Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-16, 15:57   #91
agnszp
Rozeznanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Dla mnie kolczyki u takich niemowlaków kojarzą się ze znakowaniem krów, serio, "walnę jej kolczyki, to nikt nie powie, że chłopak". Strasznie mi się nie podoba takie ledwo siedzące, czasem łyse jeszcze bąble już z kolczykami. Ja na pewno będę czekać jak najdlużej, póki same nie zaczną prosić.

Ja też jestem blada, piegi i rude włosy, nawet jak się nie ruszam z domu, to puder, rozświetlenie jakieś i chociaż tusz musi być. I henna regularna. Nie lubię takiej białej twarzy w lustrze, bez rzęs i brwi (bo białe).

Miałam dziś strasznie niefajną sytuację. Wracaliśmy z zoo i na przystanku synek się zaczął bardzo drapać (ciepło, zmęczony itd), szła jakaś starsza babka z wnuczką i tak strasznie się na niego gapiła, no ale dobra, gapi się, gapi, aż w końcu mówi do tej dziewczynki "patrz, jak się drapie ten chlopiec", słuchajcie dostałam takiej piany, tak ją o☠☠☠☠☠☠☠iłam, zapytałam, czy fajne przedstawienie ma, czy uważa, że to ok traktować dziecko jak małpę w cyrku itd. Jestem z siebie dumna, bo stanęlam w jego obronie, ale też strasznie mi smutno, bo to ucieleśnienie moich największych lęków, że on bedzie źle traktowany przez świat w związku z tym drapaniem mieliśmy cudowną wycieczkę do zoo, ale ta akcja strasznie mi zepsuła humor

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

No cos Ty, nie przejmuj sie! To ze jedna głupia baba sie tak zachowuje to nie znaczy ze bedzie źle traktowany dobrze ze jej wygarnelas, moze sie nauczy troche kultury
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 16:14   #92
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Dobrze wyglądać młodo jak juz bedziesz miała bliźniaki starsze Panie bedą patrzyły z pogarda, ze taka młoda i juz dzieciata

Czerwone policzki ja mam prawie zawsze. Odrobina wysiłku, zimna lub ciepła i wyglądam jak Rosjanka zima na targu tylko kraciastej nylonowej torby mi brak.
Aż tak młoda to ja nie jestem bo w tym roku kolejna dekada... Ale fakt, sporo osób myśli że jeszcze jestem w wieku studenckim
Ja z powodu tych wypieków nigdy nie próbowałam joggingu czy dojazdu do pracy rowerem. Po nawet minimalnym wysiłku wyglądam jak burak Próbowałam już wielu rzeczy, na imprezy zawsze waliłam tonę zielonego korektora żeby zamaskować rumieńce od alkoholu... Teraz moim ulubionym podkładem jest Revlon ale on strasznie wysusza skórę i na lato jest trochę za ciężki, jak farba olejna

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
mam tak z nosem zimą to praktycznie non stop wyglądam jak Rudolf czerwononosy renifer
U mnie nos czerwony nawet mimo korektora, ja nie wiem jak to sie dzieje ale ta czerwień przebija wszystko!

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
scoiatael86 gratuluję udanej wizyty

Byłam z Tż na zakupach i byłam w dziecięcych sklepach i oto co zakupiliśmy Przed chwilą miałam słońce a teraz burza:O
Śliczne ciuszki

Cytat:
Ja też jestem blada, piegi i rude włosy, nawet jak się nie ruszam z domu, to puder, rozświetlenie jakieś i chociaż tusz musi być. I henna regularna. Nie lubię takiej białej twarzy w lustrze, bez rzęs i brwi (bo białe).

Miałam dziś strasznie niefajną sytuację. Wracaliśmy z zoo i na przystanku synek się zaczął bardzo drapać (ciepło, zmęczony itd), szła jakaś starsza babka z wnuczką i tak strasznie się na niego gapiła, no ale dobra, gapi się, gapi, aż w końcu mówi do tej dziewczynki "patrz, jak się drapie ten chlopiec", słuchajcie dostałam takiej piany, tak ją o☠☠☠☠☠☠☠iłam, zapytałam, czy fajne przedstawienie ma, czy uważa, że to ok traktować dziecko jak małpę w cyrku itd. Jestem z siebie dumna, bo stanęlam w jego obronie, ale też strasznie mi smutno, bo to ucieleśnienie moich największych lęków, że on bedzie źle traktowany przez świat w związku z tym drapaniem mieliśmy cudowną wycieczkę do zoo, ale ta akcja strasznie mi zepsuła humor

Haha obie rude i obie dubeltowe mamy A mogę zapytać czy Twój synek też jest rudy? Ja się tego od zawsze bałam, bo ja jestem ruda i w rodzinie TŻ też są rude geny - brat TŻ jest rudy. Nie chciałabym aby dziecko w jakiś sposób cierpiało i było r z powodu koloru włosów. Mnie jakoś szczególnie nie gnębili w dzieciństwie, ale zdarzały się niemiłe sytuacje więc chciałabym uchronić swoje dzieci przed tym. O ile u dziewczynki w pewnym wieku ten kolor jest atutem (ja swoje włosy teraz uwielbiam i w życiu bym ich nie zafarbowała), to chłopak zawsze pozostanie "rudym".
Co do tej baby, a co ją to obchodzi!!! Że też ludzie nie mają innych problemów w życiu! Nie martw się przyszłością synka, nauka tak idzie do przodu że być może za kilka lat wynajdą lek/kosmetyk który złagodzi dolegliwości i nikt z zewnątrz nawet nie zauważy choroby u Twojego dziecka.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 16:25   #93
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
No trzeba przyznać piękności
Marzyłam o takim ale mam za miękkie serce dla znajd i wiecznie mi się jakaś przypląta pod dom

Jejku, a ja chciałam teraz rudego do kompletu, ale chyba by mi serce pękło w takiej sytuacji jak u Ciebie
Współczuję bardzo

o.O masakra z tymi Twoimi wycinankami
Dobrze, że wszystko się dobrze końcowo ułożyło ale swoje musiałaś przeżyć
No masakra. Ukłucie wstydu i wyrzutu sumienia mam do dziś szczególnie, że kocur świata poza mną nie widzi, a ja mu takie rzeczy...
To prawda z rudymi-rude mają słabszy metabolizm i generalnie słabsze geny. Mój kocur także ma rude znaczenia (i problemy z metabolizowaniem leków). Ja jednak chciałabym rudego daszka-są piękne

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
W temacie kosmetyków może któraś z Was nie słyszała ale od przyszłego tygodnia w Rossmanie znowu rusza akcja -50% na kosmetyki
Nie słyszałam, ale to bardzo dobrze, bo skończył mi się tusz rzęs.

W ogóle, skoro jesteśmy przy kosmetykach kolorowych, pożalę się-zgubiłam balsam nawilżający do ust z Clarins. Dostałam go w prezencie od szwagierki i byłam strasznie szczęśliwa, bo akurat mi się stary kończył, a nowy kosztuje 60-70 zeta FUCK! Wypadł mi z kieszeni (głębokiej!)

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry gaduły

Melduję się po wczorajszym połówkowym Z dzieciem wszystko w porządku - chłopiec został chłopcem, ładnie się rozwija, wszystko w normach Jedynie mamy bright spota na serduszku - dobrze pamiętam, że któreś z Was też miały taką plamkę? Lekarz powiedział żeby się nie przejmować, że jak występuje w izolacji od innych zmian to niczemu nie zagraża - i ja mu postanowiłam uwierzyć Synek waży ok 337 gram podobno. Natomiast nie dostałam żadnej informacji o tym, w którym jest centylu - można to sobie jakoś samemu obliczyć?

Tyle zdjęć pięknych kotków się przewinęło - wszystkie śliczne ja uwielbiam koty i zawsze jakiś u nas był, jakoś nie wyobrażam sobie już domu bez futrzaka mam nadzieję, że się zaakceptują z dzieckiem w sumie to nie będą miały wyjścia za bardzo tylko odkurzać trzeba będzie częściej

Dobrego weekendu!

Spokojnego lotu!
Gratuluję zdrowego dziecia! To połówkowe to jest przeżycie. Ja jeszcze idę na usg genetyczne III trymestru. Wiem, że nie jest to konieczne, ale chcę pooglądać młodą na 3 D i dostać fotki

Ja też sobie już nie wyobrażam domu bez zwierząt. Ostatnio byłam jedną noc całkiem sama-tż w delegacji, koty już odwiezione do mojej mamy; cisza i pustka aż piszczały.

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Witam sie w nowym watku ;-)

Milego dnia zycze i dzis przyjezdza Tz na miesiac za miesiac przeprowadzka
Zazdraczam. U nas jeszcze tydzień rozłąki, ale już tak nam ciężko, że to będzie najdłuższy tydzień ever. Na szczęście ostatni raz, tż zmienia firmę i koniec z delegacjami. Wiem, że delegacja 3 tyg. to co innego niż jak chłop pracuje daleko na stałe, no ale i tak tęskno cholernie.

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

A ja bym chciała mieć ładne paznokcie, wiecznie je obgryzam
maluję zazwyczaj odżywką bo na kolor nie mam czasu, a jak mam to i tak twierdze, że nie umiem ich ładnie pomalować.
Nawet o hybrydzie myślałam, ale wiecznie czasu mi brak
Utwardź sobie żelem-wtedy nie dasz rady obgryźć (chyba, że jesteś hardcorem, takie babki też widziałam, ale rzadko ).

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Tylko pozostaje pytanie po co tak małej dziewczynce kolczyki? Ja bym poczekała aż sama będzie chciała i poprosi
Zgadzam się. Mojej siostry córka zapragnęła w wieku 6 lat. Zabieg zniosła super, mówiła, że nic nie bolało-szczęśliwa bardzo.

Cytat:

Byłam z Tż na zakupach i byłam w dziecięcych sklepach i oto co zakupiliśmy Przed chwilą miałam słońce a teraz burza:O
Super Też chcę pajaca "born in 2016"-widziałam takie w Tesco.

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Super ciuszki
Tez nie mamy kota, chociaż juz od paru lat sie przymierzam do ragdolla mieliśmy juz kupic dwa miesiące temu ale lekarz odradził, powiedział zeby poczekac
A to czemu?
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 16:32   #94
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:

Ze swoim nie jeździłam na wystawy, nagrody jakie zebrał zostały w hodowli.
Po chodowli został mu:
strach przed nowymi osobami i nieśmiałość - gdyby nie miski żaden ze znajomych nas odwiedzających nie wiedziałby ze mamy kota.
Strach przed dziećmi - tego sie boje najbardziej, ze jak dzieć będzie w domu to kot sie w sobie zamknie i schowa sie w jakaś dziurę.

Dla mnie każdy kot jest śliczny
To samo myśle o psach i innych zwierzętach. Do schroniska chodzic nie mogę bo wszystkie zwierzęta przyszłyby ze mną do domu

Mój kocur jest kastratem - taki był warunek zakupu. Dobrze wykonany zabieg to podstawa posiadania szczęśliwego kota domowego.

Uwielbiam ragdolle, tyle ze boje sie tego dziwnego uczucia jak sie je na ręce bierze.
To dla mnie mega dziwne było trzymanie sfinksa. Ja jestem przyzwyczajona, że kot to duża, bezwładna masa, a toto takie małe, sztywne i skondensowane było. To dopiero dziwne!
Ja na wystawy ze swoimi też nie jeżdzę-raz byłam. Z modą mogłabym poszaleć, bo ona jest bardzo dobra w typie, ale jest panikarą, więc nie chcę <dla własnej próżności> narażać jej na niepotrzebny stres.

A co do nieśmiałości/strachu-moja Fabiola, gdy przychodzą dzieci mojej siostry, to spierdziela za łóżko i siedzi tam dopóki nie wyjdą Nie jest przyzwyczajona do gwałtownych ruchów i hałasu, boi się. Filon ma w tyłku (to rodzeństwo z tej samej hodowli i po tej samej mamie). Niemniej u mojej koleżanki kocur też unikał dzieci i obcych (chował się), a teraz jest najlepszym kumplem jej rocznej córki. Razem się bawią, oglądają ptaszki za oknem itp. Swoje dziecko to swoje-co innego, tak myślę.

Też mam miękkie serce i wszystkie psie i kocie biedy bym przytuliła do serca (i wzięła do domu).

Cytat:
piękna mordka
takiego przypadku nie słyszałam, żeby w hodowli źle określili płeć kici
Śliczny bryś Ale też wydaje mi się dziwna taka pomyłka. Pierwsze pytanie, jakie mi przyszło do głowy, to czy kocięta nie były w hodowli pod kontrolą weta? Ja to zaraz podejrzliwa jestem

PRZEPRASZAM za zdublowanie odp. Nie wiem czemu tak mi się stało

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-04-16 o 16:35
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 16:34   #95
TinkerrBell
Zadomowienie

Miałam taka sytuacje, że miałam w domu 2 papugi i kota. Oliwia była dość chora i poprosiłam o wizytę domowa...lekarka kazała mi się pozbyć zwierząt bo mogą uczulac i roznosza choroby... Jakby uczulaly to już bym to wtedy wiedziała...A co do chorób, to nie znam nikogo kto się od zdrowych i zadbanych zwierząt czymś zaraził...może robaki. Ale to można łatwo leczyć...choć moje zwierzaki nigdy robaków nie miały, za to Oliwia przyniosła owsiki z Przedszkola....
Stary 2016-04-16, 16:34   #96
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Ja uwielbiał kupować kolorowe kosmetyki tylko co z tego jak po pół roku lecą do śmietnika bo z nich nie korzystam.
Co do podkładów to podejrzewam ze z moja skóra jest cos nie tak, bo po makijażu na nosie sie świece a miejscami na policzkach pojawia sie suchość która przypomina liszaj. Najśmieszniejsze jest to ze jak zmyje wszystko z twarzy to wszystkie świecenia i suchości znikają. Może masz racje ze to nieprawidłowo dobrane kosmetyki.
Do kanałow YouTube nie mam siły, bo tam zawsze wszystko pięknie wyglada jak na reklamie
Spod moich palców jeszcze żadne dzieło sztuki nie wyszło... NO chyba ze abstrakcja
Umiem robić dekoracje, ozdoby i one pierdołki ale czesanie i makijaż to dla mnie cos nie do stworzenia.
A tak bardzo chciałabym byc"ładna" na codzień.
Pod tym względem, dobrze ze czekam na chłopca bo nie potrafiłabym córce przekazać tak ważnej sztuki
Dziś zaszaleje i użyje tuszu do rzęs.

Pisz co dzieci wygadywały

Jakiś czas temu u mnie pod balkonem dzieci bawiły sie w pogrzeb... I jak sie im przesłuchałam to mnie bardzo zadziwiły ich trafne spostrzeżenia co do zachowania sie ludzi na takiej uroczystości.
A miałaś kiedyś robiony makijaż u kosmetyczki? Efekt z podkladem był podobny? Może nasza DobraDusza coś Ci doradzi w tej kwestii (w ramach offtopu ) Na pewno jesteś ładna na co dzień, naturalne jest piekne ja np paradoksalnie im bardziej uzależniam się od makijażu, tym bardziej doceniam naturalne piękno kobiet. Sama mam problemy z niską samooceną, a jednak makijaż dodaje pewności siebie, dlatego o wiele lepiej czuję się w makijażu... a przecież to taka trochę pułapka, bo nie czyni mnie to w żaden sposób lepszym człowiekiem. Smutne to. Jeśli chodzi o czesanie to u mnie też slabiutko

Jejka, przypomniało mi się jak bawiłam się z koleżankami w zakonnice i księdza, robiłysmy nawet opłatki z andrutów OMG

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
może lepiej postaw na odpoczynek w tej sytuacji..
fajnie,że imię się spodobało..moim zdaniem jest piękne..
ja z makijażem mam podobnie jak Krefetka.. używałam już chyba prawie wszystkiego i zawsze efekt jest opłakany..

pisz pisz.. wizaż wszystko przyjmie..

ja mam tak samo..po dwóch godzinach wygladam jak 7 nieszczęść..u mnie nawet rzęsy pomalowane wyglądają słabo, bo każda jest w inna stronę.. zdarzało mi się wybulić sporo kasy za kosmetyki kolorowe, ale nigdy szału nie było..bez też wyglądam źle..eehh

na youtubie wszystko proste i idealne..a na mnie qpa..

dzieci są genialnymi obserwatorami, są dużo bardziej bystre niż nam dorosłym się wydaje..potrafią udzielić odpowiedzi na pytania, na które my dorośli nie umiemy..sami powinnismy się od dzieciaków uczyć..ale chyba babygirl nie miała na myśli pozytywnych wypowiedzi..[COLOR="Silver"]
Dzięki, już czuję się lepiej i nawet wyruszyłam na zakupy. Nadal trochę ciągnie z prawej strony, ale myślę że to nic groźnego.

Opiszę sytuację bardzo ogólnie bo nie potrafię tak wprost.. Wczoraj w gościach osmioletni synek naszej kuzynki w bardzo bezpośredni sposób (jak to dzieci mają w zwyczaju) ostrzegł żebym uważała, bo może stać się coś mojemu dziecku w brzuchu (...). Wiem, to tylko dziecko i nie chciało źle, ale ja w ciąży jestem przewrażliwiona na tym punkcie i mam wystarczająco pełno obaw. Jego mama zauważyła moje małe "zmieszanie" i wyjaśniła mi, że chlopiec oglądał program w którym niestety stało się coś strasznego. Nie chcę o tym pisać w szczegółach, bo pewnie wszystkie jesteśmy tu wrażliwe pod kątem podobnych tragedii, a wiem po sobie, że to nic dobrego zaprzątać sobie myśli smutnymi historiami. Oczywiście wiem ze to dziecko i nie mam o to żalu, tylko te słowa odbijają mi się echem.

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
To rzeczywiście lepiej poleżeć i odpocząć trochę, mam nadzieję, że szybko przejdzie.
Dobrze, że do imienia już jesteś przekonana.
Dziękuję stanęłam na nogi, a Ty jak się czujesz?
Stary 2016-04-16, 17:08   #97
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Aż tak młoda to ja nie jestem bo w tym roku kolejna dekada... Ale fakt, sporo osób myśli że jeszcze jestem w wieku studenckim

Ja z powodu tych wypieków nigdy nie próbowałam joggingu czy dojazdu do pracy rowerem. Po nawet minimalnym wysiłku wyglądam jak burak Próbowałam już wielu rzeczy, na imprezy zawsze waliłam tonę zielonego korektora żeby zamaskować rumieńce od alkoholu... Teraz moim ulubionym podkładem jest Revlon ale on strasznie wysusza skórę i na lato jest trochę za ciężki, jak farba olejna

U mnie nos czerwony nawet mimo korektora, ja nie wiem jak to sie dzieje ale ta czerwień przebija wszystko!

Śliczne ciuszki

Haha obie rude i obie dubeltowe mamy A mogę zapytać czy Twój synek też jest rudy? Ja się tego od zawsze bałam, bo ja jestem ruda i w rodzinie TŻ też są rude geny - brat TŻ jest rudy. Nie chciałabym aby dziecko w jakiś sposób cierpiało i było r z powodu koloru włosów. Mnie jakoś szczególnie nie gnębili w dzieciństwie, ale zdarzały się niemiłe sytuacje więc chciałabym uchronić swoje dzieci przed tym. O ile u dziewczynki w pewnym wieku ten kolor jest atutem (ja swoje włosy teraz uwielbiam i w życiu bym ich nie zafarbowała), to chłopak zawsze pozostanie "rudym".

Co do tej baby, a co ją to obchodzi!!! Że też ludzie nie mają innych problemów w życiu! Nie martw się przyszłością synka, nauka tak idzie do przodu że być może za kilka lat wynajdą lek/kosmetyk który złagodzi dolegliwości i nikt z zewnątrz nawet nie zauważy choroby u Twojego dziecka.

Synek ma piękne blond włosy, takie platynowe jaśniutkie. Ale nie przywiązuję się, ja w jego wieku też nie byłam ruda jeszcze chociaż patrząc na niego, wydaje mi się, że wlosy ma raczej po męzu, więc raczej zostanue blondynem, ewentualnie lekko ciemniejszym. Masz rację z tym rudym i płcią, ja tez kocham moje wlosy i póki nie osiwieję, nie tknę ich zadną farbą, ale chłopaki mają gorzej. O bliźniaczkach to nawet tak czasem gadamy z męzem, że będą dwie pieguski rude jak mama. Bo syn to skóra z ojca
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 17:14   #98
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

śliczne..ze słoniem bodziak wpadł mi w oko

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość

Na obiad mam dziś szyneczkę zapiekaną w papryce (właśnie siedzi w piecu) i do tego placki z cukinii a na deser gofry z bitą śmietaną i malinami Nawet nie wiecie ile się nachodziłam żeby maliny dostać w sklepie Od m-ca ich szukałam - tesco, biedronka, lidl, piotr i paweł, bazarek itp. Nie rozumiem że banany z Afryki to cały rok w sklepie można kupić a głupich malin nie uświadczysz Przecież kurna w Europie mieszkamy a nie na Syberii!
hehe..ale zaszalałaś z obiadem i deserem..maliny też ostatnio chodziły mi po głowie- gdzie je dopadłas i jak smakowo?

Cytat:
Dla mnie kolczyki u takich niemowlaków kojarzą się ze znakowaniem krów, serio, "walnę jej kolczyki, to nikt nie powie, że chłopak". Strasznie mi się nie podoba takie ledwo siedzące, czasem łyse jeszcze bąble już z kolczykami. Ja na pewno będę czekać jak najdlużej, póki same nie zaczną prosić.

he..z tym znakowaniem jak u krów to ostro pojechałaś..mi się nasuwa pytanie dlaczego rodzicom/rodzicowi zależy,żeby otoczenie dostało jasny sygnał,ze ten łysy, różowiutki niemowlak jest dziewczynką? czy to taka obraza,że pomylą z chłopcem? a też widziałam takich małych chłopców z jednym kolczykiem w uchu..masakra..
kochana..świata nie zmienisz, otoczenia, ludzi wokół..zawsze znajdzie się ktoś kto nie rozumie/nie wie/błędnie myśli/ocenia/rani/daje upust swoim frustracją itd..jedyne i to bardzo cenna rzecz, co możesz zrobić to nauczyć swojego synka jak w takich sytuacjach może sobie radzić..dać mu narzędzia,żeby wierzył w siebie/potrafił bronić.. świat jest złożony z różnorodnych ludzi, i to jest piękne,że nie jesteśmy wszyscy tacy sami..każdy z nas zmaga się z jakimiś swoimi "dysfunkcjami"/"swoją odrębnością" - czasem wymyślona albo spostrzegana tylko przez nas samych, czasem rzeczywistą.. patrzysz na takie sytuacje z perspektywy matki i dlatego chyba one Cię tak ruszają (?)..ale spójrz ze swojego punktu widzenia..jak Ty reagowałas , kiedy ktoś zwracał uwagę na jakis Twój słaby punkt/kompleks/inność - czy to był wielki dramat..czy nauka /zdobywanie odporności/siły charakteru..Wasz syn wyrośnie na dzielnego mężczyznę, także poprzez ale i dzięki temu jaki jest..

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
A miałaś kiedyś robiony makijaż u kosmetyczki? Efekt z podkladem był podobny? Może nasza DobraDusza coś Ci doradzi w tej kwestii (w ramach offtopu ) Na pewno jesteś ładna na co dzień, naturalne jest piekne ja np paradoksalnie im bardziej uzależniam się od makijażu, tym bardziej doceniam naturalne piękno kobiet. Sama mam problemy z niską samooceną, a jednak makijaż dodaje pewności siebie, dlatego o wiele lepiej czuję się w makijażu... a przecież to taka trochę pułapka, bo nie czyni mnie to w żaden sposób lepszym człowiekiem. Smutne to. Jeśli chodzi o czesanie to u mnie też slabiutko

Jejka, przypomniało mi się jak bawiłam się z koleżankami w zakonnice i księdza, robiłysmy nawet opłatki z andrutów OMG

Dzięki, już czuję się lepiej i nawet wyruszyłam na zakupy. Nadal trochę ciągnie z prawej strony, ale myślę że to nic groźnego.

Opiszę sytuację bardzo ogólnie bo nie potrafię tak wprost.. Wczoraj w gościach osmioletni synek naszej kuzynki w bardzo bezpośredni sposób (jak to dzieci mają w zwyczaju) ostrzegł żebym uważała, bo może stać się coś mojemu dziecku w brzuchu (...). Wiem, to tylko dziecko i nie chciało źle, ale ja w ciąży jestem przewrażliwiona na tym punkcie i mam wystarczająco pełno obaw. Jego mama zauważyła moje małe "zmieszanie" i wyjaśniła mi, że chlopiec oglądał program w którym niestety stało się coś strasznego. Nie chcę o tym pisać w szczegółach, bo pewnie wszystkie jesteśmy tu wrażliwe pod kątem podobnych tragedii, a wiem po sobie, że to nic dobrego zaprzątać sobie myśli smutnymi historiami. Oczywiście wiem ze to dziecko i nie mam o to żalu, tylko te słowa odbijają mi się echem.

Dziękuję stanęłam na nogi, a Ty jak się czujesz?
to dobrze,że czujesz się lepiej..mi się nasuwa pytanie czemu ktoś dopuscił do sytuacji ,że taki malec oglądał "taki" program/film..dla dziecka to zapewne było silne przeżycie i dalej je "trawi"..nie chciał chyba powiedzieć nic przykrego..to bardziej może z lęku/strachu poszło..ale mogło Tobą wstrząsnąć..nawet nie wiem jakbym się zachowała w takiej sytuacji..mogłabym wybuchnąć płaczem..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 17:32   #99
TinkerrBell
Zadomowienie

Pierniku co to kremu CC mam teraz z tej serii - ale ten fioletowy:

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...-cc-cream.html

Ten zielony faktycznie na bardziej opaloną twarz, a ten fioletowy dobrze się komponuje z moją jasną cerą.

Za to mam nowy problem;/ Jak ostatnio wymiotowałam to pękło mi kilka małych naczynek pod okiem.....już tam miałam jedno większe pęknięcie;/ Nie lubię używać korektorów, ale chyba będę musiała zacząć
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 18:22   #100
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Wy ciągle o lodach, to pochlonelam ich zbyt dużo i gardło leczę :-(
Byliśmy wczoraj w poszukiwaniu farby mietowej... Dziś wymalowalismy probkami i co? Brzydkie kolory :-( wyszły :-( co prawda jedna ściana ma być miętowa pozostałe jasny szary no ale...

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

A tak poza tym to dziś zaczynamy 25 tydzień 0 dzień :-D czyli wg niektórych kalkulatorów 26 tydz :-D :-D za niedługo końcówka miesiąca miodowego :-P
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 18:42   #101
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:

Kilka razy miałam makijaż u kosmetyczek/ fryzjerek. Tylko raz wyglądałam jak człowiek i makijaż utrzymał sie długo i jeden jedyny raz nie wysuszył skory i nie zgrupował sie w portkach.
Pozostaje razy to były porażki - jakbym maskę miała lub marchewkę na twarzy

Chciałabym sie umieć ładnie pomalować. Powiekszyć oczy, podkreślić policzki ale moje starania zazwyczaj wyglądają jak karykatura a trudno byłoby codziennie biegać do kosmetyczki.

Z podkładem myśle ze albo go zle nakładam albo używam złego kremu albo mam zły kolor. Albo wszystko na raz
Tyle ze w sklepie nie potrafię dobrać podkładu ze względu na złe światło ;(

Pooglądam sobie kanały na YouTube i poćwiczę polecacie jakies?

Opłatki z andrutów.... Rozmarzyłam sie

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

[QUOTE=Piernik Torunski;59032541

ale szalejesz kulinarnie..gdybym mogła być bardziej aktywna pewnie poszłabym w Twoje ślady..a tak pozostaje mi się zadowolic obiadem przygotowanym przez męża-planuje zrobic grilla.. ja ogarnełam ciasto drożdżowe i zrobię rogaliki z powidłami na deser..na tym kończę dziś..

[/QUOTE]

PiernikT.:
I bardzo dobrze, ze ograniczasz sie Odpoczywaj i korzystaj z tego ze teraz nazywa sie to odpoczynek bo pózniej taka laba przez otoczenie będzie nazywana lenistwo

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-04-16 o 18:44
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 18:46   #102
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj w poszukiwaniu farby mietowej... Dziś wymalowalismy probkami i co? Brzydkie kolory :-( wyszły :-( co prawda jedna ściana ma być miętowa pozostałe jasny szary no ale...

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

A tak poza tym to dziś zaczynamy 25 tydzień 0 dzień :-D czyli wg niektórych kalkulatorów 26 tydz :-D :-D za niedługo końcówka miesiąca miodowego :-P
jeju już 25 ! bardzo szybko to mija. Ja juz wczoraj skończyłam 21 a pamiętam jak dopiero co robiłam test

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 19:32   #103
navioe
Zakorzenienie

witam się i ja w nowym wątku. dzisiaj zaczynam 23 tydzień. boli mnie brzuch, nie wiem czy to od wczorajszego stresu czy co, ale czuje dziwne skurcze.. dzisiaj druga samotna nocka, tż w pracy a mi zostają żelki i serial. choć i tak już większość zjadłam i właśnie skonczyłam kanapki z pastą jajeczną, coś czuję, że jeszcze dużo urośniemy..
też macie takie problemy z zasypianiem? zanim się ułoże to wieczność, zasypiam i nagle młoda zaczyna kopać- dzisiaj w nocy miała czkawke, a właśnie zasypiałam. w efekcie spałam chyba z 3 godziny, o 7 wstałam bo już nie było sensu leżeć :/ jeszcze zasnełam z tż godzinkę bo wrócił przed południem skacowany od kumpli i bum do łóżka, po kilku godzinach walnełam się do niego na wyro.. z nim jakoś łatwiej zasypiać.

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Pooglądam sobie kanały na YouTube i poćwiczę polecacie jakies?
ja polecam maxineczke i Karoline Zientek no RLM warto obejrzeć kilka filmików, bo dużo ma fajnych instruktażowych właśnie i dobrze tłumaczy, tak prosto

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

no i Hanie digital, ale jest specyficzna i nie wszyscy lubią chyba jak z każda vlogerka, ale moim zdaniem od każdej można wyciągnąć fajne rzeczy, próbować i szukać tego co nam pasuje

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:

ładną miętę ciężko znaleźć życzę powodzenia, nas niedługo też czeka szukanie farby, ale my malujemy tylko jedną ścianę i jeszcze do końca pomysłu na nią nie mamy, ale ściana ma potencjał nie powiem
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 19:33   #104
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

[/COLOR]

ja polecam maxineczke i Karoline Zientek no RLM warto obejrzeć kilka filmików, bo dużo ma fajnych instruktażowych właśnie i dobrze tłumaczy, tak prosto

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

no i Hanie digital, ale jest specyficzna i nie wszyscy lubią chyba jak z każda vlogerka, ale moim zdaniem od każdej można wyciągnąć fajne rzeczy, próbować i szukać tego co nam pasuje

Dzięki. Zapisałam, będę sie szkolić.
Stary 2016-04-16, 20:03   #105
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Jak tak dalej pójdzie to zaspamujemy sierpniówkami cały wizaż
a na porodówce same telefony będą i relacje na żywo hahaha

Co do przekłuwania uszu, ja właśnie chciałabym zrobić to szybciej i zastanawiam się kiedy tak na prawdę można to zrobić. Pół roku? Rok? Wygooglowałam sobie właśnie i widzę dużo negatywnych opini nt przekłuwania uszu tak wcześnie ale wydaje mi się, że to ingerencji w zdrowie i rozwój dziecka nie ma więc każdy robi jak uważa. A to czy dziecko w przyszłości będzie chciało nosić czy nie... Na palcach jednej ręki mogłabym wymienić osoby poznane w moim życiu bez dziurek w uszach. A jeśli nie chciałoby nosić to może wyjąć i dziurki zarosną
Superhuman, moja kuzynka obu córkom przekłuła uszy jak miały 6 m-cy, żadna krzywda im sie nie działa. Samo przekłucie poszło bardzo sprawnie.

Ja się bałam ale jak moja od 3 rż jęczała że chce, uległam na 4 urodziny.

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Zrobiłam kolczyki młodej jak miała 4 lata i teoretycznie sama chciała. Nosiła przez kilka miesięcy a później wyciągnęła i już nie chciała nosić. teraz od czasu do czasu założy ale zdecydowanie woli inna biżuterię
Jeżeli będę miała druga córke jeszcze kiedyś to nie będę brała tego pod uwagę wcale dopóki nie będzie nastolatka.
Mojej ostatnio paprało się jedno ucho bo wsadzała tam palce, non stop dziubała tam, i już byłam bliska zdjęcia i zakazania jej do momentu bycia nastolatką, ale wygoiło się obiecała że już nie dotknie i ma nadal
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 20:19   #106
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

Chciałabym umieć używać kolorowych kosmetyków jak sie pomaluje to zdaje mi sie ze wyglądam jak draq queen. W efekcie łażę niepomalowana z siniakami pod oczami.
Chciałabym umieć używać podkładu tak zeby nie kulkowal sie na skórze, o a innych bajerach taki jak korektor nogę sobie pomarzyć ;(
Pamiętaj, że podkład z kremem musi współpracować. Czyli jeśli masz krem, który jest na bazie wody, a podkład na bazie oleju (albo odwrotnie) to żadną siłą nie będzie się trzymał. Musisz zobaczyć na składy obydwu tych kosmetyków i sprawdzić co jest na pierwszych miejscach. Druga sprawa to czym pudrujesz później podkład- jeśli masz cerę mieszaną to przynajmniej strefę T (czyli czoło, noc i broda) powinnaś oprószyć jakimś delikatnym pudrem, może być sypki.

Ja też polecam poprzeglądać youtube wiele się stamtąd nauczyłam swego czasu.

Cytat:

Specjalistka nie jestem, ale uwielbiam makijaże może w Twoim przypadku to kwestia źle dobranych kosmetyków? Mi bardzo pomógł YouTube jeśli chodzi o technikę makijażu. No i książki W ogóle na punkcie kosmetyków mam fioła, czy to do pielęgnacji, czy kolorowych 100 razy bardziej lubię kupować kosmetyki niż ciuchy.
___
Bylismy wczoraj w gościach. Dzieci są szczere, ale to co wczoraj usłyszałam zjeżyło mi włosy na głowie. Miałam tu napisać ale przez klawiaturę by mi nie przeszlo.
Cytat:
może lepiej postaw na odpoczynek w tej sytuacji..
fajnie,że imię się spodobało..moim zdaniem jest piękne..
ja z makijażem mam podobnie jak Krefetka.. używałam już chyba prawie wszystkiego i zawsze efekt jest opłakany..

pisz pisz.. wizaż wszystko przyjmie..

ale pięknota

spokojnej podróży.. chyba się stęskniliście za soba nawzajem..

ja mam tak samo..po dwóch godzinach wygladam jak 7 nieszczęść..u mnie nawet rzęsy pomalowane wyglądają słabo, bo każda jest w inna stronę.. zdarzało mi się wybulić sporo kasy za kosmetyki kolorowe, ale nigdy szału nie było..bez też wyglądam źle..eehh

na youtubie wszystko proste i idealne..a na mnie qpa..

(...)

u mnie nie ma znaczenia czym nakładam..mam flat topa i beauty blendera..fakt efekt zaraz po jest ok..ale po paru godzinach wyglądam jakbym miała ciasto..
tak jak wyżej- polecam sprawdzić na czym opiera się głównie krem i podkład. Druga sprawa to możliwe, że podkład jest niekoniecznie dobrze dobrany do cery albo źle utrwalony pudrem

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry gaduły

Melduję się po wczorajszym połówkowym Z dzieciem wszystko w porządku - chłopiec został chłopcem, ładnie się rozwija, wszystko w normach Jedynie mamy bright spota na serduszku - dobrze pamiętam, że któreś z Was też miały taką plamkę? Lekarz powiedział żeby się nie przejmować, że jak występuje w izolacji od innych zmian to niczemu nie zagraża - i ja mu postanowiłam uwierzyć Synek waży ok 337 gram podobno. Natomiast nie dostałam żadnej informacji o tym, w którym jest centylu - można to sobie jakoś samemu obliczyć?
super, że z synkiem wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Ja tylko na sec bo od tygodnia męczę się z bólem zęba. To ząb po kanałowym leczeniu, z niedoczyszczonym kanałem. Ząb pobolewał już od jesieni, zrobiłam wtedy jeszcze zdjęcie rtg i od tej mniej więcej pory próbowałam się umówić do dentysty na fundusz, jednak bezskutecznie bo kiedy tam nie zaszłam gabinet owszem stał otworem ale tylko dla tych, którzy umówili się na wizytę prywatną, ja państwowo nawet się zarejestrować nie mogłam. W poniedziałek ząb bolał już nie do wytrzymania. Po kolejnej nieudanej próbie umówienia się na fundusz (było po 12, doktorka przyjmowała od 13 i dlatego mnie nawet nie umówili - nic to, że w międzyczasie przyjęła innego pacjenta, ale oczywiście on tam poszedł prywatnie ) obdzwoniłam chyba wszystkie gabinety w mieście i okazało się, że nawet prywatnie są kolejki, w końcu znalazłam ale nie chirurga (ząb podobno kwalifikował się do chirurgicznego usunięcia) ale zwykłego stomatologa, który jednak obejrzał i zęba i rtg i twierdził, że sobie poradzi. 'Radził' sobie ponad godzinę, podobno jeden korzeń stawiał opór, dziąsła mi poharatał bo pod zębem miałam jeszcze stan zapalny, który wyłyżeczkował. Zęba już nie mam ale boli dalej jak cholera a najgorzej, że teraz przecież mam ograniczone pole manewru, nie mogę przecież łykać co popadnie. Męczę się więc okrutnie z powodu fantomowych bólów ech....
Poza tym zaczynam na serio rozważać rezygnację z któryś kursów chociaż moi uczniowie na samą wzmiankę o ewentualnej zmianie lektora mocno protestują ale ja na nic nie mam czasu, w domu bywam tylko późnymi wieczorami, chodzę ciągle zmęczona, niewyspana a co za tym idzie rozdrażniona. Poza tym Natalka, podobnie jak mamusia, nie potrafi usiedzieć w miejscu, nie ma więc mowy o nudzie. Zresztą w perspektywie mam przecież za chwilę dwójkę brzdąców do ogarnięcia więc kiedy jak nie teraz mam okazję by trochę odsapnąć? Potem o wolnej chwili będę mogła już tylko pomarzyć... .
o rany współczuję bólu zęba pamiętam jak wyrywałam dwie piątki górne pod aparat, a na drugi dzień miałam zakładane druty to miałam ochotę zejść z tego świata;/

Cytat:
hahahah..

fajny podkład nawilżający jest guerlain parure gold - ale ja mam problem z doborem odpowiedniego odcienia - za ciemne sa dla mnie
Parure gold się jakiś czas temu nieco zmienił. Zmienili formułę i przy okazji kolory, teraz 1 jest nawet jasna (a też mam z tym problemy i zwykle używam Lancome Miracle 005, który jest prawie biały ...)

Cytat:

o rany współczuję sytuacji z tą babą ;/ to musiało być straszne usłyszeć taki tekst o swoim dziecku, nie dziwię się, że go broniłaś a jak babsztyl zareagował?

Wróciliśmy niedawno do domu... po malowaniu pojechałam do teściów (na obiad), później zakupy (zapas magnumów...) a teraz siedzę i odpoczywam

Co do kosmetyków to jak macie ochotę to ja zawsze chętnie doradzę o ile będę potrafiła z podkładem zawsze jest najciężej, bo każda skóra jest inna, ale polecam Wam branie próbek przed zakupem. I próbowanie nakładać na różne sposoby- czasem to nie wina samego podkładu, ale również kremu czy pudru (lub jego braku).
Stary 2016-04-16, 20:32   #107
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Pamiętaj, że podkład z kremem musi współpracować. Czyli jeśli masz krem, który jest na bazie wody, a podkład na bazie oleju (albo odwrotnie) to żadną siłą nie będzie się trzymał. Musisz zobaczyć na składy obydwu tych kosmetyków i sprawdzić co jest na pierwszych miejscach. Druga sprawa to czym pudrujesz później podkład- jeśli masz cerę mieszaną to przynajmniej strefę T (czyli czoło, noc i broda) powinnaś oprószyć jakimś delikatnym pudrem, może być sypki.

tak jak wyżej- polecam sprawdzić na czym opiera się głównie krem i podkład. Druga sprawa to możliwe, że podkład jest niekoniecznie dobrze dobrany do cery albo źle utrwalony pudrem

o rany współczuję bólu zęba pamiętam jak wyrywałam dwie piątki górne pod aparat, a na drugi dzień miałam zakładane druty to miałam ochotę zejść z tego świata;/

Parure gold się jakiś czas temu nieco zmienił. Zmienili formułę i przy okazji kolory, teraz 1 jest nawet jasna (a też mam z tym problemy i zwykle używam Lancome Miracle 005, który jest prawie biały ...)

o rany współczuję sytuacji z tą babą ;/ to musiało być straszne usłyszeć taki tekst o swoim dziecku, nie dziwię się, że go broniłaś a jak babsztyl zareagował?

Wróciliśmy niedawno do domu... po malowaniu pojechałam do teściów (na obiad), później zakupy (zapas magnumów...) a teraz siedzę i odpoczywam

Co do kosmetyków to jak macie ochotę to ja zawsze chętnie doradzę o ile będę potrafiła z podkładem zawsze jest najciężej, bo każda skóra jest inna, ale polecam Wam branie próbek przed zakupem. I próbowanie nakładać na różne sposoby- czasem to nie wina samego podkładu, ale również kremu czy pudru (lub jego braku).
Zatkało ją, potem słyszałam, jak mówiła wnuczce, że "to trzeba współczuć". Dobre sobie... ciekawska i głupia baba. To już dziecko było od niej mądrzejsze.

Ja też mam prawie biały fluid, zawsze problem z dobraniem, ale przy którejś promocji w rossmanie odkryłam Manhattan i ma naprawdę świetne odcienie dla bladziochów.
Stary 2016-04-16, 20:43   #108
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym się bała że taki maluszek sobie pociągnie za ucho albo wyjmie i wsadzi do buzi (tfu tfu). Myślę że taka czterolatka na przykład już będzie wiedziała że nie wolno zjadać poza tym takie pół roku - rok wyglądają dziwnie z kolczykami wg mnie Sama dopiero w wieku 13 lat chciałam kolczyki a teraz mam 7 w uszach i jeden w pępku :P
Cytat:
Też się bałam :P poszłam z przyjaciółką i 3 razy schodziłam z fotela i wychodziłam aż mnie w końcu siłą posadziła potem dalsze dziurki w uszach robiłam już sobie sama

Ja to samo, kilka razy podchodziłam do przekłucia uszu miałam ok 12 lat Zaraz później ubłagałam mame o drugą dziurkę, potem trzecią i czwartą a później zrobiłam dziurę w nosie i na tym poprzestałam ale uwielbiam wszystkie moje dziurki
Cytat:

piękne rzeczy

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
hej

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Tinkerr, moja też dostała kolczyki na chrzciny.
Na 4 urodziny przekuliśmy jej uszy bo tak buczała że chce, że nie dało rady jej od tego odciągnąć.

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Ostatni wątek w miesiąc przeleciałyśmy, nieźle

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

A ja bym chciała mieć ładne paznokcie, wiecznie je obgryzam
maluję zazwyczaj odżywką bo na kolor nie mam czasu, a jak mam to i tak twierdze, że nie umiem ich ładnie pomalować.
Nawet o hybrydzie myślałam, ale wiecznie czasu mi brak
Ja obgryzałam 17 lat życia i dopiero po zrobieniu pierwszych żeli przestałam. Nosiłam je z rok - po ściągnięciu do nałogu nie wróciłam Długo nosiłam swoje naturalne ale były zawsze wątłe i od dwóch lat nieprzerwanie hybryda na żelu. Nie wiem jak je ściągnę do porodu, chyba będę płakać
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 20:44   #109
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
PiernikT.:
I bardzo dobrze, ze ograniczasz sie Odpoczywaj i korzystaj z tego ze teraz nazywa sie to odpoczynek bo pózniej taka laba przez otoczenie będzie nazywana lenistwo
podoba mi się ta wersja..

Cytat:

ja próbowałam juz różnych kombinacji - krem-podkład-puder, sam podkład-puder, baza-podkład-puder..ale jakos szału nie ma..chodzi głównie o trwałość i wygląd makijażu po paru godzinach..
parure gold zmieni się w jakim sensie? ja mam w domu kolor 02, jest dla mnie za ciemny,o ton napewno.. ja nawet mam problem z tonacją podkładów..zawsze brałam wpadające w tony żółte, a ostatnio wziełam wpadające w tony różowe..i ani jedne ani drugie jakoś do końca mi nie leżą..w sephorach, douglasach tez nie doradzano mi tak,żebym była zadowolona..mam do teraz olbrzymie pudło pudru la prairie, który również jest za ciemny..

znowuzapomnialamhasla zdaję relację z eksperymentu numer 1 dot wprowadzenia nowej kuwety w wersji "na szybko"- kot wykazał ciekawość nowym nabytkiem, zawartość kuwety po jego zainteresowaniu - mocz..odchody znaleziono 1-przed kuwetą nr1, 2-przed kuwetą nr2
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 20:49   #110
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

Kolczyki u maluszków mnie przerazają osobiście

Moim najlepszym przyjacielem jest również podklad i obowiązkowo henna na brwi + tusz na rzęsy, dopiero wtedy czuję się "wyraźna" a bez tego mam wrażenie, że wyglądam jak chora ;p
Mimo, ze nie jestem ruda ale również dość blada.

Kurde, współczuję sytuacji z zoo, niektórzy ludzie są koszmarni... Zapewne spotka takich ludzi synek ale przy Twoim wychowaniu na bank będzie umiał sobie radzić z takimi sytuacjami. Z tego co piszesz mam w głowie Twój obraz jako jakiejś super mamy
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-16, 20:56   #111
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość

Śliczne ciuszki

tez mam mega czerwone wypieki czy po wysilku, czy jak sie zawstydze, czy po zmianie temperatury, dlatego podklad to moj must have, chyba ze siedze w domu, to daje cerze odpoczywac

Cytat:

A z jakiej firmy farby testujecie? Tez musze wybrac kolory, ale nie wiem na jakiej firmie sie skupic

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 20:59   #112
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
No masakra. Ukłucie wstydu i wyrzutu sumienia mam do dziś szczególnie, że kocur świata poza mną nie widzi, a ja mu takie rzeczy...
To prawda z rudymi-rude mają słabszy metabolizm i generalnie słabsze geny. Mój kocur także ma rude znaczenia (i problemy z metabolizowaniem leków). Ja jednak chciałabym rudego daszka-są piękne

Gratuluję zdrowego dziecia! To połówkowe to jest przeżycie. Ja jeszcze idę na usg genetyczne III trymestru. Wiem, że nie jest to konieczne, ale chcę pooglądać młodą na 3 D i dostać fotki

Ja też sobie już nie wyobrażam domu bez zwierząt. Ostatnio byłam jedną noc całkiem sama-tż w delegacji, koty już odwiezione do mojej mamy; cisza i pustka aż piszczały.

Zazdraczam. U nas jeszcze tydzień rozłąki, ale już tak nam ciężko, że to będzie najdłuższy tydzień ever. Na szczęście ostatni raz, tż zmienia firmę i koniec z delegacjami. Wiem, że delegacja 3 tyg. to co innego niż jak chłop pracuje daleko na stałe, no ale i tak tęskno cholernie.

Utwardź sobie żelem-wtedy nie dasz rady obgryźć (chyba, że jesteś hardcorem, takie babki też widziałam, ale rzadko ).

Zgadzam się. Mojej siostry córka zapragnęła w wieku 6 lat. Zabieg zniosła super, mówiła, że nic nie bolało-szczęśliwa bardzo.

Super Też chcę pajaca "born in 2016"-widziałam takie w Tesco.
Rudy dachowiec to moja miłość, może kiedyś ktoś też takiego będzie się pozbywał i trafi do mnie na ocalenie

Ja też się wybieram na to III USG

I również nie wyobrażam sobie domu bez zwierząt - czytaj kotów
Innych nie miałam poza rybkami więc pewnie stąd mój pogląd
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-16, 21:03   #113
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam prawie biały fluid, zawsze problem z dobraniem, ale przy którejś promocji w rossmanie odkryłam Manhattan i ma naprawdę świetne odcienie dla bladziochów.
Manhattan ma w najjasniejszych odcieniach różowe tony więc nie wszystkim będzie pasował. a ciężko w drogerii znaleźć dobrego żółciocha albo coś neutralnego, moim idealnym odcieniem jest BB z under20, ale skład nieciekawy :/ no i wycofali starą wersje, a nowej jeszcze nie testowałam
też używam czasem manhattanu i daze go miłością wielką, jakby miał więcej żółtych tonów to by był moim kwc. no i pudry z manhattana
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 21:07   #114
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
tez mam mega czerwone wypieki czy po wysilku, czy jak sie zawstydze, czy po zmianie temperatury, dlatego podklad to moj must have, chyba ze siedze w domu, to daje cerze odpoczywac

A z jakiej firmy farby testujecie? Tez musze wybrac kolory, ale nie wiem na jakiej firmie sie skupic
Farby: Magnat i Beckers.
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 21:09   #115
TinkerrBell
Zadomowienie

Ja byłam na dobraniu podkładu w Douglasie. W sumie zabrałam tam moją mamę bo ona zawsze sobie zrobiła pudrową maskarę na twarzy. I tam jej odpowiednia osoba przemówiła do rozumu. Przy okazji i ja poszłam i ostatecznie jeśli chodzi o puder najlepszym odcieniem dla mnie jest Clarins. Tyle, że używam go teraz na jakieś specjalne okazje.
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 21:20   #116
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

Sprawdziłam co i jak i wychodzi ze mam wszystko na wodzie
Krem vichy idealia
Podkłady jakie
Mam w domu: astor skin match, bbcream garnier.
Co prawda wszystko w odcieniu koniec lata czyli jak u mnie skóra śniada.
Na wiosnę i początek lata muszę jednak cos jaśniejszego żeby mi sie głowa od reszty ciała nie odcinała

Z przyjemnością pochłonę wiedzę jak sie pomalować i czego użyć wiec możesz pisać i pisać

Tija nasze porody przyjmie, a Ty sprawisz żebyśmy jakoś wtedy wyglądały.
Nie pamietam tylko która z dziewczyn włosy układa i będę gotowa na porodówkę

Paznokcie jakoś potrafię ogarnąć co prawda bez wzorków ale jeden kolor dobrze położony mi wystarczy

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cholercia muszę jakoś do jutra wytrzymać ale aż mnie skręca z głodu.
Zamarzyłam sobie kanapkę ze smażona feta i papryczka chilli. A w lodowce fety brak

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2016-04-16, 21:24   #117
Orange_tree1
Zadomowienie

Ja mam cerę mieszaną i najbardziej sprawdza mi się podkład z mary kay, dopiero po wizycie u mnie znajomej przedstawicielki tej marki odkryłam kolor idealny dla mojej cery, pod podkład kładę bazę z gosh-a matującą - dla mnie to zestaw idealny, choc w ciąży zamieniłam ta bazę na nawilżającą. Na wierzch puder sypki również z mary kay. Podklad zawsze kładę pędzlem flat top-em no i puder również pędzlem szerokim typowym do pudru. U mnie to zestaw codzienny + róż na policzki. Uwielbiam też wszystkie cienie sypkie, gdzie po nałożeniu można uzyskać efekt przechodzenia kolorów i kreski na powieki wszelkiej maści
W ogóle uwielabiam wszelką kolorówkę i mam tego tyle co w niejednym sklepie ...
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-16, 21:27   #118
Krefetka
Zadomowienie

To jak mam dobrać podkład do pudru i do koloru skory? Chodzic po drogeriach na makijaże?

Stary 2016-04-16, 21:28   #119
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Sprawdziłam co i jak i wychodzi ze mam wszystko na wodzie
Krem vichy idealia
Podkłady jakie
Mam w domu: astor skin match, bbcream garnier.
Co prawda wszystko w odcieniu koniec lata czyli jak u mnie skóra śniada.
Na wiosnę i początek lata muszę jednak cos jaśniejszego żeby mi sie głowa od reszty ciała nie odcinała

Z przyjemnością pochłonę wiedzę jak sie pomalować i czego użyć wiec możesz pisać i pisać

Tija nasze porody przyjmie, a Ty sprawisz żebyśmy jakoś wtedy wyglądały.
Nie pamietam tylko która z dziewczyn włosy układa i będę gotowa na porodówkę

Paznokcie jakoś potrafię ogarnąć co prawda bez wzorków ale jeden kolor dobrze położony mi wystarczy

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cholercia muszę jakoś do jutra wytrzymać ale aż mnie skręca z głodu.
Zamarzyłam sobie kanapkę ze smażona feta i papryczka chilli. A w lodowce fety brak

Uwielbiam vichy idealia - moim zdaniem najlepszy krem pod makijaż. Normalnie używam do cery mieszanej a w ciazy do cery suchej

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
To jak mam dobrać podkład do pudru i do koloru skory? Chodzic po drogeriach na makijaże?

Tak Albo iść na jakieś babskie spotkanie jak ja na to z mary kay, gdzie nałożyła mi babka 4 odcienie na pysk i dopiero wtedy zobaczyłam w którym wyglądam najlepiej.
Na czuja cholernie ciężko ogarnąć
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-16, 21:46   #120
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dziękuję wam za wszystkie mile słowa po naszej dzisiejszej akcji. Jesteście kochane!

Właśnie obejrzałam na tle program o parze w bliźniaczej ciąży z in vitro i niestety ale obawiam się, ze rozpoczął on moją histerię pt. Nie chcę cesarki :/ tzn wiadomo, ze dla dzieci wszystko i oczywiscie będę ją miała. Ale kurde, okropnie to wyglądało, nie chcę być tak rozpłatana przerazilo mnie to, ta sala operacyjna, znieczulenie, wróciły najgorsze wspomnienia z operacji ciąży poazamacicznej.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości