|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
|
|
|
|
#602 |
|
Zadomowienie
|
To piszę na 24 będziemy razem testować hehe
Oby nam się udało Chociaż ja nic nie czuje, na pewno wykres wygląda obiecująco, ale objawów brak.
|
#603 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam średnio 32 dniowe Po prostu tak liczę na ten cykl ze muszę jutro! Przyciągam myślami cień cienia :-D Cytat:
No musimy kontynuować fale rozpoczęta przez Iwonkę! Wpisujcie się na testy w tym tyg!
|
||
|
|
|
#604 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze ktoś testuje w najbliższym czasie?
Iwona możesz napisać w którym cyklu Ci się udało?? ![]()
Edytowane przez krysztalek88 Czas edycji: 2016-04-19 o 13:11 |
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5916480 6]To faktycznie straaaasznie drogo..
Właśnie czytałam artykuł ze używanie tamponow prowadzi do bezpłodności... To ja bym w żadnej ciąży nie była Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#606 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny testujcie! Potrzebujemy dobrych informacji
|
|
|
|
#607 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale nie, nie - nie chce i nie zgadzam się aby któraś towarzyszyła mi do tego czasu. No way! Znajdę sobie wtedy nowe towarzystwo, albo bezczelnie wparuje na Wasz mamusiowy wątek ![]() Za wszystkie testujące dziewczyny w najbliższym czasie trzymam mocne kciuki!
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#609 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzt wzruszony i szczesliwy dostal malenkie buciki z testem ![]() Cytat:
Noo mdli mnie juz okropnie i dziwne ciagnoecia mam Cytat:
Musisz pic. Imbir? Podgryzac paluszki i suplementowac wit B complex Cytat:
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Po prostu ten grudzien mi byl pisany nie czarujmy sie |
|||||
|
|
|
#610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdrowotnie to dużo wody. Jest coś co chociaż trochę uzupełnia braki przy wymiotach - gastrovit chyba. Używałam czasem przy gorszych grypach żołądkowych i przynajmniej szybko się przyswaja. |
|
|
|
|
#611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hahaha a pamiętam jak pisałaś, że jesteś w stanie odpuścić jeden cykl, tylko bo to by w grudniu nie urodzić No i masz babo placek
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie sprawdzam-boje sie serio... Zobacze co gin powie jak wysle na badania to zrobie wtedy bete |
|
|
|
|
#613 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję, zastosuję te metody ![]() Niestety imbir nie pomaga, nawet szkodzi Cytat:
Zastosuję wasze rady, dziękuję
|
|
|
#614 |
|
Zadomowienie
|
Z prostych rzeczy, to temperatura mocno wpływa. Chłodny kompres na czoło albo kark powinien pomóc. Nadal bazuję głównie na chorobie lokomocyjnej, ale tam nawet przyklejenie ręki do chłodnej szyby mi pomagało.
Mi zawsze szkodziła mięta, lepiej działał rumianek. I wszystkie lekko kwaśne rzeczy się dobrze przyswajały - np. woda (zupełnie niegazowana) z odrobiną cytryny. I lekko słone krakersy też dobrze działały. Albo jakieś inne w miarę neutralne jedzenie - chleb vasa, wafle ryżowe? |
|
|
|
#615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż gin kazał zrobić test bo mówił że nie może wykluczyć że jednak jest fasolka ale to najwyżej w sobotę na spokojnie zrobię a nie w porannym biegu.
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro ruszam na HSG. Muszę sobie torbę przygotować - piżama, skarpetki, jakieś czytadło i nie wiem co jeszcze
To będzie moje pierwsze pół dnia w szpitalu przez całe życie
|
|
|
|
#617 | |
|
Raczkowanie
|
Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Cytat:
Mi jeszcze woda przydała się ![]() Aha i jakieś kapcie! |
|
|
|
|
#618 |
|
Zadomowienie
|
Idź w jakiś ciuchach luźnych na brzuchu - trzeba założyć, że będzie bolał. Co prawda HSG nie miałam, ale po laparoskopii najgorszym błędem było posiadanie jeansów. Potem już cały czas chodziłam w leginsach i tunice. I weź sobie jakieś awaryjne wkładki, czy podpaski, jakbyś miała jakieś plamienia, czy coś.
|
|
|
|
#619 |
|
Zadomowienie
|
Hej, dziewczyny nie mam czasu nic sensownego napisać, bo siedzę w domu z małym bo jest chory. Paradoksalnie jak jestem w pracy to mam więcej czasu na forum
Wróciłam od lekarza, owulacji do tej pory nie było, dziś 15dc, w sumie tak czułam bo nic nie czułam mimo, że miałam nadzieję, że udało się naturalnie... Dostałam zastrzyk z pregnylu, ale nawet nie wiem jaki duży mam pęcherzyk, lekarz nic nie powiedział o endometrium, po prostu nic nie wiem, kazał przyjść po pozytywnym teście ciążowym, dobre sobie tylko czekać na brak @ ale jakoś nie mam pozytywnego nastawienia na ten cykl, śluz się zmienia na niepłodny, a owulacji nie było ![]() witch_18 trzymam kciuki żeby jutro się wszystko udało i nie bolało
|
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
PaniMigdałek spróbuj suchara, krakersa. Dobra jest też wygazowana cola pita małymi łykami. Musisz wypróbować różne sposoby, bo na każdego co innego działa.
|
|
|
|
#621 | ||
|
Zadomowienie
|
Moich wyników dalej nie ma, nie wiem czemu skoro niby taki sam czas oczekiwania jak na tsh
może jeszcze wieczorem będą.. Cytat:
![]() Cytat:
a może owulacja dopiero będzie? wszystko jest możliwe
|
||
|
|
|
#622 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A przynajmniej dobrze smakowało w drugą stronę Próbowałam wodę z odrobiną miodu, imbir mnie jeszcze bardziej mdlił, lepiej mi było jak leżałam. Niestety żadna sucha bułka, żadne lekkie pieczywo, żadne krakersy. Jadłam i piłam to co było w miarę słodkie i łatwe w zwróceniu. Cytat:
) coś do picia i jedzenia, ogól się tam na dole (mi kazali być na zero a jak nie to pielęgniarka brał i sama goliła), klapki pod prysznic, papier toaletowy (też go zabrakło ). Cytat:
|
|
#623 |
|
Zadomowienie
|
Możliwe, po pregnylu pęcherzyk powiniem pęknąć... Ale to będzie 16, 17 dc więc pęcherzyk może być za duży i niezdolny do zapłodnienia... Pozostaje mi tylko czekać.
Ale coraz poważniej myślę o zmianie lekarza... |
|
|
|
#624 | |
|
Zadomowienie
|
Na razie nic z tego, chyba za wcześnie
W sobotę spróbuje znowu...ale na nic się nie nastawiam.iwona335 to teraz tylko życzę Ci spokojnych 9 miesięcy A mdłości to też jakiś tam urok ciąży ![]() Cytat:
![]() witch_18 na pewno będzie dobrze Powodzenia jutro ![]() pater86 no i oczywiście zdrówka dla małego ![]() Lidka99 cierpliwości na pewno niedługo będą wyniki ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Może to jest jakieś sensowne rozwiązanie..
|
|
#625 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To testowałas dzisiaj rano? Ile dpo? |
|
|
|
|
#626 |
|
Zadomowienie
|
Teraz po pracy zrobiłam, ale na razie nic. Wg OF gdzieś 10-11 dpo, wiec chyba za wcześnie. Poczekam spokojnie do niedzieli, bo w sumie w niedziele powinna przyjść @ Na razie nie ma plamień, w poprzednim cyklu w 29dc już miałam.
Oj czuje, że jednak @ przyjdzie. A tak liczyłam na sylwestrowy cud
Edytowane przez krysztalek88 Czas edycji: 2016-04-19 o 20:27 |
|
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Kapcie właśnie też spakuję rano i wodę
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny Mam nadzieję,że jakoś mocno długo tam nie będę siedzieć. Stawić mam się na 7.30.
|
|
|
|
|
#628 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To po pracy się nie liczy! ![]() Trzymam kciuki żeby @ juz długo nie przyszła!! Cytat:
Życzę szybkiego i bezbolesnego badania!! Będziemy czekać na Ciebie jutro juz po! |
||
|
|
|
#629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#630 |
|
Konto usunięte
|
Wracałam dziś z pracy i widziałam 3 pary bocianów 😄 czyżby to jakiś znak .😄
Edytowane przez 999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 Czas edycji: 2016-04-19 o 21:37 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.

Chociaż ja nic nie czuje, na pewno wykres wygląda obiecująco, ale objawów brak.

Przyznam że trochę jest mi przykro. Bardzo liczyliśmy, że dostaniemy zielone światło. Postanowiliśmy że czekamy do czerwca, bo pewnie i tak się nie uda za pierwszym razem, skoro wcześniej było tak trudno.
Ale nie, nie - nie chce i nie zgadzam się aby któraś towarzyszyła mi do tego czasu. No way!

W sumie u mnie długi cykl, a mam tylko paskowe testy, więc chyba nie ma sensu. Na razie oprócz infekcji pochwy objawów brak.