|
|
#811 | |
|
Naczelna Nastolatka
|
Dot.: Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2.
Cytat:
http://wiadomosci.dziennik.pl/opinie...y-rozmowa.html
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2016-04-22 o 17:46 |
|
|
|
|
#812 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Antykoncepcja hormonalna zmniejsza ryzyko wystapienia raka jajników:"prawdopodobieństwo zachorowania na raka jajników po zaledwie roku stosowania pigułek antykoncepcyjnych jest niższe o 10-12%, a po pięciu latach stosowania- aż o 50%." http://www.forumonkologiczne.pl/arty...k/12313/2.html
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
|
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No kurcze już nie wiem co zrobić żeby to raz dobrze zapamiętać. |
|
|
|
|
#815 |
|
Zadomowienie
|
Zostawiam link do bardzo ciekawego artykułu: http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-..._wysokieobcasy
Najbardziej podoba mi się fragment o zwalnianiu lekarzy, którzy z aborcją zgodną z prawem mają jakiś problem natury religijnej. Swoją drogą kwestia aborcji czy jej braku jest dość prosta dla mnie. Mieści się w 4 pytaniach. Czy jeden człowiek może zmusić innego do oddania mu krwi lub nerki? Nie. Czy człowiek powodujący wypadek nieświadomie ma obowiązek utrzymać przy życiu ofiarę np. oddając jej jedną nerkę, bez której tamten nie przeżyje? Nie. Czy kobieta potrzebująca przeszczepu serca, bez którego umrze, ma prawo wziąć dowolną osobę ze swojego otoczenia (np matkę lub brata), zaciągnąć do szpitala i zmusić do oddania serca? Nie. Mamy ochronę jedności ciała. Wobec tego czy kobieta ma obowiązek utrzymywać płód przy życiu swoim kosztem? Nie. A koszty ciąży i porodu są zawsze. Mniejsze lub większe, czasem już na całe życie. Bez dywagacji czy płód to człowiek czy nie, czy żyje czy nie. Ostatecznie możemy go nawet uznać za osobę, to niczego wg mnie nie zmienia.
Niemożliwe jest tylko to, co sami takim uczynimy... Edytowane przez Shar14 Czas edycji: 2016-04-23 o 17:49 |
|
|
|
#816 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
"trzeba mieć świadomość, że każdy seks może skończyć się ciążą " "jak nie jesteś gotowa na dzieci to nie uprawiaj seksu " |
|
|
|
|
#817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dodałabym jeszcze: "jak się decyduje na dzieci to trzeba miec swiadomość, że moze mieć wady genetyczne wieksze czy mniejsze" (w domyśle: musisz i tak je urodzic czy chcesz czy nie)
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
||
|
|
|
#819 | |
|
she-wolf
|
Cytat:
|
|
|
#820 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, czytałyście ten artykuł? Właśnie przez niego przebrnęłam i mam mieszane uczucia. Bardzo drastycznie i krótko ujęte wszystko co myślę, ale jednak artykuł zostaje w głowie:
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...Redirects=true |
|
|
|
#821 |
|
Konto usunięte
|
W Szczecinie właśnie zaczyna się marsz dla życia pod hasłem uwaga "mężczyzna waleczne serce".
"Organizatorzy chcą nim podkreślić jak wielką rolę odgrywa w rodzinie mężczyzna. Jak bardzo dzisiejszy świat potrzebuje jego siły i poczucia bezpieczeństwa, które potrafi dać swoim najbliższym. Dla każdego mężczyzny, który pojawi się na marszu, organizatorzy przygotowali tarcze z symbolem obrońców życia â stópkami 11-tygodniowego nienarodzonego dziecka. Podobnie jak w poprzednich latach marsz wyruszy spod pomnika św. Jana Pawła II, a zakończy się w Archikatedrze Św. Jakuba uroczystą Mszą Świętą, w trakcie której chętni będą mogli podjąć się 9-miesięcznej modlitwy Duchowej Adopcji Dziecka Poczętego. Czytaj więcej: http://www.gs24.pl/wiadomosci/szczecin/a/marsz-dla-zycia-w-szczecinie-ruszy-z-haslem-mezczyzna-waleczne-serce,9908164/" Duchowa adopcja na 9 miesięcy, no nie mogę. Czemu nie namawiają do prawdziwej adopcji? A bo wtedy trzeba by coś zrobić. Tak, to trudniejsze niż gadanie w myślach. |
|
|
|
#822 |
|
Raczkowanie
|
Duchowe adopcje. Moje ulubione. Nikomu realnie jeszcze nie pomogly a jak cudownie podnoszą poczucie własnej wartości.
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#823 |
|
Konto usunięte
|
http://www.pudelek.pl/artykul/91890/...dzieci_nie_ma/
Nie ma sytuacji, w której aborcja byłaby wytłumaczalna. Życie należy chronić. My, ludzie XXI wieku nie jesteśmy barbarzyńcami, którzy zabijają innych ludzi. Powinniśmy szukać innych rozwiązań. Nie znajduję żadnego usprawiedliwienia Gwałt zostaje w kobiecie do końca życia. Czemu dziecko ma płacić za skandaliczne zachowanie ojca? Można dziecko oddać do adopcji. Można otoczyć kobiety opieką podczas ciąży, uprościć procedury, by potem ten dar siebie mogła przekazać komuś, kto dzieci nie ma. Dzieci z gwałtu mówią dziś: odmawia nam się dzisiaj życia, bo nie zostaliśmy poczęci w pięknym łożu, przy blasku świec. Aborcja wzmaga traumę, kolejny gwałt został zadany naturze kobiety, zostało z jej ciała wyrwane dziecko. Połowa kobiet, które zdecydowały się na aborcję mówi, że zrobiła to pod presją lekarzy, położnych, bliskich. Dlaczego odpowiedzialność karna za aborcję? A dlaczego są kary za kradzież? Jurysdykcja boska nie wystarczy. Nie wszyscy są wierzący. Nie wszyscy się kary bożej boją. Mamy prawo pokazywać, że są sytuacje, gdzie kobieta decyduje się rodzić |
|
|
|
#824 |
|
Konto usunięte
|
jak mnie wkurza taki bullshit
Kolejne robienie z kobiet idiotek które parafrazując "rujnują sobie życie, bo jest na nie wywierana presja przez obcych ludzi", już nie mówiąc o reszcie bzdur |
|
|
|
#825 |
|
Konto usunięte
|
Ja większą presję ze strony obcych ludzi czułabym musząc rodzić dziecko bez głowy niż mogąc dokonać aborcji w takim przypadku.
|
|
|
|
#826 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
A tak apropos tego rodzenia dzieci z gwałtu i "dawaniu im szansy" - ilu adopcyjnych rodziców chciałoby adoptować dziecko od nieznanego ojca ewentualnie ojca degenerata? Zero?
|
|
|
|
#827 |
|
Konto usunięte
|
http://www.mmszczecin.pl/artykul/mar...t,t,id,tm.html
"Przez całą drogę odczytywano coś w rodzaju pamiętnika nienarodzonego dziecka, które opowiadało o swoich doznaniach w łonie mamy. O tym, że nie może się doczekać, kiedy ich zobaczy, o tym, że mu u mamy wygodnie, o tym że bije mu serce, więc żyje..." To rozwiązuje problem braku głowy |
|
|
|
#828 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To, że obrońcy zarodków uważają je za dzieci od początku, to jeszcze można zrozumieć, ale jak można było wymyślić pamiętnik, w którym płód wie gdzie jest, gdzie będzie, co w związku z tym czuje i... że w ogóle istnieje? Pan na zdjęciu nr 13 ma dobre hasło. |
|
|
|
|
#829 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Myślę, że taki "pamiętnik" niestety podziała na wyobraźnię niektórych, i co z tego, że manipulacja. |
|
|
|
|
#830 |
|
Konto usunięte
|
[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;59432871]Czepiasz się. Z wypowiedzi jednej z osób, która jest przytoczona w tym newsie, wynika, że to "cud tworzenia nowego człowieka", a jak wiadomo cud rozwiązuje wszystko. Jakoś to się potem ułoży na pewno, a jakby nie, to cierpienie ubogaca.
---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Myślę, że taki "pamiętnik" niestety podziała na wyobraźnię niektórych, i co z tego, że manipulacja.[/QUOTE] W sumie racja... Najbardziej rozczuliło mnie to, że płód przewiduje przyszłość - w końcu wie, że się urodzi. |
|
|
|
#831 | |
|
Konto usunięte
|
[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;59424741]jak mnie wkurza taki bullshit
Kolejne robienie z kobiet idiotek które parafrazując "rujnują sobie życie, bo jest na nie wywierana presja przez obcych ludzi", już nie mówiąc o reszcie bzdur[/QUOTE] Najsłodsze jest, że rozwiązaniem tych dramatów zmuszanych kobiet nie jest zorganizowanie pomocy i dotarcie do potrzebujących. Rozwiązaniem jest zmuszenie kobiet do rodzenia. Cytat:
Nie przyszłoby mi do głowy takie rozgraniczanie. Ludzie gotowi na adopcję raczej nie miewają takiego podejścia, a jeśli mają, to nie nadają się na rodziców adopcyjnych. |
|
|
|
|
#832 | |
|
Konto usunięte
|
Mnie przeraża ile młodych kobiet jest na tych zdjęciach. Nie wierzę że 100% byłaby tak samo mądra gdyby to ich dotyczyła ciąża z gwałtu. Tak samo biorąc pod uwagę obecność księży nie wierzę że 100% świeckich uczestników deklarujących sprzeciw aborcji z powodu wartości katolickich poszło by na marsz przeciwko antykoncepcji
Do tego szczególnie zniesmacza mnie hasło przemarszu. Rok temu "kobieta jest piękna" bo w sumie co innego można powiedzieć o kobiecie; w tym roku "mężczyzna waleczne serce" bo skoro ustawa antyaborcyjna jest tak bardzo na tapecie to wiadomo że kobiety są za głupie żeby o niej dyskutować ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
I nie dyskwalifikowałabym takich osób jako rodziców adopcyjnych - tak samo jak takich którzy np. nie są gotowi by adoptować dziecko z niepełnosprawnościami. Rozumiem lęk takich osób że może nie wszystko jest kwestią wychowania, że część niepożądanych cech charakteru się kiedyś ujawni. Jasne że takie problemy mogą też wyjść przy dzieciach biologicznych, ale myślę że lepiej jeśli byliby rodzicami dziecka którego opieką nie baliby się zająć niż mieliby nie być nimi wcale. Poza tym przypomniałam sobie jeszcze ten artykuł, polecam też bloga na którym jest więcej szczegółów: http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...lko-to-ja.html |
|
|
|
|
#833 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#834 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja się nie bardzo orientuję w sprawie adopcji, ale chyba kobieta rodząca, nie ważne czy gwałt czy nie, może podać, że ojciec nieznany, zrzec się swoich praw do dziecka i wtedy nikt by nie wiedział, że to dziecko z gwałtu. Mylę się? Cytat:
)
|
||
|
|
|
#835 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
M. in. moja koleżanka która od dłuższego czasu brała udział w promowaniu akcji na facebooku. Szczerze mówiąc bez tego nie wiedziałabym że ten marsz w ogóle ma być.---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Coś jest skopane z tą galerią czy tylko u mnie z 70 zdjęc co chwilę są jakieś powtórki? ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- [1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;59435626]Szczególnie widać, że "mężczyzna waleczne serce" jeśli chodzi o walkę o obniżenie alimentów lub w ogóle ich nieprzyznanie (bez urazy dla tych porządnych, którzy dbają o własne potomstwo )[/QUOTE]Dodajmy do tego pierwsze wyroki obniżające alimenty bo przecież jest 500+ ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Ciekawe czy te pieluchy zbierali tylko dla słodkich bobasów czy są wśród nich takie dla dorosłych które też są potrzebne tym większym uratowanym przed aborcją dzieciom. |
|
|
|
|
#836 |
|
Konto usunięte
|
[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;59435626]Zgadzam się. Bycie gwałcicielem nie jest dziedziczne, a poza tym adoptując dziecko chyba nie zawsze wiadomo o jego "przeszłości" (takie dane są udostępniane rodzicom adopcyjnym czy tylko ogólnie się wspomina, że np. dziecko z rodziny alkoholików)? Poza tym z własnym dzieckiem też trochę ruletka co z niego wyrośnie.
Ja się nie bardzo orientuję w sprawie adopcji, ale chyba kobieta rodząca, nie ważne czy gwałt czy nie, może podać, że ojciec nieznany, zrzec się swoich praw do dziecka i wtedy nikt by nie wiedział, że to dziecko z gwałtu. Mylę się?[/QUOTE] Już od jakiegoś czasu nie ma czegoś takiego jak "ojciec nieznany". Albo się deklaruje, że ojcostwo będzie ustalane, albo wpisuje się wymyślone dane - jak matka nazywa się Anna Nowak, to wpisują, że nazwisko ojca Jan Nowak i fajrant. To też z troski, żeby sprawiać wrażenie, że rodzice byli małżeństwem. [1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;59435626] Szczególnie widać, że "mężczyzna waleczne serce" jeśli chodzi o walkę o obniżenie alimentów lub w ogóle ich nieprzyznanie (bez urazy dla tych porządnych, którzy dbają o własne potomstwo )[/QUOTE]Już i tu byli, postulowali, że jak się babie chce rodzić mimo, że dawca spermy pragnie aborcji, to powinny się automatycznie zrzekać prawa do alimentów. |
|
|
|
#837 |
|
Konto usunięte
|
Niepłacenie alimentów to duchowa aborcja
|
|
|
|
#838 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#839 |
|
Konto usunięte
|
[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;59436651]Ok, dobrze wiedzieć, bo specjalnie się tym nie interesowałam. Czyli wtedy co się dzieje, jeśli matka się zrzeka praw, a ojcem jest Jan Nowak (wymyślony)? Rozpoczyna się ustalanie praw wymyślonego Jana Nowaka do dziecka?[/QUOTE]
Nie, dodają jakąś adnotację, u nich w papierach widać, że ojciec był nieznany. Więcej nie wiem. |
|
|
|
#840 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:09.

Antykoncepcja hormonalna zmniejsza ryzyko wystapienia raka jajników: