Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-24, 22:41   #1501
DobraDusza88
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Hał najs

My musimy opony kupić, też nas to cieszy jak szlag I też mamy malowanie. TŻ sam ogarnia, troche też gładzie trzeba było położyć, więc mamy taki syf, że się niedobrze robi. Do tego całe mieszkanie wygląda jak walnięte jednym kolorem, bo tylko odcienie się delikatnie różnią (tak żeśmy sprytnie wybrali), ale bardzo nie płaczę, bo i tak wyszło super, a to wynajmowane mieszkanie i malujemy na koszt właścicielki

Na stronie bodajże Epino zalecają już od 20tc Ja kupiłam dmuchany korek analny, ale nie odebrałam z paczkomatu, bo się źle czułam, a tż nie było. 50 zł do kosza

KUJON! Gratuluję

Rośnie razem z Tobą, żebyś nie czuła się samotna (mój mówi, że ja jestem w ciąży, a on tyje , choć raczej flaczeniem bym to nazwała ).

Ja polecam uważać też na krzemionkę, bo na zdjęciach z fleszem wychodzą białe plamy (tam, gdzie nie wchłonie jej sebum). To samo z pudrami HD.

Opowiem Wam, co mi się wczoraj przytrafiło. Po gorącym powitaniu z tż ja patrzę, a całe prześcieradło we krwi, on we krwi, a ze mnie leci żywo czerwona krew. Myślałam, że zejdę na zawał. TŻ ofc wyluzowany, że to na pewno nic takiego, ale oczywiście zebraliśmy się migiem na ip-chyba w życiu tak mi ręce nie drżały, jak się ubierałam. Dojechaliśmy na ip i zanim zdążyłam zdjąć gacie lekarz pyta, czy zgadzam się na hospitalizację (krew u ciężarnej=szpital, co by nie było), ale zbadał mnie bardzo dokładnie i wszystko ok-dziecko jest już główką do dołu, waży prawie 500g, szyjka zamknięta. Powiedział, że po seksie tak się zdarza, ale bywają to także pierwsze objawy odklejania się łożyska. Ustaliłam z nim, że nie zostaję, ale gdyby zaczęło mi cokolwiek dolegać to przyjeżdżam z torbą i zostaję, a jeśli wszystko będzie ok, to we wtorek mam się zgłosić na kontrolę do mojej gin prowadzącej (i tak zrobię). Na szczęście wszystko ok, mała szaleje w brzuchu, ja już nie plamię, ale seksu to mi się skutecznie odechciało Miałam taką gulę w gardle, że nawet płakać nie mogłam, choć chciało mi się jak cholera. Jak lekarz włączył bicie serca, to pytam: czyli żyje?! Spojrzał na mnie mega zdziwiony i powiedział, że oczywiście i że gdyby było coś nie tak, to by mi powiedział przecież
Żadnej mamie nie życzę takiego strachu i nerwów o dziecko. Pierwsza myśl, jak zobaczyłam ten mocno czerwony kolor świeżej krwi, to że poroniłam...Koszmar.

A dziś rano zauważyłam, że zaczęła mi lecieć siara z piersi-kilka plam na pidżamie się pojawiło. Kupiłam wkładki. Trochę pomacałam te moje mega wrażliwe sutki i...może jednak przystawię dziecko? Kurde, jakoś mniej wrażliwe się zrobiły, jeszcze do niedawna nawet sama nie mogłam ich dotykać, bo było to dla mnie nieprzyjemne.
o rany, współczuję przeżyć;/ ja bym pewnie płakała całą drogę do szpitala... ale dobrze, że wszystko ok choć przypuszczam, że aktualnie Twoje libido jest na poziomie piwnicy

Co do samochodu to auć, opony zawsze bolą ale my zaraz na początku maja płacimy ubezpieczenie, co też mnie cholernie cieszy

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Skoro już ustalone, że tam chodziło o adaptery, a tu o bazę, to jeśli mogę się wypowiedzieć, to z tymi bazami nie jest tak do końca, jak piszesz. Pamiętaj, że pierwszy fotelik to ten, ktory za każdym razem musisz od nowa wpinać i wypinać, kolejne foteliki są montowane na stałe tzn nie nosisz ich ze sobą do domu. Dlatego baza najwygodniejsza i najbardziej potrzebna jest właśnie przy pierwszym foteliku, kiedy każda wycieczka to minimum dwa szarpania z pasami, a przy bazie tylko stawiasz fotelik na niej. Drugi (i kolejne) fotelik wpinasz w pasy i jeździ on w samochodzie tak długo, aż nie będziesz go chciała przenieść do innego samochodu, więc problem szarpania się z pasami jest o milion razy mniej ważny, więc nie odczuwa się aż tak użyteczności bazy. Baza ma oczywiście więcej zalet niż tylko wygoda (zwiększa bezpieczństwo przede wszystkim). Jeśli jesteś zainteresowana bazą, to poczytaj o takich, które można używać do dwoch kolejnych fotelików. Ja mam taką z maxi cosi. Baza 2wayFix, pierwszy fotelik (nosidełko) pasujący do niej to mc pebble, a drugi (do 18 kg) to mc 2wayPearl. Więc od urodzenia do ok 4 r.ż dziecka mam bazę. Tylko ze ona pasuje tylko do isofixa.
Fajnie, że napisałaś o tych bazach, które pasują do późniejszych fotelików Myślę, że na taką się zdecydujemy, bo jednak bezpieczeństwo to podstawa.
Stary 2016-04-24, 22:59   #1502
agnszp
Rozeznanie

Ja adapter tez kupialm jakis czas temu, chociaż jeżdzę rzadko. Ale robię kurs ba prawo jazdy wiec jako kierowca czasem jeżdzę, raz-dwa w tygodniu z adapterami jeździ sie i bezpieczniej i przyjemniej moim zdaniem
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 23:42   #1503
natalia_23
Zakorzenienie

witam

My dziś byliśmy u znajomych, razem jedliśmy obiad 11 dzieci i 12 dorosłych . Potem uczyliśmy się wiązać chustę do noszenia dzidziusia syn jest zachwycony oby drugiemu też się podobało

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Oby tak wlasnie było
Dziewczyny czy Was tez tak rozpiera energia? Bo ja nie moge 15 minut wysiedzieć na pupie :/ cały czas chcę cos robic, obojętne co, nawet gotować, ale zeby sie cos działo....
Tak bardzo , szczególnie po kursie, dostałam skrzydeł i w końcu jestem w swoim raju

Cytat:
Hał najs

My musimy opony kupić, też nas to cieszy jak szlag I też mamy malowanie. TŻ sam ogarnia, troche też gładzie trzeba było położyć, więc mamy taki syf, że się niedobrze robi. Do tego całe mieszkanie wygląda jak walnięte jednym kolorem, bo tylko odcienie się delikatnie różnią (tak żeśmy sprytnie wybrali), ale bardzo nie płaczę, bo i tak wyszło super, a to wynajmowane mieszkanie i malujemy na koszt właścicielki

Na stronie bodajże Epino zalecają już od 20tc Ja kupiłam dmuchany korek analny, ale nie odebrałam z paczkomatu, bo się źle czułam, a tż nie było. 50 zł do kosza

KUJON! Gratuluję

Rośnie razem z Tobą, żebyś nie czuła się samotna (mój mówi, że ja jestem w ciąży, a on tyje , choć raczej flaczeniem bym to nazwała ).

Ja polecam uważać też na krzemionkę, bo na zdjęciach z fleszem wychodzą białe plamy (tam, gdzie nie wchłonie jej sebum). To samo z pudrami HD.

Opowiem Wam, co mi się wczoraj przytrafiło. Po gorącym powitaniu z tż ja patrzę, a całe prześcieradło we krwi, on we krwi, a ze mnie leci żywo czerwona krew. Myślałam, że zejdę na zawał. TŻ ofc wyluzowany, że to na pewno nic takiego, ale oczywiście zebraliśmy się migiem na ip-chyba w życiu tak mi ręce nie drżały, jak się ubierałam. Dojechaliśmy na ip i zanim zdążyłam zdjąć gacie lekarz pyta, czy zgadzam się na hospitalizację (krew u ciężarnej=szpital, co by nie było), ale zbadał mnie bardzo dokładnie i wszystko ok-dziecko jest już główką do dołu, waży prawie 500g, szyjka zamknięta. Powiedział, że po seksie tak się zdarza, ale bywają to także pierwsze objawy odklejania się łożyska. Ustaliłam z nim, że nie zostaję, ale gdyby zaczęło mi cokolwiek dolegać to przyjeżdżam z torbą i zostaję, a jeśli wszystko będzie ok, to we wtorek mam się zgłosić na kontrolę do mojej gin prowadzącej (i tak zrobię). Na szczęście wszystko ok, mała szaleje w brzuchu, ja już nie plamię, ale seksu to mi się skutecznie odechciało Miałam taką gulę w gardle, że nawet płakać nie mogłam, choć chciało mi się jak cholera. Jak lekarz włączył bicie serca, to pytam: czyli żyje?! Spojrzał na mnie mega zdziwiony i powiedział, że oczywiście i że gdyby było coś nie tak, to by mi powiedział przecież
Żadnej mamie nie życzę takiego strachu i nerwów o dziecko. Pierwsza myśl, jak zobaczyłam ten mocno czerwony kolor świeżej krwi, to że poroniłam...Koszmar.

A dziś rano zauważyłam, że zaczęła mi lecieć siara z piersi-kilka plam na pidżamie się pojawiło. Kupiłam wkładki. Trochę pomacałam te moje mega wrażliwe sutki i...może jednak przystawię dziecko? Kurde, jakoś mniej wrażliwe się zrobiły, jeszcze do niedawna nawet sama nie mogłam ich dotykać, bo było to dla mnie nieprzyjemne.

Tinker-świetny zwierzyniec (kotka trikolor, mmm piecho też super, z goldenów można zrobić mega ciepły sweterek <z sierści, bez obdzierania ze skóry :p>). Jeszcze lepszy tż-fajnie, że wziął Cię z pakietem. Faceci chyba nie mają z tym kłopotu, mój też mówi, że nie miałby nic przeciwko samotnej mamie lub adopcji dziecka. Ja niestety raczej nie umiałabym zaakceptować dziecka partnera. Byłam z dzieciatym i wspominam to koszmarnie...Nigdy więcej, ale uważam też, że on był dupą wołową i nie potrafił tak załatwić spraw, żeby żadna z nas-ani ja, ani jego córka-nie czuła się pokrzywdzona. Długa historia, ale uważam, że głównie to była jego wina, bo ja na początku miałam dobre chęci. Potem wszystko się rypło i teraz już mam taki uraz, że nigdy w życiu.

Co do in vitro-ja uważam, że dzieci z in vitro to takie same dzieci, jak wszystkie inne. Nie uważam, że trzeba kogokolwiek informować, w jaki sposób dziecko się poczęło-czy na stole w kuchni, w sypialni czy laboratorium. Dziecko to dziecko, nie ma różnicy w jaki sposób zrobione.

Gratuluję brzuszków!!!! Ze swoim czuję się jak foka (choć zawartość kocham nad życie!), ale Wasze bardzo mnie rozczulają. Wyrodna matka ze mnie

Jak się nazywa ten nowy magnum i czy to na pewno magnum? Dziś w trzech sklepach w Krk patrzyłam, w tym w Piotrze i Pawle i nie ma!

O, żeby nie było tylko na smutno-tż przywiózł mi mega zegarek i okulary, jestem bardzo zadowolona. Przywiózł też buty, ale za duże i będzie trzeba dać komuś do wymiany, bo tż już nie będzie więcej do Chin latał, a więc będę je mieć dopiero za miesiąc. Mam nadzieję, że rozmiar mniejsze nie okażą się zbyt małe (z Chinolami to nigdy nic nie wiadomo)...
współczuję, nie wyobrażam sobie Waszego stresu..... ja mam ochotę dużą i chyba teraz przeszedł mi strach o małego.....

Dobrze, że z Twoją córką wszystko ok

Cytat:
E, wymienie, co by po ciąży pasowały Ja ogólnie jestem wyluzowaną przyszłą mamuśką (nie mam spiny o jakieś owoce w winie i takie tam), ale to mną tak trzepnęło, że nie byłam nawet w stanie znaleźć pidżamy w razie wu i w końcu pojechaliśmy bez torby...

Będę mieć dziołszkę

JEST PROMOCJA w Superpharm na pieluszki Pampers Premium-40 zeta 88 sztuk+chusteczki nawilżające. Trzeba mieć kartę llifestyle. Ja nie mam, ale koleżanka użyczyła mi swój pesel. Jutro jadę kupić dwie paczki 1.

Jutro pochwalę się prezentami, bo dziś już światło nie bardzo jest ;-)
fajna promocja, niestety nie mam karty,

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 23:52   #1504
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Skoro już ustalone, że tam chodziło o adaptery, a tu o bazę, to jeśli mogę się wypowiedzieć, to z tymi bazami nie jest tak do końca, jak piszesz. Pamiętaj, że pierwszy fotelik to ten, ktory za każdym razem musisz od nowa wpinać i wypinać, kolejne foteliki są montowane na stałe tzn nie nosisz ich ze sobą do domu. Dlatego baza najwygodniejsza i najbardziej potrzebna jest właśnie przy pierwszym foteliku, kiedy każda wycieczka to minimum dwa szarpania z pasami, a przy bazie tylko stawiasz fotelik na niej. Drugi (i kolejne) fotelik wpinasz w pasy i jeździ on w samochodzie tak długo, aż nie będziesz go chciała przenieść do innego samochodu, więc problem szarpania się z pasami jest o milion razy mniej ważny, więc nie odczuwa się aż tak użyteczności bazy. Baza ma oczywiście więcej zalet niż tylko wygoda (zwiększa bezpieczństwo przede wszystkim). Jeśli jesteś zainteresowana bazą, to poczytaj o takich, które można używać do dwoch kolejnych fotelików. Ja mam taką z maxi cosi. Baza 2wayFix, pierwszy fotelik (nosidełko) pasujący do niej to mc pebble, a drugi (do 18 kg) to mc 2wayPearl. Więc od urodzenia do ok 4 r.ż dziecka mam bazę. Tylko ze ona pasuje tylko do isofixa.
Cytat:
Tylko adapter nie jest po to, żeby brzuch nie przeszkadzal, a po to, żeby w razie wypadku napinający się dolny pas nie zmiażdżył dziecka. Teraz jest dość kluczowy moment na te adaptery dla nas, bo dzieci są jeszcze dość nisko, więc w razie jakiejś niefajnej akcji drogowej, są niestety bardzo narażone na to, o czym napisałam. Ten adapter obniża pas pod brzuch i tam go trzyma w momencie napięcia pasów. Bez niego pas po prostu podjeżdża w górę i tam się napina.
Ech...człowiek całe życie się uczy i głupi umiera... O adapterach czytałam i jakoś takie <kiepskie najwidoczniej> artykuły, w których była mowa, że głównie o wygodę chodzi i niemożnośc zapięcia się przy dużym brzuchu ze względu na ucisk pasa (który to ucisk nie jest dobry dla dziecka ofc). Uznałam, że skoro nie mam dużego brzucha to nie potrzebuję
A o bazie znów to mi koleżanka powiedziała, która ma małe dziecko, a ja jeszcze się nie orientowałam samodzielnie. Fotelik już mam, więc zobaczę, czy w ogóle do niego bazę dokupię. Z drugiej strony moja siostra dwójkę dzieci woziła bez bazy i też ok (nawet nie wiem, czy prawie 10 lat temu bazy były w użyciu, a już na pewno nie były popularne). Będę musiała sprawę przemyśleć, a najlepiej sceduję tę kwestię na tż-niech doczyta i się zorientuje. Ja wolę kupować ciuchy i kosmetyki

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Wow ale musiało być ostro przy tym witaniu

A tak serio bardzo współczuje Dobrze, że tak się skończyło. U mnie dziś też były chwile uniesień ku uciesze męża ale na szczęście bez takich niespodzianek.

Ps. Podkład sensai jest cudny, boski, długo sie utrzymuje, skóra oddycha kolor idealny --> warto było wydać kasę krótko mówiąc.

Teraz szukam bazy pod fluid wartej polecenia
No właśnie było dość grzecznie Bo mnie byle frywolniej i zaraz boli
Mówiłam, że podkład boski-cieszę się, że także Ci się sprawdził. Co do bazy, to ja lubiłam Kryolana. Makijażystki chwalą sobie też Maca.
Ja nie używam już teraz bazy (no, mam jakąś taniznę z Kobo w razie wu, ale nie korzystam), sprawdza mi się porządne nawilżenie oraz fluid (nakładany bb)+puder, a na imprezki spryskuję dodatkowo fixerem. Teraz szukam tuszu do rzęs, muszę koniecznie jakiś kupić, ale zupełnie nie mam pomysłu. Mam beznadziejne rzęsy i na razie sprawdził mi się jedynie Chanel, ale 150 zeta na tusz teraz nie mam (btw. gdybym chciała kupić wszystkie moje ukochane kosmetyki, które mi się pokończyły, to musiałabym wydać jakiegoś tysiaka).

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość

Współczuję sytuacji Nawet nie mogę sobie wyobrazić co czułaś Dobrze, że wszystko w porzadku uff
My ze względu na takie właśńie możliwe sytuacje darowalismy sobie zbliżenia.. Dmuchamy i chuchamy Jesteśmy strasznymi panikarzami i Tżt od samego początku powiedział, że nie ryzykujemy, bo różńie bywa. Nawet, jak lekarz uważa, że nie ma przeciwwskazań Bardzo zależy nam na tym dzieciątku
Ps. Radzimy sobie w inny sposób
No, ale tak ponad 9 miesięcy nic? Kurde, nie wiem, czy bym wytrzymała, gdyby nie rzeczywistość (u mnie najpierw dwa miesiące rzygania, potem libido ujemne, teraz ta krew-jak czytam o wielkich namiętnościach i najlepszym dla kobiety czasie w sypialni właśnie w ciąży to się zastanawiam, kto te artykuły pisze ). No, ale rozumiem-jak macie robić seksy i się zastanawiać, czy na pewno wszystko ok to i tak nie sprawia to przyjemności.

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
o rany, współczuję przeżyć;/ ja bym pewnie płakała całą drogę do szpitala... ale dobrze, że wszystko ok choć przypuszczam, że aktualnie Twoje libido jest na poziomie piwnicy

Co do samochodu to auć, opony zawsze bolą ale my zaraz na początku maja płacimy ubezpieczenie, co też mnie cholernie cieszy
Było mi tak gorąco i byłam w takim szoku, że nawet nie płakałam o dziwo (ale czułam takie mrowienie na twarzy, jakby mi ścierpła-jak przy spadku cukru, może zresztą spadł ze stresu). A co do gorąca-gdy dojechaliśmy do szpitala, to czułam jak mi pot po tyłku spływa. Dobrze, że na ip była łazienka dla pacjentek ip i mogłam skorzystać z chusteczek nawilżonych w trakcie zdejmowania łachów do badania.

My ogólnie kupiliśmy nowy samochód (kombi W końcu trzeba gdzieś pomieścić nas, dzieciora i zwierzyniec ), więc ubezpieczenia, rejestracja (bo był zarejestrowany na dwa miejsca tylko) i takie tam ☠☠☠☠☠☠☠ety zjadły nam już tyle forsy, że mi słabo. A jeszcze tż przekroczył budżet przeznaczony na zakup nie powiem o ile

Jutro idę na zakupy kosmetyczne i ciuchowe, chociaż z tymi ciuchowymi sama nie wiem-chciałam kupić jakieś letnie rzeczy, ale pogoda nie nastraja

Jak wygląda to nowe Magnum? Już nawet wujka Google pytałam i dalej nie wiem. To jest smak musu orzechowego, czy coś sobie uroiłam
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 23:56   #1505
Georgia1976
Raczkowanie

Cytat:
......
......
Ojejku współczuję
Nawet nie potrafię sobie wyobrazić co musiałaś przeżyć

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Tak, pytałam o adaptery dla nas ja właśnie kliknęłam na allegro, dla własnego komfortu psychicznego
Daj prosze znać jak przyjdzie czy jest ok.
Tez musze kupić bo już dawno mało komfortowo mi sie jeździ
Georgia1976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 23:56   #1506
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam

My dziś byliśmy u znajomych, razem jedliśmy obiad 11 dzieci i 12 dorosłych . Potem uczyliśmy się wiązać chustę do noszenia dzidziusia syn jest zachwycony oby drugiemu też się podobało

Tak bardzo , szczególnie po kursie, dostałam skrzydeł i w końcu jestem w swoim raju

współczuję, nie wyobrażam sobie Waszego stresu..... ja mam ochotę dużą i chyba teraz przeszedł mi strach o małego.....

Dobrze, że z Twoją córką wszystko ok

fajna promocja, niestety nie mam karty,
Ojej, ja też chcę być mamą chustową! Ma to same zalety. Na nauki pójdę do koleżanki, która kangurowała w ten sposób trzy córki.

Kartę chyba można założyć przed zakupem, nie jestem pewna. Dopytam jutro. Mnie użyczyła peselu koleżanka, więc nie chcę tak rozdawać jej cyferek, ale może któraś z mam tutaj ma? Zresztą tam chyba chodzi o sam fakt karty, nie żadne punkty, więc można założyć i za 5 min kupić
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 06:08   #1507
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja zakladałam karte w chwili zakupu.
Co wizyta u lekarza mam nadzieję ze zakaz na seks będzie odwołany i nic z tego a teraz to mam wrażenie, że nawet ochotę mam mniejszą niz miesiąc temu.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 06:16   #1508
virginia
Zakorzenienie

Znowuzapomnialamhasla ale się najadlas strachu! Dobrze ze jednak wszystko ok z maluszkiem! Uff!

---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ----------

Fantasmagori my mamy 2 komunie w tym samym dniu... co kupujecie na prezenty?
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 07:19   #1509
Krefetka
Zadomowienie

Dzień dobry!
Wróciłam i lecę Was nadrabiać.
Mam nadzieje, że za dużo nie pisałyście

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Dzień dobry :-*
Nadrabiam Was
U nas malowanie
A dziś zaczynamy 26 tydzień 0 dzień :-D czyli nawet można napisać 27 tydz :-P :-P
jak skończycie pokaż zdjęcie

za skończony/rozpoczęty tydzień

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Witam się rownież w 26 tc dzień nie taki piękny-właśnie jestem w trakcie glukozy. Nie wiem jak te rzygajace mogły to znieść, bo ja ledwo co ...
za rozpoczęty tydzień

Cytat:
Cześć dziewczyny w sobotę

Wgl udało mi się kupić cotton ballsy z biedronki jakie chciałam byliśmy wczoraj na spacerze i po drodze była biedra w mniejszej miejscowości, weszliśmy po magnumy a tam kulki w kolorze jakim chciałam same do mnie przyszły

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość

A singielki mogą sobie zrobić invitro?

W życiu bym w USC nie powiedziała jak poczęte. Ewentualnie coś w stylu "na tylniej kanapie samochodu nad jeziorem w bieszkowicach"...
Bieszkowice... całkiem miłe i romantyczne tło sobie wybrałaś
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 07:19   #1510
Piernik Torunski
Zakorzenienie

hej girls

Cytat:
E, wymienie, co by po ciąży pasowały Ja ogólnie jestem wyluzowaną przyszłą mamuśką (nie mam spiny o jakieś owoce w winie i takie tam), ale to mną tak trzepnęło, że nie byłam nawet w stanie znaleźć pidżamy w razie wu i w końcu pojechaliśmy bez torby...

Będę mieć dziołszkę

Jutro pochwalę się prezentami, bo dziś już światło nie bardzo jest ;-)
mogę sobie tylko wyobrazić co przeźyłaś..
superowo.. jak będzie miała na imię córcia?
ok..to czekamy..
Cytat:
dopiero kupowałam prezenty pod choinkę, a tu już kurde maj za rogiem, kwiecień, to nie wiem, gdzie się podział... Aż mnie to przeraża, bo roboty przed nami huk, a czasu coraz mniej (a co najstraszniejsze- nie wiem, ile tak naprawdę go zostało, zanim wyląduję w szpitalu).

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
mam tak samo.. myślałam,że ciąża będzie się dłużyć..

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
tak mi coś z tym moczem nie pasowało właśnie
he..dobrze, że Ty się zorientowałaś, że bredzę..
Cytat:
Wow ale musiało być ostro przy tym witaniu

Ps. Podkład sensai jest cudny, boski, długo sie utrzymuje, skóra oddycha kolor idealny --> warto było wydać kasę krótko mówiąc.

Teraz szukam bazy pod fluid wartej polecenia
też pomyślałam,ze przywitanie musiało być ostre..
ja miałam bazę kabebo sensai..była super..a w komplecie z podkładem to już pewnie wypas..

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

musiało być super spotkać się w takim gronie..też lubię takie weekendowe spotkania..

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Wróciłam i lecę Was nadrabiać.
Mam nadzieje, że za dużo nie pisałyście
Ty tu się wytłumacz co to miało być?
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 07:23   #1511
kasia_ruda
Zakorzenienie

Tinker, singielki nie mogą, co więcej po wejściu w życie ustawy nie mogą nawet wrocić po zarodki zamrożone, ktore powstały wcześniej, jstawa reguluje, że dziecko ma mieć oboje rodziców. I to nie jest tak, że ktoś się pyta cię o sposób poczęcia, to klinika ma obowiązek to zgłaszać, w sytuacji, kiedy para niemałżeńska podchodzi do ivf z dawstwem gamet.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 07:55   #1512
tija93
Zakorzenienie

Hej

Przedwczoraj zaczęłam czytać co u Was i mi się odechciało, a wczoraj była u nas teściowa i nie było kiedy

Mi od ślubu czas strasznie przyspieszył W czwartek będzie już skończony 25 tydzień, a tutaj niedawno była połowa ciąży.

Mama mi opowiadała, że jej kolega z pracy przez całą ciążę żony miał mówione córka, córka. Urodził się syn

Wszystkie brzuszki prześliczne!

Cytat:
Moja startowa to 70kg
Zauważyłam, że jak tylko zaczęłam jeść lody, słodycze.. sporadycznie (gdzieś tak 19-20 tydz .) to szybko przybyły mi 2 kg
Nie widać po Tobie kilogramów

Cytat:
Śniło mi się, że urodziłam CZWORACZKI i z tego powodu urosły mi dwa dodatkowe sutki, ale nie miałam mleka i siedziałam z laktatorem by pobudzić laktację. Metodą 7-5-3 z wszystkich czterech - i byłam załamana, że to tak długo trwa i ciągle mi ktoś przeszkadzał, i że nic nie leci i to w dodatku RĘCZNYM.

Także, ja już wiem, że kupię elektryczny:brzy dal:
Jakie wygodne!

Cytat:
dziewczyny a te kamienie diagnozuje się wyłącznie po USG czy w badaniach krwi też one ewentualnie wyjdą?

Ja pół soboty spędziłam na ostrym dyżurze... okulistycznym! w piątek wieczorem coś mi wpadło do oka, nie pomogło płukanie solą fizjologiczną, w ogóle nic w tym oku nie było widać więc jak obudziłam się w sobotę z zaropiałym i bolącym okiem to stwierdziłam, że jadę do szpitala zanim zrobi mi się stan zapalny okazało się, że miałam ZIARNKO PIASKU wbite w gałkę takie małe to było, że lekarz miał kłopot ze znalezieniem i wyjęciem, ale na szczęście jakoś się udało i ból przeszedł jak ręką odjął
Badania krwi te wątrobowe mogą wyjść nieprawidłowe, ale nie muszą. Współczuję wizyty na IP

Cytat:

Współczuje stresów! Dobrze, że wszystko u Was ok

Cytat:

kupujecie sobie adaptory do pasów do samochodu?
Kupiłam już w styczniu, bo przecież ja już w lutym będę potrzebować! Mój brzuchol jest niewielki do dziś i oprócz tych informacji co kasia_ruda napisała o bezpieczeństwie to on idealnie się układa i nie naciska na pęcherz
Stary 2016-04-25, 07:55   #1513
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Ja również się nie wyspałam. Oglądaliśmy wczoraj horrory i mnie męczyły przez całą noc. Później zwierzęta ulokowały się standardowo między moimi nogami a ja nie mogłam się ułożyć. Nie mam na tyle odwagi cywilnej by kazać im spać na podłodze:brzydal :

Mój TŻ się śmieje, że ja prędzej pójdę spać na kanapę do salonu niż je wyrzucę z łóżka. Najgorsze jest to, że one poszłyby za mną....

Mój psiur spi pod moimi nogami bez względu gdzie jestem. A wieczorem tylko czeka obok łóżka aż się położę. Kota też od razu przybiega jak tylko owinę się kołdrą.
jaki uroczy duet do łóżka

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Ja już po egzaminach, dostałam 2 piątki
Gratulacje

[QUOTE=justynkie;59388076

My powoli kompletujemy wyprawkę, z ubranek mam już spory zapas w rozmiarach 56-68. Komody złożone, łóżeczka zamówione, w przyszłym tygodniu poustawiamy wszystko w pokoju i można będzie zacząć dalsze zakupy
Ja niestety coraz bardziej nie domagam, więc nie ma na co czekać. W następnym tygodniu chyba zrobię glukozę, chcę to miec już za sobą.
Wklejam zdjęcia ubranek które ostatnio kupiłam - to nie wszystko ale ładuje się tylko 10 zdjęć [/QUOTE]

świetne zakupy
Stary 2016-04-25, 08:17   #1514
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Tinker, singielki nie mogą, co więcej po wejściu w życie ustawy nie mogą nawet wrocić po zarodki zamrożone, ktore powstały wcześniej, jstawa reguluje, że dziecko ma mieć oboje rodziców. I to nie jest tak, że ktoś się pyta cię o sposób poczęcia, to klinika ma obowiązek to zgłaszać, w sytuacji, kiedy para niemałżeńska podchodzi do ivf z dawstwem gamet.

Niech to powiedzą wszystkim samotnym matkom i tatusiom, którzy kochają swoje dzieci dopóki kochają ich mamę....strasznie smutne.

Czyli np. Hipotetycznie, rozstajesz się z mężem. Ale dobrze Ci się powodzi i możesz sobie pozwolić na kolejne dziecko, ono jest, czeka tam na Ciebie ale możesz co najwyżej uskutecznic skok w bok z nieznajomym... Wtedy wszystko będzie cacy...

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

To i ja się witam,

Wstałam dziś zbyt wcześnie. Zdążyłam wysprzatac kuchnie, salon, wstawić pranie a zaraz skończę kawę i czas się szykować do pracy:/ dziś mogę być trochę później....

Młodej się przypaletal chyba jakiś wirus więc dziś zostanie w łóżku, bo ja od niej zawsze łapie wszystkie świństwa...

Co do seksu, to już kiedyś pisałam, że mój Tż strasznie się boi że coś się stanie. Oczywiście ja go przekonuje, że wszystko jest ok itd...i po ostatnim razie, chyba mam szlaban na przyjemności wszystko mnie bolało, ciągnęło... Także, teraz to on już się utwierdzil tylko, że nie i koniec. ((
Stary 2016-04-25, 08:18   #1515
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
Pochwalę się brzucholem w 22 tygodniu już, córami sesję zrobiła śmiejąc się z biednej matki że niedługo się w obiektyw nie zmieści....
nie przesadzaj że się nie zmieści. Zawsze można zrobić panoramę , brzuszek fajny, zazdraszczam

Cytat:
Ja niestety nie bede miała próbnego makijażu, bo nie mam kiedy na niego pojechać juz :/ bo ślub jest na wariata organizowany i nie mam kiedy sie umówić, bo to bedzie w moim rodzinnym mieście
I troche boje sie ryzykować bo to dziewczyna wzięta z fb, niby ma duzo dobrych opinii i terminy pozajmowane no ale....kto wie czy mi nie spapra makijażu
Wiadomo ze robiąc sama bede sie troche stresować ale nie bede tez robic jakiegos skomplikowanego makijażu, raczej takie prosty, ja nie stosuje bronzera na przykład czy nie robię sobie brwi. Także jedyne co moge spierniczyc to oczy, bo wiaodmo ze najtrudniej je pomalować i zblendowac ładnie
Ale dzieki za wszytskie rady, musze sie jeszcze zastanowić bo wiekszosc z Was by jednak poszła do profesjonalisty
ja miałam robiony (bo sama nie potrafię pomalować się tak żeby nie wyglądać śmiesznie), a nawet jakbym potrafiła się sama umalować to i tak poszłabym na makijaż, bo kiedy mam się rozpieszczać jak nie teraz??
Nie miałam próbnego makijażu ani fryzury, wszystko na wariata ale trafiłam na fajne dziewczyny.
Fryzura i makeup utrzymały się do następnego dnia po weselu bo u mnie zamiast po weselu iść spać jechaliśmy o 4 nad ranem na sesję zdjęciową.
był tak dobry, że nie było widac po mnie nieprzespanej nocy i zabawy do 3 nad ranem

Cytat:

a to mój brzuchol 22+2 tydzień i 7 kg na plusie To wina lodówkończe ze słodyczami
ładny brzuszek

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
A to mój po dzisiejszej pizzy hehe
W piżamce
jaka Ty jesteś drobniutka
ładny brzuszek
Stary 2016-04-25, 08:35   #1516
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Hał najs

KUJON! Gratuluję

Tinker-świetny zwierzyniec (kotka trikolor, mmm piecho też super, z goldenów można zrobić mega ciepły sweterek <z sierści, bez obdzierania ze skóry :p>). Jeszcze lepszy tż-fajnie, że wziął Cię z pakietem. Faceci chyba nie mają z tym kłopotu, mój też mówi, że nie miałby nic przeciwko samotnej mamie lub adopcji dziecka. Ja niestety raczej nie umiałabym zaakceptować dziecka partnera. Byłam z dzieciatym i wspominam to koszmarnie...Nigdy więcej, ale uważam też, że on był dupą wołową i nie potrafił tak załatwić spraw, żeby żadna z nas-ani ja, ani jego córka-nie czuła się pokrzywdzona. Długa historia, ale uważam, że głównie to była jego wina, bo ja na początku miałam dobre chęci. Potem wszystko się rypło i teraz już mam taki uraz, że nigdy w życiu.

Co do in vitro-ja uważam, że dzieci z in vitro to takie same dzieci, jak wszystkie inne. Nie uważam, że trzeba kogokolwiek informować, w jaki sposób dziecko się poczęło-czy na stole w kuchni, w sypialni czy laboratorium. Dziecko to dziecko, nie ma różnicy w jaki sposób zrobione.

Gratuluję brzuszków!!!! Ze swoim czuję się jak foka (choć zawartość kocham nad życie!), ale Wasze bardzo mnie rozczulają. Wyrodna matka ze mnie

Jak się nazywa ten nowy magnum i czy to na pewno magnum? Dziś w trzech sklepach w Krk patrzyłam, w tym w Piotrze i Pawle i nie ma!

O, żeby nie było tylko na smutno-tż przywiózł mi mega zegarek i okulary, jestem bardzo zadowolona. Przywiózł też buty, ale za duże i będzie trzeba dać komuś do wymiany, bo tż już nie będzie więcej do Chin latał, a więc będę je mieć dopiero za miesiąc. Mam nadzieję, że rozmiar mniejsze nie okażą się zbyt małe (z Chinolami to nigdy nic nie wiadomo)...
Jejku jakie emocje... Czytałam z zapartym tchem. Biedulka tyle stresu, ja też bym na zawał zeszła... Dobrze, że wszystko jest ok.
Mam nadzieje, ze to nie łożysko
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 08:39   #1517
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Niech to powiedzą wszystkim samotnym matkom i tatusiom, którzy kochają swoje dzieci dopóki kochają ich mamę....strasznie smutne.

Czyli np. Hipotetycznie, rozstajesz się z mężem. Ale dobrze Ci się powodzi i możesz sobie pozwolić na kolejne dziecko, ono jest, czeka tam na Ciebie ale możesz co najwyżej uskutecznic skok w bok z nieznajomym... Wtedy wszystko będzie cacy...

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

To i ja się witam,

Wstałam dziś zbyt wcześnie. Zdążyłam wysprzatac kuchnie, salon, wstawić pranie a zaraz skończę kawę i czas się szykować do pracy:/ dziś mogę być trochę później....

Młodej się przypaletal chyba jakiś wirus więc dziś zostanie w łóżku, bo ja od niej zawsze łapie wszystkie świństwa...

Co do seksu, to już kiedyś pisałam, że mój Tż strasznie się boi że coś się stanie. Oczywiście ja go przekonuje, że wszystko jest ok itd...i po ostatnim razie, chyba mam szlaban na przyjemności wszystko mnie bolało, ciągnęło... Także, teraz to on już się utwierdzil tylko, że nie i koniec. ((
Skok w bok o ile da się naturalnie zajsc w ciążę. Ta ustawa miała wszystko pięknie uregulować, ale niestety wiele osób skrzywdziła. Tak to jest z ustawmi pisanymi za pięć dwunasta. PO miała 8 lat na przygotowanie tego, a zajęli się tym pół roku przed końcem kadencji. Co najgorsze, to prawo, które działa wstecz. Czego jak wiadomo, prawo robić nie może. A tu jednak... bo zarodki powstałe przed wejściem jej w życie obejmuje.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 08:50   #1518
czarna1985
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny a te kamienie diagnozuje się wyłącznie po USG czy w badaniach krwi też one ewentualnie wyjdą?

Z twgo co pamiętam to mi w krwi nie wyszło bo po wstepnych badaniach podejrzewali że symuluje zeby zwrócić na siebie uwagę ... dopiero na usg wyszło....

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kupiłam właśnie w biedronce błonnik jabłkowy, ciekawe jak to się sprawdzi i czy zauważę różnicę w wc
Jeśli zauważysz to pisz bo ja już patrzeć na kwas z kapusty kiszonej nie mogę...

Cytat:
Oby tak wlasnie było
Dziewczyny czy Was tez tak rozpiera energia? Bo ja nie moge 15 minut wysiedzieć na pupie :/ cały czas chcę cos robic, obojętne co, nawet gotować, ale zeby sie cos działo....

Ja mogłabym na okrągło spać... jak wstane przed 10 to tż jest ze mnie dumny ....

Cytat:

Współczuje.... Mój tż jak na początku ciąży usłyszał żebyśmy się wstrzymali (małe problem były) to mimo tego ze mu później lekarz powiedział że już możemy to do tej pory się boi i jak raz na miesiąc uda mi się go wykorzystać to jest dobrze i chyba już mu tak zostanie bo kiedy ja coś zaczynam to on mi tłumaczy ze się boi że dziecku coś zrobi, mogę się natłumaczyć ze nie ma takiej opcji,lekarz może mu tłumaczyć, artykuły mu pokazywałam a on swoje...
Stary 2016-04-25, 09:00   #1519
agnszp
Rozeznanie

Co do bazy pod fotelik to ja na pewno jej nie kupie nie planuje jakis wielkich wojaży z noworodkiem wiec szkoda mi wydawać dodatkowe pieniądze ja az tak duzo raczej z nim jezdzic nie bede, a w moim wybranym foteliku ponoć nie zwiększa bezpieczeństwa, także sobie odpuszczę
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 09:01   #1520
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Łatwiej mi było przyzwyczaić psa do kota niż kota do kota. Z psem to było 3 dni. A kotki potrzebowały prawie 2 tygodni. A powiem CI jeszcze, że pilnowałam koleżance bernardyna przez dwa tygodnie i też tylko 3 dni oswajałam z kotem. A najlepsze było, że niby bernardynka podobno nie spała na kanapie:P

Mój TŻ pracował na nocki, wracam z zakupów a u niego w nogach Długi golden, 60kg bernardyn i po środku mały kotek....:brzyda l:
rozczuliło mnie stwierdzenie" mały kotek"

mój kotek, rządzi u Teściowej jej owczarkiem niemieckim. Co prawda nie sypiają ze sobą ale nie trzeba ich rozdzielać.
Owczarek spędza całe dnie na "próbowaniu" kota (lizanie kota po karku) A kocur machaniem łapą na psa (tyle że nie wystawia pazurów).

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Mi sie teraz dluzy, tak od 3 tyg czas leci wolniej. Ten kwiecień jest wyjatkowo długi
już się kwiecień kończy to może w końcu poczujesz przyspieszenie.
Choć z drugiej strony jeżeli teraz przeżywamy miodowy okres to chyba lepiej jak leci wolniej?

U mnie płynie czas od wizyty do wizyty u gin

Cytat:
Dziewczyny, kupiłam właśnie w biedronce błonnik jabłkowy, ciekawe jak to się sprawdzi i czy zauważę różnicę w wc
żeby błonnik właściwie zadziałał musisz zwiększyć picie wody
Stary 2016-04-25, 09:07   #1521
scoiatael86
Rozeznanie

Hej w poniedziałek

Dziś w takim razie oficjalnie zaczynam 6ty miesiąc, z tej okazji bumpie

@kasia_ruda - fajnie, że napisałaś o tych bazach pod fotelik, już zapisuję z tych sierpniówkowych rozmów to podręcznik mogłybyśmy wydać!

Cytat:
Dokładnie, ja już od 6tyg mniej więcej w nim jeżdżę. I polecam każdej z was która wsiada do auta. Broń Boże nie jeździjcie odpięte lub (dziś się dowiedziałam o takim sposobie) nie siadajcie na dolny pas i zapinajcie się tyklko górą. Widziałam różne crash-testy w pracy i serio każda koniecznie powinna mieć adapter. Jak zobaczylam, że dziecko moze nawet wyjść przez klatkę piersiową to mnie zmroziło
Właśnie z tych względów kliknęłam, szczególnie że przede mną długa trasa za ok. 2 tygodnie... a tu jak ze wszystkim - póki jest dobrze to jest dobrze, a w razie W może uratować życie dziecka.

Dobrego tygodnia dziewczyny!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160425_081947.jpg (76,3 KB, 30 załadowań)
Stary 2016-04-25, 09:15   #1522
Babygirl1990
Raczkowanie

Hej dziewczyny
znowuzapomnialamhasla, współczuję przeżyć.
Jakie szczęście że wszystko jest okej!

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
Jeśli zauważysz to pisz bo ja już patrzeć na kwas z kapusty kiszonej nie mogę...
Zauważyłam poprawę tyle tylko że muszę pomyśleć do czego używać tego błonnika, bo wczoraj dodałam do shake i całkowicie zmienił mi jego smak... zamiast malin i banana, czułam posmak suszonego jabłka i piłam to na siłę... może spróbuję dodać do naleśników, albo do jogurtu pitnego bo czytałam że wtedy jest niewyczuwalny. Zobaczymy.

Chcę dziś zrobić sałatkę, bo wieczorem spodziewamy się gości, ale mam totalną pustkę w głowie Zero pomysłu.

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
żeby błonnik właściwie zadziałał musisz zwiększyć picie wody
Dzięki. Piję, piję, aż mąż się dziwi i mówi że nie nadąża donosić butelek )

Cytat:
Hej w poniedziałek

Pięknie!
Stary 2016-04-25, 09:15   #1523
Kasmina
Rozeznanie

Witam się w słoneczny poniedziałek dziś z tż obchodzimy pierwszą rocznicę ślubu jestem szczęśliwa, że we trójkę to największe szczęście jakie nas spotkało czas mija mi bardzo szybko dziś już 26+3 dla tż przygotowuje dziś uroczysty obiad. Planuje pieczarki nadziewane, łosoś na letniej sałatce i ptysie z bitą śmietaną i konfiturą (trzymajcie kciuki bo ptysie pierwszy raz robię) .

Macie bardzo ładne brzuszki same sexi mamusie na wątku

U mnie brzuszek też widoczny, ale zmartwiłam się dziś, bo okazało się że schudłam. Tyje-źle, nie tyle-jeszcze gorzej
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 09:16   #1524
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Hał najs
dobrze, że wszystko tylko skończyło się strachem i dobrze, że nie musiałaś nocować w szpitalu.

To teraz odpoczywaj i się nie stresuj
Stary 2016-04-25, 09:24   #1525
natalia_23
Zakorzenienie

witam

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Ja zakladałam karte w chwili zakupu.
Co wizyta u lekarza mam nadzieję ze zakaz na seks będzie odwołany i nic z tego a teraz to mam wrażenie, że nawet ochotę mam mniejszą niz miesiąc temu.
nie wiecie do kiedy ta promocja trwa?
czemu lekarz u Was zakazuje?

Cytat:
Ojej, ja też chcę być mamą chustową! Ma to same zalety. Na nauki pójdę do koleżanki, która kangurowała w ten sposób trzy córki.

Kartę chyba można założyć przed zakupem, nie jestem pewna. Dopytam jutro. Mnie użyczyła peselu koleżanka, więc nie chcę tak rozdawać jej cyferek, ale może któraś z mam tutaj ma? Zresztą tam chyba chodzi o sam fakt karty, nie żadne punkty, więc można założyć i za 5 min kupić
fajne to chustowanie Wczoraj nawet udało nam się zachustować syna prawie 4,5 letniego

Cytat:
Hej w poniedziałek

@kasia_ruda - fajnie, że napisałaś o tych bazach pod fotelik, już zapisuję z tych sierpniówkowych rozmów to podręcznik mogłybyśmy wydać!

Właśnie z tych względów kliknęłam, szczególnie że przede mną długa trasa za ok. 2 tygodnie... a tu jak ze wszystkim - póki jest dobrze to jest dobrze, a w razie W może uratować życie dziecka.

za 6 miesiąc

Mnie w tym tygodniu już nie ominie krzywa cukrowa jadę zaraz do laboratorium chce się wybrać jak koleżanka będzie miała dyżur

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 09:31   #1526
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Przedwczoraj zaczęłam czytać co u Was i mi się odechciało
miło

Cytat:
Hej w poniedziałek

pięknie wyglądasz..figura, brzuch-perfecto..

Cytat:
Chcę dziś zrobić sałatkę, bo wieczorem spodziewamy się gości, ale mam totalną pustkę w głowie Zero pomysłu.

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

może z brokułów, fety, płatków migdałowych? albo z pieczonych warzyw korzeniowych? albo sałaty, pomidory suszone, pestki dyni, feta, awokado?
Stary 2016-04-25, 09:32   #1527
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
hej girls

Ty tu się wytłumacz co to miało być?
ja się mam tłumaczyć??? a tija jak się 3 dni nie odzywa bez uprzedzenia to wszystko ok??

Cytat:
Hej w poniedziałek

gratuluję 6mc

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Witam się w słoneczny poniedziałek dziś z tż obchodzimy pierwszą rocznicę ślubu jestem szczęśliwa, że we trójkę to największe szczęście jakie nas spotkało czas mija mi bardzo szybko dziś już 26+3 dla tż przygotowuje dziś uroczysty obiad. Planuje pieczarki nadziewane, łosoś na letniej sałatce i ptysie z bitą śmietaną i konfiturą (trzymajcie kciuki bo ptysie pierwszy raz robię) .
wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ślubu
Czytając Twoje menu zgłodniałam, baaardzo

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-04-25 o 09:34
Stary 2016-04-25, 09:39   #1528
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość

Macie bardzo ładne brzuszki same sexi mamusie na wątku

U mnie brzuszek też widoczny, ale zmartwiłam się dziś, bo okazało się że schudłam. Tyje-źle, nie tyle-jeszcze gorzej
piękna taka rocznica we trójkę
megapyszności planujesz..

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
ja się mam tłumaczyć??? a tija jak się 3 dni nie odzywa bez uprzedzenia to wszystko ok??
obydwie zasłużyłyście na
Stary 2016-04-25, 09:43   #1529
Krefetka
Zadomowienie

Sobota u mnie dosyć pracowita.
Posadziłam wszystko co miałam do skrzynek, zatrudniłam męża do umieszczenia tego dobytku w szklarni.
Później ze 3 godziny odpoczywałam
Potem to już cały wieczór ze znajomymi

Niedziela rozpoczęła się słonecznie i było się lenić cudownie dopóki nie zaczął padać śnieg, deszcz, grad.
Mąż zlitował się i to co w sobote wysadziłam, a on wyniósł na balkon w niedziele w największym gradzie znosił do domu. (pewnie nie było to konieczne) ale patrząc na szklarenkę smutno mi się robiło.
Efekt jest taki że mam stół zastawiony skrzynkami i poczekam na cieplejsze dni żeby wynieść to wszystko na balkon.

W niedzielę miałam zabrać się za cholerną listę wyprawkową ale jakoś grad i śnieg mnie rozleniwił, że tylko leżałam i oglądałam świat za oknem
może dziś uda mi się zebrać.... nadzieja matką ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1414.jpg (170,6 KB, 21 załadowań)
Stary 2016-04-25, 09:44   #1530
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

obydwie zasłużyłyście na
dobrze, że nie mam bana na lodówkę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości