|
|
#4741 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja miała 37mm na usg, ale u mnie problemem jest jej miękkość.
|
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiadomo, wszystko dla dobra dzidzi. Z szyjką nie ma żartów skoro się skraca no i to ciśnienie też faktycznie warto kontrolować Super, że z Malutką wszystko ok ![]() Ja właśnie wróciłam z warzywniaka. Kupiłam cukinię i pieczarki, będą cukinie faszerowane na dzisiaj i na jutro Jutro nas pół dnia nie ma w domu, bo ja mam makijaże a tż jedzie do rodziców coś tam w aucie wymieniać, więc odgrzewany obiadek będzie jak znalazł
|
|
#4744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O luteinie juz tija pisała. Biorę i dawkuje dokładnie tak jak ona. Mały intymny dodatek - polecam korzystanie z wkładek bo luteina lubi wypływać i trzeba (przynajmniej ja tak robię) bardzo pilnować sie z higiena bo mogą zdarzyć sie niepotrzebne zapalenia. Cos mi sie zdaje, ze powinnaś przynajmniej na jakiś czas skorzystać z rad mojego lekarza. Zamiast chodzić i siedzieć - leżeć oraz ograniczyć liczbę ruchów czyli jak juz leżysz to leż, a jak masz wstać to sie zastanów czy napewno musisz. Przed nami weekend wiec w sam raz abyś mogła nauczyć sie nowego trybu ![]() Na ciśnieniu sie nie znam ale jeśli pijesz kawę to proponuje odstawić ![]() Fajnie ze z małą wszystko Ok i ze pięknie rośnie
|
|
|
|
|
#4745 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciśnienie może skoczyło z emocji po prostu? Pewnie trzeba zrezygnować z kawy? Ja np. mam syndrom białego fartucha i kosmiczne ciśnienie wychodzi na wizytach, a w domu poniżej normy. Oszczędzaj się |
|
|
|
|
#4746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4747 |
|
Raczkowanie
|
Antosia. Zrobnienie bardzo mi się podoba, ale może Antonina trochę zbyt.. Poważne? No nie wiem co mnie dziś naszło..
Przed ciążą nie czułam potrzeby noszenia wkładek, a teraz wręcz muszę. Też tak macie?
|
#4748 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
byłam zawiedziona.. W Ikei upatrzylismy sobie tylko biała komode z 4 szufladami Malm i łózeczko Helvisk, czy jakos tak? Do jego wysokości bede musiala sie przyzwyczaic. Zwykle myslalam, ze lozeczka sa duzo wyzsze![]() Cytat:
Słuchaj się lekarza i odpoczywaj dużo, a będzie dobrze
|
|
#4749 |
|
Rozeznanie
|
Dziś na szkole rodzenia położna zważyła mnie, zmierzyła tętno mojego Bartusia i wszystko ok, ale zauważyła że brzuch mam twardy i rzeczywiście często mi twardnieje
muszę się oszczędzać... A poza tym mówiła żebyśmy rozmawiały z brzuszkiem, czytały bajki, słuchały muzyki itp
|
|
|
|
#4750 | |||
|
Raczkowanie
|
ale macie śliczne brzuszki byłam dziś rano na glukozie - o matko jakie to obrzydliwe ![]() po drodze do domu zahaczyłam o biedronkę i patrząc w chłodnie te wasze lody mnie nie skusiły ![]() jeśli chodzi o kp to jak dla mnie jest to coś co wspominam bardzo dobrze, karmiłam córcie 13 miesięcy i drugą chciałabym podobnie. Przesadą jest dla mnie karmienie do lat 3, ale każdy robi jak uważa. Przez ten cały okres ani razu nie użyłam butelki (jedynie do wody) i nie uważam, że jak się karmi trzeba paradować z gołym cyckiem. W czasie ciąży też uważałam tak jak wy, że nigdy nie będę karmić przy kimś, ale po porodzie to się zmienia o ile karmiłam bez jakiegoś wstydu (jednie zakryta pieluchą) przy mamie i rodzeństwie, przyjaciółkach tak jeśli przychodzili do nas znajomi męża, jeździłam do teściów zawsze wychodziłam do drugiego pokoju lub łazienki. Tak samo w galerii, u lekarza i we wszystkich miejscach publicznych - nie miałam tyle śmiałości wywalić cyca i karmić dziecko, zawsze szukałam sobie jakiegoś miejsca dla nas ale jakoś mnie to nie obrzydza, tylko ja jestem z tych nieśmiałych tylko zwróćcie uwagę na to, że po urodzeniu dziecka no może przez miesiąc to jest wiszenie non stop na cycku, ale potem to już tak nie wygląda i śmiało można sobie zaplanować wyjście bez karmienia na spacer i w różne miejsca ![]() a i jeszcze jedno - nie uważam, że karmienie mm jest gorsze, a mamy które nie mają pokarmu są złymi matkami, to tak nie działa ale powiem wam o mojej znajomej która urodziła 2 miesiące temu i przez cała ciążę mówiła, że ona nie będzie karmić, bo kojarzy jej się to z dojeniem mleka u krów i ją to obrzydza, w ogóle nie chciała rodzić sn i załatwiała sobie w prywatnym szpitalu cesarkę, jak dla mnie to jest chore. Dziecko się urodziło, ona miała normalnie pokarm i nie przystawiła dziecka ani razu, obwiązywali ją bandażami żeby jej zanikł.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4751 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4752 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4753 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
Pierniku, ja mam w karcie ciąży same kosmiczne ciśnienia. Najlepsze to 140/93. Mam nawet jedno 160/100
Ale mam to totalnie w d, bo mierzę w domu codziennie i mam super. Syndrom białego fartucha. Kontroluj to po prostu. Nie wybiegaj lękami do przodu. Co do szyjki to nie znam się, na razie po prostu leż do kolejnej wizyty. Tak jak ja z tym lozyskiem. Na razie tylko czekanie.
|
|
|
|
#4755 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja 37mm miała ostatnio ![]() Cytat:
oo to fajny obiadek planujesz..same pieczarki wrzucisz czy coś jeszcze? ja znam takie przepis,że robi się coś w stylu kaszotto..może być z pieczarkami i tym się nadziewa..potem się zapieka pod smietaną, serem i na koniec posypuje natką.. Cytat:
serio az tak?mój nic nie mówił o leżeniu..jeszcze go mąż przycisnął czy mam więcej odpoczywać to powiedział,że oszczędniej ale bez przesady.. Ty masz taki tryb leżący-leżacy? co z jedzeniem?sprzataniem? kąpaniem? Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
Ty z łożyskiem też masz nakaz leżenia? chyba to u Ciebie niemożliwe? łozysko u Ciebie sie nie podniosło od ostatniej wizyty? Twoje dziewczyny chyba wieksze od mojej córci.. |
|||||||
|
|
|
#4756 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym tż jutro weźmie też obiad do rodziców, a dla jego taty obiad bez mięsa to nie obiad. W sumie dla mojego tż też więc robię z mięsem mielonym, pieczarkami, ryżem, cebulką i może jeszcze pomidory dorzucę. Tak się zastanawiam czy nie pójść po jeszcze ze 2 cukinie skoro tż chce też brać jutro do rodziców, ale zobaczę ile mi farszu wyjdzie Wy też się teraz tak szybko męczycie?
|
|
#4758 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ładne imię ![]() Cytat:
Jeszcze mam upatrzony kocyk, takie pojemniki i ręczniczki. Cytat:
A jak z twardością szyjki? Generalnie badał tylko w usg szyjkę czy też ręcznie?
|
|
#4759 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To jak tam ta wasza? Teofilia? Cytat:
Antosia, Antośka, Anteczka, Antka, Tosia, Tonia, Toska, Tosinek, Tosinka Podoba mi się! Naprawę! Tylko czy nie przekręcaliby imienia na Antoninę. Hmm |
||
|
|
|
#4760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ojjj oszczędzaj się ja też mierze ciśnienie, tzn powinnam kilka razy dziennie. Pierwsze tygodnie miałam wysokie, teraz jest super. W pierwszej ciązy od 36 bodajże tygodnia miałam mega nadciśnienie |
|
|
|
|
#4761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chodzę się myć ale ja mam w domu prysznic więc nie wiem jak to jest z kąpielami. Gotowanie prawie całkowicie przejął mąż, ja głównie służę radą. Pisałam, żebyś leżała, tyle ile możesz bo na tym głównie polegałby Twój pobyt w szpitalu. Leżenie tam jest o tyle dobre, że nic Cię nie ciągnie do wstawania (jedynie toaleta). z tego co kojarzę w szpitalu nic więcej nie zrobia oprócz pilnowania czy leżysz i braku pokus do siedzenia i wstawania. Ale tu już by się tija musiała wypowiedzieć. Jesteś na L4? |
|
|
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
My też zawsze dajemy kasę na chrzty
Kwota w zalezności czy jesteśmy chrzestnymi czy też nie. |
|
|
|
#4763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4764 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba pójdę na l4...jako powód podam, że nie ogarniam forum z braku czasu
na chwilę was zostawić! W pierwszej ciąży również miałam wysokie ciśnienie, dwa razy dawali mi relanium bo było zbyt wysoko. Zresztą ja zawsze mam wysokie ciśnienie, nie potrafię funkcjonować jak mam mniej niż 130/100. A ostatnio mam ciągle jakieś 116 na 80 albo okolice....ja przy takim ciśnieniu zasypiam na stojąco pod najglosniejsza kolumna estradowa nawet na koncercie heavy metalowym....
|
|
#4765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak zaznaczycie , że imię to Antonia to powinni to zapamiętać. ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4766 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytałam jeszcze gina o ruchy - co może na tym etapie niepokoić..to powiedział,że mniej niż5 ruchów na godzinę/dwie podczas leżenia..u mnie chyba zdarzały się dłuższe przerw..choć cięzko powiedzieć..nigdy tyle nie leżałam.. Cytat:
ja od dawna sapie jak lokomotywa..nawet jak byłam aktywnym palaczem to lżej mi się oddychało.. Cytat:
..pot em coś maca i na brzuch naciska sprawdzając gdzie jest dno macicy..więc nie wiem..Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() magnez przyjmuje w tabletkach..nic własnie lekarz nie mówił o zakładaniu szwu czy pessar(a?) |
|||||||
|
|
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4768 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za zdrową córcie, a Ty się trzymaj Pierniku i oszczędzaj Cytat:
![]() Cytat:
Chyba zacznę spać w majtach ![]() Ja właśnie rozważam wersję Antonia a nie Antonina. Zdrobnienie i tak pozostaje Antosia |
|||
|
|
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny przyszły mi olejki - jeden z masła shea a drugi z awokado..obydwa jako zaletę mają wymienioną zawartość wit A..z tego co kojarze w ciązy to nie jest przyjazna witamina.. czy mieszam? |
|
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
Pierniczku jak nie mówił o szwie/pessarze to dobrze. Z szyjką jest tak, że jak ona jest twarda to długość nie ma tak dużego znaczenia. Można na 2cm twardej szyjce przenosić ciążę. Ważne jest czy się nie rozwiera, nie skraca zbyt gwałtownie albo nie jest za miękka. Z tym usg to też tak dziwnie jest. Dowiesz się na przykład, że ma 4cm, a w badaniu wewnętrznym wyjdzie ciastowata szyjka (moja
) czyli źle. Wrzuć teraz trochę oszczędniejszy tryb życia, przede wszystkim nie dźwigaj. Magnez w kroplówce pozwala szybszy efekt wywołać. Dobrze, że w tabletkach bierzesz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

trzymam kciuki 
ale wiadomo, wszystko dla dobra dzidzi. Z szyjką nie ma żartów skoro się skraca no i to ciśnienie też faktycznie warto kontrolować
1.09.2012

byłam zawiedziona.. W Ikei upatrzylismy sobie tylko biała komode z 4 szufladami Malm i łózeczko Helvisk, czy jakos tak? 
czerwiec 2015
muszę się oszczędzać... 

tylko zwróćcie uwagę na to, że po urodzeniu dziecka no może przez miesiąc to jest wiszenie non stop na cycku, ale potem to już tak nie wygląda i śmiało można sobie zaplanować wyjście bez karmienia na spacer i w różne miejsca

za zdrową córcie, a Ty się trzymaj Pierniku i oszczędzaj
) czyli źle. Wrzuć teraz trochę oszczędniejszy tryb życia, przede wszystkim nie dźwigaj. Magnez w kroplówce pozwala szybszy efekt wywołać. Dobrze, że w tabletkach bierzesz