Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-22, 22:06   #3211
Radena
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Zaraz nadrabiam. Krótko po wizycie 30tc i 5 d, TP 26.06. Mikołaj ma 46cm, waży 1600g stopkę ma długą na 5,5cm <3 położenie podłużne miednicowe, więc niestety między 35a 37 tc muszę jeszcze jedno usg zrobić w kierunku ew. CC.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Wow,ile informacji dostalas,gratuluję i trzymam kciuki,żeby Mikołaj się obrócił w najbliższym czasie
Mi teraz wychodzi termin na 24.06,praktycznie od początku młoda tydzień do przodu jest;-)
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 22:08   #3212
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, no właśnie 46 cm to chyba długi bardzo, nie? Córka miała 59cm w 37 tc, jak się urodziła. Muszę usg z 32 tc znaleźć i porównać.

Nooo, jakiś koszykarz może Ci rośnie Mi lekarz podawał długość tylko w I trymestrze, teraz to już tylko waga.

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Ok, idę spać dobrej nocki dziewczyny- bez głupich snów!
Dobranoc, ja też już uciekam
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 22:18   #3213
ania230
Zakorzenienie

mamaNiny piękne zdjęcie i synus już taki duży

udało mi się wziąć za coś i usmażyłam nalesniki dla Tż, zaraz pochował wszystkie rzeczy żeby pokoik miał wolny.

Jutro jadę do koleżanki na wieś odpocznę od tego wszystkiego

Życzę Wam udanego weekendu i dużo radości a sobie życzę spokoju

Dobranoc Mamuśki

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 22:22   #3214
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Coraz bliżej czerwiec, coraz bliżej czerwiec... idzie czerwiec
No nie da się ukryć
Ale ja już mogę rodzić...
...bo kupiliśmy fotelik, czyli ze szpitala nas z dzieckiem wypuszczą
Co tam, że jeszcze nic nie uprane, kołyska w częściach, wózek na strychu, komodę dziś zamówiliśmy, ale będzie za 2-4tygodni, zamówienie z gemini wciąż w przechowywalni, ale to się ogarnie, nie być problemu

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
To wy laski blisko mnie mieszkacie moze kawa ?
Będę w Pszczynie 7maja na weselu, nie wybierasz się czasem na spacer w okolice Pałacu Bażantarnia?
Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Co ja mogę napisać u mnie bardzo źle... list od szefowej wczoraj doprowadził mnie do dużych łez, nerwów i nie przespanej nocy.
Jestem kłębkiem nerwów... i nie mam pojęcia jak to wszystko się skończy - info w klubie.
Jakby mnie nie było to nie martwię się... odezwę się jak będę miała więcej siły.
Pisałam już w k, się trzymają. I pisz tu z nami o głupotach, nie możesz się ciągle stresować i dołować
Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Szwagierka za godzinę w końcu bedzie mieć CC bo małemu tętno spada a rozwarcia dalej za małe
Zostałaś w końcu ciocią???? Jak mama i dzidziuś?
Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Dziewczyny mąż mnie wyciąga na wycieczkę na dwa dni -250km od domu w okolice Katowic. Czy to będzie mądre jechać?
W ogóle jechać , ale czy mądrym jest jechać w okolice Katowic...tu bym polemizowała (żadna ze mnie patriotka wojewódzka)
Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Aniu, trzymam kciuki zeby Ci sie te sprawy w koncu ulozyly. Nie stresuj sie tak
Ja niedawno wrocilam z galerii. Nic nie kupilam :/ jestem zawiedziona, w dzieciecym sklepie ceny z kosmosu, z reszta wiekszosc juz rzeczy mam. A w normalnych sklepach w moim rozmiarze nic nie ma :/ tzn rozmiaru malego sloniatka nie ma posiedzialam sobie troche, wypilam goraca czekolade, poczekalam na meza. Bylam atrakcja w jego pracy. Rzadko mnie tam widza to kazdy chcial zobaczyc jak wygladam w ciazy
Ogolnie sie zalamalam, zalozylam sukienke w domu wygladalam super, a potem jak ogladalam sie w lustrach sklepowych to gorzej niz slonica w ciazy :/ lydki takie wielkie mi sie zrobily, uda, a jak chodze to tak dziwnie rozstawiam szeroko stopy :/
Myslalam ze jeszcze tak zle nie wygladam :/
Bo na pewno tak nie wyglądasz, tylko sie za dużo na te chude manekiny napatrzyłaś. Ale pamiętaj - one są sztuczne!
Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Ja byłam dzis w mieszkaniu przyjechał pan zrobic pomiary na meble kuchenne i gotowe mogą byc najwcześniej na 24 czerwca liczyłam na szybsza wyprowadzkę ...No ale wszystkiego miec nie mozna
Minie, nim się obejrzysz i będziecie na swoim My na głupią komodę możemy miesiąc czekać:/
Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny złożyłam wniosek na 5oo+ na drugie dziecko 10. kwietnia przez neta, a wczoraj już wpłynęły mi pieniądze na konto! No normalnie w szoku jestem
No szwagierka mojej siostry pracująca w mopsie mówiła, ze mają od razu wypłacać. Oby im to zostało, a nie tak tylko na zachętę
Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Zebrah, tak jak Misia pisała- zamek w Pszczynie i ten park super. Byłam raz i naliczyłam ze 20 wiewiórek

A tak po za tym w samych Katowicach nic ciekawego. Zaraz obok w Chorzowie park wojewódzki a w nim zoo, skansen, planetarium, rosarium, wesołe miasteczko- zobacz sobie na stronie parku co jak otwarte. Więcej wszystko dookoła Katowic- w Zabrzu kopalnia Guido, w Tarnowskich górach kopalnia srebra. Niestety teren ubogi w zamki poza Pszczyną. Więcej z zamków do obejrzenia na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej: ogrodzieniec, bobolice, mirów itd. trochę tego tam jest
W ciąży niestety nie można do kopalni zjeżdżać, a podobno ciekawe to zwiedzanie Guido.
Zawsze się jakieś atrakcje znajdą, choć już sam wyjazd TYLKO z mężem, to atrakcja

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Zaraz nadrabiam. Krótko po wizycie 30tc i 5 d, TP 26.06. Mikołaj ma 46cm, waży 1600g stopkę ma długą na 5,5cm <3 położenie podłużne miednicowe, więc niestety między 35a 37 tc muszę jeszcze jedno usg zrobić w kierunku ew. CC.

za dużego bobasa i niech się chłopina obraca główką w dół, ale już!
A teraz głupie pytanie: Co to jest ten "patyk" tam na górze zdjęcia?
Bo mnie to zaintrygowało
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 22:23   #3215
misia880
Zakorzenienie

Cierpliwosc moge sie wybrac

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 22:26   #3216
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
No nie da się ukryć
Ale ja już mogę rodzić...
...bo kupiliśmy fotelik, czyli ze szpitala nas z dzieckiem wypuszczą
Co tam, że jeszcze nic nie uprane, kołyska w częściach, wózek na strychu, komodę dziś zamówiliśmy, ale będzie za 2-4tygodni, zamówienie z gemini wciąż w przechowywalni, ale to się ogarnie, nie być problemu

Będę w Pszczynie 7maja na weselu, nie wybierasz się czasem na spacer w okolice Pałacu Bażantarnia?

Pisałam już w k, się trzymają. I pisz tu z nami o głupotach, nie możesz się ciągle stresować i dołować

Zostałaś w końcu ciocią???? Jak mama i dzidziuś?

W ogóle jechać , ale czy mądrym jest jechać w okolice Katowic...tu bym polemizowała (żadna ze mnie patriotka wojewódzka)

Bo na pewno tak nie wyglądasz, tylko sie za dużo na te chude manekiny napatrzyłaś. Ale pamiętaj - one są sztuczne!

Minie, nim się obejrzysz i będziecie na swoim My na głupią komodę możemy miesiąc czekać:/

No szwagierka mojej siostry pracująca w mopsie mówiła, ze mają od razu wypłacać. Oby im to zostało, a nie tak tylko na zachętę

W ciąży niestety nie można do kopalni zjeżdżać, a podobno ciekawe to zwiedzanie Guido.
Zawsze się jakieś atrakcje znajdą, choć już sam wyjazd TYLKO z mężem, to atrakcja

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

za dużego bobasa i niech się chłopina obraca główką w dół, ale już!
A teraz głupie pytanie: Co to jest ten "patyk" tam na górze zdjęcia?
Bo mnie to zaintrygowało
Zszywka zdjęcie przypiete jest do opisu szczerze to im więcej myślę i tych 46 cm, tym bardziej widzę 5 kg noworodka.. Nie mogę myśleć :-o

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 22:33   #3217
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Najpierw próbowałam przez ePUAP ale tam dużo wypisywania, coś się zacinało i okazało się że jak się nie ma podpisu elektronicznego to trzeba iść z dowodem do urzędu potwierdzić tożsamość.
Ostatecznie zrobiłam przez bank- oni potwierdzają tożsamość, więc nie trzeba nigdzie chodzić. Wypisywania też mniej. Gdzieś z 10-15 minut może mi to zajęło.
No tyle że ja składałam wniosek o zasiłek tylko na drugie dziecko, więc bez tych wszystkich dodatkowych załączników.

MamaNiny, gratuluję dobrych wieści Już 46 cm? Szok!
U nas tez tylko na drugie, więc czekamy do czerwca
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 22:36   #3218
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Cierpliwosc moge sie wybrac
Będę się odzywać bliżej tego terminu
Cytat:
Zszywka zdjęcie przypiete jest do opisu szczerze to im więcej myślę i tych 46 cm, tym bardziej widzę 5 kg noworodka.. Nie mogę myśleć :-o

Aaaa zszywka, a ja już myślałam, ze Ci coś do macicy wepchnęli
Nie myśl lepiej albo pomyśl o długich i chudych dzieciach, bo przecież wagę ma ok
Stary 2016-04-22, 22:37   #3219
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Córka też była długa i chuda.
3200 g i 59 cm.

Mikołaj <3
Stary 2016-04-22, 22:39   #3220
misia880
Zakorzenienie

Pisz priva jak co zeby mi nie umknelo

Idziemy jutro z Igorem pierwszy raz na basen

Stary 2016-04-22, 22:52   #3221
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Córka też była długa i chuda.
3200 g i 59 cm.

No i zgadka rozwiązana, a Ty tu sobie jakieś 5kg wkręcasz
Cytat:
Pisz priva jak co zeby mi nie umknelo

Idziemy jutro z Igorem pierwszy raz na basen
tak jest!
Eeee a nie za szybko na basen? Jakoś mam zakodowane, że po skończonym 3 miesiącu można

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Jaram się tym fotelikiem bo to w sumie największy zakup dla Siostrzyczki, resztę mamy po starszej.
Kupiliśmy BeSafe Izi Go, z racji, że miałam kupon za zakup ich adaptera do pasów (chyba nikt z tego nie korzysta, bo Pani na kasie I raz realizowała taki bon) zapłaciliśmy mniej niż 500zł. No i jeszcze w sklepie była akcja "Bezpieczny fotelik" przez co nie mogliśmy trafić na niekumatego sprzedawcę Pani wyszła z nami do samochodu i pochwaliła Tżta za montaż, stwierdziła, ze mógłby być instruktorem No i jeszcze z racji tej akcji był rabat 20% więc dokupiliśmy lusterko, żeby widzieć co tam nasz szkrab będzie wyczyniał w aucie.
Mogliśmy też sprawdzić czy ten fotelik pasuje do adapterów do wózka. I na szczęście pasował, więc jeden wydatek z głowy.
Wzięłam też moskitierę do wózka, bo nie chce mieć dziecka w kropki jakby co

Się rozpisałam, ale no taaaaka radość, że wreszcie ta wyprawka ruszyła

A teraz odpalam "Dorota Was urządzi" i wracam do szydełkowania Mam już jakąś 1/4 kocyka
Stary 2016-04-22, 22:56   #3222
misia880
Zakorzenienie

W 2 miesiacu juz mozna i idziemy

Stary 2016-04-22, 22:58   #3223
Konto usunięte

MamaNiny super wieści z wizyty! Ja juz tez dawno nie dostałam info odn wzrostu, 46cm robi wrażenie! Brawo!
Przyznam szczerze że też mnie za zszywka w pierwszym momencie wdezorientowała... Wygląda jak igła, bleeee
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 22:59   #3224
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
W 2 miesiacu juz mozna i idziemy
Dobrze wiedzieć, bo u nas się kurs dla niemowląt będzie we wrześniu zaczynał, to się od razu zapiszemy
A nie boisz się tak po tym szczepieniu? Skoro ciężko przeszedł?
Córka wiecznie z zaczerwienioną pipką z basenu wraca:/ Jakby nie patrzeć pełno tam bakterii
Stary 2016-04-22, 23:37   #3225
motylek1984
Zadomowienie

Mamaniny, gratki za wizytę, kawał chłopa nosisz w brzuszku :-D w moim asystencie ciążowym w tym tc jest waga ok 1500 i długość 44-45cm, więc wszystko w nopmie.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 00:05   #3226
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
No i zgadka rozwiązana, a Ty tu sobie jakieś 5kg wkręcasz

tak jest!
Eeee a nie za szybko na basen? Jakoś mam zakodowane, że po skończonym 3 miesiącu można

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Jaram się tym fotelikiem bo to w sumie największy zakup dla Siostrzyczki, resztę mamy po starszej.
Kupiliśmy BeSafe Izi Go, z racji, że miałam kupon za zakup ich adaptera do pasów (chyba nikt z tego nie korzysta, bo Pani na kasie I raz realizowała taki bon) zapłaciliśmy mniej niż 500zł. No i jeszcze w sklepie była akcja "Bezpieczny fotelik" przez co nie mogliśmy trafić na niekumatego sprzedawcę Pani wyszła z nami do samochodu i pochwaliła Tżta za montaż, stwierdziła, ze mógłby być instruktorem No i jeszcze z racji tej akcji był rabat 20% więc dokupiliśmy lusterko, żeby widzieć co tam nasz szkrab będzie wyczyniał w aucie.
Mogliśmy też sprawdzić czy ten fotelik pasuje do adapterów do wózka. I na szczęście pasował, więc jeden wydatek z głowy.
Wzięłam też moskitierę do wózka, bo nie chce mieć dziecka w kropki jakby co

Się rozpisałam, ale no taaaaka radość, że wreszcie ta wyprawka ruszyła

A teraz odpalam "Dorota Was urządzi" i wracam do szydełkowania Mam już jakąś 1/4 kocyka
A jaką nicią robisz? Też mam q planach kocyk dla.mlodego. Tylko najpierw muszę skończyć ten, który robię dla córki
Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Mamaniny, gratki za wizytę, kawał chłopa nosisz w brzuszku :-D w moim asystencie ciążowym w tym tc jest waga ok 1500 i długość 44-45cm, więc wszystko w nopmie.
Lekarka też mówiła, że ok ale. W sumie nie spodziewałam się

Mikołaj <3
Stary 2016-04-23, 01:51   #3227
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
A jaką nicią robisz? Też mam q planach kocyk dla.mlodego. Tylko najpierw muszę skończyć ten, który robię dla córki
Bawełniano-bambusową. Chciałam sam bambus (lato i w ogóle), ale nie udało mi się dostać w takich kolorach, jak chciałam.
Powodzenia! I pochwal się efektami!

No to i ja idę spać. Jeśli dobrze pamiętam ile miałam zrobić kwadratów na ten kocyk, to jeszcze jeden i będę miała 1/3. Uff
Stary 2016-04-23, 07:03   #3228
Radena
Zadomowienie

Hello pewnie jeszcze wszystkie spicie,ale mnie nie zalujcie,wyspałam się Chciałam Wam podziękować za kciuki,siostra jest dumnym inżynierem
Wczoraj mąż wrócił z pracy w nieZłym nastroju,to sobie pomyślałam,że skoczy dziś ze mną na Zakupy do rossmana i może wózek i fotelik obejrzeć,ale już wieczorem gadał,że może pójdzie do pracy Zrobić nadgodziny. Chyba wszystko jest dla niego lepsze od zakupów,heh.
Aaa,no i znajomi się mnie pytali,czy jak mu kupią na urodziny bilet na Rammsteina to pójdzie. Więc się go zapytałam, czy gdyby dostał taki prezent ze by musiał jechać gdzieś na 1 dzień to czy by się ucieszył, to stwierdził, że nie, że tyle w pracy jeŹdzi, że się strasznie cieszy jak może trochę pobyć w domu... Ja nie wiem,czy teraz to już tak zawsze w domu będziemy siedzieć? jakoś mi się to nie podoba za bardzo:-/
No to już nie smece, życzę miłego weekendu LasecZki:-*
Stary 2016-04-23, 07:25   #3229
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze wiedzieć, bo u nas się kurs dla niemowląt będzie we wrześniu zaczynał, to się od razu zapiszemy
A nie boisz się tak po tym szczepieniu? Skoro ciężko przeszedł?
Córka wiecznie z zaczerwienioną pipką z basenu wraca:/ Jakby nie patrzeć pełno tam bakterii
Nie no nie boje sie. Juz jest ok.

Stary 2016-04-23, 07:26   #3230
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Kociak gdzie się podziewalas?
A ja jakoś tak ostatnio czasu brak. Ciągle coś.
Wczoraj przyjechałam na weekend do rodziców więc miałam przygodę z córą bo jechałyśmy pociągiem (ona pierwszy raz a ja pierwszy od baaaaardzo długiego czasu).
Stary 2016-04-23, 07:43   #3231
Konto usunięte

Witam sie z rana!
Córa śpi, mąż sprzata, ja pieke biszkopty na ciasta które musze jutro kończyć na ur męża w pn. Jestesmy dzisiaj i jutro na weselu, także jest szał Rano wzięłam cleratine, choc miałam poważne obawy po przeczytaniu ulotki Ale trudno, muszę jakoś funkcjonować.
Po 9 jadę do fryzjera i na 13 na ślub. Pewnie wpadnę w poniedziałek więc już życzę udanego weekendu, bez bólu, spinającego się brzucha i stresu Bawcie się dobrze dziewczyny, wykorzystajcie piękną wiosenną pogodę
Stary 2016-04-23, 07:49   #3232
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny złożyłam wniosek na 5oo+ na drugie dziecko 10. kwietnia przez neta, a wczoraj już wpłynęły mi pieniądze na konto! No normalnie w szoku jestem
Wow! jednak czasem nasze urzędy potrafią działać sprawnie

Cytat:
Super, że wszystko ok Duży chłopak i oby się obrócił

Mi na ostatnim usg w 30 tyg też wyszedł termin na 26.06 :d może urodzimy w ten sam dzień

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Wczoraj przyjechałam na weekend do rodziców więc miałam przygodę z córą bo jechałyśmy pociągiem (ona pierwszy raz a ja pierwszy od baaaaardzo długiego czasu).
O to pewnie Córa zachwycona

Pamiętam, jak pierwszy raz zabrałam Bartka na przejażdżkę autobusem, a pózniej pociągiem, bo tak to tylko samochodem jezdzimy , to miał taką frajdę

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59376231]Witam sie z rana!
Córa śpi, mąż sprzata, ja pieke biszkopty na ciasta które musze jutro kończyć na ur męża w pn. Jestesmy dzisiaj i jutro na weselu, także jest szał Rano wzięłam cleratine, choc miałam poważne obawy po przeczytaniu ulotki Ale trudno, muszę jakoś funkcjonować.
Po 9 jadę do fryzjera i na 13 na ślub. Pewnie wpadnę w poniedziałek więc już życzę udanego weekendu, bez bólu, spinającego się brzucha i stresu Bawcie się dobrze dziewczyny, wykorzystajcie piękną wiosenną pogodę [/QUOTE]
Udanej zabawy
i oby w końcu objawy alergii się zmniejszyły

Mój mąż ma za tydzień urodziny (1 maja). Jak co roku będziemy robić grilla- ale w tym roku stawiam na kupowane ciasta. Nie będę stać jak zawsze pół dnia w kuchni, bo nie dam rady niestety
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 08:06   #3233
zebrah
Rozeznanie

mamaNiny- ale długaśne nóżki!

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Aaa,no i znajomi się mnie pytali,czy jak mu kupią na urodziny bilet na Rammsteina to pójdzie. Więc się go zapytałam, czy gdyby dostał taki prezent ze by musiał jechać gdzieś na 1 dzień to czy by się ucieszył, to stwierdził, że nie, że tyle w pracy jeŹdzi, że się strasznie cieszy jak może trochę pobyć w domu... Ja nie wiem,czy teraz to już tak zawsze w domu będziemy siedzieć? jakoś mi się to nie podoba za bardzo:-/
No trochę się zmienia jak się rodzi dziecko- człowiek kapcanieje, ale tak sam z siebie. Myślę, że nie należy z tym walczyć- po prostu taki okres w życiu i można się nim też cieszyć. A za jakiś czas jak odchowacie to ruszycie w trasę Chociaż znam parę, która z 3-miesięcznym dzieckiem ruszyła w rejs na Korsykę Jak TŻ dużo pracuje, to może po prostu marzy żeby odpocząć.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59376231]Witam sie z rana!
Po 9 jadę do fryzjera i na 13 na ślub. Pewnie wpadnę w poniedziałek więc już życzę udanego weekendu, bez bólu, spinającego się brzucha i stresu Bawcie się dobrze dziewczyny, wykorzystajcie piękną wiosenną pogodę [/QUOTE]

Dzanet wulkan energii z Ciebie bije Baw się dobrze

Wyspałam się porządnie i lecę na śniadanko - Dzień dobry

Madzius- dobre masz podejście- i tak zrobienie imprezy z grillem wymaga wysiłku- już powoli trzeba się naprawdę oszczędzać.

Edytowane przez zebrah
Czas edycji: 2016-04-23 o 08:08
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 08:07   #3234
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Hello pewnie jeszcze wszystkie spicie,ale mnie nie zalujcie,wyspałam się Chciałam Wam podziękować za kciuki,siostra jest dumnym inżynierem
Wczoraj mąż wrócił z pracy w nieZłym nastroju,to sobie pomyślałam,że skoczy dziś ze mną na Zakupy do rossmana i może wózek i fotelik obejrzeć,ale już wieczorem gadał,że może pójdzie do pracy Zrobić nadgodziny. Chyba wszystko jest dla niego lepsze od zakupów,heh.
Musisz z nim porozmawiać i się spytać czy on tak faktycznie myśli Może na chwilę obecną jest bardziej zmęczony i nie widzą mu się takie wycieczki. Powinnaś też powiedzieć, że Ty chciałabyś gdzieś od czasu do czasu się ruszyć się z domu. A może jakby wiedział, że to koncert to by inaczej zareagował (bo nie powiedziałaś wprost, ze chodzi o koncert, tak?)

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ooo i jak tam? Dało radę bez większych stresów?

Wow, szalejesz! Baw się dobrze!
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 09:09   #3235
agusiia69
Zakorzenienie

Dzień doberek Trochę nasmarowałyście więc będę musiała Was nadrobić.

Śniło mi się, że rodziłam Ale przyznam się Wam, że chciałabym już mieć to za sobą Mam tylko nadzieję, że nie urodzę po terminie, wolałabym ciut szybciej

Dziś prania wyprawki ciąg dalszy. Póki co wstawiłam pranie na narzuty, bo mi się jedna ufajdała wczoraj eyelinerem.. Nie wiem jak to zrobiłam I wyprałam torbę. Chciałam się dziś pakować, ale jak ją zobaczyłam to odrazu pobiegłam ją wyprać Także pakowanie torby zostawiam na jutro.

Czy kupujecie takie cudo jak podgrzewacz do butelek?
Stary 2016-04-23, 09:17   #3236
misia880
Zakorzenienie

Ja mam podgrzewacz. Ani razu nie uzyty hehe

Stary 2016-04-23, 09:18   #3237
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Musisz z nim porozmawiać i się spytać czy on tak faktycznie myśli Może na chwilę obecną jest bardziej zmęczony i nie widzą mu się takie wycieczki. Powinnaś też powiedzieć, że Ty chciałabyś gdzieś od czasu do czasu się ruszyć się z domu. A może jakby wiedział, że to koncert to by inaczej zareagował (bo nie powiedziałaś wprost, ze chodzi o koncert, tak?)
Ogólnie najbardziej chodzi o to,że by to było jakoś miesiąc po moim porodzie. Myślę,że 1 dzień bez niego dałabym radę,ale on chyba myśli,że mnie tak nie może zostawić. A ja bym chciała,żeby się też trochę odprezyl,bo tylko ciągle pracuje...
Stary 2016-04-23, 09:23   #3238
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Wow! jednak czasem nasze urzędy potrafią działać sprawnie

Super, że wszystko ok Duży chłopak i oby się obrócił

Mi na ostatnim usg w 30 tyg też wyszedł termin na 26.06 :d może urodzimy w ten sam dzień

O to pewnie Córa zachwycona

Pamiętam, jak pierwszy raz zabrałam Bartka na przejażdżkę autobusem, a pózniej pociągiem, bo tak to tylko samochodem jezdzimy , to miał taką frajdę

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Udanej zabawy
i oby w końcu objawy alergii się zmniejszyły

Mój mąż ma za tydzień urodziny (1 maja). Jak co roku będziemy robić grilla- ale w tym roku stawiam na kupowane ciasta. Nie będę stać jak zawsze pół dnia w kuchni, bo nie dam rady niestety
Mi się wydaje, ze urodzę wcześniej niż 26.06, ale kto to wie
Mój mąż też majowy i córka impreza na imprezie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Dzień doberek Trochę nasmarowałyście więc będę musiała Was nadrobić.

Śniło mi się, że rodziłam Ale przyznam się Wam, że chciałabym już mieć to za sobą Mam tylko nadzieję, że nie urodzę po terminie, wolałabym ciut szybciej

Dziś prania wyprawki ciąg dalszy. Póki co wstawiłam pranie na narzuty, bo mi się jedna ufajdała wczoraj eyelinerem.. Nie wiem jak to zrobiłam I wyprałam torbę. Chciałam się dziś pakować, ale jak ją zobaczyłam to odrazu pobiegłam ją wyprać Także pakowanie torby zostawiam na jutro.

Czy kupujecie takie cudo jak podgrzewacz do butelek?
Ale masz sny już niedługo wszystkie będziemy tulić nasze skarby.

Nie kupuję podgrzewacza, przy córce nie korzystałam. Nie planowałam też zakupu laktatora, ale jak się okaże, że będzie CC, to jednak kupię.

Miłego dnia dziewczyny!

Mikołaj <3
Stary 2016-04-23, 09:26   #3239
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Ogólnie najbardziej chodzi o to,że by to było jakoś miesiąc po moim porodzie. Myślę,że 1 dzień bez niego dałabym radę,ale on chyba myśli,że mnie tak nie może zostawić. A ja bym chciała,żeby się też trochę odprezyl,bo tylko ciągle pracuje...

Babcia mojego TŻta powtarzała - chłop w chałupie wrzód na dupie

Ciekawe czy kiedys ja zrozumie i podzielę to zdanie :p
Myśle ze jak bedzie zbliżał sie termin koncertu i szczerze z nim porozmawiasz ze sobie dasz rade i chcesz zeby w ten sposób sie troche rozerwał to on to zrozumie

Nie oszukujmy sie ale każdemu potrzebna jest chwila odskoczni od codzienności pomimo ze bedziemy kochać swoje dzieci ponad zycie tez nam sie przyda taki dzień

Dzień dobry w weekend
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 09:34   #3240
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Nie kupuję podgrzewacza, przy córce nie korzystałam. Nie planowałam też zakupu laktatora, ale jak się okaże, że będzie CC, to jednak kupię.
Ja laktator kupiłam z tym, że ręczny. Wydaje mi się, że będę go używać, bo na pewno raz na jakiś czas córcie zostawię mężowi A pod koniec roku na pewno z małą będę chciałą jachać do koleżanki w odwiedziny a nie będę paradować z cycem na wierzchu Odciągnę mleko i po kłopocie A po za tym byłam wczoraj u koleżanki i mówiła mi, abym w razie W wzięła laktator do szpitala, bo jak będę mieć za dużo pokarmu to muszę go odciągać. Wiem, że w szpitalach mają, ale są takie rzeczy używane, których brzydzę się używać:P Oczywiście jakbym dostała laktator po jakiejś koleżance czy od kogoś z rodziny to co innego. Ale po obcych ludziach nie chcę używać

A co do podgrzewacza to na olx wychaczyłam za 15 zł. Wiem, że można po prostu starą metodą podgrzewać mleko w garnku i wodzie. Dlatego zastanawiam się czy brać za taką cenę.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości