|
|
#1081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1082 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam się pochwalić, że i ja dziś dostałam list z zaproszeniem na Preparation for Parenthood sessions. Będą 3 bloki lekcyjne:
1. Labour and Pain relief 2. Early days/Post natal Care 3. Breast Feeding Session Zaplanowane na 3 poniedziałki czerwca Całkiem fajnie Najbardziej obawiam się tego pierwszego w praktyce Dlatego, że to nie do końca mnie dotyczyło w pierwszej ciąży. A poczytałam sobie Kwietniówki i to całe SN to nie taka prosta sprawa![]()
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u midwife, załozyła mi maternity notes.
Pobrała krew, zmierzyła, zwazyła, zmierzyła cisnienie i posluchalismy serducha maluszka. Co do dalszego leczenia umówiła mnie do szpitala na wtorek i mam rozmawiać z endokrynologiem na temat mojej tarczycy i z połoznikiem (obstetrician) o moich lekach i pessarze. Powiedziała mi, że mogą mi wszystkie leki zmienić bo oni tutaj takich nie używają. Jesli na siłe bedą chcieli cos zmieniac i bede czuła, ze to zbyt ryzykowne powiem im, ze bede brala co do tej pory i tyle bo zapas mam. Jedyne co muszą zrobić to zdjąc mi pessar w odpowiednim czasie i badania kontrolne ![]() Zobacze tez czy bedą mi robić wlasne usg. Poprosiłam TZta zeby spojrzał na listę wyprawkową. Powiedział, ze nie chce bo nie ma zamiaru sie załamywać iloscią rzeczy i pieniedzy, które musi wydać. Woli nie wiedzieć i mówił na serio O.o'' TinkerrBell Fajne zajęcia Ja zauwarzyłam na scianie jak czekałam dzisiaj w poczekalni zajęcia tylko dla tatusiów. Moze wyslę TZta :P
Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-04-21 o 19:48 |
|
|
|
#1084 |
|
Zadomowienie
|
Talantea ostatnio dowiedziałam się o całkiem fajny ekologicznych pieluszkach Naty. Podobno można kupić w Morisonie no i oczywiście na amazonie. Na amazonie można założyć sobie abonament na pieluchy i chusteczki i wtedy wychodzi taniej.
A że się interesujesz tematem to pomyślałam, że Ci podrzucę: https://www.amazon.co.uk/Naty-Nature...s=naty+nappies I są też chusteczki - wychodzą chyba taniej niż te Water Wipes o których wspominałam gdzieś tam kiedyś https://www.amazon.co.uk/Nature-Baby...X7D09SKBM9T0BH I muszę Ci jeszcze poszukać linku na darmowe próbki z Bootsa.
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdzies na innym forum tez mi wpadla w oko ta nazwa. Sprawdze sobie. Morrisona niestety mam nieco dalej niz inne sklepy. |
|
|
|
|
#1086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przynajmniej w Szkocji tak jest. Ostatnio czytałam wątek słodkich mam i się z głowę złapałam, jak pisały o igłach do insuliny czy glukometru. ;/ Bo to wszystko kosztuje i zmieniają raz na x czasu. A ja mam zmieniać igłę po każdym użyciu. Np do glukometru zmieniam raz dziennie, do insuliny za każdym razem. Moja babcia wyjechała z dwoma paczkami igieł (200 szt) i dalej jej zbieram bo refundacja jest tam tylko na x sztuk, a akurat igły są dość uniwersalne.
|
|
|
#1087 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też mam wrażenie że jakaś niefortunna ta ciąża - najpierw wymioty, potem przeziębienie i antybiotyk, potem wirusówka i znów wymioty, potem ząb, teraz zatoki...więc nie jesteś sama. Bardzo fajne rzeczy, bardzo w moim guście
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mi dadzą recepte to sprawdze z moim ginem czy jest ok taka zmiana. Poza tym po co mialabym zmieniac jesli im powiem ze leki mam, wystarczy ze mi wpiszą co biore. Karte na leki za darmo mam od dawna bo biore levotyroxyne na tarczyce. |
|
|
|
|
#1089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://www.emmasdiary.co.uk/ Jak się zarejestrujesz to masz kupon albo do Boots albo Argos Podobno czasami ciekawe rzeczy są w tych koszykach Możesz to sobie nawet wyggoglać
|
|
|
#1090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakies darmowe pampersy mi przyszły i chusteczki.
|
|
|
|
|
#1091 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
Bo ja mam tylko ten
|
|
|
#1092 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tylko melduję że żyję, spróbuję trochę Was nadrobić w weekend - żeby nie było że znowu znikam bez słowa
![]() Ostatnie dni mamy trochę napięte bo jeździmy po sklepach i urządzamy pokój chłopakom, a później jestem tak wypruta że nie mam już na nic ochoty. We wtorek byliśmy u gina, chłopy rosną zdrowo, dzisiaj zaczynamy 26tc więc jeszcze tydzień i III trymestr Pozdrawiamy Was mocno!!!
|
#1093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Według nich jestem trudną pacjentką bo mam problemy https://www.magicfreebiesuk.co.uk/fr...-kids-and-baby Tutaj jak poklikasz to wysle cie do roznych stron. Jeszcze tutaj rózne kluby http://www.extremecouponing.co.uk/pr...reebies-guide/ Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-04-21 o 20:19 |
|
|
|
|
#1094 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór gaduły
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale sama sobie winna jestem, bo może ze 4 razy się posmarowałam Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam dziś u dermatologa i okazało się, że mam zapalenie mieszka włosowego na piersi, dostałam jakąś maść do zrobienia w aptece na cito. Pocieszające jest to, że dermatolog powiedziała, że cudownie działa na wszelkie podrażnienia po goleniu bikini ![]() No i cóż, świętuję dziś osiągnięcie "wieku chrystusowego", dlatego zapraszam na ciasto i soczek
|
||||||
|
|
|
#1095 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
będzie w sypialni i mimo że kolor nie pasuje to nawet nie będziemy go malować na biało ![]() A łóżeczko na dole będzie turystyczne, ale dokupimy porządny materac Póki co chyba nie kupujemy monitora oddechu, ale jeszcze czas pokaże. |
|
|
|
|
#1096 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze,ze szybko znalazłas opiekę i się interesują Tobą.. mam nadzieję,że czujesz się właśnie zaopiekowana.. dzięki.. dzis przyszły kolejne trzy paczki.. Cytat:
Cytat:
sto lat sto lat!! pomyślności... p.s. Moj mąż dziś świetuje rok wyżej niż Ty
|
||||
|
|
|
#1097 |
|
Rozeznanie
|
AAA i dostałam zamówienie ze smyka
Nooo i oczywiście dzień bez zakupów dzień stracony... Łóżeczko turystyczne kupiłam online też w smyku
|
|
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Interesować się mną muszą, nie zostawią ciezarnej kobiety bez opieki. Zobacze jak to dalej bedzie, szczególnie po wizycie we wtorek. Opinię o lekarzach w UK mam niestety dosc slabą i patrze na nich bardzo sceptycznie. |
|
|
|
|
#1099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego! |
|
|
|
|
#1100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1101 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, zapowiada się ciekawie. ![]() Cytat:
To mam nadzieję, że nic w Twojej ocenie zbyt ryzykownego nie będą proponować i będziesz zadowolona z opieki. ![]() Mój TŻ też nie chce oglądać listy, mówi żebym ja wszystko wybrała, ale wiem że i tak muszę go nakłonić do wcześniejszego wyrażenia swojej opinii, bo on tak robi, że zostawia mi wolną rękę, a potem kręci nosem. ;D Cytat:
Gratuluję 26. tygodnia! Cytat:
Wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i radości!!!!! ![]() To fajnie że masz diagnozę i taką praktyczną maść.
|
||||
|
|
|
#1102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zuzia - 29.07.2016 19:01 |
|
|
|
|
#1103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciliśmy z tych warsztatów "świadoma mama"
ale było fajnie ![]() Dostaliśmy mnóstwo próbek, czasopisma, było też losowanie nagród i TŻ wygrał paczkę pieluch i sesja jeszcze była zdjęciowa więc czekamy na zdjęcie które mamy dostać na maila A teraz lecę nadrabiać wątek ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
Ale ja na swój nie lubię patrzeć ![]() Cytat:
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
Origa sto lat!!!
|
#1106 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego co najlepsze Origa! Zdrówka i szczęścia
|
|
|
|
#1107 |
|
Rozeznanie
|
Origa, wszystkiego najlepszego ! Samych wspaniałości i dużo radości
Fantasmagori -> do SR chodzisz? Płatna (ile?)? I gdzie? Daj jakiś namiar, bo ja się zbierałam, żeby iść, w sumie nie mogłam się zdecydować, ale chyba się skuszę, czytając, jakie jesteście zadowolone
|
#1108 |
|
Zadomowienie
|
Tak właśnie 100 lat 100 lat zdrowia , zdrowia i jeszcze raz pieniędzy hih.
Edytowane przez Aniol1985 Czas edycji: 2016-04-21 o 22:12 |
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byliśmy na "Świadoma mama" -> https://www.facebook.com/swiadomamama/?fref=ts
|
|
#1110 | ||
|
Zadomowienie
|
Czekamy na filmik
![]() Robią takie rzeczy, na taki artykuł trafiłam http://rodzicielstworadosci.com/ciaz...o-odpepniania/ Cytat:
a teraz mam w zamrażarce podwójne choco ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.

Całkiem fajnie
Dlatego, że to nie do końca mnie dotyczyło w pierwszej ciąży. A poczytałam sobie Kwietniówki i to całe SN to nie taka prosta sprawa

Ja zauwarzyłam na scianie jak czekałam dzisiaj w poczekalni zajęcia tylko dla tatusiów. Moze wyslę TZta :P

Wykąpię się i jednak nadrobię, bo omijają mnie ciekawe info
smaruje sie bardzo często jak już kiedyś pisałam a chyba mi się rozstępy zaczynają robić
Ale sama sobie winna jestem, bo może ze 4 razy się posmarowałam 

<3