|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetocholiczki - grupa wsparcia NK
Cytat:
Co do czekoladki - z powodu braku czasu już od dawna nie zaglądałam na targowisko, na którym można ją czasami znaleźć. Jeżeli uda mi się tam dotrzeć (mieszkam niby niedaleko, ale jednak w tamtą stronę nigdy nie mam kiedy i po co się wybrać) i czekoladka będzie, to nie ma problemu, jak już kiedyś pisałam W zależności od stoiska kosztowała 30 albo 35 zł.
|
|
|
|
|
#1262 |
|
Przyjaciółka KWC
|
W Carrefourze widziałam, ale głupia nie kupiłam, a od tego czasu nie mogę tam dotrzeć. Już chyba prędzej się wybiorę do A'propos, do którego też mi nie po drodze.
Snow, jakbyś się jednak w stronę tego targowiska wybierała, to ja też chyba nieśmiało zrobiłabym do Ciebie oczka kota ze Shreka. ![]() Ja właśnie wymyśliłam dwa porządne argumenty, dlaczego nie kupie sobie nowego zapachu: - bo zapachy inne niż Dolce Vita nudzą mi się z szybkością światła i nie mogę ich znieść, chociaż na początku byłam zachwycona, aktualnie mam na półeczce 3 takie znudzone zapachy (w tym Pola Elizejskie kupione w zeszłym miesiącu i zużyte bardzo niewiele), więc jest prawdopodobne, że kolejny zapach także będzie krótkotrwałą miłością, - jestem ostatnio strasznie wrażliwa na zapachy (czyżby rzucanie palenia tak mnie uwrażliwiło? ) i prawie wszystkie mocniejsze wonie wywołują u mnie ból głowy i nosa.Jak mi ktoś wymyśli argumenty za nie kupowaniem brązera, to będę wdzięczna.
|
|
#1263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale, ale, czy przypadkiem nie pisałaś ostatnio o sporych ilościach rozświetlaczy w swoich zbiorach? Cytat:
- masz na pewno przynajmniej jeden brązer - pewnie go lubisz, skoro nadal go posiadasz ![]() A jeśli jednak nie masz to:- kochasz róże i rozświetlacze, więc brązer pewnie nie byłby używany zbyt często - mamy zimę, brąz jest nie trendy - chcesz białą czekoladkę, no to brązer musi spaść na dalszy plan w tym wątku nie kupujemy zbyt wiele na raz, a przynajmniej się staramy ![]() - zapewne na wiosnę pojawią się piękne brązery, które zapragniesz mieć i ten ewentualnie kupiony zimą odszedłby w zapomnienie Może chociaż jeden argument Cię przekona
|
||
|
|
|
#1264 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Jak na razie trafia do mnie głownie argument o zimie.
A brązery w sumie mam trzy, ale tylko jeden ulubiony. Może faktycznie lepiej poczekać do wiosny.![]() Dzięki za argumenty. ![]() A rozświetlaczy wcale nie mam za dużo.
|
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym poczekała do wiosny. Pewnie pojawią się jakieś boskie kolekcje jak co roku i co? Będziesz żałować, zwłaszcza, jak ten, który kupisz, nie będzie Ci pasował jak dwa już posiadane. Nie ma za co
|
|
|
|
|
#1266 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobią mi się nagle 4 balsamy i 3 szampony i potem niewiadomo co z tym robić. Dlatego trzeba było sobie zobrazować problem i naświetlić na co szczególnie mam uważać przy zakupach. Miejmy nadzieję, że to podziała.Boję się tylko robić podobne postanowienia z resztą kolorówki, bo obawiam się, że i tak ciężko mi się będzie stosować. Cytat:
I powoli zaczynam sobie wybijać zakup nowej szminki Sephorowej...Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1267 |
|
Przyjaciółka KWC
|
A ja wiem, że w modzie i że piękne
ale i tak brązera na całą twarz praktycznie nie używam (nawet bardzo rzadko robię to latem), więc to argument nie bardzo dla mnie. Idę dzisiaj obejrzeć brązer, który chodził mi pod głowie, ale coraz bliższa jestem odpuszczenia tego zakupu.
|
|
#1268 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A wcześniej balsam do ust Laudree (użyłam do tej pory aż raz, żeby wypróbować smak Cytat:
Może w weekend się uda...Cytat:
Musze wspierać Cię w walce z nałogiem! (zaczynam czuć powołanie jak pakosta )Brązer nawet na części twarzy niemodny |
||||
|
|
|
#1269 |
|
Wtajemniczenie
|
Ice, nie potrzebujesz kolejnego brązera, gdyż:
- masz już 3 - jesteś całkowicie zadowolona z jednego - nowy może okazać się bublem, pozapychać Cię i wysuszyć - mimo pozornie ładnego koloru w perfumerii na Twojej twarzy bedzie prezentował się zbyt szaro / ceglasto / rózowo / nienaturalnie - zimą w brązerze będziesz wyglądała sztucznie i ktoś może pomylić Cię z jakąś solarą ![]() - na wiosnę bedzie sto razy większy wbór brązerów a wszytkie świerzutkie nowości - biała czekolada burżuja jest sto razy bardziej uniwersalna Tyle
|
|
|
|
#1271 | |||
|
Zakorzenienie
|
Moze któryś z argumentów Ci powstrzyma:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1272 |
|
po prostu Em :)
|
2007?
![]() Nic nie kupiłam już chyba od 2 tygodni.. Ale zaraz wybieram się do YR wykorzystać dwie ulotki.
|
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie! A czy może być coś gorszego od posądzenia o bycie solarką, a co dopiero zimą, kiedy wszyscy sini i bladzi? ![]() ice jeśli ten argument Cię nie przekona (mam nadzieję, że nie jesteś teraz na zakupach ) to już naprawdę nie mam pojęcia, co mogłoby
|
|
|
|
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny. mam na imie zoska i jestem kosmetocholiczka. zaczelo sie niedawno. w simie nie pamietam dokaldnie tego momentu. uswiadomilam to sobie wtedy, gdy moj TZ popatrzyl na moja kosmetyczke i powiedzial 'ty chyba oszalalas'. staram sie z tymw alczyc, ale to wcale nie jest proste. wcale nie mam zbyt wielu kosmetykow. w mojej opinii mam ich wrecz niewiele. wiec kazdy kolejny zakup jest wewnetrznie usprawiedliwony. wcale nie mam wyrzutow sumienia. ale teraz... powiem tak: walizki stoja spakowane. bo kazdy moj kolejny powrot do domu po zakupach moze sie skonczyc tym, ze wyladuje na bruku. codziennie praktycznie kupuje cos nowego. nie mam ulubionych rzeczy - kupuje wszystko, jak leci.
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak sie wlasnie zastanawialam kiedy do nas dołaczysz
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
dzis o swicie uznalam, ze dlzuej nie moge w samotnosci przezywac tych katuszy
zrobilam rachunek sumienia i wiedzialam, ze kto jak kto ale Wy mnie na pewnoz rozumeicie
|
#1279 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Cytat:
Chyba bym sie pod ziemie zapadła.![]() Akurat byłam na zakupach, ale gdybym to przeczytała wcześniej, to na pewno bym nie poszła. A tak zupełnie poważnie, to chyba zimowa sceneria nie sprzyja kupowaniu brązerów, aktualnie nie podoba mi się juz ani Terracotta ani Clinique. Za to trochę zmartwiłam się tym, że nie wpadł mi w oko żaden zestaw szarości do smokey. No i przykro mi się przyznać, ale jednak kupiłam 11-ste smarowidło do twarzy (a z żelem pod oczy 12). Pękłam i kupiłam dzisiaj olejek Lumene. No bo był ostatni... Ale tak sobie tłumaczę, że to nagroda za to, że nie kupiłam nic w Sephorze.
|
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Ice ja zauwazylam, ze zimowa sceneria sprzyja kupowaniu rozy
zawsze w zimie robi mi sie niezly zapasik ![]() prosze Was, wybijcie mi z glowy meteoryty. mam wieeeeeelka ochote na beige chic a wiem, ze nie powinnam. tak samo jak nie powinnam kupowac zlotego rozswietlacza AD i kolejnego flakonika perfum [w minionym tygodniu kupilam trzy flakony perfum ]. a musze poszukac jeszcze jakiegos kremu nawilzajacego i strasznie podobaja mi sie balsamiki do ust LRP... halo! halo! gdzie sie podzial moj rozum?
|
#1281 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Zizou nie potrzebujesz meteorytów, bo masz już 2 pudełka i żadne Ci się w życiu nie skończą.
Poza tym nie da się malować wszystkimi naraz i kupowanie kolejnych doprowadziłoby Cię do długotrwałych dylematów przed lustrem.![]() Ja natomiast poprosiłam Mikołaja o Beige Chic, ale nie wiem, czy uzna, że byłam wystarczająco grzeczna, żeby mi je wsadzić pod poduszkę.
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
a jak kupie mamie? a potem je pozycze na wieczne nieoddanie
ja wiem, ze one mi sa w ogole nie potrzebne ale ja musze je miec jutro kupie tylko balsam do ciala i bede zaspokojona. tez tak amcie, ze dzien bez kupienia kosmetyku jest dniem straconym czy tylko ja jestem taka szurnieta?
|
#1283 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pewnikiem zamarzł
W końcu zima w pełni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Toż to chwyt poniżej pasa Cytat:
![]() A tak serio, przechodziłam to kiedyś. Ale, całe szczęście, dawno mi przeszło. Także nie martw się, to minie. Kiedyś na pewno ![]() A ja jestem twarda. Miałam jechać do Tesco, bo dziś ostatni dzień promocji na farby Brillance, a ostatnio upatrzyłam sobie tam jeden odcień, limitowany zresztą no i że mi się spodobał, to chciałam zrobić zapasik, ale... Jeszcze zdążę. Promocje na farby są w końcu często.No i jakbym tam pojechała to na 100% bym kupiła zestaw Neutrogena emulsja do ciała + krem do rąk - koncentrat za 26,99zł. Ale w sumie to byłby nawet sensowny zakup, bo balsam mi się i tak kończy, i on sam jeden kosztuje 20-22zł, więc wychodzi, że krem do rąk byłby za kilka złoty. Także się opłaca i kupię ten zestaw na 100% ale po prostu nie dziś. No i do Sephory miałam po kredkę Burżujkową jechać, ale im bardziej nad nią myślę, tym bardziej nie jestem pewna czy ją chcę W ogóle wyjdzie na to, że tak płakałam, że nie mam zniżki do Sephory, a koniec końców z niej nie skorzystam Chyba... |
|||
|
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
dzieks MagJa, za pocieszenie. ale gdy patrze na moja mame to mam watpliwosci c do tego,c zy to mija
|
#1285 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Widziałam te zestawy Neutrogena i nawet chciałam kupić, bo bardzo chcę wypróbować ten koncentrat, ale zaczęłam się zastanawiać, po co mi balsam i wpadło mi do głowy, że pasowałoby coś zużyć i dopiero kupić. Ale trochę mi żal, że nie kupiłam, właśnie ze względu na koncentrat. Może jeszcze będą. Tak z innej beczki - czy do nas w ogóle dotarła jesienna kolekcja Clinique Play in the Dark?
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dotarła, a ja się na cienie cziłam
Miałam ten skoncentrowany krem do rąk i nie polubiłam go, tłuste, geste, nie można sie niczego dotknąć. I do tego zepsuła mi się nakrętka - to w środku w co się wkręca tubkę pękło i została sama nakrętka. Ja w najbliżsyzm czasie potrzebuję kupić peeling do ciała, bo aktualny się kończy. I to by było na tyle. Zamówiłam serum do twarzy z avonu, bo ostatnio zachorowałam na jakieś serum, a akurat zamówienie składałam. Krem to krem, a serum to serum
|
|
#1287 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Tak też myślałam.
Ja własnie też o cieniach myślę, ale skoro nie ma, to mogę przestać. Jak do tej pory nie dotarła, to już pewnie nie ma co marzyć?
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
serum mialam klinika i sie pozbylam bo to bylo byle co a nie serum. chorowalam na idealista ale ze podobno dzialania brak, sklad podobny do klinikowego turnarounda to sobie odpuscilam.
a tez chce serum
|
#1289 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To jest jedyny krem, który utrzymuje moje dłonie w należytym stanie. Bez niego jak bez rąk. Naprawdę I tylko raz mi się zepsuła zakrętka tak jak mówisz, ale i tak pod koniec tubki. Za to często mi się odkręca w torebce, jak nie zakręcę na maxa. Ale mimo tego, że się odkręca, to i tak nigdy nic się nie pociapało, bo nie ma siły, żeby ten koncentrat sam wyszedł. |
|||
|
|
|
#1290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko my tu na etapie postanowień jesteśmy: "nie kupię kolejnego (tu wstaw ten rodzaj kosmetyku, którego masz najwięcej ), bo...", więc może się dołączysz? ![]() Meteoryty nie są Ci potrzebne! Też miałam na Beige Chic ochotę, ale póki co wybiłam sobie to z główki ![]() Cytat:
Jestem w rozterce! SiSleyS w wątku Sephorowym tak sugestywnie opisała potrójny róż Sephory, że poczułam niesamowitą chęć posiadania go. Właśnie tego różowego. W sumie nie mam takiego różowego różu - mam tylko burżuja 16, końcówkę różu pojedynczego jeszcze w poprzednim sephorowym opakowaniu i dwa małe róże w palecie do makijażu (tylko kolory bardziej mamy, nie moje, więc praktycznie ich nie używam). Czy ten zakup byłby więc uzasadniony? Taki pocieszacz za rozświetlacz ArtDeco, którego we Wrocławiu nigdzie nie ma A poza tym podobno pojawiły się już nowe sephorowe podkłady w kompakcie i też jeśli znajdę kolor dla siebie to chcę go mieć.. Mam połowę Superstay Silky Maybelline, używam go z siostrą, więc pewnie za jakiś czas się skończy, a poza tym mam tylko 10 godzin snu burżuja, ale on na zimę za lekki. Mam jakoś więcej argumentów za niż przeciw tym zakupom... A że byłyby to dwa produkty, to wezmę też jakiś trzeci, bo przecież będzie za 1 zł Ale to chyba byłby peeling z serii Brown - mam już tylko jeden peeling.Tylko, że zrobiłam listę co kupię do końca roku i ani różu, ani podkładu tam nie ma buuuu. I wyjdzie, że nie jestem twarda i zawzięta! Chyba, że coś z tego Mikołajowi podrzucę |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

W zależności od stoiska kosztowała 30 albo 35 zł.

) i prawie wszystkie mocniejsze wonie wywołują u mnie ból głowy i nosa.

to:
Może faktycznie lepiej poczekać do wiosny.

Może w weekend się uda...

Tak sie wlasnie zastanawialam kiedy do nas dołaczysz 

]. a musze poszukac jeszcze jakiegos kremu nawilzajacego i strasznie podobaja mi sie balsamiki do ust LRP... 
Jak do tej pory nie dotarła, to już pewnie nie ma co marzyć?