|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
Cytat:
i trzymam kciuki,żeby Mikołaj się obrócił w najbliższym czasie![]() Mi teraz wychodzi termin na 24.06,praktycznie od początku młoda tydzień do przodu jest;-) |
|
|
|
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi lekarz podawał długość tylko w I trymestrze, teraz to już tylko waga. Dobranoc, ja też już uciekam |
|
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
mamaNiny piękne zdjęcie i synus już taki duży
udało mi się wziąć za coś i usmażyłam nalesniki dla Tż, zaraz pochował wszystkie rzeczy żeby pokoik miał wolny. Jutro jadę do koleżanki na wieś odpocznę od tego wszystkiego Życzę Wam udanego weekendu i dużo radości a sobie życzę spokoju Dobranoc Mamuśki
|
#3214 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
No nie da się ukryć
Ale ja już mogę rodzić ......bo kupiliśmy fotelik, czyli ze szpitala nas z dzieckiem wypuszczą ![]() Co tam, że jeszcze nic nie uprane, kołyska w częściach, wózek na strychu, komodę dziś zamówiliśmy, ale będzie za 2-4tygodni, zamówienie z gemini wciąż w przechowywalni, ale to się ogarnie, nie być problemu ![]() Będę w Pszczynie 7maja na weselu, nie wybierasz się czasem na spacer w okolice Pałacu Bażantarnia? Cytat:
się trzymają. I pisz tu z nami o głupotach, nie możesz się ciągle stresować i dołowaćCytat:
Cytat:
(żadna ze mnie patriotka wojewódzka )Cytat:
Cytat:
My na głupią komodę możemy miesiąc czekać:/Cytat:
No szwagierka mojej siostry pracująca w mopsie mówiła, ze mają od razu wypłacać. Oby im to zostało, a nie tak tylko na zachętęCytat:
Zawsze się jakieś atrakcje znajdą, choć już sam wyjazd TYLKO z mężem, to atrakcja ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
za dużego bobasa i niech się chłopina obraca główką w dół, ale już! ![]() A teraz głupie pytanie: Co to jest ten "patyk" tam na górze zdjęcia? Bo mnie to zaintrygowało
|
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze to im więcej myślę i tych 46 cm, tym bardziej widzę 5 kg noworodka.. Nie mogę myśleć :-o Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3217 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3218 | |
|
Zadomowienie
|
Będę się odzywać bliżej tego terminu
![]() Cytat:
![]() Nie myśl lepiej
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
Córka też była długa i chuda.
3200 g i 59 cm. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
Pisz priva jak co zeby mi nie umknelo
![]() Idziemy jutro z Igorem pierwszy raz na basen
|
|
|
|
#3221 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Eeee a nie za szybko na basen? Jakoś mam zakodowane, że po skończonym 3 miesiącu można ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Jaram się tym fotelikiem Kupiliśmy BeSafe Izi Go, z racji, że miałam kupon za zakup ich adaptera do pasów (chyba nikt z tego nie korzysta, bo Pani na kasie I raz realizowała taki bon) zapłaciliśmy mniej niż 500zł. No i jeszcze w sklepie była akcja "Bezpieczny fotelik" przez co nie mogliśmy trafić na niekumatego sprzedawcę Pani wyszła z nami do samochodu i pochwaliła Tżta za montaż, stwierdziła, ze mógłby być instruktorem No i jeszcze z racji tej akcji był rabat 20% więc dokupiliśmy lusterko, żeby widzieć co tam nasz szkrab będzie wyczyniał w aucie.Mogliśmy też sprawdzić czy ten fotelik pasuje do adapterów do wózka. I na szczęście pasował, więc jeden wydatek z głowy. Wzięłam też moskitierę do wózka, bo nie chce mieć dziecka w kropki jakby co ![]() Się rozpisałam, ale no taaaaka radość, że wreszcie ta wyprawka ruszyła A teraz odpalam "Dorota Was urządzi" i wracam do szydełkowania Mam już jakąś 1/4 kocyka
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
W 2 miesiacu juz mozna
i idziemy
|
|
|
|
#3223 |
|
Konto usunięte
|
MamaNiny super wieści z wizyty! Ja juz tez dawno nie dostałam info odn wzrostu, 46cm robi wrażenie! Brawo!
![]() Przyznam szczerze że też mnie za zszywka w pierwszym momencie wdezorientowała... Wygląda jak igła, bleeee
|
|
|
|
#3224 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze wiedzieć, bo u nas się kurs dla niemowląt będzie we wrześniu zaczynał, to się od razu zapiszemy
![]() A nie boisz się tak po tym szczepieniu? Skoro ciężko przeszedł? Córka wiecznie z zaczerwienioną pipką z basenu wraca:/ Jakby nie patrzeć pełno tam bakterii
|
|
#3225 |
|
Zadomowienie
|
Mamaniny, gratki za wizytę, kawał chłopa nosisz w brzuszku :-D w moim asystencie ciążowym w tym tc jest waga ok 1500 i długość 44-45cm, więc wszystko w nopmie.
|
|
|
|
#3226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale. W sumie nie spodziewałam się Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powodzenia! I pochwal się efektami! No to i ja idę spać. Jeśli dobrze pamiętam ile miałam zrobić kwadratów na ten kocyk, to jeszcze jeden i będę miała 1/3. Uff
|
|
|
#3228 |
|
Zadomowienie
|
Hello
pewnie jeszcze wszystkie spicie,ale mnie nie zalujcie,wyspałam się Chciałam Wam podziękować za kciuki,siostra jest dumnym inżynierem![]() Wczoraj mąż wrócił z pracy w nieZłym nastroju,to sobie pomyślałam,że skoczy dziś ze mną na Zakupy do rossmana i może wózek i fotelik obejrzeć,ale już wieczorem gadał,że może pójdzie do pracy Zrobić nadgodziny. Chyba wszystko jest dla niego lepsze od zakupów,heh. Aaa,no i znajomi się mnie pytali,czy jak mu kupią na urodziny bilet na Rammsteina to pójdzie. Więc się go zapytałam, czy gdyby dostał taki prezent ze by musiał jechać gdzieś na 1 dzień to czy by się ucieszył, to stwierdził, że nie, że tyle w pracy jeŹdzi, że się strasznie cieszy jak może trochę pobyć w domu... Ja nie wiem,czy teraz to już tak zawsze w domu będziemy siedzieć? jakoś mi się to nie podoba za bardzo:-/ No to już nie smece, życzę miłego weekendu LasecZki:-* |
|
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no nie boje sie. Juz jest ok.
|
|
|
|
#3230 |
|
Zadomowienie
|
A ja jakoś tak ostatnio czasu brak. Ciągle coś.
Wczoraj przyjechałam na weekend do rodziców więc miałam przygodę z córą bo jechałyśmy pociągiem (ona pierwszy raz a ja pierwszy od baaaaardzo długiego czasu).
|
#3231 |
|
Konto usunięte
|
Witam sie z rana!
Córa śpi, mąż sprzata, ja pieke biszkopty na ciasta które musze jutro kończyć na ur męża w pn. Jestesmy dzisiaj i jutro na weselu, także jest szał Rano wzięłam cleratine, choc miałam poważne obawy po przeczytaniu ulotki Ale trudno, muszę jakoś funkcjonować. Po 9 jadę do fryzjera i na 13 na ślub. Pewnie wpadnę w poniedziałek więc już życzę udanego weekendu, bez bólu, spinającego się brzucha i stresu
|
|
|
|
#3232 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i oby się obrócił ![]() Mi na ostatnim usg w 30 tyg też wyszedł termin na 26.06 :d może urodzimy w ten sam dzień ![]() Cytat:
![]() Pamiętam, jak pierwszy raz zabrałam Bartka na przejażdżkę autobusem, a pózniej pociągiem, bo tak to tylko samochodem jezdzimy , to miał taką frajdę ![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59376231]Witam sie z rana! Córa śpi, mąż sprzata, ja pieke biszkopty na ciasta które musze jutro kończyć na ur męża w pn. Jestesmy dzisiaj i jutro na weselu, także jest szał Rano wzięłam cleratine, choc miałam poważne obawy po przeczytaniu ulotki Ale trudno, muszę jakoś funkcjonować. Po 9 jadę do fryzjera i na 13 na ślub. Pewnie wpadnę w poniedziałek więc już życzę udanego weekendu, bez bólu, spinającego się brzucha i stresu [/QUOTE]Udanej zabawy i oby w końcu objawy alergii się zmniejszyły ![]() Mój mąż ma za tydzień urodziny (1 maja). Jak co roku będziemy robić grilla- ale w tym roku stawiam na kupowane ciasta. Nie będę stać jak zawsze pół dnia w kuchni, bo nie dam rady niestety
|
|||
|
|
|
#3233 | |
|
Rozeznanie
|
mamaNiny- ale długaśne nóżki!
Cytat:
Chociaż znam parę, która z 3-miesięcznym dzieckiem ruszyła w rejs na Korsykę Jak TŻ dużo pracuje, to może po prostu marzy żeby odpocząć. [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59376231]Witam sie z rana! Córa śpi, mąż sprzata, ja pieke biszkopty na ciasta które musze jutro kończyć na ur męża w pn. Jestesmy dzisiaj i jutro na weselu, także jest szał Rano wzięłam cleratine, choc miałam poważne obawy po przeczytaniu ulotki Ale trudno, muszę jakoś funkcjonować. Po 9 jadę do fryzjera i na 13 na ślub. Pewnie wpadnę w poniedziałek więc już życzę udanego weekendu, bez bólu, spinającego się brzucha i stresu [/QUOTE]Dzanet wulkan energii z Ciebie bije Baw się dobrze Wyspałam się porządnie i lecę na śniadanko - Dzień dobry ![]() Madzius- dobre masz podejście- i tak zrobienie imprezy z grillem wymaga wysiłku- już powoli trzeba się naprawdę oszczędzać. Edytowane przez zebrah Czas edycji: 2016-04-23 o 08:08 |
|
|
|
|
#3234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może na chwilę obecną jest bardziej zmęczony i nie widzą mu się takie wycieczki. Powinnaś też powiedzieć, że Ty chciałabyś gdzieś od czasu do czasu się ruszyć się z domu. A może jakby wiedział, że to koncert to by inaczej zareagował (bo nie powiedziałaś wprost, ze chodzi o koncert, tak?) ![]() Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59376231]Witam sie z rana! Córa śpi, mąż sprzata, ja pieke biszkopty na ciasta które musze jutro kończyć na ur męża w pn. Jestesmy dzisiaj i jutro na weselu, także jest szał Rano wzięłam cleratine, choc miałam poważne obawy po przeczytaniu ulotki Ale trudno, muszę jakoś funkcjonować. Po 9 jadę do fryzjera i na 13 na ślub. Pewnie wpadnę w poniedziałek więc już życzę udanego weekendu, bez bólu, spinającego się brzucha i stresu [/QUOTE]Wow, szalejesz! Baw się dobrze!
|
||
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
Trochę nasmarowałyście więc będę musiała Was nadrobić.Śniło mi się, że rodziłam Ale przyznam się Wam, że chciałabym już mieć to za sobą Mam tylko nadzieję, że nie urodzę po terminie, wolałabym ciut szybciej![]() Dziś prania wyprawki ciąg dalszy. Póki co wstawiłam pranie na narzuty, bo mi się jedna ufajdała wczoraj eyelinerem.. Nie wiem jak to zrobiłam I wyprałam torbę. Chciałam się dziś pakować, ale jak ją zobaczyłam to odrazu pobiegłam ją wyprać Także pakowanie torby zostawiam na jutro. Czy kupujecie takie cudo jak podgrzewacz do butelek?
|
#3237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż też majowy i córka impreza na imprezie Cytat:
już niedługo wszystkie będziemy tulić nasze skarby. Nie kupuję podgrzewacza, przy córce nie korzystałam. Nie planowałam też zakupu laktatora, ale jak się okaże, że będzie CC, to jednak kupię. Miłego dnia dziewczyny! Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Babcia mojego TŻta powtarzała - chłop w chałupie wrzód na dupie Ciekawe czy kiedys ja zrozumie i podzielę to zdanie :p Myśle ze jak bedzie zbliżał sie termin koncertu i szczerze z nim porozmawiasz ze sobie dasz rade i chcesz zeby w ten sposób sie troche rozerwał to on to zrozumie ![]() Nie oszukujmy sie ale każdemu potrzebna jest chwila odskoczni od codzienności pomimo ze bedziemy kochać swoje dzieci ponad zycie tez nam sie przyda taki dzień ![]() Dzień dobry w weekend
|
|
|
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pod koniec roku na pewno z małą będę chciałą jachać do koleżanki w odwiedziny a nie będę paradować z cycem na wierzchu Odciągnę mleko i po kłopocie A po za tym byłam wczoraj u koleżanki i mówiła mi, abym w razie W wzięła laktator do szpitala, bo jak będę mieć za dużo pokarmu to muszę go odciągać. Wiem, że w szpitalach mają, ale są takie rzeczy używane, których brzydzę się używać:P Oczywiście jakbym dostała laktator po jakiejś koleżance czy od kogoś z rodziny to co innego. Ale po obcych ludziach nie chcę używać A co do podgrzewacza to na olx wychaczyłam za 15 zł. Wiem, że można po prostu starą metodą podgrzewać mleko w garnku i wodzie. Dlatego zastanawiam się czy brać za taką cenę.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

i trzymam kciuki,żeby Mikołaj się obrócił w najbliższym czasie

Mi lekarz podawał długość tylko w I trymestrze, teraz to już tylko waga.
Dobranoc, ja też już uciekam 

My na głupią komodę możemy miesiąc czekać:/
No szwagierka mojej siostry pracująca w mopsie mówiła, ze mają od razu wypłacać. Oby im to zostało, a nie tak tylko na zachętę

No i jeszcze z racji tej akcji był rabat 20% więc dokupiliśmy lusterko, żeby widzieć co tam nasz szkrab będzie wyczyniał w aucie.

Ale trudno, muszę jakoś funkcjonować.
Ale przyznam się Wam, że chciałabym już mieć to za sobą