Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-21, 19:22   #1081
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Tez tak mam. Podobają mi sie zakupy dziewczyn ale sama nie mam weny na zakupy.

Może trzeba to przeczekać?
Ja mam podobnie. Nie kręcą mnie rozowe ubranka, male spodenki itp.mamy same praktyczne rzeczy, w neutralnych/bezpiecznych kolorach. Sama bawełna. Tylko 2 pierwsze rozmiary. Trzeba kupić i tyle.

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Jakoś nie umiem po prostu... patrzę na te ciuszki i nic nie czuję. I potem mi z tym źle i chcę już odejść od regału jakoś nie umiem się zachwycać małymi ubrankami.... Na chwilę obecną jest to dla mnie bardziej obowiązek niż przyjemność, mam nadzieję że to się zmieni z biegiem czasu.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 19:40   #1082
TinkerrBell
Zadomowienie

Zapomniałam się pochwalić, że i ja dziś dostałam list z zaproszeniem na Preparation for Parenthood sessions. Będą 3 bloki lekcyjne:
1. Labour and Pain relief
2. Early days/Post natal Care
3. Breast Feeding Session

Zaplanowane na 3 poniedziałki czerwca Całkiem fajnie

Najbardziej obawiam się tego pierwszego w praktyce Dlatego, że to nie do końca mnie dotyczyło w pierwszej ciąży. A poczytałam sobie Kwietniówki i to całe SN to nie taka prosta sprawa
Stary 2016-04-21, 19:44   #1083
Talantea
Zakorzenienie

Byłam u midwife, załozyła mi maternity notes.
Pobrała krew, zmierzyła, zwazyła, zmierzyła cisnienie i posluchalismy serducha maluszka.
Co do dalszego leczenia umówiła mnie do szpitala na wtorek i mam rozmawiać z endokrynologiem na temat mojej tarczycy i z połoznikiem (obstetrician) o moich lekach i pessarze.
Powiedziała mi, że mogą mi wszystkie leki zmienić bo oni tutaj takich nie używają.
Jesli na siłe bedą chcieli cos zmieniac i bede czuła, ze to zbyt ryzykowne powiem im, ze bede brala co do tej pory i tyle bo zapas mam.
Jedyne co muszą zrobić to zdjąc mi pessar w odpowiednim czasie i badania kontrolne
Zobacze tez czy bedą mi robić wlasne usg.

Poprosiłam TZta zeby spojrzał na listę wyprawkową. Powiedział, ze nie chce bo nie ma zamiaru sie załamywać iloscią rzeczy i pieniedzy, które musi wydać. Woli nie wiedzieć i mówił na serio O.o''

TinkerrBell

Fajne zajęcia Ja zauwarzyłam na scianie jak czekałam dzisiaj w poczekalni zajęcia tylko dla tatusiów. Moze wyslę TZta :P

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-04-21 o 19:48
Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 19:48   #1084
TinkerrBell
Zadomowienie

Talantea ostatnio dowiedziałam się o całkiem fajny ekologicznych pieluszkach Naty. Podobno można kupić w Morisonie no i oczywiście na amazonie. Na amazonie można założyć sobie abonament na pieluchy i chusteczki i wtedy wychodzi taniej.
A że się interesujesz tematem to pomyślałam, że Ci podrzucę:

https://www.amazon.co.uk/Naty-Nature...s=naty+nappies

I są też chusteczki - wychodzą chyba taniej niż te Water Wipes o których wspominałam gdzieś tam kiedyś

https://www.amazon.co.uk/Nature-Baby...X7D09SKBM9T0BH

I muszę Ci jeszcze poszukać linku na darmowe próbki z Bootsa.
Stary 2016-04-21, 19:50   #1085
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Talantea ostatnio dowiedziałam się o całkiem fajny ekologicznych pieluszkach Naty. Podobno można kupić w Morisonie no i oczywiście na amazonie. Na amazonie można założyć sobie abonament na pieluchy i chusteczki i wtedy wychodzi taniej.
A że się interesujesz tematem to pomyślałam, że Ci podrzucę:

https://www.amazon.co.uk/Naty-Nature...s=naty+nappies

I są też chusteczki - wychodzą chyba taniej niż te Water Wipes o których wspominałam gdzieś tam kiedyś

https://www.amazon.co.uk/Nature-Baby...X7D09SKBM9T0BH

I muszę Ci jeszcze poszukać linku na darmowe próbki z Bootsa.
Dzięki za info.
Gdzies na innym forum tez mi wpadla w oko ta nazwa. Sprawdze sobie. Morrisona niestety mam nieco dalej niz inne sklepy.

Stary 2016-04-21, 19:51   #1086
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Pobrała krew, zmierzyła, zwazyła, zmierzyła cisnienie i posluchalismy serducha maluszka.
Co do dalszego leczenia umówiła mnie do szpitala na wtorek i mam rozmawiać z endokrynologiem na temat mojej tarczycy i z połoznikiem (obstetrician) o moich lekach i pessarze.
Powiedziała mi, że mogą mi wszystkie leki zmienić bo oni tutaj takich nie używają.
Jesli na siłe bedą chcieli cos zmieniac i bede czuła, ze to zbyt ryzykowne powiem im, ze bede brala co do tej pory i tyle bo zapas mam.
Jedyne co muszą zrobić to zdjąc mi pessar w odpowiednim czasie i badania kontrolne

Poprosiłam TZta zeby spojrzał na listę wyprawkową. Powiedział, ze nie chce bo nie ma zamiaru sie załamywać iloscią rzeczy i pieniedzy, które musi wydać. Woli nie wiedzieć i mówił na serio O.o''

TinkerrBell

Fajne zajęcia Ja zauwarzyłam na scianie jak czekałam dzisiaj w poczekalni zajęcia tylko dla tatusiów. Moze wyslę TZta :P
Jeśli Ci zamienią to na taki sam skład tylko pod inną nazwą. No i chyba masz za darmo Przynajmniej w Szkocji tak jest.

Ostatnio czytałam wątek słodkich mam i się z głowę złapałam, jak pisały o igłach do insuliny czy glukometru. ;/ Bo to wszystko kosztuje i zmieniają raz na x czasu. A ja mam zmieniać igłę po każdym użyciu. Np do glukometru zmieniam raz dziennie, do insuliny za każdym razem. Moja babcia wyjechała z dwoma paczkami igieł (200 szt) i dalej jej zbieram bo refundacja jest tam tylko na x sztuk, a akurat igły są dość uniwersalne.
Stary 2016-04-21, 19:53   #1087
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
bardzo ładne ciuszki w naszym stylu. Moja mama bardzo lubi te marynarskie motywy.Wczoraj oglądaliśmy wózki i w ogóle nie byłam zdziwiona, że zakochała się w tym, mi też sie on podoba ale nie az tak jak mojej mamie. http://www.wozkitako.com.pl/wozki/vela.jpg
fajny wózek

Cytat:
Kurcze my mamy nadal problemy z imieniem dla maluszka. TZ powiedział, ze Mikołaj bedzie zbyt trudny dla tubylców i bedą skracać Miki, Niki (ja nienawidzę myszki miki i bedzie mi sie za bardzo kojarzyć) takze znowu nie wiem.

Obstawiam imiona Tomek,Daniel, Mateusz. Proste w wymowie i uniwersalne tylko kazde kojarzy mi sie z kolegami z klasy Popularne imiona w moim roczniku.
Ewentualnie Mikołaj bedzie na drugie.
TZ nie lubi udziwnionych imion tylko proste. Czyli odpada Maksym, Konrad czy Gabriel według niego.

Wydaje mi się, ze o imie bedzie dłuzsza wojna
Podoba mi się Tomek i Mateusz

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Gratulacje!

A ja obudziłam sie w nocy z tak potwornym bólem gardła ze przez godzinę siedziałam i ryczałam. Ciagle cos ostatnio. Nic sie nie uklada. Półtora tygodnia temu byłam na l4 przez wirusa i co znowu wrócił? Masakra jestem załamana. Udało mi sie dobić do lekarza po dwóch godzinach dzwonienia i na 12:30 ide do prsychodzni. Bardzo sie boje Że to angina i ze dostanę antybiotyk podejrzewam ze z naszej majówki beda nici i nigdzie nie pojedziemy. Jestem zła i nam dosyc naprawdę
Dziękuję
Ja też mam wrażenie że jakaś niefortunna ta ciąża - najpierw wymioty, potem przeziębienie i antybiotyk, potem wirusówka i znów wymioty, potem ząb, teraz zatoki...więc nie jesteś sama.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
cdn
Bardzo fajne rzeczy, bardzo w moim guście
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 19:56   #1088
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli Ci zamienią to na taki sam skład tylko pod inną nazwą. No i chyba masz za darmo Przynajmniej w Szkocji tak jest.

Ostatnio czytałam wątek słodkich mam i się z głowę złapałam, jak pisały o igłach do insuliny czy glukometru. ;/ Bo to wszystko kosztuje i zmieniają raz na x czasu. A ja mam zmieniać igłę po każdym użyciu. Np do glukometru zmieniam raz dziennie, do insuliny za każdym razem. Moja babcia wyjechała z dwoma paczkami igieł (200 szt) i dalej jej zbieram bo refundacja jest tam tylko na x sztuk, a akurat igły są dość uniwersalne.
Mimo, ze skład taki sam to bym nadal sie bała.
Jak mi dadzą recepte to sprawdze z moim ginem czy jest ok taka zmiana. Poza tym po co mialabym zmieniac jesli im powiem ze leki mam, wystarczy ze mi wpiszą co biore.
Karte na leki za darmo mam od dawna bo biore levotyroxyne na tarczyce.

Stary 2016-04-21, 19:58   #1089
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za info.
Gdzies na innym forum tez mi wpadla w oko ta nazwa. Sprawdze sobie. Morrisona niestety mam nieco dalej niz inne sklepy.
Mam jeszcze to

http://www.emmasdiary.co.uk/

Jak się zarejestrujesz to masz kupon albo do Boots albo Argos Podobno czasami ciekawe rzeczy są w tych koszykach Możesz to sobie nawet wyggoglać
Stary 2016-04-21, 20:00   #1090
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Mam jeszcze to

http://www.emmasdiary.co.uk/

Jak się zarejestrujesz to masz kupon albo do Boots albo Argos Podobno czasami ciekawe rzeczy są w tych koszykach Możesz to sobie nawet wyggoglać
Juz jestem zapisana na wszystkich tego typu stronach Jakies darmowe pampersy mi przyszły i chusteczki.

Stary 2016-04-21, 20:03   #1091
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Mimo, ze skład taki sam to bym nadal sie bała.
Jak mi dadzą recepte to sprawdze z moim ginem czy jest ok taka zmiana. Poza tym po co mialabym zmieniac jesli im powiem ze leki mam, wystarczy ze mi wpiszą co biore.
Karte na leki za darmo mam od dawna bo biore levotyroxyne na tarczyce.
Myślę, że nie masz się co bać. Po prostu tutaj są inne firmy farmaceutyczne i tyle. Jak masz wystarczająco dużo leków, to nie ma sensu brać innych - bo później i tak się tego mnóstwo wyrzuca

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Juz jestem zapisana na wszystkich tego typu stronach Jakies darmowe pampersy mi przyszły i chusteczki.
To podziel się innymi linkami Bo ja mam tylko ten
Stary 2016-04-21, 20:04   #1092
justynkie
Wtajemniczenie

Ja tylko melduję że żyję, spróbuję trochę Was nadrobić w weekend - żeby nie było że znowu znikam bez słowa
Ostatnie dni mamy trochę napięte bo jeździmy po sklepach i urządzamy pokój chłopakom, a później jestem tak wypruta że nie mam już na nic ochoty.
We wtorek byliśmy u gina, chłopy rosną zdrowo, dzisiaj zaczynamy 26tc więc jeszcze tydzień i III trymestr

Pozdrawiamy Was mocno!!!

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 20:05   #1093
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że nie masz się co bać. Po prostu tutaj są inne firmy farmaceutyczne i tyle. Jak masz wystarczająco dużo leków, to nie ma sensu brać innych - bo później i tak się tego mnóstwo wyrzuca
Dokładnie. Mam nadzieje, ze to zrozumieją.
Według nich jestem trudną pacjentką bo mam problemy

https://www.magicfreebiesuk.co.uk/fr...-kids-and-baby

Tutaj jak poklikasz to wysle cie do roznych stron.

Jeszcze tutaj rózne kluby
http://www.extremecouponing.co.uk/pr...reebies-guide/

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-04-21 o 20:19
Stary 2016-04-21, 20:19   #1094
Origa
Rozeznanie

Dobry wieczór gaduły
Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość

Kto jest z Krakowa? Wykąpię się i jednak nadrobię, bo omijają mnie ciekawe info
Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
yyyyyyyy ja jestem z Krakowa
I z tego co widziałam na forum to jeszcze Origa.
Potwierdzam, od 12 lat krakowianka

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Chyba się zabije smaruje sie bardzo często jak już kiedyś pisałam a chyba mi się rozstępy zaczynają robić ja nie wierze takie malusieńkie czerwone kreseczki z boku brzucha
Też znalazłam wczoraj dwie u siebie po prawej stronie. I od kilku dni skóra mnie swędzi na brzuchu, a to raczej niedobry znak Ale sama sobie winna jestem, bo może ze 4 razy się posmarowałam Teraz będę nadrabiac, ale to i tak pewnie za późno

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Przypomniało mi sie jeszcze, któraś z was też ma kuchenke indukcyjną?? Od roku szukam patelni do naleśników takiej płytkiej macie może? Kupiłam już 5 szt żadna nie podeszła
Mam i używam tefalowych, ale osobnej do naleśników nie mam. Mam też tą z IKEI, którą dziewczyny polecają, ale naleśników na niej nie smażyłam

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
I ja i ja czeka na paczkę z żarełkiem dla sierściucha

Koniecznie musisz się uśmiechnąć do kuriera
Ja zawsze zamawiam paczki do pracy i przynajmniej mąż nie widzi ... więc mu nie żal
No ale ty tak nie dasz rady
Mój sierściuch tez czeka na dostawę, ale ja zamawiam do Tż do pracy i on do domu przywozi

Cytat:
Są też tacy co zabierają łożysko do domu. I albo suszą i kapsułkują albo robią z tego .....smoothie....
O fuuuj...

Byłam dziś u dermatologa i okazało się, że mam zapalenie mieszka włosowego na piersi, dostałam jakąś maść do zrobienia w aptece na cito. Pocieszające jest to, że dermatolog powiedziała, że cudownie działa na wszelkie podrażnienia po goleniu bikini

No i cóż, świętuję dziś osiągnięcie "wieku chrystusowego", dlatego zapraszam na ciasto i soczek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0-neu-d4-556b8f3ea95bfad4244819558e7f2713.jpg (93,1 KB, 17 załadowań)
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 20:25   #1095
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Z tymi materacami w łóżeczkach turystycznych to jest tak, że one są spoko na jakiś wyjazd weekendowy czy krótkie wakacje, gdyby dziecko mialo w takim łóżeczku spać na stałe, to trzeba włożyć porzadny normalny materac. I w łóżeczku tego typu nie da się używać monitora oddechu przez miekkie dno.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Odebrałam od koleżanki łóżeczko i jest bardzo ładne będzie w sypialni i mimo że kolor nie pasuje to nawet nie będziemy go malować na biało

A łóżeczko na dole będzie turystyczne, ale dokupimy porządny materac

Póki co chyba nie kupujemy monitora oddechu, ale jeszcze czas pokaże.
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 20:36   #1096
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
A poczytałam sobie Kwietniówki i to całe SN to nie taka prosta sprawa
serio? hmm..

Cytat:

TinkerrBell

to jak będziesz na wizycie to może pogadaj o tym,że czujesz się bezpiecznie z tymi lekami jakie masz..bez sensu nagle zmieniać całe leczenie, robić na tym etapie jakąś rewolucję w organizmie,a kolejna kwestia ,że chyba szkoda wydawać kasę na te leki od nowa jak jesteś już zaopatrzona..
dobrze,ze szybko znalazłas opiekę i się interesują Tobą.. mam nadzieję,że czujesz się właśnie zaopiekowana..

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Bardzo fajne rzeczy, bardzo w moim guście
dzięki.. dzis przyszły kolejne trzy paczki..

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ja tylko melduję że żyję, spróbuję trochę Was nadrobić w weekend - żeby nie było że znowu znikam bez słowa
Ostatnie dni mamy trochę napięte bo jeździmy po sklepach i urządzamy pokój chłopakom, a później jestem tak wypruta że nie mam już na nic ochoty.
We wtorek byliśmy u gina, chłopy rosną zdrowo, dzisiaj zaczynamy 26tc więc jeszcze tydzień i III trymestr

Pozdrawiamy Was mocno!!!
ale czas leci.. my Ciebie i chłopaków też pozdrawiamy..

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość

Byłam dziś u dermatologa i okazało się, że mam zapalenie mieszka włosowego na piersi, dostałam jakąś maść do zrobienia w aptece na cito. Pocieszające jest to, że dermatolog powiedziała, że cudownie działa na wszelkie podrażnienia po goleniu bikini

No i cóż, świętuję dziś osiągnięcie "wieku chrystusowego", dlatego zapraszam na ciasto i soczek
o kurcze..a nie brzmiało az tak poważnie z Twojego opisu...

sto lat sto lat!! pomyślności...
p.s. Moj mąż dziś świetuje rok wyżej niż Ty
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 20:39   #1097
Kasmina
Rozeznanie

AAA i dostałam zamówienie ze smyka

Nooo i oczywiście dzień bez zakupów dzień stracony... Łóżeczko turystyczne kupiłam online też w smyku
Stary 2016-04-21, 20:41   #1098
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
to jak będziesz na wizycie to może pogadaj o tym,że czujesz się bezpiecznie z tymi lekami jakie masz..bez sensu nagle zmieniać całe leczenie, robić na tym etapie jakąś rewolucję w organizmie,a kolejna kwestia ,że chyba szkoda wydawać kasę na te leki od nowa jak jesteś już zaopatrzona..
dobrze,ze szybko znalazłas opiekę i się interesują Tobą.. mam nadzieję,że czujesz się właśnie zaopiekowana..
Kasy na leki nie wydam bo bym miala darmowe, ale wlasnie nie chcialabym nagle zmieniac wszystkiego. Roznie organizm moze zareagować, a teraz to jest zbyt niebezpieczne.
Interesować się mną muszą, nie zostawią ciezarnej kobiety bez opieki. Zobacze jak to dalej bedzie, szczególnie po wizycie we wtorek.
Opinię o lekarzach w UK mam niestety dosc slabą i patrze na nich bardzo sceptycznie.

Stary 2016-04-21, 20:55   #1099
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Dobry wieczór gaduły

Też znalazłam wczoraj dwie u siebie po prawej stronie. I od kilku dni skóra mnie swędzi na brzuchu, a to raczej niedobry znak Ale sama sobie winna jestem, bo może ze 4 razy się posmarowałam Teraz będę nadrabiac, ale to i tak pewnie za późno

Mam i używam tefalowych, ale osobnej do naleśników nie mam. Mam też tą z IKEI, którą dziewczyny polecają, ale naleśników na niej nie smażyłam

Mój sierściuch tez czeka na dostawę, ale ja zamawiam do Tż do pracy i on do domu przywozi

O fuuuj...

Wszystkiego najlepszego!
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 21:00   #1100
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
AAA i dostałam zamówienie ze smyka

Nooo i oczywiście dzień bez zakupów dzień stracony... Łóżeczko turystyczne kupiłam online też w smyku
to pokaż pokaż

Cytat:
Kasy na leki nie wydam bo bym miala darmowe, ale wlasnie nie chcialabym nagle zmieniac wszystkiego. Roznie organizm moze zareagować, a teraz to jest zbyt niebezpieczne.
Interesować się mną muszą, nie zostawią ciezarnej kobiety bez opieki. Zobacze jak to dalej bedzie, szczególnie po wizycie we wtorek.
Opinię o lekarzach w UK mam niestety dosc slabą i patrze na nich bardzo sceptycznie.
no właśnie Twoje bezpieczeństwo jest teraz najważniejsze..i o tym możesz powiedzieć na wizycie.. ja teraz jak byłam u lekarza i z nim rozmawiałam o tym,że odstawiłam duphaston to sam mówił,że jeśli mam sie czuć dzięki temu bezpiecznie to wypisze mi awaryjną receptę..więc myślę,że lekarze też rozumieją to,że kobieta w ciąży musi czuć bezpieczeństwo..może weź tłumaczenie ulotek z leków, które masz..choć skład powinni zrozumieć bez tłumaczenia..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 21:05   #1101
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Zapomniałam się pochwalić, że i ja dziś dostałam list z zaproszeniem na Preparation for Parenthood sessions. Będą 3 bloki lekcyjne:

1. Labour and Pain relief

2. Early days/Post natal Care

3. Breast Feeding Session

Zaplanowane na 3 poniedziałki czerwca Całkiem fajnie

Najbardziej obawiam się tego pierwszego w praktyce Dlatego, że to nie do końca mnie dotyczyło w pierwszej ciąży. A poczytałam sobie Kwietniówki i to całe SN to nie taka prosta sprawa

Fajnie, zapowiada się ciekawie.

Cytat:

TinkerrBell

To mam nadzieję, że nic w Twojej ocenie zbyt ryzykownego nie będą proponować i będziesz zadowolona z opieki.

Mój TŻ też nie chce oglądać listy, mówi żebym ja wszystko wybrała, ale wiem że i tak muszę go nakłonić do wcześniejszego wyrażenia swojej opinii, bo on tak robi, że zostawia mi wolną rękę, a potem kręci nosem. ;D

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość

Pozdrawiamy Was mocno!!!

Gratuluję 26. tygodnia!

Cytat:
Dobry wieczór gaduły

O fuuuj...

Wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i radości!!!!!

To fajnie że masz diagnozę i taką praktyczną maść.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 21:11   #1102
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
Dobry wieczór gaduły

100 lat!!!!a teraz częstuje się ciachem
Zuzia - 29.07.2016 19:01
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 21:18   #1103
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
to pokaż pokaż

no właśnie Twoje bezpieczeństwo jest teraz najważniejsze..i o tym możesz powiedzieć na wizycie.. ja teraz jak byłam u lekarza i z nim rozmawiałam o tym,że odstawiłam duphaston to sam mówił,że jeśli mam sie czuć dzięki temu bezpiecznie to wypisze mi awaryjną receptę..więc myślę,że lekarze też rozumieją to,że kobieta w ciąży musi czuć bezpieczeństwo..może weź tłumaczenie ulotek z leków, które masz..choć skład powinni zrozumieć bez tłumaczenia..
Jutro wrzuce
Stary 2016-04-21, 21:33   #1104
Fantasmagori
Zakorzenienie

Właśnie wróciliśmy z tych warsztatów "świadoma mama" ale było fajnie
Dostaliśmy mnóstwo próbek, czasopisma, było też losowanie nagród i TŻ wygrał paczkę pieluch i sesja jeszcze była zdjęciowa więc czekamy na zdjęcie które mamy dostać na maila

A teraz lecę nadrabiać wątek

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
a są tacy co zachowują na pamiatkę kikut?
czytała o zjadaniu własnego łożyska po porodzie,ale żeby kikut trzymać to
Są są, moja mama i teściowa mają wszystkie kikuty swoich dzieci w słoiczkach Ale ja na swój nie lubię patrzeć
Cytat:

Wszystkiego najlepszego

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 21:44   #1105
virginia
Zakorzenienie

Origa sto lat!!!
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 22:00   #1106
agnszp
Rozeznanie

Wszystkiego co najlepsze Origa! Zdrówka i szczęścia
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 22:01   #1107
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Origa, wszystkiego najlepszego ! Samych wspaniałości i dużo radości

Fantasmagori -> do SR chodzisz? Płatna (ile?)? I gdzie? Daj jakiś namiar, bo ja się zbierałam, żeby iść, w sumie nie mogłam się zdecydować, ale chyba się skuszę, czytając, jakie jesteście zadowolone
Stary 2016-04-21, 22:02   #1108
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Origa sto lat!!!
Tak właśnie 100 lat 100 lat zdrowia , zdrowia i jeszcze raz pieniędzy hih.

Edytowane przez Aniol1985
Czas edycji: 2016-04-21 o 22:12
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 22:11   #1109
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Origa, wszystkiego najlepszego ! Samych wspaniałości i dużo radości

Fantasmagori -> do SR chodzisz? Płatna (ile?)? I gdzie? Daj jakiś namiar, bo ja się zbierałam, żeby iść, w sumie nie mogłam się zdecydować, ale chyba się skuszę, czytając, jakie jesteście zadowolone
Do szkoły rodzenia jeszcze nie bo w tej co chcemy chodzić przyjmują od 26 tygodnia
Byliśmy na "Świadoma mama" -> https://www.facebook.com/swiadomamama/?fref=ts

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 22:17   #1110
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość

nagram i wam pokażę!

To w XXIw ludzie robią takie rzeczy
Czekamy na filmik

Robią takie rzeczy, na taki artykuł trafiłam http://rodzicielstworadosci.com/ciaz...o-odpepniania/

Cytat:
Witam się

Korzystałam dziś z pięknej pogody 3 słoneczny dzień pod rząd rzadko się zdarza Najpierw zjadłam śniadanie u koleżanki, później byłam na maseczce u kosmetyczki, później spacer i muszę Wam coś powiedzieć. Jest coś lepszego niż truskawkowy w białej czekoladzie......to jest magnum z masłem orzechowym:brzyd al:

Moje hormony też szaleją i mam doła bo się w nic nie mieszczę. Wszystko jest aktualnie nie tak, nikt mnie nie lubi i nie kocha...

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Moje dziecko boi się każdego bólu Myślę, że u niej kolczyki w innych miejscach to chyba tylko pod narkozą)

To jest taki delikates, że wejście w krzaki to dla niej jest już super hiper wyczyn podnoszący adrenalinę....nic się w matkę nie wdała...
YYY dopiero teraz odkryłaś te z masłem orzechowym? Ja swoje randowanie z magnumami właśnie od niego zaczęłam a teraz mam w zamrażarce podwójne choco

Cytat:
z drugiej strony jedzenie łożyska to spadek ewolucyjny..zwierzęta tak robią, bo chodzi o zawartość jakis tam cudów niewidów potrzebnych kobiecie-samicy wyczerpanej po porodzie dojść do siebie..
Widziałam to u kotki babci jak rodziła i nie było to ładne
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości