Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-21, 13:06   #991
gosiaczkam
Raczkowanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość

Kurcze my mamy nadal problemy z imieniem dla maluszka. TZ powiedział, ze Mikołaj bedzie zbyt trudny dla tubylców i bedą skracać Miki, Niki (ja nienawidzę myszki miki i bedzie mi sie za bardzo kojarzyć) takze znowu nie wiem.

TZ chce wybrac pare imion i spytac sie rodziny jakie sie podobają. Ja za bardzo nie chcę bo to będzie tak, ze to ktos wybierze, a pozniej bedzie sie szczycic, ze to on/ona wybrali :/ nie wiem jak wyplenić ten pomysł z jego głowy. Chcę zeby to był nasz własny, prywatny wybór
Może dajcie sobie teraz chwilę czasu na wstrzymanie a może nóż widelec imię samo się znajdzie/przyjdzie. Na siłę też nie ma co szukać.
U nas z imieniem o dziwo poszło gładko... a myślałam że dla dziewczynki będę miała wielki kłopot bo mało mi się podoba

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Nawet nie wiesz, jak mnie to pociesza, już myślałam, że jestem jakaś dziwna i tylko mnie to brzydziło :P
Fuj coś czuję że mnie też będzie to brzydzić. Przy takich rzeczach zawsze mam wrażliwy żołądek. Ile tak trzeba czzekać na odpadnięcie?

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Właśnie się skapnęła, że ja dzisiaj mam 24+0

Tija Ty się pilnuj bo jesteś moim wyznacznikiem tygodni . Dokładnie mam tydzień mniej niż Ty

Edytowane przez gosiaczkam
Czas edycji: 2016-04-21 o 13:16
gosiaczkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 13:12   #992
tija93
Zakorzenienie

Talantea dajcie teraz na wstrzymanie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Byłam u lekarza, na szczęście nie angina - ale znowu wirus :/ przepisała mi tym razem tantum verde i syrop islandzki jak nie przejdzie przez weekend to antybiotyk. Wiec bede znowu sie kurować.

Konsultowałam z ginekologiem swoim mowil ze tantum verde jest w porzadku a jesli antybiotyk to duomox.

Kupiłam od razu w aptece glukozę 75g musze przynieść - 5,80. Strasznie duzo tego
Czemu chcą Ci dać na wirusa antybiotyk?

gosiaczkam dobrze, już się będę pilnować
Stary 2016-04-21, 13:15   #993
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam u lekarza, na szczęście nie angina - ale znowu wirus :/ przepisała mi tym razem tantum verde i syrop islandzki jak nie przejdzie przez weekend to antybiotyk. Wiec bede znowu sie kurować.

Konsultowałam z ginekologiem swoim mowil ze tantum verde jest w porzadku a jesli antybiotyk to duomox.

Kupiłam od razu w aptece glukozę 75g musze przynieść - 5,80. Strasznie duzo tego
antybiotyk? przy infekcji wirusowej?
grzej się pod kołdrą, herbata z sokiem malinowym, cytryna, imbir, miód, czosnek..inhalacje, okłady..będzie dobrze..

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Uffff... nadrobiłam Was!!! Praca zdecydowanie nie sprzyja byciu na bieżąco z wizażem

Byłam dzisiaj 2gi raz u dentysty, zaczynam się przyzwyczajać... potem za ciosem poszłam na krew (miałam samą toxo do zrobienia) i... prawie zemdlałam bo mi krew nie chciała z żyły lecieć ale na szczęście się udało i cała i zdrowa wróciłam do pracy

Tak patrzę na Wasze wyprawki i po cichu zazdroszczę... myśmy ostatnio byli w Auchan pooglądać te ciuszki i ..... jakoś nie umiem nic kupić. Przez internet łatwiej, dlatego czekam teraz na paczkę ze smyka Taka auto-terapia żeby zacząć się oswajać

gratulacje! super, że się tak szybko udało

Zdecydowanie nie jesteś sama, ja też nie wyobrażam sobie trzymać kikuta na pamiątkę

Jest jeszcze zamiennik Tantuma - Uniben. My zawsze go kupujemy, moim zdaniem jest smaczniejszy a działanie takie samo. No i cena niższa
a czemu masz trudność z kupowaniem?
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 13:24   #994
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
Może dajcie sobie teraz chwilę czasu na wstrzymanie a może nóż widelec imię samo się znajdzie/przyjdzie. Na siłę też nie ma co szukać.
U nas z imieniem o dziwo poszło gładko... a myślałam że dla dziewczynki będę miała wielki kłopot bo mało mi się podoba

Fuj coś czuję że mnie też będzie to brzydzić. Przy takich rzeczach zawsze mam wrażliwy żołądek. Ile tak trzeba czzekać na odpadnięcie?

Tija Ty się pilnuj bo jesteś moim wyznacznikiem tygodni . Dokładnie mam tydzień mniej niż Ty
My czekaliśmy ze 2,5 tyg Ale to dlatego, ze zaczęłam od octaniseptu. Samym spirytem szybciej by poszło.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

My dzis 22t0d
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 13:31   #995
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
a czemu masz trudność z kupowaniem?
Jakoś nie umiem po prostu... patrzę na te ciuszki i nic nie czuję. I potem mi z tym źle i chcę już odejść od regału jakoś nie umiem się zachwycać małymi ubrankami.... Na chwilę obecną jest to dla mnie bardziej obowiązek niż przyjemność, mam nadzieję że to się zmieni z biegiem czasu.
Stary 2016-04-21, 13:35   #996
kasia_ruda
Zakorzenienie

Na Wikipedii chyba najbardziej kompletną lista imion. Niektóre mega wykrecone, ale jak w tych typowych nic się nie podoba, to dobra alternatywa.
https://pl.m.wiktionary.org/wiki/Indeks:Polski_-_Imiona

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Jakoś nie umiem po prostu... patrzę na te ciuszki i nic nie czuję. I potem mi z tym źle i chcę już odejść od regału :p: jakoś nie umiem się zachwycać małymi ubrankami.... Na chwilę obecną jest to dla mnie bardziej obowiązek niż przyjemność, mam nadzieję że to się zmieni z biegiem czasu.
Nic na siłę. Jak ci się włączy instynkt wicia gniazda, to ogarniesz to w moment. Poczekaj, masz sporo czasu jeszcze. Nawet (tfu tfu) leżąc w szpitalu można super wyprawkę przez neta skompletować. Więc nie zmuszaj się.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Jakoś nie umiem po prostu... patrzę na te ciuszki i nic nie czuję. I potem mi z tym źle i chcę już odejść od regału :p: jakoś nie umiem się zachwycać małymi ubrankami.... Na chwilę obecną jest to dla mnie bardziej obowiązek niż przyjemność, mam nadzieję że to się zmieni z biegiem czasu.
Nic na siłę. Jak ci się włączy instynkt wicia gniazda, to ogarniesz to w moment. Poczekaj, masz sporo czasu jeszcze. Nawet (tfu tfu) leżąc w szpitalu można super wyprawkę przez neta skompletować. Więc nie zmuszaj się.
Stary 2016-04-21, 13:38   #997
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Jakoś nie umiem po prostu... patrzę na te ciuszki i nic nie czuję. I potem mi z tym źle i chcę już odejść od regału jakoś nie umiem się zachwycać małymi ubrankami.... Na chwilę obecną jest to dla mnie bardziej obowiązek niż przyjemność, mam nadzieję że to się zmieni z biegiem czasu.

Tez tak mam. Podobają mi sie zakupy dziewczyn ale sama nie mam weny na zakupy.

Może trzeba to przeczekać?
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 13:42   #998
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Rzeczywiscie czapeczka zabawna
Gratuluje zakupów.

Kurcze my mamy nadal problemy z imieniem dla maluszka. TZ powiedział, ze Mikołaj bedzie zbyt trudny dla tubylców i bedą skracać Miki, Niki (ja nienawidzę myszki miki i bedzie mi sie za bardzo kojarzyć) takze znowu nie wiem.

TZ chce wybrac pare imion i spytac sie rodziny jakie sie podobają. Ja za bardzo nie chcę bo to będzie tak, ze to ktos wybierze, a pozniej bedzie sie szczycic, ze to on/ona wybrali :/ nie wiem jak wyplenić ten pomysł z jego głowy. Chcę zeby to był nasz własny, prywatny wybór

Obstawiam imiona Tomek,Daniel, Mateusz. Proste w wymowie i uniwersalne tylko kazde kojarzy mi sie z kolegami z klasy Popularne imiona w moim roczniku.
Ewentualnie Mikołaj bedzie na drugie.
TZ nie lubi udziwnionych imion tylko proste. Czyli odpada Maksym, Konrad czy Gabriel według niego.

Wydaje mi się, ze o imie bedzie dłuzsza wojna
oby wojna krótko trwała

Jak byłam w anglii to na mojego Mikołaja bardziej wołali Nikolas. A na syna w norwegii w przedszkolu wołają Miko, ja też bardziej wolę wołać Miko niż Miki

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
We wtorek byłam:
- u endokrynolog - wyszłam z nadczynnosci ale pani doktor mówi, ze jak nic zaraz przelecę na niedoczynnosc
- na usg - Mała miała sprawdzane serduszko i przepływy - wszystko ok
to uważaj na tarczycę
super, że z małą wszystko dobrze.

Pierniczku poród lotosowy to taki, że nie odcina się pępowiny i dziecko kilka dni leży a obok niego łożysko

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 13:42   #999
superhuman
Zadomowienie

echh nie wiem tak mi powiedziała zresztą dzwoniłam skonsultować się ze swoim prowadzącym ginem i powiedział, że takie ciągłe chorowanie nie jest dobre i jak nbie przejdzie to faktycznie wziąć ten antybioityk więc już jestem głupia NO NIC! po prostu muszę zrobić wszystko, żeby jednak przeszło.

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość

Ale wiecie, że ja też tak mam? Wyszliśmy w poniedziałek z wizyty - no wszystko ok i mowiłam, że jak będzie wszystko ok to coś kupię. I tak byliśmy w dwóch sklepach ale nic nie kupiłam. Nie wiem z czego to wynika. A jak w końcu już trzeba będzie kupić to będe na zwoleniniu z groszami na koncie
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 13:43   #1000
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam mieszane uczucia, niby fajnie kupować ciuszki, ale nie czuje wielkiej ekscytacji jeszcze. Tyle co wiem, ze trzeba więc powoli ogarniam.

natalia_23

Znalazłam imię Tobiasz. Nieco lepiej brzmii niz zwykły Tomasz.
Ma tez ciekawe znaczenie i historie biblijną z archaniołem Rafałem (imię TZta). Moze da sie przekonać dzięki tej historii.

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-04-21 o 13:49
Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 13:45   #1001
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Ale wiecie, że ja też tak mam? Wyszliśmy w poniedziałek z wizyty - no wszystko ok i mowiłam, że jak będzie wszystko ok to coś kupię. I tak byliśmy w dwóch sklepach ale nic nie kupiłam. Nie wiem z czego to wynika. A jak w końcu już trzeba będzie kupić to będe na zwoleniniu z groszami na koncie
Ufff cieszę się że nie jestem jedyna Ja tak jak mówiłam, zamówiłam na próbę kilka rzeczy ze Smyka i zobaczymy... czy się nimi zajmę czy odłożę na półkę i niech leżą To drugie chyba bardziej prawdopodobne
Stary 2016-04-21, 13:57   #1002
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Nawilżacz wg mnie jest strasznie ważny. Tylko nie na zimną parę, bo to siedlisko syfu, jak już kupować, to z jonizacją i opcją ciepłej mgiełki. U nas codziennie wieczorem przy usypianiu włączamy na kilkanaście minut.

Co do inhalatora, to jestem wielką fanką, już parę razy inhalacje solą fizjologiczną mi syna wyprowadziły z infekcji. Tylko trzeba patrzeć, żeby to byl inhalator z opcją nebulizacji.
O właśnie!

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Witam
Dziewczynki poszłam dzisiaj do lekarza zwykłego a dokładniej do peiatry bo nie ma innego u nas i dostałam skierowanie do diabetologa , i nie wiecie jak sie ciesze bo jade na 14 jestem juz umówiona ,bo na skierowaniu miałam pilne . Rozmawiałam już przez telefon z Panią dietetyk i mam przyjechac wcześniej bo Pani chce mnie przeszkolić w sprawie odżywiania sie jupiiii

Po powrocie ssie odezwe Buziaki i nadrobie Was ,bazgrolicie ze hej nie idzie za Wami nadążyć

Cytat:
Serio? Myslałam, że to norma. Nawet w tych albumach o dzieciach jest miejsce na kikut. Na mnie wszyscy wsiedli, że jak mogłam tego nie zostawić
Pierwsze słyszę, nawet bym na to nie wpadła. U mnie to nie przejdzie - ja jestem mało sentymentalna, romantyzmu też u mnie brak. Jakieś książeczki z pierwszym obciętym kosmykiem włosów itd - to nie dla mnie

Cytat:
Ja jeszcze nie kupuje rzeczy zrobionych w Chinach, nie popieram tamtejszej gospodarki niszczącej środowisko.
Nie odnosi sie to tylko do ubranek, ale wszystkich produktów jakie kupujemy.
Oczywiscie ciuszki dla dziecka tylko 100% bawełna.

Zapomniałam się pochwalić ze dzisiaj u mnie skonczony 25 tydzien
Przymierzałam dzisiaj ciuchy na lato i juz w nich wyglądam ogromnie

aniula83
swietne wiesci, trzymaj się
Da się ? Mam wrażenie, że już teraz to wszystko mejd in czajna ...
Cytat:
We wtorek byłam:
- u endokrynolog - wyszłam z nadczynnosci ale pani doktor mówi, ze jak nic zaraz przelecę na niedoczynnosc

Kurczę, jakoś mi się kicha
Stary 2016-04-21, 13:59   #1003
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Da się ? Mam wrażenie, że już teraz to wszystko mejd in czajna ...
Trzeba szukac, ale da się Jestem juz przyzwyczajona do sprawdzania metek.

Stary 2016-04-21, 14:04   #1004
florencee
Zadomowienie

Rany, ale miałam akcję. Jak Wam już się żaliłam jestem chora i starałam się wykurować łagodnymi środkami, leżąc, a jakby się pogorszyło, miałam iść do lekarza po antybiotyk. No to się chyba załatwiłam.
Z pracy zadzwonili, że muszę jeszcze coś pilnie do dzisiejszego popołudnia zrobić w tej sprawie co 2 tygodnie temu jeździłam do informatyka (kwestia poklikania w systemie komputerowym - niezwiązane w ogóle z obowiązkami zawodowymi, tylko chodzi o mój wniosek o przeniesienie bliżej domu). Informatyk mówił mi, że jakby coś jeszcze wyskoczyło do zrobienia, mogę to załatwić w tej samej instytucji, ale u mnie w mieście, żebym nie musiała jeździć kilkadziesiąt kilometrów do mojej pracy. No ale tak łatwo nie było, nabiegałam się po mieście, bo mnie poodsyłali, na początku nie dało się tego zrobić. Jestem wykończona, rozbolało mnie gardło i paskudnie kaszlę. To nie wiem co będzie z tym wykurowaniem się. ;/Ale udało się to zrobić w systemie i moja sprawa będzie rozpatrywana, bo jakbym tego dziś nie załatwiła, to nie mogłaby ruszyć z miejsca - nie miałam wyboru.

Cytat:
Co do karty rossne to ja zgarnęlan ta oliwkę z baby dream za 0,01zl bardzo mi podpasowala a normalnie kosztuje chyba 15.

A powiedz co Ci powiedział odnośnie tego twardnienia? Bo mi wlasnie powiedział to samo przy badaniu w poniedziałek i powiedział ze z tego względu mam sie szykować na zwolnienie - mam przyjść za 3 tyg i juz na zwolnienie prawdopdoobnie. A Tobie cos w związku z tym rwardnieniem zalecił?
Mi tylko kazał brać oprócz tego asparagin 3x1
Mi nie kazał nic brać, ale może dlatego że Aspargin 3x1 juz wcześniej mi zalecił na zespół niespokojnych nóg i cały czas tak zażywam. Zwolnienie przedłużył. Kazał zrobić 2 razy badanie krwi CRP, bo mówił że twardnienie może być wywołane jakąś infekcją i miałoby ją wykryć to badanie, ale już raz je zrobiłam i wyszło w normie.

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Witam
Dziewczynki poszłam dzisiaj do lekarza zwykłego a dokładniej do peiatry bo nie ma innego u nas i dostałam skierowanie do diabetologa , i nie wiecie jak sie ciesze bo jade na 14 jestem juz umówiona ,bo na skierowaniu miałam pilne . Rozmawiałam już przez telefon z Panią dietetyk i mam przyjechac wcześniej bo Pani chce mnie przeszkolić w sprawie odżywiania sie jupiiii

Po powrocie ssie odezwe Buziaki i nadrobie Was ,bazgrolicie ze hej nie idzie za Wami nadążyć
Super! Świetnie, że to załatwiłaś, napisz potem co diabetolog powiedział.

Cytat:
Ja jeszcze nie kupuje rzeczy zrobionych w Chinach, nie popieram tamtejszej gospodarki niszczącej środowisko.
Nie odnosi sie to tylko do ubranek, ale wszystkich produktów jakie kupujemy.
Oczywiscie ciuszki dla dziecka tylko 100% bawełna.

Przymierzałam dzisiaj ciuchy na lato i juz w nich wyglądam ogromnie

aniula83
swietne wiesci, trzymaj się
Brawa za skończony 25.!

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Wstawiam moje wczorajsze zdobycze wydałam za wszystko zawrotne 30zl... Czapka mnie rozwaliła
Bardzo fajne.

Cytat:
We wtorek byłam:
To bardzo dobrze! Może nie wejdziesz w niedoczynność, trzymam kciuki.

Cytat:

(...)

Cytat:
echh nie wiem tak mi powiedziała zresztą dzwoniłam skonsultować się ze swoim prowadzącym ginem i powiedział, że takie ciągłe chorowanie nie jest dobre i jak nbie przejdzie to faktycznie wziąć ten antybioityk więc już jestem głupia NO NIC! po prostu muszę zrobić wszystko, żeby jednak przeszło.

Wiem, że czasem przy wirusach jest jakieś nadkażenie bakteryjne i wtedy daje się antybiotyk. Dobrze że masz to omówione też ze swoim ginekologiem. Życzę zdrówka.

A u mnie dziś 22+0 tak w ogóle.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 14:07   #1005
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:

bgratulacje

Cytat:
Wstawiam moje wczorajsze zdobycze wydałam za wszystko zawrotne 30zl... Czapka mnie rozwaliła
słodkie
W sobotę znowu jedziemy z mężem do galerii coś upolować dla Małej

Cytat:
We wtorek byłam:
super wieści!
Cytat:
za skończony 24 tydzień Jakoś tak wygodniej mi liczyć skończone
PS. Uwielbiam tego brokuła!

Dziewczyny tak sobie myślę, że pasowałoby chyba wszystkie metki z ciuszków odciąć, bo będą drapać skórę dziecka

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 14:10   #1006
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Co znaczy od ostatniej wizyty, kiedy byłaś na wizycie w ważeniem?

Rano waga mi powiedziała 700g od wizyty w zeszłym tygodniu zatem magnumy lub inne tego typu cudowne smakołyki raz w tygodniu
Dziś na szczęście mam naleśniki z serem wiec tak strasznie smutno mi nie będzie
Jejku ale bym takie naleśniki ale nigdy nie wychodzi mi smażenie.
O właśnie macie jakąś sprawdzona patelnie do polecenia?
Szukam od jakiegos czasu...

Cytat:
No wiesz!

Zaraz Ci pokaże Pierniczka Na środku: http://www.dziecijedza.com/wp-conten...ierniczki1.jpg
Słodka z niej dziewczyna

Cytat:

Orangee...możesz iść wzmocnić swoją samoocenę w klubie
żeby rozruszać mamuśki powiem , że wrzuciłam dwa gratisy
Wcale sobie nie poprawiłam
Nie ładnie tak dawać mi nadzieję

Cytat:
zmartwiłaś ,mie tym 0,5/tyg.
Ja mam sporo zapasów więc może dzidzia byłaby łaskawa i korzystała z moich zapasów zamiast telepatycznie przesyłać mi info, że muszę jeść magnumy, delicje i inne cudowne słodycze
Mójdz dzidzius też nie ma serca i ciągle mnie na jakies słodkie namawia

Cytat:
przez tą presję musiałam się zrelaksować na allegro..ufff..

sos proponowałam sos.. nie sok
buahahahha
Co kupiłaś?
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 14:12   #1007
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
bgratulacje

słodkie
W sobotę znowu jedziemy z mężem do galerii coś upolować dla Małej

super wieści!

za skończony 24 tydzień Jakoś tak wygodniej mi liczyć skończone
PS. Uwielbiam tego brokuła!

Dziewczyny tak sobie myślę, że pasowałoby chyba wszystkie metki z ciuszków odciąć, bo będą drapać skórę dziecka
Ja wszystko odcinałam i do tej pory większość tnę. Synek ma wrażliwą skórę, więc nie chcę, żeby cokolwiek go podrażniało dodatkowo.
Stary 2016-04-21, 14:14   #1008
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Rany, ale miałam akcję. Jak Wam już się żaliłam jestem chora i starałam się wykurować łagodnymi środkami, leżąc, a jakby się pogorszyło, miałam iść do lekarza po antybiotyk. No to się chyba załatwiłam.
Z pracy zadzwonili, że muszę jeszcze coś pilnie do dzisiejszego popołudnia zrobić w tej sprawie co 2 tygodnie temu jeździłam do informatyka (kwestia poklikania w systemie komputerowym - niezwiązane w ogóle z obowiązkami zawodowymi, tylko chodzi o mój wniosek o przeniesienie bliżej domu). Informatyk mówił mi, że jakby coś jeszcze wyskoczyło do zrobienia, mogę to załatwić w tej samej instytucji, ale u mnie w mieście, żebym nie musiała jeździć kilkadziesiąt kilometrów do mojej pracy. No ale tak łatwo nie było, nabiegałam się po mieście, bo mnie poodsyłali, na początku nie dało się tego zrobić. Jestem wykończona, rozbolało mnie gardło i paskudnie kaszlę. To nie wiem co będzie z tym wykurowaniem się. ;/Ale udało się to zrobić w systemie i moja sprawa będzie rozpatrywana, bo jakbym tego dziś nie załatwiła, to nie mogłaby ruszyć z miejsca - nie miałam wyboru.

Mi nie kazał nic brać, ale może dlatego że Aspargin 3x1 juz wcześniej mi zalecił na zespół niespokojnych nóg i cały czas tak zażywam. Zwolnienie przedłużył. Kazał zrobić 2 razy badanie krwi CRP, bo mówił że twardnienie może być wywołane jakąś infekcją i miałoby ją wykryć to badanie, ale już raz je zrobiłam i wyszło w normie.

Super! Świetnie, że to załatwiłaś, napisz potem co diabetolog powiedział.

Brawa za skończony 25.!

Bardzo fajne.

To bardzo dobrze! Może nie wejdziesz w niedoczynność, trzymam kciuki.

Wiem, że czasem przy wirusach jest jakieś nadkażenie bakteryjne i wtedy daje się antybiotyk. Dobrze że masz to omówione też ze swoim ginekologiem. Życzę zdrówka.

U mnie dziś tak samo i też życzę zdrowia!
Ja też niestety muszę siedzieć w pracy - między ludźmi.
Ale dzisiaj wracam do domu - przymusowy szybki spacer z kejtrem i kładę się do wyra. Jutro od 16 to samo i cały weekend leeeeeżęęę!!!
Stary 2016-04-21, 14:17   #1009
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
To teraz do wyrka i wygrzewaj się

Cytat:

Baardzo nie lubię jak na ciuszkach nie ma metki i nie wiem jaki to rozmiar Te metki zazwyczaj są takie delikatne, że prędzej ten ucięty kawałek co zostanie będzie drapał niż metka Chyba, że byś się bawiła i całą metkę odszyła

Za wszystkie nowe tygodnie!
Stary 2016-04-21, 14:18   #1010
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Jejku ale bym takie naleśniki ale nigdy nie wychodzi mi smażenie.
O właśnie macie jakąś sprawdzona patelnie do polecenia?
Szukam od jakiegos czasu...

Mójdz dzidzius też nie ma serca i ciągle mnie na jakies słodkie namawia

Naleśniki jakoś wychodzą

Patelnia- u mnie ikea 365 fajna bo i do piekarnika taka patelnie mogę wstawić i dopiec.

Ciagle słyszę podszepty żebym sprawdziła czy jakiejś czekolady albo ciacha nie ma w szafce
Stary 2016-04-21, 14:20   #1011
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Naleśniki jakoś wychodzą

Patelnia- u mnie ikea 365 fajna bo i do piekarnika taka patelnie mogę wstawić i dopiec.

Ciagle słyszę podszepty żebym sprawdziła czy jakiejś czekolady albo ciacha nie ma w szafce
Przez was wlasnie zjadlam wafelka grzeska bo mi o czekoladzie przypomniałyscie

Stary 2016-04-21, 14:25   #1012
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
To teraz do wyrka i wygrzewaj się

Baardzo nie lubię jak na ciuszkach nie ma metki i nie wiem jaki to rozmiar Te metki zazwyczaj są takie delikatne, że prędzej ten ucięty kawałek co zostanie będzie drapał niż metka Chyba, że byś się bawiła i całą metkę odszyła

Za wszystkie nowe tygodnie!

No nie wiem, a te "książki" wszyte z boku bluzek? Metki są różne, niektóre są spoko materiałowe np, ale zdarzają się tak ostre, że szkoda gadać. Ja odcinam nożyczkami do paznokci przy samej krawędzi. Dużo firm teraz zamiast metek z rozmiarem ma taki nadruk, to chyba najwygodniejsze.
Stary 2016-04-21, 14:25   #1013
florencee
Zadomowienie

Cytat:
U mnie dziś tak samo i też życzę zdrowia!
Ja też niestety muszę siedzieć w pracy - między ludźmi.
Ale dzisiaj wracam do domu - przymusowy szybki spacer z kejtrem i kładę się do wyra. Jutro od 16 to samo i cały weekend leeeeeżęęę!!!
To piona! I wyleż się koniecznie, ja już się kładę, powalczymy razem o brak konieczności brania antybiotyku.

Co do ubranek, to wracając odebrałam sobie paczkę ze Smyka (skoro już byłam na dworze i było po drodze), u mnie też słabo szło z tymi ciuszkami, może teraz ruszy bardziej dynamicznie.
Stary 2016-04-21, 14:29   #1014
superhuman
Zadomowienie

Mi ciągle mama truje, że "jeszcze zążysz wszystko kupić!" i chyba to mnie troche blokuje? już sama nie wiem
Stary 2016-04-21, 14:39   #1015
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
To ja dopełnię: u nas 23+0

florencee dbaj o siebie. Powinnaś mieć zakaz wychodzenia z łóżka teraz. Zdrowiej

Cytat:
Fajne zdobycze
Cytat:
Co do ubranek, to wracając odebrałam sobie paczkę ze Smyka (skoro już byłam na dworze i było po drodze), u mnie też słabo szło z tymi ciuszkami, może teraz ruszy bardziej dynamicznie.
Może pochwalisz się co tam kupiłaś, pod warunkiem że nie będzie to wymagało wychodzenia z łóżka ?
Cytat:
Ja też nie lubię braku metki z rozmiarem, zwłaszcza w lumpkach
Stary 2016-04-21, 14:44   #1016
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
To ja dopełnię: u nas 23+0

florencee dbaj o siebie. Powinnaś mieć zakaz wychodzenia z łóżka teraz. Zdrowiej

Fajne zdobycze

Może pochwalisz się co tam kupiłaś, pod warunkiem że nie będzie to wymagało wychodzenia z łóżka ?

Ja też nie lubię braku metki z rozmiarem, zwłaszcza w lumpkach
Brawa za 23+0.

Zdążyłam zrobić zdjęcia zakupów przed zalegnięciem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0749.jpg (148,3 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0750.jpg (128,4 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0751.jpg (180,5 KB, 24 załadowań)
Stary 2016-04-21, 14:45   #1017
Aniol1985
Zadomowienie

Ja ogólnie też nie mam jakoś wielkiej chęci na kupowanie tych ciuszków, ale mama mnie przekonała żebym to zrobiła wcześniej bo nie wiadomo jak będe sie czuła w późniejszych tygodniach ciąży. Ten argument do mnie dotarł , gdyż nie mam w sumie nikogo , który w razie czego dokonał za mnie tych zakupów, jasne jest moja mama i moj partner ale nie do końca mam z mamą taki sam gust i wole jednak kupić coś co mi się podoba a mój men heheh już widze tą mine bezradności... Ogólnie wiem , że jak bedzie trzeba dokupić pieluchy jakieś kosmetyki dziecku czy nawer wkładki dla mnie to sobie poradzi ale z ciuszkami nie ma szans. Jasne w sumie zawsze mogła bym zamówić coś z neta , ale u mnie są dostępne takie super rzeczy w lumpkach , że szkoda mi wydawać kasę, którą tak sumiennie odkładałam skoro mogę mieć ciuszki za ułamek ceny nowych a kase przeznaczyć na coś innego dla bobaska.

Ja też szukam patelni, ale nie tych białych ceramicznych- kupiłam pierwszy raz i moja straszny kit. Chyba najbardziej lubie teflonowe ale musi działać na indukcję gryyyy.
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 14:47   #1018
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

My dzis 22t0d

Cytat:
ja nie mam jakieś mega ekscytacji, nie unosze się nad ziemią jak coś kupię..wiem,że muszę to "załatwić" i podchodzę zadaniowo..niektóre ubranka jak przychodzą to wywołują u mnie uśmiech na twarzy,ale nie mam jakieś mega jazdy,że serduszka mi uszami lecą..
mi w sklepach szczerze mówiąc też zakupy nie idą..on-line zdecydowanie łatwiej..z resztą nietylko z dziecięcymi tak mam , ale ze wszytskim..a teraz jeszcze problem z decyzyjnością ciążową dodatkowo utrudniał sprawę w stacjonarnych sklepach..

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
Pierniczku poród lotosowy to taki, że nie odcina się pępowiny i dziecko kilka dni leży a obok niego łożysko
a w jakim celu to się robi?

Cytat:
Ufff cieszę się że nie jestem jedyna Ja tak jak mówiłam, zamówiłam na próbę kilka rzeczy ze Smyka i zobaczymy... czy się nimi zajmę czy odłożę na półkę i niech leżą To drugie chyba bardziej prawdopodobne
ja wszytsko co zamówiłam to obejrzałam i schowałam.jak widać nawet nie rozpakowałam niektórych rzeczy i nie poucinałam papierowych metek.. nie wiem co miałabym z nimi innego robić..

Cytat:

a może alergia się nasila?
miałam parę razy juz pytac jak to CRP wyszło i ciągle mi umykało..dobrze,że dobrze.. mam nadzieję,że sprawy zawodowe ruszą we właściwym kierunku..
za 23tc

Cytat:
no własnie to zależy jakie metki..ja na części ubrań mam nadruk w środku..część jest z podłuznymi miękkimi metkami..

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
wcale sobie nie poprawiłam
Nie ładnie tak dawać mi nadzieję

Co kupiłaś?
dobra dobra..nie kokietuj tu
łapacz snów i sukienkę..czy ja wczoraj pisałam,że jestem spłukana? a potem zrobiłam zakupy na gemini? i jeszcze dziś...to teraz jestem totalnie spłukana..

Cytat:
ja bym się nie opierała..takie głosy mogą być niebezpieczne..szczególni e jak nie zostana wysłuchane..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 14:47   #1019
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Ja ogólnie też nie mam jakoś wielkiej chęci na kupowanie tych ciuszków, ale mama mnie przekonała żebym to zrobiła wcześniej bo nie wiadomo jak będe sie czuła w późniejszych tygodniach ciąży. Ten argument do mnie dotarł , gdyż nie mam w sumie nikogo , który w razie czego dokonał za mnie tych zakupów, jasne jest moja mama i moj partner ale nie do końca mam z mamą taki sam gust i wole jednak kupić coś co mi się podoba a mój men heheh już widze tą mine bezradności... Ogólnie wiem , że jak bedzie trzeba dokupić pieluchy jakieś kosmetyki dziecku czy nawer wkładki dla mnie to sobie poradzi ale z ciuszkami nie ma szans. Jasne w sumie zawsze mogła bym zamówić coś z neta , ale u mnie są dostępne takie super rzeczy w lumpkach , że szkoda mi wydawać kasę, którą tak sumiennie odkładałam skoro mogę mieć ciuszki za ułamek ceny nowych a kase przeznaczyć na coś innego dla bobaska.

Ja też szukam patelni, ale nie tych białych ceramicznych- kupiłam pierwszy raz i moja straszny kit. Chyba najbardziej lubie teflonowe ale musi działać na indukcję gryyyy.

Ikea 365 wiem ze sie powtarzam ale jest dobra, wytrzymała i jest indukcyjna
Stary 2016-04-21, 14:50   #1020
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Brawa za 23+0.

Zdążyłam zrobić zdjęcia zakupów przed zalegnięciem.
bardzo ładne ciuszki w naszym stylu. Moja mama bardzo lubi te marynarskie motywy.Wczoraj oglądaliśmy wózki i w ogóle nie byłam zdziwiona, że zakochała się w tym, mi też sie on podoba ale nie az tak jak mojej mamie. http://www.wozkitako.com.pl/wozki/vela.jpg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg vela.jpg (55,2 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez Aniol1985
Czas edycji: 2016-04-21 o 14:53
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości