|
|
#2791 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
Cytat:
---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
po jakimś czasie dopiero zaczęły mu ciemniec- u nas w obydwu rodzinach wszyscy maja ciemne włosy z natury ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
ja przy Bartku jak miał dwa razy ciemieniuche stosowałam jedynie olejek z Ziaji na ciemieniuche- nic ni wyczesywalam i ddość szybko nam znikala. Za pierwszym razem stosowałam tez oliwke- czyli posmarować główkę oliwka, założyć czapeczke i tak przed kąpielą na kilka minut zostawić. Ale miałam wrażenie ze u nas to nasilalo i przestalam to stosować |
|||
|
|
|
#2792 |
|
Zadomowienie
|
Zdobyłam się na posortowanie wczorajszego prania i prasowanie :duma:
![]() Teraz pasowałoby wyjść z starszą na jakiś spacer Co do szczotki do włosów dla dzidzi: mam. Przy starszej używałam i teraz też zamierzam, tylko że kupiłam z sztucznego włosia, bo były na wyprzedaży w Biedronce szczotka i grzebyk za 1zł ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- A ta poduszka-motylek, o której Weronia pisała, może się przydać w foteliku samochodowym na początku (musi tam dzieć mieć wąsko, żeby główka nie latała). Do spacerówki przesadzamy dziecko, które samo siedzi,a więc dawno stabilnie trzyma głowę i juz takich gadżetów nie potrzebuje
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki masaż to się nazywa oczywiście stosuję go
|
|
#2796 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Obstawiam że Ignaś, jak cała jego najbliższa rodzina, będzie łysy przez dwa pierwsze lata swojego życia
|
|||
|
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i udanych zakupów życzę
|
|
#2798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja się rozkręcam dopiero bo niedawno wstałam Co do szczotki to ja kupiłam ten zestaw z Canpolu z różnymi akcesoriami.
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiaty załatwione
teraz zasłony i firany ... potem Rossmann i Pepco miłego dnia Mamuśki
|
#2800 |
|
Wtajemniczenie
|
Trafiłam na info, że to co nam dolega to zespół niespokojnych nóg. Często dotyka kobiety w ciąży. Normalnie są na to tabletki, ale czy są też skierowane dla kobiet w ciąży to nie wiem, pewnie nie
i należy przyjmować magnez i żelazo, to ponoć przenosi ulgę. O pokrzywie nigdzie nie przeczytałam, ja ją niby pije, ale 3/4 razy w tygodniu, więc za mała dawka żeby mogła pomóc.
|
|
#2801 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciuszki poprane i poskładane- został tylko fotelik i wózek, ale to ogarnę później. Trochę tego wyszło... pewnych rzeczy młody nawet nie zdąży ubrać. Mam kilka rampersów i ostatnim razem prawie w ogóle nie używałam- a to było za zimno na gołe nogi, a jak nakładałam spodenki to było za grubo na pupie i nóżkach. Też myślę, że ta poduszka antywstrząsowa to zbędny gadżet- spotkałam z poglądem że do pół roczku to w ogóle nie powinno się stosować poduszek nawet cienkich. Haneczka- czekamy na relację Paula - dobrze, że z tą ręką taty już lepiej |
|
|
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiłam właśnie szarlotkę sypaną, ale chyba mam za niską formę :-( ciekawe czy wyjdzie...
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Radena super, że idziecie do domu Co do szczotki do włosków to ja kupiłam taką zwykła nie z naturalnego włosia. Na Sr położna mówiła, że zna przypadki, że naturalne włosie uczuliło dziecko ![]() Z praniem czekam na gotową komodę bo chce już powkładać wszystko tak jak ma być... Wczoraj w ramach Sr byliśmy na wycieczce na porodówkę Wprawdzie ja będę rodziła już na nowym oddziale, ale plus jest taki, że mąż zaczął coś przebąkiwać, że on by mógł ze mną być ale nie w momencie porodu... Ja jakoś nie naciskam. Zobaczymy jak wyjdzie![]() A to my wczoraj 30t4d.Obwód brzucha nadal 107, za to udo już 68:P
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
Honcia piękny brzuszek
|
|
|
|
#2805 |
|
Konto usunięte
|
Zakupy zrobione, ffiranki odebrane i...w pepco odrzucilo mi płatność kartą!
dobrze ze miałam trochę gotówki ![]() Zosia urodziła się z bbujną, czarną czupryna więc szczotka z naturalnego włosia się nam nie przydała. Ta ze sztucznego jest twardsza i na początku używalismy jej a potem tych grzebykow-bardzo szybko. Ciemieniuche miała okrapna, za radą dermatolog kupiłam emolium na ciemieniuche i tym smarowałam skórę głowy pół godz przed kąpielą a potem wyczesywalam. Dopiero to pomogło. Hania też już ma włoski także szykuje grzebyki Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2806 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z pracy, oczywiście zamiast z planowanej godziny wyszły mi 3, tak się zagadałam
No i posypały się "komplementy", że na buzi widać, że jestem w ciąży, super ![]() Cytat:
To wcale Ci się nie dziwię, że tak o usg nalegasz..Cytat:
Ja jeszcze płynu do prania nie kupiłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ładny brzuszek
|
||||
|
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59233636]Zakupy zrobione, ffiranki odebrane i...w pepco odrzucilo mi płatność kartą! dobrze ze miałam trochę gotówki ![]() [/QUOTE] Ja przy kazdej płatności kratą mam pot na plecach bo sie boję, że nie przejdzie. A gotówki mam zazwyczaj przy sobie 5zł na autobus ![]() Cytat:
Ostatnio mieliśmy rodzinny "spęd". Nawet nie pamiętam kto powiedział do mnie "grubasku" ale gdyby mój wzrok w tym momencie mógł zabić to już bym połowy rodziny nie miała... I na tym się aluzje skończyły Płynu ani proszku do prania tez nie mam
|
|
#2808 |
|
Zadomowienie
|
No to Dziewczyny jesteśmy w domu. I wszystko fajnie tylko wyczytałam,że mam GBS dodatni. Trochę się przerazilam,mam nadzieję,że zdążą mi podać antybiotyk w czasie porodu.
Co do szczotki to ja też mam kupiony cały zestaw do higieny,drogi nie był,najwyżej szczotka się nie przyda. Aj,też bym zjadła szarlotkę,ale coś czuję,że będę mieć twardy reżim łóżkowy i mąż mi nie pozwoli zrobić. Wiecie,że Basia chyba poczuła,że jest w domu? cały tydzień się tak nie wiercila jak dziś po powrocie ze szpitala
|
|
|
|
#2809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnie, czego bym chciała, to żebym na buzi była pulchna Grube nogi czy dupę jakoś przeżyję, ale buzi już nie! ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
Odpoczywaj jak najwięcej Moja mała też najwięcej szaleje w domowym zaciszu, gdzie indziej jest mega spokojna
|
||
|
|
|
#2810 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2811 |
|
Ania
|
Melduję się po wizycie
![]() Wszystko jest w porządku, dalej mam się oszczędzać i brać leki, serduszko bije prawidłowo, szyjka jest ok. Na wadze + 11 kg, lekarz powiedział, ze nie jest źle ![]() Mam obserwować oczywiście siebie- puchną mi nogi i ręce, ale wiadomo, taki urok ciąży chyba ![]() Zrobić wyniki, mocz, krew i wątrobowe ![]() Jedyny minus.. mój lekarz od 2maja do 20 maja jest na urlopie.. w związku z tym muszę iść na jedną wizytę do innego lekarza do kontroli.. Polecił mi jednego we Wrocławiu, który pracuje na Brochowie.. Mam nadzieję, że będą miejsca i mnie przyjmie...- udało mi się do tego z polecenia zarejestrować, więc jestem spokojna
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-04-20 o 14:28 |
|
|
|
#2812 |
|
Rozeznanie
|
Haneczka i takie informacje lubimy najbardziej tylko dobre wieści
|
|
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
O, to też dobry komplement
![]() Cytat:
Jedną wizytę to jakoś przebolejesz Aniu, a Ty będziesz rodzić z mężem? Bo wiesz, że na Brochowie to trzeba mieć wcześniej załatwioną taką zgodę-pieczątkę od ordynatora? Ja się coś zebrać nie mogę żeby po to podjechać Chociaż podobno jak się jej nie ma, to nic nie stoi na przeszkodzie, ale zawsze lepiej mieć, bo te z pieczątką mają pierwszeństwo do porodu rodzinnego.
|
|
|
|
|
#2814 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2817 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59233636]Zakupy zrobione, ffiranki odebrane i...w pepco odrzucilo mi płatność kartą!
dobrze ze miałam trochę gotówki a[/QUOTE]U nas też ostatnio średnio- wydatki są i będą. Dobrze, że nam chociaż niania dla Rafka odpadła... No nic- liczę, że w lipcu pospływają becikowe, 500+ i będzie zabawa ;-) Cytat:
Mnie GBS dopiero czeka 4 maja.Cytat:
Miszka- będzie dobrze- tylko wagę rzeczywiście trzeba monitorować malucha. Australia- nie przejmuj się uwagami. Ludzie w ogóle jakoś nie czują, że to niekulturalne mówić ciężarnej takie rzeczy. A już w ogóle za tekst "ale ci brzuch urósł ostatnio" to bym No jest dziecko to i rośnie Takie mi plamy hormonalne na buzi wywaliło, że patrzeć w lustro nie mogę. Rafek wścieknięty jak nie wiem- poci się takim zimnym potem. Naprawdę nie wiem co to za choroba jest taka dziwna. |
||
|
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to mówią: z rodziną najlepiej na zdjęciu ![]() Moja dziecina dzisiaj chyba ma syndrom ADHD... fika bez przerwy po całym brzuchu jak by ośmiornicą ![]() Idę szarlotkę zagnieść bo mi ktoś tu smaka narobił
|
|
#2819 | |
|
Ania
|
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa
![]() Cytat:
No ale dobrze wiedzieć, jak będę we Wrocławiu to pójdę zapytać o to ![]() Tylko ciekawe, gdzie mam podejść po to? do gabinetu lekarzy na danym oddziale czy jak?? A i powiem Wam, żeby byłam dzisiaj w Rosmmanie i bardzo miło się zaskoczyłam- była długa kolejka(około 10 osób)-więc stanęłam bo głupio mi się wcisnąć tak do kolejki a na to dwie Panie(jedna około 40 lat druga pod 60), które były ostatnie, mówią: niech Pani idzie, Pani ma przecież pierwszeństwo!! ![]() Ja szok i mówię, że nie umiem się tak wbić do kolejki a one: niech Pani idzie i już! i jeszcze na koniec, ze one też były w ciaży, więc wiedzą jak to jest ![]() Więc poszłam-ale akurat jak podeszłam to otworzyli nową kasę i poszłam tam- nikt z kolejki nic nie powiedział ![]() Chociaż raz ktoś mnie przepuścił i to w własnej woli
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, czy pierzecie tylko w płynie/proszku czy używacie jeszcze dodatkowo płynu do płukania, takiego dzidziusiowego? Bo zaczęłam się rozglądać na Allegro i zgłupłam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.

dobrze ze miałam trochę gotówki 
To wcale Ci się nie dziwię, że tak o usg nalegasz..
Ja jeszcze płynu do prania nie kupiłam
Grube nogi czy dupę jakoś przeżyję, ale buzi już nie! 
Chociaż podobno jak się jej nie ma, to nic nie stoi na przeszkodzie, ale zawsze lepiej mieć, bo te z pieczątką mają pierwszeństwo do porodu rodzinnego.