|
|
#991 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
U nas z imieniem o dziwo poszło gładko... a myślałam że dla dziewczynki będę miała wielki kłopot bo mało mi się podoba ![]() Cytat:
Tija Ty się pilnuj bo jesteś moim wyznacznikiem tygodni
Edytowane przez gosiaczkam Czas edycji: 2016-04-21 o 13:16 |
||
|
|
|
#992 | |
|
Zakorzenienie
|
Talantea dajcie teraz na wstrzymanie
Cytat:
gosiaczkam dobrze, już się będę pilnować
|
|
#993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
grzej się pod kołdrą, herbata z sokiem malinowym, cytryna, imbir, miód, czosnek..inhalacje, okłady..będzie dobrze.. Cytat:
|
||
|
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- My dzis 22t0d
|
|
|
|
|
#995 |
|
Rozeznanie
|
Jakoś nie umiem po prostu... patrzę na te ciuszki i nic nie czuję. I potem mi z tym źle i chcę już odejść od regału
|
#996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Na Wikipedii chyba najbardziej kompletną lista imion. Niektóre mega wykrecone, ale jak w tych typowych nic się nie podoba, to dobra alternatywa.
https://pl.m.wiktionary.org/wiki/Indeks:Polski_-_Imiona ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez tak mam. Podobają mi sie zakupy dziewczyn ale sama nie mam weny na zakupy. Może trzeba to przeczekać? |
|
|
|
|
#998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak byłam w anglii to na mojego Mikołaja bardziej wołali Nikolas. A na syna w norwegii w przedszkolu wołają Miko, ja też bardziej wolę wołać Miko niż Miki Cytat:
![]() super, że z małą wszystko dobrze. Pierniczku poród lotosowy to taki, że nie odcina się pępowiny i dziecko kilka dni leży a obok niego łożysko
|
|
|
#999 | |
|
Zadomowienie
|
echh nie wiem tak mi powiedziała
zresztą dzwoniłam skonsultować się ze swoim prowadzącym ginem i powiedział, że takie ciągłe chorowanie nie jest dobre i jak nbie przejdzie to faktycznie wziąć ten antybioityk więc już jestem głupia NO NIC! po prostu muszę zrobić wszystko, żeby jednak przeszło. Cytat:
|
|
|
|
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() natalia_23 Znalazłam imię Tobiasz. Nieco lepiej brzmii niz zwykły Tomasz. Ma tez ciekawe znaczenie i historie biblijną z archaniołem Rafałem (imię TZta). Moze da sie przekonać dzięki tej historii.
Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-04-21 o 13:49 |
|
|
|
|
#1001 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tak jak mówiłam, zamówiłam na próbę kilka rzeczy ze Smyka i zobaczymy... czy się nimi zajmę czy odłożę na półkę i niech leżą To drugie chyba bardziej prawdopodobne
|
|
#1002 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam wrażenie, że już teraz to wszystko mejd in czajna ...Cytat:
Kurczę, jakoś mi się kicha
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba szukac, ale da się
Jestem juz przyzwyczajona do sprawdzania metek.
|
|
|
|
#1004 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Rany, ale miałam akcję. Jak Wam już się żaliłam jestem chora i starałam się wykurować łagodnymi środkami, leżąc, a jakby się pogorszyło, miałam iść do lekarza po antybiotyk. No to się chyba załatwiłam.
Z pracy zadzwonili, że muszę jeszcze coś pilnie do dzisiejszego popołudnia zrobić w tej sprawie co 2 tygodnie temu jeździłam do informatyka (kwestia poklikania w systemie komputerowym - niezwiązane w ogóle z obowiązkami zawodowymi, tylko chodzi o mój wniosek o przeniesienie bliżej domu). Informatyk mówił mi, że jakby coś jeszcze wyskoczyło do zrobienia, mogę to załatwić w tej samej instytucji, ale u mnie w mieście, żebym nie musiała jeździć kilkadziesiąt kilometrów do mojej pracy. No ale tak łatwo nie było, nabiegałam się po mieście, bo mnie poodsyłali, na początku nie dało się tego zrobić. Jestem wykończona, rozbolało mnie gardło i paskudnie kaszlę. To nie wiem co będzie z tym wykurowaniem się. ;/Ale udało się to zrobić w systemie i moja sprawa będzie rozpatrywana, bo jakbym tego dziś nie załatwiła, to nie mogłaby ruszyć z miejsca - nie miałam wyboru. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A u mnie dziś 22+0 tak w ogóle.
|
||||||
|
|
|
#1005 | ||
|
Zadomowienie
|
bgratulacjeCytat:
W sobotę znowu jedziemy z mężem do galerii coś upolować dla Małej ![]() Cytat:
za skończony 24 tydzień Jakoś tak wygodniej mi liczyć skończone![]() PS. Uwielbiam tego brokuła! ![]() Dziewczyny tak sobie myślę, że pasowałoby chyba wszystkie metki z ciuszków odciąć, bo będą drapać skórę dziecka
|
|
#1006 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O właśnie macie jakąś sprawdzona patelnie do polecenia? Szukam od jakiegos czasu... Cytat:
![]() Cytat:
Nie ładnie tak dawać mi nadzieję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i też życzę zdrowia!Ja też niestety muszę siedzieć w pracy - między ludźmi. Ale dzisiaj wracam do domu - przymusowy szybki spacer z kejtrem i kładę się do wyra. Jutro od 16 to samo i cały weekend leeeeeżęęę!!! |
|
|
|
|
#1009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Te metki zazwyczaj są takie delikatne, że prędzej ten ucięty kawałek co zostanie będzie drapał niż metka Chyba, że byś się bawiła i całą metkę odszyła ![]() Za wszystkie nowe tygodnie!
|
|
#1010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Naleśniki jakoś wychodzą ![]() Patelnia- u mnie ikea 365 fajna bo i do piekarnika taka patelnie mogę wstawić i dopiec. ![]() Ciagle słyszę podszepty żebym sprawdziła czy jakiejś czekolady albo ciacha nie ma w szafce
|
|
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie wiem, a te "książki" wszyte z boku bluzek? Metki są różne, niektóre są spoko materiałowe np, ale zdarzają się tak ostre, że szkoda gadać. Ja odcinam nożyczkami do paznokci przy samej krawędzi. Dużo firm teraz zamiast metek z rozmiarem ma taki nadruk, to chyba najwygodniejsze. |
|
|
|
|
#1013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do ubranek, to wracając odebrałam sobie paczkę ze Smyka (skoro już byłam na dworze i było po drodze), u mnie też słabo szło z tymi ciuszkami, może teraz ruszy bardziej dynamicznie.
|
|
|
|
|
#1014 |
|
Zadomowienie
|
Mi ciągle mama truje, że "jeszcze zążysz wszystko kupić!" i chyba to mnie troche blokuje? już sama nie wiem
|
|
|
|
#1015 | |||
|
Raczkowanie
|
To ja dopełnię: u nas 23+0
florencee dbaj o siebie. Powinnaś mieć zakaz wychodzenia z łóżka teraz. Zdrowiej Cytat:
Cytat:
?Cytat:
|
|
#1016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zdążyłam zrobić zdjęcia zakupów przed zalegnięciem.
|
|
|
|
|
#1017 |
|
Zadomowienie
|
Ja ogólnie też nie mam jakoś wielkiej chęci na kupowanie tych ciuszków, ale mama mnie przekonała żebym to zrobiła wcześniej bo nie wiadomo jak będe sie czuła w późniejszych tygodniach ciąży. Ten argument do mnie dotarł , gdyż nie mam w sumie nikogo , który w razie czego dokonał za mnie tych zakupów, jasne jest moja mama i moj partner ale nie do końca mam z mamą taki sam gust i wole jednak kupić coś co mi się podoba a mój men heheh już widze tą mine bezradności... Ogólnie wiem , że jak bedzie trzeba dokupić pieluchy jakieś kosmetyki dziecku czy nawer wkładki dla mnie to sobie poradzi ale z ciuszkami nie ma szans. Jasne w sumie zawsze mogła bym zamówić coś z neta , ale u mnie są dostępne takie super rzeczy w lumpkach , że szkoda mi wydawać kasę, którą tak sumiennie odkładałam skoro mogę mieć ciuszki za ułamek ceny nowych a kase przeznaczyć na coś innego dla bobaska.
Ja też szukam patelni, ale nie tych białych ceramicznych- kupiłam pierwszy raz i moja straszny kit. Chyba najbardziej lubie teflonowe ale musi działać na indukcję gryyyy. |
|
|
|
#1018 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mi w sklepach szczerze mówiąc też zakupy nie idą..on-line zdecydowanie łatwiej..z resztą nietylko z dziecięcymi tak mam , ale ze wszytskim..a teraz jeszcze problem z decyzyjnością ciążową dodatkowo utrudniał sprawę w stacjonarnych sklepach.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
miałam parę razy juz pytac jak to CRP wyszło i ciągle mi umykało..dobrze,że dobrze.. mam nadzieję,że sprawy zawodowe ruszą we właściwym kierunku.. za 23tcCytat:
Cytat:
łapacz snów i sukienkę..czy ja wczoraj pisałam,że jestem spłukana? a potem zrobiłam zakupy na gemini? i jeszcze dziś...to teraz jestem totalnie spłukana..ja bym się nie opierała..takie głosy mogą być niebezpieczne..szczególni e jak nie zostana wysłuchane.. |
|||||||
|
|
|
#1019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ikea 365 wiem ze sie powtarzam ale jest dobra, wytrzymała i jest indukcyjna
|
|
|
|
|
#1020 |
|
Zadomowienie
|
bardzo ładne ciuszki w naszym stylu. Moja mama bardzo lubi te marynarskie motywy.Wczoraj oglądaliśmy wózki i w ogóle nie byłam zdziwiona, że zakochała się w tym, mi też sie on podoba ale nie az tak jak mojej mamie. http://www.wozkitako.com.pl/wozki/vela.jpg
Edytowane przez Aniol1985 Czas edycji: 2016-04-21 o 14:53 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.

ale na szczęście się udało i cała i zdrowa wróciłam do pracy 

zresztą dzwoniłam skonsultować się ze swoim prowadzącym ginem i powiedział, że takie ciągłe chorowanie nie jest dobre i jak nbie przejdzie to faktycznie wziąć ten antybioityk więc już jestem głupia 

czerwiec 2015

<3