|
|
#1471 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Super ze juz jestes zdrowa ![]() No i chyba pojde na ten profesjonalny makijaż bo jednak chyba każda z Was tK doradza wiec pewnie macie racje
|
|
|
|
|
#1472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1473 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze,że Ci pomogli..ale musiało być nieprzyjemnie.. współczuję |
|
|
|
|
#1475 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I też mamy malowanie. TŻ sam ogarnia, troche też gładzie trzeba było położyć, więc mamy taki syf, że się niedobrze robi. Do tego całe mieszkanie wygląda jak walnięte jednym kolorem, bo tylko odcienie się delikatnie różnią (tak żeśmy sprytnie wybrali), ale bardzo nie płaczę, bo i tak wyszło super, a to wynajmowane mieszkanie i malujemy na koszt właścicielki![]() Cytat:
Ja kupiłam dmuchany korek analny, ale nie odebrałam z paczkomatu, bo się źle czułam, a tż nie było. 50 zł do kosza KUJON! Gratuluję ![]() Cytat:
Cytat:
Opowiem Wam, co mi się wczoraj przytrafiło. Po gorącym powitaniu z tż ja patrzę, a całe prześcieradło we krwi, on we krwi, a ze mnie leci żywo czerwona krew. Myślałam, że zejdę na zawał. TŻ ofc wyluzowany, że to na pewno nic takiego, ale oczywiście zebraliśmy się migiem na ip-chyba w życiu tak mi ręce nie drżały, jak się ubierałam. Dojechaliśmy na ip i zanim zdążyłam zdjąć gacie lekarz pyta, czy zgadzam się na hospitalizację (krew u ciężarnej=szpital, co by nie było), ale zbadał mnie bardzo dokładnie i wszystko ok-dziecko jest już główką do dołu, waży prawie 500g, szyjka zamknięta. Powiedział, że po seksie tak się zdarza, ale bywają to także pierwsze objawy odklejania się łożyska. Ustaliłam z nim, że nie zostaję, ale gdyby zaczęło mi cokolwiek dolegać to przyjeżdżam z torbą i zostaję, a jeśli wszystko będzie ok, to we wtorek mam się zgłosić na kontrolę do mojej gin prowadzącej (i tak zrobię). Na szczęście wszystko ok, mała szaleje w brzuchu, ja już nie plamię, ale seksu to mi się skutecznie odechciało Miałam taką gulę w gardle, że nawet płakać nie mogłam, choć chciało mi się jak cholera. Jak lekarz włączył bicie serca, to pytam: czyli żyje?! Spojrzał na mnie mega zdziwiony i powiedział, że oczywiście i że gdyby było coś nie tak, to by mi powiedział przecież ![]() Żadnej mamie nie życzę takiego strachu i nerwów o dziecko. Pierwsza myśl, jak zobaczyłam ten mocno czerwony kolor świeżej krwi, to że poroniłam...Koszmar. A dziś rano zauważyłam, że zaczęła mi lecieć siara z piersi-kilka plam na pidżamie się pojawiło. Kupiłam wkładki. Trochę pomacałam te moje mega wrażliwe sutki i...może jednak przystawię dziecko? Kurde, jakoś mniej wrażliwe się zrobiły, jeszcze do niedawna nawet sama nie mogłam ich dotykać, bo było to dla mnie nieprzyjemne. Tinker-świetny zwierzyniec (kotka trikolor, mmm Co do in vitro-ja uważam, że dzieci z in vitro to takie same dzieci, jak wszystkie inne. Nie uważam, że trzeba kogokolwiek informować, w jaki sposób dziecko się poczęło-czy na stole w kuchni, w sypialni czy laboratorium. Dziecko to dziecko, nie ma różnicy w jaki sposób zrobione. Gratuluję brzuszków!!!! Ze swoim czuję się jak foka (choć zawartość kocham nad życie!), ale Wasze bardzo mnie rozczulają. Wyrodna matka ze mnie ![]() Jak się nazywa ten nowy magnum i czy to na pewno magnum? Dziś w trzech sklepach w Krk patrzyłam, w tym w Piotrze i Pawle i nie ma! ![]() O, żeby nie było tylko na smutno-tż przywiózł mi mega zegarek i okulary, jestem bardzo zadowolona. Przywiózł też buty, ale za duże i będzie trzeba dać komuś do wymiany, bo tż już nie będzie więcej do Chin latał, a więc będę je mieć dopiero za miesiąc. Mam nadzieję, że rozmiar mniejsze nie okażą się zbyt małe (z Chinolami to nigdy nic nie wiadomo)... Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-04-24 o 19:41 |
|||||
|
|
|
#1476 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chociaż jak czytam, że jednym z objawów są uporczywe nudności to się zastanawiam czy te mdłości, które mam od jakiś dwóch tyg to powrót ciążowych czy może jest to związane z tym woreczkiem ![]() jak mi lekarz powiedział, że to ziarnko piasku to parsknęłam śmiechem - takie małe gówienko zapalenia spojówek współczuję - często się z nim zmagałam jak nosiłam na codzień soczewki ![]() Cytat:
to ja też muszę się z tymi aptecznymi duperelkami ogarnąć i odwiedzić gemini!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() rety jak tu dziś cicho i spokojnie!
|
|||||
|
|
|
#1477 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O matko i córko! Ale strach przeżyłaś! Bardzo wspolczuje....no i tez mi sie teraz seksow odechciało ![]() Mam nadzieje ze juz bedzie dobrze i to tylko jakies podrażnienie a nie odklejające sie łożysko
|
|
|
|
|
#1478 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moj tż też tyje w ciąży ![]()
|
|
#1479 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja to nabrałam ochoty nawet ostatnio (po spadku do poziomu piwnicy), ale po wczorajszym to ja dziękuję bardzo Na necie wyczytałam, że szyjka jest przekrwiona i często po lubi polecieć krew. No, niemniej teraz leżę brzuchem do góry, a we wtorek pójdę do ginki.
|
|
|
|
|
#1480 |
|
Przyczajenie
|
Piszę do Pań z ogromną prośbą- czy zechciałyby Panie poświęcić chwilkę czasu na wypełnienie ankiety, która jest mi niezbędna do napisania pracy magisterskiej? Będę ogromnie wdzięczna!
https://www.interankiety.pl/interank...4d635422755642 |
|
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej niedzielne
![]() Cytat:
Ja też mam + 7kg, waga startowa to 58 (2 kg przytyłam przed zajściem , tak samo jak w pierwszej ciązy, tylko wtedy startowałam z 55 kg )Ojjj bidulku
|
|
|
|
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po takiej sytuacji to bym na kardiologii ze stanem przedzawałowym wylądowała..dobrze,że sytuacja opanowana..ale do wtorku to Ty wypoczywaj .. a tak przy okazji czekasz na chłopca czy dziewczynkę? jakoś przeoczyłam.. pokaż prezenty.. w ciąży ponoć rosną stopy , więc może nie ma sensu wymieniać ![]() yy..myślałam,że o kamieniach na nerkach rozmawiacie.. sorki.. nie wiem w takim razie jak się je diagnozuje, ale oby to nie było to, tylko ucisk od dziecka.. |
|
|
|
|
#1484 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Niezłe zakupy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że już wszystko OK Cytat:
Ja też będe zamawiać wszystko z gemini, ale myślę że jakoś na początku czerwca się za to wezmę Póki co mam wiele innych rzeczy na głowie, także to musi chwilę zaczekać ![]() Zawsze biore jakieś syropy na zaś dla córy, bo potem przepłacam w aptece po 5-8 zł na sztuce |
|||||
|
|
|
#1485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ogólnie jestem wyluzowaną przyszłą mamuśką (nie mam spiny o jakieś owoce w winie i takie tam ), ale to mną tak trzepnęło, że nie byłam nawet w stanie znaleźć pidżamy w razie wu i w końcu pojechaliśmy bez torby...Będę mieć dziołszkę ![]() JEST PROMOCJA w Superpharm na pieluszki Pampers Premium-40 zeta 88 sztuk+chusteczki nawilżające. Trzeba mieć kartę llifestyle. Ja nie mam, ale koleżanka użyczyła mi swój pesel. Jutro jadę kupić dwie paczki 1. Jutro pochwalę się prezentami, bo dziś już światło nie bardzo jest ;-) Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-04-24 o 20:40 |
|
|
|
|
#1486 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny po czytaniu Waszych historii i snów, stwierdzam że ja mam jednak nudne życie
współczuję nerwów! mi też się dłuży strasznie ten kwiecień.. może dlatego że jest dość zimny ![]() jutro powinna przyjść paczka ze smyka, nie mogę się doczekać ![]() kupujecie sobie adaptory do pasów do samochodu?
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już ze dwa miesiące używam. Mam po poprzedniej ciąży. Po tej sprzedam ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Mi czas strasznie szybko leci na szczęście. W ogóle odkąd urodziłam synka, czas przyspieszył o 300%, dopiero kupowałam prezenty pod choinkę, a tu już kurde maj za rogiem, kwiecień, to nie wiem, gdzie się podział... Aż mnie to przeraża, bo roboty przed nami huk, a czasu coraz mniej (a co najstraszniejsze- nie wiem, ile tak naprawdę go zostało, zanim wyląduję w szpitalu). Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1488 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja kupię, ale jak już kupię fotelik na dłużej. Podobno początkowy fotelik szybko się wymienia i nie opłaca się kupować adaptera za 600 zeta. Planuję kupić adapter razem z fotelikiem dopiero po roku (bo chyba ten pierwszy fotelik jest do roku, nie orientowałam się dokładnie...). |
|
|
|
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba chodziło o adaptery do pasow dla nas, te obniżające dolny pas. Ty chyba piszesz o bazie |
|
|
|
|
#1490 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja właśnie kliknęłam na allegro, dla własnego komfortu psychicznego
|
|
#1491 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1492 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1493 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mam tak, że wpadam zawsze w taki marazm jak siedzę w domu i nic się nie dzieje, więc to chyba nie tylko ciąża winna. ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro już ustalone, że tam chodziło o adaptery, a tu o bazę, to jeśli mogę się wypowiedzieć, to z tymi bazami nie jest tak do końca, jak piszesz. Pamiętaj, że pierwszy fotelik to ten, ktory za każdym razem musisz od nowa wpinać i wypinać, kolejne foteliki są montowane na stałe tzn nie nosisz ich ze sobą do domu. Dlatego baza najwygodniejsza i najbardziej potrzebna jest właśnie przy pierwszym foteliku, kiedy każda wycieczka to minimum dwa szarpania z pasami, a przy bazie tylko stawiasz fotelik na niej. Drugi (i kolejne) fotelik wpinasz w pasy i jeździ on w samochodzie tak długo, aż nie będziesz go chciała przenieść do innego samochodu, więc problem szarpania się z pasami jest o milion razy mniej ważny, więc nie odczuwa się aż tak użyteczności bazy. Baza ma oczywiście więcej zalet niż tylko wygoda (zwiększa bezpieczństwo przede wszystkim). Jeśli jesteś zainteresowana bazą, to poczytaj o takich, które można używać do dwoch kolejnych fotelików. Ja mam taką z maxi cosi. Baza 2wayFix, pierwszy fotelik (nosidełko) pasujący do niej to mc pebble, a drugi (do 18 kg) to mc 2wayPearl. Więc od urodzenia do ok 4 r.ż dziecka mam bazę. Tylko ze ona pasuje tylko do isofixa. |
|
|
|
|
#1495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja niby nie odczuwam niewygody w czasie jazdy, ale stwierdziłam że będę się czuła bezpieczniej z tym adapterem... A komfort psychiczny ciężarnej jest bardzo ważny
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przespalam całą niedzielę. Padlam ok 12 podbioslam się o 17.30. Nie wiem czemu, noc przespałam normalnie. Trochę niższe ciśnienie miałam, ale zeby az tak mnie zmuliło? Jeden plus to taki, że Bobo chyba zmieniło pozycję, bo lepiej je czuję i nie ciśnie ma plecy.
|
|
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko adapter nie jest po to, żeby brzuch nie przeszkadzal, a po to, żeby w razie wypadku napinający się dolny pas nie zmiażdżył dziecka. Teraz jest dość kluczowy moment na te adaptery dla nas, bo dzieci są jeszcze dość nisko, więc w razie jakiejś niefajnej akcji drogowej, są niestety bardzo narażone na to, o czym napisałam. Ten adapter obniża pas pod brzuch i tam go trzyma w momencie napięcia pasów. Bez niego pas po prostu podjeżdża w górę i tam się napina. |
|
|
|
|
#1498 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A tak serio bardzo współczuje Dobrze, że tak się skończyło. U mnie dziś też były chwile uniesień ku uciesze męża ale na szczęście bez takich niespodzianek.Ps. Podkład sensai jest cudny, boski, długo sie utrzymuje, skóra oddycha kolor idealny --> warto było wydać kasę krótko mówiąc. Teraz szukam bazy pod fluid wartej polecenia ![]() Cytat:
Sprawdza się bardzo. Można używać i przy spodniach i przy spódnicy, cena spoko, ogóle polecam ![]()
|
|
#1499 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przyznam, że na zdjęciu wyszłam szczuplejsza, niż w rzeczywistości Na żywo widać 'co nieco' tłuszczyku i krągłości ojj widać![]() Cytat:
Cytat:
Nawet nie mogę sobie wyobrazić co czułaś Dobrze, że wszystko w porzadku uff![]() My ze względu na takie właśńie możliwe sytuacje darowalismy sobie zbliżenia.. Dmuchamy i chuchamy Jesteśmy strasznymi panikarzami i Tżt od samego początku powiedział, że nie ryzykujemy, bo różńie bywa. Nawet, jak lekarz uważa, że nie ma przeciwwskazań Bardzo zależy nam na tym dzieciątku Ps. Radzimy sobie w inny sposób ![]() ![]() Co do in vitro.. też nie widzę potrzeby tłumaczenia się. Dziecko to dziecko.. nie ważne, jakim 'sposobem' pojawiło się na świecie. Bardzo podziwiam te kobiety (mężczyzn zresztą też ), które walczyly o marzenie, jakim jest dziecko, mimo przeciwności! Długą i ciężką drogę przeszli.. Też walczyłabym za wszelką cenę! Dziecko jest cudem! ![]() PS. Beatko!
.. i ślubuję Ci.. ![]() czerwiec 2015Zuzanka II kreski Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-04-24 o 22:15 |
|||
|
|
|
#1500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

Dziś wróciliśmy i odpoczywamy.

I też mamy malowanie. TŻ sam ogarnia, troche też gładzie trzeba było położyć, więc mamy taki syf, że się niedobrze robi. Do tego całe mieszkanie wygląda jak walnięte jednym kolorem, bo tylko odcienie się delikatnie różnią (tak żeśmy sprytnie wybrali), ale bardzo nie płaczę, bo i tak wyszło super, a to wynajmowane mieszkanie i malujemy na koszt właścicielki
Ja kupiłam dmuchany korek analny, ale nie odebrałam z paczkomatu, bo się źle czułam, a tż nie było. 50 zł do kosza 

klask i:
<3

czerwiec 2015