|
|
#1741 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) III
Dasz radę
angielski to przyjemność i pożytek ^^Cytat:
Cytat:
dobrze że masz chociaż oparcie w mamie .. ![]() Cytat:
ale zazdroszczę już tak sprecyzowanych planów .. WOS przyswojony tak pół na pół teraz zadanka z polaka i angielskiego
|
|||
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
w policji emerytura jest po piętnastu latach, do tego doliczają czas studiów, czyli emeryturę liczą jak po 20 latach służby.
Z tym dodatkowym zajęciem to różnie bywa, w końcu to służba i nienormowany czas pracy gwarantowany, ale nie w tym rzecz. Na dodatkowe zajęcie zarobkowe trzeba mieć zgodę przełożonego, a wiem, że przeważnie o tą trudno. Ale dobrze mieć takie marzenia i cele, szczególnie, że praca na pewno będzie ciekawa i nieszablonowa. Ja wylądowałam w wojsku i bardzo się cieszę, chociaż normy fizyczne mamy nie za ciekawe, ale zmobilizować się można i jak to zdrowo
|
|
|
|
#1743 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczor
![]() ale naskrobalyscie,zaraz bede nadganiac. wiecie co,ale wpadka dietowa...Wlasnie wrocilismy z TZ z Tesco,mialam taka ochote na slodkie(co noralnie mi sie nie zdaza) ze zjadlam paczka (takie kolko bez dzemu), 4 mandarynki i 1 kostke czarnej czekoday wisniowej niezla zalamka,zwlaszcza ze na noc...teraz zasiadlam na sofie i ogladam Diet Doctors. dobranoc
|
#1744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niech Ci pójdzie na zdrówko Miłych snów Ci zyczę Cytat:
To się chwali
|
|
|
#1745 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję że się pozbiera i zaliczy jednak...ankiety nie mogę wypełnić bo nie byłam nigdy na pielgrzymce, no chyba że coś nazmyślam ![]() zdrowiej Cytat:
![]() Cytat:
jak Ty dasz radę to ja też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby ten lekarz pomógł... trzymam mocno kciuki Cytat:
![]() Cytat:
ale coś czuję żę jak się zaweźmiesz to Ci to wyjdzie ![]() Cytat:
![]() nie martw się na zapas a nuż prawo się okażę jednak Twoim powołaniem ![]() Cytat:
mała wpadka każdemu sie może zdarzyć ![]() wróciłam niedawno z zimowego spaceru z TŻ-em jak tam jest zimno, brrrrrstopy ledwo mi odtajały
|
|||||||||
|
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś tak.. lepiej.
Wypłakałam się, teraz popijam gorące kakao i mam gdzies, że nie powinnam, że pójdzie mi w biodra czy coś. A co mnie ![]() Widziałam się z byłym. Trochę gadki, dzisiaj nie byłam chętna do rozmowy. Cóz się dziwić. A co do zakupów - własnie dostałam super extra zastrzyk gotówkowy i jutro lecę na zakupy ;] Do szkoły ... nic nie umiem. Będzie co ma być. Coś tma poczytałam, ale wątpie ;] MIłego wieczoru
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh coś się dziś źle czuje
Głowa mnie boli cały dzień i jakaś taka zmęczona jestem... ![]() Idę się położyć i poczytać te słówka z angielskiego wkońcu... Miłego wieczoru i kolorowych snów ![]() Do jutra.
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie klade ze "Światem Zofii" pod cieplutka kołderkę
i po raz pierwszy jestem zadowolona ze swojego jadlospisu zaplanowanego na jutro ![]() dobranoc |
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
w piątek klasówka a ja nic nie umiem! NIENAWIDZĘ HISTORII! wrr.. mam takiego nauczyciela, że nieważne czy kto się nauczy, czy nie, to oceny nie przekraczają 2. no czasami w porywach 3 (jeśli ktoś należy do kolka europejskiego).. idę spać, bo nawet robienie ściągi nie ma wiekszego sensu.. dobrej nocy dziewczyny
|
|
|
|
#1750 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za co ja bede zyć? miała być czarna takiego śliskiego materiału, a jest brązowa ze sztruksu Cytat:
|
|||
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc Dziewczynki
![]() do jutra
|
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Taverney - widzę, że masz niemałe pojęcie o tym kierunku
Dziękuję Ci za informacje Matula wróciła z zebrania cieszę się, że jest po nich taka zadowolona zawsze, ale dzisiaj jakoś szczególnie. Oprócz wychowawczyni na tym zebraniu było jeszcze dwóch nauczycieli którzy mnie uczą, podobno byłam bardzo chwalona przy wszystkich - a mama jak to mama - dumna ^^ i nawet mam już piątek który będzie - usprawiedliwiony Może jestem dziwna, sama nie wiem - ale nie kręci mnie 'sprawianie trudności' - potrafię szaleć kiedy można, ale z umiarem... Nigdy nie chciałam sprawiać rodzicom problemów związanych ze szkołą i ... jestem z tego dumna... że nie szlajam się po nocach, nie piję i nie palę, nie puszczam się z każdym. A mimo to w moim życiu nie brakuje rozrywki, imprez i tej 'lekkości' I chciałabym aby tak pozostało. Dobrej nocy życzę |
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też nie sprawiałam nigdy zbyt wielu trudności...no poza paleniem i wagarami, no ale mama to rozumiala, wiedziala ze tak właśnie odreagowuje chorobe największą przykrościa jaką sprawiałam rodzinie to było "siedzenie" w chorobie... ![]() teraz jestem na swoim utrzymaniu i mogę sobie pozwolić na co nieco, a jednak moja mama sie o mnei nie musi martwic, bo wie że jej córka nigdy nie spiła isę do nie przytomności, zawsze kończy w odpowiednim momencie, a to że chodzi co tydzień do klubu, to po prostu nadrabianie straconych lat z l.o.... |
|
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ze mną też moi rodzice nie mają problemów, nie imprezuje jakoś intensywnie, nie pije, nie wagaruje, nie pale, jako-tako się ucze.. ogólnie byłoby ok, tylko oni non stop powtarzają, że gdybym jeszcze jedną rzecz naprawiła...![]() A tak wogóle to dzień dobry Dziewczynki i Miłego dnia Wstałam dziś jakieś 20 min. później niż zazwyczaj i dopiero pije kawe. Idę po śniadanie. ![]() Jeszcze raz: miłego dnia
|
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Kobitki
![]() Wczoraj przed 22 padłam w łóżku jak mucha Nawet tata, który wrócił później (a za tym idzie również przerażające szczekanie Rafiego ) nie był w stanie mnie obudzić ...Dopiero o 5:35 dokonała tego "pieska" swoim piszczeniem - dobrze, że śpi na ziemi Mama wstała na chwilę i kazała mi odmrozić kość ze schabu do ugotowania na mięso dla psa
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
Witam panie ^^
![]() Mango, słabośc do pieski? Masz juz da niej jakies imię? ![]() Dzisiaj mam sprawdzian z polskiego i big kartkowke z WOSu. Nic nie umiem ;] a uczyc się nie ma sensu an godzine przed sprawdzianem - wywoła to u mnie jeszcze większa panikę I dzisiaj lecę do tego lekarza... Ehh... Boję się trochę, bo co jesli on będzie tacy jak inni? :/ Miłego dnia ;*
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A widzisz, a nie mówiłam, że Mamcia ma ukryte pokłady miłości do tej psiny I jak dba o niego ![]() Btw. Ładnie go nazwałas ![]() Ja poszłam spać jednak po 00.00 wczoraj i znów nic się nie uczyłam i nic nie umiem i się cholernie boje iść do szkoły, ale... trzeba być twardą nie ? ![]() A Ty na która masz dziś do szkoły ? Buziaki Kochana Witaj Nefre Eeeej no nie martw się, ja mam spr. z jaichs 200 słówek z anglika i tez nic nie umiem A co do lekarza to mam nadzieje, że okaże się jednak inny niż wszyscy, Napisz jak wrócisz jak było
|
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja ją nazwałam Azalia... Jakoś z Azorkiem mi się kojarzy ^^Mój drugi pies to Rafi ![]() Ja też się boję do szkoły... ale jutro 7 godzin zagrożenia...
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
dzisiaj ostatnia olimpiada - jak dobrze że to już koniec ![]() też nie lubię sprawiać problemów rodzicom - jak już coś robię to tak żeby nie mieć z tego powodu przechlapane i żeby nikt nie wiedział, ale ogólnie to i tak grzeczna jestem.tylko mama czasami wolałaby żebym przyszła pijana do domu raz, drugi, trzeci niż to całe ED... ![]() i w ogóle to ostatnio miałam jakiś kilkudniowy ciąg kompulsywny - przez to przytyłam pewnie jakieś 1,5 kg ![]() nie chcę obrastać tłuszczem na wlasną glupotę przez zjadanie tego co popadnie...
|
|
|
|
#1762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ather uwazam,ze jestes bardzo rosadna osoba i podoba mi sie Twoja postawa i podejscie do zycia. Tak trzymac dzien dobry dziewczyny. Ja juz chya 3 noc z rzedu mecze sie do 2 w nocy zeby zasnac,wkurzam i wogole a potem wstaje rano niewyspana i zla...Jestem nieprzytomna dzis..nie wiem czemu tak?...stres?... Nie uwazam,zebym byla az tak zestresowana.. fakt faktem,ze przez 10 min myslalam czy isc do pracy czy nie..Ale ide bo poki co mam chorobe bezplatne bo jestem na polrocznym okresie probnym ale od stycznia zaczne to wykorzystywac bo bede na normalnym konrtakcie ![]() fajnie bo mam 40 dni platnego firmowego! u nas to ludzie traktuja jak dodatkowe wakacje bo do tygodnia choroby nie trzeba od lekarza nic przynosic ![]() no ide, moze jakos dam rade. Jutro piatek buziaki i milego dnia!!
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie sprawialam nigdy rodzicom problemow. zawsze uczylam sie najlepiej w klasie, mialam swietne oceny. wychodze rzadko, po nocach wiec sie nie szlajam. ale neistety moja mama zawsze znajdzie powod, zeby sie rpzyczepic.. potrafi wypomniec mi najmniejszy szczegol, blad... przykre to jest
|
|
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
no nieładnie
to ja myslalam ze przynajmniej stronę będę miała do nadrabiania a tu taka cisza... ![]() nie zapominac o naszym plotkowym prosze ![]() nareszcie ostatnia olimpiada za mną
|
|
|
|
#1765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja wlasnie zjadlam lunch i popijam zielona herbatke. Po wczorajszym paczku na noc powiedzialam sobie ''dosc''. Dorwalam ksiazeczke z Shape'a ze specjalna dieta i zaczelam wprowadzic w zycie. Podobna do SB, malo wegli ,duzo bialka. 2 posilki zastapione koktajlem proteinowym(bezweglowym). a wiec o 7 koktajl waniliowy, o 10 bananowy, teraz lunch z twarozku+otreby+mleko sojowe+niskoslodzony jogurt, popoludniu wypije koktajl a w domu zjem kurczaka i salatke z pory. Normalnie musze schudnac przed tymi swietami..
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja trzymam za to żeby dietka przyniosła efekty
|
|
|
|
|
#1767 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) u mnie to różnie bywało w prawdzie nie zawiodłam nigdy zaufania rodziców, zawsze byłam ich podporą i "tą lepszą" w sensie że grzeczniejszą córką ale miałam dużo szczęścia, że nie zostałam nigdy przyłapana na moich wybrykach, bo był taki okres że miałam ich sporo: imprezy bez pozwolenia, picie - nie jakieś straszne ale na pewno nieodpowiednie do mojego ówczesnego wieku no i wagary, które były moim największym grzechem licealnym to chyba był jakiś cud że rodzice nigdy się nie dowiedzieli ![]() teraz żałuje tego trochę, ale czasu nie cofnę było minęło i jestem już o niebo mądrzejsza przynajmniej tak mi się wydaje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
BTW fajne takie 40 dni do wykorzystania Cytat:
![]() oczywiście trzymam kciuki żebyś przeszła dalej ![]() jaka dziś piękna, słoneczna zimka nawet przyjemnie sie chodzi ![]() muszę nad jakimś obiadem pomyśleć i nad sprzątaniem ale, co zapewne nikogo nie zdziwi - nie chce mi się
|
|||||
|
|
|
#1768 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pracowitość, rzetelność, odpowiedzialność etc. to coś co pracodawcy cenią ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
pamiętam, że któregoś dnia rodzice pojechali gdzieś, a ja zaprosiłam koleżanki do domu i... zaczęłyśmy się bawić w dzwonienie na... gorące linie wtedy w programach tv były numery na 'party line' czy jakoś tak ![]() Później pamiętam już tylko rachunek telefoniczny który wrzuciłam za lodówkę ^^ Albo... któregoś dnia skoczyłam z huśtawki... której zapomniałam zatrzymać i trochę oberwałam w głowę (może dlatego teraz jestem taka trzepnięta ? ^^). Pomasowałam ręką i chciałam bawić się dalej, ale że nieopodal mama szła z wózkiem (bliźniaki to były kruszyny jeszcze) to zawołała mnie. Dotknęła mojej głowy i cała ręka we krwi Jak to się stało, że nie poczułam tego ? ![]() było jeszcze wiele innych akcji (w 1 klasie zapomniałam o tym że przerwa trwała tylko 5 minut, a poszłam z koleżanką bawić się lalkami na boisko - to była moja pierwsza uwaga do dzienniczka ominęło mnie pół lekcji... )No dobra, bo zaraz jak się rozpiszę to kaplica - koniec ![]() Generalnie to dziś skończyłam wcześniej lekcje i... weekend |
||||
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które jeszcze nie studiują a myślą o prawie: iść na prawo (nie na lewo
) ale już!!! Ja do tej pory żałuje, że nie poszłam na informatykę Swoją drogą to wyzwania są fajne - przecież nie zawsze wszystko musi być z górki. Więc jeśli ktoś myślał o tym kierunku poważnie, to prosze z niego nie rezygnować z powodu mojej siostry Oj pogoda dziś cudna ![]() A co do rodziców i grzeczności - no cóż jestem najstarsza z rodzeństwa (5), więc zawsze czułam się odpowiedzialna za wszystko i wszystkich. Ale mam też trochę wredny charakterek: jestem uprata i lubię jak jest po mojemu, a to mogło trochę problemów rodzicom i rodzeństwu przyspożyć ![]() Tak ogolnie zauważyłam, że ja nie potrfię rozmawiać o tym co ja czuję, często nie mówię co mnie boli, kryję wszystko w sobie i sprawiam pozory, że wszystko jest OK. Też tak macie Chociaż teraz już jest lepiej i wielu rzeczy się nauczyłam. Jednak czasem lepiej się wykrzyczeć, czy wypłakać niż udaważ, że wszystko gra
|
|
|
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak więc jak coś mnie trapi i nawet zacznę z kimś rozmowę na ten temat - to nigdy nie powiem wszystkiego ani nawet o większej częsci problemu... może nie tyle że nie potrafię co nie chcę... przyzwyczaiłam się sama radzić sobie z problemami, powoli, małymi kroczkami ale sama. Ja mam tak że wszystko muszę spokojnie przeanalizować a potem podjąć odpowiednie kroki. Swoją drogą, kanar mnie dziś zlapał w autobusie A widziałam ich jak wsiadali, jednak w banie było malutko ludzi a ja siedzialam przy wejsciu wiec bylam pierwsza. Dałam nieskasowany bilet tym razem mi się upiekło |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:34.

angielski to przyjemność i pożytek ^^
Psychiatra. Ja już po prostu sobie nie radzę..
dobrze że masz chociaż oparcie w mamie .. 
) a po prawie... byłoby mi bardzo łatwo. Już nie chodzi o dostanie pracy bo... zawsze mogę poprosić dziadka aby mi załatwił (pracował ponad 20 lat w policji i ma masę znajomości) jednak chciałam to osiągnąc w pojedynkę.
teraz zadanka z polaka i angielskiego 

niezla zalamka,zwlaszcza ze na noc...

Nawet tata, który wrócił później (a za tym idzie również przerażające szczekanie Rafiego

A widziałam ich jak wsiadali, jednak w banie było malutko ludzi a ja siedzialam przy wejsciu wiec bylam pierwsza. Dałam nieskasowany bilet