Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-22, 08:45   #1141
asicuha
Wtajemniczenie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Kupiłam ze sklepu z UK takie leginy. Bardzo wygodne, cienkie a jednocześnie nieprześwitujące. Jednak jeszcze trochę muszę nabrać odwagi żeby wyjść w nich do ludzi Mam też zwykłe leginsy z M&S (takie ciut droższe) i też są wygodne ale na 4 literach niestety pokazują jaką mam bieliznę.
Stwierdziłam żeby nie straszyć ludzi będę chodzić w spodniach, a już jak się zrobi ciepło chciałabym kupić sobie spódnicę (wygodniejsza od sukienki przy wizycie u gina)

ja dziś mam od rana ambitny plan- stworzyć listę wyprawkową na bazie tych list z forum i internetu- zabieram się za nią od początku tygodnia i dziś założyłam że piątek to deadline
No ambitny plan, nie powiem

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 08:46   #1142
virginia
Zakorzenienie

Florence takie dolegliwości to normalna sprawa w ciąży,mi dokucza nawet rwa kulszowa.

Ja mam legginsy z H&M-są ok.

Moi słuchacze piszą test to mam chwilkę dla was
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 08:53   #1143
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość
Niemieckie szpitale organizuja zwiedzanie porodowki w towarzystwie poloznej. Wszystko jest omawiane co i jak. Wczoraj bylam w pierwszym szpitalu i moglam zobaczyc jak to wszystko przebiega. Powiem Wam, ze wzsystkiego mi sie odechcialo. Po prostu boje sie porodu, bo widze, ze to juz tuz tuz Mozna wziazc tez pokoj rodzinny (z mezem, lub z Mama lub kim tam chcemy- koszty calkiem niskie, az sie zdziwilam). Dziecko jest z nami w pokoju przez 24h/ dobe. sa sale karmienia, lub przewijania jesli nie chcemy tego robic w naszym pokoju. Ogolnie spoko.
Za tydzien lub dwa pojde jeszcze do innego szpitala obejrzec co tam oferuja.

BOJE SIE
oj tam, tija kiedyś pisała - jak weszło to wyjść jakoś musi.

nie ma co się na zaś stresować ani to nie pomoże Tobie ani dziecku.
Położna/ lekarz / towarzystwo przy porodzie postarają się aby cały proces poszedł jak najsprawniej.
Trzeba z takiego założenia wychodzić bo inaczej przez te 3/4 mc jakie zostały zwariuje się z zamartwiania.

Kiedyś panicznie bałam się szpitali/ zabiegów dopóki nie byłam zmuszona do przebywania na oddziale. nie jest to nic sympatycznego ale tragedii nie ma. Wychodziłam z założenia że cała obsługa szpitala zrobi wszystko żebym jak najszybciej pozbyć się mnie z oddziału (żeby pracy za wiele nie mieli) więc lepiej jak zrobią to skutecznie i mnie dolecza niż jakbym miałą do nich wracać kilka razy.

Będzie dobrze. W końcu chyba wszystkie chcemy zobaczyć swoje dzieci

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
No ambitny plan, nie powiem
a i owszem....
tyle że od 7 rano na kartce napisałam: leki/pielęgnacja...
a póżniej już czysto i wena przeszła

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Florence takie dolegliwości to normalna sprawa w ciąży,mi dokucza nawet rwa kulszowa.

Ja mam legginsy z H&M-są ok.

Moi słuchacze piszą test to mam chwilkę dla was
poszalej

a z czego piszą? (słownictwo czy jakiś specjalny dział z gramatyki?)
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 08:56   #1144
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Tez mi sie zdarzaja taki akcje nie zazdroszcze, bo to niestety boli
no niestety boli ale mój tż pewnie będzie miał ze mnie ubaw, bo akcje tego typu są u mnie na porządku dziennym

Cytat:
Niemieckie szpitale organizuja zwiedzanie porodowki w towarzystwie poloznej. Wszystko jest omawiane co i jak. Wczoraj bylam w pierwszym szpitalu i moglam zobaczyc jak to wszystko przebiega. Powiem Wam, ze wzsystkiego mi sie odechcialo. Po prostu boje sie porodu, bo widze, ze to juz tuz tuz Mozna wziazc tez pokoj rodzinny (z mezem, lub z Mama lub kim tam chcemy- koszty calkiem niskie, az sie zdziwilam). Dziecko jest z nami w pokoju przez 24h/ dobe. sa sale karmienia, lub przewijania jesli nie chcemy tego robic w naszym pokoju. Ogolnie spoko.

BOJE SIE
Myślę, że każda z nas poniekąd boi się porodu ale jak już to było tutaj pisane- jak weszło to i wyjść musi, więc głowa do góry!
Stary 2016-04-22, 09:03   #1145
tija93
Zakorzenienie

Hej

Dzisiaj albo najpóźniej jutro odstawiamy auto do mechanika, już się boję ceny naprawy

Powiem Wam, że myślałam, że TŻtowi trudniej będzie zaakceptować zmianę płci. A tutaj kurde mam wrażenie, że bardziej się jara córeczką niż synkiem Przychodzi z pracy, tuli się do brzucha, zagaduje i ciągle powtarza, że będzie się opiekował córeczką

Orgia spóźnione sto lat! Rośnij zdrowo!

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość

Ale za to żeby nie było za fajnie, dziwnie mnie bolą plecy na samym dole po prawej stronie, i to tak dość mocno. Na brzuch trochę promieniuje. Wiecie może czy to coś związanego z ciążą (jakiś dzieciowy nacisk?) czy po prostu jestem połamańcem?
Pewnie jakiś ucisk Mnie ciśnie koło kręgosłupa i już myślałam, że to nera

[QUOTE=znowuzapomnialamhas la;59324911

Ja też nie jestem, ale przyznam, że wzruszyłam się ostatnio, gdy mama pokazała mi portfel mojego zmarłego taty, a tam nasze (moja i siostry) bransoletki ze szpitala. Podobno zawsze je nosił. No, a mama znowu trzyma nasze laurki dla nich itp. Fajnie takie coś zobaczyć po latach i ja też chcę składować takie rzeczy (z wyłączeniem odpadów ciała).

Gratuluję wejścia w 6 miesiąc
No i kuruj się!!!!!!!!!!!!

Dzięki Tobie przypomniało mi się, że nabyłam drogą kupna czekoladę białą. Gdy cytowałam Cię, to ją otworzyłam. W tej chwili nie ma już połowy

Super ciuszki!

Ja bym zjadła, ale ja jestem z serii tych dość wyluzowanych. Przecież taka ilość nie dostaje się do krwioobiegu, więc luz (nawet można zajadać takiego loda i prowadzić samochód ).

Dziewczyny! Koleżanka dała mi 30% zniżki na laktator ARDO. Słyszałyście o nim? Ona chwali, bo go testowała. Podobno delikatny i cichy (a na tym mi zależy). Ze zniżką 300 zł. Mając na uwadze, że będę się starała wyłącznie ściągać, chyba go kupię, ale mam jeszcze jakieś wątpliwości...

Bardzo podoba mi się polecany tu leżaczek tiny love-myślicie, że może zastąpić łóżeczko turystyczne (na takie wyjazdy max trzydniowe)?

Jutro wraca mój tż, tak się cieszę, że aż ciężko opisać! Zobaczymy się zapewne w sobotę (bo ja teraz jestem u mamy, a u nas w mieszkaniu roz☠☠☠☠☠☠☠nik totalny i na razie nie wracam).

Z okazji wejścia w 6 miesiąc pochwalę się brzuchem, bo wywaliło mi już konkretnie, a już ta sukienka (którą daawno temu kupiłam z myślą o plaży i ciąży, i rzeczywiście do tej pory leżała w szafie ) wybitnie go podkreśla. Nadal jednak słabo czuję ruchy-ot, lekkie kopniaczki. Łożysko mam na przedniej ścianie, więc to pewnie dlatego.[/QUOTE]

Wzruszyłabym się gdybym zobaczyła taki portfel Ja właśnie chce na początku na wyjazdy brać leżaczek do spania. W końcu rozkłada się na płasko Ślicznie wyglądasz!

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Dzień dobry w 24+0

Cytat:
Witam sie i ja z rana )
Rozpoczelam dzis 27tc! jak ten czas ucieka....
Moze dzis mi sie uda pospamowac troche z Wami

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość

Jestem ciekawa Waszej opinii o legginsach ciążowych - macie? z jakich firm? jesteście zadowolone? Ja sobie jakiś czas temu kupiłam z Marilyn i wszystko byłoby fajnie gdyby na nodze nie wyglądały jak rajstopy i nie miały też takich rajstopowych przeszyć w części majtkowej mam też takie tanie z allegro, ale to po domu (tu się sprawdzają super). Ale szukam czegoś fajnego, kryjącego na wyjście. Żeby to jednak były legginsy a nie grube rajstopy bez skarpet
Nadal jestem w trakcie kupowania Mam jeszcze jedne moje nieciążowe, które się dobrze układają Podobno dobre są w H&M.

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
brawa za 27tc

Cudnie dzisiaj zaczęłam dzień;/ wiem, że wyjdę na straszną gapę, ale podczas szykowania śniadania rozcięłam sobie opuszek palca... sreberkiem od serka Almette tak, że mi krew leciała
Uuu

Cytat:

BOJE SIE
Spokojnie Super, że można się na pokój rodzinny zdecydować

Cytat:
oj tam, tija kiedyś pisała - jak weszło to wyjść jakoś musi.
Stary 2016-04-22, 09:04   #1146
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
a i owszem....
tyle że od 7 rano na kartce napisałam: leki/pielęgnacja...
a póżniej już czysto i wena przeszła [COLOR="Silver"]
masz cały dzień...

Cytat:
no niestety boli ale mój tż pewnie będzie miał ze mnie ubaw, bo akcje tego typu są u mnie na porządku dziennym

Myślę, że każda z nas poniekąd boi się porodu ale jak już to było tutaj pisane- jak weszło to i wyjść musi, więc głowa do góry!
to piąteczka, ja już w ciązy przeciełam sobie nożem opuszki 3x :P i już też sie z tego śmieje, bo przeciez płakać nie bede

udziela mi sie Wasz strach przed porodem, choć staram się nie myśleć o tym

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-04-22, 09:05   #1147
Origa
Rozeznanie

Cytat:

BOJE SIE

Ja do tego podchodzę na zasadzie "i tak nie mam wyjścia" Bałam sie na początku, potem troche poogladałam jak to wygląda w realu, poczytałam, zamierzam też się dokształcić w temacie sposobów łagodzenia bólu. Wiem, że przyjemne to nie będzie i bez bólu się nie obejdzie, ale jakos musimy dać radę Poza tym ja np. nie mogę liczyc na znieczulenie z powodu schorzenia kręgosłupa i najpierw mnie ta sytuacja dobiła, ale potem pomyslałam "trudno, trzeba będzie stawic temu czoła na zywca" No i Tż będzie ze mną i choć wiem, że bólu ode mnie nie zabierze, to da mi mnóstwo wsparcia, a rodzić będę też dla niego
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 09:07   #1148
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
I ja i ja!!! 29 kwietnia zaczynam III trymestr
Ja też dziś zaczęłam 27t i właśnie pomyślałam ze za tydzień 3 trymestr

Cytat:
Dzień dobry dziewczyny w piąteczek już zaraz weekend, nie mogę się doczekać. Chodzenie do pracy nie jest złe, ale gdyby odjąć poranne wstawanie i schody w biurze to wgl byłoby super

Origa - lekko spóźnione, ale szczere - wszystkiego najlepszego!

Jestem ciekawa Waszej opinii o legginsach ciążowych - macie? z jakich firm? jesteście zadowolone? Ja sobie jakiś czas temu kupiłam z Marilyn i wszystko byłoby fajnie gdyby na nodze nie wyglądały jak rajstopy i nie miały też takich rajstopowych przeszyć w części majtkowej mam też takie tanie z allegro, ale to po domu (tu się sprawdzają super). Ale szukam czegoś fajnego, kryjącego na wyjście. Żeby to jednak były legginsy a nie grube rajstopy bez skarpet
Mam z h&m i polecam

Cytat:
Kupiłam ze sklepu z UK takie leginy. Bardzo wygodne, cienkie a jednocześnie nieprześwitujące. Jednak jeszcze trochę muszę nabrać odwagi żeby wyjść w nich do ludzi Mam też zwykłe leginsy z M&S (takie ciut droższe) i też są wygodne ale na 4 literach niestety pokazują jaką mam bieliznę.
Stwierdziłam żeby nie straszyć ludzi będę chodzić w spodniach, a już jak się zrobi ciepło chciałabym kupić sobie spódnicę (wygodniejsza od sukienki przy wizycie u gina)

ja dziś mam od rana ambitny plan- stworzyć listę wyprawkową na bazie tych list z forum i internetu- zabieram się za nią od początku tygodnia i dziś założyłam że piątek to deadline
Wrzuć później listę

Dziewczyny, taki skurcz mnie dziś złapał w nogach że się obudziłam i prawie ryczałam... Biorę Aspargin bo gin zalecił, myślicie że mogę zwiększyć dawkę samodzielnie?

Zaraz się szykuje i wybieram się na szkole rodzenia
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 09:08   #1149
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Ja do tego podchodzę na zasadzie "i tak nie mam wyjścia" Bałam sie na początku, potem troche poogladałam jak to wygląda w realu, poczytałam, zamierzam też się dokształcić w temacie sposobów łagodzenia bólu. Wiem, że przyjemne to nie będzie i bez bólu się nie obejdzie, ale jakos musimy dać radę Poza tym ja np. nie mogę liczyc na znieczulenie z powodu schorzenia kręgosłupa i najpierw mnie ta sytuacja dobiła, ale potem pomyslałam "trudno, trzeba będzie stawic temu czoła na zywca" No i Tż będzie ze mną i choć wiem, że bólu ode mnie nie zabierze, to da mi mnóstwo wsparcia, a rodzić będę też dla niego
łzy mi wycisnęłaś (nie żartuję)..

choć ostatnio popłakałam się na reklamie butów tamaris - że pokazują zawsze jeden but, i musi tam wiać wiatr bo ta metka tak lata, i że but pewnie samotny, a nie powinien być.
jak tylko widzę tą reklamę zamykam oczy żeby nie widzieć
Stary 2016-04-22, 09:11   #1150
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość

Mam z h&m i polecam

Wrzuć później listę

Dziewczyny, taki skurcz mnie dziś złapał w nogach że się obudziłam i prawie ryczałam... Biorę Aspargin bo gin zalecił, myślicie że mogę zwiększyć dawkę samodzielnie?

Myślę, że możesz trochę zwiększyć dawkę, zwłaszcza, że aspargin nie ma dużo magnezu w sobie

Cytat:

choć ostatnio popłakałam się na reklamie butów tamaris - że pokazują zawsze jeden but, i musi tam wiać wiatr bo ta metka tak lata, i że but pewnie samotny, a nie powinien być.
No nie biedactwo się wzruszyło samotnym butem
Stary 2016-04-22, 09:13   #1151
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

Mam z h&m i polecam

Wrzuć później listę

Jeśli się uda mi ją skończyć (kiedyś) to wrzucę.

nie wiem czy w ciąży pomaga na skórcze ale kiedyś jadłam 2 kostki czarnej 70% czekolady i po jakimś czasie takiej terapii skórcze nie wróciły.

Może coś poradzą w szkole rodzenia?

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Myślę, że możesz trochę zwiększyć dawkę, zwłaszcza, że aspargin nie ma dużo magnezu w sobie

No nie biedactwo się wzruszyło samotnym butem
no właśnie ostatnio jakąś fazę złapałam, że nic nie może być samo, pojedyncze.

I nawet jak mam herbatę na śniadanie to musza być 2 kubki drugi może być z wodą ale musi być.

a to już się chyba psychoza nazywa

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-04-22 o 09:14
Stary 2016-04-22, 09:18   #1152
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry dziewczyny w piąteczek już zaraz weekend, nie mogę się doczekać. Chodzenie do pracy nie jest złe, ale gdyby odjąć poranne wstawanie i schody w biurze to wgl byłoby super

Origa - lekko spóźnione, ale szczere - wszystkiego najlepszego!

Ja mam z bonprix i sa super, mają przede wszystkim duży pas na brzuch, te z allegro kupowałam w poprzedniej ciąży i kończyły się na środku brzucha. Bonprixsuper, polecam. Tylko oni mają duże rzeczy, warto brać rozmiar mniejsze niż się nosi normalnie.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 09:18   #1153
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

I nawet jak mam herbatę na śniadanie to musza być 2 kubki drugi może być z wodą ale musi być.

Niee, to ciąża Słodkie to
Stary 2016-04-22, 09:19   #1154
superhuman
Zadomowienie

Cytat:

biedna jesteś z tymi chorobami a glukozy faktycznie sporo... ale dasz radę!

uu a czym się smarujesz?

u mnie teraz na tapecie była zwykła oliwka (bo chciałam zużyć), ale jednak to chyba za mało, bo zaczęła swędzieć mnie skóra;/

:

Powiem Tak... Smarowałam sie jak głupia oliwkami i po 3 razy dziennie i to oliwka mnie tak strasznie wysuszyla! Wczoraj bardzo dokładnie sie pooglądałam i normalnie na piersiach białe kropki no lussczyla mi sie skora dłonie od smarowania mam tak samo wysuszone i brzuch tez miałam po prostu mega wysuszony :-/ od razu sie przerzuciłam na balsam i bede teraz tylko balsamem sie smarować.
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 09:23   #1155
Krefetka
Zadomowienie

coś się dziś Piernik nie odzywa... pewnie na zakupach
Stary 2016-04-22, 09:24   #1156
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Powiem Tak... Smarowałam sie jak głupia oliwkami i po 3 razy dziennie i to oliwka mnie tak strasznie wysuszyla! Wczoraj bardzo dokładnie sie pooglądałam i normalnie na piersiach białe kropki no lussczyla mi sie skora dłonie od smarowania mam tak samo wysuszone i brzuch tez miałam po prostu mega wysuszony :-/ od razu sie przerzuciłam na balsam i bede teraz tylko balsamem sie smarować.
No właśnie ta oliwka to bywa zdradziecka Ona nie tyle nawilża co natłuszcza. Smaruj teraz jak najczęściej balsamami

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Magnumy pewnie kupuje
Stary 2016-04-22, 09:25   #1157
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

[/COLOR]

Magnumy pewnie kupuje

tak dla męża, żeby znów wygadywała, że nie czytamy jej postów
Stary 2016-04-22, 09:31   #1158
natalia_23
Zakorzenienie

witam

Zaraz pędzę na zakupy, potem sprzątanie, gotowanie i fryzier bo moi panowie bardzo zarośnięci

Cytat:
I ja i ja!!! 29 kwietnia zaczynam III trymestr
mam nadzieje, ża ta 3 zmobilizuje mnie do organizacji

Cytat:

BOJE SIE
Fajne takie odwiedziny

Rozumiem strach, ale teraz chyba nie mamy innego wyjścia jak urodzić warto więdzieć jak taki poród wyglą. Polecam książkę Ireny Chołuj Urodzić razem i naturalnie Warto też poczytać pozytywne opowieści porodowe, polecam vivatporod.pl, grunt to pozytywne nastawienie

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Gratsy-to już 6 miesiąc

Swoją drogą-ja mogę zrobić zakupy za wszystkie te, które nie mają na to ochoty Ja jestem strasznym rozp....em kasy i wydawanie jej to coś, co przychodzi mi z wielką łatwością i przyjemnością (ku rozpaczy tż).

Ja też nie jestem, ale przyznam, że wzruszyłam się ostatnio, gdy mama pokazała mi portfel mojego zmarłego taty, a tam nasze (moja i siostry) bransoletki ze szpitala. Podobno zawsze je nosił. No, a mama znowu trzyma nasze laurki dla nich itp. Fajnie takie coś zobaczyć po latach i ja też chcę składować takie rzeczy (z wyłączeniem odpadów ciała).

Gratuluję wejścia w 6 miesiąc
No i kuruj się!!!!!!!!!!!!

Dzięki Tobie przypomniało mi się, że nabyłam drogą kupna czekoladę białą. Gdy cytowałam Cię, to ją otworzyłam. W tej chwili nie ma już połowy

Super ciuszki!

Ja bym zjadła, ale ja jestem z serii tych dość wyluzowanych. Przecież taka ilość nie dostaje się do krwioobiegu, więc luz (nawet można zajadać takiego loda i prowadzić samochód ).

Dziewczyny! Koleżanka dała mi 30% zniżki na laktator ARDO. Słyszałyście o nim? Ona chwali, bo go testowała. Podobno delikatny i cichy (a na tym mi zależy). Ze zniżką 300 zł. Mając na uwadze, że będę się starała wyłącznie ściągać, chyba go kupię, ale mam jeszcze jakieś wątpliwości...

Bardzo podoba mi się polecany tu leżaczek tiny love-myślicie, że może zastąpić łóżeczko turystyczne (na takie wyjazdy max trzydniowe)?

Jutro wraca mój tż, tak się cieszę, że aż ciężko opisać! Zobaczymy się zapewne w sobotę (bo ja teraz jestem u mamy, a u nas w mieszkaniu roz☠☠☠☠☠☠☠nik totalny i na razie nie wracam).

Z okazji wejścia w 6 miesiąc pochwalę się brzuchem, bo wywaliło mi już konkretnie, a już ta sukienka (którą daawno temu kupiłam z myślą o plaży i ciąży, i rzeczywiście do tej pory leżała w szafie ) wybitnie go podkreśla. Nadal jednak słabo czuję ruchy-ot, lekkie kopniaczki. Łożysko mam na przedniej ścianie, więc to pewnie dlatego.
wyglądasz pięknie

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 09:38   #1159
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
brawa za 27tc

Cudnie dzisiaj zaczęłam dzień;/ wiem, że wyjdę na straszną gapę, ale podczas szykowania śniadania rozcięłam sobie opuszek palca... sreberkiem od serka Almette tak, że mi krew leciała
o kurde..ja w ciązy poparzyłam się już 5 razy..jedno oparzenie takie,że blizna została..

Cytat:

BOJE SIE
ja też się boję..dlatego przestałam o tym myśleć

Cytat:

czekam na ta listę i na zdjęcie tatuu w klubie..

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Znowuzapomniałamhasła - no i znowu wspólna cecha - rozpier***anie kasy lvl hard Piernik też się nada do tego zacnego grona

Z kopniakami też tak mam, również łożysko na przedniej ścianie i te kopniaki takie od przypadku do przypadku i nie jakimiś seriami, dość delikatne (chyba) no i TŻ jeszcze nie miał okazji poczuć ... no ale zapewne nic straconego

Jadę dziś do gina na wizytę rutynową, zobaczymy jak moja szyjka no i poproszę o skierowanie do szkoły rodzenia bo podobno trzeba mieć taki papier przynajmniej u nas, pewnie dostanę skierowanie na glukozę ehh już się cieszę ...
Życzę Wam miłego dnia !

---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

Witam w klubie. Też się cholernie boję ...
haha ja do klubu rozpie..czy kasy? nie...wczoraj jak rozpakowywałam paczki to nie wiedziałam co to za rzeczy..mąż stwierdził,że pewnie mi coś dorzucili w gratisie i dlatego nie poznaje..tja..

u mnie też łożysko na przedzie.. ale wczoraj wieczorem miałam wgłebienia i wybrzuszenia na brzuchu..na szczęście tylko przez chwilę bo się już wystraszyłam..

kciukasy za wizytę..i szyjkę (choc nie sądziłam,że kiedyś będę trzymać kciuki za szyjkę)

o do tego klubu to się zapisuję od razu..

Cytat:
Hej

Dzisiaj albo najpóźniej jutro odstawiamy auto do mechanika, już się boję ceny naprawy

Powiem Wam, że myślałam, że TŻtowi trudniej będzie zaakceptować zmianę płci. A tutaj kurde mam wrażenie, że bardziej się jara córeczką niż synkiem Przychodzi z pracy, tuli się do brzucha, zagaduje i ciągle powtarza, że będzie się opiekował córeczką
mój nic nie mówił na samym początku, ale czułam ,że marzy mu się córcia.. i serio oszalał na jej punkcie na maksa...cały czas mówi,że nigdy się tak nie czuł,że ma motyle w brzuchu jak o niej myśli..

Cytat:

wow..poważna sprawa..

Cytat:

Cytat:

Cytat:
aa nie..przeczytałam twoje wpisy i się zastanawiałam jak skomentować..

Cytat:
wariaty...
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 09:43   #1160
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez krefetka Pokaż wiadomość
jeśli się uda mi ją skończyć (kiedyś) to wrzucę.

Nie wiem czy w ciąży pomaga na skórcze ale kiedyś jadłam 2 kostki czarnej 70% czekolady i po jakimś czasie takiej terapii skórcze nie wróciły.

Może coś poradzą w szkole rodzenia?

nawet mam gorzkie czekolady w domu myślę że taka kuracja nie zaszkodzi
W szkole rodzenia zapytam, bo i tak muszę porozmawiać z położna

---------- dopisano o 09:13 ---------- poprzedni post napisano o 09:11 ----------

:d

Edytowane przez Kasmina
Czas edycji: 2016-04-22 o 09:45
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 09:46   #1161
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
No i cóż, świętuję dziś osiągnięcie "wieku chrystusowego", dlatego zapraszam na ciasto i soczek
Spóźnione ale szczere życzenia Sto lat!

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
z drugiej strony jedzenie łożyska to spadek ewolucyjny..zwierzęta tak robią, bo chodzi o zawartość jakis tam cudów niewidów potrzebnych kobiecie-samicy wyczerpanej po porodzie dojść do siebie..
No zwierzęta też zjadają odchody swoich młodych żeby miało czysto w gnieździe, czy to znaczy że mamy robić to samo? Nie bez przyczyny człowiek jednak zszedł z drzewa i trochę się różnimy od innych zwierząt.
Swoją drogą to na pampersach byśmy zaoszczędziły!

Cytat:
Ja też zaniedbuję smarowanie, kurde no wiecznie mi z kremem nie po drodze ... jedynie po kąpieli "mam chęci"
Ja się próbuję pilnować i minimum raz dziennie się smaruję chociaż powinno się smarować chyba ze 3xdziennie. Moja mam ma straszna rozstępy po ciąży, dosłownie cały brzuch pocharatany i nie chcę takich mieć

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Mi ciągle mama truje, że "jeszcze zążysz wszystko kupić!" i chyba to mnie troche blokuje? już sama nie wiem
Moja mama też mówi żeby nie kupować bo się nie powinno a ja tam nie wierzę w zabobony! Czerpię dużo przyjemności z kupowania takich mały rzeczy dla mojej dzidzi! Fetyszystka

Cytat:
Co do Chin-mnie się optyka zmieniła, gdy pracowałam w firmie, która m.in. z Chin ściągała towar. Dużo rzeczy jest produkowanych w Chinach nawet, jeśli na metce jest inaczej-np. kupujemy coś z wiedzą, że to zostało wyprodukowane w Hiszpanii. I tak: poszczególne elementy są produkowane w Chinach, a koniec procesu produkcji następuje w Hiszpanii i tak mamy made in Spain mimo, że podzespoły są chińskie, czyli de facto nadal mamy produkt chiński. To raz. Dwa-negocjacje z chińskimi fabrykami wyglądają inaczej niż u nas i dobre produkty nie są tanie. Dwa głośniki mogą np. jedynie wyglądać tak samo, ale jakościowo mogą się drastycznie różnić-zależy, ile zleceniodawca zapłacił na wykonanie. Oni wcale nie są tacy chętni do produkcji za półdarmo, uwierzcie mi Produkują tak, żeby im się to opłacało. No i odkąd mój tż jeździ tam to także wiem, że u nich po prostu niektóre rzeczy są mega tanie, a wynika to z powszechności-np. prawdziwe perły hodowlane tż przywozi mi za 190 zeta komplet (kolczyki, branso i naszyjnik) podczas, gdy oni zabijają się o nasz rodzimy bursztyn i są w stanie zapłacić za niego krocie.
Ja przyznam, że mam kilka rzeczy stamtąd, kupionych bezpośrednio w ich domach handlowych i bardzo sobie chwalę (np. kaszmirowe chusty na szyję albo jedwabną pościel, za które w PL zapłacilibyśmy pewnie kupę kasy, bo jeszcze cło, jeszcze marża, podatek itp.)
Moja mama kiedyś pracowała w firmie (w PL) która szyła ubrania dla niemieckiej firmy, oni przywozili materiały, ale szyte było w Polsce i oczywiście wszywali metki made in Germany wiec wiecie

Cytat:
Z okazji wejścia w 6 miesiąc pochwalę się brzuchem, bo wywaliło mi już konkretnie, a już ta sukienka (którą daawno temu kupiłam z myślą o plaży i ciąży, i rzeczywiście do tej pory leżała w szafie ) wybitnie go podkreśla. Nadal jednak słabo czuję ruchy-ot, lekkie kopniaczki. Łożysko mam na przedniej ścianie, więc to pewnie dlatego.
Piękny brzusio i sukienka cudo!

Cytat:
Ja mam leginsy z h&m. Najpierw kupiłam rozm L w 1 trym bo myślałam że mi biodra i pupa urośnie i nie chcę takich dopasowanych ale musiałam dokupić M bo tamte trochę mi wiszą. Więc w L chodzę po domu a M są na wyjścia

Cytat:
No zdarza się nawet najlepszym Ja się kiedyś wiecznie rozcinałam paluchy kartką papieru albo kartonem

Cytat:

BOJE SIE
W tym szpitalu w którym chcę rodzić też można zwiedzić oddział chyba się wybiorę tam. A o porodzie jeszcze nie myślę, może po zwiedzaniu zaczną się bać

Cytat:
Jadę dziś do gina na wizytę rutynową, zobaczymy jak moja szyjka no i poproszę o skierowanie do szkoły rodzenia bo podobno trzeba mieć taki papier przynajmniej u nas, pewnie dostanę skierowanie na glukozę ehh już się cieszę ...
za wizytę

Cytat:

Ty mi też łzy wycisnęłaś, tyle że ze śmiechu Przepraszam, ale samotny but?

Czy jak już mówicie do brzucha tzn do lokatora to mówicie o sobie per Mamusia? Bo ja tak

Edytowane przez ziuta.
Czas edycji: 2016-04-22 o 09:57
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 09:47   #1162
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie! Odkąd Piernik zarzucił niedokładność to staram się jej posty baaardzo dokładnie czytać

Cytat:

mój nic nie mówił na samym początku, ale czułam ,że marzy mu się córcia.. i serio oszalał na jej punkcie na maksa...cały czas mówi,że nigdy się tak nie czuł,że ma motyle w brzuchu jak o niej myśli..
Super!
Stary 2016-04-22, 09:54   #1163
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
No zwierzęta też zjadają odchody swoich młodych żeby miało czysto w gnieździe, czy to znaczy że mamy robić to samo? Nie bez przyczyny człowiek jednak zszedł z drzewa i trochę się różnimy od innych zwierząt.
no jakby na to spojrzeć to też robisz tak,żeby miało Twoje młode czysto w gnieździe tylko inną metodą.. a zjedzenie łożyska w celach energetyczno - regeneracyjnych w Pl szpitalach nie jest niczym zastępowane..chyba ,że kiełbasą we flaku-taką strawę otrzymała miesiąc temu moja szwagierka tuz po porodzie..lezała rozbabrana po porodzie,wiadomo co i jak, a obok zimna, różowo-szara kiełba..ja tam nie mam zamiaru nic jeść..tylko przedstawiłam teorię do tego

Cytat:
Dokładnie! Odkąd Piernik zarzucił niedokładność to staram się jej posty baaardzo dokładnie czytać

Super!
OJJ Piernik nic nikomu nie zarzucił , tylko przywołał fakty
Stary 2016-04-22, 09:56   #1164
emenyx
Zadomowienie

dzieki za slowa otuchy. Po prostu nigdy nie bylam w szpitalu (jedynie w odwiedzinach).
Byly wanny do rodzenia, jakies tasmy przy suficie, na ktorych mozna sie rozicagac, taborety poloznicze (porod na taborecie...? ponoc mniej boli), lozka. Opowiadali tez troche o formach lagodzenia bolu apukuntkura, oleje aromatyczne, PDA- to chyba ten zastrzyk w kregoslup, ale jestem na razie na pozcatkowym etapie rozeznania, woiec jeszzce nie wiem.
Podczas porodu jest badane akcja serca dziecka lub wbija sie igle (!!!?) w glowke, aby badac poziom telnu u dziecka i w razie W bylaby cesarska. TO wszystko brzmi dla mnie bardzo masakrycznie.
Bylam dopiero na pierwszym spotkaniu kursu przedporodowego, w kolejnych dowiem sie wiecej i cwiczymy oddychanie.
Ogolnie wszystko pozytywnie przedstawione, ale jak i tak sie boje.
Jeszcze ok 1,5 miesiace pracuje a poznioej ide juz na macierzynskie, wiec mam nadzieje, ze sie psychicznie jakos na to nastawie
emenyx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 09:57   #1165
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
no jakby na to spojrzeć to też robisz tak,żeby miało Twoje młode czysto w gnieździe tylko inną metodą.. a zjedzenie łożyska w celach energetyczno - regeneracyjnych w Pl szpitalach nie jest niczym zastępowane..chyba ,że kiełbasą we flaku-taką strawę otrzymała miesiąc temu moja szwagierka tuz po porodzie..lezała rozbabrana po porodzie,wiadomo co i jak, a obok zimna, różowo-szara kiełba..ja tam nie mam zamiaru nic jeść..tylko przedstawiłam teorię do tego

A to fakt ze jedzenie w naszych szpitalach wola o pomste do nieba trzeba sobie katering u meza zalatwic :P

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-04-22, 09:58   #1166
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

czekam na ta listę i na zdjęcie tatuu w klubie..

haha ja do klubu rozpie..czy kasy? nie...wczoraj jak rozpakowywałam paczki to nie wiedziałam co to za rzeczy..mąż stwierdził,że pewnie mi coś dorzucili w gratisie i dlatego nie poznaje..tja..

u mnie też łożysko na przedzie.. ale wczoraj wieczorem miałam wgłebienia i wybrzuszenia na brzuchu..na szczęście tylko przez chwilę bo się już wystraszyłam..

wow..poważna sprawa..

aa nie..przeczytałam twoje wpisy i się zastanawiałam jak skomentować..

wariaty...

Wczoraj nie miałam siły, poza tym jak pisałam nie ma czym sie chwalić

Nie ładnie wkręcać męża u mnie to sie nazywa płatne gratisy

Te górki i doły to dzidzia

NO nie przesadzaj ze aż takie filozoficzne myśli i przemyślenia na forum wypisuje, ze potrzebują kontemplacji

Cytat:
:d
To nie śmieszne... Nabijać sie z wrażliwej istoty

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość

Ty mi też łzy wycisnęłaś, tyle że ze śmiechu Przepraszam, ale samotny but?

To komu marzył sie powrót do natury???

To nie śmieszne... Nabijać sie z wrażliwej istoty

Cytat:

Ja ze strachu przed biczowaniem czytam dwa razy ( raz na komórce, a pózniej upewniam sie na laptopie)
Stary 2016-04-22, 10:04   #1167
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
A to fakt ze jedzenie w naszych szpitalach wola o pomste do nieba trzeba sobie katering u meza zalatwic :P
a to chyba zależy od szpitala. miesiąc temu koleżanka rodziła.
jeden z jej posiłków w załączniku.
Ja uważam, że niczego sobie

a już na pewno lepsze niż łożysko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12825202_10204593578274281_330913866_n.jpg (59,2 KB, 22 załadowań)
Stary 2016-04-22, 10:07   #1168
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki za slowa otuchy. Po prostu nigdy nie bylam w szpitalu (jedynie w odwiedzinach).
Byly wanny do rodzenia, jakies tasmy przy suficie, na ktorych mozna sie rozicagac, taborety poloznicze (porod na taborecie...? ponoc mniej boli), lozka. Opowiadali tez troche o formach lagodzenia bolu apukuntkura, oleje aromatyczne, PDA- to chyba ten zastrzyk w kregoslup, ale jestem na razie na pozcatkowym etapie rozeznania, woiec jeszzce nie wiem.
Podczas porodu jest badane akcja serca dziecka lub wbija sie igle (!!!?) w glowke, aby badac poziom telnu u dziecka i w razie W bylaby cesarska. TO wszystko brzmi dla mnie bardzo masakrycznie.
Bylam dopiero na pierwszym spotkaniu kursu przedporodowego, w kolejnych dowiem sie wiecej i cwiczymy oddychanie.
Ogolnie wszystko pozytywnie przedstawione, ale jak i tak sie boje.
Jeszcze ok 1,5 miesiace pracuje a poznioej ide juz na macierzynskie, wiec mam nadzieje, ze sie psychicznie jakos na to nastawie
z tą igłą to napewno dobrze zrozumiałaś /usłyszałaś?
ja też nigdy nie przebywałam w szpitalu..na Twoje pocieszenie powiem Ci, że warunki/sprzęt/możliwości w tym szpitalu sa lepsze niż w przeciętnym rejonowym w Pl.. to już dużo..
Cytat:
koniecznie..

Cytat:
Wczoraj nie miałam siły, poza tym jak pisałam nie ma czym sie chwalić

Nie ładnie wkręcać męża u mnie to sie nazywa płatne gratisy

Te górki i doły to dzidzia

Ja ze strachu przed biczowaniem czytam dwa razy ( raz na komórce, a pózniej upewniam sie na laptopie)
srututu..
ja go nie wkręcałam..serio nie wiedziałam co to za rzeczy przyszły, a on tak sam z siebie stwierdził to go nie wyprowadzałam z błędu jak juz potem na spokojnie obczaiłam swoje konto na allegro..

to były akrobacje dzidzi..ona falowała jak nigdy wczesniej..

może w formie eseju Ci przesyłać jeszcze?
Stary 2016-04-22, 10:08   #1169
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

9:30, a tu już 1,5 strony naklepane...
Tak się zastanawiam, czy tylko ja z tego grona jestem nocnym markiem? Ostatnio to już w ogóle się przestawiłam ze względu na skypowe gadki z tż, ale tak ogólnie to 7 rano zawsze była dla mnie środkiem nocy. Dlatego też założyłam działalność w branży, w której robota zaczyna się od 10

Cytat:
Witam sie i ja z rana )
Rozpoczelam dzis 27tc! jak ten czas ucieka....
Moze dzis mi sie uda pospamowac troche z Wami

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Dzień dobry w 24+0
Dziewczyny, gratuluję! Ależ ten czas zapiernicza...

Cytat:

ojj tak zdecydowanie pobyt w domu to niekończące wydawanie kasy..jeszcze wieczorem kliknęłam jedną rzecz..
dzięki..trzymam się nadziei,że będzie lepiej..
lumene też kupiłam, ale nie wiem czy ten sam - CC 6w1? bo piszesz o pudrze..DobraDusza polecała też CC z lumene..zobaczymy jak się sprawdzi.. na ten podkład co Babygirl poleciła też się czaję, więc jak będziesz mieć jakieś informacje to daj znać , bo jestem ciekawa..
ja też nigdy nie słyszałam o tej technice, wręcz odwrotnie itp..wczoraj spróbowałam i fajnie wyglądało, jeśli fajnym wyglądem można nazwać twarz człowieka, który świata nie widział od tygodnia i od ciążowych hormonów ma saharę nie cerę..ogólnie miałam wrażenie,że bardziej świeżo to się prezentowało..lekko omiotłam twarz pudrem, a na to beautyblenderem podkład, pod oczami tylko dołożyłam cienką warstwę pudru..jak widziałam na youtubie to dziewczyny zachwałały jak wygląda na tym bronzer/róż,ale ja rzadko stosuję, więc sie nie wypowiem..

nie wiem czy mnie pytasz o śpiworek? jeśli tak to allegro..

raczej ten leżaczek za łóżeczko nie posłuży..to tak jakbys Ty miała spać w fotelu..
mam nadzieję,że będziecie się z tżetem witać tak,ze czas na wizaż się znajdzie
pięęęknie wyglądasz normalnie jak z reklamy jakieś..mega...
Tak, Lumene CC, ale puder w kompakcie. Można takiego też używać bezpośrednio na skórę, a do utrwalenia makijażu zastosować gruby pędzel tak jak przy pudrze sypkim. Ja sypkich nie lubię, bo są niepraktyczne w podróży, a tak mam kompakt, który nabieram grubym pędzlem i mi cienką warstwą"ugruntowuje" podkład.

Ciebie pytałam o śpiworek. Ile zapłaciłaś? Jest śliczny

Bronzera na mokry fluid to już w ogóle nie wyobrażam sobie nakładać Chyba, że też w kredce/na mokro.

TŻta będę miała na dwa dni, a potem on jedzie do nas kończyć malowanie i ogarniać, to przypuszczam, że w weekend zniknę na świata Tak w ogóle pod koniec maja tż ma dwa tygodnie urlopu i planujemy jechać na wakacje, ale nie wiemy jeszcze, gdzie. Chodzi o to, że mamy punkty za loty i z noclegiem chcemy się zmieścić w punktach tak, żeby nie dopłacać. Niezbyt lubimy miasta, ale chyba padnie na Budapeszt albo Barcelonę. A może żagle na Mazurach? Sama już nie wiem...

Dzięki za miłe słowa, choć ostatnio to powinnam reklamować jakieś środki na depresję (takie na dostanie jej, byłabym bardzo przekonywująca ).

Cytat:
Taką szpitalną opaskę otrzymałam od rodziców na 18

Uwielbiam białą czekoladę

Fajny brzuszek. Gratuluję rozpoczęcia 6mc

Ja też lubię, a najbardziej tę biedronkową Magnat? Magnetic? Nie pamiętam dokładnie, a już zjadłam całą i papierek wyrzuciłam Fajnie się rozpływa w ustach i jest lekko chropowata (mleko w proszku czuć?), bardzo lubię wrażenia jakich dostarcza

Ja bym chciała kupić wino i dać córce na 18stkę, ale tż mówi, że takie wina, które mogą leżakować tyle lat mogą być strasznie drogie. Jeszcze się nie orientowaliśmy, ale najprędzej to zapytam teścia-on się zna.

Dzięki

Cytat:
Ja kupiłam w F&F, a długo szukałam-wszędzie rajstopowe. Na razie zakładam normalnie, a jak zaczną uciskać brzuch to zwinę je trochę i będę nosić na biodrach. Są grube, tj. jak podwinie się tunika to nie wygląda się, jakby się świeciło tyłkiem w rajstopach

Cytat:

Mayday super, polecam, usmiejecie się na pewno zarówno 1 jak i 2 część (ja akurat widziałam w odwrotnej kolejności, ale to nie ma znaczenia kompletnie).
A jesli chodzi o Chiny, to mam podobne doświadczenia ze współpracy z nimi. A zakupy dla siebie częśto robie na Aliexpress, tym bardziej, że do Polski jest darmowa wysyłka Nawet teraz czekam na dwie letnie sukienki - w 90% nie widze róznicy pomiedzy jakością tego, co sprzedawane w Posce (a i tak made in China), a bezpośrednio od Chińczyków. Przy czym mam tu na mysli głównie ubrania i jakieś pierdułki do kuchni etc.

Piekny brzuszek

Spóźnione życzenia!!!!!!!!!

Dzięki Właśnie słyszałam, że Mayday to świetna komedia, a ja potrzebuję teraz trochę pozytywnej energii.
Ja na Ali nie kupuję, bo nie chce mi się czekać na wysyłkę, ale kupa moich znajomych z powodzeniem zamawia.
My mamy z Chin nie tylko ubrania (w zasadzie ubrań nie mamy, poza marynarką tż, która jest przepięknie uszyta <na miarę>, ale kolor wybrał taki, że nie chce teraz w niej chodzić ), ale np. świetne głośniki przenośne-idealne na żaglówkę albo jakiś piknik. Wkłada się kartę pamięci i można słuchać. Mamy też kamerkę a'la Go Pro, która niczym nie ustępuje tej ze znaczkiem. Teraz tż wiezie mi buty, zobaczymy co to będzie

Cytat:
Znowuzapomniałamhasła - no i znowu wspólna cecha - rozpier***anie kasy lvl hard Piernik też się nada do tego zacnego grona

Super z tymi opaskami
Moja mama też ma w opaski w szufladzie ... super pamiątka, ma też hmm pojemnik na biżuterie zrobiony przez brata z gliny (wyglada jak pogięta popielniczka ale widać, że nie może się z nim rozstać)

Tiny love kupuję ale z myślą o wkładaniu tam synka jak nie będzie w łóżeczku, tak w ciągu dnia, do spania chyba się nie nada ...

Brzuszek kurde jeszcze raz napiszesz, że czujesz się brzydka i w ogóle to nakopię Ci do zada !! Wyglądasz obłednie, a tej kiecce to już w ogóle szauuuuł TŻ będzie zachwycony

Z kopniakami też tak mam, również łożysko na przedniej ścianie i te kopniaki takie od przypadku do przypadku i nie jakimiś seriami, dość delikatne (chyba) no i TŻ jeszcze nie miał okazji poczuć ... no ale zapewne nic straconego

Życzę Wam miłego dnia !

Witam w klubie. Też się cholernie boję ...
Trzymam kciuki za wizytę, daj znać, jak poszło Ja następną wizytę mam 4.05 i też dostanę skierowanie na glukozę. Już się cieszę, szczególnie, że nienawidzę pobierania krwi (mam stres, a zgięcie smaruję Emlą-tak, tak, jestem świrem, ale bez tego chyba w ogóle bym nie poszła; co najśmieszniejsze, nie chodzi nawet o ból, tylko o sam fakt wkłuwania się w żyłę...Brrr, słabo mi na samą myśl! Za to u stomatologa pierwsze co, to wołam o zastrzyk).

Mój tż już czuł bulgotanie, ale tylko i raz i tylko bulgotanie. Zresztą moje kopniaki to też takie bardziej bulgotki, tylko mocniejsze. Nie czuję konkretnych kopów, ale jakoś nie ubolewam nad tym bardzo-podobno, gdy dziecko przywali to można zejść z tego świata, więc w sumie im później tym lepiej.

U mnie z rozwalaniem forsy jest tak, że nawet umiem już znaleźć pretekst i usprawiedliwić to-wczoraj zobaczyłam rozmowy o zakupach na Gemini i weszłam tam-raj Piszę do tż na skypie, że muszę sobie kupić trochę kosmetyków, a przesyłka darmowa od 300 zeta, więc może kupię już jakieś kosmetyki dla dziecka i co on na to (a biere ze wspólnej kasiory póki co, dlatego pytam, żeby nie było). On akurat alkoholizował się i najpierw pyta, ile zaoszczędzę (bo on oszczędny chłop, w przeciwieństwie do mnie), ale po 30 min. napisał "Niunia! Walić to! Kup sobie co chcesz i za ile chcesz-chcę, żebyś miała!"C hyba częściej muszę doić go wódą, hehe.

Dzięki za miłe słowo. Wiem, że wcale się nie zapasłam <jeszcze>, ale i tak czasem czuję się jak foka, zaniedbana foka Myślę, że to też przez to, że siedzę w domu i mi bije w dekiel. Teraz zamierzam chodzić na spotkania z położną oraz na jakiś fitness dla ciężarnych-muszę wyłazić do ludzi. Zdecydowanie nie jestem typem, któremu styknie kawa i książka w czterech ścianach

Cytat:

Wzruszyłabym się gdybym zobaczyła taki portfel Ja właśnie chce na początku na wyjazdy brać leżaczek do spania. W końcu rozkłada się na płasko Ślicznie wyglądasz!

Dzięki
Właśnie też pomyślałam, że skoro to się rozkłada na płasko, to póki dziecko nie wyrośnie, to mogłoby spać, ale dziewczyny piszą, że niezbyt

Córeczki są tatusiów, więc nie dziwię się, że tż dostaje bzika-zobaczysz, co będzie, jak się urodzi Pewnie wszystkie córki z tego wątku będą rozpuszczane przez tatusiów jak dziadowski bicz

Moja kotka miała biegunkę (pewnie po skradzionym wczoraj kurczaku z pomidorówki ) i oczywiście musiała sobie obsrać tyłek O ile z kocurem takie sprawy idą gładko, o tyle kotka drze się i kuli ogon tak, że nie mogę jej obmyć prysznicem (bo jedną ręką muszę trzymać diabła za kark). Ostatecznie poświęciłam gąbkę, a potem 4 x byłam ręce, bo oczywiście u mojej mamy rękawiczki tylko z pudrem, a takich nie mogę. Piękny poranek, ulalalaaaa

Natalia, Ziuta dzięki, miło
Ziuta-o tym właśnie mówię (metki itp.), dlatego ja zawsze patrzę na jakość i tyle, bo gdzie to było szyte i w jakich warunkach, to buk jeden raczy wiedzieć.

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-04-22 o 10:18
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 10:09   #1170
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:

Niedobrze mi....fuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości