|
|
#1111 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
|
|
#1112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A no i sto lat sto lat niech żyje żyje nam Widzę, że nie tylko ja jestem zakupoholiczką ... i to juz teraz jak jeszcze pracuję i mam serio mało czasu bo ciągle na wizażu... boję się co będzie jak siądę na dupie w domu
|
|
#1113 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam podobnie jak Ty, nie chciałabym żeby ktoś z rodziny mi doradzał... to ma być świadoma decyzja rodziców i tylko ich.Cytat:
Cytat:
biedna jesteś z tymi chorobami a glukozy faktycznie sporo... ale dasz radę!Cytat:
I brawa za rozpoczęcie 23 tygodnia! U mnie 26 ![]() Cytat:
często mamy/babcie wierzą w zabobony i dlatego nam tak trują o zakupach... super! Cytat:
u mnie teraz na tapecie była zwykła oliwka (bo chciałam zużyć), ale jednak to chyba za mało, bo zaczęła swędzieć mnie skóra;/ Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja dzisiaj po południu byłam na spotkaniu z koleżanką z pracy, zjadłam pyszny lunch i poplotkowałam. Brakuje mi częstszego kontaktu z nią wcześniej się śmiałyśmy, że spędzamy ze sobą więcej czasu niż z naszymi partnerami, bo razem jeździłyśmy i razem nawet wracałyśmy. No i prawie 8h klachania w pracy robiło swoje
|
|
#1114 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też bym chyba nie lubiła patrzeć na kikut. ![]() Cytat:
![]() Poleżałam i jednak odżyłam, może coś będzie z tego wyzdrowienia. ![]() Ale za to żeby nie było za fajnie, dziwnie mnie bolą plecy na samym dole po prawej stronie, i to tak dość mocno. Na brzuch trochę promieniuje. Wiecie może czy to coś związanego z ciążą (jakiś dzieciowy nacisk?) czy po prostu jestem połamańcem?
|
||
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1116 |
|
Rozeznanie
|
Kurczę, czytam o tej "Świadomej mamie", teraz googluję Baby Club i ciągle mi Włocławek wyskakuje
Czemu ja myślałam, że mieszkasz w Warszawie
|
#1117 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Smoothie z łożyska Cytat:
Ja przyszłam i z tym i z tym ale tatuaż już mając lat 20 i tak - mama była totalnie w szoku (że się odważyłam i nie bałam )Cytat:
Buziaki dla chłopców Cytat:
Ja w zeszły piątek byłam na warsztatach dla przyszłych mam "mamo to ja" . Partner nie chciał iść a potem jak już poszłam to trochę żałował . Odrobimy to sobie w szkole rodzenia .Witam się nieco wstydliwie kolejnej części tak wiem wiem dopiero teraz... Miałam strasznego lenia do wizazu, za to na obronę zdradzę że przez ostatnie 4tygodnie przytyłam 4kg i ogólnie od początku ciąży mój bilans to +4 . Muszę wrzucić więcej warzyw do jadłospisu bo teraz już tylko będziemy tyć :O . Przeglądając dziś pierwsze posty w wątkach mam marcowych-wrześniowych natrafiłam na którymś z nich na listę wózków wybranych przez przyszłe mamy ciekawy pomysł - dzięki niemu nawiązałam kontakt z mamą która wybrała ten sam, bardzo rzadko spotykany model - więc mogłam podpytać o kilka rzeczy związanych z wózkiem. Co myślicie o takiej liście? Dobrej nocy
|
||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba nie jest mi dane napisać tego posta
![]() Talantea Tobiasz bardzo ładne imię ![]() Origa wszystkiego najlepszego ![]() tabitabi też się wybieram na te warsztaty z mamo to ja , warto było?justynkie w takim razie w przyszłym tygodniu razem świętujemy 3 trym
|
|
#1119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1120 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Ale natłukłyście...
![]() Ojej, to współczuję. Moja siostra to przechodziła, miała nawet pessar. Wolno jej było tylko leżeć. I to dwie ciąże tak samo, koszmar. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie wszystko było dobrze! Cytat:
![]() Ja nadal magnuma nie jadłam, bo w tej mojej rodzinnej dziurze nigdzie nie ma Już straciłam nadzieję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Któraś z Was wspominała o kosmetykach Arrbone, chyba Babygirl. Fluid (jestem na etapie zakupu) ma świetne opinie, ale 150 zeta, a ja teraz muszę kupić wszystko (bo już nie mam fluidu, pudru, tuszu, korektora pod oczy-jak się kończy to jednocześnie ). Narzekam tak do siostry, że trochę drogi, a siostra mówi, że ma koleżankę w Arrbone i załatwi mi po cenie konsultanta Nie wiem jeszcze, jaka to cena, ale jeśli atrakcyjna to się skuszę. Chciałabym tylko dopytać: czy jest on bardzo ciężki i czy jest matujący? W nazwie ma tylko "kryjący".Cytat:
Mojej znajomej mąż nie wyrobił się z wykończeniem domu (a śpią na kasie, więc to kwestia...nie wiem-lenistwa?) i po porodzie ona musi zamieszkać u rodziców, bo on jej nie pomoże-wszak musi kończyć remont. Jest tak *4*%(#**$& ma niego, że brak słów.Pytanie nie do mnie, ale pozwolę sobie odpowiedzieć-pierwsze słyszę o nakładaniu mokrego na suche/sypkie. Nie zrobią się od tego plamy/smugi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja chcę, żeby jak najszybciej odpadł i zapomnieć o jego istnieniu![]() Cytat:
Co do Chin-mnie się optyka zmieniła, gdy pracowałam w firmie, która m.in. z Chin ściągała towar. Dużo rzeczy jest produkowanych w Chinach nawet, jeśli na metce jest inaczej-np. kupujemy coś z wiedzą, że to zostało wyprodukowane w Hiszpanii. I tak: poszczególne elementy są produkowane w Chinach, a koniec procesu produkcji następuje w Hiszpanii i tak mamy made in Spain mimo, że podzespoły są chińskie, czyli de facto nadal mamy produkt chiński. To raz. Dwa-negocjacje z chińskimi fabrykami wyglądają inaczej niż u nas i dobre produkty nie są tanie. Dwa głośniki mogą np. jedynie wyglądać tak samo, ale jakościowo mogą się drastycznie różnić-zależy, ile zleceniodawca zapłacił na wykonanie. Oni wcale nie są tacy chętni do produkcji za półdarmo, uwierzcie mi Produkują tak, żeby im się to opłacało. No i odkąd mój tż jeździ tam to także wiem, że u nich po prostu niektóre rzeczy są mega tanie, a wynika to z powszechności-np. prawdziwe perły hodowlane tż przywozi mi za 190 zeta komplet (kolczyki, branso i naszyjnik) podczas, gdy oni zabijają się o nasz rodzimy bursztyn i są w stanie zapłacić za niego krocie. Ja przyznam, że mam kilka rzeczy stamtąd, kupionych bezpośrednio w ich domach handlowych i bardzo sobie chwalę (np. kaszmirowe chusty na szyję albo jedwabną pościel, za które w PL zapłacilibyśmy pewnie kupę kasy, bo jeszcze cło, jeszcze marża, podatek itp.) Cytat:
Dziecior będzie wyglądał w tym bosko!No, to idę nadrabiać Was dalej, pleciugi. |
|||||||||
|
|
|
#1121 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już planujemy jakies bajeranckie foto, na ktorym bedzie wyglądał jak by latał ;D .
|
|
|
|
|
#1122 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Swoją drogą-ja mogę zrobić zakupy za wszystkie te, które nie mają na to ochoty ).Cytat:
).Cytat:
No i kuruj się!!!!!!!!!!!! Cytat:
![]() ![]() Super ciuszki! Cytat:
).Dziewczyny! Koleżanka dała mi 30% zniżki na laktator ARDO. Słyszałyście o nim? Ona chwali, bo go testowała. Podobno delikatny i cichy (a na tym mi zależy). Ze zniżką 300 zł. Mając na uwadze, że będę się starała wyłącznie ściągać, chyba go kupię, ale mam jeszcze jakieś wątpliwości... ![]() Bardzo podoba mi się polecany tu leżaczek tiny love-myślicie, że może zastąpić łóżeczko turystyczne (na takie wyjazdy max trzydniowe)? Jutro wraca mój tż, tak się cieszę, że aż ciężko opisać! Zobaczymy się zapewne w sobotę (bo ja teraz jestem u mamy, a u nas w mieszkaniu roz☠☠☠☠☠☠☠nik totalny i na razie nie wracam). Z okazji wejścia w 6 miesiąc pochwalę się brzuchem, bo wywaliło mi już konkretnie, a już ta sukienka (którą daawno temu kupiłam z myślą o plaży i ciąży, i rzeczywiście do tej pory leżała w szafie ) wybitnie go podkreśla. Nadal jednak słabo czuję ruchy-ot, lekkie kopniaczki. Łożysko mam na przedniej ścianie, więc to pewnie dlatego.
|
||||||
|
|
|
#1123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurde, ja ostatnio byłam w komisie dziecięcym, to najtaniej 15...
|
|
|
|
|
#1124 |
|
Zadomowienie
|
masakra w tej cenie mozna nowe dostać . Ja za wszystko co pokazywałam dzisiaj wydałam 30zł . Mam 6reklamówek takich biedronkowych pełnych po brzegi w ciuszkach - 4 pełne suszarki były po wypraniu , takie standardowe do wieszania ciuchow. Liczyłam wszystko wydałam ok 200zł może troszke mniej.
|
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w 24+0
|
|
|
|
#1126 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie i ja z rana
)Rozpoczelam dzis 27tc! jak ten czas ucieka.... Moze dzis mi sie uda pospamowac troche z Wami
|
#1127 |
|
Zadomowienie
|
Dobry
albo i nie bo trzeba się zerwać do pracy Standardowo najgorzej to wstać i wyjść. Później jakoś leci. Co do trzymania czegoś po dzieciach - to ja mam pierwszego kucyka i zeby i mi to wystarczy bransoletka chyba też gdzieś jest
|
|
#1128 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wszystko co dobre jest ładne Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
lumene też kupiłam, ale nie wiem czy ten sam - CC 6w1? bo piszesz o pudrze..DobraDusza polecała też CC z lumene..zobaczymy jak się sprawdzi.. na ten podkład co Babygirl poleciła też się czaję, więc jak będziesz mieć jakieś informacje to daj znać , bo jestem ciekawa.. ja też nigdy nie słyszałam o tej technice, wręcz odwrotnie itp..wczoraj spróbowałam i fajnie wyglądało, jeśli fajnym wyglądem można nazwać twarz człowieka, który świata nie widział od tygodnia i od ciążowych hormonów ma saharę nie cerę..ogólnie miałam wrażenie,że bardziej świeżo to się prezentowało..lekko omiotłam twarz pudrem, a na to beautyblenderem podkład, pod oczami tylko dołożyłam cienką warstwę pudru..jak widziałam na youtubie to dziewczyny zachwałały jak wygląda na tym bronzer/róż,ale ja rzadko stosuję, więc sie nie wypowiem.. nie wiem czy mnie pytasz o śpiworek? jeśli tak to allegro.. Cytat:
mam nadzieję,że będziecie się z tżetem witać tak,ze czas na wizaż się znajdzie ![]() pięęęknie wyglądasz ![]() ![]() p.s. masz jakies przeczucie odnośnie płci? hej piątkowo dziewczęta |
||||||
|
|
|
#1129 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam białą czekoladę Fajny brzuszek. Gratuluję rozpoczęcia 6mc ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie miałam o tym pojęcia
|
|
|
#1132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ambitny plan co nie?
![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Cytat:
![]() a co do mamissima, to promocja była do wczoraj
|
|
#1133 |
|
Wtajemniczenie
|
ale tu cisza
w klubie uaktualniłam mój wpis o zdjęcia [COLOR="Silver"]
|
#1134 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczyny w piąteczek
już zaraz weekend, nie mogę się doczekać. Chodzenie do pracy nie jest złe, ale gdyby odjąć poranne wstawanie i schody w biurze to wgl byłoby super ![]() Origa - lekko spóźnione, ale szczere - wszystkiego najlepszego! Jestem ciekawa Waszej opinii o legginsach ciążowych - macie? z jakich firm? jesteście zadowolone? Ja sobie jakiś czas temu kupiłam z Marilyn i wszystko byłoby fajnie gdyby na nodze nie wyglądały jak rajstopy i nie miały też takich rajstopowych przeszyć w części majtkowej mam też takie tanie z allegro, ale to po domu (tu się sprawdzają super). Ale szukam czegoś fajnego, kryjącego na wyjście. Żeby to jednak były legginsy a nie grube rajstopy bez skarpet
|
#1135 | ||||||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=shybuya;59319841]Origa, wszystkiego najlepszego ! Samych wspaniałości i dużo radości
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jesli chodzi o Chiny, to mam podobne doświadczenia ze współpracy z nimi. A zakupy dla siebie częśto robie na Aliexpress, tym bardziej, że do Polski jest darmowa wysyłka Cytat:
![]()
Edytowane przez Origa Czas edycji: 2016-04-22 o 08:37 |
||||||
|
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cudnie dzisiaj zaczęłam dzień;/ wiem, że wyjdę na straszną gapę, ale podczas szykowania śniadania rozcięłam sobie opuszek palca... sreberkiem od serka Almette
|
|
#1137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie zazdroszcze, bo to niestety boli
|
|
#1138 |
|
Zadomowienie
|
Niemieckie szpitale organizuja zwiedzanie porodowki w towarzystwie poloznej. Wszystko jest omawiane co i jak. Wczoraj bylam w pierwszym szpitalu i moglam zobaczyc jak to wszystko przebiega. Powiem Wam, ze wzsystkiego mi sie odechcialo. Po prostu boje sie porodu, bo widze, ze to juz tuz tuz
Mozna wziazc tez pokoj rodzinny (z mezem, lub z Mama lub kim tam chcemy- koszty calkiem niskie, az sie zdziwilam). Dziecko jest z nami w pokoju przez 24h/ dobe. sa sale karmienia, lub przewijania jesli nie chcemy tego robic w naszym pokoju. Ogolnie spoko.Za tydzien lub dwa pojde jeszcze do innego szpitala obejrzec co tam oferuja. BOJE SIE
|
|
|
|
#1139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam też zwykłe leginsy z M&S (takie ciut droższe) i też są wygodne ale na 4 literach niestety pokazują jaką mam bieliznę.Stwierdziłam żeby nie straszyć ludzi będę chodzić w spodniach, a już jak się zrobi ciepło chciałabym kupić sobie spódnicę (wygodniejsza od sukienki przy wizycie u gina) ja dziś mam od rana ambitny plan- stworzyć listę wyprawkową na bazie tych list z forum i internetu- zabieram się za nią od początku tygodnia i dziś założyłam że piątek to deadline |
|
|
|
|
#1140 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piernik też się nada do tego zacnego grona ![]() Super z tymi opaskami ![]() Moja mama też ma w opaski w szufladzie ... super pamiątka, ma też hmm pojemnik na biżuterie zrobiony przez brata z gliny (wyglada jak pogięta popielniczka ale widać, że nie może się z nim rozstać) Tiny love kupuję ale z myślą o wkładaniu tam synka jak nie będzie w łóżeczku, tak w ciągu dnia, do spania chyba się nie nada ... Brzuszek TŻ będzie zachwycony ![]() Z kopniakami też tak mam, również łożysko na przedniej ścianie i te kopniaki takie od przypadku do przypadku i nie jakimiś seriami, dość delikatne (chyba ) no i TŻ jeszcze nie miał okazji poczuć ... no ale zapewne nic straconego ![]() Jadę dziś do gina na wizytę rutynową, zobaczymy jak moja szyjka no i poproszę o skierowanie do szkoły rodzenia bo podobno trzeba mieć taki papier przynajmniej u nas, pewnie dostanę skierowanie na glukozę ehh już się cieszę ... Życzę Wam miłego dnia ! ---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- Cytat:
Witam w klubie. Też się cholernie boję ...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.

Ale sama sobie winna jestem, bo może ze 4 razy się posmarowałam 

<3

Popularne imiona w moim roczniku.
a glukozy faktycznie sporo... ale dasz radę!