|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz w tym 10tc mdłości są mniejsze i inne troszkę, ale są nadal. Dodatkowo doszedł posmak kwasu w buzi po wszystkim co zjem i wypryski na twarzy i plecach :/ Ból okolicy ledzwiowej i więzadeł doszedł, ale to od powiększającej się macicy a to jeszcze przed Tobą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Oj ciężki weekend miałam, całą niedzielę przeryczałam ![]() Byli wczoraj u nas przyjaciele moich rodziców, z córką, którą ja bardzo lubię, spotykamy się - może nie przyjaźnimy, ale jesteśmy dość blisko. W tamtym roku miała ślub. Przed samym ich przyjazdem mama powiedziała mi, że Ona jest w ciąży. Poczułam się jakby ktoś dał mi w twarz ![]() ![]() Przeszłam samą siebie. Niby się nie staram, moja ciąża to jeszcze odległy temat, jestem w szoku że tak na to zareagowałam. Okropna jestem.... ![]() Cytat:
![]() Teraz jest lepiej ale w weekend nie było za dobrze. W sobotę do 11 nie mogłam wstać, bo każdy ruch mnie paraliżował. Nie mogłam podnieść głowy, ani się obrócić. W końcu jakoś zwlekłam się pod prysznic i lałam chyba 30 minut strumień gorącej wody na plecy. Nie mogłam podnieść rąk więc ani się ogolić, ani umyć włosów. W sumie to tylko się przepłukałam ![]() Zażyłam leki, więc po południu trochę mnie puściło. Wczoraj badał mi fizjoterapeuta, mam przesilenie mięśni i blokadę kilku stawów. Powoli, powoli puszcza. Tak do 10 dni ma mi to minąć ![]() Jeżeli nie to rehabilitacja i masaże, ale dzisiaj jest już lepiej więc mam nadzieję, że nie będzie to konieczne ![]() Cytat:
![]() Zmień tą lekarkę, błagam Cię - bo ta nie traktuje Cię poważnie, a po tylu cyklach starań potrzeba już konkretnych działań! Wiele z nas miała zlecone badania już przed rozpoczęciem starań, a ta nie chce Ci ich zlecić nawet po roku ![]() Nie daj się już zbyć i walcz o swoje ![]() Cytat:
![]() Krysztalek - zrób test czym prędzej, takie oszukiwanie się, czy niepotrzebne nakręcanie się jest bez sensu. Tym bardziej, że masz bardzo ciężką pracę, więc w Twojej sytuacji jest szybkie dowiedzenie się o ciąży jest bardzo ważne ![]() Ja mocno trzymam za Ciebie kciuki ![]()
![]() Edytowane przez VelaLuca Czas edycji: 2016-04-25 o 16:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#934 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No faktycznie weekend dał Ci się we znaki ![]() W lipcu rodzi się dziecko brata TŻta, ja nie wiem jak to zniosę jak nie zajdę do tego czasu. Już teraz unikam spotykania się... Po prostu coś w Tobie pękło ![]() Co do łopatki, trzymam kciuki za szybki powrót do sprawności ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#935 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() @ powinna przyjść wczoraj dziś jest 35 dc i jajnik mnie tak narywa, że hoho, a dziś tyle miałam dźwigania. Dobrze, że inni chociaż pomagają jak ich poproszę o pomoc. Wiesz chyba nie potrzebuje testu, ja czuje, że jest ten KTOŚ! Ciekawe tylko jak po urlopie pójdziemy do szefa powiedzieć, że rezygnujemy z pracy, bo jest ten KTOŚ to stwierdzi, że mi hormony buzowały :P Ale to nie hormony! Może tylko odrobinę, popchnęły mnie do tego żeby zawalczyć w końcu o własny tyłek. Ja to jak się rozpiszę :P W końcu polonistka ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
No cóż takie życie. Pociesz go tym, że ja z moim mężem od 5 lat zawsze w Wielkanoc, Boże Ciało i 15 sierpnia i inne polskie święta pracujemy. Wolne mamy 4 tygodnie w roku. Od 6 lat żadnego chorobowego! A weekend majowy akurat będziemy mieć wolny, bo jedziemy na urlop od soboty ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- 35 dc, gdzieś ok 19 dc była owulacja
![]() |
#936 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny beta <2, także jutro lądowuję na ginekologii. Powodzenia
![]()
![]() |
#938 |
Zadomowienie
|
![]() ![]()
#939 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z tą ręką to poważna sprawa, uważaj z tym psem, kurczę moja córka waży z 15 kg i ciężko mi ją czasem unieść a co dopiero taki ciężar! Z tym że ja w ogóle nie mogę dźwigać więc to u mnie ostateczność😉 😞 przykro mi, ale chociaż wiesz że robisz coś konkretnego idąc na zabieg. Trzymaj się! 😙 Piszę z telefonu-pozdro szejset
![]() |
#940 |
Zadomowienie
|
Powodzonka Ci życzę ;-) ja za chwile dostanę głupiego Jasia w tabletce więc będzie mi mam nadzieję wszystko obojętne ;-) idę pierwsza na 8 :|
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#942 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja uważam ze każda sytuacja i ciąża jest inna i jak powiesz ze lekarz Ci tak zalecił to przecież musza to zrozumieć ![]() Ja bym skorzystała z tego czasu, przecież jest najwspanialszy i tak wyczekiwany! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vela, i dzięku za słowa otuchy! ![]() ![]() Ale trzeba było mi takich słów jak Twoje ![]() Aha! I NIE JESTEŚ OKROPNA! Nie pisz mi tu głupot! ![]() jejjj powodzenia jutro Sreberko. Napisz tu do nas potem jak się czujesz. Cytat:
![]() ![]() Już mi dziś lepiej niż wczoraj i dziś w ciągu dnia, czułam się paskudnie. Teraz czuję się jakoś obojętnie... chyba sobie naprawdę w końcu kupimy tego psa, na którego TŻ mnie namawiał... będziemy się po prostu opiekować psem, no cóż ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak, jest już dzisiaj lepiej, o wiele lepiej. Nawet z mamą pogadałam dzisiaj o ciążowych tematach, bezpłodności, o ciążach w rodzinie, wśród znajomych, o lekarzach, szpitalach ![]() Dowiedziałam się, że o mnie starali się 4 lata ![]() ![]() ![]() A i moja mama miała cały czas cykle 21 dniowe. To też dla mnie spore zaskoczenie, a ja martwiłam się swoimi krótkimi ( 24 - 26 ) cyklami ![]() Cavagril - mam nadzieję, że uda się teraz po sono zajść, bo nawet nie chce sobie wyobrażać przez co musiałabyś przechodzić w lipcu ![]() A co do zwolnienia, to przecież nie każda kobieta może tak dobrze się czuć jak Twoja szefowa. Czasami są różne komplikacje i nakaz leżenia. Zawsze można trochę podkoloryzować przy swoich dolegliwościach i zmykać szybciutko na L4 ![]() Geosmina - no niestety, akurat nie było męża, bo to zawsze on ją dźwiga, a musiałam ją zawieźć więc podniosłam. Ona jest taka, że ja zobaczy otwarte drzwi od samochodu to ucieka gdzie pieprz rośnie, więc trochę siły trzeba włożyć aby ją wsadzić do tego samochodu. A Ty uważaj też na siebie - pewnie za miesiąc czy dwa, córy już w ogóle nie będziesz mogła podnosić bo brzuszek będzie przeszkadzał ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() To co? Mamy pierwszą styczniową mamę? W nowym 2017 roku? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Powodzenia Kochana! ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Powodzenia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#946 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Na prawdę się cieszę, że jest ten wątek. Jest tu tyle wsparcia, czasem i owszem - sprowadzenia na ziemię, ale gramy tu wszystkie to jednej bramki i to jest cudowne ![]() Mam nadzieję, że ta nowa lekarka jak usłyszy Twoją historię to zrobi wszystko żeby Wam pomóc. Pewnie nie bez znaczenia jest fakt, że idziesz do niej prywatnie, ale skoro ma pomóc i zaopiekuje się Wami to nie warto na to patrzeć. A co do psa, to ja właśnie wczorajsze smutki dzieliłam wspólnie z moją psiną. Siedziałyśmy razem na łóżku, ja wtulona w nią, ona wylizywała mi łzy. Uważam, że pies to największa radość, oprócz dziecka oczywiście ![]() Poza tym, psu można wszystko powiedzieć, wyżalić się, wypłakać i masz pewność, że zostanie to tylko między Wami ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Wtajemniczenie
|
Nie no zaraz
![]() ![]() ![]()
![]() |
#949 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
Ten moj termin na pewno nie bedzie 30.12 :nieee: polozna obliczyla mi 2.01 i tego sie bede trzymac:p zobaczymy po wymiarach potem
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Powodzenia Kochana! Kryształek jak tam u Ciebie?! Rób tego testa!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 | ||||
Rozeznanie
|
krysztalek88 super, że poszliście do szefa! Mam nadzieję, że jest normalnym facetem i zrozumiał. Skoro czujesz, że już jest dzidzia, to uważaj tam na siebie!
![]() Powodzenia! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super, że porozmawiałaś z mamą. Moja tylko każe mi się nie martwić, tak samo jak TŻ, ale to mi nie wystarcza ![]() ![]() Ja wierzę w moc sono mega mega ![]() ![]() A jeszcze o psie też chciałam napisać - polecam oczywiście w 100%. Pies to moje pierwsze dziecko jest. Wiem, że dla niektórych to dziwne, żeby aż tak traktować psa, na szczęście dla niektórych to normalne ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Zadomowienie
|
Hej hej
![]() ![]() sreberko4 powodzenia ![]() natlem trzymam kciuki żeby sprawnie poszło ![]() U mnie nic ciekawego, nic nie czuję ani bólu piersi, ani brzucha, no nic po prostu, a to raczej dobrze nie wróży... Nie wiem nawet czy owulacja po Pregnylu była, bo temperatura w tym cyklu szaleje i nawet owufriend mi jej nie wyznaczył ![]() ![]() ![]() A jeszcze Wam napiszę, że koleżanka teraz jest w trzeciej ciąży. O pierwszą starała się rok, druga to złoty strzał, a o trzecią 4 cykle. Czyli widzicie, że jest różnie i trzeba być dobrej myśli ![]() Edytowane przez pater86 Czas edycji: 2016-04-26 o 08:43 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
Nie dam rady Was nadrobić... Jest jakaś nowa mama?
![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#955 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tego, co kojarzę, wszystkie dziewczyny, które zobaczyły ostatnio bociana są w ciąży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
w sensie ze jak wrócisz z macierzyńskiego to mogą Cię nie przyjąć z powrotem? Masz umowę na czas nieokreślony? My swojego kota nazywamy pierworodnym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam umowę na czas nieokreślony i przyjmą mnie na pewno, tyle że będę skreślona pod kątem podwyżek, awansów, generalnie dostanę łatkę olewacza i niezaangażowanej jak mnie nie będzie prawie 2 lata, wiadomo o co chodzi ![]() ![]() Mam koleżankę w pracy myślącą tak ja, wszyscy (normalni) jej doradzają, żeby poszła na zwolnienie znowu, była teraz na 2-tyg, cały czas wymiotuje, usypia na siedząco, a ma pracę analityczną. Szkopuł w tym, że nikt jej nie zastępuje, a robi bardzo ważne rzeczy. No i co tu zrobić? Z jednej strony mieć w nosie, w końcu to szefostwo odpowiada za brak zastepstwa, ale z drugiej, iść na L4 i zamknąć sobie drogę? Masakra! Nigdy nie puszczę dziecka do korpo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#959 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie pół roku przed ślubem kuzynka TŻ ogłosiła, że jest w ciąży a we mnie jak by piorun strzelił. Nie ważne, że nigdy nie chciałam brać ślubu w ciąży, ani że mieliśmy zacząć się starać zaraz po ślubie, ani że chciałam się jeszcze wyszaleć - no po prostu szlak mnie trafił że ona jest w ciąży a ja nie. Więc naprawdę nie masz się czym przejmować, ani sobie wyrzucać bo jak widzisz natura kobiety dziwna i nie odgadniona jest ![]() I zazdroszczę Ci pieska - ja też bym bardzo chciała acz TŻ mówi że przy dwóch kotach i małym dziecku to sobie mogę w głowę popukać ![]() Przykro mi Sreberko - oby po zabiegu szybko pojawiły się II grube krechy Cytat:
![]() ![]()
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-04-26 o 10:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Rozeznanie
|
Jeju, mnie strasznie coś ciągnie na dole, po sono chyba coś tam szaleje i chyba mam płodny śluz już. Zrobię dzisiaj test owu i jak wyjdzie to nie wezmę już tego antybiotyku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.