Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-18, 19:04   #2611
__Veronique
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Ja przed świętami wieszałam firanki i słabo mi się zrobiło od tych rąk w górze. Może o to chodzi??

Smaka mi narobiłyście na lasagne a arbuza właśnie z młodą pochłonęłyśmy pyyyszny był!

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 19:18   #2612
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Smaka mi narobiłyście na lasagne a arbuza właśnie z młodą pochłonęłyśmy pyyyszny był!
jutro sobie kupie w biedronce i jabłuszka bo wszystkie zjadłam

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 19:35   #2613
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość

A nie masz gdzie kupić?
Ja dziś cały dzień głodna jestem.. co coś zjem, to od razu znowu mi się chce jeść...
Współczuję

Opędziłam głoda sałatką z ogórka, szczypiorku, natki pietruszki i selera naciowego + grzanki z serem z piekarnika. No właśnie na hamburgera z Maca to nie mam ochoty, bo mnie brzuch boli po takim jedzeniu. Najlepszego jadłam ostatnio w Rzeszowie z taką wołowiną jakąś specjalną, plasterkiem bekonu, warzywami i domowymi bułkami. Grillowane przy kliencie. No po prostu palce lizać takie to pyszne było. Mój mały chłopczyk w brzuszku domaga się MIĘCHA (jak sobie pomyślę ile mięsa będę gotowała dla moich 3 chłopaków za parę lat ).
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 19:42   #2614
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Opędziłam głoda sałatką z ogórka, szczypiorku, natki pietruszki i selera naciowego + grzanki z serem z piekarnika. No właśnie na hamburgera z Maca to nie mam ochoty, bo mnie brzuch boli po takim jedzeniu. Najlepszego jadłam ostatnio w Rzeszowie z taką wołowiną jakąś specjalną, plasterkiem bekonu, warzywami i domowymi bułkami. Grillowane przy kliencie. No po prostu palce lizać takie to pyszne było. Mój mały chłopczyk w brzuszku domaga się MIĘCHA (jak sobie pomyślę ile mięsa będę gotowała dla moich 3 chłopaków za parę lat ).
Ja mam blisko u siebie takie bistro i tam właśnie serwują burgery takie domowe co prawda nigdy nie zamawiałam dla siebie, ale tż uwielbia! ja nie lubię jeść tego, bo się rozwala;D

A ja dalej nie wiem co zjeść, żeby mi przeszłotyle rzeczy w lodówce, a ja nie mam co jeść

Kurde! tak mnie biodro zaczęło boleć, że promieniuje mi na całą lewą nogę..a miałam długo spokój..i nawet masaż nie pomaga. zwariuje

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 19:51   #2615
ania230
Zakorzenienie

Dziewczyny masujecie juz krocze?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-18, 20:13   #2616
soffinka
Zadomowienie

Chyba jeszcze za wczesne
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 20:18   #2617
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Ja planuje używać tego aniballa, o ile mi nie założą żadnego pessera. Ale dopiero od 36 tygodnia
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 20:23   #2618
Paula_ck
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Moj gin jest codziennie od rana do 15, więc jak małe będą siedzieć spokojnie to będzie planowane cc i napewno on wtedy będzie mnie ciął. On też nie chce ryzykować, powiedział, że w moim szpitalu mogę rodzić od 34tc, zresztą jakby było coś nie tak, to karetką w ciągu 20 min jestem w krakowie. Ostatnio jakbyłam w szpitalu, todziewczyny opowiadały, żebyła mamusia chyba w26tc, nie dali rady skurczy zatrzymać i mój gin na szybko załatwiał jej kraków.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Co do imion to u nas napewno będzie Liliana i ja bym chciała Kubuś, ale mojemu tż sie nie podoba i jego podzinie również, bo ich znajomy tak ma na imię i im się źle kojarzy, tż podoba sie Tymek, w sumie mnie też, ale jednak Kubuś u mnie jest bezkonkurencyjny. Jeszcze zobaczymy jakie będzie, bo tż jak bardzo się uprę to się zgodzi na Kubusia, no i przecież w końcu się przyzwyczai. Nam również Ignaś się bardzo podobał, ale właśnie jak mówić do synka jak już będzie prawie dorosły?
Liliana i Kubuś pięknie Tymek oczywiście dla mnie najpiękniejsze i u nas już na pewno takie zostaje.
A z krytykowaniem imion to w ten weekend znowu przechodziłam z rodziną tżta. Byliśmy w niedziele u rodziców tżta i była siostra mamy tżta z mężem i pytali kolejny raz czy wybraliśmy imię to mówimy że nic się nie zmieniło i Tymek zostaje to zaczęli gadać a czemu takie, a czemu nie inne, a czemu nie po dziadku tżta Piotr, albo że Paweł, albo że po moich dziadkach Jan albo Józef. Że tyle pięknych imion a my Tymon wybraliśmy... No po prostu ręce mi już opadły i już mi się dyskutować nie chciało... I jeszcze zaczęli pytać kiedy są imieniny Tymona i zaczęli nam wmawiać że nie ma takiego imienia... No i oczywiście standardowy tekst ciotki że ja to się chyba nie odchudzam w ciąży... I pytania ile to już przytyłam że schylić się nie mogę i butów założyć... Więc jak stamtąd wracam to mi ciśnienie skacze...
A w ogóle u mnie dzisiaj stresujący dzień bo mój tata coś tam w ogródku robił przy takiej altanie i mu piła rękę rozcięła. I mnie zawołał i pyta czy wystarczy jodyną to potraktować... Popatrzyłam a tam rozcięta cała dłoń, krew tryska i nie chce się zatamować więc decyzja że zawożę go na SOR. Jeszcze bandaża żadnego znaleźć nie mogłam więc zawinęłam mu to pieluchą tetrową. Na sorze kolejki jak cholera, ludzie to patrzyli na mnie dziwnie bo chyba myśleli że to ja tam rodzić przyjechałam. Przyjął go lekarz i okazało się że nie da rady mu zszyć tam od razu bo uszkodził sobie prawdopodobnie jakieś ścięgno albo coś i w ogóle rana głęboka i dał skierowanie na oddział i że zostaje w szpitalu. Musiałam więc z powrotem do domu jechać mu po rzeczy i dzisiaj jeszcze ma mieć zabieg robiony. Także stresu dzisiaj sporo. Tak teraz to jak myślę sobie o tym wszystkim to aż się dziwie że tak spokojnie zareagowałam jak mi pokazał tą ranę bo wszędzie krew była, w łazience na podłodze, cały ręcznik czerwony, i na prawdę źle ta rana wyglądała. Więc chyba już jestem gotowa na poród...

I jeszcze dzisiaj rano znowu robiłam badanie krwi na i po tym antybiotyku CRP z 60 spadło mi na 7 także już jest dobrze na szczęście. I mam nadzieję że to już koniec tych chorób w tym roku.

Edytowane przez Paula_ck
Czas edycji: 2016-04-18 o 20:27
Paula_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 20:31   #2619
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
jutro sobie kupie w biedronce i jabłuszka bo wszystkie zjadłam
No właśnie z biedronki miałam, bardzo soczysty i smaczny

Stary 2016-04-18, 20:33   #2620
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Australia dzięki za pamięć, tak, my nadal w szpitalu i dziś na obchodzie profesor dał do zrozumienia, że będę tu raczej do rozwiązania. Odpukać póki co jest stabilnie.

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Z tymi rekami w gorze to podobno zabobon :p
Położna nam mówiła, że to o coś z ukrwieniem chodzi, ale nie pamiętam o co.

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
ej nie śmiejcie sie, może już mi odwala ale myślicie, że możliwe jest, ze jak ja będę jadła np. więcej mięsa (białka) jajek itd to dzidzia bardziej przybierze na wadze?
W książce, którą czytam jest napisane, że białko jest najważniejsze, dzięki aminokwasom dziecko się rozwija. Ciężarna powinna dziennie zjadać 3 dawki białka, a dawka to:
  • 3 szklanki mleka lub maślanki,
    Kubek serka wiejskiego, jest dopisane, że kubek wg amerykanów to 0,55 litra,
    2 kubki jogurtu,
    80 g żółtego sera,
    4 duże jaja
    7 białek z dużych jaj,
    110 g ryby, mięsa przed przyrządzeniem
Wychodzi na to, że zalecają sporo białka, na pewno to lepsze niż proste węgle, choć piszą, że węgle złożone, pełnoziarniste też są bardzo ważne.

Mam nadzieję, że choć trochę dzięki książce pomogłam.

Paula_ck współczuję "rodzinki" i przeżyć z tatą.

W avatarze Andie MacDowell.

Edytowane przez MariaFrancesca
Czas edycji: 2016-04-18 o 20:37
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 20:42   #2621
ania230
Zakorzenienie

misia w jakiej pozycji śpi twój synek ? na boku czy na plecach ?

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
No właśnie z biedronki miałam, bardzo soczysty i smaczny
uwielbiam arbuzy

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-18, 20:59   #2622
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
A w ogóle u mnie dzisiaj stresujący dzień bo mój tata coś tam w ogródku robił przy takiej altanie i mu piła rękę rozcięła. I mnie zawołał i pyta czy wystarczy jodyną to potraktować... Popatrzyłam a tam rozcięta cała dłoń, krew tryska i nie chce się zatamować więc decyzja że zawożę go na SOR. Jeszcze bandaża żadnego znaleźć nie mogłam więc zawinęłam mu to pieluchą tetrową. Na sorze kolejki jak cholera, ludzie to patrzyli na mnie dziwnie bo chyba myśleli że to ja tam rodzić przyjechałam. Przyjął go lekarz i okazało się że nie da rady mu zszyć tam od razu bo uszkodził sobie prawdopodobnie jakieś ścięgno albo coś i w ogóle rana głęboka i dał skierowanie na oddział i że zostaje w szpitalu. Musiałam więc z powrotem do domu jechać mu po rzeczy i dzisiaj jeszcze ma mieć zabieg robiony. Także stresu dzisiaj sporo. Tak teraz to jak myślę sobie o tym wszystkim to aż się dziwie że tak spokojnie zareagowałam jak mi pokazał tą ranę bo wszędzie krew była, w łazience na podłodze, cały ręcznik czerwony, i na prawdę źle ta rana wyglądała. Więc chyba już jestem gotowa na poród...
Paula- dużo zdrowia dla taty. Daj znać, czy mu tą rękę zrobili porządnie. Taka sytuacja to rzeczywiście nie na ciężarną kobietę- byłaś dzielna

MariaFrancesca- rzeczywiście dużo tego białka trzeba jeść. Ja mam ciągle ochotę na sery.

Haneczka- na biodro to polecam poleżeć na lewym boku z poduszką między nogami- tak żeby była linia prosta z tułowiem. Mi pomaga.
ZNOWU CHCE MI SIĘ JEŚĆ
Stary 2016-04-18, 21:13   #2623
motylek1984
Zadomowienie

Podnoszenie rąk do góry np przy wieszaniu firanek może powodować naciągnięcię wiązadeł na których zawieszona jest macica,a to może stanowić zagrożenie ciąży, ponadto może to powodować, zaburzenie równowagi i omdlenia spowodowane zaburzenia krążenia. Także lepiej nie ryzykować z wieszaniem firanek.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 21:14   #2624
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Zaraz się udusze od kaszlu

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59133341]
Ta lasagna... burczy mi w brzuchu..[/QUOTE]
Cytat:
Zapraszam, jeszcze trochę zostało

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
Liliana i Kubuś pięknie Tymek oczywiście dla mnie najpiękniejsze i u nas już na pewno takie zostaje.
A z krytykowaniem imion to w ten weekend znowu przechodziłam z rodziną tżta. Byliśmy w niedziele u rodziców tżta i była siostra mamy tżta z mężem i pytali kolejny raz czy wybraliśmy imię to mówimy że nic się nie zmieniło i Tymek zostaje to zaczęli gadać a czemu takie, a czemu nie inne, a czemu nie po dziadku tżta Piotr, albo że Paweł, albo że po moich dziadkach Jan albo Józef. Że tyle pięknych imion a my Tymon wybraliśmy... No po prostu ręce mi już opadły i już mi się dyskutować nie chciało... I jeszcze zaczęli pytać kiedy są imieniny Tymona i zaczęli nam wmawiać że nie ma takiego imienia... No i oczywiście standardowy tekst ciotki że ja to się chyba nie odchudzam w ciąży... I pytania ile to już przytyłam że schylić się nie mogę i butów założyć... Więc jak stamtąd wracam to mi ciśnienie skacze...

I jeszcze dzisiaj rano znowu robiłam badanie krwi na i po tym antybiotyku CRP z 60 spadło mi na 7 także już jest dobrze na szczęście. I mam nadzieję że to już koniec tych chorób w tym roku.
O matko Na sam opis i wyobrażenie tego widoku krwi prawie zemdlałam Dobrze, że zachowałaś zimną krew, podziwiam! Wszystkiego dobrego dla taty!

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Australia dzięki za pamięć, tak, my nadal w szpitalu i dziś na obchodzie profesor dał do zrozumienia, że będę tu raczej do rozwiązania. Odpukać póki co jest stabilnie.
To dobrze, trzymajcie tak dalej dziewczyny!

Ja po wizycie, wszystko ok, "mała" waży 2100g Ale coś mój lekarz był dziś rozkojarzony i dziwna ta wizyta była ogólnie :P A i ja też jakaś taka nie teges... ostatni raz poszłam na wizytę o tak późnej porze
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 21:20   #2625
motylek1984
Zadomowienie

Paula, olej komentarze rodziny na temat imienia, to wasze dziecko i to wam ma się podobać. Ja mogę wysłuchać sugestię, ale ostatecznie decyzję podejmiemy sami.

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Paula, współczuję tacie, najważniejsze że zdecydował się na szpital i jest pod opieką, źle to się szybko zrobi :-(

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Mariafrancesca, ty opowiadałaś, że masz super warunki w szpitalu, więc lepiej ci będzie znieść pobyt. Już nie długo zostało, dasz radę, najważniejsze, że masz profesjonalną opiekę i maluchy mają się dobrze. Mówił ci już lekarz w ktorym tc będzie rozwiązanie??
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 21:28   #2626
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie, wszystko ok, "mała" waży 2100g Ale coś mój lekarz był dziś rozkojarzony i dziwna ta wizyta była ogólnie :P A i ja też jakaś taka nie teges... ostatni raz poszłam na wizytę o tak późnej porze
Pięknie już waży Gwiazdeczka

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-18, 21:29   #2627
soffinka
Zadomowienie

Cytat:

Piękna waga !
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 21:31   #2628
ania230
Zakorzenienie

Paula dużo zdrowia dla taty. Kobieto zachowałaś się cudownie! Ja powiem szczerze że nie wiem jakby zareagowała... chociaż w życiu miałam parę przypadków aaale nie aż z taka ilością krwi.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-04-18 o 21:36
Stary 2016-04-18, 21:41   #2629
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Fajnie Wam z urlopem
no taki mini urlop bo jedziemy tylko na 3 noclegi, ale zawsze to coś

Cytat:
Rafek nie do życia dzisiaj - śpi z gorączką, jęczy i gada przez sen: "coś jest nie tak, nie tak" Czekam jeszcze pół godziny aż mu będę mogła dać Nurofen...
oj dużo zdrówka dla synka. A co mu jest? Czy tylko gorączka na razie?

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
A czemu nie wolno?
Tzn ja bym firanek i tak nie wieszała, ale to żeby czasami nie spaść czy coś, ale jest jakiś zabobon??
tak jak napisała motylek, mogą się zerwać te więzadła co powoduje odklejanie się łożyska. Szczególnie niewskazane jest wieszanie firanek w zaawansowanej ciąży.

australia, kawał baby Ci rośnie
Stary 2016-04-18, 21:41   #2630
201711281320
Konto usunięte

Paula wg. mnie imię Tymon jest świetne! Tymuś, Tymek dla dziecka i nastolatka i Tymon dla dorosłego. No i w ogóle ja lubię Tymona Tymańskiego
Ale przygody krwawe miałaś! Oby z ręką Taty wszystko w porządku było.

australia faktycznie klocuszka nosisz!

A ja dzisiaj jakoś słabo się czuję. Nic mi się nie chciało. Nawet czyste naczynia w zmywarce od wczoraj czekają na wyjęcie, a stosik brudnych w zlewie

Wywaliłam dzisiaj po szkole dzieciaki na podwórko, żeby mieć trochę spokoju i mam teraz za swoje bo jeździli na rowerach i zrobili sobie hardkorowy tor... Musieliśmy wieczorem myć włosy i w ogóle błoto mieli nawet w uszach. Teraz wannę mam całą w uwalonych od błota ubraniach, na buty i rowery nawet nie patrzę

A tak w ogóle to dzisiaj się może w końcu wyśpię, bo TZ poszedł na nocną zmianę Jak to kuźwa jest możliwe żeby chrapać w każdej pozycji, nawet na brzuchu??? Jeszcze kilka takich nocy jak ostatnio a rozkwasiłabym mu w nocy nos łokciem...
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 21:55   #2631
haneczkab92
Ania

Cytat:
Nie i nawet jeszcze nic o tym nie wiem i nie czytałam

Paula- no współczuje sytuacji z rodziną tżta. Wysłuchać można i olać

I tak wtrącę, imię Józef jest jedynym imieniem chyba z tych starych, które ciężko mi zaakceptować dla dziecka
No ale jeśli ktoś takie wybiera to trudno
Oj też mam takie ciocie...
Jej... współczuje tacie. Daj znać co i jak, czy po zabiegu wszystko w porządku.
Super, że crp już jest ok

Cytat:
Paula- dużo zdrowia dla taty. Daj znać, czy mu tą rękę zrobili porządnie. Taka sytuacja to rzeczywiście nie na ciężarną kobietę- byłaś dzielna

MariaFrancesca- rzeczywiście dużo tego białka trzeba jeść. Ja mam ciągle ochotę na sery.

Haneczka- na biodro to polecam poleżeć na lewym boku z poduszką między nogami- tak żeby była linia prosta z tułowiem. Mi pomaga.
ZNOWU CHCE MI SIĘ JEŚĆ
Dziękuję za radę, spróbuję tak.

Ha ha widzę nie tylko ja głodna cały dzień zjadłam niedawno kiełbasę na gorąco, i narazie jestem syta! oby do rana

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Podnoszenie rąk do góry np przy wieszaniu firanek może powodować naciągnięcię wiązadeł na których zawieszona jest macica,a to może stanowić zagrożenie ciąży, ponadto może to powodować, zaburzenie równowagi i omdlenia spowodowane zaburzenia krążenia. Także lepiej nie ryzykować z wieszaniem firanek.
Zaburzenia równowagi i omdlenia to wiem, ale nie wiedziałam z tym naciąganiem. Dobrze wiedzieć, choć jak mówię, nigdy nie wieszam firanek, a w ciąży to już by mi nawet do głowy to nie przyszło.

Cytat:

O matko Na sam opis i wyobrażenie tego widoku krwi prawie zemdlałam Dobrze, że zachowałaś zimną krew, podziwiam! Wszystkiego dobrego dla taty!

Super i piękna waga już!!

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Paula wg. mnie imię Tymon jest świetne! Tymuś, Tymek dla dziecka i nastolatka i Tymon dla dorosłego. No i w ogóle ja lubię Tymona Tymańskiego

Wywaliłam dzisiaj po szkole dzieciaki na podwórko, żeby mieć trochę spokoju i mam teraz za swoje bo jeździli na rowerach i zrobili sobie hardkorowy tor... Musieliśmy wieczorem myć włosy i w ogóle błoto mieli nawet w uszach. Teraz wannę mam całą w uwalonych od błota ubraniach, na buty i rowery nawet nie patrzę

A tak w ogóle to dzisiaj się może w końcu wyśpię, bo TZ poszedł na nocną zmianę Jak to kuźwa jest możliwe żeby chrapać w każdej pozycji, nawet na brzuchu??? Jeszcze kilka takich nocy jak ostatnio a rozkwasiłabym mu w nocy nos łokciem...
No coś za coś;D przynajmniej się dzieciaki wyszalały

I nic na chrapanie nie pomaga?
W sensie jak byłam młodsza i spałam u babci to ona strasznie chrapała. I ją budziłam..zanim ona zasnęła i zaczęła chrapać, to ja już spałam a wtedy mi to nie przeszkadzało

I powiem Wam, że będąc w szpitalu bałam się właśnie tego, ze trafię na kogoś, kto będzie chrapał.. na szczęście chrapanie u mnie w sali zdarzało się chwilowo.
Ale jak wyszłam na korytarz, do toalety, to na korytarzu mocno było słychać jakąś Panią co chrapie! ale to tak głośno, ze współczułam tym kobietom co są z nią na sali. Jak tu spać? ani obudzić, ani zwrócić uwagę...? prze☠☠☠**e

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 22:03   #2632
ania230
Zakorzenienie

Tż-owi bardzo rzadko ale zdarza się ze pochrapuje to delikatnie go muskam po twarzy i przestaje ale mój Tato to jak stary traktor czasami myślałam że ☠☠☠☠☠☠☠ca dostane... zamknięte drzwi a ja go słyszałam.. to wstałam i szłam do pokoju i go szturchałam.. zazwyczaj pomagało

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Ja potrzebuje mieć ciszę jak zasypiam... każde coś potrafi mnie obudzić...:/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-18, 22:03   #2633
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:

australia faktycznie klocuszka nosisz!

A ja dzisiaj jakoś słabo się czuję. Nic mi się nie chciało. Nawet czyste naczynia w zmywarce od wczoraj czekają na wyjęcie, a stosik brudnych w zlewie

Jak ja Cię rozumiem! Mnie to się ostatnio płakać chciało z bezsilności. Za każdym razem budziłam tżta a on zanim zasnął to już chrapał

Stary 2016-04-18, 22:04   #2634
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
oj dużo zdrówka dla synka. A co mu jest? Czy tylko gorączka na razie?
No właśnie mi to wygląda na jakąś kolejną trzydniówkę- żadnych objawów tylko gorączka pod 39. On już miał parę trzydniówek- właściwie tylko na to choruje od urodzenia. No i bądź tu człowieku mądry jak podobno tę chorobę się tylko raz przechodzi

Australia- Dorodna dziewczynka to chyba szykuj od razu ciuszki na 62.

Sliweczka- ja się od tygodnia często budzę w nocy- to już chyba bezsenność III trymestru mnie dopadła i męża przekręcam na bok. Nawet na boku czasem chrapie- ale wtedy musi mieć podbródek wysoko żeby tchawica była drożna. Najgorzej mnie przeraża, że czasem ma bezdechy. Młody facet!
Stary 2016-04-18, 22:08   #2635
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość

Położna nam mówiła, że to o coś z ukrwieniem chodzi, ale nie pamiętam o co.

W książce, którą czytam jest napisane, że białko jest najważniejsze, dzięki aminokwasom dziecko się rozwija. Ciężarna powinna dziennie zjadać 3 dawki białka, a dawka to:
  • 3 szklanki mleka lub maślanki,
    Kubek serka wiejskiego, jest dopisane, że kubek wg amerykanów to 0,55 litra,
    2 kubki jogurtu,
    80 g żółtego sera,
    4 duże jaja
    7 białek z dużych jaj,
    110 g ryby, mięsa przed przyrządzeniem
Wychodzi na to, że zalecają sporo białka, na pewno to lepsze niż proste węgle, choć piszą, że węgle złożone, pełnoziarniste też są bardzo ważne.

Mam nadzieję, że choć trochę dzięki książce pomogłam.

Paula_ck współczuję "rodzinki" i przeżyć z tatą.
Strasznie dużo! Czy to nie czasem z ksiązki "w oczekiwaniu na dziecko"? Nie wyobrażam sobie zjeśc 4 duże jajka a co dopiero 3x4...
Cytat:

Lecę
Kawał babeczki! Brawo za wizytę!

Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Czas edycji: 2016-04-18 o 22:09
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 22:15   #2636
ania230
Zakorzenienie

Oczy mi się zamykają, więc mówię dobranoc śpijcie dobrze.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-18, 22:17   #2637
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Gratulacje wizyt i pięknych maluszków. Ja dziś przespałam cały dzień i dla odmiany idę spać.. Śpię ostatnio w ilości porównywalnej do 1 trymestru.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 22:18   #2638
australia87
Zakorzenienie

Cytat:

Haha, u Was to wesoło jest

Chrapania współczuję! Mój mężu też chrapie, ale jest do zniesienia

Cytat:
Australia- Dorodna dziewczynka to chyba szykuj od razu ciuszki na 62.
Ciekawa jestem, czy będzie zbliżona waga do tej z usg, bo np. parę dni temu moja koleżanka urodziła synka, co to miał być drobniutki i w ogóle, a urodził się 3,5kg Strach się bać! Nie chcę dziecka pięciokilogramowego wyciskać ze swej macicy
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 22:23   #2639
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Haha, u Was to wesoło jest

Chrapania współczuję! Mój mężu też chrapie, ale jest do zniesienia

Ciekawa jestem, czy będzie zbliżona waga do tej z usg, bo np. parę dni temu moja koleżanka urodziła synka, co to miał być drobniutki i w ogóle, a urodził się 3,5kg Strach się bać! Nie chcę dziecka pięciokilogramowego wyciskać ze swej macicy
Dzieciaczek mojej kumpeli, która niedawno urodziła, miał przewidywaną wagę 3kilo, a koniec końców urodził się 3,1kg. Pewnie w dużej mierze zależy od sprzętu.

Stary 2016-04-18, 22:35   #2640
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

W weekend cisza a od poniedziałku się rozpisalyscie
Miałam dziś usg. Oliwka wazy 1941, łożysko, wody itd. dobrze. Leży glowkowo gin powiedział że raczej drobna się urodzi i poród powinien być łatwy, no zobaczymy. Idę poczytać co się tu u nas działo cały dzień.

Ja na telefonie korzystam z wizaża dlatego nie cytuję albo bardzo rzadko.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości