Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-18, 13:54   #271
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez Kruszynkaa86 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny ! Podczytuję Was od kilku dni i tak pomyślałam, że się odezwę jestem tegoroczną Mamusią październikową i spodziewam się bliźniąt jestem obecnie w 12/13 tc więc no trochę dalej jesteście niż ja, ale u Was na forum są aż dwie Mamusie, które spodziewają się dwóch Maluszków i mam nadzieję, że skorzystam co nieco z Waszego doświadczenia i z Waszej wiedzy - mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko w internecie jakoś szczególnie wiele forum na temat ciąży bliźniaczej nie znalazłam, oczywiście jest wiele informacji teoretycznych itd, no ale wiadomo, że w praktyce to często jest całkiem inaczej no i niestety już muszę się zmagać z cukrzycą ciążową czy któraś z Was też ma ten problem ?

Wszystkim Wam życzę dużo zdrowia i jak najmniej ciążowych dolegliwości
Witaj ja równiez zmagam sie z cukrycą ciążową Jaką diete stosujesz ?może coś podpowiesz bo ja dopiero co niedawo sie dowiedziałam a wizyta w tej sprawi dopiero na początku maja .Pozdrawiam cie ciepło.
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 13:58   #272
florencee
Zadomowienie

Czułam się tak kiepsko dzisiaj, że nie czekając na prywatnych specjalistów wybrałam się do lekarza rodzinnego. Zaczęłam podejrzewać, że do tego uczulenia przypałętała się jakaś infekcja - do okropnego kataru dołączył ból gardła, osłabienie większe niż zwykłe w ciąży , temperatura 37,2 (małe podwyższenie w stosunku do tej, którą zwykle mam w ciąży, ale jakieś jest). Moja lekarka na urlopie, ale inna mnie przyjęła (poza kolejką, weszłam "na ciążę" trochę mi głupio, ale pani w rejestracji sugerowała zaczekanie do zakończenia urlopu tamtej). Przepisała mi jakieś spraye do gardła, które można stosować w ciąży, dała skierowanie do laryngologa i mówiła, że jak mi nie przejdzie, to powinnam przyjść po antybiotyk. Już poleguję w łóżku, bo wolałabym żeby jednak przeszło. Jeszcze jakiś ziołowy suplement diety mi poleciła, ale na opakowaniu piszą, żeby nie stosować w ciąży. To nie wiem czy go sobie nie odpuszczę, skoro to tylko suplement i niekoniecznie coś wniesie. Poleciła też jakiś podobno fajny dzbanek dla alergików do płukania nosa do zamówienia w necie, to się może zainteresuję.
Mój mąż był zaziębiony przez ostatni tydzień, chyba przez to uczulenie przegapiłam moment, w którym się zaraziłam. Ech.

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość

Słuchajcie, zrobiła mi się 2 dni temu obok brodawki na piersi taka czerwona kropka, jakby pryszczyk. Wczoraj był już większy i bolący, a dziś zmienił kolor na biały i mam wrażenie, że w środku jest jakis płyn. Próbuję sie umówic do dermatologa, ale nie wiem kiedy będzie miał wolny termin. Czy któraś z Was może sie spotkała z czyms podobnym Bo troche się martwię, bo to takie wrażliwe miejsce
Tak zaraz obok brodawki? Może to taki pryszcz zwykły? Mi się robią ostatnio dość często na cycu, daleko od brodawki, myślałam że to przez krem przeciwrozstępowy. Przez ciążą mi się też robiły jak się przegrzałam, spociłam czy coś. Może lepiej żeby lekarz spojrzał, skoro to blisko brodawki.

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o czułości to mój TŻet jest typem takiego prawdziwego faceta, takim trochę macho. U nas też jak na lekarstwo chwil, kiedy np. leżymy po prostu objęci razem. Ale nie odbieram tego jako brak miłości z jego strony, miłość okazuje mi na wiele różnych sposobów - dba o nas, robi mi śniadania, wyręcza w większości prac domowych, a czasem jak coś powie to , np. wczoraj przy mojej mamie mówił, że wybieramy się do jego chrzestnego bo musi się pochwalić żoną, potem już u tego wujka w rozmowie z ciocią nazwał mnie i Natalkę swoimi cudeńkami i bardzo często mówi mi, że w końcu przy mnie znalazł to czego szukał całe życie .
Co do wózka - my wczoraj kupiliśmy maxi cosi używany, 3 w 1.
Jaki model Maxi Cosi? Pokażesz jak wygląda?

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Ja też dziś zaliczyłam krzywą przy trzecim podejściu. Miałam cytrynę ze sobą bo gin kazał wcisnąć, a panie w labie że nie można! No prawie się popłakałam Ale ostatecznie zapytały się kierowniczki i trochę mi wcisnęły. Teraz to mam łzy w oczach nawet jak reklamy lecą, wszystko mnie do płaczu doprowadza mimo że nie odczuwam jakiś mocnych emocji tzn nie jestem ani wkurzona ani smutna tylko od razu łzy i tego nie kontroluję

To mnie pocieszyłyście, myślałam że tylko mój TŻ taki z brzuszkiem ostrożny. Musiałam go namawiać żeby rękę na brzuch kładł i wyczekiwał na kopniaczki Ale w końcu się udało i poczuł Antosię Jedynie często mówi żebym ostrożnie jechała autem i krzyczy jak przesadzę ze słodyczami, bo wczoraj wciągnęłam Mcflurry bounty
Super, że glukoza wreszcie zaliczona.

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy wasze dzieciątka też są aż tak aktywne ? mój synek coraz mniej śpi chyba a coraz więcej rozrabia w brzuszku
Jeszcze siedzę w koszuli nocnej za ok godz jadę do gina chyba czas się ogarnąć
Mój też coraz więcej szaleje, co mnie cieszy, bo oczywiście mam stresa, że mu zaszkodzi moje choróbsko.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 14:10   #273
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Nasze Bobo to dziecko swojego ojca. Jak sie nie rusza i nic nie pomaga (lezenie, chodzenie, jedzenie) to na glos albo dotyk taty zareaguje.
Inaczej dotykamy brzucha, ja zdecydowanie częściej, więc jak dotyka mąż to Bobo się uaktywnia.
u nas jest tak samo

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Czułam się tak kiepsko dzisiaj, że nie czekając na prywatnych specjalistów wybrałam się do lekarza rodzinnego. Zaczęłam podejrzewać, że do tego uczulenia przypałętała się jakaś infekcja - do okropnego kataru dołączył ból gardła, osłabienie większe niż zwykłe w ciąży , temperatura 37,2 (małe podwyższenie w stosunku do tej, którą zwykle mam w ciąży, ale jakieś jest). Moja lekarka na urlopie, ale inna mnie przyjęła (poza kolejką, weszłam "na ciążę" trochę mi głupio, ale pani w rejestracji sugerowała zaczekanie do zakończenia urlopu tamtej). Przepisała mi jakieś spraye do gardła, które można stosować w ciąży, dała skierowanie do laryngologa i mówiła, że jak mi nie przejdzie, to powinnam przyjść po antybiotyk. Już poleguję w łóżku, bo wolałabym żeby jednak przeszło. Jeszcze jakiś ziołowy suplement diety mi poleciła, ale na opakowaniu piszą, żeby nie stosować w ciąży. To nie wiem czy go sobie nie odpuszczę, skoro to tylko suplement i niekoniecznie coś wniesie. Poleciła też jakiś podobno fajny dzbanek dla alergików do płukania nosa do zamówienia w necie, to się może zainteresuję.
Mój mąż był zaziębiony przez ostatni tydzień, chyba przez to uczulenie przegapiłam moment, w którym się zaraziłam. Ech.
ojj współczuję..mi też się zdarzały infekcje podczas nasilonej alergii.. ja bym darowała sobie ten specyfik-suplement.. sięgnij po domowe sposoby.. to zadziała tak samo albo i lepiej no i przede wszystkim leżenie pod kocem przez parę dni..a może inhalator? taki co olejki można wlać/sól morską itp? tylko nie wiem czy w ciązy można sie inhalować..
zdrówka..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 14:26   #274
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Witam się po krzywej cukrowej! Ale to było słodkie! ale dałam rade

(...) Oj nie o to chodzi, że nie-rasowce są brzydsze od rasowców. Uważam, że kot Krefetki jest cudowny i mój mu mimo wszystko nie dorównuje ale nie zamieniłabym się bo zwyczajnie kocham moją Rudą Mendę

Mój nawet nie probuje "macać" brzucha. Jest bardzo powściągliwy w takich gestach, nie całuje i nie mówi do brzucha. W sumie nie wiem jak ja bym sie zachowała jakby coś takiego zrobił? Tzn cieszy sie i to widać jak mówi o małej i jak planuje rózne rzeczy i chyba właśnie tak okazuje emocje. Troszke zazdraszczam takich słodkich gestów

A no to macie tego sierściucha mojego
Ps. też macie miliony zdjęć swoich kotów, psów, rybek itd?
za godne wypicie glukozy

Twój kot też ma tysiąc imion? Czasem sie zastanawiam skąd mój wie, że do niego mówię ostanio przez umaszczenie wołam do niego pieczarka.

Mój mąż nie może przemóc się i mówić do brzucha. wydaje się lekko skrępowany. Boi się dotykać brzucha albo inaczej dotyka brzuch dopiero gdy ja przyłożę jego rękę, sam nie wychodzi z inicjatywą. Kiedy pierwszy raz trzymał rękę dzieć ie chciał kopać tylko się "ocierał" Wg mężą niezbyt przyjemne uczucie, jakbym miała jakiegoś robaka. Za drugim razem miał okopaną rękę, jakoś to wytrzymał
Wiem, że się cieszy ale wydaje się, że jest mu trudniej. Nie wiem jak to Wam opisać. Na pewno mnie to nie martwi ani też nie chcę żeby robił coś na siłę bo inni robią. On pokazuje że się cieszy dbając o mnie
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 14:29   #275
kasia_ruda
Zakorzenienie

Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Florence to do płukania zatok ja używam, w necie pod nazwą sinus rinse, teraz w aptekach jest polski odpowiednik- irigasin. Polecam, to jes BOSKO skuteczne!!!

Moj mąż jest mega uczuciowy, ja uważam, że to jest właśnie prawdziwy facet (w kontekście tego, co napisł ktoś wyżej "mój mąż to prawdziwy facet, taki macho"), taki który nie wstydzi się powiedzieć do brzucha "kocham was". Nasze wieczory, jak Młody padnie, to głównie leżenie, gadanie i przytulanie, teraz jeszcze macanie brzucha uwielbiam w nim to, jak cudownym jest tatą, jak pokazuje swoją miłość synkowi i mi, ja jestem akurat osobą, która bardzo potrzebuje takiego ciągłego potwierdzania mojej atrakcyjności itd.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Edytowane przez kasia_ruda
Czas edycji: 2016-04-18 o 14:32
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 14:29   #276
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

Ja żadną wizażystką nie jestem ani specjalistką też nie, ale ogolnie lubie kosmetyki kolorowe i uwazam ze pomalować się umiem. Polecam ci maxineczke na yt. Dziewczyna jest konkretna i dobrze się jej słucha - dba o jakość swojej wypowiedzi co ja osobiscie cenie bardzo.
zapisałam, jak yulko nadrobię zaległości na forum będę oglądać
Stary 2016-04-18, 14:35   #277
iweczka
Zakorzenienie

Przyszło moje zamówienie ze Smyka
zamówiłam czapeczkę 36/38 ale to takie małe że chyba dla lalki córce oddam
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 14:36   #278
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
D

Co do kota, rybki no i żółwia powiem Ci, że ciężka jest Twoja miłość
moja koleżanka swoją 4 literową miłością unicestwiła swojego chomika
Stary 2016-04-18, 14:36   #279
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość

Mój jak pierwszy czy drugi raz poczuł kopniaczka pod ręką, to tak jakby stracił zainteresowanie dotykaniem brzucha Tzn. mówi, że jak będzie większy i ruchy bardziej wyczuwalne dla niego, to wtedy będzie dotykał. Oczywiście tez do brzucha nie gada, ale jak idę spać (kładę się zazwyczaj wcześniej) i daję mu buziaka na dobranoc, to mu sie zdarza brzuch pocałowac. Ale szału z okazywaniem tych emocji nie ma

Mój ma swoja ukochaną, starą myszkę z sizalu czy czegos takiego, całą już w strzępach. I ja ją chowam do szuflady przy łóżku. Wieczorny rytuał obejmuje czekanie na mnie na łózku, aż się umoszczę pod kołderką, po czym czekanie aż otworzę magiczną szufladę i wyjmę ukochaną myszkę. A potem 10-15 minut rzucania i aportowania po całym łóżku i okolicach z donosnym mruczeniem w tle Ale inne rzeczy tez aportuje, np. uwielbia wyciągać paragony, zmięte chusteczki hig. itp., a potem kładzie pod ręką i czeka az mu rzucę

natalia_23 piekny brzuszek

Kruszynkaa86 witaj

Super sierściuch Ja mam swojego na tapecie w telefonie i faktycznie pierdyliard zdjęć

Słuchajcie, zrobiła mi się 2 dni temu obok brodawki na piersi taka czerwona kropka, jakby pryszczyk. Wczoraj był już większy i bolący, a dziś zmienił kolor na biały i mam wrażenie, że w środku jest jakis płyn. Próbuję sie umówic do dermatologa, ale nie wiem kiedy będzie miał wolny termin. Czy któraś z Was może sie spotkała z czyms podobnym Bo troche się martwię, bo to takie wrażliwe miejsce

Ja tam bym po prostu wycisnęła i posmarowala antybiotykiem w maści.
Stary 2016-04-18, 14:38   #280
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Florence to do płukania zatok ja używam, w necie pod nazwą sinus rinse, teraz w aptekach jest polski odpowiednik- irigasin. Polecam, to jes BOSKO skuteczne!!!

Ja kupiłam to Sinus Rise ale nie użyłam, bałam się
teraz oddałam tż bo akurat był chory, mówi że spoko, da się przeżyć a ulga natychmiastowa
Stary 2016-04-18, 14:45   #281
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Ja kupiłam to Sinus Rise ale nie użyłam, bałam się

teraz oddałam tż bo akurat był chory, mówi że spoko, da się przeżyć a ulga natychmiastowa

No przyjemne to nie jest, ale można się przyzwyczaić. Ale dziala naprawdę genialnie.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Cześć Dziewczyny ! Podczytuję Was od kilku dni i tak pomyślałam, że się odezwę jestem tegoroczną Mamusią październikową i spodziewam się bliźniąt jestem obecnie w 12/13 tc więc no trochę dalej jesteście niż ja, ale u Was na forum są aż dwie Mamusie, które spodziewają się dwóch Maluszków i mam nadzieję, że skorzystam co nieco z Waszego doświadczenia i z Waszej wiedzy - mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko w internecie jakoś szczególnie wiele forum na temat ciąży bliźniaczej nie znalazłam, oczywiście jest wiele informacji teoretycznych itd, no ale wiadomo, że w praktyce to często jest całkiem inaczej no i niestety już muszę się zmagać z cukrzycą ciążową czy któraś z Was też ma ten problem ?

Cukrzycy nie mam na szczęście. Wiedzę póki co też tylko czysto teoretyczną, pocieszam się, że to nie moja pierwsza ciąża, więc powinno być łatwiej, bo wiem, co i jak. Jakbyś miala jakieś pytania, to pisz może na priv, żeby tu nie offtopować dziewczynom.
Stary 2016-04-18, 14:51   #282
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
hej poniedziałkowo.

Zaprowadziłam córkę do pkola, byłam na pobraniu krwi bo mam endokrynologa, zrobiłam zakupy, wstawiłam pranie a teraz piję kawę

Niestety zgaga nie odpuszcza
(...)

Dziś pierwszą noc spałam z poduszką ciążową i w końcu nie bolą mnie biodra
przykro mi z powodu zgagi ale fajnie, że chociaż poduszka pomaga

Cytat:
Chciałabym takiego kota co umie aportować Mój tylko w jedną stronę umie tzn nie przynosi z powrotem heheh

List z wyprawką jeszzce nawet nie przeglądnęłam
mój jest jak śmieciarz-ekolog. każda rzecz, którą uważa za zabawkę zanosi pod kanapę i tyle z zabawy

Cytat:

hej

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

mój kot potrafi aportować..ale nie robi tego na komendę, tylko jak mu rzucam (rurkę-słomkę albo te waciki do uszu) to przynosi pod nogi , kładzie i czeka,żeby mu znowu rzucić
jak juz przygotujesz tą listę to pokaż

a mój umie aportować..heh

(...)
umiejetnosci kota zazdroszcze, mój za to pięknie potrafi się zawiesić patrzac np. w pustą ścianę

jak ogarnę listę to wstawię, żebym mogła ją zmodyfikować o doświadczenie dziewczyn

Cytat:
(...)

A no to macie tego sierściucha mojego
Ps. też macie miliony zdjęć swoich kotów, psów, rybek itd?
dopiero się Twojego kota dopatrzyłam. Piękny

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-04-18 o 15:13
Stary 2016-04-18, 14:55   #283
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
moja koleżanka swoją 4 literową miłością unicestwiła swojego chomika
U mnie kumpela dała chomika na parapet, żeby się przewietrzył ale przyszła po nią koleżanka i poszły na pole. Biedak jak słońce zaczęło grzać sie usmażył
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 14:56   #284
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
hahah chyba jestem zboczona bo zabrzmiało dla mnie dwuznacznie

A sierściucha faktycznie wszystkie chcemy zobaczyć !!
czy ja dobrze pamiętam, że to Ty iałaś te ciekawe sny w 1 trym?
to by wieeeele wyjaśniało
Stary 2016-04-18, 15:03   #285
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Moj mąż jest mega uczuciowy, ja uważam, że to jest właśnie prawdziwy facet (w kontekście tego, co napisł ktoś wyżej "mój mąż to prawdziwy facet, taki macho"), taki który nie wstydzi się powiedzieć do brzucha "kocham was". Nasze wieczory, jak Młody padnie, to głównie leżenie, gadanie i przytulanie, teraz jeszcze macanie brzucha uwielbiam w nim to, jak cudownym jest tatą, jak pokazuje swoją miłość synkowi i mi, ja jestem akurat osobą, która bardzo potrzebuje takiego ciągłego potwierdzania mojej atrakcyjności itd.

No i super U mnie sytuacja jest taka, ze ja sama jestem mało dotykalska, nie przepadam za przytulaniem itd ale czasami chciałabym żeby coś więcej powiedział do mnie hehe
No ale jak wiadomo, każdy człowiek jest inny i ma inne potrzeby i zwyczaje no i ciężko kogoś do czegoś zmuszać

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
czy ja dobrze pamiętam, że to Ty iałaś te ciekawe sny w 1 trym?
to by wieeeele wyjaśniało
tak to ja nie chwaląc się
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-18, 15:13   #286
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
(...)
Jak Wam minął weekend?
My mimo deszczowej aury wybraliśmy się na wieś, do chrzestnego TŻeta, którego jeszcze nie miałam okazji poznać (leżał w szpitalu gdy braliśmy ślub). Obie z Natalką zjednałyśmy sobie sympatię kolejnych członków rodziny męża, zresztą bardzo sympatycznych, a Natalka wybiegała się za wszystkie czasy i widziała nie tylko kotki, pieski, kurki ale też krówki i cielaczki . Małż powiedział, że nasłuchał się komplementów pod moim adresem a Natalka z marszu została zaliczona w poczet wnuków .
super wycieczka

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
(...)
Kuruj się

Cytat:
Przyszło moje zamówienie ze Smyka
zamówiłam czapeczkę 36/38 ale to takie małe że chyba dla lalki córce oddam
coś jeszcze oprócz czapeczki? Pokaż

Cytat:
U mnie kumpela dała chomika na parapet, żeby się przewietrzył ale przyszła po nią koleżanka i poszły na pole. Biedak jak słońce zaczęło grzać sie usmażył

Cytat:
No i super U mnie sytuacja jest taka, ze ja sama jestem mało dotykalska, nie przepadam za przytulaniem itd ale czasami chciałabym żeby coś więcej powiedział do mnie hehe
No ale jak wiadomo, każdy człowiek jest inny i ma inne potrzeby i zwyczaje no i ciężko kogoś do czegoś zmuszać

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

tak to ja nie chwaląc się
też nie przepadam za dotykiem
Stary 2016-04-18, 15:16   #287
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

umiejetnosci kota zazdroszcze, mój za to pięknie potrafi się zawiesić patrzac np. w pustą ścianę
hahah..mój też to umie..potrafi też grać w taką grę - kto dłużej wytrzyma patrząc się w oczy bez mrugnięcia powieką..i na dodatek - zawsze wygrywa..

Cytat:

mój tż jest typem podobnym do Twojego..jest bardzo uczuciowy, wrażliwy, gada dużo więcej do brzucholka niż ja.. przytula,głaszcze,mizia itp.. caly czas wyznaje córce w brzuchu swoje uczucia, opowiada co robi i co będą robić jak przyjdzie na świat itp..ogólnie jest bardzo otwarty..łatwo się wzrusza..choć nie jest to typ jakiegoś romantyka.. po prostu jesteśmy dla niego bardzo ważne i on się tego nie wstydzi.. ale rozumiem też tż którzy nie zachowuja się jak on..sama bardziej się krępuję mówić do córeczki na głos itp.. z zimnego chowu pochodzę
Stary 2016-04-18, 15:20   #288
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
hahah..mój też to umie..potrafi też grać w taką grę - kto dłużej wytrzyma patrząc się w oczy bez mrugnięcia powieką..i na dodatek - zawsze wygrywa..

mój tż jest typem podobnym do Twojego..jest bardzo uczuciowy, wrażliwy, gada dużo więcej do brzucholka niż ja.. przytula,głaszcze,mizia itp.. caly czas wyznaje córce w brzuchu swoje uczucia, opowiada co robi i co będą robić jak przyjdzie na świat itp..ogólnie jest bardzo otwarty..łatwo się wzrusza..choć nie jest to typ jakiegoś romantyka.. po prostu jesteśmy dla niego bardzo ważne i on się tego nie wstydzi.. ale rozumiem też tż którzy nie zachowuja się jak on..sama bardziej się krępuję mówić do córeczki na głos itp.. z zimnego chowu pochodzę

Mój to 300% romantyk, jakie mi wiersze pisał, do dziś mam dreszcze, jak je czytam

Ja z "chowu" bezstresowego, morze miłości i akceptacji w domu, 100% zaufania do dzieci. Śmieję się, że mnie to brat wychowywał (10 lat starszy), bo rodzice to na wszystko mi pozwalali, czekali tyle lat na kolejne dziecko, po drodze wiele strat, więc byłam ich cudem
Stary 2016-04-18, 15:28   #289
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Mój to 300% romantyk, jakie mi wiersze pisał, do dziś mam dreszcze, jak je czytam

Ja z "chowu" bezstresowego, morze miłości i akceptacji w domu, 100% zaufania do dzieci. Śmieję się, że mnie to brat wychowywał (10 lat starszy), bo rodzice to na wszystko mi pozwalali, czekali tyle lat na kolejne dziecko, po drodze wiele strat, więc byłam ich cudem
takie wsparcie w domu to cudowna sprawa..ja nie narzekam na podejście jakie było u mnie,ale to mąż mnie uczy bliskości..
Stary 2016-04-18, 15:32   #290
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

mój jest jak śmieciarz-ekolog. każda rzecz, którą uważa za zabawkę zanosi pod kanapę i tyle z zabawy

HAHAH mój w sumie też. Pierwsze wszystko popycha pod kanapę a potem patrzy na mnie zdziwiony, że znikło.
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-18, 15:32   #291
iweczka
Zakorzenienie

krefetka, chciałam printscreen zakupów wrzucić ale coś mi nie idzie
pajac batmana kupiłam co kiedyś wstawiałam, body i czapeczkę ale nic już nie ma oprócz zcapeczki

czapeczka taka
http://www.smyk.com/cool-club-czapka...ca-119511.html

muszę foty zrobić..
Stary 2016-04-18, 15:35   #292
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
krefetka, chciałam printscreen zakupów wrzucić ale coś mi nie idzie
pajac batmana kupiłam co kiedyś wstawiałam, body i czapeczkę ale nic już nie ma oprócz zcapeczki

czapeczka taka
http://www.smyk.com/cool-club-czapka...ca-119511.html

muszę foty zrobić..
pajac bardzo mi się podobał
może dzidzia nie bęczie za duża i czapeczka jednak będzie w sam raz
Stary 2016-04-18, 15:55   #293
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tż wczoraj pierwszy raz poczuł kopniaka syna
ale później mały już przestał i zaczął szaleć jak zabrał rękę, zdecydowanie nie lubi jak dotykamy jego chatkę
Jak ja kładę rękę to spokój. A jak tatuś to szaleje.
I chyba Bobo nie lubi hałasu. W sobotę mieliśmy bardzo głośno w domu i nic. Leżałam i czekałam i nic sie nie działo. Jak zapadła cisza to chwila moment i kop.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 16:35   #294
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nadrobiłam! 7 stron

Też szukałam mięty i zdecydowałam się na beckersa "satin blue"

Ja żadną wizażystką nie jestem ani specjalistką też nie, ale ogolnie lubie kosmetyki kolorowe i uwazam ze pomalować się umiem. Polecam ci maxineczke na yt. Dziewczyna jest konkretna i dobrze się jej słucha - dba o jakość swojej wypowiedzi co ja osobiscie cenie bardzo.

Magnat - uratował nam życie po nieudanym wyborze szarości z jakiejs innej firmy, testuje od roku jest świetna, mam ja w kuchnio-salonie, w newralgicznych miejscach (koło blatu) spokojnie domywam plamy. Do dzieciecego tez wybrałam magnata, a na jednej ścianie mam kropki beckersa. O nim tez słyszałam duzo dobrego. Teraz będę wybierać kolory do domku na wsi i zdecydowanie będzie to magnat.
Post nie jest sponsorowany

Ja na krzywą idę jutro, na 6.30, od 19 nie jem, podpijam tylko wodę. Ale bym opierniczyła kanapke... z czymkolwiek

Też używam ryzowy z paese jestem zadowolona świetnie utrwala makijaż i jak nie przesadze z ilością nie ma dramatycznego matu

ojej nie zazdroszcze, myśle że TŻ miał jakiegoś doła i wybuchł (miałam tak wczoraj, polozyliśmy się spać obrażeni czego nie znosze, ale rano dostalam buziaka i przeprosiny wiec wydaje mi się ze to zmeczenie materiału). Może nagromadzily mu się jakieś problemy...? Choć teksty o twoim tacie poniżej pasa....
Trzymaj sie

Na koniec chciałam się przyznać, że jestem szczęśliwą posiadaczką rudego dachowca (bo widzę, że niektóre z was są fankami). Kocur adoptowany, wielki, po znieczuleniu wybudził sie późno ale w tamtej chwili nie wiedziałam, że rudzielce maja z tym problemy. Kocham go bardzo i długo o rudym z mężem marzyliśmy. Przyznam że choć nie jest rasowy i może nie tak piękny jak brytyjczyk chyba Krefetki to uwazam ze jest piekny i uwielbiam się na niego gapić
A pomalowalas juz? My próbkę wymalowalismy i u mnie kompletnie to mięty nie przypomina :-( "satin blue"...
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 16:57   #295
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
A pomalowalas juz? My próbkę wymalowalismy i u mnie kompletnie to mięty nie przypomina :-( "satin blue"...
A malowaliscie juz?
My chcemy malowac za 2 tyg, jeszcze kolorow nie wybralam, ale czytalam w internecie, ze lepiej na czas malowania my w ciazy nie powinnysmy przebywac w tym mieszkaniu, co Ty o tym myslisz?

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 17:01   #296
Fantasmagori
Zakorzenienie

Uff mam intensywny tydzień lubię tak mieć coś zaplanowane na każdy dzień bo jak nie chodzę do pracy to zamulam w domu
Jutro basen, środa kosmetyczka, czwartek idziemy na warsztaty dla rodziców w piątek przywożą nam nową witrynę na książki dla nas (bo już nam się nie mieszczą ) i komodę dla dzidziusia a w weekend egzaminy w szkole

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 17:08   #297
LunaLov
Raczkowanie

BeataAmelkapomalowaliśmy, wcześniej tez testowałam inne kolory (dekoral, magnat, beckers - generalnie te ktore mają próbki) i ten był zdecydowanie najlepszy. Mięta to też trudny kolor, np zamówiłam tiul na pompony i na aukcji mięta była cudna w rzeczywistości to był zielony.... Może to kwestia oswietlenia? a i mięta dla mnie może wyglądać inaczej niż dla ciebie. Gdzieś w poprzedniej częsci wrzuciłam zdj kropek jak odgrzebiesz możesz zerknąć.

Asicucha ja nawet pomagałam mężowi malować leciałam dół ścian a on wisiał na drabinie. Zdaje sobie sprawę, że najlepiej oszczędzać się na maxa ale chyba można zwariować w pewnym momencie. Inna sprawa, że póki co u mnie wszystko "technicznie" gra co innego dziewczyny, które mają problemy z szyjką czy słabo się czują.

W weekend napadłyśmy na lumpka z mamą i właśnie piore moje zdobycze
Zuzia - 29.07.2016 19:01

Edytowane przez LunaLov
Czas edycji: 2016-04-18 o 17:16
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 17:16   #298
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Uff mam intensywny tydzień lubię tak mieć coś zaplanowane na każdy dzień bo jak nie chodzę do pracy to zamulam w domu
Jutro basen, środa kosmetyczka, czwartek idziemy na warsztaty dla rodziców w piątek przywożą nam nową witrynę na książki dla nas (bo już nam się nie mieszczą ) i komodę dla dzidziusia a w weekend egzaminy w szkole
gdzie się uczysz? czy Ty egzaminujesz:confus ed:
Stary 2016-04-18, 17:20   #299
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy wasze dzieciątka też są aż tak aktywne ? mój synek coraz mniej śpi chyba a coraz więcej rozrabia w brzuszku
Jeszcze siedzę w koszuli nocnej za ok godz jadę do gina chyba czas się ogarnąć
Oj tak, wczoraj zobaczyłam reklamę toffifee i oczywiście poczułam że MUSZĘ zjeść TŻ mi kupił i jak zjadałam to Zuzia tak kopała aż miło normalnie tak mocno aż w szoku byłam że takie maleństwo ma już tyle siły

Cytat:
gdzie się uczysz? czy Ty egzaminujesz:confus ed:
Haha nie, niestety ja będę pisać egzamin a nie egzaminować innych
Robię administrację w szkole policealnej

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 17:39   #300
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość

intensywny tydzień oprócz piątku to same miłe aktywności
a co tam będziesz robiła u kosmetyczki ??

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości