|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Majówki 2016 sezon V epizod unboxing
Cytat:
Malutka pewnie też taka będzie, jak nie słodsza ;DCytat:
![]() U mnie sytuacja podobna.. dałam sobie rok na odchowanie malucha i później muszę szukać pracy. Nie dość, że pierwszej pracy w zawodzie to pierwszej w nowym kraju, także na samą myśl to mam mega stresa.. no ale będę o tym myśleć za rok o tej porze
|
||
|
|
|
#3122 |
|
Rozeznanie
|
Na SR mówiła położna, że herbatkę najbezpieczniej zacząć pić od 37 tc- jakby miała zadziałać to bezpieczniej. Ja tak zamierzam zrobić czyli za dwa tygodnie herbatka pójdzie w ruch. Za to daktyle jem codziennie - ale to z braku cukru
|
|
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czytałam trochę na temat temat. Niby piszą, że ułatwia przebieg porodu, ale sam napar nie ma jakis magicznych właściwości, że Ci poród przyspieszy
u mnie w aptece widziałam za około 20 zł, nie kupowałam, bo przy cc nie ma co ułatwiać, chociaż ciekawa jestem jak smakuje. Malinowa herbatę bardzo lubię.
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, najpierw jednego musimy wyprowadzić na prostą, dopiero się okaże, co tam u niego będzie do roboty - może malutko a może się nalatamy po lekarzach, więc nie ma co pchać się zaraz w kolejną ciążę i niemowlaka, bo się zamordujemy.
Cytat:
A 20 zł to jakoś strasznie drogo, na doz była za chyba 3 zł za 50g, w delikatesach mąż znalazł opakowanie 25g też w podobnej cenie. |
|
|
|
|
#3125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To zdzierstwo, u mnie w zielarskim 2,90
|
|
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Wyczailam ja przypadkiem w aptece w galerii. Może posiada jeszcze jakieś inne magiczne właściwości... Wiecie, rozstepy po niej znikają, leczy trądzik
|
|
#3127 |
|
Zadomowienie
|
.]
: Edytowane przez Clio_99 Czas edycji: 2016-04-30 o 08:28 |
|
|
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi smakuje, no takie zielsko ale na upartego można na koniec wyczuć lekki posmak malin. Chyba, że sobie wmawiam ![]() Też nie do końca wierzę w takie naturalne metody ale skoro mi nie zaszkodzi to mogę popijać. Jestem już w 39tc, czyli piję od ok 4 tygodni i skurczy mi nie wywołało jak na razie. Szyjka też jeszcze długa była tydzień temu Ciekawe jak tam mialavi, wczoraj nam pisała o skurczach a dzisiaj jeszcze się nie meldowała... |
|
|
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
No_doubt ja zaczęłam pić jakoś po 34 tym tygodniu, smakuje jak herbata z siana
ale generalnie jest łagodna i całkiem przyjemna w smaku Ginger, masakra, ja płacę góra 3,50, może Ci proponowali jakaś bio malinową? Ta z liści to jest naprawdę groszowa sprawa. Fruzja, śliczna sesja! fab współczuję oprycha w takim momencie! Kup plasterki compeed, mi bardzo pomagają, swintucha szybko się goi i no zawsze stanowi jakąś barierę ochronną. Aż poszłam po grube skarpety bo siedzę ze stopami jak lody a mi się oprychy robią najczęściej po przemarznieciu stópelek!
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-04-25 o 10:47 |
|
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie - jeszcze w temacie powrotu do pracy, szukania pracy, zmiany zawodu. Znowu mnie koleżanka zirytowała, wie doskonale, że nie wszystko poszło idealnie i kociak będzie wymagał korekty, siedzimy przy kawie i mnie pyta, co planuję w związku z pracą, bo wspominałam, że nie chcę wracać do swojej firmy. Czy na jakieś studia idę, kursy, w co chcę celować? Mówię zgodnie z prawdą, że tak na pewno to nie mam pojęcia, na razie musimy kociaka ogarnąć, jak wyjdziemy z nim na prostą to się porządnie zastanowię. A ona dalej "no ale jeśli będzie dobrze, to co zrobisz?". No właśnie jak będzie dobrze to się zastanowię. "No ale co zrobisz? Masz jakiś pomysł? Szukałaś już czegoś?". No jak katarynka, nie docierało, że ja naprawdę nie wiem, to co bym chciała to są tylko pobożne życzenia!
|
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
Idę zaraz lukać na fb na foteczki
![]() Ja nie piję tego siana bo mi było po nim źle, mega zgagę miałam (( piję za to codziennie siemię lniane - ponoć ma podobne właściwości a lepiej mi podchodziPosprzątałam mieszkanie, powiesiłam pranie i zaczął brzuch boleć ale usiadłam do kompa i przeszło ![]() Fruzja ja urodziłam dokładnie w 39t0d córkę czyli dzisiaj mi wychodzi to samo 39t0d wg tego co ginka wpisała do karty (ja jej źle datę ostatniej @ podałam) |
|
|
|
#3132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
|
|
|
#3133 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ile razy dziennie te ziele trzeba pić?
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle przy podanej tej samej dacie ostatniej @ na pierwszym zaswiadczeniu o ciąży -u poprzedniego lekarza który ją w ogóle stwierdził , to mi wpisał 05.05 - a ja myślałam zawsze że 280 dni to 280 dni. ..
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-04-25 o 10:56 |
|
|
|
|
#3135 |
|
Rozeznanie
|
Mąz kupił te liście malin w ziołowym za parę zł.
|
|
|
|
#3136 |
|
Konto usunięte
|
Ja piłam troszkę, niby miałam problemy z tą moją szyjką.. ale raczej nie winię herbaty za to tylko pewnie mojego przeginania w sprzątaniu, praktycznie zero odpoczynku itd.
Później miałam przerwę od niej a i tak skurcze były, teraz nie piję regularnie,a są silne i często więc z tym to chyba różnie jest http://www.mjakmama24.pl/ciaza/przeb...,538_5636.html Też jestem ciekawa co u mialavi, bo ją wczoraj równo męczyło.. Edytowane przez 201701091517 Czas edycji: 2016-04-25 o 10:56 |
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
Ja generalnie mimo że w obecnej robocie (u szwagra) mam tylko umowę do dnia porodu, to jestem umówiona z nim że jak tylko będą potrzebować do pracy to wracam do nich
no i dziewczyna którą zastępowałam stwierdziła że ona się będzie starała o drugie dziecko i że się wymienimy tzn. ja wrócę z macierzyńskiego i ona pójdzie na zwolnieni więc szanse jakieś są tyle że nie wiem co bym miała zrobić z młodym - pewnie jakiegoś żłobka bym musiała szukać ale znowu nie mając umowy o pracę mam małe szanse na dostanie się do żłobka - ale póki co się na razie tym nie zadręczam, przecież jeszcze go nawet nie urodziłam D
|
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
Ja piję filiżankę dziennie
|
|
#3139 |
|
Zadomowienie
|
Heloł
czy wam też zaczęły puchnąć kostki u nóg ? Cała ciąża super zero obrzęków, a wczoraj wieczorem opuchły mi kostki/stopy i nawet leżenie w nocy niewiele dało. Teraz leżę z girami na podwyższeniu może coś to da. Melduję że robota cała odwalona, teraz mogę już rodzić ![]() Zostały mi ostatnie 3 dni do planowej cesarki, myślałam że podejdę na luzie.....myliłam się, mam pełne gacie ze strachu. A w czwartek to już wogóle nie wiem co będzie skoro już dzisiaj mam ochotę uciekać. Może mogliby mi podać jakiegoś głupiego jasia czy coś, bo chyba im tam odjadę na tym stole. Jak się denerwuję to okropnie dużo gadam, już współczuję lekarzom którzy będą mnie ciąć, jak będą musieli wysłuchiwać mojego słowotoku.
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3141 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Mia, wybralas juz imie? Bo my ci tu rychly porod wrozymy. Haloooooooo
![]() Mezus moj wlasnie wrocil do domu. Byl w pracy godzine. Chory. Wzial koldre i poszedl do drugiego pokoju spac. Grejt. Nie chce mi sie widziec mojego lekarza na oczy. Tyle wam powiem. O! Wiem, ze sie powtarzam, ale tylko tu moge pomarudzic
|
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj moja mama - z zawodu i wiele lat praktykująca pielęgniarka -przyznała mi się że ona przy niemowlaka to najbardziej się bała kikuta bo miała wizję że jak on się oderwie to nam wszystkie flaki i narządy nim wypłyną...
|
|
#3143 |
|
Zadomowienie
|
Sliczne fotki na fb!! Widze tam piekna mamusie z rodzina
![]() Zabciajs, mysle ze jezeli nie jestescie w sytuacji zeby liczyc kazdy grosz to zrob jakis kurs/doszkalaj sie w kierunku ktorym chcesz. To zawsze sie docenia. Wiesz co chcesz robic? W jakim kierunku isc? Ja wlasnie teraz to robie, wiec gdy maly bedzie wystarczajaco duzy to bede mogla isc do pracy i po jakims czasie pomyslimy o kolejnym maluchu . Chociaz gdyby byla potrzeba to poszlabym gdziekolwiek do pracy nawet jutro..
|
|
|
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziemy tam wszystkie z Tobą duchowo Myśl o tym, że już niedługo będziesz kruszynke trzymać w ramionach Pamiętaj o ładnych fotach dla nas!
|
|
|
#3145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
hahahahaha Mi nic nie puchnie , mam tylko zdretwiale dłonie po nocy ale nie jakoś widocznie spuchniete
|
|
|
#3146 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też całą ciąże luz- a w weekend jak dużo byłam na nogach to spuchły. Pije raz dziennie pokrzywę i dużo wody- rano jest zawsze ok. Jak więcej leże odpoczywam to problemu nie ma. Chociaż na noc dziś obrączkę zdjęłam- bo któraś z dziewczyn pisała, że można z sinym paluchem się obudzić. Ty gaduła- a wydawałaś mi się taka opanowana, stonowana kobieta ![]() Ja mam to samo z nerwów- gadam bardzo dużo i to nieraz głupoty. Nawet po pierwszym spotkaniu z położną z którą będę rodzić mój mąż się pytał co mi się stało, że gadałam jak najęta i dziwnie się zachowywałam. No cóż to są nerwy, emocję. |
|
|
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3148 | |
|
Z deszczem w butach
|
Ja w pierwszej ciazy pilam od 30 czy 32 tc
porod zaczal sie wieczorem, dzień przed terminem, takze nie wplynelo na przyspieszenie porodu.Teraz od poczatku nastawialam sie na cc, wiec nie pije, nie masuje Grazyny itp ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dwa kubki tego zielska dziennie - takie parzone z jednej łyżeczki.
Ja to nie wiem jak mi liczą termin na 8.05 jak OM była 29.07, Wasze 3 dni wcześniej a terminy na 1-2 maja...U mnie niby cykle po 32 dni, może dodali te 4 dni do standardowych 28? Zresztą i tak ten 8.05 to pic na wodę, bo zakłada, że owulacja była 17.08 a gucio prawda, była albo 13.08 albo 14.08
|
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
To musiała być jakaś inna, bankowo, może z gumijagód
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

młodego urodziłam 38t6d 
no ale będę o tym myśleć za rok o tej porze 

TEN dzień: 09.08.2014