|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Tez sie ciesze
![]() Ale po zabija robili zaraz ... co ona zaśnie to ja obudzi
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Też nosimy małego pleckami do siebie
|
#1023 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Czekam na filmik!!!! A my wizyta u rehabilitanta w środę i się jak każda matka stresuje.
|
|
#1024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki :-*
|
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko będzie dobrze ![]() My w środę jedziemy do konsulatu wyrobić paszport malej
|
|
#1027 |
|
Rozeznanie
|
Ręce mi opadają... Zuzi znowu nie chce jak na złość podnosić głowy.... :/
Edytowane przez Magdzinska85 Czas edycji: 2016-04-25 o 14:29 |
|
|
|
#1028 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
My też już na letnich pomykamy. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|||
|
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
Magda a co az tak cwiczysz codzien? Zosia nie chce i jakos jej nie naciskam. w Pionie trzyma ładnie,
wiecie co.. nie moglam jej uspokoic to włączyłam mecz w tv(mój tata tak robił ale na niego gadałam) i co ??? działa....
|
#1030 |
|
Rozeznanie
|
Ćwiczymy codziennie 3 razy, może dzisiaj ma dzień lenia... spróbuję jeszcze wieczorem...
|
|
|
|
#1031 |
|
Rozeznanie
|
Zuza poleżała godzinę na macie, rozmawiając z kotem
Na dzień dziecka mielismy kupować huśtawkę ale zdecydowałam się na stojak gimnastyczny-teraz tylko wybrać który Nie wiem jak to jest ale moje dziecko nie potrafi zasnąć normalnie jak się zmęczy. Drze się tak jakbym ją ze skóry obdzierala co najmniej
|
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Ech lamia u mnie to samo. Zmeczona a lulac trzeba sama nje zasnie.
Dziewczyny co myślicie p tym by spacerowka miala przekladana raczke/siedzisko? jesli chce ja przesadzic jakos niebawem(na plasko) moze w 5 mies.
|
#1033 |
|
Zadomowienie
|
DDziewczyny jak to jest z macierzyńskim? Dostaje 80% za każdy miesiąc tak?? (Jak biorę na rok bo tak wzielam)
Bo zglupialam zarabiających 800zl dostałam 13.04 za okres 07.02 do 30.03 1100zl i dziś za okres 07.02 do 30.04 1600zl chyba się pomylili choć raz na swoja niekorzyść ![]() Dodam że na zlecenie pracowałam umowa do dnia porodu.
07.02.2016 Edytowane przez NanaR Czas edycji: 2016-04-25 o 15:30 |
|
|
|
#1034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
A do podstawy chorobowej dolicza sie np.nadgodziny, więc ona jest wtedy wyższa niż goła wypłata. 😊 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Esor jak Ty stosowałaś ten aftin? Ile razy dziennie? Moja ma tą białą kropkę na czubku języka i ciężko mi w nią trafić 😴 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
|
|
#1035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Matko moje dziecko to dziś 10-cio minutowiec śpi 10min i heja
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawdziwa dama - mecz to nuuuda ![]() U mnie też raz deszcz raz grad pada i ma taki być cały tydzień. Gdzie ta.wiosna
|
|
#1037 | |||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() Pediatra mówiła, by się nie martwić bo lekka wada i musiała być tak w brzuszku ułożona, ale lepiej teraz to skontrolować... Cytat:
Ja dzisiaj również położyłam Hanię na brzuchu a ta nic. Ślinila się z buzią wbitą w sofę. I tak leży i leży wyjątkowo cierpliwie jak na nią i po kilku min zaczęła się wkurzać i powoli zaczynać płakać i w tej złości zaczęła podnosić wysoooooko głowę ale tak podniosła na 2 sek i w dół. I znowu. No, ale będziemy ćwiczyć ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Aninis, a orientujesz się czy dobrze rozumuje, bo widzę, że się znasz: sytuacja jest taka, że urodziłam 22 lutego, a pensje za luty dostałam zupełnie pełna. Wzięłam opcje rok macierzyńskiego i 80% a za marzec dostałam dużo mniej niż 80%. Czy możliwe że to 80% za marzec minus za ten tydzień lutego?
|
|
#1038 | ||
|
Zakorzenienie
|
eeej coście tyle popisały:P Nie nadrobię za jednym razem:P
Cytat:
Teraz robiliśmy w restauracji i było tylko symbolicznie wino do obiadu. Cytat:
noo naprawdę dzielna pacjentka, serce rośnie brawo!
|
|
#1039 |
|
Rozeznanie
|
Mam ochotę wyskoczyć przez okno. Pół godziny lulania, odłożyłam i po 2 minutach ryk. I znowu lulanie
![]() Esor wydaje mi się że możliwe że odbili ci za ten tydzień z lutego. Z zusem nigdy nic nie wiadomo wiec dzwoniłabym się upewnić :/ za grosz nie mam do nich zaufania, bo przy Michale pierwszy przelew dostałam po 5 miesiącach. Bo składki na moje nazwisko były, a niby nie byłam zarejestrowana Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-04-25 o 16:33 |
|
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
Zostawiłam w pokoju dziecia na macie, ładnie się bawił, myślę sobie idę szybko pod prysznic. Ale kurde wychodze z wanny i nic nie słysze, nie gada ni nic
Biegnę wystraszona a ten co, śpi na tej macie Ot kurna, ciekawą matka mate kupiła
|
#1041 |
|
Rozeznanie
|
Jezu Lucy jak ja ci zazdroszczę. Zaśnięcie bez wrzasku i lulania to nie dla mojej Zuzy...
Rany jak zrobiło się zimno... Na noc zapowiadają -2, a nam administrator wyłączył ogrzewanie |
|
|
|
#1042 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie tak nam kazała rehabilitantka jak byliśmy z koslawymi stopkami jeszcze zanim sie pochorowała Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
Wygodne raz ze malutkie dziecko jeszcze lubi widzieć rodzica a większe ma go w poważaniu i chce przodem do swiata a dwa ze można ustawiać malucha tak by mu słońce nie dawało po oczach Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
Ni strasznie zimno dIsiaj ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||
|
|
|
#1043 |
|
Zadomowienie
|
U nas dziś chwilę padał śnieg 😣
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
A ja niedawno obudziłam moje starszaki bo padły jak muchy i spały ponad 3 godz...więc wcześniej jak po 20 spania im nie będę proponować...
|
|
|
|
#1045 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
haha---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
|
|
#1046 |
|
Rozeznanie
|
Chyba odkryłam dlaczego Zuza tak się wkurza i niespokojnie je z prawej piersi. Musiałam teraz odciągnąć bo Zuza zasnęła jak kamień. Do uczucia ulgi wyszło 80 ml, a tu dalej tryska na wszystkie strony
wolniejszy przepływ by się przydał ![]() Nana u nas śniegu jeszcze nie było ale i tak zamarzam. Musimy po grzejnik elektryczny podjechać, żeby tu podgrzać trochę, bo u Michała lodówa, a on non stop się rozkopuje. Niepotrzebne nam kolejne zapalenie płuc Agaciorek mnie się 2 razy do tej pory zdarzyło że zasnęła sama i fakt to było piękne i dla rąk i dla kręgosłupa... Dzisiaj założyłam body z disneya na 68 i co? Na styk jest, drugi raz pewnie nie założy...
Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-04-25 o 19:23 |
|
|
|
#1047 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, przyznać sie, która podesłała mi samarę?
![]() ależ miałam dzis marudnego bobasa, i spał kilka godz. tylko, co jadł to ulewał .Śpi teraz od 19:30, ciekawe jak długo, bo jak do tej pory fajnie unormowały sie nocne karmienia: 2 i 5 w nocy, gdzie chodził spać i o 20 .Aha, i dzieki wielkie za podpowiedź z tym noszeniem małego tyłem do siebie .W jaki sposób aktywizujecie swoje dzieci do podnoszenia główki? są jakieś filmiki na yt? |
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każda z nas ma czasem dzien z Samara widac dzis padło na Ciebie ja mam nadzieje ze moja w szpitalu juz wyczerpała swoje samary do konca ![]() Ja lilki nie musze zachęcać - obracam na brzuch a ta głowa od razu wysoko i rozgląda sie po pokoju. Bardzo lubi choć po kilku minutach sie meczy i wtedy jej leci główka co jakis czas i w koncu sie zaczyna zlosvic Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- I nigdy nie kładę jak zmęczona jest. Tylko jak wypoczęta i dobrym humorze ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- A pole musiałam zachęcać i wtedy kładłam ja gdzies wyżej np na stole i ja z ziemi jej śpiewałam piosenki i waliłam głupa i to ja zachęcało ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1049 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Aż bałam sie, ze coś z nim nie tak jest, a tu dzis bach- niespodzianka .Moja K. tak miała z tym podnoszeniem główki, nic nie robiłam z nia, zadnych ćwiczeń itd, a sama ladnie podnosiła i trzymała, a M. ma inaczej .---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam dzis samare. A dontego umieram tak mnie rozlozylo.. I caly dzien sama bylan. Mama wrocila z pracy podlaczyla mi kroplowy zeby naladowac baterie a zoska wyje.. Czemu te dziecko nic nie spi.......
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

Biegnę wystraszona a ten co, śpi na tej macie
.
.