Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-20, 17:32   #811
ziuta.
Rozeznanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Nadrobię Was po obiadku a puki co wyniki z krzywej:
na czczo 93
po 1h 164
po 2h 162
Czy ktoś coś z tego rozumie
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 17:32   #812
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
to super cena! na ceneo wyskakują ciągle ceny 360 w górę, co prawda nowe, ale wciąż
Też widziałam te ceny, co więcej w smyku był za 420 Ogólnie dobrze mi się trafiło, w ogóle nie zniszczony, sprawne wszystkie poziomy, zabawki nie zniszczone, nawet baterie jeszcze sprawne. Można i tak wszystko zdjąć i wyczyścić
Stary 2016-04-20, 17:33   #813
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Koleżanka ma serce i nigdy by tego magnumom nie zrobiła

A swoją drogą kupuję to : http://allegro.pl/brodzik-basenik-dl...773&bi_lpy=413 i będę się wylegiwać w lecie niczym hipopotamica pod drzewkiem i wpierdzielać magnumy
buahaha ogłaszam wszem i wobec,że dostajesz tytuł największego tłumacza roku..
no ale zdjęcia to pokażesz z tego relaksu oczywiście..

Cytat:
Ja jestem w zakupowej ekstazie ale jakoś ten kosz wydaje mi sie zbędnym wydatkiem ale wiadomo, że każdemu cos innego się spodoba i musi to mieć Ja planuję ten bujaczek chicco i może łóżeczko turystyczne w celu wstawienia go do mamy piętro wyżej (na czas jej opieki nad maluchem) no i pewnie trzeba będzie 2 materace w zwizku z tym no albo drugi wózek do mamy ...

17.00 spadam do domku !! Jupi !! i kolejny dzien przebąblowany w pracy
a ja sobie daruję leżaczek/bujaczek itp..kosz mi będzie ładnie pasował do salonu..

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
do tego opisu brakuje jeszcze jakiegos fajnego pana z wachlarzem
o to to..

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
prędzej bym się pożegnała z obiadem niż z lodami

produkujecie tyle postów, że nie sposób każdego czytać od deski do deski z takim samym zaangażowaniem człowiek by musiał cały dzień z oczami wlepionymi w monitor siedzieć, bo jak zniknie na jakiś czas to zaległości są trudne do nadrobienia;p
hahah

ajj tam..

kozy jesteście
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 17:33   #814
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
na czczo 93
po 1h 164
po 2h 162
Masz cukrzyce ciążową, dwa wyniki masz nieprawidłowe (na czczo i po 2h). To teraz do ginekologa i do diabetologa i kciuki by dietka dała radę
Stary 2016-04-20, 17:35   #815
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Tylko, że ja nie napisałam, że dziecko będzie w tym spać. To sobie dopowiedzialas. Napisalam, że w razie konieczności będzie w foteliku, a nie w bujaczku, bo to dla mnie jedno i to samo. Ja mojego synka do bujaka włożyłam pierwszy raz po 3 miesiącu zgodnie z zaleceniem producenta. Fotelik masz od 0 w górę. I dziecko zawsze śpi w tym foteliku, przy każdej podróży samochodem. Nie wiem, czym się rozni spanie nim od siedzenia w nim w czasie podroży samochodem.

Tak ogólnie rzecz biorąc to dla mnie bujak to średni pomysł w ogole, lepiej dziecko na kocyku połozyć, zeby nieskrępowane mogło ćwiczyć sobie.
Nic sobie nie dopowiedziałam, bo nie odnosiłam się konkretnie do Twojego dziecka/dzieci Fakt jest taki, że dziecko nie powinno zbyt długo przebywać w foteliku samochodowym, niezależnie od tego czy tam będzie spać, bawić się czy co tam sobie wymyśli. Same dziewczyny o tym tutaj pisały. Dodatkowo tiny love też jest od 0 w górę.

Generalnie uważam, że inne potrzeby będzie miała mama mieszkająca w mieszkaniu, a inne ta, która ma spory dom i chce się z dzieciaczkiem przemieszczać. Pewnie każda z nas sama pewnie po czasie oceni, które zakupy były trafione, a które kompletnie nie.
Z drugiej strony znam rodziców którzy mają mieszkanie niecałe 40m^ i przydał im się zarówno kosz, jak i łóżeczko. Leżaczek też mają i mała go uwielbia Każdemu wedle potrzeb
Stary 2016-04-20, 17:36   #816
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Generalnie uważam, że inne potrzeby będzie miała mama mieszkająca w mieszkaniu, a inne ta, która ma spory dom i chce się z dzieciaczkiem przemieszczać. Pewnie każda z nas sama pewnie po czasie oceni, które zakupy były trafione, a które kompletnie nie.
Z drugiej strony znam rodziców którzy mają mieszkanie niecałe 40m^ i przydał im się zarówno kosz, jak i łóżeczko. Leżaczek też mają i mała go uwielbia Każdemu wedle potrzeb
Ja na moich 48m2 nie wyobrażam sobie nie mieć leżaczka
Stary 2016-04-20, 17:39   #817
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
na czczo 93
po 1h 164
po 2h 162
chyba lipa..

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Nic sobie nie dopowiedziałam, bo nie odnosiłam się konkretnie do Twojego dziecka/dzieci Fakt jest taki, że dziecko nie powinno zbyt długo przebywać w foteliku samochodowym, niezależnie od tego czy tam będzie spać, bawić się czy co tam sobie wymyśli. Same dziewczyny o tym tutaj pisały. Dodatkowo tiny love też jest od 0 w górę.

ja mam małe mieszkanie..trochę ponad 50m2,ale jak uda mi się Młoda połozyć na kimono to wole mieć Ja na oku, bo w sypialni pewnie kot się umości, więc nie będę mogła wyjść.. a poza tym ładne te kosze.. ale nie wiem czy kupię..może własnie ten hamak..do zabaw/aktywności będzie podłoga..
Stary 2016-04-20, 17:43   #818
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przy synku kupiłam masę niepotrzebnych rzeczy, wszystko wydawało mi się niezbędne, w efekcie dużo rzeczy sprzedalam/ oddałam prawie nieużywanych. Miałam i leżaczek- bujaczek i huśtawkę. Bez sensu. Obu się pozbyłam. Teraz zamiast kolejnego trepa stojącego w domu, czyli np leżaczka, będę używać w razie potrzeby fotelika samochodowego, bo też się buja. I wydaje mi się jakoś lepiej wyprofilowany niż te leżaczki. Mój syn nienawidził leżaczka od pierwszych chwil, więc pozbyłam się bez żalu i nie planuję teraz.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
ja miałam hustawkę fisher prica elektryczną i byłam mega zadowolona, dziecko jeszcze bardziej
Planuję nadal używać.

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:

A swoją drogą kupuję to : http://allegro.pl/brodzik-basenik-dl...773&bi_lpy=413 i będę się wylegiwać w lecie niczym hipopotamica pod drzewkiem i wpierdzielać magnumy
ooo też muszę kupić, bo nasz się przebił
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 17:44   #819
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Masz cukrzyce ciążową, dwa wyniki masz nieprawidłowe (na czczo i po 2h). To teraz do ginekologa i do diabetologa i kciuki by dietka dała radę
A dlaczego ten cukier przez godzinę spadł tylko o 2 jednostki?

Jutro idę do poradni, skierowanie już mam. Podobno tam się rano rejestruje a po południu już jest wizyta więc będę od razu coś wiedzieć bez czekania.
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 17:47   #820
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
fajne zakupy a groszki cudowne

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Ładne rzeczy, za 10 zł to można jednak kupować.

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Babygirl a ja sie zaczełam zastanawiać czy aby na pewno dobrze wybrałam kolor! No ale teraz mnie utwierdziłaś!

Offtopując to od dzis w ikei -15% na rosliny i doniczki do 2.05. Jakby ktoś chciał
Przyszedł mi sms o promocji w ikei tyle że w mojej mieścinie nie ma Ikei bardzo się cieszę ze zmiany koloru kulek więc na pewno to dobry wybór...
Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

chwalę go , bo od tych paru dni jak leżę nie mogę się nadziwić jak daje radę..głupia ja..wszytsko sama zawsze, bo zrobię najlepiej..yhy

Wbrew pozorom oni sobie świetnie radzą jak leżałam w szpitalu to okazało się że mój tż potrafi nawet prać

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Śliczniaste! zaraz też wrzuce moje ostatnie :P
Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Sprobuje tez z kiwi juz wszystkie rady sobie spisalam
A wrzucam tez moje ostatnie zakupy, oczywiscie bez rozu sie nie obeszlo zakupy rowniez ponizej 10zl :P
Śliczniaste!!! i portfel nie ucierpiał

Cytat:
Fajne zakupy byłam też dzisiaj w Biedrze, ale były tylko te kulki z granatem. Niestety nie wpadłam na to, by zapytać czy mają coś na magazynie

Rozchwytywane były u nas jakoś leżą, nie cieszą się specjalnym powodzeniem bo do wyboru do koloru nadal.

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
ale cudne! a ten pajacyk w serduszka
U mńie sa lumpki 2 na krzyż i nie ma takich fajnych ciuszków

Też pochwalę się ciuszkami i cieniutkim kocykiem, a co! nie będę gorsza
świetne są! a te żyrafki...
Stary 2016-04-20, 17:58   #821
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Dzisiaj u mnie piękne słonce i cieplutko
Wybyłam sama na zakupy spacerkiem. Mam blisko nawet. Poczyniłam zakupy dla maluszka w charity shopie. Kazde ubranko za funciaka normalnie nie mogłam sie powstrzymać.
Dodaje fote.

I jeszcze mój brzuchol z wczoraj Czuje sie coraz wieksza!
Teraz odczuwam wyraznie jak mi sie przekręca w środku

Sorki, ze nie piszę częsciej, ale nadal ogarniam się. Czytam jednak na bieząco.

Takie ksiazki to jednak trzeba przyjmowac z duzym dystansem

Jakie ja mam szczescie, ze do kosza mam dwa kroki bo stoją u mnie w ogródku Co do wielorazowych to sie zastanawiałam, ale pozniej uznałam, ze nie bede miala ich gdzie suszyć

Ja uwielbiam jasne wnetrza, mój salon ma jasne bezowe sciany i jasne meble

Nie dziwie się, to jak pić cała szklankę likieru

Ja tez bede zaglądała często bo można znależć ledwo używane rzeczy. Za długo taki maluszek ubranek nie ponosi to nie zdąrzy zniszczyć.
ale super, ładnie rośniecie
świetne body w paseczki reszta też

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
brzuszek widac ,że rośnie..
ja to stwierdzam,że mój to mikrus jednak..
Cytat:
To poprosimy zdjęcie
O to to!
Stary 2016-04-20, 18:04   #822
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
na czczo 93
po 1h 164
po 2h 162
te wyniki wskazują na cukrzycę - norma na czczo to 92 (więc masz niewiele ponad normę), norma po 1 h - 180 (więc tu spoko) a norma po 2h - 153 (Twój wynik 162 właśnie wskazuje na cukrzycę ciążową). Cukrzycę rozpoznają na podstawie nieprawidłowego wyniku na czczo i tego po 2h więc dobrze, że dostałaś skierowanie do poradni. Teraz lekarz albo skieruje do dietetyka albo położna wytłumaczy dokładnie jaką dietę stosować.

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 18:11   #823
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czytam wasze listy i nie ma tam jednego punktu ,nad którym ja sie zastanawiam. Co sądzicie o śmietnikach na na odpady,, toksyczne,, czyt . pampery z kupką? Zastanawiam się nad takim śmietnikiem gdyż nie mam możliwości każdorazowo wywalać brudnego pampersa (mieszkam na 1p do śmietnika mam dosyć daleko, i nie zostawie malucha samego żeby szybko wywalić pampera). Mieszkanie mam dosyć małe i zapaszki łatwo się roznoszą Zastanawiam się nad śmietnikiem na pampersy i znalazłam taki, który każdą pieluche z osobna owija w worek i w ten sposób zamyka szczelnie zapachy. Co o tym sądzicie? Mam na myśli ten model https://www.feedo.pl/tommee-tippee-s...z-na-pieluchy/
Mam juz w domu dokladnie taki sam Kupilam nieuzywany w charity shopie za 2 f
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 18:11   #824
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja chciałam kolyske/kosz, zeby moc spokojnie dziecko położyć poza sypialnią. Samej bedzie mi ciężko przenosic łóżeczko w ciagu dnia. Znajoma poleciła lezazek tiny 3w1. Nie widzialam jeszcze ba żywo, ale bardzo nam sie spodobał. Cena mniej. Ale jesli ktokolwiek zaoferuje sie z prezentem dla Bobo to dowie sie o lezaczku (jesli po obejrzeniu na żywo nadal będzie sie nam podobał).
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 18:13   #825
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Ja kupowałam woreczki zapachowe paklanki i pieluchy z kupą w nie ładowałam, śmieci wynosiłam po prostu, kiedy zapełnilam kosz. Oczywiście teraz szkoda mi kasy na takie pieroły jak woreczki zapachowe, używam zwykłych woreczkow plastikowych tych większych. Ale woń kupy się z nich nie wydostaje. Śmieci raz dziennie mąż wyrzuca.

U noworodków wszystkich i niemowlaków kp kupa może być przy każdej zmianie pieluchy, ja nie wyobrażam sobie tego spierać z wielorazowych. Nie jest wcale łatwo sprać plamy z kupy (pomijając fakt, ze najpierw trzeba ręcznie usunąć "bohaterkę"). To nie dla mnie :P Ale podziwiam zapał.

Ja mam duzo woreczkow na kupy psa Nadadza sie i do pieluch w razie W
Stary 2016-04-20, 18:15   #826
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
oj tak, gacie ciążowe uwielbiam nic nie ciśnie, nic nie gniecie... też mam jedne z C&A i jedne z H&M. Natomiast więcej kupować nie zamierzam.

A co do glukozy to dla mnie bardziej przypominało właśnie rozwodniony lukier, taki jak na babeczki gęste toto, słodkie... no ale obym nie musiała już powtarzać, bo się pochlastam

I oczywiście nie sprawdzę sobie moich wyników w Internecie, bo zapomniałam karteczki z numerem badań- brawo ja

produkujecie tyle postów, że nie sposób każdego czytać od deski do deski z takim samym zaangażowaniem człowiek by musiał cały dzień z oczami wlepionymi w monitor siedzieć, bo jak zniknie na jakiś czas to zaległości są trudne do nadrobienia;p

hahaha dokładnie

Ale fotelik samochodowy nie jest całkowicie płaski, a bujaczek z tiny love tak. Z tego co czytałam to malutkie dziecko nie powinno leżeć/spać ze zgiętymi pleckami i m.in dlatego nie zaleca się długich podróży w foteliku. Takiego leżaczka, który nie jest rozkładany na płasko bym nie kupiła, ale tiny love jest moim zdaniem dobrą opcją. Tym bardziej dla rodziców, którzy chcą mieć dziecko cały czas przy sobie w domu

Jak widać glukoza mi nie taka straszna, bo zjadłam już babeczkę z budyniem i owocami i teraz czaję się na loda chciałam Wam polecić jeszcze lody na patyku Arietta obsypane migdałami. Jak dla mnie w smaku to samo co Magnum z migdałami, a prawie 3 razy tańsze
Z lidla? Właśnie na nie złożyłam zamówienie Magnumy są pyszne ale 4 zeta

Cytat:

No i koniec. CHCĘ!!!

Cytat:
To ja to widziałam!

Powiedz, że kobiecie w ciąży się nie odmawia
I ja byłam w temacie Tija powinnyśmy dostać order! No dobra mogą być brawa...

Też chcę leżaczek ten tiny love o którym piszecie, podobno rewelka Też zapoluję na używkę

Dziewczyny tak sie strasznie boje tej cukrzycy, że odwlekam odbiór wyników... Wiem źle robie ale normalnie paraliż!
Zuzia - 29.07.2016 19:01
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 18:25   #827
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Nie polecam jeść tak duzo kiwi bo moze wywołać uczulenie. Wiem po sobie jak kiedyś jadłam dwie szt. dziennie i skończyło sie ostrym swędzeniem i wysypka. Jedno starczy w zupelnosci a na zatwardzenie polecam siemię lniane - jest genialne ja pije codziennie rano naczczo przed posiłkiem. Ze tak powiem jestem w toalecie zawsze o tej samej godzinie
Jem duzo owocow, w tym kiwi i nigdy nie mialam zadnego uczulenia - a owoce u nas ida na kilogramy dziennie
Ostatnio sie smialam nawet, ze jak przyjada dzieci szwagierki to chyba zaloze jakis abonament na farmie...

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
ktoś pisał o thermo mixie - używacie?

koleżanka właśnie do mnie dzwoniła, że ma w niedziele prezentacje w domu i pytała się czy nie chce do niej przyjść i popatrzeć.

Idz Ja tez mialam taka prezentacje

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Od kiedy waga pokazala 199kg nie waze się.

s. u. k. a.
Ta waga

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Do zeszłego tygodnia od początku ciąży przybrałam trochę ponad 3kg, a teraz, tak nagle, bez zapowiedzi, 7 dni po wizycie cały, okrąglutki 1kg

jutro sprawdzę czy to efekt obiadu czy jednak wpływ magnumów

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

dobrze że o tym przypomniałaś, już mi się weselej zrobiło

moja za to pisze że mam za duże BMI i za mało nawodniona jestem

przypomniał mi się jakiś urywek zapytania na jednym z forum - dziewczyna w którymś miesiącu ciąży pisała, że boi sie pić, żeby nie utopić dziecka.

Moja waga mowi, ze jestem za niska
Stary 2016-04-20, 18:27   #828
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Witam witam w środę rano !!

Byłam na tej szkole i powiem Wam, że jestem mega zadowolona. Trzy godziny pierwsze spotkanie trwało, grupa malutka (4 dziewczyny) no i prowadzi ją moja znajoma. Z większością rzeczy się zgadzam, parę rzeczy powiedziała o których nie miałam pojęcia (ale ja sie mało znam na macierzyństwie) no i generalnie bardzo sympatycznie, śmiesznie i w ogóle wypas. Na następnych zajeciach warsztaty z karmienia piersią i w planach np wizyta w szpitalu ( w którym większość z nas będzie rodzić), pójdziemy poznać jak wygląda wszystko od podszewki. Moim zdaniem super ta szkoła i w dodatku na NFZ.

Zrobione
Fotka usunięta

Kurde no z tą kukurydzą nie pomyślałam... powiem Ci, ze z mojego to mądra bestia bo kukurydzę przeważnie zostawiał

A do pierścionka hahaha
Ten Twój TŻ to prawdziwy jajcarz
Fajna taka mała grupa. Ja bardzo polecam SR a jak jeszcze są za darmo to naprawdę warto

Cytat:
Za każdym razem, jak uwierzę, że mam szansę pożegnać się z wymiotami, one wracają ze zdwojoną siłą

bardzo współczuję

Cytat:
Do zeszłego tygodnia od początku ciąży przybrałam trochę ponad 3kg, a teraz, tak nagle, bez zapowiedzi, 7 dni po wizycie cały, okrąglutki 1kg

jutro sprawdzę czy to efekt obiadu czy jednak wpływ magnumów

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

dobrze że o tym przypomniałaś, już mi się weselej zrobiło

moja za to pisze że mam za duże BMI i za mało nawodniona jestem

przypomniał mi się jakiś urywek zapytania na jednym z forum - dziewczyna w którymś miesiącu ciąży pisała, że boi sie pić, żeby nie utopić dziecka.
U mnie podobnie z wagą. W ciąży z synem na tym etapie też mocno przybierałam, potem wzrost wagi nie był tak intensywny. Mam nadzieję, że teraz będzie lepiej
Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Zmobilizowałyście mnie i zadzwoniłam do szkoły rodzenia przy szpitalu, który wstępnie wybrałam. Miła Pani poinformowała mnie, że maja wolne terminy na...wrzesień
Nie wiem, co mam teraz zrobić
wow, niezłe terminy

Cytat:
Wybyłam sama na zakupy spacerkiem. Mam blisko nawet. Poczyniłam zakupy dla maluszka w charity shopie. Kazde ubranko za funciaka normalnie nie mogłam sie powstrzymać.
Dodaje fote.

Jakie ja mam szczescie, ze do kosza mam dwa kroki bo stoją u mnie w ogródku Co do wielorazowych to sie zastanawiałam, ale pozniej uznałam, ze nie bede miala ich gdzie suszyć

Ja tez bede zaglądała często bo można znależć ledwo używane rzeczy. Za długo taki maluszek ubranek nie ponosi to nie zdąrzy zniszczyć.
pięknie rośniecie i fajne ciuszki

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 18:38   #829
florencee
Zadomowienie

Cytat:
A czy zamiast kosza mojżesza nie mozecie używać tego nosidła z wózka? W sensie tego wkładanego do gondoli? To w sumie to samo przecież.

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

O tego w sensie

O tym nie pomyślałam, a może to jest opcja dobra. Wózek będę raczej trzymała w mieszkaniu.
Na pewno coś mi się przyda do leżenia dla dziecka w ciągu dnia, ja mam 70 metrów i taki kosz bym nosiła po domu, leżaczka nie planowałam. No i w nocy też, bo łóżeczko mi się nie zmieści do sypialni (na upartego się zmieści, ale będzie trochę słabo, drzwi się nie będą do końca otwierały i takie tam niedogodności), a do łóżka naszego będę się chyba bała brać dziecko. Dlatego myślałam o koszu na początek, a czy to musi być akurat kosz to nie wiem właśnie.

Cytat:

No i koniec. CHCĘ!!!

Też chcę leżaczek ten tiny love o którym piszecie, podobno rewelka Też zapoluję na używkę

Dziewczyny tak sie strasznie boje tej cukrzycy, że odwlekam odbiór wyników... Wiem źle robie ale normalnie paraliż!

Odbierz, będzie z głowy, trzymam kciuki żeby było ok.

Ech, ja jestem strasznie zasmarkana, źle wyglądam, wiecie jak jest, nos czerwony, z oczu lecą łzy, włosy brzydkie, bo leżę od rana. Zamówiliśmy sobie z mężem pizzę, żeby nie gotować dziś. Tak siedzimy i zajadamy i wtem dzwoni domofon - teściowie zrobili nam niespodziankę i wpadli! Kurczę wiadomo że miło, ale chciałabym wiedzieć że przyjadą chociaż te 15 minut wcześniej. Parę razy już tak wpadli na spontanie i dwa razy już byłam akurat chora, raz wymiotowałam, a dwa razy "przyłapali" nas na jedzeniu pizzy i pytali co tak słabo jemy... :P Może jestem jakimś sztywniakiem, ale ja jestem przyzwyczajona do zapowiadania się.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 18:45   #830
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość

O to to!

Cytat:

daj namiar jak masz odbiór on-line, sprawdzę i Ci powiem

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
O tym nie pomyślałam, a może to jest opcja dobra. Wózek będę raczej trzymała w mieszkaniu.
Na pewno coś mi się przyda do leżenia dla dziecka w ciągu dnia, ja mam 70 metrów i taki kosz bym nosiła po domu, leżaczka nie planowałam. No i w nocy też, bo łóżeczko mi się nie zmieści do sypialni (na upartego się zmieści, ale będzie trochę słabo, drzwi się nie będą do końca otwierały i takie tam niedogodności), a do łóżka naszego będę się chyba bała brać dziecko. Dlatego myślałam o koszu na początek, a czy to musi być akurat kosz to nie wiem właśnie.

Odbierz, będzie z głowy, trzymam kciuki żeby było ok.

Ech, ja jestem strasznie zasmarkana, źle wyglądam, wiecie jak jest, nos czerwony, z oczu lecą łzy, włosy brzydkie, bo leżę od rana. Zamówiliśmy sobie z mężem pizzę, żeby nie gotować dziś. Tak siedzimy i zajadamy i wtem dzwoni domofon - teściowie zrobili nam niespodziankę i wpadli! Kurczę wiadomo że miło, ale chciałabym wiedzieć że przyjadą chociaż te 15 minut wcześniej. Parę razy już tak wpadli na spontanie i dwa razy już byłam akurat chora, raz wymiotowałam, a dwa razy "przyłapali" nas na jedzeniu pizzy i pytali co tak słabo jemy... :P Może jestem jakimś sztywniakiem, ale ja jestem przyzwyczajona do zapowiadania się.
to chyba też jestem sztywniakiem.. nie lubię takich "nalotów".. krępuje mnie kiedy jestem nieogarnięta , a jeszcze nieogar wokół to już w ogóle..do mnie wpadła dziś teściowa, tak na chwilę czy coś potrzebuję..widzę, że kuka prawo - lewo co by tu zaproponować, ale było w miarę czysto, wychodząc zerka do zlewu w kuchni, a tam dwa talerze po śniadaniu i dwa kubki i mówi, że mi zmyje naczynia
wiem,że z troski,ale ..
Stary 2016-04-20, 18:47   #831
warszawianka109
Raczkowanie

Wczoraj zadzwoniła do mnie teściowa, że jej koleżanka z pracy ma do oddania rzeczy po swojej córeczce i dziś je nam podrzuci...

no takiej ilości to się nie spodziewałam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
warszawianka109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 18:53   #832
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
Wczoraj zadzwoniła do mnie teściowa, że jej koleżanka z pracy ma do oddania rzeczy po swojej córeczce i dziś je nam podrzuci...

no to bedziesz miala zajęcie zeby to wszystko posortowac

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 19:33   #833
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

te o których piszę są w Biedronce. Ale lody z Lidla też lubię

Cytat:

o rany nie cierpię takich niezapowiedzianych wizyt;/ teraz to jeszcze pół biedy, bo jestem cały czas w domu. Ale my często mieliśmy takie naloty w dniach, kiedy wracaliśmy z pracy o 19. I tekst "nie dzwoniliśmy, że przyjedziemy, bo byście sprzątali, a na pewno zmęczeni jesteście" No kurna nie, po 10h poza domem w ogóle nie jesteśmy zmęczeni...

Cytat:

[/COLOR]
to chyba też jestem sztywniakiem.. nie lubię takich "nalotów".. krępuje mnie kiedy jestem nieogarnięta , a jeszcze nieogar wokół to już w ogóle..do mnie wpadła dziś teściowa, tak na chwilę czy coś potrzebuję..widzę, że kuka prawo - lewo co by tu zaproponować, ale było w miarę czysto, wychodząc zerka do zlewu w kuchni, a tam dwa talerze po śniadaniu i dwa kubki i mówi, że mi zmyje naczynia
wiem,że z troski,ale ..
widzę, że jest nas więcej moja teściowa ma dodatkowo nosa do sytuacji, kiedy kompletnie nie chce nam się ogarniać zwykle to właśnie wtedy "przejeżdża obok";p

Cytat:

Ale fajnie Sporą część wyprawki masz z głowy
Stary 2016-04-20, 19:40   #834
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

o żesz..powodzenia...

ehm.. oficjalnie ogłaszam co następuje...
moje bystre oko spostrzegło,że nieco zmienił się układ sił w zestawieniu top gaduł, co zostało skrzętnie owiane milczeniem przez uczestniczące w zaciekłej dyskusji mamy sierpniowe..

TOP GADUŁY
Orange_tree1 381
Piernik Torunski 335
tija93 326
Krefetka 297
TinkerrBell 295
dla zwycięscy..

Stary 2016-04-20, 19:47   #835
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Dodaje fote.

Właśnie myślałam dziś o Tobie. Chciałam Ci tylko napisać, że jak będziesz u położnej to poproś o formularz MAT B1 - to sie wysyła do Job Center kiedy składa się papiery o macierzyński
Stary 2016-04-20, 19:52   #836
virginia
Zakorzenienie

Śliczne ciuszki, dziewczyny!!! warszawianka109 a jak fajnie spakowane!

Wpadłam tylko na chwilę się pochwalić, że będziemy mieli dziewczynkę!!!! Waży już 642 g i podobno ma bardzo długie nogi . Co do imienia zastanawiamy się nad Kasią . Z mniej wesołych wiadomości - niestety ciśnienie dalej mam wysokie więc muszę dalej brać leki.
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 19:55   #837
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:

Wow!
Powodzenia w przebieraniu Wyprawkę masz z głowy

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Wpadłam tylko na chwilę się pochwalić, że będziemy mieli dziewczynkę!!!! Waży już 642 g i podobno ma bardzo długie nogi . Co do imienia zastanawiamy się nad Kasią . Z mniej wesołych wiadomości - niestety ciśnienie dalej mam wysokie więc muszę dalej brać leki.
Gratuluję dziewczynki Spora córa Najważniejsze, że zdrowiutka Dbaj o siebie

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 19:59   #838
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Ja na moich 48m2 nie wyobrażam sobie nie mieć leżaczka
Ja z Oliwią miałam 39m A leżaczek był dla mnie wybawieniem Zwłaszcza jak już była starsza - i nie chciała zostawać w łóżeczku jak ja np byłam w kuchni.

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:

Jutro idę do poradni, skierowanie już mam. Podobno tam się rano rejestruje a po południu już jest wizyta więc będę od razu coś wiedzieć bez czekania.

Bo tak się właśnie objawia insulinoodporność
Stary 2016-04-20, 19:59   #839
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:

wow!!
będzie w czym wybierać

a jak tam ten wózek hartan? spodobał Ci się ? czy jednak nie polecasz?

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 20:04   #840
tija93
Zakorzenienie

Byliśmy w Pepco i tatuś wybrał pierwsze ubranko dla córeczki

Cytat:

Tego to Ci nie powiem, bo niestety nie wiem. Dobrze, że tak szybko wizyta Nie masz dużych przekroczeń, ale niestety jest to już cukrzyca.

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
te wyniki wskazują na cukrzycę - norma na czczo to 92 (więc masz niewiele ponad normę), norma po 1 h - 180 (więc tu spoko) a norma po 2h - 153 (Twój wynik 162 właśnie wskazuje na cukrzycę ciążową). Cukrzycę rozpoznają na podstawie nieprawidłowego wyniku na czczo i tego po 2h więc dobrze, że dostałaś skierowanie do poradni. Teraz lekarz albo skieruje do dietetyka albo położna wytłumaczy dokładnie jaką dietę stosować.
Jeden z tych trzech jak jest nieprawidłowy świadczy o cukrzycy, nie tylko na czczo i po 2h

Cytat:

I ja byłam w temacie Tija powinnyśmy dostać order! No dobra mogą być brawa..
Ja jednak wolałabym order

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Moja waga mowi, ze jestem za niska
Moja też to pokazuje

Cytat:
Przede wszystkim zdrówka Dobrze, że nam nie grożą niezapowiedziane wizyty

Cytat:

Wooow!

Cytat:
o żesz..powodzenia...

ehm.. oficjalnie ogłaszam co następuje...
moje bystre oko spostrzegło,że nieco zmienił się układ sił w zestawieniu top gaduł, co zostało skrzętnie owiane milczeniem przez uczestniczące w zaciekłej dyskusji mamy sierpniowe..

TOP GADUŁY
Orange_tree1 381
Piernik Torunski 335
tija93 326
Krefetka 297
TinkerrBell 295
dla zwycięscy..

Myślę, że na pewno zauważyłybyśmy gdybyś Ty miała pierwsze miejsce

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

modelka mała rośnie!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości