Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-15, 16:11   #4861
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Kupy lepiej sprzątać od razu Oocysty toxoplasma gondii staję się aktywne po 72 h, tak więc musiałabyś 3 doby kuwety nie sprzątać, żeby się zarazić, ale ja uważam, że nie ma co i kupy najlepiej sprzątać od razu, a potem dobrze umyć ręce. Ja także sprzątam sama, a także myję tyłki, jeśli zdarzy się wypadek. Tak naprawdę, żeby zarazić się toxo to trzeba byłoby zjeść kocią kupę albo przenieść aktywne oocysty z ręki do ust (czyli wracamy do higieny i mycia rąk).

Przyczyn załatwiania się poza kuwetą może być dużo-kocia toaleta to złożony temat Po pierwsze-masz pewność, że go nie boli nic? Że kuweta nie zaczęła mu się źle kojarzyć (jak kot na robaki może wycinać takie numery, ale także po jakiejś traumie-np. mega biegunce, przy której wypróżnianie go bolało->kojarzy kuwetę z bólem, więc robi qupala poza nią? Może nie odpowiadać mu miejsce postawienia kuwety (np. za bardzo na widoku), może mu się żwirek odwidział, może jest nasikane, więc on nie chce w takiej zasiuranej kupy robić, a może w ogóle odwidziało mu się robienie siku i kupy do jednej kuwety-wtedy trzeba postawić drugą. Na razie, jeśli wykluczasz problemy zdrowotne, a także zwykły wypadek (moim kotom czasem kupa odpada od tyłka po wyjściu z kuwety...) to jeśli znajdziesz kupę obok kuwety, to włóż ją do niej i wsadź do środka kota, żeby zobaczył, gdzie ta kupa powinna być. Jeśli to nie pomoże, to zaczyna się kombinowanie z miejscem, żwirkiem, drugą kuwetą itp. Drapanie pazurem oznacza, że jednak ma resztki przyzwoitości i próbuje ją zakopać

A co do oduczania-najlepiej zamykać sypialnię/pokój w którym śpicie i konsekwentnie kota do nie wpuszczać. Kot nie zakuma, że raz mu wolno wchodzić, a raz nie, więc zakaz musi obowiązywać 24/h. Na początku może się buntować (jak każdy, komu odebrano przywilej), ale to trzeba przetrwać i nie reagować (na wycie, miauczenie, drapanie w drzwi-ewentualnie otworzyć drzwi, syknąć, pogonić, ale najlepiej ignorować). Dlaczego chcesz kota oduczać spania w łóżku? Bo rozumiem, że jakiś czas mu wolno było?

No co Ty, w zeszłym roku była piękna pogoda! Ja się nawet kąpałam w Solinie

Ja też. Sapię jak stary dziad już po krótkim spacerze. Kciuki trzymam
jesteś kobieto kopalnia wiedzy..czym się zajmujesz zawodowo?
a więc tak- z kupą robię tak jak piszesz..sprzatam od razu i myję ręcę i miejsce, w którym odchody znalazłam
kupa poza kuwetą ląduje od dawna..nie kojarzę momentu z żadnym przykrym incydentem..sporadycznie zdarza się w kuwecie, zazwyczaj po jej gruntownym myciu..także obstawiam kwestie siuśkówbiegunki nigdy nie miał..raz w życiu miał twardą kupę i wymagał interwencji weta bo przemieszczał się trąc zadkiem o wszytsko..łojesu..
sika do kuwety,więc chyba żwirek mu nie przeszkadza.. wykluczam wypadek..został wielokrotnie przyłapany w sytuacji wypróżniania obok kuwety.. zgubione kupy to inny temat
resztki przyzwoitości kiedy drapie w ścianę też widzę..ale to trzeba kochac zwierzaka,żeby ta przyzwoitość dojrzeć
myslisz,że sie nie zrazi jak go wstawie z kupą do kuwety?
tak myslałam,ze trzeba wprowadzic bana na spanie i tyle..nie chcę,żeby spał bo w sierpniu pojawi się nowy człowiek i jak mamy spać we czwórkę, w tym kot to może być cięzko, a nie chciałabym go wtedy wykurzać z wyrka..ale to w dzień też tu nie może kimnąć?ehh będzie ciężko..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 16:22   #4862
agnszp
Rozeznanie

Ja nie mam na szczescie zadnego chrześniaka, ale ostatnio na chrzciny daliśmy 200 złotych, myślałam ze bedzie ok, ale było tyle jedzenia ze pod koniec mi głupio było ze tak mało. Ale z drugiej strony zrobili z chrzcin takie małe wesele kurde, były chyba 3 dania ciepłe, milion przystawek i jescZze sushi....
W maju mamy jedna komunie i tez planuje dac 200 złotych. Każdy powinien dac tyle na ile go stac i ja np nie oczekuje ze na nasze wesele dostaniemy duzo pieniedzy bo robimy je dla siebie

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

A jeszcze apropo libido.... to ja mam duże i chetnie bym sie kochała codziennie, ale co z tego jak mi sił brakuje niby mam duzo energii w ciagu dnia ale jak juz przychodzi wieczór to tylko spanie mnie interesuje....tym bardziej ze kiepsko sypiam

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Tak piszecie o tym magnumach i słodyczach! Ze i ja kupiłam....i sobie leży w zamrażarce bo nie mam ochoty na słodkie -.- za to sie skusiłam na maka dzis małego, serki brie i hamburger
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 16:25   #4863
superhuman
Zadomowienie

Ja uwielbiam magnumy almond ale dawno juz nie jadłam bo sa mega słodkie i jakos nie mam ochoty. Ale pokaże wam co ostatnio robiłam ImageUploadedByWizaz Forum1460730290.939252.jpg

Otóż sa to crumble z owocami zapiekane pod kruszonka i zwieńczone gałka lodów ktora sie po chwili tak pieknie rozpuszcza ze jest niebo w gębie
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 16:31   #4864
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Chciałabym delikatnie zwrócić Wasza uwagę na to ze nie wszystkie nowalijki są zdrowe dla ciazy, zwłaszcza te które są niewiadomego pochodzenia oraz te spożywane w dużych ilościach. ( ze względu na zawartość azotan
Nie zmienia to tego ze czekam na maj/ czerwiec i świeże warzywa.

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Co do Majówki, u Nas brak planów, zostajemy raczej na 99 % w domu.
Wszędzie takie dzikie tłumy, że się odechciewa a i pogoda w ostatnich latach na majówkę była paskudna

Dziewczyny, można w ciąży maskę złuszczającą na stopy zrobić ???
http://www.aptekagemini.pl/lb-maska-...lusz-40ml.html
Też sie zastanawiam nad skarpetkami. Bardzo by mi się przydaly.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 16:32   #4865
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
a więc tak- z kupą robię tak jak piszesz..sprzatam od razu i myję ręcę i miejsce, w którym odchody znalazłam
kupa poza kuwetą ląduje od dawna..nie kojarzę momentu z żadnym przykrym incydentem..sporadycznie zdarza się w kuwecie, zazwyczaj po jej gruntownym myciu..także obstawiam kwestie siuśkówbiegunki nigdy nie miał..raz w życiu miał twardą kupę i wymagał interwencji weta bo przemieszczał się trąc zadkiem o wszytsko..łojesu..
sika do kuwety,więc chyba żwirek mu nie przeszkadza.. wykluczam wypadek..został wielokrotnie przyłapany w sytuacji wypróżniania obok kuwety.. zgubione kupy to inny temat
resztki przyzwoitości kiedy drapie w ścianę też widzę..ale to trzeba kochac zwierzaka,żeby ta przyzwoitość dojrzeć
tak myslałam,ze trzeba wprowadzic bana na spanie i tyle..nie chcę,żeby spał bo w sierpniu pojawi się nowy człowiek i jak mamy spać we czwórkę, w tym kot to może być cięzko, a nie chciałabym go wtedy wykurzać z wyrka..ale to w dzień też tu nie może kimnąć?ehh będzie ciężko..
Z wykształcenia jestem korposzczurem (zzl), ale przekwalifikowałam się i zanim dopadła mnie choroba zawodowa to miałam gabinet mani/pedi(zaraz jak zamknęłam to zaciążyłam), także z kotami ma to niewiele wspólnego. No, poza obcinaniem pazurów Długo byłam też instruktorem tańca towarzyskiego. W sumie to ciężko tak jednoznacznie określić, czym ja się zajmuję-to zależy od aktualnych warunków pogodowych

Jeśli nie chcesz, żeby kot spał z Wami, jak będzie dziecko, to musisz JAK NAJSZYBCIEJ wywalić go z sypialni, bo później zrobisz Wam wszystkim kuku-kot może być zazdrosny o dziecko i będzie je obwiniać za swoją "krzywdę" Jeśli więc zależy Ci na dobrych relacjach kot-dziecko to najlepiej eksmitować kota już teraz. Ja swoich nie zamierzam oduczać, bo chcę, aby dziecko od razu spało u siebie w łóżeczku, a jeśli wezmę je do nas to jakoś się pomieścimy, choć będzie ciasnawo Niemniej nie możesz kota w dzień w puszczać, a w nocy nie. Koty zresztą nie rozróżniają dnia od nocy. Dla niego jest to więc robienie wody z mózgu-raz wolno, a raz nie wolno. Kot rozumuje na poziomie dwulatka-tak więc komunikaty muszą być ostre, żeby były zrozumiałe ;-)
Dodam, że ważną sprawą jest nie odrzucanie kota-jeśli poczuje się już nieważny to możecie doświadczyć ogromnych problemów behawioralnych. Ja już jestem przygotowana psychicznie na zazdrość mojego kocura, bo to jest "cycuś mamusi", jest zazdrosny nawet o tż, więc zamierzam się pilnować, aby zrobić wszystko, żeby zwierzaki nie odczuły niczego, co mogłyby uznać za krzywdzące je. Chłop będzie miał bojowe zadanie przynieść ze szpitala pieluszkę tetrową, którą "nasączę" zapachem dziecka i na niej nasypie im smakołyków-chodzi o dobre skojarzenia.

Kupę możesz włożyć do kuwety i np. nie wkładać kota do środka, a zawołać go i pokazać jak krowie na rowie palcem, gdzie powinna być kupa;-) Zostaw kupsztala na godzinę/dwie w kuwecie, niech sobie obada we własnym tempie. A masz w domu jakieś pudło albo miskę? Możesz na szybko zrobić roboczą kuwetę-nasypać do środka żwirku i zobaczyć, czy kupa zacznie lądować w przeznaczonym do tego miejscu. Skoro zaraz po wymyciu kuwety zdarza mu się zrobić kupsztala do środka, to rzeczywiście może mieć to związek z jego pedantyzmem.
A jeszcze co do zakopywania, to mój kocurro po wyjściu z kuwety czyści łapki 10x-także o klop, który jest zaraz obok kuwety
Ostatnio też mieliśmy sytuację: oglądamy sobie filma, a moja kotka ma tylne łapy w górze, przesuwa się za pomocą przednich i szoruje dupskiem po podłodze. TŻ zaświecił światło i naszym oczom ukazały się esy-floresy z goofna, ciągnące się od łazienki, poprzez kuchnię aż do salonu Biedna, chciała się jakoś pozbyć urobku, który zwisał jej z tyłka

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-04-15 o 16:43
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 16:50   #4866
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Nie wiem czy mam niedobory, tylko zastanawiam sie wlasnie czy takie jedzenie tego samego, lecz bez moesa jest wystarczajace.
Bo zadnej soi itd nie jadam, raczej tam jak Ty
aa.. chyba nie ma się czego bać..ja mam żelazo ok, magnez ok, b12 ok..resztę dostarczam tak jak mięsożercy więc nie sprawdzam..ja soi nie jem prawie wcale..raz w roku robię pasztet i to wsio..soczewicę chętniej,ale bez przesady..nie jest to główny składnik mojego jedzenia.. z resztą wystarczy kontrolować (choć ja nie jem mięsa od ok 13r.ż a pierwszą morfologię zrobiłam z 2 lata temu - bałam się pobierania krwi..na szczęscie wyszła ksiązkowo), a w razie czego włączyć suplementy, choć ja nie jestem ich zwolennikiem..jak ja przestałam jeść mięso to było w latach 90tych (tak..wtedy jeszcze Tijii nie było na świecie), wiedza nt temat była uboga, internetu chyba nie było komputer jeden na całą ulicę służył do grania w supermario,więc to był ruch w stylu harykriszna (mam nadzieję,że nikt się nie obrazi).. nie żaluję swojej decyzji, nie mam zamiaru wracać do mięsa, ale uważam,że trzeba słuchać swojego organizmu i reagować na jego potrzeby.. mozna tak jak Krefetka jeść rzadko, jak najdzie ochota/potrzeba
Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Ja nie mam na szczescie zadnego chrześniaka, ale ostatnio na chrzciny daliśmy 200 złotych, myślałam ze bedzie ok, ale było tyle jedzenia ze pod koniec mi głupio było ze tak mało. Ale z drugiej strony zrobili z chrzcin takie małe wesele kurde, były chyba 3 dania ciepłe, milion przystawek i jescZze sushi....
W maju mamy jedna komunie i tez planuje dac 200 złotych. Każdy powinien dac tyle na ile go stac i ja np nie oczekuje ze na nasze wesele dostaniemy duzo pieniedzy bo robimy je dla siebie

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

A jeszcze apropo libido.... to ja mam duże i chetnie bym sie kochała codziennie, ale co z tego jak mi sił brakuje niby mam duzo energii w ciagu dnia ale jak juz przychodzi wieczór to tylko spanie mnie interesuje....tym bardziej ze kiepsko sypiam

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Tak piszecie o tym magnumach i słodyczach! Ze i ja kupiłam....i sobie leży w zamrażarce bo nie mam ochoty na słodkie -.- za to sie skusiłam na maka dzis małego, serki brie i hamburger
nie wszyscy robią takie przyjęcia dla siebie jiestety..i tu jest problem..ale nie ma się co przejmować,że r-ce zamówili dużą ilość jedzenia..to ich decyzja..

Cytat:
Z wykształcenia jestem korposzczurem (zzl), ale przekwalifikowałam się i zanim dopadła mnie choroba zawodowa to miałam gabinet mani/pedi(zaraz jak zamknęłam to zaciążyłam), także z kotami ma to niewiele wspólnego. No, poza obcinaniem pazurów Długo byłam też instruktorem tańca towarzyskiego. W sumie to ciężko tak jednoznacznie określić, czym ja się zajmuję-to zależy od aktualnych warunków pogodowych

Jeśli nie chcesz, żeby kot spał z Wami, jak będzie dziecko, to musisz JAK NAJSZYBCIEJ wywalić go z sypialni, bo później zrobisz Wam wszystkim kuku-kot może być zazdrosny o dziecko i będzie je obwiniać za swoją "krzywdę" Jeśli więc zależy Ci na dobrych relacjach kot-dziecko to najlepiej eksmitować kota już teraz. Ja swoich nie zamierzam oduczać, bo chcę, aby dziecko od razu spało u siebie w łóżeczku, a jeśli wezmę je do nas to jakoś się pomieścimy, choć będzie ciasnawo Niemniej nie możesz kota w dzień w puszczać, a w nocy nie. Koty zresztą nie rozróżniają dnia od nocy. Dla niego jest to więc robienie wody z mózgu-raz wolno, a raz nie wolno. Kot rozumuje na poziomie dwulatka-tak więc komunikaty muszą być ostre, żeby były zrozumiałe ;-)
Dodam, że ważną sprawą jest nie odrzucanie kota-jeśli poczuje się już nieważny to możecie doświadczyć ogromnych problemów behawioralnych. Ja już jestem przygotowana psychicznie na zazdrość mojego kocura, bo to jest "cycuś mamusi", jest zazdrosny nawet o tż, więc zamierzam się pilnować, aby zrobić wszystko, żeby zwierzaki nie odczuły niczego, co mogłyby uznać za krzywdzące je. Chłop będzie miał bojowe zadanie przynieść ze szpitala pieluszkę tetrową, którą "nasączę" zapachem dziecka i na niej nasypie im smakołyków-chodzi o dobre skojarzenia.

Kupę możesz włożyć do kuwety i np. nie wkładać kota do środka, a zawołać go i pokazać jak krowie na rowie palcem, gdzie powinna być kupa;-) Zostaw kupsztala na godzinę/dwie w kuwecie, niech sobie obada we własnym tempie. A masz w domu jakieś pudło albo miskę? Możesz na szybko zrobić roboczą kuwetę-nasypać do środka żwirku i zobaczyć, czy kupa zacznie lądować w przeznaczonym do tego miejscu. Skoro zaraz po wymyciu kuwety zdarza mu się zrobić kupsztala do środka, to rzeczywiście może mieć to związek z jego pedantyzmem.
A jeszcze co do zakopywania, to mój kocurro po wyjściu z kuwety czyści łapki 10x-także o klop, który jest zaraz obok kuwety
Ostatnio też mieliśmy sytuację: oglądamy sobie filma, a moja kotka ma tylne łapy w górze, przesuwa się za pomocą przednich i szoruje dupkiem po podłodze. TŻ zaświecił światło i naszym oczom ukazały się esy-floresy z goofna, ciągnące się od łazienki, poprzez kuchnię aż do salonu Biedna, chciała się jakoś pozbyć urobku, który zwisał jej z tyłka
hehe..z kocia gracją pewnie suneła tyłkiem po podłodze..
ja tez chcę żeby kot byl kumplem..też mam plan na dostarczenie zapachów malca do domu..ale mój się zachowuje jakby miał chprpbę sierocą..łazi za mną jak pies krok w krok..trochę się boję..może rozważę jednak taką opcję jak u Was..zmieścimy się razem..
pomysł z kuwetą na szybko podoba mi się..nawet przyszła dziś paczka do mnie w dobrym do tego celu kartonie..
Stary 2016-04-15, 16:51   #4867
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
To może napisz skład tego granulatu to poszukamy.
Zabieg na stopy to pewnie można znaleźć taki żeby był bezpieczny, hybrydy można.
To to co ja mam http://bingospa.eu/pl/p/Silnie-zmiek...HA-BingoSpa/91

Składniki aktywne:

sól warzona próżniowo,
urea (mocznik),
pięćdziesięcio procentowe kwasy owocowe AHA,
olejek pomarańczowy,
olejek goździkowy,
ekstrakt z lnu,
ekstrakt rumianku.

Nie zawiera sztucznych barwników i kompozycji zapachowych.

Preparat BingoSpa przeznaczony do profesjonalnych zabiegów gabinetowych. Można stosować w warunkach domowych przestrzegając zaleceń i wskazówek producenta umieszczonych na etykiecie.
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 16:54   #4868
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
aa.. chyba nie ma się czego bać..ja mam żelazo ok, magnez ok, b12 ok..resztę dostarczam tak jak mięsożercy więc nie sprawdzam..ja soi nie jem prawie wcale..raz w roku robię pasztet i to wsio..soczewicę chętniej,ale bez przesady..nie jest to główny składnik mojego jedzenia.. z resztą wystarczy kontrolować (choć ja nie jem mięsa od ok 13r.ż a pierwszą morfologię zrobiłam z 2 lata temu - bałam się pobierania krwi..na szczęscie wyszła ksiązkowo), a w razie czego włączyć suplementy, choć ja nie jestem ich zwolennikiem..jak ja przestałam jeść mięso to było w latach 90tych (tak..wtedy jeszcze Tijii nie było na świecie), wiedza nt temat była uboga, internetu chyba nie było komputer jeden na całą ulicę służył do grania w supermario,więc to był ruch w stylu harykriszna (mam nadzieję,że nikt się nie obrazi).. nie żaluję swojej decyzji, nie mam zamiaru wracać do mięsa, ale uważam,że trzeba słuchać swojego organizmu i reagować na jego potrzeby.. mozna tak jak Krefetka jeść rzadko, jak najdzie ochota/potrzeba

nie wszyscy robią takie przyjęcia dla siebie jiestety..i tu jest problem..ale nie ma się co przejmować,że r-ce zamówili dużą ilość jedzenia..to ich decyzja..

ja tez chcę żeby kot byl kumplem..też mam plan na dostarczenie zapachów malca do domu..ale mój się zachowuje jakby miał chprpbę sierocą..łazi za mną jak pies krok w krok..trochę się boję..może rozważę jednak taką opcję jak u Was..zmieścimy się razem..
pomysł z kuwetą na szybko podoba mi się..nawet przyszła dziś paczka do mnie w dobrym do tego celu kartonie..
A no to chyba nie mam sie czego obawiac. Moja morfologia tez raczej ok, to mnie troche uspokoilas

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 17:06   #4869
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:

No to próbuj Ustaw ją na razie w pobliżu starej kuwety, bo skoro tam robi tzn., że miejsce powinno mu odpowiadać. Ja zadziała, to będziesz się martwić, gdzie postawić drugą na stałe.
Przemyśl dobrze sprawę spania i trzymaj się tego, co postanowisz. Moja koleżanka ma małą córeczkę i dwa takie koty jak ja-śpią w piątkę. Mówi, że ciasno, ale da się przeżyć
Aaaa, moje koty też za mną chodzą wszędzie. Już dawno pożegnałam się z prywatnością nawet na klopie. Jeśli zamknę się w łazience to zaraz mam dwa wyjce pod drzwiami i muszę wpuścić. Przywykłam, że mam dwa cienie. Mała to jeszcze czasem znajdzie sobie zajęcie albo nie chce jej się, ale starszak (siedzi teraz obok) to choćby nie wiem jak spał, to gdy ja wyjdę z pomieszczenia, zwleka się i jak śnięta ryba podąża za mamusią
Widać, że Ty też jesteś ważna dla swojego kota-warto o tym pamiętać w natłoku około dzieciowych spraw i obowiązków
Daj znać, co z tym urobkiem
Stary 2016-04-15, 17:07   #4870
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
czytam sobie o załatwianiu kocich spraw i mi się przypomniało, że mój kocur nie lubił załatwiać się w otwartej kuwecie. Zanim wszedł do otwartej musieliśmy wysłuchać jego żali i pretensji. Od kiedy ma kuwetę z daszkiem nie ma takiego problemu.
ale za to dorobił się dodatkowych fobii
- jeśli w kuwecie jest juz jakaś kocia pozostałość, to żeby ponownie skorzystał musi mieć otwarte drzwiczki
- jeśli zrobił qpe to po wyjściu z kuwety ogłasza to całemu światu.
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 17:08   #4871
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam magnumy almond ale dawno juz nie jadłam bo sa mega słodkie i jakos nie mam ochoty. Ale pokaże wam co ostatnio robiłam

Otóż sa to crumble z owocami zapiekane pod kruszonka i zwieńczone gałka lodów ktora sie po chwili tak pieknie rozpuszcza ze jest niebo w gębie
Piękne, chcę takie też.

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
To to co ja mam http://bingospa.eu/pl/p/Silnie-zmiek...HA-BingoSpa/91

Składniki aktywne:

sól warzona próżniowo,
urea (mocznik),
pięćdziesięcio procentowe kwasy owocowe AHA,
olejek pomarańczowy,
olejek goździkowy,
ekstrakt z lnu,
ekstrakt rumianku.

Nie zawiera sztucznych barwników i kompozycji zapachowych.

Preparat BingoSpa przeznaczony do profesjonalnych zabiegów gabinetowych. Można stosować w warunkach domowych przestrzegając zaleceń i wskazówek producenta umieszczonych na etykiecie.
Mocne te kwasy AHA, spotkałam się z opiniami, że można je stosować, ale w niskich stężeniach, tak do 5%.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 17:13   #4872
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
czytam sobie o załatwianiu kocich spraw i mi się przypomniało, że mój kocur nie lubił załatwiać się w otwartej kuwecie. Zanim wszedł do otwartej musieliśmy wysłuchać jego żali i pretensji. Od kiedy ma kuwetę z daszkiem nie ma takiego problemu.
- jeśli w kuwecie jest juz jakaś kocia pozostałość, to żeby ponownie skorzystał musi mieć otwarte drzwiczki
Haha, u mnie starszy też beczy. Nie zakopuje też-czyści łapki strasznie długo, po czym wypiernicza z kuwety jak torpeda zawiadamiając służbę, żeby szybko sprzątnęła to paskudztwo. Jak sobie w nocy ufajda tyłek, to przyłazi pod łóżko i wyje-nie ma zmiłuj, muszę wstać i umyć
Stary 2016-04-15, 17:16   #4873
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Aaaa, moje koty też za mną chodzą wszędzie. Już dawno pożegnałam się z prywatnością nawet na klopie. Jeśli zamknę się w łazience to zaraz mam dwa wyjce pod drzwiami i muszę wpuścić. Przywykłam, że mam dwa cienie. Mała to jeszcze czasem znajdzie sobie zajęcie albo nie chce jej się, ale starszak (siedzi teraz obok) to choćby nie wiem jak spał, to gdy ja wyjdę z pomieszczenia, zwleka się i jak śnięta ryba podąża za mamusią
Widać, że Ty też jesteś ważna dla swojego kota-warto o tym pamiętać w natłoku około dzieciowych spraw i obowiązków
mam to samo mój jak podglądacz za każdym razem jak biorę prysznic stoi pod brodzikiem.
Nie wspomnę już, że każde moje przejście na siku musi się odbyć w towarzystwie kota. (potrafi z najgłębszej drzemki się obudzić, żeby nie stracić takiej atrakcji)
O zamykaniu drzwi do łazienki mogę sobie pomarzyć
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 17:21   #4874
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
No to próbuj Ustaw ją na razie w pobliżu starej kuwety, bo skoro tam robi tzn., że miejsce powinno mu odpowiadać. Ja zadziała, to będziesz się martwić, gdzie postawić drugą na stałe.
Przemyśl dobrze sprawę spania i trzymaj się tego, co postanowisz. Moja koleżanka ma małą córeczkę i dwa takie koty jak ja-śpią w piątkę. Mówi, że ciasno, ale da się przeżyć
no własnie..już myslę, gdzie ja ustawię nową kuwetę - jeśli opcja przypadnie mu do gustu to wypadałoby w tym samym miejscu co imitację.. czyli będzie wc ludzkie z prawej kuweta i z lewej kuweta.. mega miejscówka..
najbardziej boję się,że jak tego nie zmienimy - spania znaczy się - to nawet jak dzieć będzie w łóżeczku to ten szakal będzie się tam próbował wbić..a w nocy jak przysnę a ten sobie ubzdura,że ugniecie sobie gniazdko w óżeczku to może być niewesoło..
mój zwleka się za mną tak samo jak Twój..no chyba,że zapadnie w głeboki sen..w wc jest zawsze ze mną.. uważa ,że to najlepszy moment,żebym go głaskała..zdzwiony jest kiedy tego nie robię
masz jakiś patent jeszcze na kocie dredy? skłaczył się konkretnie, wiem, że muszę to wyczesać,,walczę dzielnie, ale szybko mu się nudzi, a wiadomo jak to się kończy..koci fryzjer odpada.. raz byliśmy - on i ja mamy traumę

Cytat:
mój też zawsze mocno sygnalizuje przed całą sprawą..może coś w tym jest.. po sprawie też sygnalizuje-drapie uporczywie aż ktoś przyjdzie do wc, wtedy ogon pod siebie i lżej o jakieś 50gram ucieka czym prędzej..

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Haha, u mnie starszy też beczy. Nie zakopuje też-czyści łapki strasznie długo, po czym wypiernicza z kuwety jak torpeda zawiadamiając służbę, żeby szybko sprzątnęła to paskudztwo. Jak sobie w nocy ufajda tyłek, to przyłazi pod łóżko i wyje-nie ma zmiłuj, muszę wstać i umyć
Cytat:
mam to samo mój jak podglądacz za każdym razem jak biorę prysznic stoi pod brodzikiem.
Nie wspomnę już, że każde moje przejście na siku musi się odbyć w towarzystwie kota. (potrafi z najgłębszej drzemki się obudzić, żeby nie stracić takiej atrakcji)
O zamykaniu drzwi do łazienki mogę sobie pomarzyć
hahahaha ale mnie rozbawiłyście..jakbym czytała o swoim..
ucieczka z wc, żale, podglądactwo - wszystko się zgadza..
Stary 2016-04-15, 17:33   #4875
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
O kur@a! Zaczynam odkładać :P
Koniecznie

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
No to idąc za listą sroki niepolecane są:
Lactic Acid, Salicylic Acid, Glycolic Acid.
czyli du.pa

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Ja mam taką zgagę dziś, że nawet jakby mi ktoś lody czy pączka przyniósł, to bym nie tknęła
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 17:47   #4876
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
LunaLov, ja zapiekankę z mięsa mielonego robiłam w środę
Za mną chodziła juz taaaaaak długo... To forum to źródło inspiracji

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
TinkerrBell chyba kiedyś wrzucała na forum to zdjęcie chłopca z "odbitym" napisem... (osoby oczywiście mogły mi się pomylić)
Właśnie wiem, że na którymś forum widziałam ale pewności nie miałam

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Jak ja mam ograniczyć słodycze jak teściowa dzwoni, mówi że jest w sklepie i co mi słodkiego kupić bo zaraz mi przyniesie Z drugiej strony to mama TŻ, nieładnie jej odmówić

A dlaczego chcesz ograniczać? Jeszcze jak teściowa taka miła

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
u nas łańcuszki, kolczyki to chrzestni/bliższa rodzina chyba raczej daje a kasa to mam wrażenie że dziecko nie odczuje chyba że rodzice kupią jakąś zabawkę bo np. ciuszki to średnia radocha dla dziecka chyba

W ogóle my z TŻ zastanawiamy się czy chrzcić Zuzkę ale pewnie ochrzcimy. Tylko jest problem bo chrzestna jest (siostra TŻ) ale nie mamy nikogo na chrzestnego...
Ja swojemu chrześniakowi kupiłam złoty medalik z łańcuszkiem - standardzik ale to było yyyy 12 lat temu i ja wtedy byłam świeżo po maturze, długo kase składałam Na komunie dostał tablet ale ja i TŻ jesteśmy mistrzami okazji i długo szukaliśmy markowego sprzetu w dobrej cenie (no i reszta prezentów w stylu Play station). Mąż swojemu też kupił to co ja tylko w srebrze, a teraz w maju idzie do komunii i zwyczajnie zapytamy jego mamę co będzie ok. Wstępnie rower. W zeszłym roku byliśmy na chrzcinach (taka mała komunia) ale jako zwykli goście to kupiliśmy krzesło do karmienia ale tez po konsultacji z rodzicami.

Cytat:
nic nie pobije mojej chrzestnej od której na komunię dostałam 5 część encyklopedii, która była erratą do poprzednich 4 części, których nie dostałam i na oczy nie widziałam

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
nie lubię jak jest za dużo ryżu w farszu dałam 1 woreczek ryżu, pieczarki, pomidory, cebulkę, wnętrze cukinii, mięso i mnóstwo szczypiorku, koperku i bazylii taka zrzuta tego, co było w lodówce

Zapiekam ok 35-40min, ale dlatego, że daję surowe mięso do środka. Ja lubię zapiekaną, tak samo paprykę dzisiaj jeszcze zrobiłam 2 pieczarki i został mi jeszcze farsz, więc wyłożyłam do małego naczynia żaroodpornego i zapiekę jutro jako taką zapiekankę po prostu. Godzina roboty, a jedzenie na 2 dni jest

Też mam dzisiaj lenia, ale się nieco zmobilizowałam, bo u nas przez sierść psa szybko robi się syf muszę go w końcu umówić do fryzjera-niech go wyczesze, szczególnie podszerstek i może by go lekko podciął
Dziękuję Na pewno skorzystam - sama też lubię mało ryżu. A ja mam patent na czesanie - mam stary tangle teezer i mój kot.. ma na jego punkcie fioła!!!!!

Cytat:

Ostatnio też mieliśmy sytuację: oglądamy sobie filma, a moja kotka ma tylne łapy w górze, przesuwa się za pomocą przednich i szoruje dupskiem po podłodze. TŻ zaświecił światło i naszym oczom ukazały się esy-floresy z goofna, ciągnące się od łazienki, poprzez kuchnię aż do salonu Biedna, chciała się jakoś pozbyć urobku, który zwisał jej z tyłka
Byłam na twoim blogu i sporo wyczytałam Mój kot ma problem z sikaniem Otóż podnosi dupiore w trakcie obsikując wszystko wokół... przymierzamy sie do zakupu krytej kuwety
Zwizualizowałam sobie twoja kotkę... i jeszcze się śmieję.
Zuzia - 29.07.2016 19:01
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 17:50   #4877
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Za mną chodziła juz taaaaaak długo... To forum to źródło inspiracji
Noo
szkoda, tylko że samo się jeszcze nie zrobi po przeczytaniu :P
Stary 2016-04-15, 18:06   #4878
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
dot. męża: jest już nas 2 w fanklubie

też zauważyłam, że jak korzystam z aplikacji na komórkę to moje odpowiedzi pojawiają się w losowymi miejscu

ja już znam te szklarnie.
Potrzebne są nam pomidory/truskawki na jutro.
Szefie ale jeszcze są zielone
Podkręć spryskiwacz i będą na wieczór gotowe
Pewnie i tak, ale i tak bardziej mi sluzyly niz kurczaki nadziewane hormonami
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 18:09   #4879
iweczka
Zakorzenienie

Ja nie mogę się doczekać truskawek, ale tych naszych.
jeszcze może z miesiąc i będą.
Stary 2016-04-15, 18:18   #4880
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
TinkerrBell chyba kiedyś wrzucała na forum to zdjęcie chłopca z "odbitym" napisem... (osoby oczywiście mogły mi się pomylić)
Mozliwe ze ja.

Ale czasami bawelna bawelnie nie rowna. Te co tutaj widzialam w pepco byly bardzo brzydkie gatunkowo...wygladaly jakby byly zmechacone zanim byly wyprane i cieniutkie jak papierek....

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Jak chciałam kupić coś takiego na stopy złuszczającego, to na opakowaniu było napisane, że w ciąży nie wolno stosować.

Jeśli chodzi o prezenty na chrzciny/ komunię itd to ja się cieszę, ze mam tylko jednego chrześniaka i więcej mieć nie będę, bo też jestem po cywilnym chrzesniaka mam już 12 letniego, więc teraz tylko ślub mi został na komunię kupiliśmy mu sztabkę złota taką za ok 1000 zł, to wg mnie fajna pamiątka, powiedziałam mu, że jak dorośnie, to może z niej zrobić slubne obrączki i w ten sposob będzie miał po mnie pamiątkę na zawsze. To była taka "klasyczna" komunia w stylu laptopy, tablety i wyjazd do Disneylandu jako prezenty więc trzeba było do tego "doskoczyć", ale chciałam to zrobić po swojemu.

Mój syn na chrzciny dostawał zwykle 500 zł w kopercie. Od dziadków więcej. Mniej chyba nie było.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Chyba sie jednak zdecyduje na komunie dla corki W zaproszeniach napisze jak ksiadz "nie mniej niz...."

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
a czego masz niedobory? ja długo jadłam to samo co mięsożerny mąż tylko bez mięsa.. warzywa, kotlety warzywne, kasze,zboża,surówki (lubię bardzo), nabiał jem, makarony, kluski rózne, zupy, pasty warzywne,pasztety, sałatki.. ciężko powiedzieć co jem..planuję obiady na parę dni/tydzień i może przez to mój jadłospis nie jest monotonny.. rzadko coś się powtarza..choć czasem pomysłów brak,kiedyś miałam taki wkręt,że każdego tygodnia musi być jedno/dwa nowe (wcześniej przez nas nie próbowane ) dania..ale to nie było proste w realizacji..

a to ciekawe.. paznokcie i włosy ma ok..problemy skórne zawsze miałam, ale nie wiem jakby wyglądała cera gdybym jadła mięso

my mamy zagadkę co zrobić z jedzeniem dla córki jeśli chodzi o mięso..mąż jest bardziej radykalny, mówi,że nie chce ,żeby jadła.. ja chcę dać dziecku wybór,ale żeby to było uczciwe to powinnam jej mięso proponować..a to mi się nie usmiecha..
i babcia wciskająca parówkę to mi się śni już..

oo.. czyli coś ukrywasz..
wszytsko na masową skalę tak powstaje..nietylko nowalijki.. jestśmy karmieni chemią..

o jaa.. nie widzę tego.. Matylda mam nadzieję będzie minimalistką
Wydaje mi sie, ze to jest Twoja indywidualna kwestia czy dasz jej mieso czy nie. Znam duzo veganiskich dzieci plus 2ke nawet na diecie vitarianskiej i sa to zdrowe byki.

Pewnie w duzej mierze zalezy czy jestes na takiej diecie ze wzgledow ideologicznych (etycznych) czy tez nie.

Wiekszosc moich znajomych vegan to wybor etyczny glownie a tam gdzie tak jak ja zdrowotny czy inny sa mniej radykalni.
Stary 2016-04-15, 18:18   #4881
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie mogę się doczekać truskawek, ale tych naszych.
jeszcze może z miesiąc i będą.
I ja i ja!!!
Truskawki moja milosc! Jeszcze chwila i nede je pochlaniac kilogramami

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-04-15, 18:19   #4882
Kasmina
Rozeznanie

Dostałam dziś przesyłke z bebiPrigramu mała rzecz a cieszy, etui na książeczkę zdrowia i coś do przechowywania wyników badań dziś zamówilam darmowy kocyk sensoryczny
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 18:20   #4883
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Dostałam dziś przesyłke z bebiPrigramu mała rzecz a cieszy, etui na książeczkę zdrowia i coś do przechowywania wyników badań dziś zamówilam darmowy kocyk sensoryczny
Fajne prezenty, ja tez jestem gadzetowa
Gdzie mozna taki kocyk zamowic??

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-04-15, 18:21   #4884
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Nadzieję mieć możesz
Dodam, że ja nigdy nie lubiłam łańcuszków, miliona pierścionków, kolczyków, wisiorków.
Noszę tylko zareczynowy i obrączkę.
Kolczyki okazjonalnie

Oliwia ma kolczyki ze chrztu ale ich nie nosi bo nie przepada za kolczykami.

W zeszlym roku od chrzestnej swojej dostala srebrny lancuszek z wisiorkiem w ksztalcie zolwia - w zolwiach zakochala sie po wycieczce na Zakhyntos i w tym roku do tego bransoletka na reke. Jest w tym zakochana i sie nie rozstaje.

Ja jak jechalam na chrzciny to kupilam taki srebry smoczek, ma pierwsze zabki albo wloski. Cos w tym stylu plus kasa.

http://allegro.pl/srebrny-smoczek-pr...051324650.html
Stary 2016-04-15, 18:22   #4885
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Hejka
juz nadrobiłam wszystkie posty z 2 dni, ale obiecuję, że już będę czytała na bieżąco, bo potem nadrobić to masakra

pierniku kciuki trzymam za szyjkę, żeby już więcej się nie skróciła. moje twardnienia nadal występują i też się stresuję, że szyjka się niebawem skróci

co za jedzonko tu pokazujecie
przez Was właśnie zajadam czekoladę Milkę tą dużą z orzeszkiem w środku !!!
a po tego magnuma zrobię sobie wycieczkę jutro

ja oglądałam dzis wózki i mam chyba nowego faworyta - na żywo spodobał nam się wózek Hartan - słyszałyście coś o tych wózkach? Ja nigdy nie słyszałam a na żywo wyglądały na bardzo dobrze wykonane i solidne.

justynkie - super brzuszek !!! już taki duży i kształtny
wszystkie brzuszki super

gratuluję wszystkich udanych wizyt!

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 18:23   #4886
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
nic nie pobije mojej chrzestnej od której na komunię dostałam 5 część encyklopedii, która była erratą do poprzednich 4 części, których nie dostałam i na oczy nie widziałam

Moj chrzestny na komunie dal mi zloty piersionek z bardzo babcinym i to peknietym oczkiem (nie byla to pamiatka rodzinna....) w rozmiarze 22....: brzydal: A na 18 pluszaka kubusia puchatka, na slub go nie zaprosze bo sie boje ze dostane pampersy
Stary 2016-04-15, 18:26   #4887
LunaLov
Raczkowanie

Jeszcze tak w temacie chrzestnych i chrzcin - my też mamy chrzestną, moja siostra będzie, ale mam ją jedną i właściwie od 10 lat się zapowiada, także nie ma innej opcji. Zresztą nie wyobrażam sobie nikogo innego Nie mamy wybranego chrzestnego i to będzie ciężki temat...
A chrzciny będą na pewno a termin uzależnimy od mojej siostry - kiedy będzie mogła przylecieć. Ja jestem z listopada a chrzczona byłam w Boże Narodzenie.

I ja czekam z utęsknieniem na truskawki, już ustaliliśmy z mężem, że będzie łubiankami przywoził z rodzinnych stron
Zuzia - 29.07.2016 19:01
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 18:27   #4888
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Kupy lepiej sprzątać od razu Oocysty toxoplasma gondii staję się aktywne po 72 h, tak więc musiałabyś 3 doby kuwety nie sprzątać, żeby się zarazić, ale ja uważam, że nie ma co i kupy najlepiej sprzątać od razu, a potem dobrze umyć ręce. Ja także sprzątam sama, a także myję tyłki, jeśli zdarzy się wypadek. Tak naprawdę, żeby zarazić się toxo to trzeba byłoby zjeść kocią kupę albo przenieść aktywne oocysty z ręki do ust (czyli wracamy do higieny i mycia rąk).

Przyczyn załatwiania się poza kuwetą może być dużo-kocia toaleta to złożony temat Po pierwsze-masz pewność, że go nie boli nic? Że kuweta nie zaczęła mu się źle kojarzyć (jak kot na robaki może wycinać takie numery, ale także po jakiejś traumie-np. mega biegunce, przy której wypróżnianie go bolało->kojarzy kuwetę z bólem, więc robi qupala poza nią? Może nie odpowiadać mu miejsce postawienia kuwety (np. za bardzo na widoku), może mu się żwirek odwidział, może jest nasikane, więc on nie chce w takiej zasiuranej kupy robić, a może w ogóle odwidziało mu się robienie siku i kupy do jednej kuwety-wtedy trzeba postawić drugą. Na razie, jeśli wykluczasz problemy zdrowotne, a także zwykły wypadek (moim kotom czasem kupa odpada od tyłka po wyjściu z kuwety...) to jeśli znajdziesz kupę obok kuwety, to włóż ją do niej i wsadź do środka kota, żeby zobaczył, gdzie ta kupa powinna być. Jeśli to nie pomoże, to zaczyna się kombinowanie z miejscem, żwirkiem, drugą kuwetą itp. Drapanie pazurem oznacza, że jednak ma resztki przyzwoitości i próbuje ją zakopać

A co do oduczania-najlepiej zamykać sypialnię/pokój w którym śpicie i konsekwentnie kota do nie wpuszczać. Kot nie zakuma, że raz mu wolno wchodzić, a raz nie, więc zakaz musi obowiązywać 24/h. Na początku może się buntować (jak każdy, komu odebrano przywilej), ale to trzeba przetrwać i nie reagować (na wycie, miauczenie, drapanie w drzwi-ewentualnie otworzyć drzwi, syknąć, pogonić, ale najlepiej ignorować). Dlaczego chcesz kota oduczać spania w łóżku? Bo rozumiem, że jakiś czas mu wolno było?

No co Ty, w zeszłym roku była piękna pogoda! Ja się nawet kąpałam w Solinie

Ja też. Sapię jak stary dziad już po krótkim spacerze. Kciuki trzymam

Jestes kocim behawiorysta?
Stary 2016-04-15, 18:27   #4889
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Jeszcze tak w temacie chrzestnych i chrzcin - my też mamy chrzestną, moja siostra będzie, ale mam ją jedną i właściwie od 10 lat się zapowiada, także nie ma innej opcji. Zresztą nie wyobrażam sobie nikogo innego Nie mamy wybranego chrzestnego i to będzie ciężki temat...
A chrzciny będą na pewno a termin uzależnimy od mojej siostry - kiedy będzie mogła przylecieć. Ja jestem z listopada a chrzczona byłam w Boże Narodzenie.

I ja czekam z utęsknieniem na truskawki, już ustaliliśmy z mężem, że będzie łubiankami przywoził z rodzinnych stron
ja jestem z lutego a chrzczona w kwietniu więc też króciutki odstęp
my planujemy chrzcić właśnie w Boże Narodzenie jak akurat rodzinka się pozjeżdża

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 18:29   #4890
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Nie wiem czy mam niedobory, tylko zastanawiam sie wlasnie czy takie jedzenie tego samego, lecz bez moesa jest wystarczajace.
Bo zadnej soi itd nie jadam, raczej tam jak Ty
Ja tez nie jadalam soi czy tofu Ale zakochalam sie we wszystkich odmianach kasz, fasoli, soczewicy....omnomnomnomn ....

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:

Moj tez spi w nogach, ale chyba nie bede go wyrzucac...do tego psiur)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości