|
|
#1531 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Dzięki!
|
|
#1532 |
|
Zadomowienie
|
miałam Wam napisać że w lidlu w pierwszym tygodniu maja będą body i spodenki dla niemowlaków. (od 05.05)
Będą też spodnie i bluzki, leginsy i rajstopy dla kobiet w ciąży oraz biustonosze do karmienia. (od 05.05) Jest też termometr elekroniczny na podczerwień 6 w 1 za 55pln. ( i nad tym się zastanawiam. Ciekawe czy jest dobry) Daty podałam na podstawie gazetki z mojego lidla, bo zdaje mi się że lidl w całej Polsce ma różne daty promocji tych produktów (zdaje się że są przesunięte o kilka dni) Na stronie lidla jeszcze nie ma tej gazetki w wersji elektronicznej więc jeśli chcecie mogę Wam zrobić zdjęcia z gazetki |
|
|
|
#1533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1534 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bazę rozważam tą: http://izapachy.pl/product.php?id=1262 lub tą: https://www.mall.pl/bazy-makijaz/kan...ceneo_spo=true no i nie wiem którą wziąć ![]() Tusz zamówiłam teraz z cliniqe taką próbkę i zobaczę czy warto inwestować w takich czy pozostać przy loreal-ach million lashes czy jakoś tak ... Moje rzesy są mega długie ale rzadkie ... Z kryolana to lubię ten fixer http://allegro.pl/kryolan-fixer-utrw...578478781.html co do bazy to nigdy nie miałam z tej firmy, Co do wydatków to zaszalałam już z kremem z cliniqe, podkładem i zamierzam jeszcze z bazą i pudrem ... no ale cóż jak to ogarnę będzie dłuższa pauza znów z zakupami kosmetyków przynajmniej tych droższych Poza tym dostałam zwrot z podatku ![]() Co do sexu to u nas jest tak mega delikatnie, bo to co zwykle lubiłam sprawia, że czuję ból albo dyskomfort jakiś ![]() Zazdroszcze każdej która odczuwa wiekszą przyjemność w ciąży ja to słabo ... no i ochota na poziomie depresji ... pieszczoty mnie wręcz drażnią ... dla mnie dziwny stan ![]() Magnum masło orzechowe? Tu masz fotkę http://zblogowani.pl/wpis/4027078/ma...-peanut-butter Cytat:
![]() Cytat:
![]() A my jak to Tomek ![]() Cytat:
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() <318.07.2011 zaręczyny 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() 12.12.2015 II kreseczki 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo Edytowane przez Orange_tree1 Czas edycji: 2016-04-25 o 10:07 |
||||
|
|
|
#1535 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1536 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chętnie wpadłabym do Was na wyżerkę ![]() Od kilku dni jestem bez energii, to pewnie przez ograniczenie cukru ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1537 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1539 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć w nowym tygodniu
![]() wczoraj byłam na imieninach u mojego Ojczulka i tak się objadłam, ze szok ale bardzo miło spędziliśmy dzień w gronie 5 dziewczynek w przedziale wiekowym 7 lat - 2 miesiące ![]() wczoraj apka "moja ciąża" powiedziała mi że zaczęłam III trymestr... chyba nie jestem jeszcze na to gotowa :P Cytat:
![]() Cytat:
cieszy mnie to niezmiernie, bo już się bałam, ze coś ze mną nie tak, no i faktycznie dużo wody wypijam i staram się jeść więcej warzyw.Cytat:
Cytat:
nie chcesz mi napisać, jaką ziemie kupowałaś i nasionka? no i gdzie kupiłaś tą "szklarnie"? Genialnie to wygląda! oooo! ciążowe ciuchy super wyglądaja! coś czuje że się wybiore, no i termometr też mnie zastanawia. Myśle, ze w każdym lidlu będzie ;D
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
Za III trymestr!
Z tym lidlem to u nas jest lipa. Ile razy coś było w gazetce, a tutaj nie
|
#1541 |
|
Wtajemniczenie
|
No co Ty? To faktycznie dziwne :P
|
#1542 |
|
Zadomowienie
|
Już widzę, te ciężarne przepychające się z wózkami żeby być pierwsze przy koszyku i zgarnąć rzeczy dla siebie
![]() Sama też pójdę a co wezmę tylko ochraniacz na brzuch
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
Też się zdziwiliśmy jak zwróciliśmy na to uwagę. W Bydgoszczy zawsze wszystko bez problemu mogłam kupić. Nie licząc dzikich tłumów przy jakiś mega super okazjach typu crossy
|
#1544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szklarenka zakupiona na allegro, po wpisaniu mini szklarnia ogrodowa zapewne znajdziesz coś pasującego na Twój balkon. Nasionka i sadzonki kupione przy okazji zakupu ziemii (trochę podglądałam balkon scoiatael86 ) z sadzonek mam zioła (kolędra, cząber, tymianek, rozmaryn) bo mam sprawdzony sklep z sadzonkami i akurat wiem, że te zioła przeżyją na balkonie.W tym roku próbuję również z sadzonką truskawek i dużych pomidorów (zakupione w lidlu) a w nasionach mam poziomki (eksperyment), koper, cebulka 7-latka, ostra papryczka, pomidory koktailowe, ogórki balkonowe (eksperyment). Zobaczymy co urośnie ![]() ziemia zakupiona w pobliskim sklepie ogrodniczym (nie w sieciówce) ma być podobno specjalna do ogródków warzywnych z naturalnym nawozem. Zobaczymy co się uda wychodować, jakby co będę błagać scoiatael86 o pomoc i porady ![]() tak sobie pomyślałam że ten ogródek balkonowy to taka namiastka wicia gniazda zakupów dla dziecka jeszcze nie robię, remontu nie przeprowadzam, to jakoś musze sobie wyrównać
|
|
|
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1546 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i pisz pisz jakby były problemy! Któraś z Was pisała o promocji na pampersy w super pharm, ale nie mogę znaleźć informacji na stronie.... Pokierujecie proszę?
|
|
#1547 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no co Wy... ja moge się załozyć, że najwięcej będzie kobitek w okolicach 60lat, bedą robiły zakupy dla wnucząt :P ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
https://www.klublifestyle.pl/gazetka...senne-promocje chyba o to chodziło?
Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-04-25 o 10:59 |
||
|
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1549 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1550 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1551 |
|
Zadomowienie
|
Przez Was prawie cały weekend myślałam nad wyprawką kosmetyczną/apteczną - bo ja na swojej liście miałam chyba tylko linomag
![]() Także po wielkich poszukiwaniach u mnie wystarczy: Olejek ze słodkich migdałów oraz olej kokosowy Ten pierwszy można śmiało też stosować jako ochrona przed słońcem - a w Szkocji w sierpniu już nie grzeje, więc taki filtr powinien spokojnie wystarczyć do kolejnej wiosny...co jak widać w tym roku też może być różnie Sól fizjologiczna i jałowe gaziki Do oczu rzecz jasna i do inhalacji w razie W Linomag Czytałam gdzieś, że dla chłopców jest lepszy linomag a dla dziewczynek bepanten - oba mają dobre opinie. Wybrałam pierwszy. Octenisept Kupię tylko po to by mieć w domu. Zrobiłam wywiad z koleżankami, które rodziły tutaj i nie zalecają niczego. Pępek odpada zazwyczaj w pierwszym tygodniu, więc jeśli nic się nie będzie babrać, nie będę używać. Jedynie nie wiem co do kąpieli. Czytałam, że noworodka spokojnie można przemywać wodą. Jeśli sucha skóra to emolienty. A jeśli zdrowa skóra to co??
|
|
#1552 | ||
|
Raczkowanie
|
Ja tez już wstałam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam takie siemię i mam je zalać i wypić? Te ziarna jakoś się zmienią czy one mają opaść a pije samą wodę? |
||
|
|
|
#1553 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Z jakiego sklepu zamawiasz te sadzonki? Wózek jako zbroja - tez można No i jako taran ![]() Nawet nie próbuję, jak widzę kobietę o lasce która kuleje na codzien - od razu uciekam bo wiem, że szans nie mam nawet bez ciąży a teraz to już w ogóle ...
|
|
#1554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rano napar zmienial kolor na lekko biały i woda nie była płynna tylko taka o konsystencji sosu. i to wypijałam skrzętnie omijając ziarenka ![]() Teraz to bym poprostu dorzuciła do jakiegoś smoothies Ale nie wiem jak dziewczyny w ciąży dawkują i przygotowują. |
|
|
|
|
#1555 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie na zdrową skórę Ja kupiłam używany adapter besafe za 80zł Fajny, ale do spódnicy nie da się użyć, bo tylko w kroku jest zapinany.
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już mi się nie chce kombinować więc już niech zostanie na tej liście. Hmmm to muszę mamę w takim razie poprosić by mi jakiś większy zapas przywiozła tych rossmanowskich. Dopisuję do listy
|
|
|
#1559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w zeszłym roku kupiłam mięte i kolendrę w lidlu jako roślinki w doniczkach i przesadziłam na balkon. Całe wakacje miałam świeżynki. mnie tam laska nie przeraża, ja się boję natomiast tych wózko-toreb na 2 kółkach. |
|
|
|
|
#1560 |
|
Zadomowienie
|
Dlaczego ja wcześniej nie weszłam na tego bloga?
Chyba właśnie znalazłam butelkę dla nas: http://www.srokao.pl/2016/03/szmery-...ela-calma.html
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

Dzięki!

O adapterach czytałam i jakoś takie <kiepskie najwidoczniej> artykuły, w których była mowa, że głównie o wygodę chodzi i niemożnośc zapięcia się przy dużym brzuchu ze względu na ucisk pasa (który to ucisk nie jest dobry dla dziecka ofc). Uznałam, że skoro nie mam dużego brzucha to nie potrzebuję

).
W końcu trzeba gdzieś pomieścić nas, dzieciora i zwierzyniec
), więc ubezpieczenia, rejestracja (bo był zarejestrowany na dwa miejsca tylko) i takie tam â☠â☠â☠â☠â☠â☠â☠e ty zjadły nam już tyle forsy, że mi słabo. A jeszcze tż przekroczył budżet przeznaczony na zakup nie powiem o ile

<3
Chętnie wpadłabym do Was na wyżerkę