Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-21, 22:25   #1111
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Do szkoły rodzenia jeszcze nie bo w tej co chcemy chodzić przyjmują od 26 tygodnia
Byliśmy na "Świadoma mama" -> https://www.facebook.com/swiadomamama/?fref=ts
A gdzie się wybierasz, tak z ciekawości. Kurczę, pojutrze zaczynam 26 tc
Stary 2016-04-21, 22:29   #1112
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość

Też znalazłam wczoraj dwie u siebie po prawej stronie. I od kilku dni skóra mnie swędzi na brzuchu, a to raczej niedobry znak Ale sama sobie winna jestem, bo może ze 4 razy się posmarowałam Teraz będę nadrabiac, ale to i tak pewnie za późno

No i cóż, świętuję dziś osiągnięcie "wieku chrystusowego", dlatego zapraszam na ciasto i soczek
Ja też zaniedbuję smarowanie, kurde no wiecznie mi z kremem nie po drodze ... jedynie po kąpieli "mam chęci"

A no i sto lat sto lat niech żyje żyje nam

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

dzięki.. dzis przyszły kolejne trzy paczki..

Widzę, że nie tylko ja jestem zakupoholiczką ... i to juz teraz jak jeszcze pracuję i mam serio mało czasu bo ciągle na wizażu... boję się co będzie jak siądę na dupie w domu
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 22:38   #1113
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Kurcze my mamy nadal problemy z imieniem dla maluszka. TZ powiedział, ze Mikołaj bedzie zbyt trudny dla tubylców i bedą skracać Miki, Niki (ja nienawidzę myszki miki i bedzie mi sie za bardzo kojarzyć) takze znowu nie wiem.

TZ chce wybrac pare imion i spytac sie rodziny jakie sie podobają. Ja za bardzo nie chcę bo to będzie tak, ze to ktos wybierze, a pozniej bedzie sie szczycic, ze to on/ona wybrali :/ nie wiem jak wyplenić ten pomysł z jego głowy. Chcę zeby to był nasz własny, prywatny wybór

Obstawiam imiona Tomek,Daniel, Mateusz. Proste w wymowie i uniwersalne tylko kazde kojarzy mi sie z kolegami z klasy Popularne imiona w moim roczniku.
Ewentualnie Mikołaj bedzie na drugie.
TZ nie lubi udziwnionych imion tylko proste. Czyli odpada Maksym, Konrad czy Gabriel według niego.

Wydaje mi się, ze o imie bedzie dłuzsza wojna
Myślę, że odpowiednie imię przyjdzie Wam do głowy w swoim czasie Ja mam podobnie jak Ty, nie chciałabym żeby ktoś z rodziny mi doradzał... to ma być świadoma decyzja rodziców i tylko ich.

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
We wtorek byłam:
- u endokrynolog - wyszłam z nadczynnosci ale pani doktor mówi, ze jak nic zaraz przelecę na niedoczynnosc
- na usg - Mała miała sprawdzane serduszko i przepływy - wszystko ok
Super, że wyszłaś z nadczynności! i trzymam kciuki, żeby niedoczynność jednak Cię ominęła. Brawa również dla Malutkiej!

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Byłam u lekarza, na szczęście nie angina - ale znowu wirus :/ przepisała mi tym razem tantum verde i syrop islandzki jak nie przejdzie przez weekend to antybiotyk. Wiec bede znowu sie kurować.

Konsultowałam z ginekologiem swoim mowil ze tantum verde jest w porzadku a jesli antybiotyk to duomox.

Kupiłam od razu w aptece glukozę 75g musze przynieść - 5,80. Strasznie duzo tego

biedna jesteś z tymi chorobami a glukozy faktycznie sporo... ale dasz radę!

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Rany, ale miałam akcję. Jak Wam już się żaliłam jestem chora i starałam się wykurować łagodnymi środkami, leżąc, a jakby się pogorszyło, miałam iść do lekarza po antybiotyk. No to się chyba załatwiłam.
Z pracy zadzwonili, że muszę jeszcze coś pilnie do dzisiejszego popołudnia zrobić w tej sprawie co 2 tygodnie temu jeździłam do informatyka (kwestia poklikania w systemie komputerowym - niezwiązane w ogóle z obowiązkami zawodowymi, tylko chodzi o mój wniosek o przeniesienie bliżej domu). Informatyk mówił mi, że jakby coś jeszcze wyskoczyło do zrobienia, mogę to załatwić w tej samej instytucji, ale u mnie w mieście, żebym nie musiała jeździć kilkadziesiąt kilometrów do mojej pracy. No ale tak łatwo nie było, nabiegałam się po mieście, bo mnie poodsyłali, na początku nie dało się tego zrobić. Jestem wykończona, rozbolało mnie gardło i paskudnie kaszlę. To nie wiem co będzie z tym wykurowaniem się. ;/Ale udało się to zrobić w systemie i moja sprawa będzie rozpatrywana, bo jakbym tego dziś nie załatwiła, to nie mogłaby ruszyć z miejsca - nie miałam wyboru.

(...)

A u mnie dziś 22+0 tak w ogóle.
To teraz jak już wszystko załatwiłaś to proszę grzecznie leżeć w łóżeczku i się kurować I brawa za rozpoczęcie 23 tygodnia! U mnie 26

Cytat:
Mi ciągle mama truje, że "jeszcze zążysz wszystko kupić!" i chyba to mnie troche blokuje? już sama nie wiem
nie słuchaj nikogo, tylko siebie często mamy/babcie wierzą w zabobony i dlatego nam tak trują o zakupach...

Cytat:
Brawa za 23+0.

Zdążyłam zrobić zdjęcia zakupów przed zalegnięciem.
super!

Cytat:
Chyba się zabije smaruje sie bardzo często jak już kiedyś pisałam a chyba mi się rozstępy zaczynają robić ja nie wierze takie malusieńkie czerwone kreseczki z boku brzucha
uu a czym się smarujesz?

u mnie teraz na tapecie była zwykła oliwka (bo chciałam zużyć), ale jednak to chyba za mało, bo zaczęła swędzieć mnie skóra;/

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Uważam ze patelnia do naleśników to zbędny wydatek na zwykłej/normalnej tez sie usmażą , ale każdy wg własnych potrzeb decyduje.
ja na zwykłej nie potrafię;/ poza tym u mnie w domu od naleśników jest mąż, zdecydowanie lepiej mu to wychodzi (a ja się staram nie wychylać)

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Witam się

Korzystałam dziś z pięknej pogody 3 słoneczny dzień pod rząd rzadko się zdarza Najpierw zjadłam śniadanie u koleżanki, później byłam na maseczce u kosmetyczki, później spacer i muszę Wam coś powiedzieć. Jest coś lepszego niż truskawkowy w białej czekoladzie......to jest magnum z masłem orzechowym:brzyd al:

Moje hormony też szaleją i mam doła bo się w nic nie mieszczę. Wszystko jest aktualnie nie tak, nikt mnie nie lubi i nie kocha...

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

też dzisiaj wciągnęłam magnuma z masłem orzechowym... pychotka!

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość

No i cóż, świętuję dziś osiągnięcie "wieku chrystusowego", dlatego zapraszam na ciasto i soczek
Sto lat!!!

A ja dzisiaj po południu byłam na spotkaniu z koleżanką z pracy, zjadłam pyszny lunch i poplotkowałam. Brakuje mi częstszego kontaktu z nią wcześniej się śmiałyśmy, że spędzamy ze sobą więcej czasu niż z naszymi partnerami, bo razem jeździłyśmy i razem nawet wracałyśmy. No i prawie 8h klachania w pracy robiło swoje
Stary 2016-04-21, 22:42   #1114
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie wróciliśmy z tych warsztatów "świadoma mama" ale było fajnie
Dostaliśmy mnóstwo próbek, czasopisma, było też losowanie nagród i TŻ wygrał paczkę pieluch i sesja jeszcze była zdjęciowa więc czekamy na zdjęcie które mamy dostać na maila

A teraz lecę nadrabiać wątek

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Są są, moja mama i teściowa mają wszystkie kikuty swoich dzieci w słoiczkach Ale ja na swój nie lubię patrzeć

Wszystkiego najlepszego
To fajne warsztaty!
Też bym chyba nie lubiła patrzeć na kikut.

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Ja też zaniedbuję smarowanie, kurde no wiecznie mi z kremem nie po drodze ... jedynie po kąpieli "mam chęci"

Widzę, że nie tylko ja jestem zakupoholiczką ... i to juz teraz jak jeszcze pracuję i mam serio mało czasu bo ciągle na wizażu... boję się co będzie jak siądę na dupie w domu
Ja też tylko po kąpieli się jakoś zmuszam, a ta skóra tak ciągnie, że chyba przydałoby mi się częściej.

Poleżałam i jednak odżyłam, może coś będzie z tego wyzdrowienia. Jeszcze jutro dzień w łóżeczku i może w weekend będzie już ok.

Ale za to żeby nie było za fajnie, dziwnie mnie bolą plecy na samym dole po prawej stronie, i to tak dość mocno. Na brzuch trochę promieniuje. Wiecie może czy to coś związanego z ciążą (jakiś dzieciowy nacisk?) czy po prostu jestem połamańcem?
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 22:44   #1115
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
A gdzie się wybierasz, tak z ciekawości. Kurczę, pojutrze zaczynam 26 tc
BabyClub przy szpitalu

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 22:49   #1116
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
BabyClub przy szpitalu
Kurczę, czytam o tej "Świadomej mamie", teraz googluję Baby Club i ciągle mi Włocławek wyskakuje Czemu ja myślałam, że mieszkasz w Warszawie
Stary 2016-04-21, 22:50   #1117
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Są też tacy co zabierają łożysko do domu. I albo suszą i kapsułkują albo robią z tego .....smoothie....

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Oliwia się urodziła z wytrzewieniem jelitowym. Teraz nadal nie ma pępka - jeden problem mniej nie poprosi o kolczyka

Smoothie z łożyska

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Fajny dzień miałaś Ja jadłam przepysznego bakaliowego rożka

A no chyba, że tak To możesz spać spokojnie, Twoja córka nie przyjdzie do domu z kolczykiem i tatuażem

Ja przyszłam i z tym i z tym ale tatuaż już mając lat 20 i tak - mama była totalnie w szoku (że się odważyłam i nie bałam )

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ja tylko melduję że żyję, spróbuję trochę Was nadrobić w weekend - żeby nie było że znowu znikam bez słowa

Ostatnie dni mamy trochę napięte bo jeździmy po sklepach i urządzamy pokój chłopakom, a później jestem tak wypruta że nie mam już na nic ochoty.

We wtorek byliśmy u gina, chłopy rosną zdrowo, dzisiaj zaczynamy 26tc więc jeszcze tydzień i III trymestr

Pozdrawiamy Was mocno!!!

Buziaki dla chłopców

Cytat:
Dostaliśmy mnóstwo próbek, czasopisma, było też losowanie nagród i TŻ wygrał paczkę pieluch i sesja jeszcze była zdjęciowa więc czekamy na zdjęcie które mamy dostać na maila

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Są są, moja mama i teściowa mają wszystkie kikuty swoich dzieci w słoiczkach Ale ja na swój nie lubię patrzeć

Wszystkiego najlepszego

Ja w zeszły piątek byłam na warsztatach dla przyszłych mam "mamo to ja" . Partner nie chciał iść a potem jak już poszłam to trochę żałował . Odrobimy to sobie w szkole rodzenia .

Witam się nieco wstydliwie kolejnej części tak wiem wiem dopiero teraz... Miałam strasznego lenia do wizazu, za to na obronę zdradzę że przez ostatnie 4tygodnie przytyłam 4kg i ogólnie od początku ciąży mój bilans to +4 . Muszę wrzucić więcej warzyw do jadłospisu bo teraz już tylko będziemy tyć :O .

Przeglądając dziś pierwsze posty w wątkach mam marcowych-wrześniowych natrafiłam na którymś z nich na listę wózków wybranych przez przyszłe mamy ciekawy pomysł - dzięki niemu nawiązałam kontakt z mamą która wybrała ten sam, bardzo rzadko spotykany model - więc mogłam podpytać o kilka rzeczy związanych z wózkiem. Co myślicie o takiej liście?

Dobrej nocy
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 23:24   #1118
natalia_23
Zakorzenienie

Chyba nie jest mi dane napisać tego posta

Talantea Tobiasz bardzo ładne imię

Origa wszystkiego najlepszego

tabitabi też się wybieram na te warsztaty z mamo to ja, warto było?

justynkie w takim razie w przyszłym tygodniu razem świętujemy 3 trym

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 23:28   #1119
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
justynkie w takim razie w przyszłym tygodniu razem świętujemy 3 trym
I ja i ja!!! 29 kwietnia zaczynam III trymestr

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 23:35   #1120
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Ale natłukłyście...

Cytat:

szyjka się skraca..jak się skróci poniżej 2cm to szpital..
Ojej, to współczuję. Moja siostra to przechodziła, miała nawet pessar. Wolno jej było tylko leżeć. I to dwie ciąże tak samo, koszmar. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie wszystko było dobrze!

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Po wczorajszym temacie postanowiłam się dzisiaj zważyć i ojojoj W ciągu miesiąca prawie 4kg do przodu Obiecuję poprawę i zrywam z magnumami!

Ja też spodziewam się teraz szybkiego wzrostu wagi, dlatego na wagę nie wchodzę
Ja nadal magnuma nie jadłam, bo w tej mojej rodzinnej dziurze nigdzie nie ma Już straciłam nadzieję

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
O Rzeczywiście! Z jakiego jesteś miesiąca? A odnośnie TP, podawałaś termin z OM czy USG? ja podałam z USG, według OM mam termin na 18 sierpnia i nie wiem czy właśnie tak nie powinno widnieć na 1. stronie. Z USG waha się między 12 a 21 sierpnia
Jestem z lutego (ryby), a Ty? Podawałam termin z pierwszego USG prenatalnego, bo moja gin mówi, że to jest najbardziej miarodajne-nie OM, nie z USG połówkowego, a właśnie z tego pierwszego USG genetycznego. Ja z OM mam na 5 sierpnia

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
A co planuje? Musze jakis puder kupic, bo stay mate mi sie polamal i go wyrzucilam, ale co jeszcze nie wiem :P
Ja też jestem na etapie zakupu pudru i zdecydowałam się na ryżowy z ecocery do strefy T i CC puder z Lumene.
Któraś z Was wspominała o kosmetykach Arrbone, chyba Babygirl. Fluid (jestem na etapie zakupu) ma świetne opinie, ale 150 zeta, a ja teraz muszę kupić wszystko (bo już nie mam fluidu, pudru, tuszu, korektora pod oczy-jak się kończy to jednocześnie). Narzekam tak do siostry, że trochę drogi, a siostra mówi, że ma koleżankę w Arrbone i załatwi mi po cenie konsultanta Nie wiem jeszcze, jaka to cena, ale jeśli atrakcyjna to się skuszę. Chciałabym tylko dopytać: czy jest on bardzo ciężki i czy jest matujący? W nazwie ma tylko "kryjący".

Cytat:

hehe..mój się tak za malowanie łóżeczka zabiera,że zastanawiam się czy na drugie dziecko się wyrobi..

DobraDusza..wczoraj widziałam na youtubie filmik dot nakładania podkłądu metodą kogoś tam - jakiegoś faceta i polegała ona na tym,że najpierw puder a potem podkłąd..słyszałaś o tym? jaka jest Twoja opinia na temat efektów takiego sposobu?
Co narzekasz, do porodu jeszcze kupa czasu, to nawet uwinął się ze składaniem Mojej znajomej mąż nie wyrobił się z wykończeniem domu (a śpią na kasie, więc to kwestia...nie wiem-lenistwa?) i po porodzie ona musi zamieszkać u rodziców, bo on jej nie pomoże-wszak musi kończyć remont. Jest tak *4*%(#**$& ma niego, że brak słów.

Pytanie nie do mnie, ale pozwolę sobie odpowiedzieć-pierwsze słyszę o nakładaniu mokrego na suche/sypkie. Nie zrobią się od tego plamy/smugi

Cytat:

Dołączam się do tych głosów, że tego typu nastroje są w ciąży normalne. To fajnie, że się wybierzecie na sztukę (jaką?), a spotkanie z koleżanką pewnie też Ci humor poprawi.
Chcemy od dawna na Mayday, ale ciągle się nie składało. Ogólnie staramy się chodzić do teatru te kilka razy do roku, ale na tę sztukę albo nie było już biletów, gdy się decydowaliśmy albo coś wypadało w jej terminie i klops. Do tej pory jej nie widzieliśmy, a jest podobno świetna.

Cytat:
ok..na razie tyle..mam jeszcze parę pajacyków całych białych lub w jakiś drobny wzór.. trochę "brzydszych" pieluch kolorowych, parę kosmetycznych rzeczy..i wczoraj zrobiłam zamówienie na gemini za grubą kasę.. parę rzeczy do mnie jedzie..
Gdzie upolowałaś taki śpiworek?

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

Ja nie wstydzę się powiedzieć, że mnie ten kikut brzydził. Bardzo się cieszyłam, jak odpadł. I nie zachowalam go na pamiątkę...
Mnie kikut też brzydzi okropnie i pierwsze słyszę, żeby go sobie zostawiać Ja chcę, żeby jak najszybciej odpadł i zapomnieć o jego istnieniu

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie kupuje rzeczy zrobionych w Chinach, nie popieram tamtejszej gospodarki niszczącej środowisko.
Nie odnosi sie to tylko do ubranek, ale wszystkich produktów jakie kupujemy.
Oczywiscie ciuszki dla dziecka tylko 100% bawełna.

Zapomniałam się pochwalić ze dzisiaj u mnie skonczony 25 tydzien
Przymierzałam dzisiaj ciuchy na lato i juz w nich wyglądam ogromnie

aniula83
swietne wiesci, trzymaj się
Gratuluję 25 tc

Co do Chin-mnie się optyka zmieniła, gdy pracowałam w firmie, która m.in. z Chin ściągała towar. Dużo rzeczy jest produkowanych w Chinach nawet, jeśli na metce jest inaczej-np. kupujemy coś z wiedzą, że to zostało wyprodukowane w Hiszpanii. I tak: poszczególne elementy są produkowane w Chinach, a koniec procesu produkcji następuje w Hiszpanii i tak mamy made in Spain mimo, że podzespoły są chińskie, czyli de facto nadal mamy produkt chiński. To raz. Dwa-negocjacje z chińskimi fabrykami wyglądają inaczej niż u nas i dobre produkty nie są tanie. Dwa głośniki mogą np. jedynie wyglądać tak samo, ale jakościowo mogą się drastycznie różnić-zależy, ile zleceniodawca zapłacił na wykonanie. Oni wcale nie są tacy chętni do produkcji za półdarmo, uwierzcie mi Produkują tak, żeby im się to opłacało. No i odkąd mój tż jeździ tam to także wiem, że u nich po prostu niektóre rzeczy są mega tanie, a wynika to z powszechności-np. prawdziwe perły hodowlane tż przywozi mi za 190 zeta komplet (kolczyki, branso i naszyjnik) podczas, gdy oni zabijają się o nasz rodzimy bursztyn i są w stanie zapłacić za niego krocie.
Ja przyznam, że mam kilka rzeczy stamtąd, kupionych bezpośrednio w ich domach handlowych i bardzo sobie chwalę (np. kaszmirowe chusty na szyję albo jedwabną pościel, za które w PL zapłacilibyśmy pewnie kupę kasy, bo jeszcze cło, jeszcze marża, podatek itp.)

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Wstawiam moje wczorajsze zdobycze wydałam za wszystko zawrotne 30zl... Czapka mnie rozwaliła
A mnie najbardziej podoba się wdzianko z logiem Spidermana Dziecior będzie wyglądał w tym bosko!

No, to idę nadrabiać Was dalej, pleciugi.
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 23:50   #1121
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Ale natłukłyście...

Ojej, to współczuję. Moja siostra to przechodziła, miała nawet pessar. Wolno jej było tylko leżeć. I to dwie ciąże tak samo, koszmar. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie wszystko było dobrze!

Ja też spodziewam się teraz szybkiego wzrostu wagi, dlatego na wagę nie wchodzę
Ja nadal magnuma nie jadłam, bo w tej mojej rodzinnej dziurze nigdzie nie ma Już straciłam nadzieję

Jestem z lutego (ryby), a Ty? Podawałam termin z pierwszego USG prenatalnego, bo moja gin mówi, że to jest najbardziej miarodajne-nie OM, nie z USG połówkowego, a właśnie z tego pierwszego USG genetycznego. Ja z OM mam na 5 sierpnia

Ja też jestem na etapie zakupu pudru i zdecydowałam się na ryżowy z ecocery do strefy T i CC puder z Lumene.
Któraś z Was wspominała o kosmetykach Arrbone, chyba Babygirl. Fluid (jestem na etapie zakupu) ma świetne opinie, ale 150 zeta, a ja teraz muszę kupić wszystko (bo już nie mam fluidu, pudru, tuszu, korektora pod oczy-jak się kończy to jednocześnie). Narzekam tak do siostry, że trochę drogi, a siostra mówi, że ma koleżankę w Arrbone i załatwi mi po cenie konsultanta Nie wiem jeszcze, jaka to cena, ale jeśli atrakcyjna to się skuszę. Chciałabym tylko dopytać: czy jest on bardzo ciężki i czy jest matujący? W nazwie ma tylko "kryjący".

Co narzekasz, do porodu jeszcze kupa czasu, to nawet uwinął się ze składaniem Mojej znajomej mąż nie wyrobił się z wykończeniem domu (a śpią na kasie, więc to kwestia...nie wiem-lenistwa?) i po porodzie ona musi zamieszkać u rodziców, bo on jej nie pomoże-wszak musi kończyć remont. Jest tak *4*%(#**$& ma niego, że brak słów.

Pytanie nie do mnie, ale pozwolę sobie odpowiedzieć-pierwsze słyszę o nakładaniu mokrego na suche/sypkie. Nie zrobią się od tego plamy/smugi

Chcemy od dawna na Mayday, ale ciągle się nie składało. Ogólnie staramy się chodzić do teatru te kilka razy do roku, ale na tę sztukę albo nie było już biletów, gdy się decydowaliśmy albo coś wypadało w jej terminie i klops. Do tej pory jej nie widzieliśmy, a jest podobno świetna.

Mnie kikut też brzydzi okropnie i pierwsze słyszę, żeby go sobie zostawiać Ja chcę, żeby jak najszybciej odpadł i zapomnieć o jego istnieniu

Gratuluję 25 tc

Co do Chin-mnie się optyka zmieniła, gdy pracowałam w firmie, która m.in. z Chin ściągała towar. Dużo rzeczy jest produkowanych w Chinach nawet, jeśli na metce jest inaczej-np. kupujemy coś z wiedzą, że to zostało wyprodukowane w Hiszpanii. I tak: poszczególne elementy są produkowane w Chinach, a koniec procesu produkcji następuje w Hiszpanii i tak mamy made in Spain mimo, że podzespoły są chińskie, czyli de facto nadal mamy produkt chiński. To raz. Dwa-negocjacje z chińskimi fabrykami wyglądają inaczej niż u nas i dobre produkty nie są tanie. Dwa głośniki mogą np. jedynie wyglądać tak samo, ale jakościowo mogą się drastycznie różnić-zależy, ile zleceniodawca zapłacił na wykonanie. Oni wcale nie są tacy chętni do produkcji za półdarmo, uwierzcie mi Produkują tak, żeby im się to opłacało. No i odkąd mój tż jeździ tam to także wiem, że u nich po prostu niektóre rzeczy są mega tanie, a wynika to z powszechności-np. prawdziwe perły hodowlane tż przywozi mi za 190 zeta komplet (kolczyki, branso i naszyjnik) podczas, gdy oni zabijają się o nasz rodzimy bursztyn i są w stanie zapłacić za niego krocie.
Ja przyznam, że mam kilka rzeczy stamtąd, kupionych bezpośrednio w ich domach handlowych i bardzo sobie chwalę (np. kaszmirowe chusty na szyję albo jedwabną pościel, za które w PL zapłacilibyśmy pewnie kupę kasy, bo jeszcze cło, jeszcze marża, podatek itp.)

A mnie najbardziej podoba się wdzianko z logiem Spidermana Dziecior będzie wyglądał w tym bosko!

No, to idę nadrabiać Was dalej, pleciugi.
a dzieki to też jeden z moich faworytów zapłaciłam za niego 3zł więc niebyło opcji żeby nie wziąść szczególnie że tatuś jest fanem wszelkich komiksów już planujemy jakies bajeranckie foto, na ktorym bedzie wyglądał jak by latał ;D .
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 00:29   #1122
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
My czekaliśmy ze 2,5 tyg Ale to dlatego, ze zaczęłam od octaniseptu. Samym spirytem szybciej by poszło.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

My dzis 22t0d
Gratsy-to już 6 miesiąc

Cytat:
Nic na siłę. Jak ci się włączy instynkt wicia gniazda, to ogarniesz to w moment. Poczekaj, masz sporo czasu jeszcze. Nawet (tfu tfu) leżąc w szpitalu można super wyprawkę przez neta skompletować. Więc nie zmuszaj się.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Nic na siłę. Jak ci się włączy instynkt wicia gniazda, to ogarniesz to w moment. Poczekaj, masz sporo czasu jeszcze. Nawet (tfu tfu) leżąc w szpitalu można super wyprawkę przez neta skompletować. Więc nie zmuszaj się.

Swoją drogą-ja mogę zrobić zakupy za wszystkie te, które nie mają na to ochoty Ja jestem strasznym rozp....em kasy i wydawanie jej to coś, co przychodzi mi z wielką łatwością i przyjemnością (ku rozpaczy tż).

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Pierwsze słyszę, nawet bym na to nie wpadła. U mnie to nie przejdzie - ja jestem mało sentymentalna, romantyzmu też u mnie brak. Jakieś książeczki z pierwszym obciętym kosmykiem włosów itd - to nie dla mnie
Ja też nie jestem, ale przyznam, że wzruszyłam się ostatnio, gdy mama pokazała mi portfel mojego zmarłego taty, a tam nasze (moja i siostry) bransoletki ze szpitala. Podobno zawsze je nosił. No, a mama znowu trzyma nasze laurki dla nich itp. Fajnie takie coś zobaczyć po latach i ja też chcę składować takie rzeczy (z wyłączeniem odpadów ciała).

Cytat:
Rany, ale miałam akcję. Jak Wam już się żaliłam jestem chora i starałam się wykurować łagodnymi środkami, leżąc, a jakby się pogorszyło, miałam iść do lekarza po antybiotyk. No to się chyba załatwiłam.
Z pracy zadzwonili, że muszę jeszcze coś pilnie do dzisiejszego popołudnia zrobić w tej sprawie co 2 tygodnie temu jeździłam do informatyka (kwestia poklikania w systemie komputerowym - niezwiązane w ogóle z obowiązkami zawodowymi, tylko chodzi o mój wniosek o przeniesienie bliżej domu). Informatyk mówił mi, że jakby coś jeszcze wyskoczyło do zrobienia, mogę to załatwić w tej samej instytucji, ale u mnie w mieście, żebym nie musiała jeździć kilkadziesiąt kilometrów do mojej pracy. No ale tak łatwo nie było, nabiegałam się po mieście, bo mnie poodsyłali, na początku nie dało się tego zrobić. Jestem wykończona, rozbolało mnie gardło i paskudnie kaszlę. To nie wiem co będzie z tym wykurowaniem się. ;/Ale udało się to zrobić w systemie i moja sprawa będzie rozpatrywana, bo jakbym tego dziś nie załatwiła, to nie mogłaby ruszyć z miejsca - nie miałam wyboru.

A u mnie dziś 22+0 tak w ogóle.
Gratuluję wejścia w 6 miesiąc
No i kuruj się!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość

Ciagle słyszę podszepty żebym sprawdziła czy jakiejś czekolady albo ciacha nie ma w szafce
Dzięki Tobie przypomniało mi się, że nabyłam drogą kupna czekoladę białą. Gdy cytowałam Cię, to ją otworzyłam. W tej chwili nie ma już połowy

Cytat:
Zdążyłam zrobić zdjęcia zakupów przed zalegnięciem.
Super ciuszki!

Cytat:
Jestem smutna dzisiaj poprosiłam mojego kochanego mężczyzne- stara sie więc opiewam go :P żeby w biedrze kupił lody . Dzwoni że są malagowe jęzor mi wyszedł już snułam takie plany w głowie i miałam prawie filmy przed oczami jak pochłaniam litrowe opakowanie ahhhh ekstaza... Coś mnie natchnęło i mówię sprawdź skład i było że rodzynki są na winie malaga i czar prysł . Jak myślicie można takie coś jeść czy nie bardzo. Powiedziałam żeby nie kupował tych lodów ale sama nie wiem jak to jest przecież dzieci też jedzą takie lody , ciekawe ile tam tego alku jest...
Ja bym zjadła, ale ja jestem z serii tych dość wyluzowanych. Przecież taka ilość nie dostaje się do krwioobiegu, więc luz (nawet można zajadać takiego loda i prowadzić samochód ).

Dziewczyny! Koleżanka dała mi 30% zniżki na laktator ARDO. Słyszałyście o nim? Ona chwali, bo go testowała. Podobno delikatny i cichy (a na tym mi zależy). Ze zniżką 300 zł. Mając na uwadze, że będę się starała wyłącznie ściągać, chyba go kupię, ale mam jeszcze jakieś wątpliwości...

Bardzo podoba mi się polecany tu leżaczek tiny love-myślicie, że może zastąpić łóżeczko turystyczne (na takie wyjazdy max trzydniowe)?

Jutro wraca mój tż, tak się cieszę, że aż ciężko opisać! Zobaczymy się zapewne w sobotę (bo ja teraz jestem u mamy, a u nas w mieszkaniu roz☠☠☠☠☠☠☠nik totalny i na razie nie wracam).

Z okazji wejścia w 6 miesiąc pochwalę się brzuchem, bo wywaliło mi już konkretnie, a już ta sukienka (którą daawno temu kupiłam z myślą o plaży i ciąży, i rzeczywiście do tej pory leżała w szafie ) wybitnie go podkreśla. Nadal jednak słabo czuję ruchy-ot, lekkie kopniaczki. Łożysko mam na przedniej ścianie, więc to pewnie dlatego.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P60420-221235-001-001-001.jpg (65,0 KB, 37 załadowań)
Stary 2016-04-22, 00:30   #1123
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
a dzieki to też jeden z moich faworytów zapłaciłam za niego 3zł więc niebyło opcji żeby nie wziąść szczególnie że tatuś jest fanem wszelkich komiksów już planujemy jakies bajeranckie foto, na ktorym bedzie wyglądał jak by latał ;D .
3 zeta? Kurde, ja ostatnio byłam w komisie dziecięcym, to najtaniej 15...
Stary 2016-04-22, 00:50   #1124
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
3 zeta? Kurde, ja ostatnio byłam w komisie dziecięcym, to najtaniej 15...
masakra w tej cenie mozna nowe dostać . Ja za wszystko co pokazywałam dzisiaj wydałam 30zł . Mam 6reklamówek takich biedronkowych pełnych po brzegi w ciuszkach - 4 pełne suszarki były po wypraniu , takie standardowe do wieszania ciuchow. Liczyłam wszystko wydałam ok 200zł może troszke mniej.
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 06:14   #1125
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dzień dobry w 24+0
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 06:38   #1126
asicuha
Wtajemniczenie

Witam sie i ja z rana )
Rozpoczelam dzis 27tc! jak ten czas ucieka....
Moze dzis mi sie uda pospamowac troche z Wami

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-04-22, 06:45   #1127
TinkerrBell
Zadomowienie

Dobry albo i nie bo trzeba się zerwać do pracy
Standardowo najgorzej to wstać i wyjść. Później jakoś leci.

Co do trzymania czegoś po dzieciach - to ja mam pierwszego kucyka i zeby i mi to wystarczy bransoletka chyba też gdzieś jest
Stary 2016-04-22, 07:06   #1128
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

Wszystkiego najlepszego
fajnie,że masz możliwość brać udział w takich warsztatach.. trochę zazdroszczę..
Cytat:

Widziałam to u kotki babci jak rodziła i nie było to ładne
nie wszystko co dobre jest ładne

Cytat:
ojj tak zdecydowanie pobyt w domu to niekończące wydawanie kasy..jeszcze wieczorem kliknęłam jedną rzecz..

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Sto lat!!!

A ja dzisiaj po południu byłam na spotkaniu z koleżanką z pracy, zjadłam pyszny lunch i poplotkowałam. Brakuje mi częstszego kontaktu z nią wcześniej się śmiałyśmy, że spędzamy ze sobą więcej czasu niż z naszymi partnerami, bo razem jeździłyśmy i razem nawet wracałyśmy. No i prawie 8h klachania w pracy robiło swoje
super.. ja to jestem odcięta od ludzi , no poza Wami, więc rozumiem o co Ci chodzi..

Cytat:
Ale za to żeby nie było za fajnie, dziwnie mnie bolą plecy na samym dole po prawej stronie, i to tak dość mocno. Na brzuch trochę promieniuje. Wiecie może czy to coś związanego z ciążą (jakiś dzieciowy nacisk?) czy po prostu jestem połamańcem?
chyba ucisk od dzidziusia/macicy..sa jakieś rwy kulszowe,kolki nerkowe i inne dziadostwa..mogłas też leżeć w jakieś niesprzyjającej pozycji i na jakiś nerw ucisk był.. mi wieczorami się ciężko oddycha..ewidentnie dziecko się podnosi , więc pewnie też tak jest.. mam nadzieję,że dziś będzie lepiej..własnie - jak się czujesz? przechodzi choróbsko?

Cytat:

dzięki..trzymam się nadziei,że będzie lepiej..
lumene też kupiłam, ale nie wiem czy ten sam - CC 6w1? bo piszesz o pudrze..DobraDusza polecała też CC z lumene..zobaczymy jak się sprawdzi.. na ten podkład co Babygirl poleciła też się czaję, więc jak będziesz mieć jakieś informacje to daj znać , bo jestem ciekawa..
ja też nigdy nie słyszałam o tej technice, wręcz odwrotnie itp..wczoraj spróbowałam i fajnie wyglądało, jeśli fajnym wyglądem można nazwać twarz człowieka, który świata nie widział od tygodnia i od ciążowych hormonów ma saharę nie cerę..ogólnie miałam wrażenie,że bardziej świeżo to się prezentowało..lekko omiotłam twarz pudrem, a na to beautyblenderem podkład, pod oczami tylko dołożyłam cienką warstwę pudru..jak widziałam na youtubie to dziewczyny zachwałały jak wygląda na tym bronzer/róż,ale ja rzadko stosuję, więc sie nie wypowiem..

nie wiem czy mnie pytasz o śpiworek? jeśli tak to allegro..

Cytat:
Bardzo podoba mi się polecany tu leżaczek tiny love-myślicie, że może zastąpić łóżeczko turystyczne (na takie wyjazdy max trzydniowe)?

Jutro wraca mój tż, tak się cieszę, że aż ciężko opisać! Zobaczymy się zapewne w sobotę (bo ja teraz jestem u mamy, a u nas w mieszkaniu roz☠☠☠☠☠☠☠nik totalny i na razie nie wracam).

Z okazji wejścia w 6 miesiąc pochwalę się brzuchem, bo wywaliło mi już konkretnie, a już ta sukienka (którą daawno temu kupiłam z myślą o plaży i ciąży, i rzeczywiście do tej pory leżała w szafie ) wybitnie go podkreśla. Nadal jednak słabo czuję ruchy-ot, lekkie kopniaczki. Łożysko mam na przedniej ścianie, więc to pewnie dlatego.
raczej ten leżaczek za łóżeczko nie posłuży..to tak jakbys Ty miała spać w fotelu..
mam nadzieję,że będziecie się z tżetem witać tak,ze czas na wizaż się znajdzie
pięęęknie wyglądasz normalnie jak z reklamy jakieś..mega...

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Dzień dobry w 24+0

p.s. masz jakies przeczucie odnośnie płci?

hej piątkowo dziewczęta
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 07:16   #1129
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Gratsy-to już 6 miesiąc

Ja też nie jestem, ale przyznam, że wzruszyłam się ostatnio, gdy mama pokazała mi portfel mojego zmarłego taty, a tam nasze (moja i siostry) bransoletki ze szpitala. Podobno zawsze je nosił. No, a mama znowu trzyma nasze laurki dla nich itp. Fajnie takie coś zobaczyć po latach i ja też chcę składować takie rzeczy (z wyłączeniem odpadów ciała).

Dzięki Tobie przypomniało mi się, że nabyłam drogą kupna czekoladę białą. Gdy cytowałam Cię, to ją otworzyłam. W tej chwili nie ma już połowy

Taką szpitalną opaskę otrzymałam od rodziców na 18

Uwielbiam białą czekoladę

Fajny brzuszek. Gratuluję rozpoczęcia 6mc

Cytat:
Witam sie i ja z rana )
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 07:23   #1130
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie i ja z rana )
za 27tc

za plan na dziś
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 07:26   #1131
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nawilżacz wg mnie jest strasznie ważny. Tylko nie na zimną parę, bo to siedlisko syfu, jak już kupować, to z jonizacją i opcją ciepłej mgiełki. U nas codziennie wieczorem przy usypianiu włączamy na kilkanaście minut.

Co do inhalatora, to jestem wielką fanką, już parę razy inhalacje solą fizjologiczną mi syna wyprowadziły z infekcji. Tylko trzeba patrzeć, żeby to byl inhalator z opcją nebulizacji.
Ja również zapisałam nie miałam o tym pojęcia
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 07:56   #1132
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
za 27tc

za plan na dziś
Ambitny plan co nie?

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Cytat:
Gratsy-to już 6 miesiąc

Swoją drogą-ja mogę zrobić zakupy za wszystkie te, które nie mają na to ochoty Ja jestem strasznym rozp....em kasy i wydawanie jej to coś, co przychodzi mi z wielką łatwością i przyjemnością (ku rozpaczy tż).

Gratuluję wejścia w 6 miesiąc
No i kuruj się!!!!!!!!!!!!

Super ciuszki!

Ja bym zjadła, ale ja jestem z serii tych dość wyluzowanych. Przecież taka ilość nie dostaje się do krwioobiegu, więc luz (nawet można zajadać takiego loda i prowadzić samochód ).

Dziewczyny! Koleżanka dała mi 30% zniżki na laktator ARDO. Słyszałyście o nim? Ona chwali, bo go testowała. Podobno delikatny i cichy (a na tym mi zależy). Ze zniżką 300 zł. Mając na uwadze, że będę się starała wyłącznie ściągać, chyba go kupię, ale mam jeszcze jakieś wątpliwości...

Ekstra wyglądasz!!

a co do mamissima, to promocja była do wczoraj

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-04-22, 08:33   #1133
asicuha
Wtajemniczenie

ale tu cisza
w klubie uaktualniłam mój wpis o zdjęcia [COLOR="Silver"]

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-04-22, 08:35   #1134
scoiatael86
Rozeznanie

Dzień dobry dziewczyny w piąteczek już zaraz weekend, nie mogę się doczekać. Chodzenie do pracy nie jest złe, ale gdyby odjąć poranne wstawanie i schody w biurze to wgl byłoby super

Origa - lekko spóźnione, ale szczere - wszystkiego najlepszego!

Jestem ciekawa Waszej opinii o legginsach ciążowych - macie? z jakich firm? jesteście zadowolone? Ja sobie jakiś czas temu kupiłam z Marilyn i wszystko byłoby fajnie gdyby na nodze nie wyglądały jak rajstopy i nie miały też takich rajstopowych przeszyć w części majtkowej mam też takie tanie z allegro, ale to po domu (tu się sprawdzają super). Ale szukam czegoś fajnego, kryjącego na wyjście. Żeby to jednak były legginsy a nie grube rajstopy bez skarpet
Stary 2016-04-22, 08:35   #1135
Origa
Rozeznanie

[QUOTE=shybuya;59319841]Origa, wszystkiego najlepszego ! Samych wspaniałości i dużo radości

Cytat:
Tak właśnie 100 lat 100 lat zdrowia , zdrowia i jeszcze raz pieniędzy hih.
Cytat:

Cytat:

Sto lat!!!
Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

Origa wszystkiego najlepszego
Cytat:
Napisane przez scoiatael86
Dziękuję Dziewczyny

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość

Przeglądając dziś pierwsze posty w wątkach mam marcowych-wrześniowych natrafiłam na którymś z nich na listę wózków wybranych przez przyszłe mamy ciekawy pomysł - dzięki niemu nawiązałam kontakt z mamą która wybrała ten sam, bardzo rzadko spotykany model - więc mogłam podpytać o kilka rzeczy związanych z wózkiem. Co myślicie o takiej liście?

Dobrej nocy
Mnie pomysł się podoba

Cytat:

Mayday super, polecam, usmiejecie się na pewno zarówno 1 jak i 2 część (ja akurat widziałam w odwrotnej kolejności, ale to nie ma znaczenia kompletnie).
A jesli chodzi o Chiny, to mam podobne doświadczenia ze współpracy z nimi. A zakupy dla siebie częśto robie na Aliexpress, tym bardziej, że do Polski jest darmowa wysyłka Nawet teraz czekam na dwie letnie sukienki - w 90% nie widze róznicy pomiedzy jakością tego, co sprzedawane w Posce (a i tak made in China), a bezpośrednio od Chińczyków. Przy czym mam tu na mysli głównie ubrania i jakieś pierdułki do kuchni etc.
Cytat:

Piekny brzuszek

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Dzień dobry w 24+0

Edytowane przez Origa
Czas edycji: 2016-04-22 o 08:37
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 08:38   #1136
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie i ja z rana )
brawa za 27tc

Cudnie dzisiaj zaczęłam dzień;/ wiem, że wyjdę na straszną gapę, ale podczas szykowania śniadania rozcięłam sobie opuszek palca... sreberkiem od serka Almette tak, że mi krew leciała
Stary 2016-04-22, 08:42   #1137
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
brawa za 27tc

Cudnie dzisiaj zaczęłam dzień;/ wiem, że wyjdę na straszną gapę, ale podczas szykowania śniadania rozcięłam sobie opuszek palca... sreberkiem od serka Almette tak, że mi krew leciała
Tez mi sie zdarzaja taki akcje nie zazdroszcze, bo to niestety boli

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-04-22, 08:42   #1138
emenyx
Zadomowienie

Niemieckie szpitale organizuja zwiedzanie porodowki w towarzystwie poloznej. Wszystko jest omawiane co i jak. Wczoraj bylam w pierwszym szpitalu i moglam zobaczyc jak to wszystko przebiega. Powiem Wam, ze wzsystkiego mi sie odechcialo. Po prostu boje sie porodu, bo widze, ze to juz tuz tuz Mozna wziazc tez pokoj rodzinny (z mezem, lub z Mama lub kim tam chcemy- koszty calkiem niskie, az sie zdziwilam). Dziecko jest z nami w pokoju przez 24h/ dobe. sa sale karmienia, lub przewijania jesli nie chcemy tego robic w naszym pokoju. Ogolnie spoko.
Za tydzien lub dwa pojde jeszcze do innego szpitala obejrzec co tam oferuja.

BOJE SIE
emenyx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 08:42   #1139
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny w piąteczek już zaraz weekend, nie mogę się doczekać. Chodzenie do pracy nie jest złe, ale gdyby odjąć poranne wstawanie i schody w biurze to wgl byłoby super

Jestem ciekawa Waszej opinii o legginsach ciążowych - macie? z jakich firm? jesteście zadowolone? Ja sobie jakiś czas temu kupiłam z Marilyn i wszystko byłoby fajnie gdyby na nodze nie wyglądały jak rajstopy i nie miały też takich rajstopowych przeszyć w części majtkowej mam też takie tanie z allegro, ale to po domu (tu się sprawdzają super). Ale szukam czegoś fajnego, kryjącego na wyjście. Żeby to jednak były legginsy a nie grube rajstopy bez skarpet
Kupiłam ze sklepu z UK takie leginy. Bardzo wygodne, cienkie a jednocześnie nieprześwitujące. Jednak jeszcze trochę muszę nabrać odwagi żeby wyjść w nich do ludzi Mam też zwykłe leginsy z M&S (takie ciut droższe) i też są wygodne ale na 4 literach niestety pokazują jaką mam bieliznę.
Stwierdziłam żeby nie straszyć ludzi będę chodzić w spodniach, a już jak się zrobi ciepło chciałabym kupić sobie spódnicę (wygodniejsza od sukienki przy wizycie u gina)

Cytat:
ale tu cisza
w klubie uaktualniłam mój wpis o zdjęcia [COLOR="Silver"]
ja dziś mam od rana ambitny plan- stworzyć listę wyprawkową na bazie tych list z forum i internetu- zabieram się za nią od początku tygodnia i dziś założyłam że piątek to deadline
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 08:44   #1140
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

Ja też nie jestem, ale przyznam, że wzruszyłam się ostatnio, gdy mama pokazała mi portfel mojego zmarłego taty, a tam nasze (moja i siostry) bransoletki ze szpitala. Podobno zawsze je nosił. No, a mama znowu trzyma nasze laurki dla nich itp. Fajnie takie coś zobaczyć po latach i ja też chcę składować takie rzeczy (z wyłączeniem odpadów ciała)

Znowuzapomniałamhasła - no i znowu wspólna cecha - rozpier***anie kasy lvl hard Piernik też się nada do tego zacnego grona

Super z tymi opaskami
Moja mama też ma w opaski w szufladzie ... super pamiątka, ma też hmm pojemnik na biżuterie zrobiony przez brata z gliny (wyglada jak pogięta popielniczka ale widać, że nie może się z nim rozstać)

Tiny love kupuję ale z myślą o wkładaniu tam synka jak nie będzie w łóżeczku, tak w ciągu dnia, do spania chyba się nie nada ...

Brzuszek kurde jeszcze raz napiszesz, że czujesz się brzydka i w ogóle to nakopię Ci do zada !! Wyglądasz obłednie, a tej kiecce to już w ogóle szauuuuł TŻ będzie zachwycony

Z kopniakami też tak mam, również łożysko na przedniej ścianie i te kopniaki takie od przypadku do przypadku i nie jakimiś seriami, dość delikatne (chyba) no i TŻ jeszcze nie miał okazji poczuć ... no ale zapewne nic straconego

Jadę dziś do gina na wizytę rutynową, zobaczymy jak moja szyjka no i poproszę o skierowanie do szkoły rodzenia bo podobno trzeba mieć taki papier przynajmniej u nas, pewnie dostanę skierowanie na glukozę ehh już się cieszę ...
Życzę Wam miłego dnia !

---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość
Niemieckie szpitale organizuja zwiedzanie porodowki w towarzystwie poloznej. Wszystko jest omawiane co i jak. Wczoraj bylam w pierwszym szpitalu i moglam zobaczyc jak to wszystko przebiega. Powiem Wam, ze wzsystkiego mi sie odechcialo. Po prostu boje sie porodu, bo widze, ze to juz tuz tuz Mozna wziazc tez pokoj rodzinny (z mezem, lub z Mama lub kim tam chcemy- koszty calkiem niskie, az sie zdziwilam). Dziecko jest z nami w pokoju przez 24h/ dobe. sa sale karmienia, lub przewijania jesli nie chcemy tego robic w naszym pokoju. Ogolnie spoko.
Za tydzien lub dwa pojde jeszcze do innego szpitala obejrzec co tam oferuja.

BOJE SIE

Witam w klubie. Też się cholernie boję ...
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości