|
|
#2611 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
Ja przed świętami wieszałam firanki i słabo mi się zrobiło od tych rąk w górze. Może o to chodzi??
Smaka mi narobiłyście na lasagne a arbuza właśnie z młodą pochłonęłyśmy pyyyszny był!
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2613 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Opędziłam głoda sałatką z ogórka, szczypiorku, natki pietruszki i selera naciowego + grzanki z serem z piekarnika. No właśnie na hamburgera z Maca to nie mam ochoty, bo mnie brzuch boli po takim jedzeniu. Najlepszego jadłam ostatnio w Rzeszowie z taką wołowiną jakąś specjalną, plasterkiem bekonu, warzywami i domowymi bułkami. Grillowane przy kliencie. No po prostu palce lizać takie to pyszne było. Mój mały chłopczyk w brzuszku domaga się MIĘCHA (jak sobie pomyślę ile mięsa będę gotowała dla moich 3 chłopaków za parę lat |
|
|
|
|
#2614 | |
|
Ania
|
Cytat:
co prawda nigdy nie zamawiałam dla siebie, ale tż uwielbia! ja nie lubię jeść tego, bo się rozwala;DA ja dalej nie wiem co zjeść, żeby mi przeszło tyle rzeczy w lodówce, a ja nie mam co jeść![]() Kurde! tak mnie biodro zaczęło boleć, że promieniuje mi na całą lewą nogę..a miałam długo spokój..i nawet masaż nie pomaga. zwariuje
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny masujecie juz krocze?
|
#2616 |
|
Zadomowienie
|
Chyba jeszcze za wczesne
|
|
|
|
#2617 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A z krytykowaniem imion to w ten weekend znowu przechodziłam z rodziną tżta. Byliśmy w niedziele u rodziców tżta i była siostra mamy tżta z mężem i pytali kolejny raz czy wybraliśmy imię to mówimy że nic się nie zmieniło i Tymek zostaje to zaczęli gadać a czemu takie, a czemu nie inne, a czemu nie po dziadku tżta Piotr, albo że Paweł, albo że po moich dziadkach Jan albo Józef. Że tyle pięknych imion a my Tymon wybraliśmy... No po prostu ręce mi już opadły i już mi się dyskutować nie chciało... I jeszcze zaczęli pytać kiedy są imieniny Tymona i zaczęli nam wmawiać że nie ma takiego imienia... A w ogóle u mnie dzisiaj stresujący dzień bo mój tata coś tam w ogródku robił przy takiej altanie i mu piła rękę rozcięła. I mnie zawołał i pyta czy wystarczy jodyną to potraktować... Popatrzyłam a tam rozcięta cała dłoń, krew tryska i nie chce się zatamować więc decyzja że zawożę go na SOR. Jeszcze bandaża żadnego znaleźć nie mogłam więc zawinęłam mu to pieluchą tetrową. Na sorze kolejki jak cholera, ludzie to patrzyli na mnie dziwnie bo chyba myśleli że to ja tam rodzić przyjechałam. Przyjął go lekarz i okazało się że nie da rady mu zszyć tam od razu bo uszkodził sobie prawdopodobnie jakieś ścięgno albo coś i w ogóle rana głęboka i dał skierowanie na oddział i że zostaje w szpitalu. Musiałam więc z powrotem do domu jechać mu po rzeczy i dzisiaj jeszcze ma mieć zabieg robiony. Także stresu dzisiaj sporo. Tak teraz to jak myślę sobie o tym wszystkim to aż się dziwie że tak spokojnie zareagowałam jak mi pokazał tą ranę bo wszędzie krew była, w łazience na podłodze, cały ręcznik czerwony, i na prawdę źle ta rana wyglądała. Więc chyba już jestem gotowa na poród... I jeszcze dzisiaj rano znowu robiłam badanie krwi na i po tym antybiotyku CRP z 60 spadło mi na 7 także już jest dobrze na szczęście. I mam nadzieję że to już koniec tych chorób w tym roku.
![]() 6 czerwca 2016 Tymek Edytowane przez Paula_ck Czas edycji: 2016-04-18 o 20:27 |
|
|
|
|
#2619 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie z biedronki miałam, bardzo soczysty i smaczny
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Australia dzięki za pamięć, tak, my nadal w szpitalu i dziś na obchodzie profesor dał do zrozumienia, że będę tu raczej do rozwiązania. Odpukać póki co jest stabilnie.
Położna nam mówiła, że to o coś z ukrwieniem chodzi, ale nie pamiętam o co. Cytat:
Mam nadzieję, że choć trochę dzięki książce pomogłam. Paula_ck współczuję "rodzinki" i przeżyć z tatą.
Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2016-04-18 o 20:37 |
|
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
misia w jakiej pozycji śpi twój synek ? na boku czy na plecach ?
![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- uwielbiam arbuzy
|
#2622 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() MariaFrancesca- rzeczywiście dużo tego białka trzeba jeść. Ja mam ciągle ochotę na sery. Haneczka- na biodro to polecam poleżeć na lewym boku z poduszką między nogami- tak żeby była linia prosta z tułowiem. Mi pomaga. ZNOWU CHCE MI SIĘ JEŚĆ |
|
|
|
|
#2623 |
|
Zadomowienie
|
Podnoszenie rąk do góry np przy wieszaniu firanek może powodować naciągnięcię wiązadeł na których zawieszona jest macica,a to może stanowić zagrożenie ciąży, ponadto może to powodować, zaburzenie równowagi i omdlenia spowodowane zaburzenia krążenia. Także lepiej nie ryzykować z wieszaniem firanek.
|
|
|
|
#2624 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59133341] Ta lasagna... Cytat:
Zapraszam, jeszcze trochę zostało ![]() Cytat:
Na sam opis i wyobrażenie tego widoku krwi prawie zemdlałam Dobrze, że zachowałaś zimną krew, podziwiam! Wszystkiego dobrego dla taty! ![]() Cytat:
To dobrze, trzymajcie tak dalej dziewczyny!Ja po wizycie, wszystko ok, "mała" waży 2100g Ale coś mój lekarz był dziś rozkojarzony i dziwna ta wizyta była ogólnie :P A i ja też jakaś taka nie teges... ostatni raz poszłam na wizytę o tak późnej porze
|
|||
|
|
|
#2625 |
|
Zadomowienie
|
Paula, olej komentarze rodziny na temat imienia, to wasze dziecko i to wam ma się podobać. Ja mogę wysłuchać sugestię, ale ostatecznie decyzję podejmiemy sami.
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Paula, współczuję tacie, najważniejsze że zdecydował się na szpital i jest pod opieką, źle to się szybko zrobi :-( ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Mariafrancesca, ty opowiadałaś, że masz super warunki w szpitalu, więc lepiej ci będzie znieść pobyt. Już nie długo zostało, dasz radę, najważniejsze, że masz profesjonalną opiekę i maluchy mają się dobrze. Mówił ci już lekarz w ktorym tc będzie rozwiązanie?? |
|
|
|
#2626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2627 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
Paula dużo zdrowia dla taty. Kobieto zachowałaś się cudownie! Ja powiem szczerze że nie wiem jakby zareagowała... chociaż w życiu miałam parę przypadków aaale nie aż z taka ilością krwi.
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-04-18 o 21:36 |
|
|
|
#2629 | ||
|
Zadomowienie
|
no taki mini urlop bo jedziemy tylko na 3 noclegi, ale zawsze to coś
Cytat:
Cytat:
australia, kawał baby Ci rośnie
|
|
#2630 |
|
Konto usunięte
|
Paula wg. mnie imię Tymon jest świetne! Tymuś, Tymek dla dziecka i nastolatka i Tymon dla dorosłego. No i w ogóle ja lubię Tymona Tymańskiego
![]() Ale przygody krwawe miałaś! Oby z ręką Taty wszystko w porządku było. australia faktycznie klocuszka nosisz! A ja dzisiaj jakoś słabo się czuję. Nic mi się nie chciało. Nawet czyste naczynia w zmywarce od wczoraj czekają na wyjęcie, a stosik brudnych w zlewie Wywaliłam dzisiaj po szkole dzieciaki na podwórko, żeby mieć trochę spokoju i mam teraz za swoje bo jeździli na rowerach i zrobili sobie hardkorowy tor... Musieliśmy wieczorem myć włosy i w ogóle błoto mieli nawet w uszach. Teraz wannę mam całą w uwalonych od błota ubraniach, na buty i rowery nawet nie patrzę A tak w ogóle to dzisiaj się może w końcu wyśpię, bo TZ poszedł na nocną zmianę |
|
|
|
#2631 | ||||
|
Ania
|
Nie i nawet jeszcze nic o tym nie wiem i nie czytałam
![]() Paula- no współczuje sytuacji z rodziną tżta. Wysłuchać można i olać ![]() I tak wtrącę, imię Józef jest jedynym imieniem chyba z tych starych, które ciężko mi zaakceptować dla dziecka ![]() No ale jeśli ktoś takie wybiera to trudno ![]() Oj też mam takie ciocie... Jej... współczuje tacie. Daj znać co i jak, czy po zabiegu wszystko w porządku. Super, że crp już jest ok ![]() Cytat:
Ha ha widzę nie tylko ja głodna cały dzień zjadłam niedawno kiełbasę na gorąco, i narazie jestem syta! oby do rana![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() I nic na chrapanie nie pomaga? W sensie jak byłam młodsza i spałam u babci to ona strasznie chrapała. I ją budziłam..zanim ona zasnęła i zaczęła chrapać, to ja już spałam a wtedy mi to nie przeszkadzało ![]() I powiem Wam, że będąc w szpitalu bałam się właśnie tego, ze trafię na kogoś, kto będzie chrapał.. na szczęście chrapanie u mnie w sali zdarzało się chwilowo. Ale jak wyszłam na korytarz, do toalety, to na korytarzu mocno było słychać jakąś Panią co chrapie! ale to tak głośno, ze współczułam tym kobietom co są z nią na sali. Jak tu spać? ani obudzić, ani zwrócić uwagę...? prze☠☠☠**e
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
Tż-owi bardzo rzadko ale zdarza się ze pochrapuje to delikatnie go muskam po twarzy i przestaje
ale mój Tato to jak stary traktor ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Ja potrzebuje mieć ciszę jak zasypiam... każde coś potrafi mnie obudzić...:/
|
#2633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2634 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Australia- Dorodna dziewczynka to chyba szykuj od razu ciuszki na 62.Sliweczka- ja się od tygodnia często budzę w nocy- to już chyba bezsenność III trymestru mnie dopadła i męża przekręcam na bok. Nawet na boku czasem chrapie- ale wtedy musi mieć podbródek wysoko żeby tchawica była drożna. Najgorzej mnie przeraża, że czasem ma bezdechy. Młody facet! |
|
|
|
|
#2635 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Kawał babeczki! Brawo za wizytę!
Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde Czas edycji: 2016-04-18 o 22:09 |
||
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
Oczy mi się zamykają, więc mówię dobranoc
śpijcie dobrze.
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje wizyt i pięknych maluszków. Ja dziś przespałam cały dzień i dla odmiany idę spać.. Śpię ostatnio w ilości porównywalnej do 1 trymestru.
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chrapania współczuję! Mój mężu też chrapie, ale jest do zniesienia ![]() Ciekawa jestem, czy będzie zbliżona waga do tej z usg, bo np. parę dni temu moja koleżanka urodziła synka, co to miał być drobniutki i w ogóle, a urodził się 3,5kg Strach się bać! Nie chcę dziecka pięciokilogramowego wyciskać ze swej macicy |
|
|
|
|
#2639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2640 |
|
Rozeznanie
|
W weekend cisza a od poniedziałku się rozpisalyscie
Miałam dziś usg. Oliwka wazy 1941, łożysko, wody itd. dobrze. Leży glowkowo gin powiedział że raczej drobna się urodzi i poród powinien być łatwy, no zobaczymy. Idę poczytać co się tu u nas działo cały dzień. Ja na telefonie korzystam z wizaża dlatego nie cytuję albo bardzo rzadko. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

a arbuza właśnie z młodą pochłonęłyśmy
pyyyszny był!

ja nie lubię jeść tego, bo się rozwala;D
tyle rzeczy w lodówce, a ja nie mam co jeść

Na sam opis i wyobrażenie tego widoku krwi prawie zemdlałam
Czekam jeszcze pół godziny aż mu będę mogła dać Nurofen...
Brawo za wizytę!