|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
![]() Potrafiła też np 0 4 rano się podnieść i nie mieć ochoty na spanie, teraz śpi do 6.15-6.30, szaleństwem jest 7
|
|
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Łóżeczko i przewijak
Pierwsza wersja to miało wejść razem do sypialni, ale nie ma tyle miejsca
|
#663 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ kazał koniecznie położyć żabę i ją przykryć
W sumie jak pomyślę ileeee jeszcze trzeba kupić to nie jesteśmy gotowi
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny w trójce w audycji "za a nawet przeciw" temat dot. in vitro..teraz sie zaczyna
|
|
|
|
#666 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#667 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ziuta a nie mówiłam Super bardzo się cieszę, że jednak się udało (oczywiście przejrzałam link do bloga od ciebie, i przeraża mnie fakt że pokój śliczny ale zawalony zabawkami, no dużo się dzieje - mnie tez to czeka czego nie znosze!)Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248529/ Offtopując to od dzis w ikei -15% na rosliny i doniczki do 2.05. Jakby ktoś chciał ![]() Cytat:
a w łóżeczku wasza Żaba!!!
Zuzia - 29.07.2016 19:01 Edytowane przez LunaLov Czas edycji: 2016-04-20 o 12:16 |
|||
|
|
|
#668 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
witam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to świetujemy Myślałam, że będę w tym tygodniu sadzić warzywka a tu zimno
|
|
|
#669 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Za taką cenę warto wziąć ten przewijak
|
|
#671 | |||||
|
Zakorzenienie
|
bo biorę macierzyński na 12 miesięcy, więc 80proc płatne..
Cytat:
Cytat:
już mam listę do ikea..ale wiesz najpierw droga do wrocł (ok1h), potem tam spacer, jakis obiad, powrót..na razie odpuszczam.. do wizyty..a wtedy mam nadzieję usłyszę pomyslne inform. Cytat:
![]() ![]() chwalę go , bo od tych paru dni jak leżę nie mogę się nadziwić jak daje radę..głupia ja..wszytsko sama zawsze, bo zrobię najlepiej..yhy Cytat:
Cytat:
Krefetka to słuchamy razem..jak będziesz dzwonić do trójeczki to pozdrów Piernika |
|||||
|
|
|
#672 |
|
Zadomowienie
|
Oj tak... Mam szczera i wielka nadzieje, ze nie uda im sie ta transakcja sprzedaży mieszkania. Jeżeli chodzi o ta kasę na L4 to jestem w firmie rok dopiero i na początku miałam inna kasę niz teraz w sumie to dwa razy mi podnosili wiec mysle ze to jest tym spowodowane. No cóż. Jakos damy radę.
TZ idzie dzisiaj na rozmowe o prace do innej firmy ktora dzwoniła do niego sama w sumie. Zobaczymy moze uda sie ze na lepszych warunkach i mniej godzin niz teraz... Wiec moze i my będziemy mieli co świętować. Co do ruchów to u mnie Julka wczesniej była z lewej a teraz głownie z prawej ja czuje czasami czuje przy pępku ale w większości to bardzo nisko. Stad tez brzuch mam nisko i moze dlatego jeszcze nie jest taki duzy... ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Pierniku a Twoja mała jak jest położona? Bo pamietam ze pisałaś ze wagę maja prawie taka sama i jesteśmy praktycznie w tym samym "wieku"ciazy |
|
|
|
#673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za rozmowę o pracę TŻta!
|
|
#674 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czytam wasze listy i nie ma tam jednego punktu ,nad którym ja sie zastanawiam. Co sądzicie o śmietnikach na na odpady,, toksyczne,, czyt . pampery z kupką? Zastanawiam się nad takim śmietnikiem gdyż nie mam możliwości każdorazowo wywalać brudnego pampersa (mieszkam na 1p do śmietnika mam dosyć daleko, i nie zostawie malucha samego żeby szybko wywalić pampera). Mieszkanie mam dosyć małe i zapaszki łatwo się roznoszą Zastanawiam się nad śmietnikiem na pampersy i znalazłam taki, który każdą pieluche z osobna owija w worek i w ten sposób zamyka szczelnie zapachy. Co o tym sądzicie? Mam na myśli ten model https://www.feedo.pl/tommee-tippee-s...z-na-pieluchy/
|
|
|
|
#675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeszcze dużo czasu do sierpnia więc zdążysz z zakupami. zawsze wierzyłam w umiejętności swojego męża, a oddanie u moich obowiązków pozwoliło mi jeszcze bardziej docenić jego "wkład" jeszcze bardziej. dzwonić nie będę... nie lubię wypowiadać się publicznie ![]() ale pozdrawiam Cię tutaj Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-04-20 o 12:39 |
|
|
|
|
#676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała w 18tc była poprzecznie miednicowo, teraz główką w dół, ale wg lekarza dziecko w ciągu dnia 40x zmienia pozycje na tym etapie.. a jak nisko czujesz? bo ja wysokości biodra prawego lub jeśli po środku to jeszcze ciut niżej Cytat:
|
||
|
|
|
#677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"zapachy" zaczynają się dopiero jak dieta dziecka jest urozmaicana papkami. Pytanie jak duży jest ten śmietnik i jaką objętość pieluch przyjmie. No i ile kosztują te woreczki do obwijania bo pieluchy idą na tony... |
|
|
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja nie wierzyłam w swojego..serio...ale też chyba nie miała takiej motywacji.. wiedziałam,że znajdziesz jakąś błyskotliwą wymówkę
|
|
|
|
|
#679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przeważnie przy lewej pachwinie i tuż nad spojeniem a wewnątrz to czasami czuje jakby mi sie miała przez szyjkę przebić na zewnątrz - bardzo nieprzyjemne. A teraz na przykład czuje pod pępkiem troche i nad spojeniem sie wierzga
|
|
|
|
|
#680 |
|
Zadomowienie
|
melduję: cudowny kapuśniaczek zjedzony.
Wciągnęłabym kawkę i delicje ale nie mam
|
|
|
|
#681 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zjadam zawsze cale. Albo sobie kroje na talrzu albo jako paste do kanapki. Tylko sole i pieprze Omnomnomnomn....Ja zaczelam ciaze przy 80-81 kg. Jak mi zdiagnozowano cukrzyce 2 mce temu to bylo jakies 83,5. Na ostatniej wizycie bylo 83,75, a teraz czuje, ze moglo dojsc ok 0,5 kilo. Na mojej wadze doszlo No ale ostatni tydzien to prawie dwa magnumy dziennie![]() ![]() Ale juz odstawione bo ostatnie 3 dni mialam cukier na czczo troche za wysoki. Wiec wracam na dobre tory Ja jem 5 glownych posilkow plus snacki. 1wsze sniadanie - to co pokazalam, prawie codziennie wyglada podobnie. 2gie sniadanie bardziej nabialowe - czesto jakis serek wiejski z warzywami albo owocami jesli jestem w pracy a jak jestem w domu to ide na zupe krem do pobliskiego sandwich baru Obiad - znow jakis kawalek miesa, duzo zielonych warzyw - dzis np piers pieczona w warzywach, brokuly i wezme sobie ziemniaczka z tutejszej stolowki Na podwieczorek zazwyczaj mam owoce i tutaj pozwalam sobie na te o wiekszym IG - banan np do tego pomarancza albo jablko - jak sie nie najem to zagryzam orzechami. Kolacja jak nic w domu nie zrobia to jakas proteinowa znowu - jajka plus warzywa np. No i jak nie grzesze to jest wtedy idealnie A podgryzam sobie borowki, maliny, jablka, i orzechy - orzechy maja bardzo niskie IG, a sa sycace ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U noworodków wszystkich i niemowlaków kp kupa może być przy każdej zmianie pieluchy, ja nie wyobrażam sobie tego spierać z wielorazowych. Nie jest wcale łatwo sprać plamy z kupy (pomijając fakt, ze najpierw trzeba ręcznie usunąć "bohaterkę"). To nie dla mnie :P Ale podziwiam zapał. |
|
|
|
|
#683 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rany serio zazdroszczę tym co do połowy nic nie tyją ja jestem w 21t4d i juz 6(!) kg na plusie![]() Cytat:
też planuję zakupy po majówce, ale jak widzę jak dziewczyny wklejają te śliczne ubranka to muszę się bardzo powstrzymywać żeby nie popłynąć ![]() Cytat:
tylko trudno znaleźć takie idealnie dojrzałe niestety.
|
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
położna w punkcie pomiarów się śmiała kiedyś, ze Na odległość czuć, kto wcina pepti albo nutramigen.
|
|
|
|
|
#685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#686 |
|
Zadomowienie
|
śmietnik mieści do 28pieluch wkłady- worki na allegro można kupić za ok 20zł /wkład - z opinii wyczytanych na necie jeden wkład starcza na ok 1miesiąc (wiadomo pewnie zależy odczestotliwości zużywania pieluch) można też troszke przypszczedzic i wywalac do niego tylko te z kupką bo te osikane to specjalnie nie smierdza
|
|
|
|
#687 | |
|
Zadomowienie
|
Witam witam w środę rano !!
Byłam na tej szkole i powiem Wam, że jestem mega zadowolona. Trzy godziny pierwsze spotkanie trwało, grupa malutka (4 dziewczyny) no i prowadzi ją moja znajoma. Z większością rzeczy się zgadzam, parę rzeczy powiedziała o których nie miałam pojęcia (ale ja sie mało znam na macierzyństwie) no i generalnie bardzo sympatycznie, śmiesznie i w ogóle wypas. Na następnych zajeciach warsztaty z karmienia piersią i w planach np wizyta w szpitalu ( w którym większość z nas będzie rodzić), pójdziemy poznać jak wygląda wszystko od podszewki. Moim zdaniem super ta szkoła i w dodatku na NFZ. Cytat:
![]() Fotka usunięta ![]() Kurde no z tą kukurydzą nie pomyślałam... powiem Ci, ze z mojego to mądra bestia bo kukurydzę przeważnie zostawiał ![]() A do pierścionka hahaha Ten Twój TŻ to prawdziwy jajcarz
|
|
#688 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#689 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z zakupami tez jestem w lesie i oglądam mech Cytat:
Pierniku nie wiem czy się nie mylę ale chyba we Wrocławiu ikea uruchomiła zakupy on line... ale nie dam sobie ręki uciąć, wydaje mi się że był Wrocek, Łódz i Wa-wa. Musze poszukać info. Na stronie info http://www.ikea.com/pl/pl/meblenatelefon/index.html
Zuzia - 29.07.2016 19:01 Edytowane przez LunaLov Czas edycji: 2016-04-20 o 13:26 |
||
|
|
|
#690 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I to może zmienię chociaż. ![]() Wyczytałam też, że chyba za bardzo szaleję z kofeiną, teraz sobie nie żałuję herbaty w chorobie, niby robię słabą i z torebki, ale dzieciak jakiś taki nadzwyczajnie pobudzony chyba. To teraz jadę na samym wrzątku, nawet dobre z cytryną i miodem. :PCo do kosza i pieluch, myślałam że je ładować do woreczków i dawać do normalnego kosza, a mąż będzie latał na śmietnik. ![]() Czytałam też o wielorazowych i jestem w 100% pewna, że to nie dla mnie.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

mnie ruchy nie budzą, ani nie przeszkadzają w zaśnięciu, jestem zbyt zmęczona, żeby mi przeszkadzały.

Pierwsza wersja to miało wejść razem do sypialni, ale nie ma tyle miejsca 
Super bardzo się cieszę, że jednak się udało (oczywiście przejrzałam link do bloga od ciebie, i przeraża mnie fakt że pokój śliczny ale zawalony zabawkami, no dużo się dzieje - mnie tez to czeka czego nie znosze!)

Seweryn Krajewski - Nie Jesteś Sama teraz leci
jak dla mnie to trochę brakuje i już sama nie rozumiem tego... 

za rozmowę o pracę TŻta!
dzwonić nie będę... nie lubię wypowiadać się publicznie

Ważyłam się rano i mam 59 kg, czyli o 1 kg mniej niż przed ciążą 
<3
To teraz jadę na samym wrzątku, nawet dobre z cytryną i miodem. :P