Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-19, 09:11   #2671
agusiia69
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Siemaneczko Mamusie
U nas po wczorajszej wizycie wszystko w normie
Szyjka 4cm, zamknięta. Wód płodowych dużo. Kruszynka waży coś około 1400gram. Siedzi mi dupką centralnie na szyjce i stąd te moje twardnienia brzucha, za każdym razem jak ona się rusza to ja czuję jak mi macicę rozciąga... Ale dostałam zestaw obowiązkowy czyli duużo magnezu, Luteina i Nospa co bym się nie stresowała
Gratuluję wizyty!
Stary 2016-04-19, 09:13   #2672
madzius90
Zakorzenienie

Honcia super wieści z wizyty
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 09:20   #2673
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny czeka mnie dzis ciężki dzień
Pismo z Zusu przyszło jest tragedia idziemy na drogę sądową.. Po śniadaniu wizyta u radcy potem u księgowej. W myślach powtarzam sobie - nie denerwuj sie- co w takiej sytuacji graniczy z cudem
Soffinka,współczuję,chyba żadna z nas się nie spodziewała,że Cię będą po sądach ciągać. Trzymam kciuki, żeby szybko się to skończyło:-*

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Madziuś ja też nie cierpię syropu z cebuli, może spróbuj mleka z czosnkiem i mhpodem, albo sok z malin, ja ostatnio leczyłam się właśnie malinami. Bo syrop z cebuli powodował u mnie odruch wymiotny.
Mi tu w szpitalu dziewczyny mówią,że syrop z malin może wywoływać skurcze...

A ja się pozale,że nie wychodzę,założyli mi dziś ten pessar. Bardzo to było nieprzyjemne,aż brzuch mi się spial:-/ wyjdę chyba w tym tygodniu,ale nie wiem dokładnie kiedy. Wszystkie moje plany przygotowawcze do porodu wzięły w łeb,ech...
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 09:31   #2674
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
A ja się pozale,że nie wychodzę,założyli mi dziś ten pessar. Bardzo to było nieprzyjemne,aż brzuch mi się spial:-/ wyjdę chyba w tym tygodniu,ale nie wiem dokładnie kiedy. Wszystkie moje plany przygotowawcze do porodu wzięły w łeb,ech...
Spokojnie, do porodu masz jeszcze trochę czasu, wypuszczą Cię w tym tygodniu i ze wszystkim zdążysz
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 09:32   #2675
anuszka1984
Zadomowienie

Witajcie dziewczynki

Moja aplikacja mówi, że zostało mi 49 dni do porodu

My dzisiaj w planie mamy malowanie pokoju dzieci. Mąż dziś cały dzień w domu, więc trzeba to koniecznie wykorzystać.... choć jeszcze poleguje w łóżku i ciężko mu wstać

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
WAGA u mnie 13kg i dzisiaj zaczynam 35TYDZIEN
O jaaaa..... już za chwileczkę, już za momencik przytulimy nasze maleństwa

Cytat:
Szyjka 4cm, zamknięta. Wód płodowych dużo. Kruszynka waży coś około 1400gram. Siedzi mi dupką centralnie na szyjce i stąd te moje twardnienia brzucha, za każdym razem jak ona się rusza to ja czuję jak mi macicę rozciąga... Ale dostałam zestaw obowiązkowy czyli duużo magnezu, Luteina i Nospa co bym się nie stresowała

Asiu nasze dzieci po prostu będą drobniutkie. Ja na ten przykład jem sery codziennie i wydaje mi się, że białka dostarczam sobie i Malutkiej dużo a ona i tak rośnie w ślimaczym tempie. Pytałam wczoraj gina i powiedział żebym nie schizowała Mam bezpiecznie urodzić zdrowe dziecko i to jest najważniejsze a wagę nadrobi na cycu
Super wieści

Co do wagi dzieci to jest kwestia indywidualna. Ja rodzę duże dzieci i żadna dieta raczej nie ma wpływu na ich tempo rośnięcia. Zuzia była duża i Olek jest duży mimo, że teraz jestem na diecie cukrzycowej to młody rośnie jak na drożdzach. Można zwalić to na cukrzycę, ale z Zuzią nie miałam żadnych problemów z cukrami i też wyhodowałam wielkoludka Jest jeszcze opinia, że kobiety przyjmujące witaminy rodzą duże dzieci i ten mit też obalam, bo ja zestawu witamin nie przyjmuje (obecnie tylko DHA) a i tak dzieciaki rosną duże. Więc nie ma się co za bardzo przejmować tą wagą urodzeniową. Moja Zuzka urodziła się duża i duża była do 6 miesiąca życia, a teraz żebra na wierzchu

Cytat:
Pismo z Zusu przyszło jest tragedia idziemy na drogę sądową.. Po śniadaniu wizyta u radcy potem u księgowej. W myślach powtarzam sobie - nie denerwuj sie- co w takiej sytuacji graniczy z cudem
Trzymam mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Anuszka, dopisz mi proszę wizytę 5.05 /
Już dopisuje

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 09:38   #2676
majkela12
Zadomowienie

Dzień dobry, aczkolwiek pochmurny
Nie wyspałam się, dzieciaki do nas przyszły w nocy, a tż uciekł sobie cwaniaczek do salonu, a mnie potworki wygniotły chyba z każdej strony

australia87, K_a_s_i_a_86, anuszka1984,Honcia gratuluję udanych wizyt tak trzymać.
soffinka wdech i wydech, nie denerwuj się, w końcu muszą Ci tą kasę wypłacić
elaine-blath wow 35tc
madzius90 zdrówka
Radena ważne, że lekarze działają teraz na pewno wytrzymasz do tp zaraz puszczą Cię do domu i przyszykujesz na spokojnie wyprawkę

A ja chyba muszę pomału zacząć się pakować, ale nie do szpitala, a na wyjazd. W końcu trzeba spakować 4 osoby. Lecę szukać walizek na strych
Miłego dnia
Stary 2016-04-19, 09:54   #2677
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Już dopisuje
Dziękuję!

Na pocieszenie dla tych co się martwią dodatkowymi kg
Stary 2016-04-19, 10:05   #2678
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
To dobrze, trzymajcie tak dalej dziewczyny!
Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Mariafrancesca, ty opowiadałaś, że masz super warunki w szpitalu, więc lepiej ci będzie znieść pobyt. Już nie długo zostało, dasz radę, najważniejsze, że masz profesjonalną opiekę i maluchy mają się dobrze. Mówił ci już lekarz w ktorym tc będzie rozwiązanie??
Dzięki Dziewczyny, tak warunki super, tylko ne dadzą pospać, szpital jest akredytowany, więc jeśli leki mają być trzy razy dziennie to dają o 8, 16 i 24-tej, więc dopiero co zaśniesz budzą Cię o północy na tabsy, później o 5-tej rano na ktg. No i czasem nie mają pomysłu na moją dietę i tuczą mnie ciągle kurczakiem, choć wczoraj zrobili kaszę mannę na wodzie z czarną porzeczką, a dziś owsianka z bananami. Generalnie i tak nie mam na co narzekać w porównaniu z innymi szpitalami. Zapomniałam dodać, lekarz nic nie mówił kiedy rozwiązanie, jak przez cały czas obie były ułożone główkowo, tak ostatnio jedna zrobiła fikołka.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59146011]Strasznie dużo! Czy to nie czasem z ksiązki "w oczekiwaniu na dziecko"? Nie wyobrażam sobie zjeśc 4 duże jajka a co dopiero 3x4...
[/QUOTE]
Zgadza się,to z tej książki.

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
strasznie dużo :O ja ledwo zjadam 2 jajka ale dzięki zapytam jeszcze lekarza
Z ciekawości daj znać co Ci powie.

Cytat:
Współczucia

Cytat:

Syrop i maliny raczej nie, z tego co się orientuję to tylko liście. Podali nam tu mus z malin, raczej by tak nie ryzykowali. Pewnie wyjdziesz i wszystko załatwisz. Ja, jak tu trafiłam, nie miałam nic z wyprawki.

W avatarze Andie MacDowell.

Edytowane przez MariaFrancesca
Czas edycji: 2016-04-19 o 10:39
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 10:24   #2679
ania230
Zakorzenienie

witamy się w 32 tygodniu ... za 4 tygodnie trzeba się już pakować.

W sobotę jadę do koleżanki na weekend a Tż maluje pokoik dla malutkiej Wcześniej jedziemy na warsztaty Świadomy poród ( ostatnie)

Wczoraj totalnie nic nie zrobiłam, a dziś już się pranie robi i zaraz idę myc włosy i suche pranie poskładam
Głupoty mi się śnią takie że aż czasami nie wierzę że takie sny mogą być...

W tym tygodniu będziemy zamawiać łóżeczko zdecydowałam się na białe z szufladą z materacem kokos-gryka-pianka ( bo już mam dość czytania jaki itp)

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Na pocieszenie dla tych co się martwią dodatkowymi kg

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Siemaneczko Mamusie
Bardzo fajnie że wszystko jest w porządku Aaa cycuś oczywiście zrobi swoje a nóż zamiast mleka będziesz miała "śmietankę w piersiach"

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Soffinko trzymam kciuki aby wszystko szybko się udało załatwić... bo wspomnienia z ciążą zamiast być miłe będą się też inaczej kojarzyły... problemami.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 10:34   #2680
Cierpliwosc
Zadomowienie

Witam się z huśtawki
Śniadanko zjedzone, naczynia pozmywane, dwie pralki się kręcą,a dwie już schną na słoneczku, także energia u mnie jest od rana

Soffinko powodzenia! Baardzo Ci współczuję tych nerwów iw ogóle. Mnie Twoja sytuacja rusza tak ze wrr, wiec jejku do Ty musisz przeżywać

Honcia
Radena często dziewczyny z krążkiem rodzą po terminie, wiec spoko zdążysz z wszystkim

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Elaine-b 35 wow, jeszcze trochę i będzie donoszona
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 10:38   #2681
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Radena kciuki za wyjście ze szpitala.

Soffinka oby Ci z tym ZUSem w sądzie udało szybko wygrać!!! Ręce na nich opadają.

Elaine-blath 35tydzien brzmi poważanie
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 10:43   #2682
madzius90
Zakorzenienie

Brawo ja
Przypomniało mi się ze mam pprzecież inhalator- tylko do tej pory to tylko dla Bartka robiłam inhalacje , a tam jest też maseczka dla dorosłych.
Zrobiłam sobie inhalacje z mgielki solankowej i od razu lepiej
od godziny ani razu nie zakaszlalam, szok.

Gdybym pomyslala wcześniej to może w oogóle kaszel by mi się nie pojawił
Stary 2016-04-19, 10:46   #2683
fiazo
Zakorzenienie

hej
zniknęłam bo ostatnio nie wyrabiam, prawie nie korzystam z internetu a co tu mówić dopiero o zamawianiu wyprawki, nie mam nic !
w pracy mam młyn , jeszcze 2 tyg i na l4 planuje iść
ogólnie jest ok, jutro mam hepatologa, za tydzień gin

postaram się już być z Wami na bieżąco

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 10:46   #2684
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Brawo ja
Przypomniało mi się ze mam pprzecież inhalator- tylko do tej pory to tylko dla Bartka robiłam inhalacje , a tam jest też maseczka dla dorosłych.

Brawo Ty teraz to będzie z górki , inhalacje zawsze pomagają

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
hej
zniknęłam bo ostatnio nie wyrabiam, prawie nie korzystam z internetu a co tu mówić dopiero o zamawianiu wyprawki, nie mam nic !

fiazo trzymaj się i odpoczywaj Kobitko!!!

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-19, 10:48   #2685
madzius90
Zakorzenienie

Radena szkoda ze dziś nie wychodzisz , ale może lepiej żeby Was mieli na oku trochę dłużej i żebyś bbyła pewna że jest ok.

A z tymi malinami to raczej chodzi o sok z liści malin, który we wczesnej ciążypity w ddużych ilościach może ppowodować poronienie a w donoszonej ciąży wywołuje skurcze i niektóre dziewczyny piją na przyspieszenie porodu .
Sam sok z owoców malin raczej nie szkodzi.
Piłam w pierwszej ciąży przy przeziębieniu teraz tez przy każdej chorobie piłam i jest ok.

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
hej

za wizyty
a odpoczynek juz Ci się należy
Stary 2016-04-19, 11:14   #2686
201711281320
Konto usunięte

Cześć!
Gratuluję wszystkim świetnych wieści z wizyt

Radena, jednak krążek Ci założyli... Może nawet dobrze- przynajmniej wiesz, że coś chroni szyjkę i nic złego się nie wydarzy. A do domu pewnie wyjdziesz w tym tygodniu

Soffinka ale się porobiło z tym ZUSem... Postaraj się zbytnio nie denerwować... Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło po Twojej myśli

Elaine- 35 tygodni!! Szok normalnie!

madzius dobrze, że sobie przypomniałaś o tym inhalatorze A jak synek?

Cierpliwość nie szalej, bo wpędzasz innych w kompleksy! Jak tam dzierganie? Kocyk powstaje? Ja jadę dzisiaj zawieźć zwolnienie do pracy i przy okazji kupię włóczki i będę próbować coś stworzyć

fiazo, zapomniałam że Ty jeszcze do końca kwietnia pracujesz... Też miałam początkowo taki plan, teraz się cieszę, że jestem w domu
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 11:18   #2687
haneczkab92
Ania

Dzień dobry!
Kurcze, pogoda taka nijaka.. powiesiłabym pranie na dworze, ale tak jakoś się chmurzy, że nie wiem, czy jest sens..

Od wczoraj się zastanawiam:
czy ciąża bliźniacza jest z góry "skazana" na cc?? czy kobiety rodzą też naturalnie?

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
W weekend cisza a od poniedziałku się rozpisalyscie
Miałam dziś usg. Oliwka wazy 1941, łożysko, wody itd. dobrze. Leży glowkowo gin powiedział że raczej drobna się urodzi i poród powinien być łatwy, no zobaczymy. Idę poczytać co się tu u nas działo cały dzień.

Ja na telefonie korzystam z wizaża dlatego nie cytuję albo bardzo rzadko.
Super wieści

Cytat:
Hej

U mnie po wizycie ok. Miałam bez usg, ale szyjka długa, nic się nie skraca
Od maja mam chodzić regularnie na ktg i wizyty już co tydzień ze wzgl. na cukrzycę.
Od zrobienia testu ciążowego do dziś na wadze przybyło mi prawie 3 kg!!!! (tylko) I ja się dziwię, że sił mi już brak

Super Mała nieźle rośnie. Moja Zuzka wg usg w 33 tc ważyła już 2340 g co mnie wtedy przeraziło Olek jest jeszcze większy, więc nie zdziwię się jak na usg pod koniec kwietnia będzie miał na liczniku ok 3 kg Mam tak wielki brzuch, że dosłownie brak mi tchu, ciężko mi chodzić, bo nogi ledwo ciężar utrzymują.

Ja też do mojej 2,5 - latki czasami zwracam się Zuzanna Szczególnie wtedy jak z czymś mi podpadnie i jestem na nią "zła"
Dobre wieści no często tak jest, ze szczupłe osoby rodzą duże dzieci
Jak byłam w szpitalu, to była kobietka, wysoka i szczupła która urodziła trzecie dziecko- 4.5kg naturalnie a spodziewała się mniejszej wagi dziecka..

Cytat:
POWODZENIA!
Dasz radę i postaraj się nie denerwować

Cytat:
Siemaneczko Mamusie

Współczuje i przytulam
Wiem, że nam łatwo jest mówić ale postaraj się dla synka opanować nerwy
Kolejne dobre wieści!

Cytat:
Soffinka,współczuję,chyba żadna z nas się nie spodziewała,że Cię będą po sądach ciągać. Trzymam kciuki, żeby szybko się to skończyło:-*

Spokojnie, wytrzymasz jeszcze chwilę, a zawsze to będziesz się czuła bezpieczniej, jak nic się już nie bedzie działo

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Brawo ja

Lepiej późno niż wcale dobrze, ze jest lepiej

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 11:39   #2688
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Od wczoraj się zastanawiam:[/B] czy ciąża bliźniacza jest z góry "skazana" na cc?? czy kobiety rodzą też naturalnie?
z tego co czytałam teraz jest skazana na cc dla bezpieczeństwa dzieci i matki
moja babcia jak rodziła to nie wiedziała ze pod sercem ma bliźniaki jednym z nich jest mój tata

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

ja cały czas zastanawiam się jak kłaść noworodka spać bo rożnie piszą: na plecach, na boczku, rzadko na brzuszku ...
Mamuśki jak swoje dzieciaczki kładłyście spać? w jakich pozycjach... bo wszystko chodzi o to żeby dzieciątko się nie udusiło.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-19, 11:42   #2689
Cierpliwosc
Zadomowienie

Sliweczko luz, powiesiłam resztę prania i zostało mi odgrzanie obiadu i maly shoping po południu, wiec dla równowagi teraz ja będę Was podziwiać za ilość zajęć.
Kocyk powstaje, w niedzielę dostałam włóczki i mam "już" 5 kwadratów, jeszcze jakieś 60 hihi
Ale dorwałam włóczki w lumpku po 1zł i będę jeszcze coś tworzyć
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 11:43   #2690
ania230
Zakorzenienie

http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...ign=FacebookHN

łzy i jednocześnie uśmiech.... życie za życie

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-04-19 o 11:45
Stary 2016-04-19, 11:54   #2691
Asiek121
Zakorzenienie

Spałam do 11 z małymi przerwami, nie pamiętam kiedy ostatni raz tyle spałam

i znowu mi rano krew z nosa leci a już tydzień miałam spokoju
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 11:54   #2692
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Potwierdzam co dziewczyny pisały wcześniej, nie syrop z owoców malin tylko napar z suszonych liści malin. I tak jak pisała Madziuś, wywołuje na początku ciąży poronienia a pod koniec przyspiesza poród.

Cytat:
Co do wagi dzieci to jest kwestia indywidualna. Ja rodzę duże dzieci i żadna dieta raczej nie ma wpływu na ich tempo rośnięcia. Zuzia była duża i Olek jest duży mimo, że teraz jestem na diecie cukrzycowej to młody rośnie jak na drożdzach. Można zwalić to na cukrzycę, ale z Zuzią nie miałam żadnych problemów z cukrami i też wyhodowałam wielkoludka Jest jeszcze opinia, że kobiety przyjmujące witaminy rodzą duże dzieci i ten mit też obalam, bo ja zestawu witamin nie przyjmuje (obecnie tylko DHA) a i tak dzieciaki rosną duże. Więc nie ma się co za bardzo przejmować tą wagą urodzeniową. Moja Zuzka urodziła się duża i duża była do 6 miesiąca życia, a teraz żebra na wierzchu
Moim zdaniem przede wszystkim zależy to od genów dieta i witaminy na pewno wpływają na rozwój maluszka, ale niekoniecznie wzrost.

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Kurcze, pogoda taka nijaka.. powiesiłabym pranie na dworze, ale tak jakoś się chmurzy, że nie wiem, czy jest sens..

Od wczoraj się zastanawiam:
czy ciąża bliźniacza jest z góry "skazana" na cc?? czy kobiety rodzą też naturalnie
Moja mama rodziła bliźniaki sn (w 7 miesiącu), ale to było 24 lata temu i nie wiedziała, że nosi bliźniaki. Czujecie taki szok przy porodzie?? Masakra, co za czasy były

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
z tego co czytałam teraz jest skazana na cc dla bezpieczeństwa dzieci i matki
moja babcia jak rodziła to nie wiedziała ze pod sercem ma bliźniaki jednym z nich jest mój tata

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

ja cały czas zastanawiam się jak kłaść noworodka spać bo rożnie piszą: na plecach, na boczku, rzadko na brzuszku ...
Mamuśki jak swoje dzieciaczki kładłyście spać? w jakich pozycjach... bo wszystko chodzi o to żeby dzieciątko się nie udusiło.
Na bokach, raz lewy, raz prawy, żeby maluszek nie przekręcał w jedną stronę główki. Bo potem takie rzeczy trzeba rehabilitować.

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 11:56   #2693
Asiek121
Zakorzenienie

Ja na dzisiaj mam gulasz ze wczoraj tylko kasze dogotuje i nic nie robie, prace będę pisac

Wypadałoby poodkurzać, ale w dup*** mam, 2 chłopów w domu odkurzacz nie gryzie
Stary 2016-04-19, 11:58   #2694
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na dzisiaj mam gulasz ze wczoraj tylko kasze dogotuje i nic nie robie, prace będę pisac

Prawidłowe podejście

Stary 2016-04-19, 11:59   #2695
Asiek121
Zakorzenienie

w tym serialu "Z pamiętnika położnej" często tak było że własnie nie wiedzieli do porodu, że bliźniaki albo czasem trojaczki

Tż ciotka (stara panna, siostra jego ojca która mieszka z jego ojcem ) to ona przez 3 msc gadała do mnie "noo może będą bliźniaki"
ja jej mówie , 1000razy, że teraz są takie usg i sprzety, że już bym wiedziała
ale ona nie , dalej swoje
Stary 2016-04-19, 12:03   #2696
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
w tym serialu "Z pamiętnika położnej" często tak było że własnie nie wiedzieli do porodu, że bliźniaki albo czasem trojaczki

Tż ciotka (stara panna, siostra jego ojca która mieszka z jego ojcem ) to ona przez 3 msc gadała do mnie "noo może będą bliźniaki"
ja jej mówie , 1000razy, że teraz są takie usg i sprzety, że już bym wiedziała
ale ona nie , dalej swoje
No właśnie wszyscy mamy takie myślenie, że w dzisiejszych czasach takie rzeczy się nie zdarzają. A znam przypadek, że dziewczyna spodziewała się córeczki, a urodziła dwóch chłopców... natomiast nie znam szczegółów typu, do jakiego chodziła lekarza, na jakim sprzęcie miała robione usg, ile razy w ciąży miała to usg itp.

Stary 2016-04-19, 12:07   #2697
australia87
Zakorzenienie

Cytat:

Mi też jeszcze zostało coś z wczorajszego obiadu Pisz, pisz, choć wiem, że czasem taaaak ciężko się zmobilizować i coś napisać

Haha prawidłowo

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
No właśnie wszyscy mamy takie myślenie, że w dzisiejszych czasach takie rzeczy się nie zdarzają. A znam przypadek, że dziewczyna spodziewała się córeczki, a urodziła dwóch chłopców... natomiast nie znam szczegółów typu, do jakiego chodziła lekarza, na jakim sprzęcie miała robione usg, ile razy w ciąży miała to usg itp.
O matko, to Ci dopiero rewolucja

Słoneczko wreszcie wyszło, to idę się ogarnąć i pobawię się w ogrodniczkę na balkonie
Stary 2016-04-19, 12:10   #2698
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

U mnie paskudnie, wstawiłam pranie, zmywanie, ogarnęłam kuchnię i nic mi się nie chce.

My z brzuchem w 31 tc. Zapadła drastyczna decyzja, że odstawiamy słodycze.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 12:23   #2699
ania230
Zakorzenienie

mamaNiny super brzusiu iii jaki kamuflaż

zrobię zupę pomidorową

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-19, 12:25   #2700
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

No jakoś tak nie lubię swojej facjaty na ogólnodostępnym wątku..

Mam sesję ciążową za 2 tygodnie.. I niestety mam ochotę ją odwołać..

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości