Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-19, 13:02   #601
jelonekhihi
Zakorzenienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III

Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość
Kiedy testujesz dopiszę Cie na listę
24 lub 25 kwietnia.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 13:04   #602
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
24 lub 25 kwietnia.
To piszę na 24 będziemy razem testować hehe Oby nam się udało Chociaż ja nic nie czuje, na pewno wykres wygląda obiecująco, ale objawów brak.
Stary 2016-04-19, 13:06   #603
Milagr0s
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam dziś 12 dpo to może też by tak zatestować :P W sumie u mnie długi cykl, a mam tylko paskowe testy, więc chyba nie ma sensu. Na razie oprócz infekcji pochwy objawów brak.
Powodzenia jutro! Trzymam mocno kciuki!!!

Ja mam średnio 32 dniowe
Po prostu tak liczę na ten cykl ze muszę jutro! Przyciągam myślami cień cienia :-D

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
To jutro ty zaklepujesz testowanie, w czwartek Vrenth. Kryształek ty też się nie ociągaj, bo ja tuż za tobą. Jeśli któraś ma ochotę wbić się w kolejkę, to zapraszamy, nikt się nie obrazi

No musimy kontynuować fale rozpoczęta przez Iwonkę! Wpisujcie się na testy w tym tyg!
Stary 2016-04-19, 13:07   #604
krysztalek88
Zadomowienie

Jeszcze ktoś testuje w najbliższym czasie?
Iwona
możesz napisać w którym cyklu Ci się udało??

Edytowane przez krysztalek88
Czas edycji: 2016-04-19 o 13:11
krysztalek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 13:21   #605
Panna Izabela
Zakorzenienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5916480 6]To faktycznie straaaasznie drogo..
Właśnie czytałam artykuł ze używanie tamponow prowadzi do bezpłodności... [/QUOTE]
To ja bym w żadnej ciąży nie była

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 13:24   #606
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dziewczyny testujcie! Potrzebujemy dobrych informacji
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 13:58   #607
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniusia49 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Ja tylko na chwilę, bo uciekam do szkoły. W piątek miałam wizyte i gin. Niestety powiedziała, że lepiej odczekać trzy miesiące, przyjść do kontroli i potem się starać Przyznam że trochę jest mi przykro. Bardzo liczyliśmy, że dostaniemy zielone światło. Postanowiliśmy że czekamy do czerwca, bo pewnie i tak się nie uda za pierwszym razem, skoro wcześniej było tak trudno.
Ten rok nie jest dla nas dobry. Za trzy miesiące to tutaj już każda z Was będzie w ciąży
Z moją głową też coś jest nie tak, przez tą wiadomość jeszcze częściej płaczę. Jak pomyśle o przyszłym Bożym Narodzeniu, o terminie porodu, kiedy widzę malutkie dzieci. Jest mi bardzo ciężko.

Z pozytywnych spraw to mam dużo czasu, żeby jechać do Polski, zrobić sobie badania i sprawdzić czy jest wszystko ok.

Przepraszam że tyle smęcenia...

Miłego dnia
Kochana spokojnie, ja co najmniej do grudnia będę tu siedzieć Ale nie, nie - nie chce i nie zgadzam się aby któraś towarzyszyła mi do tego czasu. No way!
Znajdę sobie wtedy nowe towarzystwo, albo bezczelnie wparuje na Wasz mamusiowy wątek

Za wszystkie testujące dziewczyny w najbliższym czasie trzymam mocne kciuki!
Stary 2016-04-19, 14:05   #608
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam dziś 12 dpo to może też by tak zatestowaćW sumie u mnie długi cykl, a mam tylko paskowe testy, więc chyba nie ma sensu. Na razie oprócz infekcji pochwy objawów brak.
Teeeeeeestuuuuuuuuujjjjj!
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 14:15   #609
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
iwona335 ochlonęlas juz troszke?wierzysz ze sie udało?a jak tż?bo pewnie juz wie
Ochlonelam, bardzo sie boje ze sie cos stanie i ciazy nie bedzie... Jutro o 12 mam gina.
Tzt wzruszony i szczesliwy dostal malenkie buciki z testem

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
hahah a ja używam tamponów, to pewnie dlatego nie zachodze w ciążę

Iwonka daj znac coooo taaaam?

Noo mdli mnie juz okropnie i dziwne ciagnoecia mam

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, trochę poza tematami, ale doradźcie proszę.
Czy wymioty w ciąży są niebezpieczne?
Jak zmniejszyć mdłości? Macie sprawdzone sposoby?

Musisz pic. Imbir? Podgryzac paluszki i suplementowac wit B complex

Cytat:
Ja mam dziś 12 dpo to może też by tak zatestować :P W sumie u mnie długi cykl, a mam tylko paskowe testy, więc chyba nie ma sensu. Na razie oprócz infekcji pochwy objawów brak.
Wez testuj kobieto!

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Jeszcze ktoś testuje w najbliższym czasie?
Iwona
możesz napisać w którym cyklu Ci się udało??
To byl 4 cykl

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Po prostu ten grudzien mi byl pisany nie czarujmy sie
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 14:44   #610
Vrenth
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, trochę poza tematami, ale doradźcie proszę.
Czy wymioty w ciąży są niebezpieczne?
Jak zmniejszyć mdłości? Macie sprawdzone sposoby?
Jak masz gdzie kupić, to imbir kandyzowany jest całkiem zjadliwy i pomaga. Co prawda testowane na chorobie lokomocyjnej (aviomarin na mnie nie działa), ale nie powinno być różnicy. W Krakowie kupowałam na stoiskach z owocami suszonymi w galerii handlowej albo w Almie, ale pewnie to nie jedyne miejsca.

Zdrowotnie to dużo wody. Jest coś co chociaż trochę uzupełnia braki przy wymiotach - gastrovit chyba. Używałam czasem przy gorszych grypach żołądkowych i przynajmniej szybko się przyswaja.
Vrenth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 14:49   #611
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Ochlonelam, bardzo sie boje ze sie cos stanie i ciazy nie bedzie... Jutro o 12 mam gina.
Tzt wzruszony i szczesliwy dostal malenkie buciki z testem

Po prostu ten grudzien mi byl pisany nie czarujmy sie
Powtarzasz jutro betę przed wizytą aby sprawdzić przyrost? Czy robiłaś dzisiaj?

Hahaha a pamiętam jak pisałaś, że jesteś w stanie odpuścić jeden cykl, tylko bo to by w grudniu nie urodzić
No i masz babo placek
Stary 2016-04-19, 15:08   #612
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Powtarzasz jutro betę przed wizytą aby sprawdzić przyrost? Czy robiłaś dzisiaj?

Hahaha a pamiętam jak pisałaś, że jesteś w stanie odpuścić jeden cykl, tylko bo to by w grudniu nie urodzić
No i masz babo placek
Zlosliwosc losu okrutna
Nie sprawdzam-boje sie serio... Zobacze co gin powie jak wysle na badania to zrobie wtedy bete
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 15:40   #613
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez erk Pokaż wiadomość
Ja wymiotowalam ciągle i po wszystkim, nawet po wodzie. Jest to niebezpieczne wtedy, kiedy może dojść do odwodnienia. Jeżeli wymioty będą mega uciążliwe to gin może zlecić takie czopki przeciwwymiotne.
Dobrze wiedzieć

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Mdłosci w ciąży świadczą o pięknie rozwijającym się dzidziusiu ponieważ rosnie beta. Nie sa niebezpieczne, ale musisz zwracać uwagę żeby się nie odwodnić i pić dużo.
Sposoby to: po pierwsze zanim wstaniesz to jeszcze w łóżku zjedz np herbatnika luba banana coś co zawiera cukier, jedzenie bardzo malutkich porcji, gryzienie migdałów świeży imbir jak nie lubisz możesz zainwestować w opaske akupresową sea-band albo tabletki MAmarin. Nie doprowadzaj do glodu noś przy sobie jakąs małą przekąske np: batonik, jabłko, banana, orzechy... ważna jest vit b6 bez niej mdłosci mogą skutecznie uprzykrzyć życie. Picie wody małymi łyczkami jak Cie tylko zemdli a jak juz wymiotowałaś zapaż sobie mięty albo melisy.
Też gdzieś to słyszałam, że to dobry znak Dziękuję, zastosuję te metody

Cytat:
Musisz pic. Imbir? Podgryzac paluszki i suplementowac wit B complex
Niestety imbir nie pomaga, nawet szkodzi Witaminę b mam w komplecie witamin, które biorę codziennie, ale tam jest też żelazo, które mdłości podobno potęguję. Zastanawiam się nad braniem tego co drugi dzień na przemian ze samym kwasem...

Cytat:
Napisane przez Vrenth Pokaż wiadomość
Jak masz gdzie kupić, to imbir kandyzowany jest całkiem zjadliwy i pomaga.
Zdrowotnie to dużo wody. .
Ja mam jakoś wszystko na opak... Imbir mi przeszkadza, szczególnie, że zostawia takie jakby ostre w gardle, a jak coś czuć w gardle, to wiadomo... I spróbowałam się napić, gdy mdliło, ale to wcale ni pomogło, a nawet zaszkodziło.

Zastosuję wasze rady, dziękuję
Stary 2016-04-19, 16:16   #614
Vrenth
Zadomowienie

Z prostych rzeczy, to temperatura mocno wpływa. Chłodny kompres na czoło albo kark powinien pomóc. Nadal bazuję głównie na chorobie lokomocyjnej, ale tam nawet przyklejenie ręki do chłodnej szyby mi pomagało.

Mi zawsze szkodziła mięta, lepiej działał rumianek. I wszystkie lekko kwaśne rzeczy się dobrze przyswajały - np. woda (zupełnie niegazowana) z odrobiną cytryny. I lekko słone krakersy też dobrze działały. Albo jakieś inne w miarę neutralne jedzenie - chleb vasa, wafle ryżowe?
Stary 2016-04-19, 16:41   #615
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
Nawet tak nie mów - ZABRANIAM!!!
Zawiechaczarny mam nadzieję, że to jednak fasolkowe objawy
Lilotka
Nie sądzę. Już tyle razy mnie ta małpa zwodzila plamieniami że tym razem się nie dam i czekam na @ chociaż gin kazał zrobić test bo mówił że nie może wykluczyć że jednak jest fasolka ale to najwyżej w sobotę na spokojnie zrobię a nie w porannym biegu.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 16:45   #616
witch_18
Zakorzenienie

Ja jutro ruszam na HSG. Muszę sobie torbę przygotować - piżama, skarpetki, jakieś czytadło i nie wiem co jeszcze To będzie moje pierwsze pół dnia w szpitalu przez całe życie
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 16:47   #617
Milagr0s
Raczkowanie

Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III

Cytat:
Napisane przez witch_18 Pokaż wiadomość
Ja jutro ruszam na HSG. Muszę sobie torbę przygotować - piżama, skarpetki, jakieś czytadło i nie wiem co jeszcze To będzie moje pierwsze pół dnia w szpitalu przez całe życie

Mi jeszcze woda przydała się
Aha i jakieś kapcie!
Stary 2016-04-19, 17:06   #618
Vrenth
Zadomowienie

Idź w jakiś ciuchach luźnych na brzuchu - trzeba założyć, że będzie bolał. Co prawda HSG nie miałam, ale po laparoskopii najgorszym błędem było posiadanie jeansów. Potem już cały czas chodziłam w leginsach i tunice. I weź sobie jakieś awaryjne wkładki, czy podpaski, jakbyś miała jakieś plamienia, czy coś.
Stary 2016-04-19, 17:28   #619
pater86
Zadomowienie

Hej, dziewczyny nie mam czasu nic sensownego napisać, bo siedzę w domu z małym bo jest chory. Paradoksalnie jak jestem w pracy to mam więcej czasu na forum
Wróciłam od lekarza, owulacji do tej pory nie było, dziś 15dc, w sumie tak czułam bo nic nie czułam mimo, że miałam nadzieję, że udało się naturalnie... Dostałam zastrzyk z pregnylu, ale nawet nie wiem jaki duży mam pęcherzyk, lekarz nic nie powiedział o endometrium, po prostu nic nie wiem, kazał przyjść po pozytywnym teście ciążowym, dobre sobie Może to lepiej bo już bym czytała czy pęcherzyk taki jak ma być, czy coś nie za małe czy nie za duże i analizowałabym, a tak to nie mam co tylko czekać na brak @ ale jakoś nie mam pozytywnego nastawienia na ten cykl, śluz się zmienia na niepłodny, a owulacji nie było
witch_18 trzymam kciuki żeby jutro się wszystko udało i nie bolało
Stary 2016-04-19, 17:33   #620
jelonekhihi
Zakorzenienie

PaniMigdałek spróbuj suchara, krakersa. Dobra jest też wygazowana cola pita małymi łykami. Musisz wypróbować różne sposoby, bo na każdego co innego działa.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 18:01   #621
Lidka99
Zadomowienie

Moich wyników dalej nie ma, nie wiem czemu skoro niby taki sam czas oczekiwania jak na tsh może jeszcze wieczorem będą..

Cytat:
Powodzenia, trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny nie mam czasu nic sensownego napisać, bo siedzę w domu z małym bo jest chory. Paradoksalnie jak jestem w pracy to mam więcej czasu na forum
Wróciłam od lekarza, owulacji do tej pory nie było, dziś 15dc, w sumie tak czułam bo nic nie czułam mimo, że miałam nadzieję, że udało się naturalnie... Dostałam zastrzyk z pregnylu, ale nawet nie wiem jaki duży mam pęcherzyk, lekarz nic nie powiedział o endometrium, po prostu nic nie wiem, kazał przyjść po pozytywnym teście ciążowym, dobre sobie Może to lepiej bo już bym czytała czy pęcherzyk taki jak ma być, czy coś nie za małe czy nie za duże i analizowałabym, a tak to nie mam co tylko czekać na brak @ ale jakoś nie mam pozytywnego nastawienia na ten cykl, śluz się zmienia na niepłodny, a owulacji nie było
Zazwyczaj tak jest że w domu się człowiek bardziej narobi niż w pracy a może owulacja dopiero będzie? wszystko jest możliwe
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 18:20   #622
erk
Rozeznanie

Cytat:

Niestety imbir nie pomaga, nawet szkodzi Witaminę b mam w komplecie witamin, które biorę codziennie, ale tam jest też żelazo, które mdłości podobno potęguję. Zastanawiam się nad braniem tego co drugi dzień na przemian ze samym kwasem...

Ja mam jakoś wszystko na opak... Imbir mi przeszkadza, szczególnie, że zostawia takie jakby ostre w gardle, a jak coś czuć w gardle, to wiadomo... I spróbowałam się napić, gdy mdliło, ale to wcale ni pomogło, a nawet zaszkodziło.

Zastosuję wasze rady, dziękuję
Mi pomagało zjedzenie kisielu, polecam A przynajmniej dobrze smakowało w drugą stronę Próbowałam wodę z odrobiną miodu, imbir mnie jeszcze bardziej mdlił, lepiej mi było jak leżałam. Niestety żadna sucha bułka, żadne lekkie pieczywo, żadne krakersy. Jadłam i piłam to co było w miarę słodkie i łatwe w zwróceniu.

Cytat:
Będzie wszystko oki Weź sobie jakąś wkładkę/podpaskę na plamienia, sztućce (o zgrozo w tym szpitalu nie dawali ) coś do picia i jedzenia, ogól się tam na dole (mi kazali być na zero a jak nie to pielęgniarka brał i sama goliła), klapki pod prysznic, papier toaletowy (też go zabrakło ).
Cytat:
A może owu się przesunie skoro śluz płodny zanika?

Oliwcia mój Aniołeczek 08.04.2016

1cs

erk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 19:11   #623
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez erk Pokaż wiadomość

A może owu się przesunie skoro śluz płodny zanika?
Możliwe, po pregnylu pęcherzyk powiniem pęknąć... Ale to będzie 16, 17 dc więc pęcherzyk może być za duży i niezdolny do zapłodnienia... Pozostaje mi tylko czekać.
Ale coraz poważniej myślę o zmianie lekarza...
Stary 2016-04-19, 19:14   #624
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Teeeeeeestuuuuuuuuujjjjj!
Na razie nic z tego, chyba za wcześnie W sobotę spróbuje znowu...ale na nic się nie nastawiam.

iwona335 to teraz tylko życzę Ci spokojnych 9 miesięcy A mdłości to też jakiś tam urok ciąży

Cytat:
Zlosliwosc losu okrutna
Nie sprawdzam-boje sie serio... Zobacze co gin powie jak wysle na badania to zrobie wtedy bete
To ja chcę taką okrutną przewrotność losu

witch_18 na pewno będzie dobrze Powodzenia jutro

pater86 no i oczywiście zdrówka dla małego

Lidka99 cierpliwości na pewno niedługo będą wyniki

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Możliwe, po pregnylu pęcherzyk powiniem pęknąć... Ale to będzie 16, 17 dc więc pęcherzyk może być za duży i niezdolny do zapłodnienia... Pozostaje mi tylko czekać.
Ale coraz poważniej myślę o zmianie lekarza...
Może to jest jakieś sensowne rozwiązanie..
Stary 2016-04-19, 19:43   #625
Milagr0s
Raczkowanie

Cytat:
Na razie nic z tego, chyba za wcześnie W sobotę spróbuje znowu...ale na nic się nie nastawiam.

To testowałas dzisiaj rano? Ile dpo?
Stary 2016-04-19, 20:11   #626
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Milagr0s Pokaż wiadomość
To testowałas dzisiaj rano? Ile dpo?
Teraz po pracy zrobiłam, ale na razie nic. Wg OF gdzieś 10-11 dpo, wiec chyba za wcześnie. Poczekam spokojnie do niedzieli, bo w sumie w niedziele powinna przyjść @ Na razie nie ma plamień, w poprzednim cyklu w 29dc już miałam.
Oj czuje, że jednak @ przyjdzie. A tak liczyłam na sylwestrowy cud

Edytowane przez krysztalek88
Czas edycji: 2016-04-19 o 20:27
krysztalek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 20:43   #627
witch_18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milagr0s Pokaż wiadomość
Mi jeszcze woda przydała się
Aha i jakieś kapcie!
Kapcie właśnie też spakuję rano i wodę

Cytat:
Napisane przez Vrenth Pokaż wiadomość
Idź w jakiś ciuchach luźnych na brzuchu - trzeba założyć, że będzie bolał. Co prawda HSG nie miałam, ale po laparoskopii najgorszym błędem było posiadanie jeansów. Potem już cały czas chodziłam w leginsach i tunice. I weź sobie jakieś awaryjne wkładki, czy podpaski, jakbyś miała jakieś plamienia, czy coś.
Właśnie mam zamiar wybrać się w luźnych dresach

Dzięki dziewczyny Mam nadzieję,że jakoś mocno długo tam nie będę siedzieć. Stawić mam się na 7.30.
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 21:05   #628
Milagr0s
Raczkowanie

Cytat:
Teraz po pracy zrobiłam, ale na razie nic. Wg OF gdzieś 10-11 dpo, wiec chyba za wcześnie. Poczekam spokojnie do niedzieli, bo w sumie w niedziele powinna przyjść @ Na razie nie ma plamień, w poprzednim cyklu w 29dc już miałam.
Oj czuje, że jednak @ przyjdzie. A tak liczyłam na sylwestrowy cud

To po pracy się nie liczy!
Trzymam kciuki żeby @ juz długo nie przyszła!!

Cytat:
Kapcie właśnie też spakuję rano i wodę

Właśnie mam zamiar wybrać się w luźnych dresach

Dzięki dziewczyny Mam nadzieję,że jakoś mocno długo tam nie będę siedzieć. Stawić mam się na 7.30.

Życzę szybkiego i bezbolesnego badania!! Będziemy czekać na Ciebie jutro juz po!
Stary 2016-04-19, 21:15   #629
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Powodzenia! Daj znać po

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Mogłobyć za wcześnie
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 21:31   #630
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Wracałam dziś z pracy i widziałam 3 pary bocianów 😄 czyżby to jakiś znak .😄

Edytowane przez 999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Czas edycji: 2016-04-19 o 21:37
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości