|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
Cytat:
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Honcia super wieści z wizyty
|
|
|
|
#2673 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja się pozale,że nie wychodzę,założyli mi dziś ten pessar. Bardzo to było nieprzyjemne,aż brzuch mi się spial:-/ wyjdę chyba w tym tygodniu,ale nie wiem dokładnie kiedy. Wszystkie moje plany przygotowawcze do porodu wzięły w łeb,ech... |
||
|
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie, do porodu masz jeszcze trochę czasu, wypuszczą Cię w tym tygodniu i ze wszystkim zdążysz
|
|
|
|
|
#2675 | ||
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Moja aplikacja mówi, że zostało mi 49 dni do porodu ![]() My dzisiaj w planie mamy malowanie pokoju dzieci. Mąż dziś cały dzień w domu, więc trzeba to koniecznie wykorzystać.... choć jeszcze poleguje w łóżku i ciężko mu wstać ![]() O jaaaa..... już za chwileczkę, już za momencik przytulimy nasze maleństwa Cytat:
Co do wagi dzieci to jest kwestia indywidualna. Ja rodzę duże dzieci i żadna dieta raczej nie ma wpływu na ich tempo rośnięcia. Zuzia była duża i Olek jest duży mimo, że teraz jestem na diecie cukrzycowej to młody rośnie jak na drożdzach. Można zwalić to na cukrzycę, ale z Zuzią nie miałam żadnych problemów z cukrami i też wyhodowałam wielkoludka Jest jeszcze opinia, że kobiety przyjmujące witaminy rodzą duże dzieci i ten mit też obalam, bo ja zestawu witamin nie przyjmuje (obecnie tylko DHA) a i tak dzieciaki rosną duże. Więc nie ma się co za bardzo przejmować tą wagą urodzeniową. Moja Zuzka urodziła się duża i duża była do 6 miesiąca życia, a teraz żebra na wierzchu Cytat:
Już dopisuje
|
|
#2676 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, aczkolwiek pochmurny
![]() Nie wyspałam się, dzieciaki do nas przyszły w nocy, a tż uciekł sobie cwaniaczek do salonu, a mnie potworki wygniotły chyba z każdej strony ![]() australia87, K_a_s_i_a_86, anuszka1984,Honcia tak trzymać.soffinka wdech i wydech, nie denerwuj się, w końcu muszą Ci tą kasę wypłacić elaine-blath wow 35tc ![]() madzius90 zdrówka Radena ważne, że lekarze działają teraz na pewno wytrzymasz do tp ![]() A ja chyba muszę pomału zacząć się pakować, ale nie do szpitala, a na wyjazd. W końcu trzeba spakować 4 osoby. Lecę szukać walizek na strych ![]() Miłego dnia
|
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2678 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59146011]Strasznie dużo! Czy to nie czasem z ksiązki "w oczekiwaniu na dziecko"? Nie wyobrażam sobie zjeśc 4 duże jajka a co dopiero 3x4... [/QUOTE] Zgadza się,to z tej książki. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2016-04-19 o 10:39 |
||||
|
|
|
#2679 | |
|
Zakorzenienie
|
W sobotę jadę do koleżanki na weekend a Tż maluje pokoik dla malutkiej Wcześniej jedziemy na warsztaty Świadomy poród ( ostatnie) Wczoraj totalnie nic nie zrobiłam, a dziś już się pranie robi i zaraz idę myc włosy i suche pranie poskładam Głupoty mi się śnią takie że aż czasami nie wierzę że takie sny mogą być... W tym tygodniu będziemy zamawiać łóżeczko zdecydowałam się na białe z szufladą z materacem kokos-gryka-pianka ( bo już mam dość czytania jaki itp)---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
Aaa cycuś oczywiście zrobi swoje a nóż zamiast mleka będziesz miała "śmietankę w piersiach" ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Soffinko trzymam kciuki aby wszystko szybko się udało załatwić... bo wspomnienia z ciążą zamiast być miłe będą się też inaczej kojarzyły... problemami.
|
|
#2680 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z huśtawki
![]() Śniadanko zjedzone, naczynia pozmywane, dwie pralki się kręcą,a dwie już schną na słoneczku, także energia u mnie jest od rana ![]() Soffinko powodzenia! Baardzo Ci współczuję tych nerwów iw ogóle. Mnie Twoja sytuacja rusza tak ze wrr, wiec jejku do Ty musisz przeżywać Honcia ![]() Radena często dziewczyny z krążkiem rodzą po terminie, wiec spoko zdążysz z wszystkim ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Elaine-b 35 wow, jeszcze trochę i będzie donoszona
|
|
#2681 |
|
Rozeznanie
|
Radena kciuki za wyjście ze szpitala.
Soffinka oby Ci z tym ZUSem w sądzie udało szybko wygrać!!! Ręce na nich opadają. Elaine-blath 35tydzien brzmi poważanie
|
|
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo ja
Przypomniało mi się ze mam pprzecież inhalator- tylko do tej pory to tylko dla Bartka robiłam inhalacje , a tam jest też maseczka dla dorosłych. Zrobiłam sobie inhalacje z mgielki solankowej i od razu lepiej od godziny ani razu nie zakaszlalam, szok. Gdybym pomyslala wcześniej to może w oogóle kaszel by mi się nie pojawił |
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
hej
zniknęłam bo ostatnio nie wyrabiam, prawie nie korzystam z internetu a co tu mówić dopiero o zamawianiu wyprawki, nie mam nic ! w pracy mam młyn , jeszcze 2 tyg i na l4 planuje iść ogólnie jest ok, jutro mam hepatologa, za tydzień gin postaram się już być z Wami na bieżąco |
|
|
|
#2684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz to będzie z górki , inhalacje zawsze pomagają ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Radena szkoda ze dziś nie wychodzisz , ale może lepiej żeby Was mieli na oku trochę dłużej i żebyś bbyła pewna że jest ok.
A z tymi malinami to raczej chodzi o sok z liści malin, który we wczesnej ciążypity w ddużych ilościach może ppowodować poronienie a w donoszonej ciąży wywołuje skurcze i niektóre dziewczyny piją na przyspieszenie porodu . Sam sok z owoców malin raczej nie szkodzi. Piłam w pierwszej ciąży przy przeziębieniu teraz tez przy każdej chorobie piłam i jest ok. ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
za wizytya odpoczynek juz Ci się należy |
|
|
|
|
#2686 |
|
Konto usunięte
|
Cześć!
Gratuluję wszystkim świetnych wieści z wizyt ![]() Radena, jednak krążek Ci założyli... Może nawet dobrze- przynajmniej wiesz, że coś chroni szyjkę i nic złego się nie wydarzy. A do domu pewnie wyjdziesz w tym tygodniu ![]() Soffinka ale się porobiło z tym ZUSem... Postaraj się zbytnio nie denerwować... Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło po Twojej myśli ![]() Elaine- 35 tygodni!! Szok normalnie! madzius dobrze, że sobie przypomniałaś o tym inhalatorze A jak synek?Cierpliwość nie szalej, bo wpędzasz innych w kompleksy! Jak tam dzierganie? Kocyk powstaje? Ja jadę dzisiaj zawieźć zwolnienie do pracy i przy okazji kupię włóczki i będę próbować coś stworzyć fiazo, zapomniałam że Ty jeszcze do końca kwietnia pracujesz... Też miałam początkowo taki plan, teraz się cieszę, że jestem w domu
|
|
|
|
#2687 | ||||||
|
Ania
|
Dzień dobry!
![]() Kurcze, pogoda taka nijaka.. powiesiłabym pranie na dworze, ale tak jakoś się chmurzy, że nie wiem, czy jest sens.. Od wczoraj się zastanawiam: czy ciąża bliźniacza jest z góry "skazana" na cc?? czy kobiety rodzą też naturalnie? Cytat:
![]() Cytat:
no często tak jest, ze szczupłe osoby rodzą duże dzieci![]() Jak byłam w szpitalu, to była kobietka, wysoka i szczupła która urodziła trzecie dziecko- 4.5kg naturalnie a spodziewała się mniejszej wagi dziecka..Cytat:
Dasz radę i postaraj się nie denerwować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobrze, ze jest lepiej
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||||
|
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja babcia jak rodziła to nie wiedziała ze pod sercem ma bliźniaki jednym z nich jest mój tata ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- ja cały czas zastanawiam się jak kłaść noworodka spać bo rożnie piszą: na plecach, na boczku, rzadko na brzuszku ... ![]() Mamuśki jak swoje dzieciaczki kładłyście spać? w jakich pozycjach... bo wszystko chodzi o to żeby dzieciątko się nie udusiło.
|
|
#2689 |
|
Zadomowienie
|
Sliweczko luz, powiesiłam resztę prania i zostało mi odgrzanie obiadu i maly shoping po południu, wiec dla równowagi teraz ja będę Was podziwiać za ilość zajęć.
Kocyk powstaje, w niedzielę dostałam włóczki i mam "już" 5 kwadratów, jeszcze jakieś 60 hihi Ale dorwałam włóczki w lumpku po 1zł i będę jeszcze coś tworzyć
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...ign=FacebookHN
łzy i jednocześnie uśmiech.... życie za życie
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-04-19 o 11:45 |
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Spałam do 11 z małymi przerwami, nie pamiętam kiedy ostatni raz tyle spałam
![]() i znowu mi rano krew z nosa leci a już tydzień miałam spokoju
|
|
|
|
#2692 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na dzisiaj mam gulasz ze wczoraj tylko kasze dogotuje i nic nie robie, prace będę pisac
Wypadałoby poodkurzać, ale w dup*** mam, 2 chłopów w domu odkurzacz nie gryzie
|
|
|
|
#2694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
w tym serialu "Z pamiętnika położnej" często tak było że własnie nie wiedzieli do porodu, że bliźniaki albo czasem trojaczki
Tż ciotka (stara panna, siostra jego ojca która mieszka z jego ojcem ) to ona przez 3 msc gadała do mnie "noo może będą bliźniaki" ja jej mówie , 1000razy, że teraz są takie usg i sprzety, że już bym wiedziała ale ona nie , dalej swoje |
|
|
|
#2696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisz, pisz, choć wiem, że czasem taaaak ciężko się zmobilizować i coś napisać ![]() Haha prawidłowo ![]() Cytat:
![]() Słoneczko wreszcie wyszło, to idę się ogarnąć i pobawię się w ogrodniczkę na balkonie
|
||
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie paskudnie, wstawiłam pranie, zmywanie, ogarnęłam kuchnię i nic mi się nie chce.
My z brzuchem w 31 tc. Zapadła drastyczna decyzja, że odstawiamy słodycze. ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
mamaNiny super brzusiu
iii jaki kamuflaż![]() zrobię zupę pomidorową
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
No jakoś tak nie lubię swojej facjaty na ogólnodostępnym wątku..
Mam sesję ciążową za 2 tygodnie.. I niestety mam ochotę ją odwołać.. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.

Spokojnie, do porodu masz jeszcze trochę czasu, wypuszczą Cię w tym tygodniu i ze wszystkim zdążysz 

Jest jeszcze opinia, że kobiety przyjmujące witaminy rodzą duże dzieci i ten mit też obalam, bo ja zestawu witamin nie przyjmuje (obecnie tylko DHA) a i tak dzieciaki rosną duże. Więc nie ma się co za bardzo przejmować tą wagą urodzeniową. Moja Zuzka urodziła się duża i duża była do 6 miesiąca życia, a teraz żebra na wierzchu 
tak trzymać.

za wizyty
Olek jest jeszcze większy, więc nie zdziwię się jak na usg pod koniec kwietnia będzie miał na liczniku ok 3 kg 

łzy i jednocześnie uśmiech.... życie za życie