Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-20, 14:57   #2821
Honcia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
U nas też ostatnio średnio- wydatki są i będą. Dobrze, że nam chociaż niania dla Rafka odpadła... No nic- liczę, że w lipcu pospływają becikowe, 500+ i będzie zabawa ;-)

Takie mi plamy hormonalne na buzi wywaliło, że patrzeć w lustro nie mogę. Rafek wścieknięty jak nie wiem- poci się takim zimnym potem. Naprawdę nie wiem co to za choroba jest taka dziwna.
Ja planuję za becikowe kupić leżaczek dla Małej
Jeszcze ubezpieczenie z pracy coś wypłaci ale nie wiem ile więc nie planuję
Na 500+ się nie łapiemy więc...
Tych plam to się bardziej boję niż rozstępów chyba
Byliście z Rafałkiem u lekarza?

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 15:03   #2822
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa

O kurcze, widzisz, nie wiedziałam nic o tym, a chcę rodzić z mężem- siostra tam rodziła i nic mi o tym nie mówiła..
No ale dobrze wiedzieć, jak będę we Wrocławiu to pójdę zapytać o to
Tylko ciekawe, gdzie mam podejść po to? do gabinetu lekarzy na danym oddziale czy jak??

A i powiem Wam, żeby byłam dzisiaj w Rosmmanie i bardzo miło się zaskoczyłam- była długa kolejka(około 10 osób)-więc stanęłam bo głupio mi się wcisnąć tak do kolejki a na to dwie Panie(jedna około 40 lat druga pod 60), które były ostatnie, mówią: niech Pani idzie, Pani ma przecież pierwszeństwo!!
Ja szok i mówię, że nie umiem się tak wbić do kolejki a one: niech Pani idzie i już! i jeszcze na koniec, ze one też były w ciaży, więc wiedzą jak to jest
Więc poszłam-ale akurat jak podeszłam to otworzyli nową kasę i poszłam tam- nikt z kolejki nic nie powiedział
Chociaż raz ktoś mnie przepuścił i to w własnej woli
Trzeba podejść do ordynatora oddziału - dr Woytoń się nazywa. W każdy wtorek o godz. 12 przyjmuje w tej sprawie, trzeba zabrać kartę ciąży ze sobą

Brawa dla Pań, które Cię przepuściły
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 15:04   #2823
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
No to Dziewczyny jesteśmy w domu. I wszystko fajnie tylko wyczytałam,że mam GBS dodatni. Trochę się przerazilam,mam nadzieję,że zdążą mi podać antybiotyk w czasie porodu.
Co do szczotki to ja też mam kupiony cały zestaw do higieny,drogi nie był,najwyżej szczotka się nie przyda.
Aj,też bym zjadła szarlotkę,ale coś czuję,że będę mieć twardy reżim łóżkowy i mąż mi nie pozwoli zrobić.
Wiecie,że Basia chyba poczuła,że jest w domu? cały tydzień się tak nie wiercila jak dziś po powrocie ze szpitala
Może mąż Ci zrobi ta sypana, to proscizna a jak nie zrobi, to może kupi. Nie to samo, ale zawsze

Cytat:
Melduję się po wizycie
Wszystko jest w porządku, dalej mam się oszczędzać i brać leki, serduszko bije prawidłowo, szyjka jest ok.
Na wadze + 11 kg, lekarz powiedział, ze nie jest źle
Mam obserwować oczywiście siebie- puchną mi nogi i ręce, ale wiadomo, taki urok ciąży chyba
Zrobić wyniki, mocz, krew i wątrobowe
Jedyny minus.. mój lekarz od 2maja do 20 maja jest na urlopie.. w związku z tym muszę iść na jedną wizytę do innego lekarza do kontroli..
Polecił mi jednego we Wrocławiu, który pracuje na Brochowie.. Mam nadzieję, że będą miejsca i mnie przyjmie...- udało mi się do tego z polecenia zarejestrować, więc jestem spokojna
Gratuluję wizyty moja lekarka też miała urlop, ale chodzę stale do dwóch, to do tej idę po mcu przerwy.

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa

O kurcze, widzisz, nie wiedziałam nic o tym, a chcę rodzić z mężem- siostra tam rodziła i nic mi o tym nie mówiła..
No ale dobrze wiedzieć, jak będę we Wrocławiu to pójdę zapytać o to
Tylko ciekawe, gdzie mam podejść po to? do gabinetu lekarzy na danym oddziale czy jak??

A i powiem Wam, żeby byłam dzisiaj w Rosmmanie i bardzo miło się zaskoczyłam- była długa kolejka(około 10 osób)-więc stanęłam bo głupio mi się wcisnąć tak do kolejki a na to dwie Panie(jedna około 40 lat druga pod 60), które były ostatnie, mówią: niech Pani idzie, Pani ma przecież pierwszeństwo!!
Ja szok i mówię, że nie umiem się tak wbić do kolejki a one: niech Pani idzie i już! i jeszcze na koniec, ze one też były w ciaży, więc wiedzą jak to jest
Więc poszłam-ale akurat jak podeszłam to otworzyli nową kasę i poszłam tam- nikt z kolejki nic nie powiedział
Chociaż raz ktoś mnie przepuścił i to w własnej woli
To naprawdę miłe, mi dzisiaj w biedronce było tak słabo. W kolejce same kobiety i żadna nie przepuściła.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 15:05   #2824
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Trzeba podejść do ordynatora oddziału - dr Woytoń się nazywa. W każdy wtorek o godz. 12 przyjmuje w tej sprawie, trzeba zabrać kartę ciąży ze sobą

Brawa dla Pań, które Cię przepuściły
Kurde, głupia godzina taka.. Bedę musiała się jakoś wybrać tam do niego, skoro mówisz, że lepiej takie coś mieć! dzięki za informację

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 15:17   #2825
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, głupia godzina taka.. Bedę musiała się jakoś wybrać tam do niego, skoro mówisz, że lepiej takie coś mieć! dzięki za informację
Zawsze do usług Ja bym właśnie wolała to załatwić, tak dla własnego komfortu psychicznego...
Stary 2016-04-20, 15:18   #2826
Paula_ck
Raczkowanie

Cytat:
Melduję się po wizycie
Wszystko jest w porządku, dalej mam się oszczędzać i brać leki, serduszko bije prawidłowo, szyjka jest ok.
Mam obserwować oczywiście siebie- puchną mi nogi i ręce, ale wiadomo, taki urok ciąży chyba
Jedyny minus.. mój lekarz od 2maja do 20 maja jest na urlopie.. w związku z tym muszę iść na jedną wizytę do innego lekarza do kontroli..
Polecił mi jednego we Wrocławiu, który pracuje na Brochowie.. Mam nadzieję, że będą miejsca i mnie przyjmie...- udało mi się do tego z polecenia zarejestrować, więc jestem spokojna
Super że wszystko dobrze po wizycie
Stary 2016-04-20, 15:31   #2827
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Melduję się po wizycie
Gratuluję udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
No to Dziewczyny jesteśmy w domu. I wszystko fajnie tylko wyczytałam,że mam GBS dodatni. Trochę się przerazilam,mam nadzieję,że zdążą mi podać antybiotyk w czasie porodu.
Co do szczotki to ja też mam kupiony cały zestaw do higieny,drogi nie był,najwyżej szczotka się nie przyda.
Aj,też bym zjadła szarlotkę,ale coś czuję,że będę mieć twardy reżim łóżkowy i mąż mi nie pozwoli zrobić.
Wiecie,że Basia chyba poczuła,że jest w domu? cały tydzień się tak nie wiercila jak dziś po powrocie ze szpitala
Super, że już jesteście w domu

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość

Moja dziecina dzisiaj chyba ma syndrom ADHD... fika bez przerwy po całym brzuchu jak by ośmiornicą
Moja od paru dni też sie cały czas wierci

Muszę się Wam do czegoś przyznać.. Tak brakuje mi słodyczy, że pogrzebałam aż w necie i znalazłam informacje, że u większości słodkich mam, lody nie powodują dużego wzrostu cukru. Więc będąc dziś w Bierdonce skusiłam się na 200 ml lodów w kubeczku z czego zjadłam tylko 100.. Za jakiś czas zmierzę cukier i zobaczymy czy raz na tydzień mogę sobie pozwolić na taką przyjemność

Wczoraj miałam wizytę u diabetologa i powiedziała, że z umiarem można jeść. Wiadomo, że nie miała tu namyśli czekolady czy batonów, ale niedługo mam urodziny i chciałabym zrobić właśnie ciasto marchewkowe dla cukrzyków.
Stary 2016-04-20, 15:55   #2828
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Melduję się po wizycie
Super ze wszystko ok
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 15:55   #2829
Radena
Zadomowienie

Jejku,doczytałam na wypisie ze szpitala,że malutka już jest ustawiona glowkowo czyli to co wypina Koło mojego pępka to ewidentnie pupcia jakoś mnie to wzruszyło
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 16:02   #2830
misia880
Zakorzenienie

Foteliki maja taka wkladke na glowke niemowlaka.

Ja piore w loveli i plyn do plukania dzidzius

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 16:03   #2831
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Ja planuję za becikowe kupić leżaczek dla Małej
Jeszcze ubezpieczenie z pracy coś wypłaci ale nie wiem ile więc nie planuję
Na 500+ się nie łapiemy więc...
Tych plam to się bardziej boję niż rozstępów chyba
Byliście z Rafałkiem u lekarza?
Honcia my też dopiero na 2 dziecko. Jak nas dwoje pracuje, to nie ma szans przy jednym dziecku.
Nie byłam u lekarza- nie ma Rafek gorączki od wczoraj i oprócz tego pocenia i rozdrażnienia, to ok. Gardło sprawdzałam i też ma ładne. W poradni dziecięcej masa bakterii, wirusów więc jak nie muszę to staram się leczyć go po domowemu.

Agusia- jak zrobisz ciasto bez cukru, tylko z ksylitolem to powinno być ok.

Haneczka- miło ze strony babeczek Mnie ostatnio w toalecie w przychodni taka właśnie pod 60-tkę babka przepuściła i mówi "mamusie mają pierwszeństwo".
Wcześniej mieszkałam na takim osiedlu pełnym starszych ludzi i za każdym razem ktoś zagadywał Rafka- nawet ekspedientka w sklepie osiedlowym wiedziała jak ma na imię Niski przyrost naturalny, to dziecko jest skarbem narodowym
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 16:12   #2832
motylek1984
Zadomowienie

Dziewczyny, gratulacje wizyt 😄
Radena, super że juz w domku, oby już do rozwiązania, pamiętaj żeby się oszczędzać.
Ja piore dzidziusiowe ciuszki w proszku i płynie do płukania z loveli.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 16:13   #2833
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Co do ciast bez cukru to moja mam szarlotke z ksylolitem jakiś czas temu piekła na dodatek bezglutenowa. Całkiem smaczna była także dziewczyny możliwości macie dużo tylko trzeba w necie pogrzebać
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 16:20   #2834
CarycaKatharina
Zadomowienie

Co do proszku/płynu do prania to ja sugerowałam się wpisem na srokao i w ogóle nie brałam loveli pod uwagę. Nie dość, że raczej kiepska to jeszcze nie najtańsza. Wybrałam ten płyn bobini, trafiłam w rossmanie na promocję. http://www.srokao .pl/2013/04/analiza-proszki-i-pyny-do-prania.html
Stary 2016-04-20, 16:27   #2835
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Co do proszku/płynu do prania to ja sugerowałam się wpisem na srokao i w ogóle nie brałam loveli pod uwagę. Nie dość, że raczej kiepska to jeszcze nie najtańsza. Wybrałam ten płyn bobini, trafiłam w rossmanie na promocję. http://www.srokao .pl/2013/04/analiza-proszki-i-pyny-do-prania.html
Pytanie tylko, czy to zestawienie jest aktualne, bo wpis jest sprzed trzech lat... Nie wiadomo, czy któryś skład się nie zmienił, w kremach np. zdarza się, że coś zmieniają
Stary 2016-04-20, 16:29   #2836
CarycaKatharina
Zadomowienie

W sumie dobre pytanie. Ona tam podała składy tych co porównywała. Na tej podstawie można by sprawdzać czy coś się zmieniło. Nie mniej cena loveli nawet jeśli była zmiana na lepsze to i tak dla mnie za wysoka.
Stary 2016-04-20, 16:31   #2837
misia880
Zakorzenienie

Ja mam po bobini okropna wysypke

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 16:32   #2838
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
W sumie dobre pytanie. Ona tam podała składy tych co porównywała. Na tej podstawie można by sprawdzać czy coś się zmieniło. Nie mniej cena loveli nawet jeśli była zmiana na lepsze to i tak dla mnie za wysoka.

Bo ale jak mi sie udało kupic płyn 1,5 litra za 9 zł to cena piękna
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 17:18   #2839
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Bo ale jak mi sie udało kupic płyn 1,5 litra za 9 zł to cena piękna
To nie ulega wątpliwości

Dzisiaj dużo wizyt zapisanych... Meldować się dziewuchy!
Stary 2016-04-20, 18:05   #2840
haneczkab92
Ania

Cytat:
Zawsze do usług Ja bym właśnie wolała to załatwić, tak dla własnego komfortu psychicznego...
Dzięki bardzo
No właśnie lepiej mieć coś takiego, ale kurcze, musiałabym specjalnie jechać do Wrocławia, a sama juz nie jeżdżę samochodem, tż w pracy..
No chyba brata zaangażuje,zeby ze mną pojechał

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Honcia my też dopiero na 2 dziecko. Jak nas dwoje pracuje, to nie ma szans przy jednym dziecku.
Nie byłam u lekarza- nie ma Rafek gorączki od wczoraj i oprócz tego pocenia i rozdrażnienia, to ok. Gardło sprawdzałam i też ma ładne. W poradni dziecięcej masa bakterii, wirusów więc jak nie muszę to staram się leczyć go po domowemu.

Agusia- jak zrobisz ciasto bez cukru, tylko z ksylitolem to powinno być ok.

Haneczka- miło ze strony babeczek Mnie ostatnio w toalecie w przychodni taka właśnie pod 60-tkę babka przepuściła i mówi "mamusie mają pierwszeństwo".
Wcześniej mieszkałam na takim osiedlu pełnym starszych ludzi i za każdym razem ktoś zagadywał Rafka- nawet ekspedientka w sklepie osiedlowym wiedziała jak ma na imię Niski przyrost naturalny, to dziecko jest skarbem narodowym
Czyli sa dobrzy ludzie na tym świecie

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-04-20, 18:15   #2841
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Haneczka super wiesci!

Melduję postępy prac

Madzia naklejki się dość mocno trzymia, moim zdaniem nie są do odjlejenia i ponownego użytku. Nie wiem jeszcze co na to córka pewno udowodni mi że jednak odkleja się je w migZałącznik 6370771Załącznik 6370776Załącznik 6370786

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 18:18   #2842
haneczkab92
Ania

dzanet- piękny pokój

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-04-20, 18:20   #2843
Konto usunięte

Ja z brzuchem i dzieckiem i chyba ludzie wychodzą z założenia że stanie w kolejce nam nie zaszkodzi :-D

Lovele płyn poleciła nam dermatolog. Wcześniej używałam dzidziuś i niestety nie spasowal.

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 18:24   #2844
soffinka
Zadomowienie

dzanet zyrandol - mega! Cały pokoj tez piekny Dziewczynski taki
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 18:38   #2845
Konto usunięte

Cytat:
dzanet- piękny pokój
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59248966]Ja z brzuchem i dzieckiem i chyba ludzie wychodzą z założenia że stanie w kolejce nam nie zaszkodzi :-D

Lovele płyn poleciła nam dermatolog. Wcześniej używałam dzidziuś i niestety nie spasowal.

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Dzięki
Jeszcze na tej ścianie ciemniejszej będa zdjęcia i pamiątki z chrztu/roczku plus imiona dziewczyn z drewnianych literek, które zamówię dopiero jak sie młodsza urodzi.

W ogóle ten kolor to niezłe jaja miała być soczysta żurawina a wyszedł burdelowy róz Ale tego koloru nie zmieniamy w tym roku (pokój był malowany rok temu)
Stary 2016-04-20, 18:41   #2846
australia87
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59248706]Haneczka super wiesci!

Melduję postępy prac

Madzia naklejki się dość mocno trzymia, moim zdaniem nie są do odjlejenia i ponownego użytku. Nie wiem jeszcze co na to córka pewno udowodni mi że jednak odkleja się je w migZałącznik 6370771Załącznik 6370776Załącznik 6370786

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Jak ładnie! Dywan jest super, myślałam, że te z ulicami to zawsze są bardziej w chłopięcym stylu Ja bym tylko stoliczek przestawiła, bo tak w kącie to ciemno trochę (w sensie do rysowania czy oglądania/czytania książeczek)
Stary 2016-04-20, 18:42   #2847
Konto usunięte

A to firanki z pokoju dziewczyn i salonu. W sypiakni walczymy z roletami bardzo prostymi w montażu Załącznik 6370951Załącznik 6370956

Stary 2016-04-20, 18:44   #2848
Konto usunięte

Cytat:
Jak ładnie! Dywan jest super, myślałam, że te z ulicami to zawsze są bardziej w chłopięcym stylu Ja bym tylko stoliczek przestawiła, bo tak w kącie to ciemno trochę (w sensie do rysowania czy oglądania/czytania książeczek)
Masz rację O tym samym myślałam.... Nad stoliczkiem jest kontakt i będzie wisiec lampka kwiatek z Ikei którzą dostaliśmy w spadku, zobaczymy czy to wystarczy. Jak sie znam jeszcze do porodu wszystko poprzestawiam
Stary 2016-04-20, 18:52   #2849
australia87
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59250256]Masz rację O tym samym myślałam.... Nad stoliczkiem jest kontakt i będzie wisiec lampka kwiatek z Ikei którzą dostaliśmy w spadku, zobaczymy czy to wystarczy. Jak sie znam jeszcze do porodu wszystko poprzestawiam [/QUOTE]
Ja to generalnie wolę naturalne światło, a lampy w ostateczności używam Nie wiem no, jakoś tak za dnia to chyba zdrowiej dla wzroku, no i oszczędność prądu A w ogóle to zazdroszczę, bo pokój wygląda na duży! U nas przy dwójce dzieci to mega ciasno by było
Stary 2016-04-20, 18:57   #2850
__Veronique
Wtajemniczenie

Dzanet, śliczny pokoik!!

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości