Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-19, 10:04   #391
tija93
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
ale jakoś tak bez przekonania ,że to jednak cipuszka chyba piszesz..u lipcówek chyba była sytuacja,że z dziewczynki zrobił się chłopiec na podobnym etapie co u Ciebie albo i nawet później..
Ja się przede wszystkim cieszę, że wszystko jest ok Wszystkie parametry prawidłowe itp. A płeć ma drugorzędne znaczenie, ale no jakoś tak człowiek się nastawił No i mam chłopięce ciuszki
Stary 2016-04-19, 10:06   #392
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
ja chyba kupię taki kocyko- rożek, będzie najpierw rożkiem a potem kocykiem
o coś takiego http://sklep.tulibuzi.pl/index.php?i...roller=product

witam się wtorkowo
Też rozglądam się za tym kocykiem minky Jest bardzo praktyczny niedość, że zastąpi rożek to jeszcze poźniej przyda się do wózka, jako kołderka Chociaż cena mnie trochę powala
Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Powiedzieliśmy w sobotę Alicji, ze będzie miała braciszka mielismy specjalna ksiazeczke i przyjęła super wiadomość , pytała o różne rzeczy i fajnie

A wczoraj wieczorem mówi do mnie tak :

A: Simon jet nie grzeczny w brzuszku mamo.
J: Szymon jest grzeczny, kochanie.
A: dam mu smoczek, żeby nie płakał

A po chwili mówi :

A: Pójdę do ciebie do brzuszka, mamo przyjde
J: a po co chcesz iść?
A: zeby poznać tego Simona

Rozplywam sie, ze tak dorze to przyjęła, oby tylko po porodzie bylo tak pieknie
ale słodkooo mądra dziewczynka widać, że sporo rozumie ile ma lat?
Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

To ja może zbiorczo odpiszę o naszej płci Ostatnie takie dokładne usg z określeniem płci miałam w 17 tygodniu. Potem miałam dwa takie szybkie dla mojej frajdy Z tego usg mam zdjęcia penisa i go wyraźnie widać Wczoraj pani doktor na koniec zerknęła na płeć, bo mnie coś łupnęło w kręgosłupie i już nie mogłam wyleżeć. Ogólnie przed samym sprawdzeniem płci sprawdzała nóżki i dzieciaczek miał je skrzyżowane w udach. To co nam pokazała jako srom nic mi nie przypomniało Po usg jechaliśmy do siebie i przez 300km imiona wymyślaliśmy Faworytami są Tosia i Zuzia Więc uznajemy, że nie wiemy co mamy Teraz poproszę mojego gina o doookładne sprawdzenie
D
Dlatego ja wstrzymałam się z płcią do połówkowego, żebyśmy się nie zdziwili U nas na usg było wyraźnie widać pipulinkę
Gdzieś słyszałam, że we wcześniejszych tyg. ciąży chłopczyki i dziewczynki mają takie 'odnóżki' między nogami (ńie wiem, jak to się fachowo nazywa).. z czasem u dziewczynek to się wchłania, a u chłopców, jak wiadomo siusiak zostaje

PS. Zuzulki górą!

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019

Edytowane przez Afrodita
Czas edycji: 2016-04-19 o 10:08
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 10:06   #393
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
też właśnie siedzę na glukozie, czekam już na to ostatnie pobranie - udało mi się nie zwrócić mimo że pod koniec kubeczka było mi już meeeega niedobrze

mam nadzieję, że u Ciebie też badanie zakończone sukcesem
No ja tez czekam na ostatnie pobranie
Wiesz co, samo wypicie nie bylo takie zle, gorzej teraz, mam tak sucho w ustach i mi nie dobrze, no i po pobraniu slabo mi sie robi dobrze ze mam lozko, to sobie lerze i Was podczytuje :P

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 10:07   #394
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Ja się przede wszystkim cieszę, że wszystko jest ok Wszystkie parametry prawidłowe itp. A płeć ma drugorzędne znaczenie, ale no jakoś tak człowiek się nastawił No i mam chłopięce ciuszki
Ciuszki zawsze możesz sprzedać i kupić za to dziewczęce

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 10:08   #395
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Wspolczuje nieprzespanej nocy i trzymam kciuki za glukozę

A skad takie bole głowy? Od pogody?
Moj brzuch to jest czas jakis kwadratowy....ja nie wiem jak ten moj dzieć tam leży -.-

Mam nadzieje ze juz bedziesz sie lepiej czuła ale moze powinnas isc do lekarza na wszelki wypadek dzis? Powiedziec co sie działo w nocy?

Ja ide na 11.20 na połówkowe, trzymajcie kciuki zeby wszytsko było ok bo juz sie niw moge doczekać a jednocześnie sie dygam troche :/
Trzymam kciuki nie denerwuj się, na pewno będzie dobrze
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 10:08   #396
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Ciuszki zawsze możesz sprzedać i kupić za to dziewczęce
Kto chce chłopięce ciuszki?
Stary 2016-04-19, 10:14   #397
natalia_23
Zakorzenienie

witam U mnie na razie piękne słońce świeci dużo pozytywnej energii od samego rana

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość

Dobrze, że pogadałyście o kotach - nie musiałam czytać i szybko wszystko nadrobiłam. Widzę tu duży fanklub kotów, a jak kotów szczerze nie trawię Ale nie nienawidźcie mnie za to

I pytanko do Was - kupujecie rożek? Ja absolutnie miałam w planach, ale koleżanka mi zasugerowała, że w sierpniu może wcale nie być potrzebny. Ale chyba dobrze by było mieć na ''wyjście'' ze szpitala, do karmienia, może mąż będzie się bał na początku nosić bez niczego ... Sama nie wiem

A propos TŻ-ów - mój rozmawia z synem więcej niż ja. Codziennie się przytula do brzucha, całuje, zdaje relacje z meczów I straszną ma frajdę kiedy akurat wtedy kopie, bo dzieć to bardzo niespokojny powiem Wam Mówi, co z nim będzie robił Słodkie to To jest dla mnie facet, chyba nie mogłabym być z typowym macho
Też nie jestem fanką kotów

Ja nad rożkiem w ogóle się nie zastanawiam. Jak lato będzie ciepłe to maluchy będą leżeć w samych pampersach i tak im będzie ciepło. Przy karmieniu jest w ogóle ciepło bo jak taki maluch się przytuli do Ciebie to i Tobie i maluchowi będzie jeszcze cieplej.

Mój tż też lubi gadać z brzuchem, dotykać. Jest bardzo czuły . Często pyta jak się czujecie? Zawsze pamięta o tym, że nie jestem sama

Cytat:
Dzień dobry wszystkim

Wczoraj szykowalam tz do wyjazdu więc i nie pisałam za wiele

Troszkę mnie tz wczoraj zaskoczył, i nie sadzilam ze zobaczę kiedyś jego łzy. Ale po 3 msc jego nieobecności, czyli pracy za granicą (spędził w domu raptem 12 dni, przyjeżdżał średnio na 2-3 dni) widzę jak bardzo tęskni, martwi się i kocha nas Na prawdę ciężko było nam się rozstać i takie wyjazdy to nie dla nas. Oboje ryczelismy, a i corka pp tym jak pojechal plakala do wieczora przynajmniej ze 3 razy...Także tz najprawdopodobniej pociągnie jeszcze kontrakty do mojego porodu i wraca

mam córke z sierpnia i wozilam ja w gondoli do kwietnia, czyli jakieś 8 msc Ale mam też koleżankę kyora miała fajną spacerowke w której wozila jak w gondoli, miała taka wlladnke do niej i zadowolona była, ale dziecko z zupełnie innego msc. Wybór zostaje Tobie

Już wcześniej pisałam, ze mam córkę urodzona w sierpniu i miałam rozków chyba ze 4 sierpniowe noce już nie są takie super przyjemne i rożek się już w szpitalu przydał, i w domu rowniez używałam , corka była brdzo malutka i wiele osób balo się ja brać na ręce bez rozka, ale i w łóżeczku używałam.

Super, ze z Julką wszystko ok teraz idź na L4 i odpoczywaj

Zdrowia życzę

Brzusio piękny

Nie pocytowalo mi to draństwo wszystkiego
Ciężkie takie rozstania musi być to dla Was bardzo ciężkie....

Jak widać temat rożków.... chyba każda musi zdecydować czy jej się przyda czy nie....

Co do gondoli.... sąsiedzi wożą dalej córkę w gondoli.... nic by nie było dziwne, gdyby dziecko za kilka dni nie kończyło roczku

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
To jest kolejny dzień kiedy boli mnie głowa:/ uroczo....

Mój młody nie musi robić mi w snach dziur w brzuchu...on notorycznie znęca się nad moim pęcherzem. Wczoraj tak nisko się ułożył i wypychal że mój brzuch całkowicie zmienił kształt i wciskal się prosto w blizny po CC. Czułam je ale nie bolały....

Mam też wrażenie, że przeciekam....nie wiem czy to uprawy czy jest opcja ze wody się mogą saczyc w taki dziwny sposób? Bo to dość rzadkie jak na uplawy...A może już mam schizy...
Poobserwuje do piątku i najwyżej pojadę do mojego midwife unit.
Zadzwoń i sprawdź czy wszystko ok

Cytat:
Napisane przez asienkaroza Pokaż wiadomość
Witam z rana dziś mam wizytę, ale bez usg, trzymajcie kciuki bo się trochę stresuje
kciuki zaciśnięte

Cytat:
Powiedzieliśmy w sobotę Alicji, ze będzie miała braciszka mielismy specjalna ksiazeczke i przyjęła super wiadomość , pytała o różne rzeczy i fajnie

A po chwili mówi :

przesłodka

Cytat:
Hej

To ja może zbiorczo odpiszę o naszej płci Ostatnie takie dokładne usg z określeniem płci miałam w 17 tygodniu. Potem miałam dwa takie szybkie dla mojej frajdy Z tego usg mam zdjęcia penisa i go wyraźnie widać Wczoraj pani doktor na koniec zerknęła na płeć, bo mnie coś łupnęło w kręgosłupie i już nie mogłam wyleżeć. Ogólnie przed samym sprawdzeniem płci sprawdzała nóżki i dzieciaczek miał je skrzyżowane w udach. To co nam pokazała jako srom nic mi nie przypomniało Po usg jechaliśmy do siebie i przez 300km imiona wymyślaliśmy Faworytami są Tosia i Zuzia Więc uznajemy, że nie wiemy co mamy Teraz poproszę mojego gina o doookładne sprawdzenie

Nasza reakcja to lekki szok, śmiać się zaczęliśmy

Kubuś od samego początku był Kubusiem Nie mówiłam pani doktor o szyjce Następna wizyta 9 maja, ale być może się szybciej wybiorę

Super córa zareagowała!

Idę nadrabiać wątek
Nieźle ciekawe jak sytuacja się potoczy...

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 10:14   #398
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kuzynka poleca tego typu wózek
http://allegro.pl/wozek-silver-cross...130473404.html
nie bardzo jestem przekonana do wózka bez gondoli - ona zachwala bo gondola to tylko na 3 miesiące... no ale u nas za 3 miesiące to będzie zima...no jesień.

Co myslicie?
Ja miałam gondolę, ale moja córka darła się w niej
więc jeździła głównie w foteliku Maxi Cosi. Gondoli uzywaliśmy może 2 miechy max. Urodzona w marcu.
Mam nadzieje, że syn pojeździ bo jednak będzie jesień/zima zawsze to cieplej w gondoli będzie miał....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 10:17   #399
Kasmina
Rozeznanie

Tija poczekaj lepiej ze sprzedażą chociaż ja chyba biegłabym po sukienki

Czy zamawiała któraś coś ze str www.poscieldladzieci.pl ???

Edytowane przez Kasmina
Czas edycji: 2016-04-19 o 10:18
Stary 2016-04-19, 10:19   #400
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha dobre sama tez sie "obawiam" takiej niespodzianki
To gratuluje córeczki duza dziewczyna!
Kurcze... zawsze myslałam, że jak mówią że widza siusiaka to tam będzie
Mi już dwa razy mówił na 100% chłopak, chyba teraz uwierzę jak zobaczę

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Młody przez weekend dawał mega czadu. Nie jestem pewna czy on spał dłużej niż godzinę....Aż momentami nie było mi przyjemnie.
Dziś na szczęście włączył tryb "normalny"
To nieźle syn szalał
Mój raczej z rana kpnie pary razy i później szaleje po 22

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

Jadę dziś do koleżanki, umwiamy się od grudnia, ale ciagle ktoreś z dzieci chore. Mam zabrać od niej całą wyprawkę po córce
fajnie
Stary 2016-04-19, 10:20   #401
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
aha..to ja nie czuję..dlatego obstawiałam że to może być inny wyciek.. a ten papierek to do bielizny się przykłada?

trzymamy trzymamy..będzie dobrze

to jaką karmę dajesz? i gdzie kupujesz?
ja miałam kota z różowym nosem, różowymi poduchami...na nosie miał rudego piega..był biało-rudy..piękny..
ale 8 kg to chyba nie jest jakos strasznie dużo.. mąż mi właśnie pisze smsa,że babka w pracy z nim gada i jej siostra w 6 mies przytyła 18kg..
o boże..mysz? aaaa.. mój znosił martwe ptaki.. nie ma to jak obudzić się , a w pokoju pióra i martwa zdobycz obok..

ale jakoś tak bez przekonania ,że to jednak cipuszka chyba piszesz..u lipcówek chyba była sytuacja,że z dziewczynki zrobił się chłopiec na podobnym etapie co u Ciebie albo i nawet później..
Ja czuję jak cieknie ... dziwne uczucie ... coś jak po stosunku bez zabezpieczenia

Mój lubi to :
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...s_karma/501707

http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...applaws/136784

ale podobno dość dużo fosforu więc staram się mieszać z innym

ta podobno też ma dobry skład: http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...feringa/525776 i mało fosforu ale nie wiem czy mój będzie jadł bo miał kiedyś puszki i musiałam wszystkie dać bezdomniakom ....

Ta też ma dobry skład http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...ez_zboz/220646 - teraz ją będę zamawiać, zobaczymy czy nasz kocia łaskawość będzie gardzić ...

http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...nga_kot/555150 - ta sucha warta polecenia podobno (na forum kociarzy czytałam)

A zakupy głownie na zooplus jak widać
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 10:23   #402
iweczka
Zakorzenienie

kropla deszczu, słodko córcia zareagowała. Ile ma lat ???
Stary 2016-04-19, 10:25   #403
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Tija poczekaj lepiej ze sprzedażą chociaż ja chyba biegłabym po sukienki

Czy zamawiała któraś coś ze str www.poscieldladzieci.pl ???
Dziewczynka w niebieskich ogrodniczakach może słodko wyglądać, chłopiec w różowej sukience niekoniecznie Pewnie zostawię te ciuszki, dużo mam neutralnych w bielach i beżach. Będziemy mieli śliczną Tosieńko-Zuzie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Kurcze... zawsze myslałam, że jak mówią że widza siusiaka to tam będzie
Mi już dwa razy mówił na 100% chłopak, chyba teraz uwierzę jak zobaczę
Ja chyba teraz też
Stary 2016-04-19, 10:26   #404
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość

Wczoraj wzięłam doopke w troki i w końcu rozliczyłam nasze PITy. Mamy do zwrotu zawrotna kwotę 70 PLN

lepsze to niż dopłacanie

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Dziewczynka w niebieskich ogrodniczakach może słodko wyglądać, chłopiec w różowej sukience niekoniecznie Pewnie zostawię te ciuszki, dużo mam neutralnych w bielach i beżach. Będziemy mieli śliczną Tosieńko-Zuzie

Ja chyba teraz też
Tija, ja bym już nie mogła się doczekać kolejnego badania
Stary 2016-04-19, 10:34   #405
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:

Ja chyba teraz też
Oczywiście że będzie pięknie wyglądać w niebieskim jak po mamusi to ślicznotka
Stary 2016-04-19, 10:37   #406
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Mam wrażenie ze tylko ja nie podchodzę tak optymistycznie do ciepla w sierpniu. Sierpnia nie znoszę, dla mnie to zimny miesiąc. Poranki i wieczory są już chłodne.
Do tego noworodek, ktory może miec problem z termoregulacja i utrzymaniem temp ciała.
Nie widzę noworodka w samym pampersie. Bez niczego dodatkowego.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 10:42   #407
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Mam wrażenie ze tylko ja nie podchodzę tak optymistycznie do ciepla w sierpniu. Sierpnia nie znoszę, dla mnie to zimny miesiąc. Poranki i wieczory są już chłodne.
Do tego noworodek, ktory może miec problem z termoregulacja i utrzymaniem temp ciała.
Ja podobnie, spierpien juz raczej chlodny, wiec chcialabym w lipcu jeszcze urodzic :P

Poza tym gdzies czytalam ze niemowlaki powinny miec o 1 rekaw wiecej niz my, wiec ja stawiam raczej na body z dlugim rekawem

Mani hybrydowy <3

Edytowane przez asicuha
Czas edycji: 2016-04-19 o 10:43
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 10:48   #408
Kasmina
Rozeznanie

Ja kupiłam kilka rampersów i jeśli będzie ciepło to będą w sam raz
Stary 2016-04-19, 10:49   #409
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
za 24tydzień..
ja zawsze muszę dopłacać, więc z 70dych bym się ucieszyła i kupiłabym jakąś..piedrółkę
Ja w tym roku mam 550zł zwrotu więc poszaleję
Pierwszy raz zwrot a nie dopłata jupi
Będzie na ten bujaczek chicco i jeszcze zostanie

AA i z dobrych wieści sąsiadka ma na sprzedaż wózek carmelo carmela który i tak rozważałam, mam iść w tym tygodniu "pojeździć" nim, żeby się upewnić, że go chcę. Cena 750zł a kolory granatowo/biało/pomarańczowy więc sie mocno nad tym zastanawiam
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-19, 10:51   #410
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie,że najważniejsza jest zdrówko.. to prostu odniosłam wrażenie jakbyście nie uwierzyli tej lekarce, że jednak Tosieńko- Zuzia tam sobie mieszka...
ee tam chłopięce..dziecięce.. ja ostatnio robiłam zakupy na allegro i pani do mnie potem pisze, czy chcę coś jeszcze , więc jej odpisuje co ewentualnie mnie by interesowało itp, i jak się dowiedziała,ze czekam na dziewczynkę to nie mogła uwierzyć,bo kupowałam po synku tej babeczki..a miała też różowe dziewczęce..

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Gdzieś słyszałam, że we wcześniejszych tyg. ciąży chłopczyki i dziewczynki mają takie 'odnóżki' między nogami (ńie wiem, jak to się fachowo nazywa).. z czasem u dziewczynek to się wchłania, a u chłopców, jak wiadomo siusiak zostaje

PS. Zuzulki górą!
mają wyrostki..chłopcy i dziewczynki..u chłopca wyrostek "stoi" u dziewczynki leży

Cytat:
może ja..hehe żartuje..czekam na zamówienia i jak ogarnę wszytsko to będę szaleć dalej..

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Ja czuję jak cieknie ... dziwne uczucie ... coś jak po stosunku bez zabezpieczenia

Mój lubi to :
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...s_karma/501707

http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...applaws/136784

ale podobno dość dużo fosforu więc staram się mieszać z innym

ta podobno też ma dobry skład: http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...feringa/525776 i mało fosforu ale nie wiem czy mój będzie jadł bo miał kiedyś puszki i musiałam wszystkie dać bezdomniakom ....

Ta też ma dobry skład http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...ez_zboz/220646 - teraz ją będę zamawiać, zobaczymy czy nasz kocia łaskawość będzie gardzić ...

http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...nga_kot/555150 - ta sucha warta polecenia podobno (na forum kociarzy czytałam)

A zakupy głownie na zooplus jak widać
idę ogarnąć co mi wysłałaś..mój je royala

Edytowane przez Piernik Torunski
Czas edycji: 2016-04-19 o 10:59
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 10:54   #411
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Wspolczuje nieprzespanej nocy i trzymam kciuki za glukozę

A skad takie bole głowy? Od pogody?
Moj brzuch to jest czas jakis kwadratowy....ja nie wiem jak ten moj dzieć tam leży -.-

Mam nadzieje ze juz bedziesz sie lepiej czuła ale moze powinnas isc do lekarza na wszelki wypadek dzis? Powiedziec co sie działo w nocy?

Ja ide na 11.20 na połówkowe, trzymajcie kciuki zeby wszytsko było ok bo juz sie niw moge doczekać a jednocześnie sie dygam troche :/
Trzymam kciuki

Ja juz siedzę w poczekalni na polowkowe ;-) trzymajcie i za nas

Gratulujr wczorajszych wizyt tija no niezle ale numer ;-) teraz niepewnosc czy jednak dziewczynka czy może chłopiec ;-)

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 10:58   #412
warszawianka109
Raczkowanie

Cytat:

ja się cały czas 'boję', że na następnym USG Lilka będzie miała coś między nóżkami, więc jak coś to będę miła dziewczęce ciuszki na wymianę ale mam
nadzieję, że już nic się w kwestii płci nie zmieni

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Wiesz co, samo wypicie nie bylo takie zle, gorzej teraz, mam tak sucho w ustach i mi nie dobrze, no i po pobraniu slabo mi sie robi dobrze ze mam lozko, to sobie lerze i Was podczytuje :P

ale Ci dobrze! ja siedziałam na fotelu w zatłoczonej poczekalni

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość

też się tak ostatnio zastanawiałam nad tym, że dużo osób kupuje rampersy i takie bardzo lekkie ciuszki, albo wrecz planuje ze maluch bedzie w samej pieluszce lezal, a często w sierpniu bywa chłodno (o wrześniu juz nie wspominam!) - no może poza zeszłym rokiem kiedy to były mega upały

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki

Gratulujr wczorajszych wizyt tija no niezle ale numer ;-) teraz niepewnosc czy jednak dziewczynka czy może chłopiec ;-)

trzymamy kciuki
warszawianka109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 10:58   #413
Talantea
Zakorzenienie

Piękny dzisiaj dzien u mnie, słoneczko świeci
Niestety TZ leci do niemiec na dwa dni w delegacji z pracy wiec posiedze sama. Zajme sie pewnie kolejnymi porządkami. Tak dawno sie nie ruszałam, ze moja kondycja jest dosc słaba, często musze odsapnąc i posiedziec

Pokazalam TZtowi ten co sleeper z chicco i mu sie naprawde podoba, mówi ze idealnie bedzie pasowało do sypialni. Mozliwe, ze mimo ceny bedzie zakupiony Poszukam moze gdzies w okazji dostane nieco taniej.

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Ja kupiłam kilka rampersów i jeśli będzie ciepło to będą w sam raz
Ja to niestety musze kupowac ubranka na rozna pogode. Anglia jest zbyt zmienna.

Cytat:

AA i z dobrych wieści sąsiadka ma na sprzedaż wózek carmelo carmela który i tak rozważałam, mam iść w tym tygodniu "pojeździć" nim, żeby się upewnić, że go chcę. Cena 750zł a kolory granatowo/biało/pomarańczowy więc sie mocno nad tym zastanawiam
moze jak bedzie w dobrym stanie to kolor nie bedzie az tak przeszkadzał

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 11:00   #414
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

idę ogarnąć co mi wysłałaś..mój je royala
Te co polecam są tańsze od royala i zdecydowanie lepsze dla kotów, jak pisałam kiedyś też royala kupowałam ....
Na początku może być ciężko przestawić na nową karmę ale możesz mieszać i powinien sie przyzwyczaić
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-19, 11:01   #415
virginia
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Dzwoniłam do alergologa prywatnego, bo myślałam najpierw że to nasilona alergia. Było coś na przyszły tydzień, a do rodzinnego się wbiłam od razu, i dobrze, bo może ten alergolog nie będzie potrzebny, jestem "tylko" przeziębiona.

To przy następnej okazji pokaż. Może być i Florencja.
A to źle Cię zrozumiałam . Ja też przeziębiona, to chyba zatoki bo co dzień koszmarny ból głowy, łączę się z Tobą w bólu.
Słownik w kom poprawia mi Florence na Florencję .
Szukałam tego wózka w ogłoszeniach ale chyba już usunęli te ogłoszenie . Nic to, pokażę jak TŻet wypierze.

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kuzynka poleca tego typu wózek
http://allegro.pl/wozek-silver-cross...130473404.html
nie bardzo jestem przekonana do wózka bez gondoli - ona zachwala bo gondola to tylko na 3 miesiące... no ale u nas za 3 miesiące to będzie zima...no jesień.

Co myslicie?
Na 3 miesiące? Moja córa dość długo jeździła gondolą, poza tym sprawdzała się też jako 'kołysanka' podczas drzemek w dzień itp.

Cytat:

A po chwili mówi :

Słodko , ja też jestem ciekawa jak moja córa zareaguje na rodzeństwo.

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
A który kolor chciałaś?
To w Biedronce są cottonballs? I Wy nic nie mówicie?

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Wypatrzyłam dziś z tramwaju do pracy nowy sklep z wózkami, jade po pracy pooglądać I nową dostawę ciuszków w lumpie obok - a na wystawie powiesili taka sliczną sukieneczkę, że po prostu MUSZĘ tam iśc
Jak mus to mus . Ja nie mogę doczekać się paczki od cioci z USA, która kompletuje garderobę mojej Gwiazdy a teraz już zaczyna kupować ciuszki dla maluszka .
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 11:05   #416
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

550zł to już fajna kwota..
zamówiłam tą krmę..mam nadzieje,że mój fastfoodowiec nie pogardzi .. widze, że royal nawet drożej wychodził mnie..
kolory fajne..jak miałas go na oku i cena jest dobra to nie olej kolory..dziecku i tak wszytsko jedno..ma służyć..

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki

ale fajnie..zaraz pooglądasz maluszka..

Cytat:
ja się cały czas 'boję', że na następnym USG Lilka będzie miała coś między nóżkami, więc jak coś to będę miła dziewczęce ciuszki na wymianę ale mam
nadzieję, że już nic się w kwestii płci nie zmieni

ale Ci dobrze! ja siedziałam na fotelu w zatłoczonej poczekalni

też się tak ostatnio zastanawiałam nad tym, że dużo osób kupuje rampersy i takie bardzo lekkie ciuszki, albo wrecz planuje ze maluch bedzie w samej pieluszce lezal, a często w sierpniu bywa chłodno (o wrześniu juz nie wspominam!) - no może poza zeszłym rokiem kiedy to były mega upały

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

trzymamy kciuki
ja nie mam żadnych lekkich ubrań..stwierdziłam,ze jak będzie gorąco to dziecko będzie w samym pampersie, ewentualnie nakryte muslinowym/bambusowym otulaczem, który reguluje temperaturę..albo bodziak sam..tylko musze kupic z krótkim rekawem, bo wszytskie mam z długim..
Stary 2016-04-19, 11:08   #417
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w tamtym roku w sierpniu bralam ślub i bylo 40 stopni. Ja mam sporo rampersow. Wszyscy mi mówią że niemowalaka ubierasz tak jak siebie czyli w upały lekko. Moja siostra urodziła w lipcu i miala większość letnich ciuchów
Oczywiście cieplejszych też mam sporo więc jestem gotowa na każdą pogodę

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Hej

Nasza reakcja to lekki szok, śmiać się zaczęliśmy
Hehe no to ładnie

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 11:11   #418
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
550zł to już fajna kwota..
zamówiłam tą krmę..mam nadzieje,że mój fastfoodowiec nie pogardzi .. widze, że royal nawet drożej wychodził mnie..
kolory fajne..jak miałas go na oku i cena jest dobra to nie olej kolory..dziecku i tak wszytsko jedno..ma służyć..
tzn może źle to sformułowałam : kolory mi się podobają i dlatego mocno biorę pod uwagę ten wózek a nie kombinowanie z zakupem innego Do tego 750zł a rodzice sponsorują i mówią, że jak taki tani wybiore to kupia jeszcze łóżeczko i materacyk albo coś innego co chcę żebyśmy nie byli "stratni" na prezencie hehehe
Kochani

U mnie na początku szło ciężko z przestawianiem, ale w końcu się udało, chociaż jak dostanie czasem swoją ukochaną purinę ( w biedronce są czasami rzuty i czasem mu wezmę wrrr) to mruczy jakby dostał najlepsze łakocie .... Głupie kocisko ...
12.12.2015 II kreseczki

Edytowane przez Orange_tree1
Czas edycji: 2016-04-19 o 11:14
Stary 2016-04-19, 11:12   #419
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Te co polecam są tańsze od royala i zdecydowanie lepsze dla kotów, jak pisałam kiedyś też royala kupowałam ....
Na początku może być ciężko przestawić na nową karmę ale możesz mieszać i powinien sie przyzwyczaić
no własnie widzę,że tańsze.. zobaczymy jak zareaguje..chyba na śmierć głodową się nie zdecyduje z własnej woli

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

To w Biedronce są cottonballs? I Wy nic nie mówicie?
jak to nie mówimy? dziewczyny od niedzieli piszą o cottonballsach w biedronie..chyba ktoś tu nie czyta
Stary 2016-04-19, 11:13   #420
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość

Ja przy córce miałam dwa pobrania, a teraz będą trzy, ciekawe czy się tam nie przekręce
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości