Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty 2016:) - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-19, 15:46   #481
Elena_22
Wtajemniczenie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Marcia, Nana, myślałam, ze jak na bezmlecznej, to wszystko odstawiłyscie, oprócz mleka to i śmietana, i masło itd.
Dla mnie bez mleka to tragedia, do tego lubie to najtłustsze .
a to roślinne to dobre chociaż w smaku?
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 15:48   #482
marciar7
Zakorzenienie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Marcia, Nana, myślałam, ze jak na bezmlecznej, to wszystko odstawiłyscie, oprócz mleka to i śmietana, i masło itd.
Dla mnie bez mleka to tragedia, do tego lubie to najtłustsze .
a to roślinne to dobre chociaż w smaku?
Ja maslo smietane tez odstawilam. Roslinne dobre, ryzowe szczegolnie mi smakuje

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Ja tez bez mleka sobie nie wyobrazam zycia. Ale kiedys wroce :-D
Stary 2016-04-19, 15:54   #483
Elena_22
Wtajemniczenie

Ja daje bobotic forte, jak pamiętam . w nocy nie daję.
I teraz raz dziennie dicoflor, o tym pamiętam .

ale dzis załatwiłam własne dziecko , mruczał sobie i sie kręcił, wiec wziełam go na karmienie, ale nie chciał ssać, więc pierwsza mysl, mleka nie ma i dlatego, zrobiłam mm, daje a m. tak się rozwył, jak nie wiem co. Zaczęłam masować brzuś, bo pewnie kolka, a on płacze jeszcze mocniej, cały czerwony,łezki płyną,trzymam pionowo, moze sie odbije to ulży. I nic Pampek suchy, wiec nie to. Połozyłam go na chwilke na łóżku, dałam smoczek, a on bryk, zamknął oczka i śpi .
Zmęczony był po prostu, a ja cuda wymyślam. Jak tylko zasnął, pokarmiłam na śpiocha, smoka wypluł, zarzucił pieluchę na buzię i śpi, ale jakos niespokojnie .
Wieczorem znów bedzie porcja płaczu na pewno i tez nie wiadomo z jakiego powodu

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Ja maslo smietane tez odstawilam. Roslinne dobre, ryzowe szczegolnie mi smakuje

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Ja tez bez mleka sobie nie wyobrazam zycia. Ale kiedys wroce :-D
a to takie mleko, co sama robiłaś, czy kupowane w sklepie?

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Idę odgrzewac obiad dla moich głodomorów
Stary 2016-04-19, 16:02   #484
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Ja daje bobotic forte, jak pamiętam . w nocy nie daję.
I teraz raz dziennie dicoflor, o tym pamiętam .

ale dzis załatwiłam własne dziecko , mruczał sobie i sie kręcił, wiec wziełam go na karmienie, ale nie chciał ssać, więc pierwsza mysl, mleka nie ma i dlatego, zrobiłam mm, daje a m. tak się rozwył, jak nie wiem co. Zaczęłam masować brzuś, bo pewnie kolka, a on płacze jeszcze mocniej, cały czerwony,łezki płyną,trzymam pionowo, moze sie odbije to ulży. I nic Pampek suchy, wiec nie to. Połozyłam go na chwilke na łóżku, dałam smoczek, a on bryk, zamknął oczka i śpi .
Zmęczony był po prostu, a ja cuda wymyślam. Jak tylko zasnął, pokarmiłam na śpiocha, smoka wypluł, zarzucił pieluchę na buzię i śpi, ale jakos niespokojnie .
Wieczorem znów bedzie porcja płaczu na pewno i tez nie wiadomo z jakiego powodu

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

a to takie mleko, co sama robiłaś, czy kupowane w sklepie?

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Idę odgrzewac obiad dla moich głodomorów
U mnie takie same akcje. Ale moze zanim mm zrobisz to scisnij cyca czy kest cos?zawsze tak sprawdzan
Widzialam przepis na swoje i chce zrobic, narazie kupowalam w rosmanie z polki bio
Stary 2016-04-19, 16:06   #485
Paumyd
Raczkowanie

U nas problemy brzuszkowe przeszły jak odstawiłam tylko mleko, ser żółty i masło jem codziennie, jogurt od czasu do czasu. Bez mleka slaaaabo
Paumyd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 16:07   #486
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paumyd Pokaż wiadomość
U nas problemy brzuszkowe przeszły jak odstawiłam tylko mleko, ser żółty i masło jem codziennie, jogurt od czasu do czasu. Bez mleka slaaaabo
Polecam roslinne drogie albo mozna samemu robic
Stary 2016-04-19, 16:11   #487
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Nana, czy możesz napisac, jak u Twojego Dominika wyglądała wysypka na buzi- bo on ma chyba alergię pokarmowa, tak?
bo u nas sie coś pojawiło, takie plamki z drobnych krostek w kolorze ciała które dla mnie wyglądają jak liszaj jakiś , one sa na policzkach przy uszkach bardziej, z jednej strony bardziej, z drugiej prawie nie ma.
Policzki nie sa zaczerwienione ani błyszczące. ale ogólnie ma na buzi jakąś suchawą cerę. nie wiem, czy smarowac czymś, czy nie .
Reszta ciałka super wygląda, tylko ta buzia
Wczesniej jak miał tylko kilka krostek dr neonatolog oglądała i mówiła, ze dla niej to wygląda na uczulenie kontaktowe, np. od naszych ubrań, ale że bedzie miał skaze, to nie wyklucza, bo moze go wysypać ok. 3-4 mca.
Teraz nie wiem, czy isć z tym do lekarza, czy zapisac do poradni alergologicznej od razu
Też mamy takie podskorne krosteczki. Periatra powiedział, że to trądzik i zapisał Mediderm, żeby smarować 2xdziennie i faktycznie pomaga
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
W końcu mam neta!!!

Tak myślałam,że was tutaj już zastanę,ale że tyle postów nastukałyście?))
Gdzieś Ty była kiedy Ciebie nie było
Cytat:
Napisane przez joann_ Pokaż wiadomość
Chyba uduszę mojego męża. Nie od dziś wiem, że ma specyficzny gust muzyczny, ale nie rozumiem po co zaraża tym nasze dziecko Mały mi marudził i marudził więc w akcie desperacji włączam youtube i klikam jakiś rosyjski badziew z proponowanych i co? I on sie przy tym kurna uspokoił:brzydal :
Ide sie powiesić przy akompaniamencie radosnego "Moskau, Moskau!"
Dziecko rozwija się wszechstronnie jak zwykle
Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Aninis wysłałam na priv

Ogólnie to tez podejrzewałam tradzik bo jak sie zgrzal czy po kąpieli też były bardziej widoczne a na spacerze mniej, ale pani dr mi mówiła właśnie żeby nie przegrzewać bo się tej wysypki nie pozbędziemy bo się od przegrzania pogarsza niby. Tak mi powiedziała. Ale od kiedy nie piję mleka jest dobrze buzia nie jest jeszcze idealna ale jest bardzo dobrze w porównaniu z tym co było
A no i samo ma zejsc i tak

My po szczepieniu. Przed pojechałam odebrać do smyka zamówienie, nawet sobie kupiłam 3 topy takie basicowe, gdyby przyszło gdzieś karmić i musiała pociągać bluzkę do góry, żeby gołym ciałem nie świecić, a Janek grzecznie spał aż do badania w przychodni. Popłakał się przy wkuwaniu, ale szybko przeszĺo, cyc jednak dobry na wszystko
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 16:24   #488
Aagaciorek
Zadomowienie

Czesc! Ale naskrobalyscie postow, ledwo sie przez nie przekopalam Moja chwilowa nieobecnosc dobiega konca, ciocie juz odlecialy do PL, wiec bedzie mnie tutaj wiecej Przez caly ten czas synek byl raczej grzeczny i mial duzo drzemek, o dziwo! Wiec mialam sporo czasu na gotowanie i spedzanie czasu z moimi goscmi Dziewczyn juz nie ma, a w Artusia jakby diabelek wstapil. Wstal o 6 (jak byly.ciocie to wstawal o 8 ) i.od rana placz, domaganie sie noszenia koniecznie w pionie, a jak nie to wrzask, jakby ze skory obdzierali. Dostal tez 2 razy wscieku przy cycu, ale byl ewidentnie glodny. Sciagnelam wiec dwa razy troche mleka laktatorem, to wypil. No nie wiem co go ugryzlo. Teraz tz wrocil z pracy, a maly od razu banan na buzi i slodki anioleczek. Teraz chlop posadza mnie o to, ze zmyslam. Tia...

Ja stroj na chrzciny mam, kopertowa sukienke, ale znajac moje szczescie to maly tak czy siak mi ja poplami, bo jak pije, to mleko obficie kapie mu po brodzie i splywa mi na ubranie...tetrowe pieluszki podkladam, ale zawsze jakas plamka sie zrobi. Najbardziej lubie karmic w zwykej bluzce i sportowym staniku, podnosze wtedy wszystko do gory, wiec nawet jesli pokarm mi kapie, to nie na ubranie

Moj maly tez ma troche tych krostek, ktore czerwienieja pod wplywem temp. i sa to potowki.

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-04-19, 17:11   #489
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
A co do krostek to moja moala takie mocnk czerwobe na polikach i dekoldzid. Dr powiedziala ze lojotokowe zapalebie skory i kazala latopiciem smarowac,
Ooo ja myję w latopicu i mam też emulsję do ciała, to zacznę smarować 😊

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.

Edytowane przez Aninis
Czas edycji: 2016-04-19 o 17:30
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 17:23   #490
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam roslinne drogie albo mozna samemu robic
Ja bym nie przeżyła bez mleka
Strasznie Lubie wszystko co mleczne chociaż też mi szkodzi.
Kurde mała zasnęła dopiero. Pewnie za parę minut wstanie . Ona chyba głodna była bo zjadła i inne dziecko od razu. A nie mogę jej dawać kiedy chce butli. Co tu robić z takim zarlokiem?
Opedzlowala 170 mm i uśmiechać się zaczęła. Na opakowaniu jest ze 4-5 butli dziennie mogę dać. Czyli co 4,5 godz min mogę jej dawać. A ona co 3 godz by już jadła

I ja się dziwilam czemu krzyczy na cycu bo ona wiecznie głodna była

Aż się boję co będzie za miesiąc ile będzie ważyć, pewnie z 8 kg
I ja jej nie podniose

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 17:33   #491
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Aninis wysłałam na priv

Ogólnie to tez podejrzewałam tradzik bo jak sie zgrzal czy po kąpieli też były bardziej widoczne a na spacerze mniej, ale pani dr mi mówiła właśnie żeby nie przegrzewać bo się tej wysypki nie pozbędziemy bo się od przegrzania pogarsza niby. Tak mi powiedziała. Ale od kiedy nie piję mleka jest dobrze buzia nie jest jeszcze idealna ale jest bardzo dobrze w porównaniu z tym co było
Dzięki za foty. U nas to trochę inaczej wygląda.
Na twarzy to taki grysik w kolorze ciała. A na dekoldzie kilka czerwonych krostek.

Lilka się chyba podała w tatusia i raczej zimnolubna jest, więc muszę uważać jak ją ubieram żeby się nie przegrzała.
Ale jak ona potrafi godzinę na cycu wisieć to ta strona policzka, którą się opiera niestety jest cała gorąca i czerwona.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Ja też na szczęście tylko mleko musiałam odstawić ale masło już mogę jeść więc źle nie jest. Kawę pije bez mleka i o dziwo daje rade ale zabilabym za jogurt w ciąży pochłaniają 3 dziennie ;p więc tz stwierdził że najadl am się na zapas
A dziewczyny powiedzcie czy po delicolu wasze dzieciaczki też rzadsze kupy robią odkąd daje co karmienie 5kropel to rzadsze robi w sumie jak po espumisanie.
Moja cały czas robi rzadkie, więc ciężko stwierdzić, czy to po delikolu skoro robi takie od urodzenia ☺

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Moja mała sadystka wierci się przy cycu, rączka w piąstkę zaciśnięta i macha nią na oślep... walnęła mnie w cyca i co... cyc jej oddał 😂 dostała mlekiem po oczach hahahaha
Aż byłam w szoku... bo pierwszy raz mi mleko z cyca jak fontanna tryskało.

Stary 2016-04-19, 18:00   #492
re_nata
Raczkowanie

Elena moja też 5kg wazyla w czwartek na szczepienia i wychodzi 0,5kg na dwa tygodnie.

I od niedzieli placze mi przy cycu , nie wiem czemu mleko mam, butli nie weźmie nosić ja trzeba i śpiewać

marciar ja też się boję ze będzie płacz w kościele bo my o 18mamy chrzest A ona o tej porze nie spala nigdy. Dziś śpi. A butli też pewnie nie weźmie bo z nią to różnie jest i raz weźmie A częściej nie

My miałyśmy dziś straszna nic pobyt na co godzinę I płacz ewidentnie brzusio gorsza noc to tylko jak wróciliśmy ze szpitala i mała głodna A ssać nie umiała i ryk
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 18:01   #493
agaczilla21
Zakorzenienie

Elena jestem głównie sama z dziećmi. Raz przez te 3 tyg co nie ma M przyjedzie mama na pare dni i raz siostra. Poza tym sami urzedujemy...

Paula moje starsze byly calkiem na mm to jadly po 120 co 3 godz. Nie jestem ekspertem i nie chce sie mądrzyć ale wg mnie 4,5 godz przerwy w jedzeniu w ciągu dnia to jest bardzo dużo...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 18:55   #494
zonameza90
Raczkowanie

Na chrzcinach mieliśmy 32 osoby. A ja na allegrogo kupiłam sukienkę z zamkiem do pępka i super mi się w niej karmiło i nic noe pobrudziłam. Także polecam 😉. Co do karmienia w Kościele to nam ksiadz mówił że i całą mszę mogę q zakrystii przesiedziec. Zebym tylko na sam chrzest wyszła. Ale na szczęście dałam mu butelke i grzecznie leżał sobie.
U nas po delicolu łatwiej mu idzie ale czy rzadsze to nie wiem w sumie,ale chyba nie 😉. Moje dziecko zasnęlo ciekawe czy to już tak na dobre...
zonameza90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 18:56   #495
marciar7
Zakorzenienie

Jeju dziewczyny zachorowalam na te wozki mutsy.. Ale cena mnie przeraza.. Sa uzywki. A wy co o nich mysliscie? Np o 4rider?
Stary 2016-04-19, 19:04   #496
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Elena jestem głównie sama z dziećmi. Raz przez te 3 tyg co nie ma M przyjedzie mama na pare dni i raz siostra. Poza tym sami urzedujemy...
..
Agata, podziwiam Cie jak Ty to robisz ze dajesz radę ogarnąć 3 dzieci?
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 19:07   #497
Paumyd
Raczkowanie

Zonameza- podeslesz link do tej sukienki ?

Marciar- u mnie mutsy sie sprawdza, zarówno pod względem wizualnym jak i w użytkowaniu. Leciutko sie prowadzi, zwinny, jedynie kosz na zakupy mógłby byc większy tych 4rider duzo widać na ulicach wiec napewno jakas używkę wyhaczysz
Stary 2016-04-19, 19:12   #498
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

Paula moje starsze byly calkiem na mm to jadly po 120 co 3 godz. Nie jestem ekspertem i nie chce sie mądrzyć ale wg mnie 4,5 godz przerwy w jedzeniu w ciągu dnia to jest bardzo dużo...
Mi tak pediatra kazał dawać. ..

Ale jak będzie mi płakać to nie będę czekać aż tyle tylko szybciej dam jej jeść

W nocy ma dłuższe przerwy

Mia i Tosia <3

Stary 2016-04-19, 19:17   #499
figa84
Zakorzenienie

Paula a macie jakieś specjalne mleko?

Marciar mi się w necie też podobają, ale nie miałam takiego w rękach więc nie wiem co i jak.

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Obfociłam ciuchy ciążowe, czas się ich pozbyć
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 19:39   #500
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Agata, podziwiam Cie jak Ty to robisz ze dajesz radę ogarnąć 3 dzieci?

Sama nie wiem...kwestia przyzwyczajenia chyba. W sumie to wole być sama. Nikt mi na ręce nie patrzy, nikogo nie muszę obsługiwać tylko dzieci i siebie..
Stary 2016-04-19, 20:01   #501
Aninis
Zakorzenienie

A ja dzisiaj w desperacji wykąpałam moją świnkę o 14 😂 haha
Bałam się, że znowu zaśnie wieczorem i nie uda mi się kąpiel tak jak wczoraj... i co... miałam rację, bo śpi od 19 ☺

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Dziewczyny jaki jest koszt i ile jest dawek szczepionki na rotawirusy, pneumokoki i meningokoki?

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Mi tak pediatra kazał dawać. ..

Ale jak będzie mi płakać to nie będę czekać aż tyle tylko szybciej dam jej jeść

W nocy ma dłuższe przerwy
A może dawaj jej częściej ale mniejszą ilość.
A swoją drogą czemu nie można więcej dawać jak dziecko głodne?

Stary 2016-04-19, 20:02   #502
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:

Marciar- u mnie mutsy sie sprawdza, zarówno pod względem wizualnym jak i w użytkowaniu. Leciutko sie prowadzi, zwinny, jedynie kosz na zakupy mógłby byc większy tych 4rider duzo widać na ulicach wiec napewno jakas używkę wyhaczysz
Dzięki za odpowie dz
Stary 2016-04-19, 20:20   #503
agaczilla21
Zakorzenienie

Aninis rotawirusy 2 dawki po 400zl

Pneumokoki w zależności od tego kiedy sie zaczyna szczepic- takie maluszki jak nasze 4 dawki po 260zl- 3 dawki w odstępie min 6 tyg i czwarta jakos po roku

A meningo nie pamiętam dokladnie ktora ile ale w zależności od typu od 280-380 zl a dawek nie pamiętam. Miałam rozpiskę od pediatry ale gdzies posialam
Stary 2016-04-19, 20:30   #504
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Aninis rotawirusy 2 dawki po 400zl

Pneumokoki w zależności od tego kiedy sie zaczyna szczepic- takie maluszki jak nasze 4 dawki po 260zl- 3 dawki w odstępie min 6 tyg i czwarta jakos po roku

A meningo nie pamiętam dokladnie ktora ile ale w zależności od typu od 280-380 zl a dawek nie pamiętam. Miałam rozpiskę od pediatry ale gdzies posialam
Dzięki ☺

Stary 2016-04-19, 20:40   #505
zonameza90
Raczkowanie

Cytat:

Przepraszam ale tak mogę wysłać bo z aplikacji korzystam. Jak wejdę na kompa to wysle link ale nam nadzieję że jak wpiszesz na all to znajdziesz😛
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1461091065680.jpg (49,5 KB, 25 załadowań)
zonameza90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 20:41   #506
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Paula a macie jakieś specjalne mleko?

Marciar mi się w necie też podobają, ale nie miałam takiego w rękach więc nie wiem co i jak.

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Obfociłam ciuchy ciążowe, czas się ich pozbyć

Nie normalne
Ale kazał przestrzegać podawania jak na opakowaniu na dany wiek. To u mnie wychodzi 4-5 butelek na dobę po 150 ml. Ja i tak daje jej zawsze 170 ml bo ona więcej by jadła i tak co 4,5 godz. Ale dzisiaj w dzień jadła częściej.

Teraz też niby dopiero 3 godziny minęły a polknela butle 170 ml w trzy minuty. Szok !

W końcu zasnęła
Ja się wykapalam i to całe napięcie zeszło. Ale juz widzę efekty jej noszenia i bujana na lezaczku na nogach. Az dwa razy spr jak balsamowalam nogi to zauwazylam ule mam zielonych siniakow. Szok !
Oby jutro była ładna pogoda to wyjdę na podwórek to może zasnie.

Mia i Tosia <3

Stary 2016-04-19, 20:54   #507
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj w desperacji wykąpałam moją świnkę o 14 😂 haha
Bałam się, że znowu zaśnie wieczorem i nie uda mi się kąpiel tak jak wczoraj... i co... miałam rację, bo śpi od 19 ☺

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Dziewczyny jaki jest koszt i ile jest dawek szczepionki na rotawirusy, pneumokoki i meningokoki?

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

A może dawaj jej częściej ale mniejszą ilość.
A swoją drogą czemu nie można więcej dawać jak dziecko głodne?

Aninis, u mnie rota 1 dawka 280 zł, pneumo nie pamiętam, bo my dopiero zaszczepimy jak mały będzie miał poł roku, ale tańsza ma być od rota, czyli pewnie około 200 zł. Meni nie mam pojecia, bo my nie będziemy szczepić.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Sama nie wiem...kwestia przyzwyczajenia chyba. W sumie to wole być sama. Nikt mi na ręce nie patrzy, nikogo nie muszę obsługiwać tylko dzieci i siebie..
Aga, a nie boisz się sama w nocy? ja w życiu bym nie została sama na noc w domu, w bloku miałam stracha jak musiałam noc-dwie sama nocowac.

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Nie normalne
Ale kazał przestrzegać podawania jak na opakowaniu na dany wiek. To u mnie wychodzi 4-5 butelek na dobę po 150 ml. Ja i tak daje jej zawsze 170 ml bo ona więcej by jadła i tak co 4,5 godz. Ale dzisiaj w dzień jadła częściej.

Teraz też niby dopiero 3 godziny minęły a polknela butle 170 ml w trzy minuty. Szok !

W końcu zasnęła
Ja się wykapalam i to całe napięcie zeszło. Ale juz widzę efekty jej noszenia i bujana na lezaczku na nogach. Az dwa razy spr jak balsamowalam nogi to zauwazylam ule mam zielonych siniakow. Szok !
Oby jutro była ładna pogoda to wyjdę na podwórek to może zasnie.
Zmizerniejesz Paula, zanim miną te 3 magiczne miesiace

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
U mnie takie same akcje. Ale moze zanim mm zrobisz to scisnij cyca czy kest cos?zawsze tak sprawdzan
Widzialam przepis na swoje i chce zrobic, narazie kupowalam w rosmanie z polki bio
Marcia, też tak robię, ale ciężko stwierdzić czy cos jest, bo czasem jak ściagam trochę mleka do dicofloru to leci od razu, a innym razem nic, nawet kropla i to z obu, wtedy odczekuję parę chwil i zno próbuję i po kilku takich próbach coś tam ściagnę.

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez zonameza90 Pokaż wiadomość
Przepraszam ale tak mogę wysłać bo z aplikacji korzystam. Jak wejdę na kompa to wysle link ale nam nadzieję że jak wpiszesz na all to znajdziesz😛
Ładna t sukienka i praktyczna
Stary 2016-04-19, 21:01   #508
agaczilla21
Zakorzenienie

Elena balam sie przez 2 wyjazdy M od przeprowadzki. Ja sama, dwoje dzieci, w obcej wsi...nikogo nie znam itd ...w dodatku nie miałam firanek bo zamawiałam na all i zanim przyszly to byliśmy bez...bez rolet...a teraz- robi sie ciemno, zaciągam rolety, zasłony , klasę dzieci. Jak zasna wlaczam tv i oglądam 😊 29 kwietnia będzie rok jak tu mieszkamy i nic mnie już nie przeraża 😉

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

W sumie to balam się dlatego ze 1. Nigdy nie zostawalam sama w domu 2. Cale zycie na piętrze a tu parter...
Stary 2016-04-19, 21:05   #509
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Aninis, u mnie rota 1 dawka 280 zł, pneumo nie pamiętam, bo my dopiero zaszczepimy jak mały będzie miał poł roku, ale tańsza ma być od rota, czyli pewnie około 200 zł. Meni nie mam pojecia, bo my nie będziemy szczepić.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Aga, a nie boisz się sama w nocy? ja w życiu bym nie została sama na noc w domu, w bloku miałam stracha jak musiałam noc-dwie sama nocowac.

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Zmizerniejesz Paula, zanim miną te 3 magiczne miesiace

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Marcia, też tak robię, ale ciężko stwierdzić czy cos jest, bo czasem jak ściagam trochę mleka do dicofloru to leci od razu, a innym razem nic, nawet kropla i to z obu, wtedy odczekuję parę chwil i zno próbuję i po kilku takich próbach coś tam ściagnę.

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Ładna t sukienka i praktyczna

Tygodniowo to za tydzień we wtorek będzie miała 12 tyg. Ale ja w to nie wierzę że jej te paczki mina. ..

Jej chyba żeby idą. . Tak się slini i pluje ta ślina ze hej... czasami to aż ulewa ślina .
Jeszcze tego mi brakowało żeby jej już żeby wyszły ....

Mia i Tosia <3

Stary 2016-04-19, 21:13   #510
Paumyd
Raczkowanie

Zonameza- dzięki, prawdopodobnie bedzie to moja kreacja na chrzciny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości