|
|
#4861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
a więc tak- z kupą robię tak jak piszesz..sprzatam od razu i myję ręcę i miejsce, w którym odchody znalazłam ![]() kupa poza kuwetą ląduje od dawna..nie kojarzę momentu z żadnym przykrym incydentem..sporadycznie zdarza się w kuwecie, zazwyczaj po jej gruntownym myciu..także obstawiam kwestie siuśków biegunki nigdy nie miał..raz w życiu miał twardą kupę i wymagał interwencji weta bo przemieszczał się trąc zadkiem o wszytsko..łojesu..sika do kuwety,więc chyba żwirek mu nie przeszkadza.. wykluczam wypadek..został wielokrotnie przyłapany w sytuacji wypróżniania obok kuwety.. zgubione kupy to inny temat ![]() resztki przyzwoitości kiedy drapie w ścianę też widzę..ale to trzeba kochac zwierzaka,żeby ta przyzwoitość dojrzeć ![]() myslisz,że sie nie zrazi jak go wstawie z kupą do kuwety? tak myslałam,ze trzeba wprowadzic bana na spanie i tyle..nie chcę,żeby spał bo w sierpniu pojawi się nowy człowiek i jak mamy spać we czwórkę, w tym kot to może być cięzko, a nie chciałabym go wtedy wykurzać z wyrka..ale to w dzień też tu nie może kimnąć?ehh będzie ciężko.. |
|
|
|
|
#4862 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie mam na szczescie zadnego chrześniaka, ale ostatnio na chrzciny daliśmy 200 złotych, myślałam ze bedzie ok, ale było tyle jedzenia ze pod koniec mi głupio było ze tak mało. Ale z drugiej strony zrobili z chrzcin takie małe wesele kurde, były chyba 3 dania ciepłe, milion przystawek i jescZze sushi....
W maju mamy jedna komunie i tez planuje dac 200 złotych. Każdy powinien dac tyle na ile go stac i ja np nie oczekuje ze na nasze wesele dostaniemy duzo pieniedzy bo robimy je dla siebie ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- A jeszcze apropo libido.... to ja mam duże i chetnie bym sie kochała codziennie, ale co z tego jak mi sił brakuje niby mam duzo energii w ciagu dnia ale jak juz przychodzi wieczór to tylko spanie mnie interesuje....tym bardziej ze kiepsko sypiam---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Tak piszecie o tym magnumach i słodyczach! Ze i ja kupiłam....i sobie leży w zamrażarce bo nie mam ochoty na słodkie -.- za to sie skusiłam na maka dzis małego, serki brie i hamburger
|
|
|
|
#4863 |
|
Zadomowienie
|
Ja uwielbiam magnumy almond ale dawno juz nie jadłam bo sa mega słodkie i jakos nie mam ochoty. Ale pokaże wam co ostatnio robiłam
ImageUploadedByWizaz Forum1460730290.939252.jpg Otóż sa to crumble z owocami zapiekane pod kruszonka i zwieńczone gałka lodów ktora sie po chwili tak pieknie rozpuszcza ze jest niebo w gębie
|
|
|
|
#4864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Długo byłam też instruktorem tańca towarzyskiego. W sumie to ciężko tak jednoznacznie określić, czym ja się zajmuję-to zależy od aktualnych warunków pogodowych ![]() Jeśli nie chcesz, żeby kot spał z Wami, jak będzie dziecko, to musisz JAK NAJSZYBCIEJ wywalić go z sypialni, bo później zrobisz Wam wszystkim kuku-kot może być zazdrosny o dziecko i będzie je obwiniać za swoją "krzywdę" Jeśli więc zależy Ci na dobrych relacjach kot-dziecko to najlepiej eksmitować kota już teraz. Ja swoich nie zamierzam oduczać, bo chcę, aby dziecko od razu spało u siebie w łóżeczku, a jeśli wezmę je do nas to jakoś się pomieścimy, choć będzie ciasnawo Niemniej nie możesz kota w dzień w puszczać, a w nocy nie. Koty zresztą nie rozróżniają dnia od nocy. Dla niego jest to więc robienie wody z mózgu-raz wolno, a raz nie wolno. Kot rozumuje na poziomie dwulatka-tak więc komunikaty muszą być ostre, żeby były zrozumiałe ;-)Dodam, że ważną sprawą jest nie odrzucanie kota-jeśli poczuje się już nieważny to możecie doświadczyć ogromnych problemów behawioralnych. Ja już jestem przygotowana psychicznie na zazdrość mojego kocura, bo to jest "cycuś mamusi", jest zazdrosny nawet o tż, więc zamierzam się pilnować, aby zrobić wszystko, żeby zwierzaki nie odczuły niczego, co mogłyby uznać za krzywdzące je. Chłop będzie miał bojowe zadanie przynieść ze szpitala pieluszkę tetrową, którą "nasączę" zapachem dziecka i na niej nasypie im smakołyków-chodzi o dobre skojarzenia. Kupę możesz włożyć do kuwety i np. nie wkładać kota do środka, a zawołać go i pokazać jak krowie na rowie palcem, gdzie powinna być kupa;-) Zostaw kupsztala na godzinę/dwie w kuwecie, niech sobie obada we własnym tempie. A masz w domu jakieś pudło albo miskę? Możesz na szybko zrobić roboczą kuwetę-nasypać do środka żwirku i zobaczyć, czy kupa zacznie lądować w przeznaczonym do tego miejscu. Skoro zaraz po wymyciu kuwety zdarza mu się zrobić kupsztala do środka, to rzeczywiście może mieć to związek z jego pedantyzmem. A jeszcze co do zakopywania, to mój kocurro po wyjściu z kuwety czyści łapki 10x-także o klop, który jest zaraz obok kuwety Ostatnio też mieliśmy sytuację: oglądamy sobie filma, a moja kotka ma tylne łapy w górze, przesuwa się za pomocą przednich i szoruje dupskiem po podłodze. TŻ zaświecił światło i naszym oczom ukazały się esy-floresy z goofna, ciągnące się od łazienki, poprzez kuchnię aż do salonu Biedna, chciała się jakoś pozbyć urobku, który zwisał jej z tyłka
Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-04-15 o 16:43 |
|
|
|
|
#4866 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..na szczęscie wyszła ksiązkowo), a w razie czego włączyć suplementy, choć ja nie jestem ich zwolennikiem..jak ja przestałam jeść mięso to było w latach 90tych (tak..wtedy jeszcze Tijii nie było na świecie), wiedza nt temat była uboga, internetu chyba nie było komputer jeden na całą ulicę służył do grania w supermario,więc to był ruch w stylu harykriszna (mam nadzieję,że nikt się nie obrazi).. nie żaluję swojej decyzji, nie mam zamiaru wracać do mięsa, ale uważam,że trzeba słuchać swojego organizmu i reagować na jego potrzeby.. mozna tak jak Krefetka jeść rzadko, jak najdzie ochota/potrzeba Cytat:
Cytat:
ja tez chcę żeby kot byl kumplem..też mam plan na dostarczenie zapachów malca do domu..ale mój się zachowuje jakby miał chprpbę sierocą..łazi za mną jak pies krok w krok..trochę się boję..może rozważę jednak taką opcję jak u Was..zmieścimy się razem.. pomysł z kuwetą na szybko podoba mi się..nawet przyszła dziś paczka do mnie w dobrym do tego celu kartonie.. |
|||
|
|
|
#4867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Składniki aktywne: sól warzona próżniowo, urea (mocznik), pięćdziesięcio procentowe kwasy owocowe AHA, olejek pomarańczowy, olejek goździkowy, ekstrakt z lnu, ekstrakt rumianku. Nie zawiera sztucznych barwników i kompozycji zapachowych. Preparat BingoSpa przeznaczony do profesjonalnych zabiegów gabinetowych. Można stosować w warunkach domowych przestrzegając zaleceń i wskazówek producenta umieszczonych na etykiecie. |
|
|
|
|
#4868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4869 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ustaw ją na razie w pobliżu starej kuwety, bo skoro tam robi tzn., że miejsce powinno mu odpowiadać. Ja zadziała, to będziesz się martwić, gdzie postawić drugą na stałe.Przemyśl dobrze sprawę spania i trzymaj się tego, co postanowisz. Moja koleżanka ma małą córeczkę i dwa takie koty jak ja-śpią w piątkę. Mówi, że ciasno, ale da się przeżyć ![]() Aaaa, moje koty też za mną chodzą wszędzie. Już dawno pożegnałam się z prywatnością nawet na klopie. Jeśli zamknę się w łazience to zaraz mam dwa wyjce pod drzwiami i muszę wpuścić. Przywykłam, że mam dwa cienie. Mała to jeszcze czasem znajdzie sobie zajęcie albo nie chce jej się, ale starszak (siedzi teraz obok) to choćby nie wiem jak spał, to gdy ja wyjdę z pomieszczenia, zwleka się i jak śnięta ryba podąża za mamusią Widać, że Ty też jesteś ważna dla swojego kota-warto o tym pamiętać w natłoku około dzieciowych spraw i obowiązków ![]() Daj znać, co z tym urobkiem |
|
|
|
|
#4870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale za to dorobił się dodatkowych fobii - jeśli w kuwecie jest juz jakaś kocia pozostałość, to żeby ponownie skorzystał musi mieć otwarte drzwiczki - jeśli zrobił qpe to po wyjściu z kuwety ogłasza to całemu światu. |
|
|
|
|
#4871 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4872 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój jak podglądacz za każdym razem jak biorę prysznic stoi pod brodzikiem.Nie wspomnę już, że każde moje przejście na siku musi się odbyć w towarzystwie kota. (potrafi z najgłębszej drzemki się obudzić, żeby nie stracić takiej atrakcji) O zamykaniu drzwi do łazienki mogę sobie pomarzyć |
|
|
|
|
#4874 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najbardziej boję się,że jak tego nie zmienimy - spania znaczy się - to nawet jak dzieć będzie w łóżeczku to ten szakal będzie się tam próbował wbić..a w nocy jak przysnę a ten sobie ubzdura,że ugniecie sobie gniazdko w óżeczku to może być niewesoło.. mój zwleka się za mną tak samo jak Twój..no chyba,że zapadnie w głeboki sen..w wc jest zawsze ze mną.. uważa ,że to najlepszy moment,żebym go głaskała..zdzwiony jest kiedy tego nie robię ![]() masz jakiś patent jeszcze na kocie dredy? skłaczył się konkretnie, wiem, że muszę to wyczesać,,walczę dzielnie, ale szybko mu się nudzi, a wiadomo jak to się kończy..koci fryzjer odpada.. raz byliśmy - on i ja mamy traumę ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
Cytat:
ucieczka z wc, żale, podglądactwo - wszystko się zgadza.. |
||||
|
|
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
Koniecznie
![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Ja mam taką zgagę dziś, że nawet jakby mi ktoś lody czy pączka przyniósł, to bym nie tknęła |
|
|
|
|
#4876 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Za mną chodziła juz taaaaaak długo... To forum to źródło inspiracji
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na komunie dostał tablet ale ja i TŻ jesteśmy mistrzami okazji i długo szukaliśmy markowego sprzetu w dobrej cenie (no i reszta prezentów w stylu Play station). Mąż swojemu też kupił to co ja tylko w srebrze, a teraz w maju idzie do komunii i zwyczajnie zapytamy jego mamę co będzie ok. Wstępnie rower. W zeszłym roku byliśmy na chrzcinach (taka mała komunia) ale jako zwykli goście to kupiliśmy krzesło do karmienia ale tez po konsultacji z rodzicami.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój kot ma problem z sikaniem Otóż podnosi dupiore w trakcie obsikując wszystko wokół... przymierzamy sie do zakupu krytej kuwety![]() Zwizualizowałam sobie twoja kotkę... i jeszcze się śmieję.
Zuzia - 29.07.2016 19:01 |
||||||
|
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mogę się doczekać truskawek, ale tych naszych.
jeszcze może z miesiąc i będą.
|
|
|
|
#4880 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale czasami bawelna bawelnie nie rowna. Te co tutaj widzialam w pepco byly bardzo brzydkie gatunkowo...wygladaly jakby byly zmechacone zanim byly wyprane i cieniutkie jak papierek.... ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
Chyba sie jednak zdecyduje na komunie dla corki ![]() ![]() ![]() W zaproszeniach napisze jak ksiadz "nie mniej niz...."![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
Pewnie w duzej mierze zalezy czy jestes na takiej diecie ze wzgledow ideologicznych (etycznych) czy tez nie. Wiekszosc moich znajomych vegan to wybor etyczny glownie a tam gdzie tak jak ja zdrowotny czy inny sa mniej radykalni. |
|||
|
|
|
#4881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Truskawki moja milosc! Jeszcze chwila i nede je pochlaniac kilogramami
|
|
#4882 |
|
Rozeznanie
|
Dostałam dziś przesyłke z bebiPrigramu
mała rzecz a cieszy, etui na książeczkę zdrowia i coś do przechowywania wyników badań dziś zamówilam darmowy kocyk sensoryczny
|
|
|
|
#4883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdzie mozna taki kocyk zamowic??
|
|
#4884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oliwia ma kolczyki ze chrztu ale ich nie nosi bo nie przepada za kolczykami. W zeszlym roku od chrzestnej swojej dostala srebrny lancuszek z wisiorkiem w ksztalcie zolwia - w zolwiach zakochala sie po wycieczce na Zakhyntos i w tym roku do tego bransoletka na reke. Jest w tym zakochana i sie nie rozstaje. Ja jak jechalam na chrzciny to kupilam taki srebry smoczek, ma pierwsze zabki albo wloski. Cos w tym stylu plus kasa. http://allegro.pl/srebrny-smoczek-pr...051324650.html |
|
|
|
|
#4885 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() juz nadrobiłam wszystkie posty z 2 dni, ale obiecuję, że już będę czytała na bieżąco, bo potem nadrobić to masakra pierniku kciuki trzymam za szyjkę, żeby już więcej się nie skróciła. moje twardnienia nadal występują i też się stresuję, że szyjka się niebawem skróci ![]() co za jedzonko tu pokazujecie ![]() przez Was właśnie zajadam czekoladę Milkę tą dużą z orzeszkiem w środku !!! a po tego magnuma zrobię sobie wycieczkę jutro ![]() ja oglądałam dzis wózki i mam chyba nowego faworyta - na żywo spodobał nam się wózek Hartan - słyszałyście coś o tych wózkach? Ja nigdy nie słyszałam a na żywo wyglądały na bardzo dobrze wykonane i solidne. justynkie - super brzuszek !!! już taki duży i kształtny wszystkie brzuszki super ![]() gratuluję wszystkich udanych wizyt!
|
#4886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj chrzestny na komunie dal mi zloty piersionek z bardzo babcinym i to peknietym oczkiem (nie byla to pamiatka rodzinna....) w rozmiarze 22.... ![]() : brzydal: A na 18 pluszaka kubusia puchatka, na slub go nie zaprosze bo sie boje ze dostane pampersy
|
|
|
|
|
#4887 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze tak w temacie chrzestnych i chrzcin - my też mamy chrzestną, moja siostra będzie, ale mam ją jedną i właściwie od 10 lat się zapowiada, także nie ma innej opcji. Zresztą nie wyobrażam sobie nikogo innego
Nie mamy wybranego chrzestnego i to będzie ciężki temat...A chrzciny będą na pewno a termin uzależnimy od mojej siostry - kiedy będzie mogła przylecieć. Ja jestem z listopada a chrzczona byłam w Boże Narodzenie. I ja czekam z utęsknieniem na truskawki, już ustaliliśmy z mężem, że będzie łubiankami przywoził z rodzinnych stron
Zuzia - 29.07.2016 19:01 |
|
|
|
#4888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestes kocim behawiorysta? |
|
|
|
|
#4889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my planujemy chrzcić właśnie w Boże Narodzenie jak akurat rodzinka się pozjeżdża
|
|
#4890 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale zakochalam sie we wszystkich odmianach kasz, fasoli, soczewicy....omnomnomnomn ....---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
Moj tez spi w nogach, ale chyba nie bede go wyrzucac...do tego psiur )
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.

Oocysty toxoplasma gondii staję się aktywne po 72 h, tak więc musiałabyś 3 doby kuwety nie sprzątać, żeby się zarazić, ale ja uważam, że nie ma co i kupy najlepiej sprzątać od razu, a potem dobrze umyć ręce. Ja także sprzątam sama, a także myję tyłki, jeśli zdarzy się wypadek. Tak naprawdę, żeby zarazić się toxo to trzeba byłoby zjeść kocią kupę albo przenieść aktywne oocysty z ręki do ust (czyli wracamy do higieny i mycia rąk).
Po pierwsze-masz pewność, że go nie boli nic? Że kuweta nie zaczęła mu się źle kojarzyć (jak kot na robaki może wycinać takie numery, ale także po jakiejś traumie-np. mega biegunce, przy której wypróżnianie go bolało->kojarzy kuwetę z bólem, więc robi qupala poza nią? Może nie odpowiadać mu miejsce postawienia kuwety (np. za bardzo na widoku), może mu się żwirek odwidział, może jest nasikane, więc on nie chce w takiej zasiuranej kupy robić, a może w ogóle odwidziało mu się robienie siku i kupy do jednej kuwety-wtedy trzeba postawić drugą. Na razie, jeśli wykluczasz problemy zdrowotne, a także zwykły wypadek (moim kotom czasem kupa odpada od tyłka po wyjściu z kuwety...
) to jeśli znajdziesz kupę obok kuwety, to włóż ją do niej i wsadź do środka kota, żeby zobaczył, gdzie ta kupa powinna być. Jeśli to nie pomoże, to zaczyna się kombinowanie z miejscem, żwirkiem, drugą kuwetą itp. Drapanie pazurem oznacza, że jednak ma resztki przyzwoitości i próbuje ją zakopać

niby mam duzo energii w ciagu dnia ale jak juz przychodzi wieczór to tylko spanie mnie interesuje....tym bardziej ze kiepsko sypiam

Biedna, chciała się jakoś pozbyć urobku, który zwisał jej z tyłka

Otóż podnosi dupiore w trakcie obsikując wszystko wokół... przymierzamy sie do zakupu krytej kuwety