Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-22, 10:55   #1201
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Powiem Tak... Smarowałam sie jak głupia oliwkami i po 3 razy dziennie i to oliwka mnie tak strasznie wysuszyla! Wczoraj bardzo dokładnie sie pooglądałam i normalnie na piersiach białe kropki no lussczyla mi sie skora dłonie od smarowania mam tak samo wysuszone i brzuch tez miałam po prostu mega wysuszony :-/ od razu sie przerzuciłam na balsam i bede teraz tylko balsamem sie smarować.

Bo oliwka ma sens tylko na mokre ciało, wtedy zatrzymuje wilgoć w skórze.

Witam się, dzis ze mnie zwłoki ludzkie po turbo rzyganku porannym. Nie mam siły wstać.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 10:58   #1202
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Są w PL szpitale co mają ten sprzęt. 2 z 3 porodówek w których miałam praktyki miały Obserwuje się te spadki i jeżeli poród nie postępuje odpowiednio szybko decyduje się o CC lub kleszczach/próżnociągu. Nikt na oko nie będzie decydować, że spadki tętna są objawem prawidłowym czy nie, bo to zbyt niebezpieczne.

Na czczo do 92, po 1h do 180, po 2h do 153
a może wrzucisz to na 1 stronę, bo jeszcze trochę tych krzywych będzie

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

Witam się, dzis ze mnie zwłoki ludzkie po turbo rzyganku porannym. Nie mam siły wstać.
współczuję
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 10:59   #1203
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Gratsy-to już 6 miesiąc

Swoją drogą-ja mogę zrobić zakupy za wszystkie te, które nie mają na to ochoty Ja jestem strasznym rozp....em kasy i wydawanie jej to coś, co przychodzi mi z wielką łatwością i przyjemnością (ku rozpaczy tż).

Ja też nie jestem, ale przyznam, że wzruszyłam się ostatnio, gdy mama pokazała mi portfel mojego zmarłego taty, a tam nasze (moja i siostry) bransoletki ze szpitala. Podobno zawsze je nosił. No, a mama znowu trzyma nasze laurki dla nich itp. Fajnie takie coś zobaczyć po latach i ja też chcę składować takie rzeczy (z wyłączeniem odpadów ciała).
Fajnie obejrzeć takie rzeczy po latach
Moja córka ma 5 lat, składuje jej prace plastyczne, wiadomo nie wszystkie, bo tego są tony,ale zbieramy. Po latach będzie co oglądać.
Opaskę ze szpiatal też mam i kosmyk pierwszych ściętych włosów

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
masakra w tej cenie mozna nowe dostać . Ja za wszystko co pokazywałam dzisiaj wydałam 30zł . Mam 6reklamówek takich biedronkowych pełnych po brzegi w ciuszkach - 4 pełne suszarki były po wypraniu , takie standardowe do wieszania ciuchow. Liczyłam wszystko wydałam ok 200zł może troszke mniej.
Wow
Niezłe ilości i jaka cena. Ja we wtorek wybieram się do ciucha, może coś upoluję

Póki co robię przegląd ciuchów po córce
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 11:00   #1204
pati0090
Zakorzenienie

dzień dobry,
właśnie oglądałam porodówkę na tlc i choć boję się porodu to bardzo już bym chciała tulić córeczkę po porodzie

nie nadrabiałam jeszcze wątku więc nie wiem czy ktoś pisał ale jest teraz do 4 maja promocja -40% na kosmetyki Nivea Baby w Super-Pharm ja się dziś wybieram. Inne kosmetyki dla dzieci też są w promocji np. Bepanthen

wczoraj w rossmanie kupiłam szczotkę do włosków dla dziecka i nożyczki canpola

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2016-04-22 o 11:01
pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 11:01   #1205
iweczka
Zakorzenienie

Odnośnie inhalatora, ja jestem bardzo zadowolona z zakupu i polecam (tak jak Kasia _ruda pisała z funkcją nebulizacji)
Zarówno córce jak i mi pomaga w infekcjach, fakt że młoda go nie znosi, ale cóż jakoś musi to przeboleć
Stary 2016-04-22, 11:03   #1206
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość

przypomniało mi się.. do listy tego co zabrać ze sobą do szpitala dopiszcie kubki/szklanki chyba, że wodę pijecie bezpośrednio z butelki
ja planuje kupić wodę w butelce z dziubkiem

Stary 2016-04-22, 11:05   #1207
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
masakra..

u mnie na wsi przerwa w dostawie prądu to częsta sprawa..ch..mnie strzela wtedy..
ee..pod kocykiem jest ok
Ja nie lubię leżeć za długo
Poza tym ani herbaty ani kawy się nie napiję. Muszę chyba wstać po 6 i zagotować trochę wody i wlać do termosu.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
ja planuje kupić wodę w butelce z dziubkiem
Ja piję z butelki / z butelki z dziubkiem bez różnicy mi to akurat
Stary 2016-04-22, 11:06   #1208
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
ja to jeszcze muszę przemyśleć wszystko..
Ja tylko piszę suche fakty

Cytat:

Cytat:
a może wrzucisz to na 1 stronę, bo jeszcze trochę tych krzywych będzie
Też mi to przeszło przez głowę Albo dam na podpis
Stary 2016-04-22, 11:07   #1209
kasia_ruda
Zakorzenienie

Wg mnie ten Mayday to nie aż taka rewelacja, jak się spodziewałam.

Mój mąż chciał brać udzial w każdym zakupie dla synka, zawsze jak coś kupiłam bez niego, to się smucił co do kasy to akurat zero problemów, u nas to ja jestm bardziej oszczędna. Teraz ja leżę, a on z pracy mi wysyła linki do szmatek, które ogląda dla dziewczyn najlepszy ❤️

Co do jedzenia szpitalmego, to w mojej rodzinie mamy taki zwyczaj, że jak ktoś jest w szpitalu, to reszta dba o catering. Obiady dowożone gorące, świeze bułeczki, wędlinka. Jak urodziłam, to mama mi taki rosolek przywoziła, że na pół oddziału pachniało. Szpital ego jedzenia nie tykam. A lezałam już kilka razy niestety. Jedzenie zawsze syfiaste.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Stary 2016-04-22, 11:07   #1210
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Córeczki są tatusiów, więc nie dziwię się, że tż dostaje bzika-zobaczysz, co będzie, jak się urodzi Pewnie wszystkie córki z tego wątku będą rozpuszczane przez tatusiów jak dziadowski bicz
O tak, mój TŻ to tylko chciał córeczkę o synu nawet nie myślał! Jakby naszej Antosi nagle wyrósł wacek to już nie wiem co będzie. TŻ się załamie
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 11:10   #1211
florencee
Zadomowienie

Dzień dobry!

Cytat:
(...)
Chcemy od dawna na Mayday, ale ciągle się nie składało. Ogólnie staramy się chodzić do teatru te kilka razy do roku, ale na tę sztukę albo nie było już biletów, gdy się decydowaliśmy albo coś wypadało w jej terminie i klops. Do tej pory jej nie widzieliśmy, a jest podobno świetna.

(...)
Widziałam, ale dwójkę, podobało mi się, a jedynka podobno lepsza.

Cytat:
(...)

Gratuluję wejścia w 6 miesiąc
No i kuruj się!!!!!!!!!!!!

Dzięki Tobie przypomniało mi się, że nabyłam drogą kupna czekoladę białą. Gdy cytowałam Cię, to ją otworzyłam. W tej chwili nie ma już połowy

Super ciuszki!

Ja bym zjadła, ale ja jestem z serii tych dość wyluzowanych. Przecież taka ilość nie dostaje się do krwioobiegu, więc luz (nawet można zajadać takiego loda i prowadzić samochód ).

Dziewczyny! Koleżanka dała mi 30% zniżki na laktator ARDO. Słyszałyście o nim? Ona chwali, bo go testowała. Podobno delikatny i cichy (a na tym mi zależy). Ze zniżką 300 zł. Mając na uwadze, że będę się starała wyłącznie ściągać, chyba go kupię, ale mam jeszcze jakieś wątpliwości...

Bardzo podoba mi się polecany tu leżaczek tiny love-myślicie, że może zastąpić łóżeczko turystyczne (na takie wyjazdy max trzydniowe)?

Jutro wraca mój tż, tak się cieszę, że aż ciężko opisać! Zobaczymy się zapewne w sobotę (bo ja teraz jestem u mamy, a u nas w mieszkaniu roz☠☠☠☠☠☠☠nik totalny i na razie nie wracam).

Z okazji wejścia w 6 miesiąc pochwalę się brzuchem, bo wywaliło mi już konkretnie, a już ta sukienka (którą daawno temu kupiłam z myślą o plaży i ciąży, i rzeczywiście do tej pory leżała w szafie ) wybitnie go podkreśla. Nadal jednak słabo czuję ruchy-ot, lekkie kopniaczki. Łożysko mam na przedniej ścianie, więc to pewnie dlatego.
Brzuch śliczny, bardzo ładnie wyglądasz.

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Dzień dobry w 24+0
Brawa za 24!

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Witam sie i ja z rana )
Rozpoczelam dzis 27tc! jak ten czas ucieka....
Moze dzis mi sie uda pospamowac troche z Wami
I brawa za 27!

Cytat:
(...)

chyba ucisk od dzidziusia/macicy..sa jakieś rwy kulszowe,kolki nerkowe i inne dziadostwa..mogłas też leżeć w jakieś niesprzyjającej pozycji i na jakiś nerw ucisk był.. mi wieczorami się ciężko oddycha..ewidentnie dziecko się podnosi , więc pewnie też tak jest.. mam nadzieję,że dziś będzie lepiej..własnie - jak się czujesz? przechodzi choróbsko?

(...)
Dziękuję, choróbsko na szczęście przechodzi.
Czytałam o tej kolce nerkowej i mam nadzieję, że to nie to, ból podobno straszny. Może jakiś ucisk, zobaczę czy się utrzyma, na razie cały czas to czuję.

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
(...)

Jestem ciekawa Waszej opinii o legginsach ciążowych - macie? z jakich firm? jesteście zadowolone? Ja sobie jakiś czas temu kupiłam z Marilyn i wszystko byłoby fajnie gdyby na nodze nie wyglądały jak rajstopy i nie miały też takich rajstopowych przeszyć w części majtkowej mam też takie tanie z allegro, ale to po domu (tu się sprawdzają super). Ale szukam czegoś fajnego, kryjącego na wyjście. Żeby to jednak były legginsy a nie grube rajstopy bez skarpet
Ja mam z Topshopa i jestem z nich bardzo zadowolona, są porządne, nierajstopowe i kryjące.

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
(...)
Jadę dziś do gina na wizytę rutynową, zobaczymy jak moja szyjka no i poproszę o skierowanie do szkoły rodzenia bo podobno trzeba mieć taki papier przynajmniej u nas, pewnie dostanę skierowanie na glukozę ehh już się cieszę ...
Życzę Wam miłego dnia !(...)
za wizytę!

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Florence takie dolegliwości to normalna sprawa w ciąży,mi dokucza nawet rwa kulszowa.

Ja mam legginsy z H&M-są ok.

Moi słuchacze piszą test to mam chwilkę dla was
A może ta rwa, hm, mocno Ci ona dokucza? Co na to stosujesz?

Cytat:
Hej

Dzisiaj albo najpóźniej jutro odstawiamy auto do mechanika, już się boję ceny naprawy

Powiem Wam, że myślałam, że TŻtowi trudniej będzie zaakceptować zmianę płci. A tutaj kurde mam wrażenie, że bardziej się jara córeczką niż synkiem Przychodzi z pracy, tuli się do brzucha, zagaduje i ciągle powtarza, że będzie się opiekował córeczką

Orgia spóźnione sto lat! Rośnij zdrowo!

Pewnie jakiś ucisk Mnie ciśnie koło kręgosłupa i już myślałam, że to nera

(...)
To miło, że TŻ-owi odpowiada zwrot akcji w sprawie płci.
Gdyby nam się tak trafiło mój też pewnie by się bardzo cieszył, bo wolał dziewczynkę.

Pewnie to jakieś uciski faktycznie, oby nie nery rzeczywiście.

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
(...)

Kurde mam tez kolejny problem. Kiedys mialam podraznienia na rekach i jak wyjechalam do PL to mi zniknely. Tylko wróciłam tutaj znów mi sie pojawiają bąble. Podejrzewam twardą wodę i nie mam pojęcia jak z tym walczyć. Nie chce znów sie zadrapywać do krwii bo swędzi.

Muszę miec 100% suche dłonie cały dzien zeby było ok. Uzywam rękawiczek, a do mycia rąk chyba zaczne uzywac mokrych chusteczek bo nie wytrzymam
Często mam takie bąble na dłoniach, które się przeradzają potem w swędzące rany, u mnie to jest taka egzema, nie wiem czy u Ciebie aż taki stan, ale na pewno nie zaszkodzi smarować po każdym myciu. Stosowałam mnóstwo maści i najlepiej mi się sprawdzały takie robione na receptę od dermatologa, ale mam jeden fajny gotowy krem - E45. Akurat jest dostępny w UK, ja go zamawiam na allegro. :P
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 11:11   #1212
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
witam się
Mówicie o tym obrzydliwym jedzeniu szpitalnym aż mi się śniadanka odechciało. idę kawkę jedynie zrobić. Wróćcie na jakieś przyjemniejsze tematy żebym przynaajmniej obiad zrobiłła
Ja po cc pierwsze co dostałam to suchary i kasze manną.
A na drugi dzień już "obiad" - zupa gdzie pływały może ze dwa ziemniaczki i plasterek marchewki + gotowane jabłko
bleeeeee
Nie zjadłam
Stary 2016-04-22, 11:13   #1213
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:

Z okazji wejścia w 6 miesiąc pochwalę się brzuchem, bo wywaliło mi już konkretnie, a już ta sukienka (którą daawno temu kupiłam z myślą o plaży i ciąży, i rzeczywiście do tej pory leżała w szafie ) wybitnie go podkreśla. Nadal jednak słabo czuję ruchy-ot, lekkie kopniaczki. Łożysko mam na przedniej ścianie, więc to pewnie dlatego.
Piękny brzusio i zgrabna mamusia
Cytat:
Dzień dobry w 24+0
Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Witam sie i ja z rana )
Rozpoczelam dzis 27tc! jak ten czas ucieka....
Moze dzis mi sie uda pospamowac troche z Wami
klask i: gratulacje!

Tija, ale słodko zareagował Twój Tżt
W ogóle strasznie mnie rozczulają takie chwile.. Moj mąż też codziennie głaszcze brzuszek i mówi : "Cześć Zuzia, tu tatuś mówi! Rośnij zdrowo w brzuszku u mamusi" eh to takie wzruszające!

Od kilku dni czuję coś więcej niż 'bąbelkowanie'.. Czuję, jak Zuzia się wierci i rozpycha ale na kopniaczki jeszcze cierpliwie czekam 22+1 tydzień

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 11:13   #1214
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo fajna sukienka ja na pierwszym prenatalnym miałam łożysko na przedniej ścianie a ma 2 prenatalnym na tylnej

Cytat:
Dzień dobry w 24+0
ja jutro 23+0 tc

Stary 2016-04-22, 11:16   #1215
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość

Tija, ale słodko zareagował Twój Tżt
W ogóle strasznie mnie rozczulają takie chwile.. Moj mąż też codziennie głaszcze brzuszek i mówi : "Cześć Zuzia, tu tatuś mówi! Rośnij zdrowo w brzuszku u mamusi" eh to takie wzruszające!

Od kilku dni czuję coś więcej niż 'bąbelkowanie'.. Czuję, jak Zuzia się wierci i rozpycha ale na kopniaczki jeszcze cierpliwie czekam 22+1 tydzień
Oj tak, mega wzruszające

Super, że Zuzia rośnie w siłę!
Stary 2016-04-22, 11:17   #1216
pati0090
Zakorzenienie

Ostatnio mamy bardzo intensywny czas. Robimy remont i chcemy się wprowadzić w czerwcu. Wczoraj kupiliśmy płytki na podłoge na przedpokój i do kuchni, fuge, farbe magnat do kuchni i dulux na sufity.

Stary 2016-04-22, 11:18   #1217
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio mamy bardzo intensywny czas. Robimy remont i chcemy się wprowadzić w czerwcu. Wczoraj kupiliśmy płytki na podłoge na przedpokój i do kuchni, fuge, farbe magnat do kuchni i dulux na sufity.
To koniecznie musisz nam efekty końcowe pokazać
Stary 2016-04-22, 11:23   #1218
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
To koniecznie musisz nam efekty końcowe pokazać
jasne pokaże Zdjęcia przed i po. Mieszkała tam moja babcia kiedyś, a teraz trzeba było zrobić totalną rozpierduche i mamy remont od podstaw od hudrauliki, gazu, przeróbek rur, aż po płytki i urządzanie. Jednym słowem generalka

Stary 2016-04-22, 11:23   #1219
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
jasne pokaże Zdjęcia przed i po. Mieszkała tam moja babcia kiedyś, a teraz trzeba było zrobić totalną rozpierduche i mamy remont od podstaw od hudrauliki, gazu, przeróbek rur, aż po płytki i urządzanie. Jednym słowem generalka
Uwierz mi, że Ci mega zazdroszczę
Stary 2016-04-22, 11:24   #1220
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Kurczę, czytam o tej "Świadomej mamie", teraz googluję Baby Club i ciągle mi Włocławek wyskakuje Czemu ja myślałam, że mieszkasz w Warszawie
A to nie wiem czemu W sumie to i to na W

przyszły meble

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 11:24   #1221
DobraDusza88
Zakorzenienie

Tijaa dziękuję Ci dobra kobieto
Stary 2016-04-22, 11:26   #1222
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Często mam takie bąble na dłoniach, które się przeradzają potem w swędzące rany, u mnie to jest taka egzema, nie wiem czy u Ciebie aż taki stan, ale na pewno nie zaszkodzi smarować po każdym myciu. Stosowałam mnóstwo maści i najlepiej mi się sprawdzały takie robione na receptę od dermatologa, ale mam jeden fajny gotowy krem - E45. Akurat jest dostępny w UK, ja go zamawiam na allegro. :P
Niestety jak wczesniej miala stan zapalny to e45 nie pomagało, ani zaden inny krem, a było coraz gorzej.
Krwawiące, swędzące rany do tego egzema twarzy.
Tylko wyjazd do Polski pomógł i ręce i twarz same sie oczysciły.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 11:31   #1223
kasia_ruda
Zakorzenienie

Patrzcie na to:
http://www.tvn24.pl/swietochlowice-n...,637841,s.html
I to poród sn

Stary 2016-04-22, 11:31   #1224
emenyx
Zadomowienie

jakby jakies dziewczyny z De to interesowalo to ten zabieg nazywa sie Kopfschwarteneletrode=KSE i dzieki Minispirale (czyli jakas igla) jest wkluwana w glowke dziecka.

Wyczytalam, ze robi sie to tylko wtedy jesli inna metoda badania rytmu serca dziecka zawodzi, czyli tylko czasami.
emenyx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 11:32   #1225
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Patrzcie na to:
I to poród sn

Aaa

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 11:33   #1226
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
to z gołąbkiem to z mojej diety cateringowej jaką dostawałam. w środku gołąbka kasza gryczana.

uwielbiam gołąbki z kaszą ale musi być podkręcona, a nie sama sucha

Pani dietetyk nie potrafiła mi wyjaśnić odżywczej strony tego akurat posiłku.

zdjęć mam sporo- jedzenia z ostatniego pobytu w szpitali i jedzenia z cateringu :P
ja jestem mistrzem gołąbków..w wersji vege..różne kasze,soczewice,ryż,warzy wa,dużo przypraw,żeby kleiło się fajnie to bułka tarta albo kasza manna i w bulionie handmade vege gotowane..do tego wypasiony sosik pomid.z pomidorów ofkors,młode ziemniaczki z koperkiem..mniam
Ty cos przed nami ukrywasz..masz jakiegoś asa w rękawie..czuję to

Cytat:
to nie czytaj tego co pisałyśmy o żarciu szpitalnym..

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Ja nie lubię leżeć za długo
Poza tym ani herbaty ani kawy się nie napiję. Muszę chyba wstać po 6 i zagotować trochę wody i wlać do termosu.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Ja piję z butelki / z butelki z dziubkiem bez różnicy mi to akurat
a ten kocyk to była propozycja odnosnie kiepskiej pogody u Ciebie a nie braku prądu..

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
O tak, mój TŻ to tylko chciał córeczkę o synu nawet nie myślał! Jakby naszej Antosi nagle wyrósł wacek to już nie wiem co będzie. TŻ się załamie
tez się trochę boje metamorfozy Bożenki w Wacława..

Cytat:
Dziękuję, choróbsko na szczęście przechodzi.
Czytałam o tej kolce nerkowej i mam nadzieję, że to nie to, ból podobno straszny. Może jakiś ucisk, zobaczę czy się utrzyma, na razie cały czas to czuję.
dobrze,że choróbsko odpuszcza..
spróbuj może to jakoś rozmasować/rozruszać?

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Ja po cc pierwsze co dostałam to suchary i kasze manną.
A na drugi dzień już "obiad" - zupa gdzie pływały może ze dwa ziemniaczki i plasterek marchewki + gotowane jabłko
bleeeeee
Nie zjadłam
bleeeeehh..zupa to chyba tez powinno być w cudzysłowie..

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość

wiesz u mnie kopniaki to też nazwa umowna..ja nie wiem czy dziecko kopie, boksuje, pcha łokciem,przemieszcza się, czuje takie pulsowania,czasem lekki ucisk,nawet lekki ból, a potem Ona wychodzi z jednej strony...
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 11:35   #1227
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Super, ja też chętnie obejrzę zdjęcia.

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Niestety jak wczesniej miala stan zapalny to e45 nie pomagało, ani zaden inny krem, a było coraz gorzej.
Krwawiące, swędzące rany do tego egzema twarzy.
Tylko wyjazd do Polski pomógł i ręce i twarz same sie oczysciły.
A to już taki etap, no ja też mam tak teraz praktycznie całą ciążę, że E45 i tym podobne nic nie dają, używam maści ze sterydem (hydrokortyzonem - można w ciąży małe stężenie), na receptę jest, ale jest też do kupienia bez recepty z zupełnie małym stężeniem.
Stary 2016-04-22, 11:40   #1228
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Super, ja też chętnie obejrzę zdjęcia.

A to już taki etap, no ja też mam tak teraz praktycznie całą ciążę, że E45 i tym podobne nic nie dają, używam maści ze sterydem (hydrokortyzonem - można w ciąży małe stężenie), na receptę jest, ale jest też do kupienia bez recepty z zupełnie małym stężeniem.
Narazie nie jest zle, pokazały sie bąble, ale juz swędzą. Wlasnie nie chce doprowadzić do złego stanu dlatego szukam ratunku. Mam Cethapil do nawilzania. Pouzywam pare dni i zobacze czy jest poprawa.
Strasznie sie boję bo pamiętam jak płakałam jak mi popękały kiedys od tego ręce i spać nie mogłam

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 11:40   #1229
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Patrzcie na to:
I to poród sn

Wow. :O

Cytat:
ja jestem mistrzem gołąbków..w wersji vege..różne kasze,soczewice,ryż,warzy wa,dużo przypraw,żeby kleiło się fajnie to bułka tarta albo kasza manna i w bulionie handmade vege gotowane..do tego wypasiony sosik pomid.z pomidorów ofkors,młode ziemniaczki z koperkiem..mniam
Ty cos przed nami ukrywasz..masz jakiegoś asa w rękawie..czuję to

to nie czytaj tego co pisałyśmy o żarciu szpitalnym..

a ten kocyk to była propozycja odnosnie kiepskiej pogody u Ciebie a nie braku prądu..

tez się trochę boje metamorfozy Bożenki w Wacława..

dobrze,że choróbsko odpuszcza..
spróbuj może to jakoś rozmasować/rozruszać?

bleeeeehh..zupa to chyba tez powinno być w cudzysłowie..

wiesz u mnie kopniaki to też nazwa umowna..ja nie wiem czy dziecko kopie, boksuje, pcha łokciem,przemieszcza się, czuje takie pulsowania,czasem lekki ucisk,nawet lekki ból, a potem Ona wychodzi z jednej strony...
Masaż to dobry pomysł, w przyszłym tygodniu pójdę na profesjonalny, a na razie może mąż coś pomoże.
Stary 2016-04-22, 11:41   #1230
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Patrzcie na to:
I to poród sn

ałć..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości