|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Marcia, Nana, myślałam, ze jak na bezmlecznej, to wszystko odstawiłyscie, oprócz mleka to i śmietana, i masło itd.
Dla mnie bez mleka to tragedia, do tego lubie to najtłustsze .a to roślinne to dobre chociaż w smaku? |
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Ja tez bez mleka sobie nie wyobrazam zycia. Ale kiedys wroce :-D
|
|
#483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja daje bobotic forte, jak pamiętam
. w nocy nie daję.I teraz raz dziennie dicoflor, o tym pamiętam ale dzis załatwiłam własne dziecko , mruczał sobie i sie kręcił, wiec wziełam go na karmienie, ale nie chciał ssać, więc pierwsza mysl, mleka nie ma i dlatego, zrobiłam mm, daje a m. tak się rozwył, jak nie wiem co. Zaczęłam masować brzuś, bo pewnie kolka, a on płacze jeszcze mocniej, cały czerwony,łezki płyną,trzymam pionowo, moze sie odbije to ulży. I nic Pampek suchy, wiec nie to. Połozyłam go na chwilke na łóżku, dałam smoczek, a on bryk, zamknął oczka i śpi .Zmęczony był po prostu, a ja cuda wymyślam. Jak tylko zasnął, pokarmiłam na śpiocha, smoka wypluł, zarzucił pieluchę na buzię i śpi, ale jakos niespokojnie . Wieczorem znów bedzie porcja płaczu na pewno i tez nie wiadomo z jakiego powodu ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Idę odgrzewac obiad dla moich głodomorów
|
|
|
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzialam przepis na swoje i chce zrobic, narazie kupowalam w rosmanie z polki bio
|
|
#485 |
|
Raczkowanie
|
U nas problemy brzuszkowe przeszły jak odstawiłam tylko mleko, ser żółty i masło jem codziennie, jogurt od czasu do czasu. Bez mleka slaaaabo
|
|
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
drogie albo mozna samemu robic
|
|
#487 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My po szczepieniu. Przed pojechałam odebrać do smyka zamówienie, nawet sobie kupiłam 3 topy takie basicowe, gdyby przyszło gdzieś karmić i musiała pociągać bluzkę do góry, żeby gołym ciałem nie świecić, a Janek grzecznie spał aż do badania w przychodni. Popłakał się przy wkuwaniu, ale szybko przeszĺo, cyc jednak dobry na wszystko
|
||||
|
|
|
#488 |
|
Zadomowienie
|
Czesc! Ale naskrobalyscie postow, ledwo sie przez nie przekopalam
Moja chwilowa nieobecnosc dobiega konca, ciocie juz odlecialy do PL, wiec bedzie mnie tutaj wiecej Przez caly ten czas synek byl raczej grzeczny i mial duzo drzemek, o dziwo! Wiec mialam sporo czasu na gotowanie i spedzanie czasu z moimi goscmi Dziewczyn juz nie ma, a w Artusia jakby diabelek wstapil. Wstal o 6 (jak byly.ciocie to wstawal o 8 ) i.od rana placz, domaganie sie noszenia koniecznie w pionie, a jak nie to wrzask, jakby ze skory obdzierali. Dostal tez 2 razy wscieku przy cycu, ale byl ewidentnie glodny. Sciagnelam wiec dwa razy troche mleka laktatorem, to wypil. No nie wiem co go ugryzlo. Teraz tz wrocil z pracy, a maly od razu banan na buzi i slodki anioleczek. Teraz chlop posadza mnie o to, ze zmyslam. Tia...Ja stroj na chrzciny mam, kopertowa sukienke, ale znajac moje szczescie to maly tak czy siak mi ja poplami, bo jak pije, to mleko obficie kapie mu po brodzie i splywa mi na ubranie...tetrowe pieluszki podkladam, ale zawsze jakas plamka sie zrobi. Najbardziej lubie karmic w zwykej bluzce i sportowym staniku, podnosze wtedy wszystko do gory, wiec nawet jesli pokarm mi kapie, to nie na ubranie ![]() Moj maly tez ma troche tych krostek, ktore czerwienieja pod wplywem temp. i sa to potowki. Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2016-04-19 o 17:30 |
|
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym nie przeżyła bez mleka
![]() Strasznie Lubie wszystko co mleczne chociaż też mi szkodzi. Kurde mała zasnęła dopiero. Pewnie za parę minut wstanie . Ona chyba głodna była bo zjadła i inne dziecko od razu. A nie mogę jej dawać kiedy chce butli. Co tu robić z takim zarlokiem? ![]() Opedzlowala 170 mm i uśmiechać się zaczęła. Na opakowaniu jest ze 4-5 butli dziennie mogę dać. Czyli co 4,5 godz min mogę jej dawać. A ona co 3 godz by już jadła I ja się dziwilam czemu krzyczy na cycu bo ona wiecznie głodna była Aż się boję co będzie za miesiąc ile będzie ważyć, pewnie z 8 kg I ja jej nie podniose
|
#491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na twarzy to taki grysik w kolorze ciała. A na dekoldzie kilka czerwonych krostek. Lilka się chyba podała w tatusia i raczej zimnolubna jest, więc muszę uważać jak ją ubieram żeby się nie przegrzała. Ale jak ona potrafi godzinę na cycu wisieć to ta strona policzka, którą się opiera niestety jest cała gorąca i czerwona. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Moja mała sadystka wierci się przy cycu, rączka w piąstkę zaciśnięta i macha nią na oślep... walnęła mnie w cyca i co... cyc jej oddał 😂 dostała mlekiem po oczach hahahaha Aż byłam w szoku... bo pierwszy raz mi mleko z cyca jak fontanna tryskało. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
|
|
#492 |
|
Raczkowanie
|
Elena moja też 5kg wazyla w czwartek na szczepienia i wychodzi 0,5kg na dwa tygodnie.
I od niedzieli placze mi przy cycu , nie wiem czemu mleko mam, butli nie weźmie nosić ja trzeba i śpiewać marciar ja też się boję ze będzie płacz w kościele bo my o 18mamy chrzest A ona o tej porze nie spala nigdy. Dziś śpi. A butli też pewnie nie weźmie bo z nią to różnie jest i raz weźmie A częściej nie My miałyśmy dziś straszna nic pobyt na co godzinę I płacz ewidentnie brzusio gorsza noc to tylko jak wróciliśmy ze szpitala i mała głodna A ssać nie umiała i ryk |
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
Elena jestem głównie sama z dziećmi. Raz przez te 3 tyg co nie ma M przyjedzie mama na pare dni i raz siostra. Poza tym sami urzedujemy...
Paula moje starsze byly calkiem na mm to jadly po 120 co 3 godz. Nie jestem ekspertem i nie chce sie mądrzyć ale wg mnie 4,5 godz przerwy w jedzeniu w ciągu dnia to jest bardzo dużo... |
|
|
|
#494 |
|
Raczkowanie
|
Na chrzcinach mieliśmy 32 osoby. A ja na allegrogo kupiłam sukienkę z zamkiem do pępka i super mi się w niej karmiło i nic noe pobrudziłam. Także polecam 😉. Co do karmienia w Kościele to nam ksiadz mówił że i całą mszę mogę q zakrystii przesiedziec. Zebym tylko na sam chrzest wyszła. Ale na szczęście dałam mu butelke i grzecznie leżał sobie.
U nas po delicolu łatwiej mu idzie ale czy rzadsze to nie wiem w sumie,ale chyba nie 😉. Moje dziecko zasnęlo ciekawe czy to już tak na dobre... |
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju dziewczyny zachorowalam na te wozki mutsy.. Ale cena mnie przeraza.. Sa uzywki. A wy co o nich mysliscie? Np o 4rider?
|
#496 |
|
MamaKarolci28
|
|
|
|
|
#497 |
|
Raczkowanie
|
Zonameza- podeslesz link do tej sukienki ?
Marciar- u mnie mutsy sie sprawdza, zarówno pod względem wizualnym jak i w użytkowaniu. Leciutko sie prowadzi, zwinny, jedynie kosz na zakupy mógłby byc większy tych 4rider duzo widać na ulicach wiec napewno jakas używkę wyhaczysz
|
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak będzie mi płakać to nie będę czekać aż tyle tylko szybciej dam jej jeść ![]() W nocy ma dłuższe przerwy
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
Paula a macie jakieś specjalne mleko?
Marciar mi się w necie też podobają, ale nie miałam takiego w rękach więc nie wiem co i jak. ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Obfociłam ciuchy ciążowe, czas się ich pozbyć
|
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj w desperacji wykąpałam moją świnkę o 14 😂 haha
Bałam się, że znowu zaśnie wieczorem i nie uda mi się kąpiel tak jak wczoraj... i co... miałam rację, bo śpi od 19 ☺ Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Dziewczyny jaki jest koszt i ile jest dawek szczepionki na rotawirusy, pneumokoki i meningokoki? Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
A swoją drogą czemu nie można więcej dawać jak dziecko głodne? Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis rotawirusy 2 dawki po 400zl
Pneumokoki w zależności od tego kiedy sie zaczyna szczepic- takie maluszki jak nasze 4 dawki po 260zl- 3 dawki w odstępie min 6 tyg i czwarta jakos po roku A meningo nie pamiętam dokladnie ktora ile ale w zależności od typu od 280-380 zl a dawek nie pamiętam. Miałam rozpiskę od pediatry ale gdzies posialam |
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#505 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie normalne ![]() Ale kazał przestrzegać podawania jak na opakowaniu na dany wiek. To u mnie wychodzi 4-5 butelek na dobę po 150 ml. Ja i tak daje jej zawsze 170 ml bo ona więcej by jadła i tak co 4,5 godz. Ale dzisiaj w dzień jadła częściej. Teraz też niby dopiero 3 godziny minęły a polknela butle 170 ml w trzy minuty. Szok ! ![]() W końcu zasnęła ![]() Ja się wykapalam i to całe napięcie zeszło. Ale juz widzę efekty jej noszenia i bujana na lezaczku na nogach. Az dwa razy spr jak balsamowalam nogi to zauwazylam ule mam zielonych siniakow. Szok ! Oby jutro była ładna pogoda to wyjdę na podwórek to może zasnie.
|
|
#507 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Ładna t sukienka i praktyczna |
||||
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
Elena balam sie przez 2 wyjazdy M od przeprowadzki. Ja sama, dwoje dzieci, w obcej wsi...nikogo nie znam itd ...w dodatku nie miałam firanek bo zamawiałam na all i zanim przyszly to byliśmy bez...bez rolet...a teraz- robi sie ciemno, zaciągam rolety, zasłony , klasę dzieci. Jak zasna wlaczam tv i oglądam 😊 29 kwietnia będzie rok jak tu mieszkamy i nic mnie już nie przeraża 😉
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- W sumie to balam się dlatego ze 1. Nigdy nie zostawalam sama w domu 2. Cale zycie na piętrze a tu parter... |
|
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tygodniowo to za tydzień we wtorek będzie miała 12 tyg. Ale ja w to nie wierzę że jej te paczki mina. .. Jej chyba żeby idą. . Tak się slini i pluje ta ślina ze hej... czasami to aż ulewa ślina . Jeszcze tego mi brakowało żeby jej już żeby wyszły ....
|
|
#510 |
|
Raczkowanie
|
Zonameza- dzięki, prawdopodobnie bedzie to moja kreacja na chrzciny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

.

, mruczał sobie i sie kręcił, wiec wziełam go na karmienie, ale nie chciał ssać, więc pierwsza mysl, mleka nie ma i dlatego, zrobiłam mm, daje a m. tak się rozwył, jak nie wiem co. Zaczęłam masować brzuś, bo pewnie kolka, a on płacze jeszcze mocniej, cały czerwony,łezki płyną,trzymam pionowo, moze sie odbije to ulży. I nic 

Moja chwilowa nieobecnosc dobiega konca, ciocie juz odlecialy do PL, wiec bedzie mnie tutaj wiecej