|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
[QUOTE=justynkie;59399336
Ja zrobiłam zakupy w Smyku na tej promocji -40% i fajnie dość tanio to wyszło. A ten pajac w pandy co leży na wierzchu to mam z lumpka więc jest jakby do kompletu ![]() Co do tych jąderek to teraz nie będziemy sprawdzać bo to i tak nic nie da, zobaczymy jak się urodzą. [/QUOTE] ja też kupiłam w smyku..chodzi mi o zestaw tych trzech pajacy-żółty z pandą,w paski, biały w małe pandy ) Cytat:
![]() hej niedzielnie |
|
|
|
|
#1442 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam robiony makijaż przed slubem i przed sesją. Sama to jedynie mogę sobie twarz podkładem posmarować. Moja cera jest tłusta i problemowa i zależało mi na dobrym zakryciu i zmatowieniu. Makijaż się trzymał, wyglądał naturalnie, byłam zadowolona.
|
|
|
|
#1444 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry niedzielnie,
wczoraj byliśmy na takiej sąsiedzkiej imprezie i fajnie było Zaraz jedziemy do kościoła a później do Poznania szukać mebelków dla bąbelka Słońce świeci, piękny dzień się zapowiada ![]() |
|
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale śliczny Dzień dobry dziewczęta U nas dość ponura pogoda i ponoć ma tak być aż do majówki
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
A my dostaliśmy zaproszenie na komunię na 3 maja
Trzeba kupić jakąś sukienkę no i spodnie od garnituru dla TŻ bo się już nie mieści
|
#1447 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem jak to jest u Ciebie w mieście, ale ja sie umawiałam juz kilka tygodni temu i wolną w miare normlana godzine miała tylko ta jedna makijażystka, reszta miała wolne po 1 góra dwie godziny wiec radzę sie umawiac juz teraz (ja mam ślub 14 maja )Cytat:
Dziekuje bardzo ![]() Cytat:
Jeszcze raz dzieki za rady ![]() To ostatnie pytanie juz, bo ślub mam o15.30 a makijaż juz na 11.15. Czy to nie bedzie za wczesnie jednak? Czy on nadal bedzie wyglądał ok o tej 15.30? No to jednak duży odstęp czasu :/ a wszytskie inne Godziny pozajmowane miala |
|||
|
|
|
#1448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a komunia w moje urodziny ![]() Cytat:
Jedyne co bym polecała to zakupienie sobie bibułek matujących (obojętne jakiej firmy), żeby zebrać sobie nadmiar sebum po kilku godzinach (nie przecieramy skóry tylko delikatnie przykładamy taką bibułkę do skóry). Zawsze to polecam moim PMkom, bo wydzielanie sebum to normalna sprawa ale nie trzeba już później pudrować.
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na sesję malowala mnie o 8 a zdjęcia zaczynaliśmy chyba ok 12-13. Wszystko było utrwalone i rano po weselu mialam co zmyc z twarzy. |
|
|
|
|
#1450 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry w niedzielę
U mnie dziś 22t0d, czy to znaczy że właśnie zaczynam 6ty miesiąc? strasznie szybko ten czas leci...Cytat:
w trakcie tej ciąży to by można doktorat zrobić
|
|
#1451 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ok, to zakupie je dzieki ![]() Cytat:
To super ![]() To pojde jednak na ten makijaż
|
||
|
|
|
#1452 |
|
Wtajemniczenie
|
WItam się w kolejnym dniu
już 22+1 ![]() przez te Wasze zakupy nie wytrwałam do majówki i właśnie zrobiłam zamówienie na gemini :P a żeby się opłacało to oczywiście dobiłam do 300 zł. Skorzystałam z Waszych list wyprawkowych i zakupiłam już: Linomag krem i maść Bepanten Baby Podkłady, majtki poporodowe, wkładki laktacyjne pampersy patyczki do uszu tantum rosa termometr termometr do kąpieli i żeby już dobić do darmowej wysyłki to kupiłam sobie krem i płyn micelarny sylveco
|
#1453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w każdym bądź razie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Moje plecy....ratunku!!!!
|
|
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Dziś 23+0 tc Ale ten czas leci ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
na warsztatach pani je polecala
|
|
|
|
|
#1456 | |
|
Zadomowienie
|
To obowiazuje, ale dotyczy tylko dawstwa gamet (komórka dawczyni, sperma dawcy) i to tylko par w związkach nieformalnych. I nie chodzi o podanie sposobu poczęcia, a o uznanie dziecka nienarodzonego z nieswoich genów. ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Nawilżacz codziennie u nas jest w użyciu, inhalator w czasie choroby. Moim zdaniem warto kupić jedno i drugie, nawilżacz pomaga już noworodkom przy sapce. U nas jest to sprzęt pierwszego użytku. A inhalator niech będzie i leży, czeka w razie W. Lepiej mieć niż w razie choroby biegać i szukać, no i przepłacac. Takie jest moje zdanie. ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- TinkerBell, ja powiedzialam księdzu o in vitro, znając zdanie kościoła na ten temat czulabym się nie w porządku, gdybym to zataiła. Pisałam wam o tym, wyglądało to tak, że weszłam do kancelarii mówię "chcę ochrzcić dziecko z in vitro i nie mam ślubu kościelnego" na co ksiądz "świetnie, zapraszam" co do samego chrztu, miałam trochę wątpliwości, ale zrobiłam to dla moich rodziców. Wszystko przebiegło bez żadnych zgrzytow. Też rozwazaliśmy adopcję, mieliśmy plan jednej procedury in vitro, a potem ośrodek. Nasza pierwsza procedura jest jednak na tyle obfita w dzieci, że pomysł odszedł w dal. Co nie oznacza, że nie będziemy mieć w rodzinie adoptusia, bo ktoś z najbliższej rodziny czeka właśnie na dziecko. Niestety w związku z 500+ dzieci do adopcji mało, bo "rodzice" nagle sobie o nich przypominają... Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk[/QUOTE] Ale to chyba dotyczy dzieci, które mają nieuregulowaną sytuację prawną. W sensie, że rodzicom nie zostały odebrane prawa a tylko ograniczone. Bo jak już mają odebrane to chyba to nie jest takie łatwe...Przynajmniej tak mi się wydaje ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
Łatwiej mi było przyzwyczaić psa do kota niż kota do kota. Z psem to było 3 dni. A kotki potrzebowały prawie 2 tygodni. A powiem CI jeszcze, że pilnowałam koleżance bernardyna przez dwa tygodnie i też tylko 3 dni oswajałam z kotem. A najlepsze było, że niby bernardynka podobno nie spała na kanapie:P Mój TŻ pracował na nocki, wracam z zakupów a u niego w nogach Długi golden, 60kg bernardyn i po środku mały kotek.... :brzyda l:
|
|
|
#1457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- A ja dzisiaj sie witam w 24+1 , pamiętacie pare os pisało na wcześniejszych częściach że tak wolno leci ten czas. Powiem wam, że mi gdzieś od 20 tygodnia czas leci jak szalony. Tyle do zrobienia a czas coraz mniej ... Za chwile bedzie 7 maj i u mnie początek III trymestru, a ja nawet listy nie mam zrobionej , ale dzisiaj się za nią biorę.
|
|
|
|
|
#1458 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W końcu mama moje zwłoki zawiozła na pogotowie, miałam temperaturę 40 st, żółtaczkę mechaniczną, bo kamienie zablokowały przewody żółciowe. Nie mogłam jeść nawet chleba bo miałam ataki....a ta popierdzielona lekarka kazała mi brać nervosol.... ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Jeśli się karmi mm to termos faktycznie się przydaje - również był ze mną nierozłączny.
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie teraz dluzy, tak od 3 tyg czas leci wolniej. Ten kwiecień jest wyjatkowo długi
|
|
|
|
#1460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi czas bardzo szybko leci, ale u mnie ciągle się ostatnio coś dzieje, więc może dlatego ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Witam się niedzielnie ![]() Dziś mam mnóstwo czasu dla siebie Bo moja druga połowa pojechała nad jezioro z Najmłodszą i urządzają sobie ze znajomymi dzień ojca i dziecka Wstałam o 10! Wybawiłam się wczoraj na imprezie, nawet udało mi się trochę pomachać bioderkami, ale nie jestem pewna czy na pewno mi podawano czystą wodę, bo dziś sen miałam taki, że nie wiem czy nie powinien zasłużyć na miano koszmaru.... Śniło mi się, że urodziłam CZWORACZKI i z tego powodu urosły mi dwa dodatkowe sutki, ale nie miałam mleka i siedziałam z laktatorem by pobudzić laktację. Metodą 7-5-3 z wszystkich czterech - i byłam załamana, że to tak długo trwa i ciągle mi ktoś przeszkadzał, i że nic nie leci i to w dodatku RĘCZNYM. Także, ja już wiem, że kupię elektryczny :brzy dal:
|
|
|
#1461 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
śliczne macie brzuszki ![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Ja pół soboty spędziłam na ostrym dyżurze... okulistycznym! w piątek wieczorem coś mi wpadło do oka, nie pomogło płukanie solą fizjologiczną, w ogóle nic w tym oku nie było widać więc jak obudziłam się w sobotę z zaropiałym i bolącym okiem to stwierdziłam, że jadę do szpitala zanim zrobi mi się stan zapalny
|
||||||
|
|
|
#1462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja/ my mamy tyle jeszcze do zrobieni i kupienia a czas tak jak kasa jakoś między palcami przechodzi nie wiem kiedy . Zaraz będe spisywać nasza liste wyprawkową i kurcze dosyc problematyczna kwestia dla mam , które rodzą pierwsze i nie miały jakiegoś specjalnego kontaktu z noworodkami .
|
|
|
|
|
#1463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli jest stan zapalny to chyba wyniki krwi na to wskazują, u mnie był wysoki poziom bilu czegoś tam Tego co powoduje żółtaczkę. Ale ja już miałam tak zaawansowaną, że nawet oczy miałam żółte. Co do piasku w oku przerabiałam w ostatnie wakacje, jak poszłam na rower bez okularów. Tyle, że u mnie skończyło się zapaleniem spojówek;/
|
|
|
#1464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1465 |
|
Zadomowienie
|
Aaa to fajno bo i tak chyba będe z gemini zamawiać to odrazu dla mojego zamówie będzie łatwiej dobić do kwoty, żeby wysyłka była darmowa. Chociaż wydaje mi się , że jak zacznę kupować rzeczy pod wyprawkę i dla siebie po porodzie to nie bedzie problemu wydac 300 zł...
|
|
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
duuużo moich znajomych zamawia z tej apteki
|
|
|
|
#1467 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, kupiłam właśnie w biedronce błonnik jabłkowy, ciekawe jak to się sprawdzi i czy zauważę różnicę w wc
|
#1468 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
także myślę, że te 300zł to bez problemu ![]() Cytat:
wydaje mi się, że pomogły
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie,jak Wam mija weekend? U nas dość intensywnie bo ja wczoraj pracowalam a po południu byliśmy u chrzestnego TZeta na wsi,Tzet pomagał na gospodarce a ja ganialan za cora bo ta zakretka teraz wszędzie wlazi a dziś o 5 pobudka bo jechaliśmy na giełdę kupić nowe auto. Potem jeszcze do bratowej,teściowej a teraz jesteśmy u mojej mamy. Cora z mężem padla ja już też ledwie zipie.
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2016-04-24 o 15:58 |
|
|
|
#1470 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć.
Dziś wróciliśmy i odpoczywamy.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też śliczny brzucholek. ![]() Cytat:
Też muszę się o tym pouczyć. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ojej współczuję, dobrze że lekarz sobie poradził i już nie boli.
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

) 
To wina lodów

1.09.2012
Trzeba kupić jakąś sukienkę no i spodnie od garnituru dla TŻ bo się już nie mieści
Niby mogłabym sama, bo potrafię zrobić ładny makijaż, ale nie mam na tyle dobrych kosmetyków, żeby być zadowoloną z trwałości. A średnio mi się uśmiecha po 5-6 godzinach spojrzeć w lustro i uznać, że chyba zapomniałam się "wyładnić" 

strasznie szybko ten czas leci...
klask i:
. Zaraz będe spisywać nasza liste wyprawkową i kurcze dosyc problematyczna kwestia dla mam , które rodzą pierwsze i nie miały jakiegoś specjalnego kontaktu z noworodkami .