|
|
#1141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Florence takie dolegliwości to normalna sprawa w ciąży,mi dokucza nawet rwa kulszowa.
Ja mam legginsy z H&M-są ok. Moi słuchacze piszą test to mam chwilkę dla was
|
#1143 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie ma co się na zaś stresować ani to nie pomoże Tobie ani dziecku. Położna/ lekarz / towarzystwo przy porodzie postarają się aby cały proces poszedł jak najsprawniej. Trzeba z takiego założenia wychodzić bo inaczej przez te 3/4 mc jakie zostały zwariuje się z zamartwiania. Kiedyś panicznie bałam się szpitali/ zabiegów dopóki nie byłam zmuszona do przebywania na oddziale. nie jest to nic sympatycznego ale tragedii nie ma. Wychodziłam z założenia że cała obsługa szpitala zrobi wszystko żebym jak najszybciej pozbyć się mnie z oddziału (żeby pracy za wiele nie mieli) więc lepiej jak zrobią to skutecznie i mnie dolecza niż jakbym miałą do nich wracać kilka razy. Będzie dobrze. W końcu chyba wszystkie chcemy zobaczyć swoje dzieci ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- a i owszem.... tyle że od 7 rano na kartce napisałam: leki/pielęgnacja... a póżniej już czysto i wena przeszła ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
![]() a z czego piszą? (słownictwo czy jakiś specjalny dział z gramatyki?) |
||
|
|
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
no niestety boli
ale mój tż pewnie będzie miał ze mnie ubaw, bo akcje tego typu są u mnie na porządku dziennym ![]() Cytat:
ale jak już to było tutaj pisane- jak weszło to i wyjść musi, więc głowa do góry!
|
|
#1145 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dzisiaj albo najpóźniej jutro odstawiamy auto do mechanika, już się boję ceny naprawy ![]() Powiem Wam, że myślałam, że TŻtowi trudniej będzie zaakceptować zmianę płci. A tutaj kurde mam wrażenie, że bardziej się jara córeczką niż synkiem Przychodzi z pracy, tuli się do brzucha, zagaduje i ciągle powtarza, że będzie się opiekował córeczką Orgia spóźnione sto lat! Rośnij zdrowo! ![]() Cytat:
Mnie ciśnie koło kręgosłupa i już myślałam, że to nera ![]() [QUOTE=znowuzapomnialamhas la;59324911 Ja też nie jestem, ale przyznam, że wzruszyłam się ostatnio, gdy mama pokazała mi portfel mojego zmarłego taty, a tam nasze (moja i siostry) bransoletki ze szpitala. Podobno zawsze je nosił. No, a mama znowu trzyma nasze laurki dla nich itp. Fajnie takie coś zobaczyć po latach i ja też chcę składować takie rzeczy (z wyłączeniem odpadów ciała ).Gratuluję wejścia w 6 miesiąc No i kuruj się!!!!!!!!!!!! Dzięki Tobie przypomniało mi się, że nabyłam drogą kupna czekoladę białą. Gdy cytowałam Cię, to ją otworzyłam. W tej chwili nie ma już połowy ![]() ![]() Super ciuszki! Ja bym zjadła, ale ja jestem z serii tych dość wyluzowanych. Przecież taka ilość nie dostaje się do krwioobiegu, więc luz (nawet można zajadać takiego loda i prowadzić samochód ).Dziewczyny! Koleżanka dała mi 30% zniżki na laktator ARDO. Słyszałyście o nim? Ona chwali, bo go testowała. Podobno delikatny i cichy (a na tym mi zależy). Ze zniżką 300 zł. Mając na uwadze, że będę się starała wyłącznie ściągać, chyba go kupię, ale mam jeszcze jakieś wątpliwości... ![]() Bardzo podoba mi się polecany tu leżaczek tiny love-myślicie, że może zastąpić łóżeczko turystyczne (na takie wyjazdy max trzydniowe)? Jutro wraca mój tż, tak się cieszę, że aż ciężko opisać! Zobaczymy się zapewne w sobotę (bo ja teraz jestem u mamy, a u nas w mieszkaniu roz☠☠☠☠☠☠☠nik totalny i na razie nie wracam). Z okazji wejścia w 6 miesiąc pochwalę się brzuchem, bo wywaliło mi już konkretnie, a już ta sukienka (którą daawno temu kupiłam z myślą o plaży i ciąży, i rzeczywiście do tej pory leżała w szafie ) wybitnie go podkreśla. Nadal jednak słabo czuję ruchy-ot, lekkie kopniaczki. Łożysko mam na przedniej ścianie, więc to pewnie dlatego.[/QUOTE]Wzruszyłabym się gdybym zobaczyła taki portfel Ja właśnie chce na początku na wyjazdy brać leżaczek do spania. W końcu rozkłada się na płasko Ślicznie wyglądasz! Cytat:
Cytat:
Mam jeszcze jedne moje nieciążowe, które się dobrze układają Podobno dobre są w H&M.Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#1146 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() udziela mi sie Wasz strach przed porodem, choć staram się nie myśleć o tym
|
|
#1147 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja do tego podchodzę na zasadzie "i tak nie mam wyjścia" Bałam sie na początku, potem troche poogladałam jak to wygląda w realu, poczytałam, zamierzam też się dokształcić w temacie sposobów łagodzenia bólu. Wiem, że przyjemne to nie będzie i bez bólu się nie obejdzie, ale jakos musimy dać radę Poza tym ja np. nie mogę liczyc na znieczulenie z powodu schorzenia kręgosłupa i najpierw mnie ta sytuacja dobiła, ale potem pomyslałam "trudno, trzeba będzie stawic temu czoła na zywca" No i Tż będzie ze mną i choć wiem, że bólu ode mnie nie zabierze, to da mi mnóstwo wsparcia, a rodzić będę też dla niego |
|
|
|
|
#1148 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja też dziś zaczęłam 27t i właśnie pomyślałam ze za tydzień 3 trymestr
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, taki skurcz mnie dziś złapał w nogach że się obudziłam i prawie ryczałam... Biorę Aspargin bo gin zalecił, myślicie że mogę zwiększyć dawkę samodzielnie? Zaraz się szykuje i wybieram się na szkole rodzenia
|
||
|
|
|
#1149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
choć ostatnio popłakałam się na reklamie butów tamaris - że pokazują zawsze jeden but, i musi tam wiać wiatr bo ta metka tak lata, i że but pewnie samotny, a nie powinien być. jak tylko widzę tą reklamę zamykam oczy żeby nie widzieć
|
|
|
|
|
#1150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
biedactwo się wzruszyło samotnym butem
|
|
#1151 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem czy w ciąży pomaga na skórcze ale kiedyś jadłam 2 kostki czarnej 70% czekolady i po jakimś czasie takiej terapii skórcze nie wróciły. Może coś poradzą w szkole rodzenia? ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
I nawet jak mam herbatę na śniadanie to musza być 2 kubki drugi może być z wodą ale musi być. ![]() a to już się chyba psychoza nazywa
Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-04-22 o 09:14 |
||
|
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słodkie to
|
|
#1154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem Tak... Smarowałam sie jak głupia oliwkami i po 3 razy dziennie i to oliwka mnie tak strasznie wysuszyla! Wczoraj bardzo dokładnie sie pooglądałam i normalnie na piersiach białe kropki no lussczyla mi sie skora dłonie od smarowania mam tak samo wysuszone i brzuch tez miałam po prostu mega wysuszony :-/ od razu sie przerzuciłam na balsam i bede teraz tylko balsamem sie smarować. |
|
|
|
|
#1155 |
|
Zadomowienie
|
coś się dziś Piernik nie odzywa... pewnie na zakupach
|
|
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona nie tyle nawilża co natłuszcza. Smaruj teraz jak najczęściej balsamami ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Magnumy pewnie kupuje
|
|
#1157 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1158 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam
Zaraz pędzę na zakupy, potem sprzątanie, gotowanie i fryzier bo moi panowie bardzo zarośnięci ![]() ![]() Cytat:
![]() Rozumiem strach, ale teraz chyba nie mamy innego wyjścia jak urodzić warto więdzieć jak taki poród wyglą. Polecam książkę Ireny Chołuj Urodzić razem i naturalnie Warto też poczytać pozytywne opowieści porodowe, polecam vivatporod.pl, grunt to pozytywne nastawienie![]() Cytat:
|
|
|
#1159 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie też łożysko na przedzie.. ale wczoraj wieczorem miałam wgłebienia i wybrzuszenia na brzuchu..na szczęście tylko przez chwilę bo się już wystraszyłam.. kciukasy za wizytę..i szyjkę (choc nie sądziłam,że kiedyś będę trzymać kciuki za szyjkę )o do tego klubu to się zapisuję od razu.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() aa nie..przeczytałam twoje wpisy i się zastanawiałam jak skomentować.. |
|||||||
|
|
|
#1160 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Kasmina Czas edycji: 2016-04-22 o 09:45 |
|
|
|
|
#1161 | |||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Swoją drogą to na pampersach byśmy zaoszczędziły! ![]() Cytat:
Cytat:
a ja tam nie wierzę w zabobony! Czerpię dużo przyjemności z kupowania takich mały rzeczy dla mojej dzidzi! Fetyszystka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytęCytat:
Czy jak już mówicie do brzucha tzn do lokatora to mówicie o sobie per Mamusia? Bo ja tak
Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-04-22 o 09:57 |
|||||||||||
|
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie! Odkąd Piernik zarzucił niedokładność to staram się jej posty baaardzo dokładnie czytać
![]() Cytat:
|
|
#1163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1164 |
|
Zadomowienie
|
dzieki za slowa otuchy. Po prostu nigdy nie bylam w szpitalu (jedynie w odwiedzinach).
Byly wanny do rodzenia, jakies tasmy przy suficie, na ktorych mozna sie rozicagac, taborety poloznicze (porod na taborecie...? ponoc mniej boli), lozka. Opowiadali tez troche o formach lagodzenia bolu apukuntkura, oleje aromatyczne, PDA- to chyba ten zastrzyk w kregoslup, ale jestem na razie na pozcatkowym etapie rozeznania, woiec jeszzce nie wiem. Podczas porodu jest badane akcja serca dziecka lub wbija sie igle (!!!?) w glowke, aby badac poziom telnu u dziecka i w razie W bylaby cesarska. TO wszystko brzmi dla mnie bardzo masakrycznie. Bylam dopiero na pierwszym spotkaniu kursu przedporodowego, w kolejnych dowiem sie wiecej i cwiczymy oddychanie. Ogolnie wszystko pozytywnie przedstawione, ale jak i tak sie boje. Jeszcze ok 1,5 miesiace pracuje a poznioej ide juz na macierzynskie, wiec mam nadzieje, ze sie psychicznie jakos na to nastawie
|
|
|
|
#1165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzeba sobie katering u meza zalatwic :P
|
|
#1166 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj nie miałam siły, poza tym jak pisałam nie ma czym sie chwalić ![]() Nie ładnie wkręcać męża u mnie to sie nazywa płatne gratisy ![]() Te górki i doły to dzidzia ![]() NO nie przesadzaj ze aż takie filozoficzne myśli i przemyślenia na forum wypisuje, ze potrzebują kontemplacji ![]() To nie śmieszne... Nabijać sie z wrażliwej istoty Cytat:
To komu marzył sie powrót do natury??? To nie śmieszne... Nabijać sie z wrażliwej istoty Cytat:
Ja ze strachu przed biczowaniem czytam dwa razy ( raz na komórce, a pózniej upewniam sie na laptopie)
|
|||
|
|
|
#1167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeden z jej posiłków w załączniku. Ja uważam, że niczego sobie ![]() a już na pewno lepsze niż łożysko
|
|
|
|
|
#1168 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nigdy nie przebywałam w szpitalu..na Twoje pocieszenie powiem Ci, że warunki/sprzęt/możliwości w tym szpitalu sa lepsze niż w przeciętnym rejonowym w Pl.. to już dużo.. Cytat:
Cytat:
ja go nie wkręcałam..serio nie wiedziałam co to za rzeczy przyszły, a on tak sam z siebie stwierdził to go nie wyprowadzałam z błędu jak juz potem na spokojnie obczaiłam swoje konto na allegro.. to były akrobacje dzidzi..ona falowała jak nigdy wczesniej.. może w formie eseju Ci przesyłać jeszcze |
|||
|
|
|
#1169 | |||||||
|
Raczkowanie
|
9:30, a tu już 1,5 strony naklepane...
Tak się zastanawiam, czy tylko ja z tego grona jestem nocnym markiem? Ostatnio to już w ogóle się przestawiłam ze względu na skypowe gadki z tż, ale tak ogólnie to 7 rano zawsze była dla mnie środkiem nocy. Dlatego też założyłam działalność w branży, w której robota zaczyna się od 10![]() Cytat:
Dziewczyny, gratuluję! Ależ ten czas zapiernicza... Cytat:
Ciebie pytałam o śpiworek. Ile zapłaciłaś? Jest śliczny Bronzera na mokry fluid to już w ogóle nie wyobrażam sobie nakładać Chyba, że też w kredce/na mokro.TŻta będę miała na dwa dni, a potem on jedzie do nas kończyć malowanie i ogarniać, to przypuszczam, że w weekend zniknę na świata Tak w ogóle pod koniec maja tż ma dwa tygodnie urlopu i planujemy jechać na wakacje, ale nie wiemy jeszcze, gdzie. Chodzi o to, że mamy punkty za loty i z noclegiem chcemy się zmieścić w punktach tak, żeby nie dopłacać. Niezbyt lubimy miasta, ale chyba padnie na Budapeszt albo Barcelonę. A może żagle na Mazurach? Sama już nie wiem... Dzięki za miłe słowa, choć ostatnio to powinnam reklamować jakieś środki na depresję (takie na dostanie jej, byłabym bardzo przekonywująca ).Cytat:
Fajnie się rozpływa w ustach i jest lekko chropowata (mleko w proszku czuć?), bardzo lubię wrażenia jakich dostarcza ![]() Ja bym chciała kupić wino i dać córce na 18stkę, ale tż mówi, że takie wina, które mogą leżakować tyle lat mogą być strasznie drogie. Jeszcze się nie orientowaliśmy, ale najprędzej to zapytam teścia-on się zna. Dzięki ![]() Cytat:
. Na razie zakładam normalnie, a jak zaczną uciskać brzuch to zwinę je trochę i będę nosić na biodrach. Są grube, tj. jak podwinie się tunika to nie wygląda się, jakby się świeciło tyłkiem w rajstopach ![]() Cytat:
Dzięki Właśnie słyszałam, że Mayday to świetna komedia, a ja potrzebuję teraz trochę pozytywnej energii.Ja na Ali nie kupuję, bo nie chce mi się czekać na wysyłkę, ale kupa moich znajomych z powodzeniem zamawia. My mamy z Chin nie tylko ubrania (w zasadzie ubrań nie mamy, poza marynarką tż, która jest przepięknie uszyta <na miarę>, ale kolor wybrał taki, że nie chce teraz w niej chodzić ![]() Cytat:
).Mój tż już czuł bulgotanie, ale tylko i raz i tylko bulgotanie. Zresztą moje kopniaki to też takie bardziej bulgotki, tylko mocniejsze. Nie czuję konkretnych kopów, ale jakoś nie ubolewam nad tym bardzo-podobno, gdy dziecko przywali to można zejść z tego świata, więc w sumie im później tym lepiej. U mnie z rozwalaniem forsy jest tak, że nawet umiem już znaleźć pretekst i usprawiedliwić to-wczoraj zobaczyłam rozmowy o zakupach na Gemini i weszłam tam-raj ). On akurat alkoholizował się i najpierw pyta, ile zaoszczędzę (bo on oszczędny chłop, w przeciwieństwie do mnie ), ale po 30 min. napisał "Niunia! Walić to! Kup sobie co chcesz i za ile chcesz-chcę, żebyś miała!"![]() Dzięki za miłe słowo. Wiem, że wcale się nie zapasłam <jeszcze>, ale i tak czasem czuję się jak foka, zaniedbana foka Myślę, że to też przez to, że siedzę w domu i mi bije w dekiel. Teraz zamierzam chodzić na spotkania z położną oraz na jakiś fitness dla ciężarnych-muszę wyłazić do ludzi. Zdecydowanie nie jestem typem, któremu styknie kawa i książka w czterech ścianach Cytat:
![]() Właśnie też pomyślałam, że skoro to się rozkłada na płasko, to póki dziecko nie wyrośnie, to mogłoby spać, ale dziewczyny piszą, że niezbyt ![]() Córeczki są tatusiów, więc nie dziwię się, że tż dostaje bzika-zobaczysz, co będzie, jak się urodzi Pewnie wszystkie córki z tego wątku będą rozpuszczane przez tatusiów jak dziadowski bicz![]() Moja kotka miała biegunkę (pewnie po skradzionym wczoraj kurczaku z pomidorówki ) i oczywiście musiała sobie obsrać tyłek O ile z kocurem takie sprawy idą gładko, o tyle kotka drze się i kuli ogon tak, że nie mogę jej obmyć prysznicem (bo jedną ręką muszę trzymać diabła za kark). Ostatecznie poświęciłam gąbkę, a potem 4 x byłam ręce, bo oczywiście u mojej mamy rękawiczki tylko z pudrem, a takich nie mogę. Piękny poranek, ulalalaaaa![]() Natalia, Ziuta dzięki, miło ![]() Ziuta-o tym właśnie mówię (metki itp.), dlatego ja zawsze patrzę na jakość i tyle, bo gdzie to było szyte i w jakich warunkach, to buk jeden raczy wiedzieć. Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-04-22 o 10:18 |
|||||||
|
|
|
#1170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niedobrze mi....fuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

Mam też zwykłe leginsy z M&S (takie ciut droższe) i też są wygodne ale na 4 literach niestety pokazują jaką mam bieliznę.

Mozna wziazc tez pokoj rodzinny (z mezem, lub z Mama lub kim tam chcemy- koszty calkiem niskie, az sie zdziwilam). Dziecko jest z nami w pokoju przez 24h/ dobe. sa sale karmienia, lub przewijania jesli nie chcemy tego robic w naszym pokoju. Ogolnie spoko.

1.09.2012

Ja właśnie chce na początku na wyjazdy brać leżaczek do spania. W końcu rozkłada się na płasko 

) no i TŻ jeszcze nie miał okazji poczuć ... no ale zapewne nic straconego 

za wizytę
O ile z kocurem takie sprawy idą gładko, o tyle kotka drze się i kuli ogon tak, że nie mogę jej obmyć prysznicem (bo jedną ręką muszę trzymać diabła za kark). Ostatecznie poświęciłam gąbkę, a potem 4 x byłam ręce, bo oczywiście u mojej mamy rękawiczki tylko z pudrem, a takich nie mogę. Piękny poranek, ulalalaaaa