Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-23, 17:46   #1411
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

pokaż suknie/sukienkę fajny termin na ślub..my mamy rocznicę ślubu tydzień po Waszej uroczystości.. jak braliśmy ślub to była przepiekna pogoda..a teraz już 8 lat minęło od tego dnia..

.
pokażę jak już będzie po bo nie mogę znaleźć zdjęcia katalogowego (to z kolekcji z ubiegłego roku) a na mnie widziała ją tylko świadkowa więc boję się, że w sieci nic nie ginie i jeszcze się wyda przed ceremonią :P

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 17:48   #1412
iweczka
Zakorzenienie

hej,
oddali nam prąd

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Poki co to bardziej wizja zgagi po takiej ilości cukru mnie przeraża
też mnie to przeraża

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Obiad był zdrowy na parze a na kolację zamówiliśmy pizzę... To się nazywa umiarkowane podejście do zdrowego żywienia

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Nam brakuje pieluch, chusteczek i płynu do mycia.
I czegos do pępka.
ja z kosmetyków nie mam nic, w ogóle jakoś powoli kompletuje tą wyprawkę.
W pierwszej ciąży by l mega szał

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
I ja sie witam dzis mialam ciezka nic z Tz - chrapaczem :P
Zawsze tak ma, jak sie napije, dobrze, ze nie robi tego czesciej :P ale nastepnym razem wywale go na kanape
Mój ma podobnie, zawsze go dziubie po bokach lub przytykam nos

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
[/COLOR]TinkerBell, ja powiedzialam księdzu o in vitro, znając zdanie kościoła na ten temat czulabym się nie w porządku, gdybym to zataiła. Pisałam wam o tym, wyglądało to tak, że weszłam do kancelarii mówię "chcę ochrzcić dziecko z in vitro i nie mam ślubu kościelnego" na co ksiądz "świetnie, zapraszam" co do samego chrztu, miałam trochę wątpliwości, ale zrobiłam to dla moich rodziców. Wszystko przebiegło bez żadnych zgrzytow.

Też rozwazaliśmy adopcję, mieliśmy plan jednej procedury in vitro, a potem ośrodek. Nasza pierwsza procedura jest jednak na tyle obfita w dzieci, że pomysł odszedł w dal. Co nie oznacza, że nie będziemy mieć w rodzinie adoptusia, bo ktoś z najbliższej rodziny czeka właśnie na dziecko. Niestety w związku z 500+ dzieci do adopcji mało, bo "rodzice" nagle sobie o nich przypominają...

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Super podejście księdza.
Bardzo fajnie, że na takiego trafiliście

Dlatego też uważam program 500+ jest beznadziejny, wątpie by w "tych" rodzinach środki te były choć w części przeznaczone na dzieci ....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 17:49   #1413
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o wózki mam na oku 7 modeli i muszę poczytać opinie by po kolei eliminować niektóre Póki co sugerowałam się wyglądem i forami. Zastanawiam się nad:
- Adamex Pajero
- Adamec Galactic
- Adamex Bartetta
- Bebelto Holland
- Bebelto Murano
- Anex SPORT
- Quinny Moodd

macie jakieś opinie na któreś z tych wózków? albo same się na któreś z nich zdecydowałyście?
ja rozważam quinny Modd

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 17:50   #1414
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość

Ja też nie ogarniam pielęgnacji u chłopców, dodatkowo TŻ mnie podtraszył np. schowanym jądrem bo jego brat tak miał i mu zstąpiło dopiero w okresie dojrzewania...
Co do biustonosza, ja w domu noszę sportowy, jest o wiele wygodniej bo fiszbiny nie gniotą.

Wklejam zdjęcia ubranek które ostatnio kupiłam - to nie wszystko ale ładuje się tylko 10 zdjęć
Nie jesteś sama, też nie ogarniam jak się pielęgnuję chłopców
Trzeba będzie się dokształcić

Super zakupy Smyk króluje
Stary 2016-04-23, 17:50   #1415
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Dziękuję za gratulacje, jednak co 2 mózgi to nie jeden
Gratki, gratki, a komentarz bardzo trafny

Cytat:
jeśli chodzi o wózki mam na oku 7 modeli i muszę poczytać opinie by po kolei eliminować niektóre Póki co sugerowałam się wyglądem i forami. Zastanawiam się nad:
- Adamex Pajero
- Adamec Galactic
- Adamex Bartetta
- Bebelto Holland
- Bebelto Murano
- Anex SPORT
- Quinny Moodd

macie jakieś opinie na któreś z tych wózków? albo same się na któreś z nich zdecydowałyście?
To był pierwszy wózek, którym się zainteresowałam i w którym byłam zakochana. Nawet ostatnio w CH zaczepiłam babkę, bo widziałam, że ma - mówiła, że zadowolona, ale cóż mogła powiedzieć, skoro miała go ze 3 miesiące, a może i mniej Nie wezmę go, bo wszedł na rynek jesienią zeszłego roku i ma mało opinii. PONADTO: znalazłam gdzieś opinię po dokładnym teście tego wózka przez jakąś babkę i stwierdziła, że o ile gondola OK, o tyle spacerówka mała i nie nadaje się dla jej 2 letniej, naprawdę mało gabarytowej córki (zrobiła zdjęcie - faktycznie dziecko koszmarnie wystawało). Mimo miłości od pierwszego wejrzenia, jakości materiałów (na żywo solidny), ta opinia o spacerówce mnie zniechęciła.

Niemniej jednak - na temat każdego wózka, choćby najlepszego, zawsze można przeczytać coś złego
Stary 2016-04-23, 17:56   #1416
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
- Adamex Pajero
- Adamec Galactic
- Adamex Bartetta
- Bebelto Holland
- Bebelto Murano
- Anex SPORT
- Quinny Moodd

Ja rozważałam bebetto holland i jest bardzo ładny ale ogromny, macalam go w sklepie. Ja wybieram bebetto nico plus, jest podobno mniejszy i zgrabniejszy
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 17:58   #1417
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
To był pierwszy wózek, którym się zainteresowałam i w którym byłam zakochana. Nawet ostatnio w CH zaczepiłam babkę, bo widziałam, że ma - mówiła, że zadowolona, ale cóż mogła powiedzieć, skoro miała go ze 3 miesiące, a może i mniej Nie wezmę go, bo wszedł na rynek jesienią zeszłego roku i ma mało opinii. PONADTO: znalazłam gdzieś opinię po dokładnym teście tego wózka przez jakąś babkę i stwierdziła, że o ile gondola OK, o tyle spacerówka mała i nie nadaje się dla jej 2 letniej, naprawdę mało gabarytowej córki (zrobiła zdjęcie - faktycznie dziecko koszmarnie wystawało). Mimo miłości od pierwszego wejrzenia, jakości materiałów (na żywo solidny), ta opinia o spacerówce mnie zniechęciła.

Niemniej jednak - na temat każdego wózka, choćby najlepszego, zawsze można przeczytać coś złego
dzięki za opinie

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 18:30   #1418
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
ja bardzo dużo z tych rzeczy dostałam
wyprawkę przygotowałam wspólnie z siostrą co ma 7 miesięczne dziecko
jak tak spojrzałam jeszcze raz to w sumie u mnie podobne artykuły..parę tylko z Twoich sobie odpuszczam np herbatke na kolki, czy ochraniacz na termos na spacery? czy łańcuszek do smoczka itp..

Cytat:
Dziewczyny, mam wózkowy dylemat.

Oglądałam dziś dwa wózki:
Roan Bass - http://www.tomi.pl/?subcats=Y&status...roducts.search

Wg mnie lepszy materiał, w środku kokosowy materacyk, wydaje się głębszy, choć jeden ze sprzedawców powiedział, że to wrażenie optyczne.

I baby design lupo comfort - http://www.tomi.pl/baby-design-lupo-comfort.html

Ten ma jakąś niby lepszą amortyzację, bo 3-punktowe podparcie, czy coś (Roan ma dwa), ale wydaje mi się, ze zrobiony z takich szmatek. Mąż z kolei obstawia przy baby design.

Roan ma gondolę na dole taką plastikową (pan powiedział, ze biorąc pod uwagę, że będziemy kiedys trzymac dla drugiego dziecka, to przynajmniej to nie zawilgotnieje), a baby design mniej sztywną, ale materiałową gondolę - tak przynajmniej jakby się obtarła, to by nie było przetarcia, co najwyżej trzeba by uprać.

Generalnie wszystkie parametry takie same, sami sprzedawcy powiedzieli, ze to wszystko jedno i to co, wybór to kwestia gustu

I już nic nie wiem. Ja jestem za Roanem, mąż za BD (jeszcze mnie przekonuje, że ma więcej opinii, że produkt roku 2015, tsaaa ).

Jutro chcę jeszcze obejrzeć Expander Mondo, Jedo Fyn i Riko Nano.

M A S A K R A
jeżeli te linki,które wstawiłas przedstawiają wybrane przez Was wersje kolorystyczne to decydując ze względów wizualnych wybrałabym Lupo..bardziej mi sie podoba..

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
pokażę jak już będzie po bo nie mogę znaleźć zdjęcia katalogowego (to z kolekcji z ubiegłego roku) a na mnie widziała ją tylko świadkowa więc boję się, że w sieci nic nie ginie i jeszcze się wyda przed ceremonią :P
no dobra..to już w make-upie i fryzurze zobaczymy
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 18:39   #1419
czarna1985
Raczkowanie

Pochwalę się brzucholem w 22 tygodniu już, córami sesję zrobiła śmiejąc się z biednej matki że niedługo się w obiektyw nie zmieści....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13006567_992757424179240_2000495565921799314_n.jpg (8,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13015693_992757440845905_4527067522195798950_n.jpg (32,2 KB, 24 załadowań)
Stary 2016-04-23, 19:19   #1420
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

a czemu bez SPF?
dzięki za polecenie CC z lumene..testuję drugi dzień i jestem zadowolna..kolor mi mega podpasował,mimo,że zakup przez neta.. lekki..ładnie wygląda...
Bo spf potrafi brzydko odbijać światło lampy błyskowej i dawać efekt białej twarzy

Musiałaś mnie z kimś pomylić z tym lumene, bo ja go nie polecałam, nie znam tego produktu z cc ja polecałam chanel i skin79

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Dzieki za rady dziewczyny
Liczyłam na to ze DobraDusza mi podpowie
Wlansie chodzi o to ze ja oczekuje konkretnego makijażu, takiego jaki mam na codzień, bo nie chce wyglądać na przemalowana :/ musze sie dobrze czuć, wiec makijaż musi byc stonowany a taki umiem zrobic.
Mam dość dobre kosmetyki i bazy pod makijaż, utrwalacz tez mam. Zreszta na mnie sie makijaż dobrze teraz trzyma, no cera mi sie poprawiła w ciąży. Mam podkład spf 15, za wysoki?
Mam tez próbkę estee lauder double wear, on jet chyba bez spf? To go przetestuje na dniach teraz bazy mam bez spf, pudry tez wiec spoko
Double wear chyba też ma SPF15, a sporo makijażystek go stosuje, więc taki filtr jest spoko najważniejsze, żeby puder był bez spf i żeby nie był w większości zrobiony z krzemionki, bo to też potrafi zrobić psikusa. Najlepiej zrób sobie makijaż i później niech ktoś Ci zrobi kilka zdjęć w różnym świetle i z lampą/bez lampy. Później sobie zgraj te zdjęcia na komputer, zobaczy czy żaden kosmetyk nie bieli Ci twarzy. I przede wszystkim zrób sobie zbliżenia, zobaczy czy intensywność makijażu jest w porządku. Aparat wszystko wychwyci Jakby co, służę pomocą

czarna1985 śliczny brzuszek!
Stary 2016-04-23, 19:26   #1421
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Bo spf potrafi brzydko odbijać światło lampy błyskowej i dawać efekt białej twarzy

Musiałaś mnie z kimś pomylić z tym lumene, bo ja go nie polecałam, nie znam tego produktu z cc ja polecałam chanel i skin79

Double wear chyba też ma SPF15, a sporo makijażystek go stosuje, więc taki filtr jest spoko najważniejsze, żeby puder był bez spf i żeby nie był w większości zrobiony z krzemionki, bo to też potrafi zrobić psikusa. Najlepiej zrób sobie makijaż i później niech ktoś Ci zrobi kilka zdjęć w różnym świetle i z lampą/bez lampy. Później sobie zgraj te zdjęcia na komputer, zobaczy czy żaden kosmetyk nie bieli Ci twarzy. I przede wszystkim zrób sobie zbliżenia, zobaczy czy intensywność makijażu jest w porządku. Aparat wszystko wychwyci Jakby co, służę pomocą

czarna1985 śliczny brzuszek!

Dzieki za cenne rady, tak tez zrobię wykonam sobie makijaż i poproszę zeby ktos mi zrobił zdjecia i zobaczymy to pudry tez musze sprawdzić, bo o tej krzemionce nie pomyslałam
Stary 2016-04-23, 19:29   #1422
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
jak tak spojrzałam jeszcze raz to w sumie u mnie podobne artykuły..parę tylko z Twoich sobie odpuszczam np herbatke na kolki, czy ochraniacz na termos na spacery? czy łańcuszek do smoczka itp..

jeżeli te linki,które wstawiłas przedstawiają wybrane przez Was wersje kolorystyczne to decydując ze względów wizualnych wybrałabym Lupo..bardziej mi sie podoba..

no dobra..to już w make-upie i fryzurze zobaczymy
Nie patrzę na piękność wózka przy jego wyborze. Niemniej jednak linki wstawiłam przypadkowe. ROAN, który tu wstawiłam akurat jest mega wieśniacki Jakbym brała, wybrałabym inny, na szczęście mają w ofercie ''nie zdobione'' gondole. Ale to już szczegół.

A może któraś ma zastrzeżenia do plastikowych gondol? Lepsze/gorsze od standardowych materiałowych?

Tak myślę i oglądam filmiki na youtube. Roan ma głębszą gondo,ę wg mnie i większą spacerówkę, a przynajmniej dłuższe oparcie. Jutro nastawiam się na Expander Mondo Grey Line (chyba na równi faworyt z Roanem) i Riko Nano. Bo te Jedo Fyn podobno zaâ˜☠â˜☠â˜☠i.ste gondole, ale spacerówka o kant d... potłuc. I faktycznie, na żywo takie dość małe (znowu zaczepiłam babkę na ulicy ).

Po raz kolejny M A S A K R A. Dobrze, że chociaż z fotelikiem nie miałam tylu dylematów i wybrałam praktycznie od razu ...

Edytowane przez shybuya
Czas edycji: 2016-04-23 o 19:30
shybuya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 19:38   #1423
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
Pochwalę się brzucholem w 22 tygodniu już, córami sesję zrobiła śmiejąc się z biednej matki że niedługo się w obiektyw nie zmieści....
super brzuchoo...wcale nie taki wielki..

Cytat:

aha
no to cos namieszałam..he..

Cytat:
Nie patrzę na piękność wózka przy jego wyborze. Niemniej jednak linki wstawiłam przypadkowe. ROAN, który tu wstawiłam akurat jest mega wieśniacki Jakbym brała, wybrałabym inny, na szczęście mają w ofercie ''nie zdobione'' gondole. Ale to już szczegół.

A może któraś ma zastrzeżenia do plastikowych gondol? Lepsze/gorsze od standardowych materiałowych?

Tak myślę i oglądam filmiki na youtube. Roan ma głębszą gondo,ę wg mnie i większą spacerówkę, a przynajmniej dłuższe oparcie. Jutro nastawiam się na Expander Mondo Grey Line (chyba na równi faworyt z Roanem) i Riko Nano. Bo te Jedo Fyn podobno zaâ˜☠â˜☠â˜☠i.ste gondole, ale spacerówka o kant d... potłuc. I faktycznie, na żywo takie dość małe (znowu zaczepiłam babkę na ulicy ).

Po raz kolejny M A S A K R A. Dobrze, że chociaż z fotelikiem nie miałam tylu dylematów i wybrałam praktycznie od razu ...
to nie pomogę..mogę tylko wypowiedzieć się pod względem wizualnym..nie chodziło mi tylko o kolorystykę, ale równiez kształt,użyte materiały itp..mi się te plastiki właśnie niebardzo podobają,ale to już kwestia estetyki i gustu-mniej istotna niż pozostałe, które powinno się brać przy wyborze wózka..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 19:49   #1424
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
śliczny brzuszek
Stary 2016-04-23, 20:07   #1425
natalia_23
Zakorzenienie

witam

U mnie dziś dzień taki średni ale udało się zrobić grilla

Cytat:
Ja już po egzaminach, dostałam 2 piątki
gratulacje

Cytat:
Dziewczyny doradźcie mi, bo jestem zapisana na Makijaż przed swoim ślubem, ale zaczynam miec watpliwości czy nie lepiej jak sie sama umaluje jednak? Umiem to robic i mysle ze umalowalabym sie dobrze. Tyle ze ten profesjonalny makijaż pewnie jest dostosowany do zdjec? Każda z Was miała robiony makijaż ślubem?
Ja bym poszła do profesjonalisty

Cytat:
dziś byłam na zakupach wyprawkowych.

Napisze wam to co już mam:
- ciuszki w rozmiarach od 56 do 74
- kołyskę
- kołderkę
- ochraniacze do łóżeczka
- komplety dwóch poscieli
- jeden kocyck (dokupie jeszcze z dwa)
- łańcuszek do smoczka
- fotelik do auta (od koleżanki dostanę)
- termometr do wody
- 3 szt. smoczków z warsztatów
- 3 szt. butelek do karmienia z warsztatów

dla mnie:
- podkłady poporodowe
- podpaski poporodowe
- jeden biustonosz do karmienia (muszę dokupić jeszcze jeden)
- wkładki laktacyjne- paczka
- majtki jednorazowe i wielorazowe - po paczce
- jedna koszula do karmienia ( jeszcze jedną potrzebuję i jedną do porodu ale ją dostane od mamy starą)
- próbki płynów do higieny intymnej (z warsztatów, do szpitala jak znalazł)

kosmetyki:
- krem na każdą pogodę Nivea Baby
- krem na odparzenia Dzidziuś 3 szt. (zostałam wylosowana na warsztatach więc mam gratis- jedną szt. dam siostrze)
- Oliwka bambino
- delikatny zel do mycia ciała i włosów nivea Baby
- gaziki jałowe 15 szt.
- patyczki do uszu dla niemowląt
- nożyczki dla niemowląt pepco
- szczotka do włosów dla dziecka
- jedną pieluchę tetrową w sowy (muszę dokupić jeszcze ok 7 szt)
- jedną pieluchę tetrową (dokupie jeszcze dwie)

Muszę dokupić:
- Wózek
- materac do kołyski 110x60 (nietypowy)
- wanienka ze stelażem
- gąbka do kąpieli
- 1 ręcznik z kapturkiem
- ceratka na materac
- beciki
- prześcieradła z gumką ok. 2 szt,
- termometr elektroniczny
- styropianowy termos na spacerki
- laktator ręczny Lansinoh
- aspirator do noska ręczny
- aspirator do noska elktroniczny
- do szpitala środki higieniczne
- spirytus salicylowy 70% ( do pępka) i octanistept?
- krem na brodawki
- sól fizjologiczna ok. 10 ampułek
- płyn do prania dzidziuś
- pampersy
- chusteczki nawilżające dla niemowląt
- herbatka z kopru włoskiego na zaparcia dla niemowląt (w późniejszym czasie)
brawo za mobilizacje
już nie dużo Ci brakuje
Cytat:
super brzuch i córa mocno się myli

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 20:28   #1426
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny doradźcie mi, bo jestem zapisana na Makijaż przed swoim ślubem, ale zaczynam miec watpliwości czy nie lepiej jak sie sama umaluje jednak? Umiem to robic i mysle ze umalowalabym sie dobrze. Tyle ze ten profesjonalny makijaż pewnie jest dostosowany do zdjec? Każda z Was miała robiony makijaż ślubem?
Ja byłam u makijażystki i byłam mega zadowolona. Próbny makijaż robiłam 3 dni przed ślubem bo chciałam tylko obczaić kolory ale wiedziałam że mogę jej zaufać. Nie wiem na ile masz wprawioną rękę, ale ja jak sobie nie raz trenuję fryzurę czy makijaż przed jakąś większą imprezą to jest super a w dniu imprezy zawsze coś skopię. Na własny ślub bym nie ryzykowała. Zresztą przy całym koszcie wesele te 100-150 zł za MUA to i tak nic...

Cytat:
dziś byłam na zakupach wyprawkowych.
To Ty już gotowa do porodu!!!

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
justynkie piękne te Twoje zakupy! aż mnie zmotywowałaś żeby na allegro zajrzeć patrzy któraś z Was też na takie paki ciuszków używanych?
W tych super fajnych pakach na allegro są zwykle ciuszki których się nie używa Rzadko zdarzają się body i pajace, na ogól spodnie, sweterki, koszulki - ludzie kupują albo dostają a i tak niemowlaka ubiera się w body lub pajacyk bo najwygodniej i najszybciej. Paki bodziaków są na ogół sprane, bo to najszybciej się niszczy.
Ja akurat na używki nie patrzyłam, bo mam sporo ubranek z lumpka, których nie wklejałam. Część z nich jest naprawdę w świetnym stanie. Nasze mamy poszalały trochę Ja tylko skupiłam się na nowych ciuszkach, tak żeby móc skompletować podobne zestawy (lecz nie identyczne) żeby chłopaki choć wyjściowo wyglądali jak bliźniaki

Cytat:
świetne ubrania..na moją Matyldę czekają pajace w pandy ze smyka te same co na Twoich chłopaków
jajkiem nieschodzącym się nie martw na zapas.. to nie wpływa w żaden sposób na pielęgnację, jedynie trzeba byc pod kontrolą lekarską, najczęsciej jest tak jak u szwagra..schodzi nieco później..nie wiem czy lekarz nie mógłby teraz w ciązy tego sprawdzić..ale chyba jądra schodzą do moszny w życiu płodowym..
Ja zrobiłam zakupy w Smyku na tej promocji -40% i fajnie dość tanio to wyszło. A ten pajac w pandy co leży na wierzchu to mam z lumpka więc jest jakby do kompletu
Co do tych jąderek to teraz nie będziemy sprawdzać bo to i tak nic nie da, zobaczymy jak się urodzą.

Cytat:
Fajny jest! I wcale nie taki duży!

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 20:58   #1427
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
- Adamex Pajero
- Adamec Galactic
- Adamex Bartetta
- Bebelto Holland
- Bebelto Murano
- Anex SPORT
- Quinny Moodd

ja biore quinny Moodd jestem w nim zakochana

ale tu dziś spokojnie ;D każda korzysta chyba z pogody i dnia z Tżtami

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 21:25   #1428
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Ja byłam u makijażystki i byłam mega zadowolona. Próbny makijaż robiłam 3 dni przed ślubem bo chciałam tylko obczaić kolory ale wiedziałam że mogę jej zaufać. Nie wiem na ile masz wprawioną rękę, ale ja jak sobie nie raz trenuję fryzurę czy makijaż przed jakąś większą imprezą to jest super a w dniu imprezy zawsze coś skopię. Na własny ślub bym nie ryzykowała. Zresztą przy całym koszcie wesele te 100-150 zł za MUA to i tak nic...

!

Ja niestety nie bede miała próbnego makijażu, bo nie mam kiedy na niego pojechać juz :/ bo ślub jest na wariata organizowany i nie mam kiedy sie umówić, bo to bedzie w moim rodzinnym mieście
I troche boje sie ryzykować bo to dziewczyna wzięta z fb, niby ma duzo dobrych opinii i terminy pozajmowane no ale....kto wie czy mi nie spapra makijażu
Wiadomo ze robiąc sama bede sie troche stresować ale nie bede tez robic jakiegos skomplikowanego makijażu, raczej takie prosty, ja nie stosuje bronzera na przykład czy nie robię sobie brwi. Także jedyne co moge spierniczyc to oczy, bo wiaodmo ze najtrudniej je pomalować i zblendowac ładnie
Ale dzieki za wszytskie rady, musze sie jeszcze zastanowić bo wiekszosc z Was by jednak poszła do profesjonalisty
Stary 2016-04-23, 21:30   #1429
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:

My powoli kompletujemy wyprawkę, z ubranek mam już spory zapas w rozmiarach 56-68. Komody złożone, łóżeczka zamówione, w przyszłym tygodniu poustawiamy wszystko w pokoju i można będzie zacząć dalsze zakupy
Ja niestety coraz bardziej nie domagam, więc nie ma na co czekać. W następnym tygodniu chyba zrobię glukozę, chcę to miec już za sobą.
Wklejam zdjęcia ubranek które ostatnio kupiłam - to nie wszystko ale ładuje się tylko 10 zdjęć
Prześliczne! a te w wiewióry
Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

Super zakupy Smyk króluje
Oj tak! Dzisiaj znow zrobiłam tam zakupy dla Zuzi wcale tak drogo nie wyszło, a jakość ubranek super
Cytat:
Cudny!

My zostajemy przy Riko Nano grey fox

a to mój brzuchol 22+2 tydzień i 7 kg na plusie To wina lodówkończe ze słodyczami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (249,6 KB, 44 załadowań)

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019

Edytowane przez Afrodita
Czas edycji: 2016-04-23 o 21:45
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 21:34   #1430
czarna1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
a to mój brzuchol 22+2 tydzień i 7 kg na plusie To wina lodówkończe ze słodyczami
Śliczny Widzę że mamy tyle samo na plusie tylko ja miałam"troszkę" wyższą wagę startową
Stary 2016-04-23, 21:35   #1431
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Śliczny Widzę że mamy tyle samo na plusie tylko ja miałam"troszkę" wyższą wagę startową
Moja startowa to 70kg
Zauważyłam, że jak tylko zaczęłam jeść lody, słodycze.. sporadycznie (gdzieś tak 19-20 tydz .) to szybko przybyły mi 2 kg

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019

Edytowane przez Afrodita
Czas edycji: 2016-04-23 o 21:49
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 21:55   #1432
czarna1985
Raczkowanie

Cytat:
Moja startowa to 70kg
Zauważyłam, że jak tylko zaczęłam jeść lody, słodycze.. sporadycznie (gdzieś tak 19-20 tydz .) to szybko przybyły mi 2 kg

No ja zaczęłam od 74...ale początki miałam cieżkie, bez papierochów byłam jak odkurzacz....
Stary 2016-04-23, 22:05   #1433
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Prześliczne! a te w wiewióry

Oj tak! Dzisiaj znow zrobiłam tam zakupy dla Zuzi wcale tak drogo nie wyszło, a jakość ubranek super

Cudny!

My zostajemy przy Riko Nano grey fox

Piękny brzuszek!
To nie Ty jesz lody, tylko Twoj Maluszek
Maluszek, który po porodzie pomoże Ci szybko zrzucić kg po ciąży
Stary 2016-04-23, 22:13   #1434
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za cenne rady, tak tez zrobię wykonam sobie makijaż i poproszę zeby ktos mi zrobił zdjecia i zobaczymy to pudry tez musze sprawdzić, bo o tej krzemionce nie pomyslałam
nie ma za co

Cytat:
Ja niestety nie bede miała próbnego makijażu, bo nie mam kiedy na niego pojechać juz :/ bo ślub jest na wariata organizowany i nie mam kiedy sie umówić, bo to bedzie w moim rodzinnym mieście
I troche boje sie ryzykować bo to dziewczyna wzięta z fb, niby ma duzo dobrych opinii i terminy pozajmowane no ale....kto wie czy mi nie spapra makijażu
Wiadomo ze robiąc sama bede sie troche stresować ale nie bede tez robic jakiegos skomplikowanego makijażu, raczej takie prosty, ja nie stosuje bronzera na przykład czy nie robię sobie brwi. Także jedyne co moge spierniczyc to oczy, bo wiaodmo ze najtrudniej je pomalować i zblendowac ładnie
Ale dzieki za wszytskie rady, musze sie jeszcze zastanowić bo wiekszosc z Was by jednak poszła do profesjonalisty
Jak chcesz to napisz mi na pw nazwę profilu fb tej dziewczyny, z chęcią zerknę I jeszcze tak gwoli podsumowania, żeby za bardzo nie spamować: robię makijaże od kilku lat, a gdybym drugi raz wychodziła za mąż... to chyba szukałabym koleżanki po fachu co jak co, ale w dniu ślubu jest tyle emocji i zawirowań, że nie wiem czy by mi rączka nie drgała no ale może ja jestem bardziej roztrzepana
Stary 2016-04-23, 22:24   #1435
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
nie ma za co

Jak chcesz to napisz mi na pw nazwę profilu fb tej dziewczyny, z chęcią zerknę I jeszcze tak gwoli podsumowania, żeby za bardzo nie spamować: robię makijaże od kilku lat, a gdybym drugi raz wychodziła za mąż... to chyba szukałabym koleżanki po fachu co jak co, ale w dniu ślubu jest tyle emocji i zawirowań, że nie wiem czy by mi rączka nie drgała no ale może ja jestem bardziej roztrzepana

https://www.facebook.com/AnshuMakeup/
Jakbyś mogła zerknąć i powiedziec co sadzisz to byłabym wdzięczna
Stary 2016-04-23, 22:45   #1436
Orange_tree1
Zadomowienie

Witam w sobote.
Cały dzień biegam gdzieś i dopiero znalazłam chwilę by napisać.

Cytat:
pizza dawno nie jadłam

kolejna z pizzą wyjeżdża a rukolę na pizzy uwielbiam szkoda tylko, że mój mąż niekoniecznie

nie macie serca ale lody u mnie też były

ojj na allegro bym nie kupiła jakoś nie ufam kosmetykom stamtąd... z różnych grup wizażowych wiem, że ludzie kupują podróby na Alliexpress (wyglądają jak oryginał;/ laik nie rozpozna różnicy;/) a sprzedają jako oryginały;/

Zdecydowanie wolałabym poczekać na jakieś -20% w sephorze czy douglasie

Mnie zawsze ciągnie do zakupów kosmetyków do makijażu, bo muszę uzupełniać braki nie tylko w toaletce, ale i kufrze, a tam jak wiadomo potrzebuję więcej kolorów i rodzajów kosmetyków... i to mnie gubi

Chociaż ostatnio przechodzę z pielęgnacji selektywnej na pielęgnację naturalną i sporo czytam o kosmetykach do pielęgnacji twarzy i też ciągle mnie kusi, żeby coś zamówić
Pizza u mnie bedzie jutro, zmierzamy z TŻ do ikei a później do pizzy hut

Co do zakupów na allegro mam kilku sprzedawców u których kupuję testery głównie i sobie chwalę bo bardzo fajne ceny, ale wiadomo, że nie trudno się naciąć ...

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Dzięki. Dziś zjadłam pizze 45 cm na pół, frytki, duże lody z bitą śmietaną, jabłko i mamine kopytka ze skwarkami 2x. Ogłaszam, iż zdjęcie z wczoraj jest nieaktualne (brzuch mi wysadziło tak, że strach patrzeć)

Ja mogę kupić za 99 zeta, ale zdecydowałam się na Lumene ze względu na właściwości matujące i bardzo dobre opinie w necie. Podobno Arbonne lubi się ścierać przy cerze mieszanej, a taką mam. Jeszcze dużo dobrego słyszałam o podkładach Mary Kay. Raz się wysmarowałam u teściowej i w sumie także byłam zadowolona, ale to taka jednorazowa próba, więc ciężko wyrokować.

Ja też już prawie 5, a ostatnie 2 kg przybrałam w ciągu ostatnich dwóch tygodni. Także zaczyna mnie to stresować

To Kanebo-Sensai jest marką Kanebo. Świetny podkład, ja byłam mega zadowolona. Są dwa rodzaje-jeden bardziej kryjący, drugi mniej. Obydwa sobie chwaliłam Zresztą Kanebo w ogóle ma bardzo dobre kosmetyki.

PS Mój kocur uwielbia ugniatać poduszkę-gąsienicę. Gniecie z przymrużonymi oczami i mrrrruuuczy. Muszę kiedyś nagrać, hehe

Brawo za obżarstwo I za to, że mnie gonisz z wielkością brzucha

Podkłady z mary kay polecam. Za takie pieniądze super jakość, łatwe w aplikacji no i nadają się na lato bo są w miarę lekkie ale krycie już nie najwyżych lotów - zauważyłam to teraz jak moja cera ma większe wymagania ...

No widzisz o tym sensai-u nie wiedziałam, jutro jadę z mężem na zdjęcia to zobaczymy jak się sprawdzi jak zrobie rano make up

A kociaka nagraj i wrzucaj

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
I ja sie witam dzis mialam ciezka nic z Tz - chrapaczem :P
Zawsze tak ma, jak sie napije, dobrze, ze nie robi tego czesciej :P ale nastepnym razem wywale go na kanape
Wrr mój też tak ma. Dziś wypił 2 piwka przy filmie i pewnie będę miała podobną nockę do Ciebie

Cytat:

Wczoraj rozmawiałam z lekarzem i powiedziała mi że waga jak najbardziej w normie i mam nie brać pod uwagę bzdetnych kalkulatorów internetowych dotyczących prawidłowego tycia bo każda kobieta jest inna i jej zdaniem przy mojej budowie mogę przytyć do 18 kilogramów ,dodała że około 12 kilogramów zejdzie mi w tydzień po porodzie a o dodatkowych 6 zapomnę w ciągu miesiąca.... Mówiła też że nie jest zwolennikiem obżerania się ale biorąc pod uwagę przyrost mojej wagi to wygląda to dość racjonalnie...

No i przejrzałam tą moja kartę ciąży, ogólnie tyje tak: zaczęłam od 74 w grudniu:
- w 10 tyg - 77 kg czyli +3
- w 13 tyg - 78 kg czyli +4
- w 18 tyg - 80 kg tj + 6 kg
- obecnie 22 tydzień 81 kg łącznie 7 na plusie...

myślę że do 90 dobije ale trudno... najważniejsze ze Zosia ma się dobrze i moja szyjka jest w jak najlepszym porządku dzięki czemu dostałam zgodę na wyjazd nad morze na majówkę... już bym się najchętniej spakowała i pojechała....
Ja też pewnie do 90 dobiję, ale cóż ... nie planuję niedojadać żeby bylo mniej
Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Ja mam również skrzywioną przegrodę nosową i niestety chrapię....muszę wreszcie z tym zrobić porządek;/

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Fajna teściowa nie ma co;/ Ksiądz pewnie namieszał w głowie Dlatego się "wstydzi".

Ja rozważałam jeszcze adopcję. W dodatku dziecka w wieku 4-7 lat. Nie miałabym żadnych problemów z kochaniem dziecka, które biologicznie nie jest moje - TŻ tak samo. Wszak Oliwia nie jest jego - ale zachowuje się jak jego....Ja czasami żartuję, że musiałam być wtedy pijana i może to był jednak TŻ a nie biologiczny Oliwii

Z TŻ znamy się 16 lat

Moja rodzina była z tym ok, ale ,że może młodsze albo noworodek a rodzina TŻ, że to się nie kocha tak samo, że jest inaczej, że się później chce oddać jak do sklepu....
Gdyby tak było to TŻ by nas oddał po pierwszym roku - kiedy z Oliwią był największy kłopot. Bo wyobraźcie sobie co czuje 7 letnie dziecko, które zawsze spało z mamą a mamy chłopak był tylko dochodzący i w jednym momencie wszystko się zmienia. Mamy chłopak śpi z nią w łóżku a ona sama ma swój pokój.

Oczywiście staraliśmy się jej tłumaczyć, i traktowaliśmy ją jak jajko i pierwszy rok był ciężki bo walczyła z nami troszkę. A później sama się w TŻ zakochała jakby to był jej tata od zawsze i wszystko minęło.

Więc skoro TŻ się nie poddał wtedy to teraz miałby tylko większe doświadczenie.

Nadal nie schowałam pomysłu adopcji do szuflady tak naprawdę.

Ale mam jeszcze pytanie z innej beczki. Wiem, że był już taki temat ale nie pamiętam co pisałaś. Czy Twój syn jest ochrzczony? Czy jeśli tak to czy ksiądz wie o in vitro i jeśli tak jaka była tego reakcje?

Bo tej mojej znajomej nie chcieli ochrzcić dziecka I w tej złości wystąpiła z kościoła....

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Również miałam kamienie w ciąży i również nikt na to nie wpadła a ja myślałam, przy ataku że umieram....((

Co do kalkulatorów to wiadomo, że one są tylko z przymrożeniem oka i lepiej słuchać tego co mówi lekarz. Wszak on ma większe doświadczenie w tej materii.

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

A singielki mogą sobie zrobić invitro?

W życiu bym w USC nie powiedziała jak poczęte. Ewentualnie coś w stylu "na tylniej kanapie samochodu nad jeziorem w bieszkowicach"...
Miałam kamienie co prawda nie w ciazy ale pare lat temu i mi wmawiali, ze to niestrawność (3x byłlam z atakiem), nikt nie słuchał moich sugestii, że może kamienie bo babcia miała jak miała 24 lata, tata 28 ale oni itak swoje, że jestem za młoda (22 lata) i kazali brać krople na żołądek, ehh kocham słuzbę zdrowia
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 22:56   #1437
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Ja już po egzaminach, dostałam 2 piątki

Cytat:
Ja robiłam sobie sama ale miałam trochę doświadczenia z makijażami do sesji zdjęciowych, więc się nie bałam

Cytat:
Super brzusio !!

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam

U mnie dziś dzień taki średni ale udało się zrobić grilla

gratulacje

Ja bym poszła do profesjonalisty

brawo za mobilizacje
już nie dużo Ci brakuje

super brzuch i córa mocno się myli
U mnie też był grill, zeżarłam chyba z 4 kawalki mięska tzn mi by wystarczył jeden lub dwa ale Jasio chciał

Cytat:
Piękny brzuszek!
To nie Ty jesz lody, tylko Twoj Maluszek
Maluszek, który po porodzie pomoże Ci szybko zrzucić kg po ciąży
Oby !! Liczę w tym względzie na mojego Janka
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 23:14   #1438
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
jak tak spojrzałam jeszcze raz to w sumie u mnie podobne artykuły..parę tylko z Twoich sobie odpuszczam np herbatke na kolki, czy ochraniacz na termos na spacery? czy łańcuszek do smoczka itp.
Łańcuszek polecila mi siostra bo jej syn ciągle gubil poki nie miała. Termos chcę by mleko było ciepłe przy dłuższych wyjściach. A herbatke poki co nie bede kupować ale wpisalam sobie na liste

Czarna super brzusio

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2016-04-23 o 23:16
Stary 2016-04-23, 23:17   #1439
pati0090
Zakorzenienie

A to mój po dzisiejszej pizzy hehe
W piżamce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1461446220610.jpg (41,6 KB, 35 załadowań)

Stary 2016-04-24, 00:40   #1440
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Mój też tak ma... łapę go wtedy za nos i nie ma jak złapać powietrza po czym zaczyna tak śmiesznie wymachiwać rękoma próbując znaleźć moje ręcę...hehehe.... ale jak mu tak zrobię to później przez chwile mam spokój....

Chyba wypróbuję

Cytat:
Chyba bym poszła do kogoś. Mnie ten dylemat czeka na dniach, bo skoro 21.05 bierzemy ślub to bym musiała się rozejrzeć za kimś, kto mnie naprawdę fajnie pomaluje, bo zaraz czasu nie będą miały nigdzie Niby mogłabym sama, bo potrafię zrobić ładny makijaż, ale nie mam na tyle dobrych kosmetyków, żeby być zadowoloną z trwałości. A średnio mi się uśmiecha po 5-6 godzinach spojrzeć w lustro i uznać, że chyba zapomniałam się "wyładnić" Na dodatek wydaje mi się, że po prostu nie będzie mi się chciało bawić w makijaż jeszcze w obawach, że się nie wyrobię

Cytat:
Zmieści się, zmieści Fajny

Cytat:
Zaczął się sezon na lody, nie można ich sobie odmawiać
Fajna piłeczka

Cytat:
A to mój po dzisiejszej pizzy hehe
W piżamce
Wy wszystkie macie takie fajne brzuchy

A mi się jeszcze nawet sadełko do końca nie naciągnęło i mam ciągle dość sporą warstwę amortyzującą wszystkie kopniaki

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości