Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty 2016:) - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-25, 10:52   #991
Lucy31
Zakorzenienie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Paula gratuluję !!! Super wiadomość... Mia czekała na odpowiedni moment żeby pokazać na co ją stać

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Lucy hmmm... jakoś się boję. U nas na plecach zasypia bez problemu... Wczoraj juz przy butelce podczas karmienia zasnęła...
Dzisiaj obudziła się o 6.30 zjadła, pobawiła się do 7.30 i znowu usnęła i śpi dalej... A popołudniu raczej ze spaniem jest ciężko, szaleje, chce żeby ją nosić, bawi się na macie i później pada ze zmęczenia
No coś Ty Kładzenia na brzuszku ma same zalety

Paula, super wieści
Stary 2016-04-25, 10:58   #992
lamia12344
Rozeznanie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Zuza z drzemkami ma różnie. Rano od godziny do nawet 3. Popołudniu podobnie. Za to wieczorem okolo godzinki. Chyba ze nie spi caly dzien to zdarza się ze padnie o 17-18 i juz do rana ciągnie, z przerwami na cyca. W nocy z reguły 2 pobudki tylko na jedzenie... Najdłuższe drzemki oczywiście w wózku, pod warunkiem że jest w ruchu

Marcia super że chrzciny udane Długa impreza była, dobrze że Zosia trzymała fason

Z alkoholem na chrzcinach to co kto lubi. Ja uważam że imprezy dla dzieci i z udziałem dzieci powinny być bezalkoholowe. Za to rodzina mojego Tż odwrotnie. Na chrzcinach Michała bylo tylko wino do obiadu. Awantura byla z teściową o to straszna, bo jak to chrzciny i nie opić dziecka. Na co ja miałam argument że od opijania było pępkowe, a ja nie wyobrażam sobie gromady podpitych krewnych przy 5 miesięcznym dziecku, kiedy każdych chce ponosić, potrzymać. Zwłaszcza że w rodzinie mojego M nie pije się symbolicznie i poźniej mają durne pomysły. Napatrzyłam sie na to przez prawie 14 lat i podziękuję

Paula super że Mia taka dzielna :klaski:

Edytowane przez lamia12344
Czas edycji: 2016-04-25 o 11:02
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 10:58   #993
esor
Mamusia Luty 2016

Cześć mamusie

Kolejna noc zarąbista, może już tak zostanie...? Hania zasnęła o 22, Pierwsza pobudka o 5, druga o 8 i następna, zaczynająca dzień o 10.

Brzuch nie boli już za to gardło mocno, ale gardło to pikuś.

Marta super, że jesteś po Chrzcinach i się udały, ale też jestem zaskoczona, że taka długa impreza

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
Mamusie, czy podajecie na chrzcinach alkohol?

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
My będziemy mieć otwarty rachunek na barze i powiemy gościom, że kto co chce to niech sobie zamówi, podane będą na stole bezalkoholowe tylko.

Ja z czego wynika, że tak bardzo świętujecie chrzciny?

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Paula ogroooooooomne gratulacje

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 11:00   #994
Elena_22
Wtajemniczenie

Marcia, super, ze chrzciny się udały , Zosia to mały aniołek .

Paula, brawa dla Mii , dzielna kochana dziewczynka .
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 11:02   #995
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Heeej) Dziewczyny dzisiaj pospały do 8, a więc i ja

też mnie bierze na słodkie, jak ja mam zrzucić te fałdy?
ja ostatnio piekłam "murzynka" karobowego, bez jajek. ALe niestety z jogurtem, to pewnie nie możesz?

brawo!!

U Zosi pewna jest tylko poranna drzemka jak i to, że po 17 spać nie będzie, dopiero po kąpieli na noc. A to co w dzień to ten, same niespodzianki Raz potrafi mi przespać ciągiem te 3 godziny, raz potrafi pospać kilka razy po 20 minut.Tak czy siak jakoś sobie radzę, chociaż lepiej mi się zająć Tusią jak Zosia śpi ciągiem, wiadomo

ooo tyle godzin siedzieliście na przyjęciu??co tam robiliście?
Fajnie,że się Zosia spisała

my mamy dla obu dziewczyn, takie okrągłe z Besafe
W mojej rodzinie zawsze tak sie baluje chyba tylko nie na stypie hehe. A alko na chrzcinach jest i nie to ze sie upija ale sporo wypija zawsze. Przybajmniej niektorzy. Ale tylko tak zeby wesolo bylo

Figa wrzuce link jal na konpie bede
Stary 2016-04-25, 11:03   #996
Aagaciorek
Zadomowienie

U nas tez alkohol, ale bez patoli, hehe

Paula, super ze Mia robi postepy

Moj duzo lezy na brzuchu w ciagu dnia i unosi glowke, ale na brzuchu nie spal nigdy....powinien?

Stary 2016-04-25, 11:04   #997
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość

U mnie się podaje, nawet wódka weselna jest po to trzymana Nie mogę napisać, że pije się symbolicznie, bo na każdej imprezie rodzinnej schodzi sporo alkoholu, natomiast wszyscy trzymają fason, wiec przynajmniej wygląda jakby pili symbolicznie

Jak mi się nic nie chce, a do tego taka zimnica, że nawet mi się wyjść na zewnątrz nie chce... a nawet nie widze jak tam jest, bo mi robole okna folią zalepili chyba nie pada, bo mi się katar wzmaga, a jak wczoraj lało to oddychałam bez problemu
U nas tak samo oprócz tej wódki weselnej .
Ja jestem przeciwna, ale użerać sie nie mam ani siły ani ochoty .

U nas też zimno, cały poprzedni tydzień zero spacerów, tylko co w sobotę, a ten tydzień ma nie być inny
Stary 2016-04-25, 11:18   #998
marciar7
Zakorzenienie

Figa 35 Song Rotary Baby Mobile Crib Bed Toy Clockwork Movement Music Box Newborn Bell Crib Toys High Quality
http://s.aliexpress.com/BJfau222
(from AliExpress Android) sprawdz czy dziala bo probuje z tel.
Stary 2016-04-25, 11:19   #999
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:

Moj duzo lezy na brzuchu w ciagu dnia i unosi glowke, ale na brzuchu nie spal nigdy....powinien?

Ja kiedyś jak Hania więcej spała w ciągu dnia i spała "twardo" to przewracalam ja na brzuszek w ciągu dnia do drzemki. Ale teraz śpi rzadko o ile w ogóle i lekko więc się boję zresztą nam kazali żeby spała na brzuszku że względu na bioderka, wyszło na usg że są super więc pierdziele. Ale w ciągu dnia warto kłaść żeby Artus ćwiczył mięśnie

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 11:22   #1000
NanaR
Zadomowienie

Spanie na brzuszku niesie wiele korzyści nasz śpi odp ponad miesiąca na brzuszku na początku nie lubił strasznie a później tylko tak spał spokojnie teraz trochę ciężej bo jak go położę na brzuch ten zaraz głową w górę i się rozglada nawet jak się obudzi śpiączki na brzuchu zaraz zastanawiam główka w górę Wogole zaczęłam go wczoraj nosić w pozycji na fasolke plecami do mojego brzuszka z podgietmymi nogami bo to bezpieczniejsze niż w pionie a mały świat może oglądać. Tylko w tym problem ze teraz z tej perspektywy chce świat oglądać cały czas i leżenie to złooo

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 11:23   #1001
marciar7
Zakorzenienie

Zosia w ciagu dnia na brzuxu jak pokezy to cud. Ostatnio na mnie pospala na brzuchu z 5 min.
Esor fajnie ze bioderka ok. Ja zakupilam nawwt specjalna pieluche do szerokiego pieluchowania ale jak to ja. Czasem zapominalam założyć. I w pt jedziemy na kontrole i cieka we...
Stary 2016-04-25, 11:23   #1002
Lola2828
Zadomowienie

Marta to teraz masz małego aniołka w domu 😘 super ze impreza się udała i Zosia była grzeczna 😀 Kciuki dla Przemusia za dzisiejszą wizytę Paula Mijka pokazała klasę, dzielna dziewczynka 😘 poprosimy o dalsze filmiki 😀 u nas już mała śmiga na piłce i podoba jej się 😀 Mnie ciężko mała na brzuchu położyć żeby spała bo się budzi zaraz i tyle z tego 😂
Stary 2016-04-25, 11:25   #1003
NanaR
Zadomowienie

Marta super ze udana impreza Zosia już jest aniołki może teraz zmieni się na lepsze
Paula dzielna masz córeczkę tak się martwilas a zobacz jak jej pomogła i szybko postępy zrobiła :klaski:

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2016-04-25, 11:30   #1004
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Wasze dzieci śpią na brzuszku? U nas Zuzia przez pierwsze tygodnie spała na boku, a później na plecach. Ma brzuchu raczej nie usnęłaby...

Bałabym się że może coś jej się stać podczas snu... ale może przesadzam...

Moja na początku bie spała. Spi tak gdzies od miesiaca. Jak spi to przekręca głowe raz w lewo raz w prawo wiec nie boje sie ze cos jej sie stanie acz kładę ja tak tylko w dzien, w nocy jednak sie troche boje a w dzien zaglądam do niej no i moja tak tez nie zasnie, dopiero jak sobie usnie to ja przekręcan jak nie spi to zadziera głowe i mowy nie ma o spaniu

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
dajesz i zamawiam, bo na allegro nie znalazłam

no nie mogę, ale może to lepiej dla mnie w tej sytuacji

trzymamy

U mnie się podaje, nawet wódka weselna jest po to trzymana Nie mogę napisać, że pije się symbolicznie, bo na każdej imprezie rodzinnej schodzi sporo alkoholu, natomiast wszyscy trzymają fason, wiec przynajmniej wygląda jakby pili symbolicznie

Jak mi się nic nie chce, a do tego taka zimnica, że nawet mi się wyjść na zewnątrz nie chce... a nawet nie widze jak tam jest, bo mi robole okna folią zalepili chyba nie pada, bo mi się katar wzmaga, a jak wczoraj lało to oddychałam bez problemu

Niestety taka lipna pogoda ma byc cały maj ;/

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Jak Ci przyśnie to spróbuj delikatnie obrócić na brzuś. Zobaczysz, jak polubi to będzie spać że huhu
Nic się nie stanie, nasze dzieci już na tyle duże, że same główkę przewracają na boki Zresztą w dzień sie kręcisz, stale zaglądasz do dziecka.
A nasz to spał tak jak i 4 tygodnie miał. No co, lubi

Moja tez tak wlasnie i tez lubi bardziej nie ma mowy zeby miała dłuższa niz godzinę drzemkę chyba ze w wózku albo na brzuchu (w dzien)

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
hej

my juz po cwiczeniach kolejnych.Pani powiedziala ze malutka zrobiła duże postepy.

Ma silniejsze nóżki i umie juz dwoma rekami sie bawic i do buzi wkładać. Wczesniej tylko jedna sie bawila.

Położyla ja na brzuszek a ta pach i glowe do gory zadarła jak nigdy w domu! Chybna chciala sie popisac ze umie

Powiedziala ze czuje ze ma mocniejsze miesnie karku bo czuje opór jak ja przekrecała. A malutka smiała sie w głos jak ona ja kreciła . Pokazała mi nowe cwiczenia jak mam ja karmic butelka zeby stymulowac glowke i kark - miesnie. No i na nogach jak z nia sie bawic zeby ja wyginac. Ale dzisiaj to mała tak sie rozgadala do niej ze szok. Az sie babka smiala:ha haha:

moja dzielna pacjentka!

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

bardzo mocno trzymam !!!!

:pro si:

Wspaniale wiesci

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Paula gratuluję !!! Super wiadomość... Mia czekała na odpowiedni moment żeby pokazać na co ją stać

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Lucy hmmm... jakoś się boję. U nas na plecach zasypia bez problemu... Wczoraj juz przy butelce podczas karmienia zasnęła...

Dzisiaj obudziła się o 6.30 zjadła, pobawiła się do 7.30 i znowu usnęła i śpi dalej... A popołudniu raczej ze spaniem jest ciężko, szaleje, chce żeby ją nosić, bawi się na macie i później pada ze zmęczenia

U nas im dalej w ciagu dnia tym trudniej jej zasnac. Wieczorna drzemka i usypianie na noc cieżko jej idzie. Schodzi nam i pol godziny a czasem i wiecej. Wydaje mi sie ze to dlatego ze juz ma za duzo wrażeń i bodźców po całym dniu i cieżko jej sie wyciszyć

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
No coś Ty Kładzenia na brzuszku ma same zalety

Paula, super wieści

U nas na brzuszek jeszcze ta drzemka jest super. Zawsze nak sie budzi z brzuszka po 3h snu to sadzi baki i nierzadko kupe i od razu weselsza

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 11:31   #1005
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
hej

my juz po cwiczeniach kolejnych.Pani powiedziala ze malutka zrobiła duże postepy.

Ma silniejsze nóżki i umie juz dwoma rekami sie bawic i do buzi wkładać. Wczesniej tylko jedna sie bawila.

Położyla ja na brzuszek a ta pach i glowe do gory zadarła jak nigdy w domu! Chybna chciala sie popisac ze umie

Powiedziala ze czuje ze ma mocniejsze miesnie karku bo czuje opór jak ja przekrecała. A malutka smiała sie w głos jak ona ja kreciła . Pokazała mi nowe cwiczenia jak mam ja karmic butelka zeby stymulowac glowke i kark - miesnie. No i na nogach jak z nia sie bawic zeby ja wyginac. Ale dzisiaj to mała tak sie rozgadala do niej ze szok. Az sie babka smiala:ha haha:

moja dzielna pacjentka!

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

bardzo mocno trzymam !!!!

:pro si:
Mia znowu gwiazdorzy 😂

Joann powodzenia 😊

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 11:35   #1006
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Zuza z drzemkami ma różnie. Rano od godziny do nawet 3. Popołudniu podobnie. Za to wieczorem okolo godzinki. Chyba ze nie spi caly dzien to zdarza się ze padnie o 17-18 i juz do rana ciągnie, z przerwami na cyca. W nocy z reguły 2 pobudki tylko na jedzenie... Najdłuższe drzemki oczywiście w wózku, pod warunkiem że jest w ruchu

Marcia super że chrzciny udane Długa impreza była, dobrze że Zosia trzymała fason

Z alkoholem na chrzcinach to co kto lubi. Ja uważam że imprezy dla dzieci i z udziałem dzieci powinny być bezalkoholowe. Za to rodzina mojego Tż odwrotnie. Na chrzcinach Michała bylo tylko wino do obiadu. Awantura byla z teściową o to straszna, bo jak to chrzciny i nie opić dziecka. Na co ja miałam argument że od opijania było pępkowe, a ja nie wyobrażam sobie gromady podpitych krewnych przy 5 miesięcznym dziecku, kiedy każdych chce ponosić, potrzymać. Zwłaszcza że w rodzinie mojego M nie pije się symbolicznie i poźniej mają durne pomysły. Napatrzyłam sie na to przez prawie 14 lat i podziękuję

Paula super że Mia taka dzielna :klaski:

O tak, jak wózek stanie to koniec spania. Radar jakis normalnie maja te dzieci

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

Kolejna noc zarąbista, może już tak zostanie...? Hania zasnęła o 22, Pierwsza pobudka o 5, druga o 8 i następna, zaczynająca dzień o 10.

Brzuch nie boli już za to gardło mocno, ale gardło to pikuś.

Marta super, że jesteś po Chrzcinach i się udały, ale też jestem zaskoczona, że taka długa impreza

My będziemy mieć otwarty rachunek na barze i powiemy gościom, że kto co chce to niech sobie zamówi, podane będą na stole bezalkoholowe tylko.

Ja z czego wynika, że tak bardzo świętujecie chrzciny?

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Paula ogroooooooomne gratulacje

Esor nie mam pojecia jakoś tak sie przyjęło, radość z nowego życia czy cos. Nie ma pepkowego u nas to moze dlatego?

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:

Nie powinien jak kto lubi. Moja lubi po prostu i dlatego spi. Pola potrafiła na plecach tak długo spac, nigdy nie spała na brzuchu

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
U nas tak samo oprócz tej wódki weselnej .
Ja jestem przeciwna, ale użerać sie nie mam ani siły ani ochoty .

U nas też zimno, cały poprzedni tydzień zero spacerów, tylko co w sobotę, a ten tydzień ma nie być inny

Cały maj ma byc nie inny ;/

Stary 2016-04-25, 11:37   #1007
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Zosia w ciagu dnia na brzuxu jak pokezy to cud. Ostatnio na mnie pospala na brzuchu z 5 min.
Esor fajnie ze bioderka ok. Ja zakupilam nawwt specjalna pieluche do szerokiego pieluchowania ale jak to ja. Czasem zapominalam założyć. I w pt jedziemy na kontrole i cieka we...
Ooo gdzie kupiłaś i jak to wygląda?

Stary 2016-04-25, 11:37   #1008
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Spanie na brzuszku niesie wiele korzyści nasz śpi odp ponad miesiąca na brzuszku na początku nie lubił strasznie a później tylko tak spał spokojnie teraz trochę ciężej bo jak go położę na brzuch ten zaraz głową w górę i się rozglada nawet jak się obudzi śpiączki na brzuchu zaraz zastanawiam główka w górę Wogole zaczęłam go wczoraj nosić w pozycji na fasolke plecami do mojego brzuszka z podgietmymi nogami bo to bezpieczniejsze niż w pionie a mały świat może oglądać. Tylko w tym problem ze teraz z tej perspektywy chce świat oglądać cały czas i leżenie to złooo

Ta pozycja do noszenia tez jest fajna tylko kurka mnie rece odpadaja po chwili!

Stary 2016-04-25, 11:39   #1009
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Ooo gdzie kupiłaś i jak to wygląda?

Ortopeda polecil. Bubi baby wpisz sobie w neta
Stary 2016-04-25, 11:52   #1010
Aninis
Zakorzenienie

U mnie nie ma szans na spanie na brzuszku, bo moja w ciągu dnia śpi tylko wtedy jak jedzie gdzieś samochodem 😂 nawet w wózku na spacerze już mało śpi tylko się gapi.

Za to od kilku dni fajnie śpi w nocy i mam nadzieję, że tak zostanie. Śpi tak mniej więcej od 23 do 11 z 2 pobudkami na cyca.

Ale kąpiel to nadal hardcore... mały brudas i tyle. 😞

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Figa lepiej nie patrz przez okno... śnieg pada 😲

Stary 2016-04-25, 11:56   #1011
NanaR
Zadomowienie

Cały maj ma tak być? Nie straszcie

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2016-04-25, 12:23   #1012
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Moja na początku bie spała. Spi tak gdzies od miesiaca. Jak spi to przekręca głowe raz w lewo raz w prawo wiec nie boje sie ze cos jej sie stanie acz kładę ja tak tylko w dzien, w nocy jednak sie troche boje a w dzien zaglądam do niej no i moja tak tez nie zasnie, dopiero jak sobie usnie to ja przekręcan jak nie spi to zadziera głowe i mowy nie ma o spaniu

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Niestety taka lipna pogoda ma byc cały maj ;/

To tak jak u nas, tylko mój na brzusiu od urodzenia, teraz mniej, bo bardziej kumaty jest A głowy zadzierac nie chce skubaniec jeden , tylko ssie łapki i lize matę, dopiero jak się wkurzy leżeniem na brzuchu, to główka w górze i ryk .

Oj, nie , ale to dobrze, że w zestawie ubranka na chrzest jest kurteczka , a wydawałą mi sie niepotrzebna

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
U mnie nie ma szans na spanie na brzuszku, bo moja w ciągu dnia śpi tylko wtedy jak jedzie gdzieś samochodem 😂 nawet w wózku na spacerze już mało śpi tylko się gapi.

Za to od kilku dni fajnie śpi w nocy i mam nadzieję, że tak zostanie. Śpi tak mniej więcej od 23 do 11 z 2 pobudkami na cyca.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

coooo??

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
A tak można? bo nam ortopeda zakazal jakiegokolwiek noszenia dziecka tyłem do siebie , przodem tylko albo na przedramieniu(taki samolocik, dziecko leży na brzuszku)- z bioderkami jest wszystko u nas dobrze, następna kontrola jak bedzie miał dopiero pół roku .
I my nie nosimy tak .

Nana, dzięki za podpowiedź odnosnie kremu oillatum baby , calkiem inaczej skórka wyglada .
Stary 2016-04-25, 12:27   #1013
Paumyd
Raczkowanie

a nam ortopeda kazał nosić tylko tyłem do sobie, zeby ćwiczył trzymanie główki. Co lekarz to inne zdanie.

U mnie tez przed chwila śnieg padał :O
Paumyd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 12:47   #1014
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Kurcze ja bede tego naszego pediatre calowac po nogach za to skierowanie na rehabilitacje małej...

na poczatku byłam załamana ze znowu cos itp

ale teraz... nie dosc ze widze duze postepy małej to jeszcze dziecko zaczeło mi spac w dzien

teraz zjadła butle, cwiczylam z nia 40 min az sie zanosila od smiechu i padla mi na reku sama

spi sobie w łóżeczku juz - i tak jest od piatku

jak ja wymecze to i spac pójdzie

aaa i powiem wam ze moja mala ma przyjaciela

nauczyła sie mówić : EŁŁŁŁŁ... i tak fajnie ciagnie to ł

i np, jak ja przebieram i widze kupe i mowie do niej: Mijka a ktozrobił taka kupe wielkaaaa?? a ona : EŁŁŁŁ.....

potem : Mijka idziemy fikołki robic : EŁŁŁŁŁ.....

Mijka kto puscil bąka ?! ; ĘŁŁŁŁŁ....

wszystko robi ĘŁŁŁŁ a moje dziecko jest niewinne

nagram to jutro rano jak sie uda to wam pokaze na fb to sie posikacie ze smiechu :cojest :

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 13:01   #1015
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Wasze dzieci śpią na brzuszku? U nas Zuzia przez pierwsze tygodnie spała na boku, a później na plecach. Ma brzuchu raczej nie usnęłaby...
Bałabym się że może coś jej się stać podczas snu... ale może przesadzam...
Odkładam w dzień, nie codziennie, bo rzadko się uda. Natomiast jak się uda, to mam dłuższe spanie niz 15-20min w odgazowanie w pakiecie

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:

zawołałam teściową, żeby przypilnowała Lusi i pojechałam na pocztę odebrać paczkę, ledwo wyszłam i zaczeło nap... Opony mam letnie, mam nadzieję, że to już nie wróci
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 13:08   #1016
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Ja kiedyś jak Hania więcej spała w ciągu dnia i spała "twardo" to przewracalam ja na brzuszek w ciągu dnia do drzemki. Ale teraz śpi rzadko o ile w ogóle i lekko więc się boję zresztą nam kazali żeby spała na brzuszku że względu na bioderka, wyszło na usg że są super więc pierdziele. Ale w ciągu dnia warto kłaść żeby Artus ćwiczył mięśnie
Cwiczy, cwiczy lezenie na brzusiu, ale tylko podczas czuwania. Potrafi tak 5 minut lub czasem dluzej wytrzymac z podniesiona glowka u nas raczej spanie na brzuchu nie przejdzie, bo maly ma bardzo czuly sen i sie zaraz przebudzi jak obracam.

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
No wlasnie, ja tez sporo nosze w pionie, moze dlatego maly tak marudzi jak proponuje mu lezenie na macie/w bujaczku, bo juz wie ze swiat widziany z tej perspektywy jest mniej atrakcyjny... zastanawiam sie, czy na tym etapie dziecko juz mozna nauczyc noszenia? Chyba za maly jest jeszcze... A jakby tak calkowicie zrezygnowac z noszenia, to moze zapomni co traci i polubi zabawy na podlodze?
Stary 2016-04-25, 13:09   #1017
figa84
Zakorzenienie

Paula fajnie, że Mijka robi takie postępy
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 13:09   #1018
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
To tak jak u nas, tylko mój na brzusiu od urodzenia, teraz mniej, bo bardziej kumaty jest A głowy zadzierac nie chce skubaniec jeden , tylko ssie łapki i lize matę, dopiero jak się wkurzy leżeniem na brzuchu, to główka w górze i ryk .

Oj, nie , ale to dobrze, że w zestawie ubranka na chrzest jest kurteczka , a wydawałą mi sie niepotrzebna

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

coooo??

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

A tak można? bo nam ortopeda zakazal jakiegokolwiek noszenia dziecka tyłem do siebie , przodem tylko albo na przedramieniu(taki samolocik, dziecko leży na brzuszku)- z bioderkami jest wszystko u nas dobrze, następna kontrola jak bedzie miał dopiero pół roku .
I my nie nosimy tak .

Nana, dzięki za podpowiedź odnosnie kremu oillatum baby , calkiem inaczej skórka wyglada .
Nie ma sprawy wcześniej próbowaliśmy krem specjalny emolium ale był tłusty i się nie sprawdził za to oilatum działa u nas cuda

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2016-04-25, 13:15   #1019
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:

coooo??

I my nie nosimy tak rosi:.

Straszycie ta pogoda, a ja mam na wtedy urlop w PL zaplanowany! Ja tez kupilam zestaw ubranek na chrzciny i tam tez jest taka jasna kurteczka, oby sie nie przydala Elena, ja tak nosze czasem pleckami do siebie, ale tak, ze ciezar ciala malego nie spoczywa na jego bioderkach. Kurcze, mam nadz ze nie robie tym synkowi.krzywdy :/ Bede w Polsce to skontroluje bioderka, tu wszystko jest normal dla Norwegow.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Paumyd Pokaż wiadomość
a nam ortopeda kazał nosić tylko tyłem do sobie, zeby ćwiczył trzymanie główki. Co lekarz to inne zdanie.

U mnie tez przed chwila śnieg padał :O
No wlasnie, juz nie wiadomo kogo.sluchac!
Stary 2016-04-25, 13:24   #1020
badzia987
Wtajemniczenie

Cześć

Wreszcie dwa maluchy śpią to mam szansę cokolwiek popisać

marcia- super, że chrzciny siię udały !!!
paula- cieszę się z postępów Mijki !!! i kciukam za kolejne zamówienia

esor- mnie też od czasu do czasu mdli...może nie tak silnie ale jednak

U nas weekend bardzo aktywny. Wczoraj byliśmy na chrzcinach i dla mnie to było męczące. Niuniek chciał wisieć cały dzień na cycyku- w dzień bardzo mało miałam pokarmu a na noc przeciekało mi przez wkładki Wreszcie zjadłam cos innego poza kurczakiem i marchewką, a nawet ciasto z tortem i mimo, że jeszcze kupon od wczoraj nie wyszedł to nie było tragedii w nocy. Aczkolwiek coś go brzuszek męczył. I teraz po tej imprezie w ogóle odechiało mi się robić chrzcin...

Ja nie wsadzam jeszcze Małego do bujaczka- dopiero po 3 miesiącu to zrobię. Ja nawet go nie noszę w pion więcej jak 10 min na cały dzień. Generalnie tak jak u którejś najlepiej jak sama do niego gadam i coś pokazuję przed oczami

U mnie Krzyś tylko raz na brzuszku spał. Teraz drzemie tylko na moich rękach bo jak go odkładam to znów się rozbudza. Nie mamy jakiegoś ustalonego rytmu dnia ale dla mnie najważniejsze jest to, że on o 22 chodzi spać i już jestem szczęśliwa.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości