|
|
#571 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2.
Cytat:
Cytat:
Obficie okraszone opisami zachowania jej niewinnego męża, który doprowadzał ją do rozpaczy swoim zachowaniem i dla którego istniała tylko jako dodatek do jego dziecka. |
||
|
|
|
#572 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#573 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gdyby to prawo narzucali mężczyźni kobietom, to kobiety by ich rozniosły. |
|
|
|
|
#574 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nie, to nie jest dostateczny argument, żeby usprawiedliwić te teksty.
Cytat:
Zaskakujące, że jeszcze się nie przyzwyczaiłaś do argumentacji pro life.
|
|
|
#575 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja wiem, że naiwna jestem. ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
Wiesz, też mnie to dziwi. Serio. Ale co poradzę |
||
|
|
|
#576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak to prosto pisać takie rzeczy i wyrokować Nie masz pojęcia bladego, czym jest poświęcenie życia dla chorego dziecka. Ile masz lat?
|
|
|
|
|
#577 |
|
Rozeznanie
|
Zespoły chorobowe o których piszesz na pewno są ciężkie dla rodziców i dla samego dziecka. Ale ja po prostu nie popieram aborcji eugenicznej, naprawdę wszyscy co najwięcej krzyczą o prawach człowieka równie głośno krzyczą o prawie do aborcji ze względów eugenicznych. Bo tak trzeba to nazwać. Każdy ma prawo do życia.
Osobiście znam przypadek pary. Chcieli mieć bardzo bardzo dzieci, niestety i w przypadku 1 i 2 ciąży diagnoza lekarzy była jednoznaczna: dziecko urodzi się martwe ze względu na zbyt poważne wady rozwojowe. Kobieta donosiła obie ciąże choć mogła zdecydować się na aborcje, jednak wierzyła w cud i w to, że lekarze mogą się mylić. Niestety dzieci urodziły się martwe. Były bardzo małe szanse też na to aby ta kobieta ponownie zaszła w ciąże i nie było przy tym żadnych komplikacji, lekarze odradzali itp. I co 3 raz zaszła w ciążę, zero problemów, ciąża bez komplikacji urodziła śliczną i zdrową córeczkę. Lekarze też mogą się mylić. Już nawet nie wspominam o tych co lobbują dla przemysłu aborcyjnego...bo to już temat na inną dyskusję. |
|
|
|
#578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie jest bardzo niebezpieczna. jest równie niebezpieczna, jak usuwanie migdałków. jasne, że jest ryzyko powikłań, tak samo, jak ciąża niesie ze sobą masę powikłań i problemów zdrowotnych na lata. |
||
|
|
|
#579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#580 |
|
Konto usunięte
|
Klutka ok, jesteś przeciw aborcji np. ze względu na wady rozwojowe.
Pomagasz którejś rodzinie z poważnie chorym dzieckiem, dorzucasz im kasę na kosztowne leczenie, udzielasz się w wolontariacie, robisz cokolwiek by pomóc takim rodzicom i dzieciom? |
|
|
|
#581 |
|
Konto usunięte
|
Mama mojej babci umarła podczas porodu razem z bliźniaczką tejże babci. Moja maleńka babcia urodziła się pod sam koniec wojny. Super, pradziadek żołnierz zostaje z maleńka córką bez żony i drugiego dziecka i ŻADNEJ rodziny. Gdyby moja prababcia zdecydowała się na aborcję, to by żyła. A tak do piachu ona i dziecko. Idź teraz powiedz mojej babci, że aborcja że względu na możliwość śmierci matki powinna być zakazana.
|
|
|
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
tak w ramach porównania: to jest źródło.
Cytat:
|
|
|
|
|
#583 | ||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Wiedza, że decyzja podjęta przez kobietę jest niewłaściwa, bo nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji? Skąd to wiedzą? I jak to usprawiedliwia sypanie z całym przekonaniem "argumentami", o których wszyscy słyszeli, ale do głowy im nie przyjdzie zweryfikować, bo są zgodne z ich poglądami? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A dlaczego mamy karać matkę? Cytat:
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
Nie bardzo. Ciąża jest bardziej niebezpieczna. |
||||||
|
|
|
#584 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zgadzam się z Wami dziewczyny w pełni Cytat:
Cytat:
Cytat:
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|||||
|
|
|
#585 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#586 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Pewnie że mogą, usg 4d też może się mylić. Tylko że jeśli widzisz na własne oczy deformacje, to ciężko uwierzyć w pomyłkę. Cytat:
Cytat:
To nie usprawiedliwia sypania bzdurnymi argumentami, ale ja nigdzie o bzdurnych argumentach nie pisałam.
|
|
|
#587 | |
|
Ante Pante
|
Cytat:
Nic tylko ten syndrom downa i syndrom downa. Tak jakby nie istnialy inne powazniejsze wady, ktore sprowadzaja zycie czlowieka do ciaglego cierpienia czy stanu wegetatywnego.Nie, swiat widział tylko syndrom downa. |
|
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Każde upośledzone dziecko, które zostanie porzucone przez matkę, bo została zmuszona do jego urodzenia, powinno trafiać pod dach prolifera.
Jak to zostanie wpisane do noweli antyaborcyjnej, to będę za.
|
|
|
|
#589 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Gorzej z tymi, które nie zdążą nigdzie trafić, bo umrą kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt godzin/dni po urodzeniu.
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#591 |
|
po drugiej stronie szafy
|
O tak.
|
|
#592 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#593 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Nie, nie każdy. Cytat:
Lekarze powiedzieli jej, że dziecko urodzi się martwe i dziecko urodziło się martwe. Cud się nie zdarzył. Potem znowu była w ciąży, lekarze powiedzieli jej, że dziecko urodzi się martwe i dziecko urodziło się martwe. Cud się nie zdarzył. Potem dawali jej małe szanse na zdrową ciążę, ale trafiła jej się zdrowa ciąża i urodziła zdrowe dziecko. Lekarze się nie mylili. Nie potrafisz nawet przytoczyć historii, która faktycznie byłaby poparciem dla Twoich teorii. Ależ porozmawiajmy. Porównajmy, ile kaski łoją na jednej aborcji kliniki aborcyjne, a ile zarabiają koncerny farmaceutyczne na lekach przedłużających agonię, lekko przytępiających ból i niezbędnych do codziennego funkcjonowania dzieci z łagodnym zespołem Downa? A potem przejdźmy do pląsawicy, dystrofii mięśni, wrodzonej łamliwości kości typu, zespołów Turnera, Edwardsa, Pearsona... i niech kwoty powiedzą nam, gdzie są większe zyski. |
|||
|
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech... ja to widze tak, że prolajferzy chcą, aby każdy miał prawo do jakiegokolwiek życia, nieważne jakiej jakości, byle wziac kilka oddechów (albo i nie jak nie ma płuc czy nosa i ust). Nawet jeżeli owo życie ograniczy się do kilku momentów, godzin lub dni cierpienia po urodzeniu. Jak usłyszałam ostatnio o "pięknie cierpienia" to mnie dosłownie zatrzesło. Niech sami pięknie cierpią, ja im nie zabraniam. Ale od innych i ich dzieci won. Taka szlachetność cudzym kosztem.
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) Edytowane przez pin3ska Czas edycji: 2016-04-19 o 14:03 |
|
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
też mnie to boli. słodkie dzieciaczki z lekkim upośledzeniem (bo są różne intensywności zespołu downa; są takie, że można w miarę normalnie funkcjonować, a są takie, że bez opiekuna non stop nie da rady). co tam bezmózgowie, brak nerek, niedorozwinięte płuca czy każda inna wada, która kwalifikuje do aborcji.
|
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
To mi przypomina wywiad z tym lekarzem, który przeprowadza bardzo dużo legalnych aborcji w Polsce. Mówił że przy diagnozie zespołu downa odsyłal rodziców do ośrodka gdzie się tymi dziećmi opiekowano, żeby mieli pełny obraz. Nikt nigdy nie wrócił i nie powiedział, że chce urodzić i wychować.
|
|
|
|
#597 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Współczuję doświadczeń, serio.
|
|
#598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#599 |
|
Konto usunięte
|
Ale tak swoją drogą to nie rozumiem przekonania, że tak naprawdę to dobrzy ludzie, którzy nie zdają sobie sprawy z tego, jak wygląda cierpienie, i że gdyby zobaczyli... gdyby tylko zobaczyli... to uznaliby, że jeśli ból da się przerwać, a cierpienia uniknąć, to może warto pozostawić decyzję rodzicom płodu.
Nie mieści wam się w głowie, że można kogoś skazać na takie piekło mając świadomość, jak to wygląda? I tak po prostu być zdolnym do okrucieństwa? Też by się obowiązkowo przydało bycie przy tym, jak ludzie pokazują, co potrafią zrobić. |
|
|
|
#600 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.

Nie masz pojęcia bladego, czym jest poświęcenie życia dla chorego dziecka. Ile masz lat?