|
|
#961 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Witam
Dziewczynki poszłam dzisiaj do lekarza zwykłego a dokładniej do peiatry bo nie ma innego u nas i dostałam skierowanie do diabetologa , i nie wiecie jak sie ciesze bo jade na 14 jestem juz umówiona ,bo na skierowaniu miałam pilne . Rozmawiałam już przez telefon z Panią dietetyk i mam przyjechac wcześniej bo Pani chce mnie przeszkolić w sprawie odżywiania sie jupiiii Po powrocie ssie odezwe Buziaki i nadrobie Was ,bazgrolicie ze hej nie idzie za Wami nadążyć
|
|
#962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio? Myslałam, że to norma. Nawet w tych albumach o dzieciach jest miejsce na kikut. Na mnie wszyscy wsiedli, że jak mogłam tego nie zostawić
|
|
|
|
|
#963 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki, nie wpadłam na to aby wygooglować ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
Brawo, dobrze ze tak szybko udało sie znaleźć rozwiazanie. Może wtedy szybko poczujesz sie lepiej |
||
|
|
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze nie kupuje rzeczy zrobionych w Chinach, nie popieram tamtejszej gospodarki niszczącej środowisko.Nie odnosi sie to tylko do ubranek, ale wszystkich produktów jakie kupujemy. Oczywiscie ciuszki dla dziecka tylko 100% bawełna. ![]() Zapomniałam się pochwalić ze dzisiaj u mnie skonczony 25 tydzien Przymierzałam dzisiaj ciuchy na lato i juz w nich wyglądam ogromnie ![]() aniula83 swietne wiesci, trzymaj się
Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-04-21 o 12:17 |
|
|
|
|
#965 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Byłam w tym rossmanie i nic nie kupiłąm :P Mam problem z wyborem. Dawno w klubie nie byłam a tam takie perełki o Was, musze nadrobić i o sobie co nieco napisac
|
|
#966 |
|
Zadomowienie
|
Wstawiam moje wczorajsze zdobycze wydałam za wszystko zawrotne 30zl... Czapka mnie rozwaliła
|
|
|
|
#967 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i masz racje z chińczyzną.. Cytat:
aniula - super.. daj znać co lekarz powie i jak było na wizycie u gina..bo chyba w poniedziałek czy we wtorek miałaś |
|||
|
|
|
#968 | |||
|
Zakorzenienie
|
w ciąży masz 3 % cały czas, potem po narodzinach co 3 miesiące wzrasta o 1% jak zrobić min 6 zakupów ( tak było kiedyś... teraz nie wiem czy to aktualne zasady)
piękne ciuszki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)
|
|
#970 |
|
Zadomowienie
|
jeszcze jak nowki nie wygladaja ale już wyprane i wyprasowane wyglądają całkiem dobrze. W każdym razie nie wyglądają źle. bodziaki kupiłam po 1zł szt, te w szare paski po 2zł bo nóweczka, czapeczka , skarpetusie też po 1zł. Rampersy i śpiochy 3-4zł szt .
|
|
|
|
#971 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluje zakupów. Kurcze my mamy nadal problemy z imieniem dla maluszka. TZ powiedział, ze Mikołaj bedzie zbyt trudny dla tubylców i bedą skracać Miki, Niki (ja nienawidzę myszki miki i bedzie mi sie za bardzo kojarzyć) takze znowu nie wiem. TZ chce wybrac pare imion i spytac sie rodziny jakie sie podobają. Ja za bardzo nie chcę bo to będzie tak, ze to ktos wybierze, a pozniej bedzie sie szczycic, ze to on/ona wybrali :/ nie wiem jak wyplenić ten pomysł z jego głowy. Chcę zeby to był nasz własny, prywatny wybór ![]() Obstawiam imiona Tomek,Daniel, Mateusz. Proste w wymowie i uniwersalne tylko kazde kojarzy mi sie z kolegami z klasy Popularne imiona w moim roczniku.Ewentualnie Mikołaj bedzie na drugie. TZ nie lubi udziwnionych imion tylko proste. Czyli odpada Maksym, Konrad czy Gabriel według niego. Wydaje mi się, ze o imie bedzie dłuzsza wojna
|
|
|
|
|
#973 |
|
Raczkowanie
|
We wtorek byłam:
- u endokrynolog - wyszłam z nadczynnosci - na usg - Mała miała sprawdzane serduszko i przepływy - wszystko ok |
|
|
|
#974 |
|
Raczkowanie
|
bardzo dziękujemy!! Znalazłam na stronie sklep tego sprzedawcy, ale na pierwszy rzut oka nie widzę różnicy.. Dzięki!
|
#975 | ||
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Jeszcze macie trochę czasu. Może przejrzyjcie osobno imiona zróbcie swoje listy i przez kilka dni przeglądajcie je. Tak może wyłoni sie wam imię które przypadnie do gustu. A TZ zawsze możesz powiedzieć ze imię jest dla waszego dziecka i to Wy powinniście je wybrac My tez mamy problem z wyborem na razie jest Filip, ale co słyszymy jakies imię męskie za każdym razem zastanawiamy sie czy może to będzie pasowało. Rodzina pyta sie czy juz wybraliśmy imię ale mowię ze jak juz wybierzemy to najpierw dziecko dowie sie o swoim imieniu. Co prawda złote rady płyną ale nimi sie nie przejmujemy ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
Gratulacje !!! Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-04-21 o 12:42 |
||
|
|
|
#976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#978 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż się boję googlować co to jest poród lotosowy.. Cytat:
Cytat:
nie ma co wróżyć co będzie..najważniejsze,że teraz jest ok..świetne wieści.. |
|||
|
|
|
#979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje wizyty i zdrowego serduszka ![]() Cytat:
Gdyby była dziewczynka to juz bym nie musiała myślec bo by była Klara. ![]() Aniol1985 No własnie pełno naokoło tych typowych imion, ze ciezko się nie powtórzyć. Eli bardzo ładnie brzmi Tez myslałam o Aleksandrze, ale mamy zbyt długie nazwisko.
Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-04-21 o 12:45 |
||
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Eliasz, kurcze, ma to imię coś w sobie wyjątkowego
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#981 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez żyje ta nadzieja. Jak miała byc Klara to może cos podobnego dla syna? Karol? |
|
|
|
|
#982 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie się skapnęła, że ja dzisiaj mam 24+0
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki! Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym siostrzeniec ma tak na drugie. Siostra by mnie jeszcze bardziej znienawidziła Krystian tez odpada bo kojarzy mi sie z kolegą z pracy. Krzysztof ma na imie mąz mojej siostry ciotecznej. Nie ma lekko. Przeglądam imiona w necie i tak naprawdę zaczynam się gubić. ehh Cytat:
![]() No własnie ja tez nie chcę, a TZ mówi, ze warto posłuchać opinii innych. On potrafi być uparty więc bede musiała pewnie powstrzymywać moją irytacje zeby mu nie nawciskac.
|
||
|
|
|
#984 |
|
Zadomowienie
|
Moja mam i teściowa to Elżbiety heheh można by powiedzieć że na cześć babci Eli. Tyle , że moja mam ma uraz bo jak była mała to drugi mąż jej ukochanej babci mówił na nią Eliasz , ogolnie nie przepadali za sobą wiec mamie źle sie to imie kojarzy...
|
|
|
|
#985 | |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Karol to Charles królewskie imię ![]() Ale fakt ze polskie Karol dla chłopca słabo brzmi. |
|
|
|
|
#986 |
|
Rozeznanie
|
Jest teraz promocja w mamissima -15% na whisbeary
|
|
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszyscy bedą mysleli, ze to dziewczynka ![]() Ogólnie uwielbiam bardziej angielskie imiona od typowo polskich. |
|
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#989 |
|
Zadomowienie
|
Byłam u lekarza, na szczęście nie angina - ale znowu wirus :/ przepisała mi tym razem tantum verde i syrop islandzki jak nie przejdzie przez weekend to antybiotyk. Wiec bede znowu sie kurować.
Konsultowałam z ginekologiem swoim mowil ze tantum verde jest w porzadku a jesli antybiotyk to duomox. Kupiłam od razu w aptece glukozę 75g musze przynieść - 5,80. Strasznie duzo tego
|
|
|
|
#990 | |||
|
Rozeznanie
|
Uffff... nadrobiłam Was!!! Praca zdecydowanie nie sprzyja byciu na bieżąco z wizażem
![]() Byłam dzisiaj 2gi raz u dentysty, zaczynam się przyzwyczajać... potem za ciosem poszłam na krew (miałam samą toxo do zrobienia) i... prawie zemdlałam ale na szczęście się udało i cała i zdrowa wróciłam do pracy ![]() Tak patrzę na Wasze wyprawki i po cichu zazdroszczę... myśmy ostatnio byli w Auchan pooglądać te ciuszki i ..... jakoś nie umiem nic kupić. Przez internet łatwiej, dlatego czekam teraz na paczkę ze smyka Taka auto-terapia żeby zacząć się oswajać ![]() Cytat:
super, że się tak szybko udało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
...no day but today... Edytowane przez scoiatael86 Czas edycji: 2016-04-21 o 13:05 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.

nie popieram tamtejszej gospodarki niszczącej środowisko.

bardzo dziękujemy!! Znalazłam na stronie sklep tego sprzedawcy, ale na pierwszy rzut oka nie widzę różnicy.. Dzięki!