się spokojne dzidzie trafiły
|
|
#2262 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje dziewczyny za zyczenia
oby sie spelnily ![]() Ja leze w lozku od godziny i nie wiem jak rozplanowac sobie dzien. Na pewno musze isc do pracy i zanies zwolnienia i formularz na macierzynski do wypelnienia oraz dziewczynom kosemtyki z avonu. Potem obiad, no i po meza na przystanek bo idziemy potem kupic mi prezent A teraz mam 4 h nic nierobienia ![]() Dzis moja kolezanka poszla na wyznaczona cesarke. Juz dzis bedzie tulic sowje malenstwo, ja juz bym chciala czerwiec ![]() Dobrze ze napisalyscie w co ubieralyscie dzieciaczkow na wyjscie, to bede sie wzorowac. U mnie nawet jak bedzie 20 st w co niewierze to i tak chlodne wiatry beda, wiec zabiore body, pajaca, kocyk, czapeczke, i na wszelki wypadek jakis sweterek czy bluze. Ze szpitala ze 15 - 20 min jazdy samochodem to jakos tam bedzie. ![]() Milego dnia
|
#2263 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podobno to normalne że bola stawy bo jakiś hormon je rozluźnia.
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się wylamalam i dziś kuchnie ogarnelam
łazienkę zostawiam na jutro
|
|
|
|
#2265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() wiesz o co chodzi.
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam nadzieję, że mój mąż pomaluje dzisiaj sypialnię... Jutro chciałabym do rodziców pojechać.
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie oprócz kręgosłupa/krzyża, okropnie bolą pachwiny jak wstaje z łóżka. Jak sięrrozchodzi jest ok, ale jak wstanę to pierwsze kroki jak jakiś paralityk jakbym chodzić nie umiała
|
|
|
|
#2268 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja też już po śniadanku chałka z dżemem i inka Mnie od czasu do czasu nogi bolą i między łopatkami kuje... ale tak to jest w miarę ok. Wczoraj do rossmana nie podeszłam bo się rozpadało a ja bez parasolki bo siostra zakosiła i będę musiała jakaś zakupić. Wczoraj wszystko zrobiłam, dzisiaj tylko obiad ugotować i się zastanawiam co ![]() Madzia zrobiła mi smaczka na galaretkę z owocami wiec na pewno ją zrobię Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizytujące i same dobre wieści proszę przynieść
|
#2270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
a mi właśnie brak... czasami się wręcz zmuszam do tego :/
---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Wczoraj w końcu pity rozliczyliśmy i tacie również więc z głowy. Zwrotu mam 15 zl wątpię żeby taka kwotę listonosz do domu przyniósł.
|
#2272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mąż wypożyczył mi książkę "W oczekiwaniu na dziecko", wprawdzie amerykański styl pisania, ale ciekawa.
|
|
|
#2273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taki żółty? Chyba jedyny beznadziejny produkt z babydream dla nas. Lepki klejacy. Nam polozna mowila ze do 6mca nie używa sie żadnych kremów ani na wiatr ani na słońce. Będę unikać wystawiania na slonko |
|
|
|
|
#2274 | |||
|
Ania
|
Dzień dobry
![]() Ja spałam w miarę dobrze, choć jak zwykle głupie sny dają o sobie znać.. Zaraz mykam na śniadanko ![]() Cytat:
![]() Ogromny? gdzie? śliczny, zgrabny brzuszek![]() Cytat:
![]() I fajnie, że opisałaś z ubrankami, zapiszę sobie Cytat:
a Ty przynajmniej mozesz to wytłumaczyć kalafiorem ciążowym![]() Moja kuzynka była z facetem 4 lata, powazny związek. Rozstali się, a on zadzwonił miesiąc przed jej urodzinami z życzeniami urodzinowymi..
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
|
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz mnie coś trafi
W poniedziałek byłam na przeglądzie samochodu. Wszystko było ok. dziś jadę do miasta i czuje ze jakoś dziwnie pedal hamulca działa- wcześniej wystarczyło ze lekko nacisne a już hamowal. A dziś musiałam prawie do dechy nacisnąć żeby zahamować. Wiec zajechalam pod przychodnie i dzwonie do męża. Przyjechał bo był akurat w pobliżu służbowym autem i co się okazało? Diagnosta tak mi sprawdzał intensywnie te hamulce ze płyn hamulcowy zniknął ze zbiornika |
|
|
|
#2276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kurczę dobrze ze w miare szybko sie zorientowałas i nic złego sie nie stało
|
|
|
|
|
#2277 | |||
|
Konto usunięte
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58965201]Sliweczka mądrze gadasz z tym ubiorem noworodka. Ja nie wyobrażam sobie wynieść ze szpitala noworodka bez choćby cieniutkiej czapeczki choć daleko mi do przegrzewania. I wezmę pajaca na wszelki wypadek.
Kiedyś pisałyscie że macie tylko kilka śpiochów. U nas się super sprawdziły, oczywiście te z rozcieciem w kroku. A body bardzo lubiłam te rozpinane na długości całej- nie trzeba ich zakladac przez główkę hm,cocordillo, auchan mają takie. Super też na wypady do lekarza.[/QUOTE] To akurat nie ja pisałam ale też się z tym zgadzam, że noworodki trzeba grzać. Ja na wyjście ze szpitala planuję body na ramiączkach, pajaca bawełnianego i bawełnianą czapeczkę ( nawet jakby było ponad 25 stopni), jak będzie chłodniej to na to jeszcze jakiś dresik. Cytat:
Ja zaczynam jutro :strach: ![]() Wijesz gniazdko Cytat:
![]() BTW polecam kupno takich woreczków z pestkami ( chyba wiśni ) w środku. Fajnie się sprawdzają na okłady i zimne i ciepłe. Ja mam 2 sztuki. Jedną w zamrażarce na wypadek jakiegoś guza na dziecięcej głowie, drugą w szafce na wypadek np. bólu brzuszka- wkładam na 2 minuty do mikrofalówki i jest gotowy do użycia. Długo utrzymują temperaturę. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Ach, miałam Wam jeszcze napisać ciekawostkę dot. diety przy karmieniu. Jak już kiedyś pisałam moja bratowa zrezygnowała ponad miesiąc temu z mleka krowiego i jego przetworów i zauważyła poprawę u dziecka. I jako że mała na dniach kończy 3 m-ce postanowiła spróbować zjeść pizzę z normalnym serem żółtym. Zjadła to na wczesną kolację i dziecko niespokojnie spało, zrobiło w nocy kilka kup co się już raczej nie zdarzało- nad ranem nawet jedną zieloną ze śluzem i ulewało jej się cały dzień. Zbieg okoliczności? Nie wydaje mi się... Na razie postanowiła dalej jechać na kozinie
|
|||
|
|
|
#2278 | |
|
Ania
|
Cytat:
Zamierzasz iść z tym do tego mechanika? Śliweczka- dobrze, że juz lepiej. ![]() Co do tego termoforu to też kupiłam w razie w wole mieć
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#2279 | |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o ubranie na wyjście to pewnie wezmę kilka różnych i będę decydować w zależności od pogody. Noworodka zawsze trzeba ubrać tą jedną warstwę więcej więc pewnie sam bodziak nie starczy. Ale znowu my ze szpitala od razu w drogę do domu (jakąś godzinę drogi w aucie) więc ubiorę na cebulkę i najwyżej w aucie coś zdejmę i przykryje kocykiem już... No tak czy siak decydować będę na miejscu.
Madzia, a Ty pytałaś o rzeczy dla nas na wyjście. Kurde, nawet nie wiem w czym ja będę wychodzić. Córę rodziłam w zimie, to nie miałam wyboru - spodnie musiałam założyć i ciepłą kurtkę czy sweter. A teraz to jakby było ciepło to nawet i w sukience można wyjść... Cytat:
Dziewczyny, która korzystała lub zamierza korzystać z tego wiaderka do mycia Tummy Tub? Zaczęłam się nad tym zastanawiać... Jak to myć w tym takiego noworodka co jeszcze głowy nie trzyma? No i się zastanawiam czy to zdrowe dla kręgosłupa jest? I czy pupę da się dobrze wymyć?
|
|
#2280 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzwoniłam do ZUSU chcą mi wynagrodzenie obniżyć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

nawet spać to wspólnie nie możemy :p

U Nas tz jak w nocy wraca z pracy to wychodzi z piesełkiem także potem śpi do czasu aż ja się nie obudze 

klask i: Suuper 

oby sie spelnily

Amen. Jednym słowem brawo dla pani kasjerki z biedronki