Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-26, 10:36   #1711
Origa
Rozeznanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Witam się w 24+td
Czy u Was tez po wczorajszym paskudnym dniu wyszło słoneczko?

Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość
wczoraj kupilam dwa smoczki za ponad 6 €, wiec dosyc drogo. Kolezanka dala mi swoje butelki avent i sterylizator- tylko smoczki na butelki musze dokupic. I tak sie zastanawiam w czym sa lepsze te produkty Avent od reszty? Dobry Marketing? Czy rzeczywiscie sa lepsze. W rossmannie tez pelno jest z NUK i wygladaja calkiem profesjonalnie i cena tez nizsza... Jesli ktos ma obeznanie, to napiszcie prosze

A co z zestawem pielegnacyjnym? Widzialam Takie gotowe sety z nozyczkami, termometrem i innymi dodatakami. kupujecie jako zestaw czy raczej osbno?
np. cos takiego: http://www.amazon.de/Philips-SCH400-...4WH61HTKKSFXKK
Tez mnie ciekawia opinie doświadczonych mamuś, bo te NUKi mi sie wizualnie całkiem ok wydają: i smoki i butelki
Co do zestawu, to ja dostalam taki z nozyczkami, szczoteczką i czyms jeszcze (juz nie pamietam), ale jakbym sama miała kupowac to tez osobno i tylko to, co się wydaje faktycznie potrzebne.

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Oboje mieliśmy dziś sen, że Bobo to dziewczynka.
Ciekawe, czy sie sprawdzi

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
W dd TVN będzie o pakowaniu torby do szpitala
Napisz potem, czy mówili cos ciekawego. Nie mam w pracy TV

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Kupiłam wózek, kupiłam wózek, jupi !!

Używany od sąsiadki taki: http://www.entliczekpentliczeksklep..../1047-3739.jpg

Cena : 750zł z pełnym wyposażeniem

Zapewne nie jest idealny bo inne mają to czy tamto lepsze ale najważniejsze, że jest i mogę odpuścić temat wózków
Super, że masz to z głowy

Cytat:
U mnie kot dziś będzie jeździł albo jutro w wózku !! Wszak musze przetestować
Także nie tylko ty taka napalona
Oby chciał współpracować bo jak nie to założę spacerówkę a nie gondolę i będę go zapinać w pasy
Ma się bawić z mamusią i koniec
najpierw wyobraziłam sobie Twojego sierściuszka i chcę to zobaczyc na zdjęciach a potem swojego, jak dostaje ataku serca ze strachu, bo jak składalismy wózek, żeby sprawdzić czy są wszystkie części, to uciekł na drugi koniec pod stół i nie chciał wyjść

Cytat:
Mój kot ma lenia
Zazdroszczę kotu

Co do ruchów, to ja każdego dnia czuje inaczej i nie potrafie jakiejś klasyfikacji/systematyzacji wprowadzić choc najmocniej chyba wieczorem jak leżę przed snem i tuz po przebudzeniu. W pracy od czasu do czasu coś sie porusza, ale ze wstydem przyznaję, że się na tym nie skupiam, chyba że cos mocniejszego się dzieje po czekoladzie

A propos czekolady, to rano na biurku czekały na mnie trzy Studenckie malinowe
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 10:40   #1712
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja miałam w ciąży z synem takie żylaki, ale nie wiedziałam o nich do dnia porodu, kiedy to jeden z nich nawinąl się pod nożyczki przy nacinaniu krocza... nie będę opisywać szczegółów Ale same żylaki nie dawały żadnych objawów, jak położna mi o tym powiedziała po porodzie, to byłam w szoku, bo nawet nie wiedziałam, ze takie coś istnieje...
o jezu aż mnie zemdliło jak to powiedziałaś! współczuję! ale tak jak tija powiedziała - przynajmniej po takiej akcji problem z głowy. Choć i tak nie zazdroszczę....

A ja się zorientowałam dziś że u mnie w pracy w restauracji są lody magnum!!!! jeszcze nie wiem za ile, ale są. No to chyba zacznę nadrabiać te kilogramy teraz
Stary 2016-04-26, 10:43   #1713
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
eee to niewiele straciłam. Pewnie chodzi o sophie giraffe, nie wiem w czym tkwi jej urok że stała się tak modna
marketing i tyle..

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Witam się w 24+td

Tez mnie ciekawia opinie doświadczonych mamuś, bo te NUKi mi sie wizualnie całkiem ok wydają: i smoki i butelki
Co do zestawu, to ja dostalam taki z nozyczkami, szczoteczką i czyms jeszcze (juz nie pamietam), ale jakbym sama miała kupowac to tez osobno i tylko to, co się wydaje faktycznie potrzebne.

Super, że masz to z głowy

najpierw wyobraziłam sobie Twojego sierściuszka i chcę to zobaczyc na zdjęciach a potem swojego, jak dostaje ataku serca ze strachu, bo jak składalismy wózek, żeby sprawdzić czy są wszystkie części, to uciekł na drugi koniec pod stół i nie chciał wyjść

Zazdroszczę kotu

Co do ruchów, to ja każdego dnia czuje inaczej i nie potrafie jakiejś klasyfikacji/systematyzacji wprowadzić choc najmocniej chyba wieczorem jak leżę przed snem i tuz po przebudzeniu. W pracy od czasu do czasu coś sie porusza, ale ze wstydem przyznaję, że się na tym nie skupiam, chyba że cos mocniejszego się dzieje po czekoladzie

A propos czekolady, to rano na biurku czekały na mnie trzy Studenckie malinowe
za tydzień ciąży i studenckie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
o jezu aż mnie zemdliło jak to powiedziałaś! współczuję! ale tak jak tija powiedziała - przynajmniej po takiej akcji problem z głowy. Choć i tak nie zazdroszczę....

A ja się zorientowałam dziś że u mnie w pracy w restauracji są lody magnum!!!! jeszcze nie wiem za ile, ale są. No to chyba zacznę nadrabiać te kilogramy teraz
taka praca to się..nie opłaca
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 10:44   #1714
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość

to mnie pocieszyłaś! oby tak wlaśnie było

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
eee to niewiele straciłam. Pewnie chodzi o sophie giraffe, nie wiem w czym tkwi jej urok że stała się tak modna
Musiałam sprawdzić o czym piszesz, ale taak to ta żyrafka

Cytat:
Witam się w 24+td
U mnie od rana pada
Stary 2016-04-26, 10:44   #1715
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
kurcze..no mi właśnie pierwsze co przyszło na myśl,że to podczas porodu może być problem.. podpytaj jednak gina o to.. albo takie lekarz od żył.. jak on się nazywa, dziewczyny? na uśmierzenie bólu to może zimne kompresy? kostka lodu itp?

ups..to spore wymagania..ja jednak pudry to głównie transparentne.. z kolorowych mam la prarie.. fajny jest,ale musiałays przyczaić się na jakąś promocję..chyba że nie szkoda Ci trochę wyższej kwoty na kosmetyki.. można na allegro upolować mniejsze wersje, bo on jest w gigantycznym pudle, a właściwe w dwóch pudełkach - podróżne mniejsze i duże, ja mam chyba z dwa lata juz i dna nie widać...
no to czekamy na relacje..

człowiekowi się należy trochę przyjemności

jeśli którąś ma ochotę na trochę golizny to ogłaszam,że jest za free w klubie
no faktycznie cena niezła,
ja wcześniej miałam też transparentne ale teraz moja twarz wymaga dodatkowych zabiegów bo szału nie ma ...
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 11:08   #1716
Origa
Rozeznanie

W ramach niewielkiego off topu: zastanawiałyście się kiedyś nad tym, która półkulę mózgu macie dominującą wy, a którą wasz Tż? Jeśli np. oboje macie prawą lub lewą, wasze dziecko będzie miało prawie na pewno tak samo, ale jeśli znacznie się różnicie to wielka niewiadomoaW każdym przypadku mozna próbowac dodatkowo wspomagać/inspirować/stymulować rozwoj dziecka dobierając odpowiednie zabawy/ćwiczenia, a czasem nawet kolory
Jesli jesteście ciekawe, jak to z Wami i Tżami jest, rozwiążcie króciutki test (ok. 5-6 min. trwa):
http://www.arealme.com/left-right-brain/pl/

U mnie:
Dominacja lewej półkuli
CYFROWY
RACJONALNY
PORZĄDEK
OBIEKTYWNY
SYMBOLICZNY
ANALITYCZNY
MATEMATYKA
Lewa półkula 73%

27% Prawa półkula
EMOCJE
WYOBRAŹNIA
MUZYKA
KREATYWNOŚĆ
PAMIĘĆ
SZTUKA
INSTYNKT
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 11:17   #1717
virginia
Zakorzenienie

Hej Mamusie
Mam dziś wolne i mam lenia a przede mną tyle spraw do załatwienia:
- wniosek o przyjęcie do żłobka córki
- wniosek o 500
- wniosek o dofinansowanie do czynszu (pewnie nic z tego nie będzie ale próbować można)
plus jeszcze chciałabym skoczyć na basen, do biblioteki. Ale póki co ciężko mi się zabrać za cokolwiek .
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 11:19   #1718
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy czujecie dzieci cały czas? w sensie nie macie w tym żadnych przerw? bo ja od dwóch dni baaaardzo delikatnie czuję ruchy małej, nawet jak zjem coś słodkiego to jest jeden delikatny kop i tyle, a wcześniej dostawałam takie, że aż mi ręka podskakiwała.
myślę, czy pojechać na IP, bo ważyłam się dwa dni temu i schudłam 2,5kg. i czy jak powiem, że czuję ruchy słabiej czy mnie nie wyśmieją swiruje już

Pewnie ze jedz! Najgorsze co moze byc to zamartwianie sie a tak to sie upewnisz ze wszystko ok na pewno Cie nie wyśmieją a jak tylko spróbują to im powiedz zeby spadali na drzewo i robili usg!

Cytat:
No właśnie tak się mi wydawało z tymi meterotytami Kusi ale nie wiem czy na codzień to się sprawdzi ...
Meow kosmetics powiadasz ... muszę to obczaić bo nie znam
Gdzie się to kupuje?

....

Niestety tylko przez internet i to z USA z tego co pamietam ale warto sobie popatrzeć bo maja fajne mineralne kosmeciory i nie sa bardzo drogie
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 11:21   #1719
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
W ramach niewielkiego off topu: zastanawiałyście się kiedyś nad tym, która półkulę mózgu macie dominującą wy, a którą wasz Tż? Jeśli np. oboje macie prawą lub lewą, wasze dziecko będzie miało prawie na pewno tak samo, ale jeśli znacznie się różnicie to wielka niewiadomoaW każdym przypadku mozna próbowac dodatkowo wspomagać/inspirować/stymulować rozwoj dziecka dobierając odpowiednie zabawy/ćwiczenia, a czasem nawet kolory
Jesli jesteście ciekawe, jak to z Wami i Tżami jest, rozwiążcie króciutki test (ok. 5-6 min. trwa):

U mnie:
Dominacja lewej półkuli
CYFROWY
RACJONALNY
PORZĄDEK
OBIEKTYWNY
SYMBOLICZNY
ANALITYCZNY
MATEMATYKA
Lewa półkula 73%

27% Prawa półkula
EMOCJE
WYOBRAŹNIA
MUZYKA
KREATYWNOŚĆ
PAMIĘĆ
SZTUKA
INSTYNKT
U mnie

Lekka przewaga lewej półkuli · SYMBOLICZNY

Lewa półkula 66%
SYMBOLICZNY
CYFROWY
RACJONALNY
PORZĄDEK
MATEMATYKA
OBIEKTYWNY
ANALITYCZNY

Prawa półkula 34%
KREATYWNOŚĆ
EMOCJE
INSTYNKT
PAMIĘĆ
MUZYKA
SZTUKA
WYOBRAŹNIA

Jak nie zapomnę dam TŻtowi później
Stary 2016-04-26, 11:22   #1720
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
cześć )

coś ostatnio mam handre... wczoraj pół nocy przeryczałam...

ja znów wróce do tej mojej "pachwiny" która okazała się żylakiem wargi... czy któraś Was ma coś takiego?

Zegarek fajny! )

a co do kosmetyków to miałam ten krem make me bio i był mega! jak skończy mi się aktualny zestaw z Mary Kay (który swoją drogą kiepski jak na te cene) to do niego wróce

a jakie śliczne!

Fajna sprawa

zazdroszcze, że Twój Tż ma na kogo to zrzucić :P bo ja boje się tych decyzji...

czyżby proroczy sen?

Pokaż co zamówiłaś!!

Ja nie mam takiego czegoś, ale czytałam w jednej książce dla ciężarnych "it's really 10 months....", tam jedna z babek miała żylaki w tych miejscach i lekarz jej powiedział ze sie zdarzają i zeby soe nie przejmować, ale zrobic z tym tez chyba nic nie mogła, miała zniknąć po porodzie
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 11:25   #1721
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie:
Dominacja lewej półkuli
CYFROWY
RACJONALNY
PORZĄDEK
OBIEKTYWNY
SYMBOLICZNY
ANALITYCZNY
MATEMATYKA
Lewa półkula 73%

27% Prawa półkula
EMOCJE
WYOBRAŹNIA
MUZYKA
KREATYWNOŚĆ
PAMIĘĆ
SZTUKA
INSTYNKT
u mnie wynik jest w 100%takich sam jak Twój
u mnie napewno jest dominacja lewej półkuli,ale ten test to tak z prymrużeniem oka bym potraktowała..

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
- wniosek o 500
- wniosek o dofinansowanie do czynszu (pewnie nic z tego nie będzie ale próbować można)
plus jeszcze chciałabym skoczyć na basen, do biblioteki. Ale póki co ciężko mi się zabrać za cokolwiek .
powodzenia..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 11:28   #1722
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Nie widziałam jeszcze wskazania do CC z powodu żylaków warg sromowych. Tak jak kasia_ruda pisała, u niej np. nie było widać, jest mnóstwo takich kobiet. Wręcz bym powiedziała, że SN jest dobrą opcją. Bo żylak może pęknąć, zostać nacięty przy nacięciu krocza i już nie masz problemu

Czuję się zaproszona

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Było Wnioski - najważniejszy jest szumiś i jakaś zabawka żyrafka AA i woda termalna dla tatusia
Sophie? To rzeczywiście mus, ale dla ząbkującego dziecka, chyba na porodówkę totalnie bez sensu to brać. Chociaż ja jestem turbo fanką tej zabawki, mój syn się z nią nie rozstawal, jak mu szly zęby. Do dziś czasem ją wyciąga i gryzie.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 11:28   #1723
Talantea
Zakorzenienie

Jestem Czytam was ciągle i czytam, ale jakos wbic sie w temat nie mogę. Mam za duzo na głowie.
TZ przedstawił nam nasz budzet i wyszło, ze kasy nie ma, a trzeba kupić tak wiele Nieco sie załamałam. Niby mamy 1 tys na wydanie na dziecko, ale i tak najlepiej jak wydamy jak najmniej. Czyli szalenstwa zakupowe odpadają
Muszę się poskromić do zupełnych podstaw i kupowania z drugiej ręki.

Dzisiaj idę do szpitala do endo i połoznych. Ciekawa jestem czy trafie na kogos rozsądnego. Juz sie stresuje.

Cytat:
Pfff mi wyszło pół na pół.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 11:33   #1724
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Sophie? To rzeczywiście mus, ale dla ząbkującego dziecka, chyba na porodówkę totalnie bez sensu to brać. Chociaż ja jestem turbo fanką tej zabawki, mój syn się z nią nie rozstawal, jak mu szly zęby. Do dziś czasem ją wyciąga i gryzie.
Tak ta W DDtvn już noworodkowi się przydaje

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Jestem Czytam was ciągle i czytam, ale jakos wbic sie w temat nie mogę. Mam za duzo na głowie.
TZ przedstawił nam nasz budzet i wyszło, ze kasy nie ma, a trzeba kupić tak wiele Nieco sie załamałam. Niby mamy 1 tys na wydanie na dziecko, ale i tak najlepiej jak wydamy jak najmniej. Czyli szalenstwa zakupowe odpadają

Dzisiaj idę do szpitala do endo i połoznych. Ciekawa jestem czy trafie na kogos rozsądnego. Juz sie stresuje.

Powodzenia na wizycie!

Edytowane przez tija93
Czas edycji: 2016-04-26 o 11:46
tija93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 11:34   #1725
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

U mnie:
Dominacja lewej półkuli
CYFROWY
RACJONALNY
PORZĄDEK
OBIEKTYWNY
SYMBOLICZNY
ANALITYCZNY
MATEMATYKA
Lewa półkula 73%

27% Prawa półkula
EMOCJE
WYOBRAŹNIA
MUZYKA
KREATYWNOŚĆ
PAMIĘĆ
SZTUKA
INSTYNKT

U mnie prawie równowaga wg testu:
Prawa: (57%)
MUZYKA
SZTUKA
INSTYNKT
PAMIĘĆ
WYOBRAŹNIA
EMOCJE
KREATYWNOŚĆ

Lewa: (43%)
SYMBOLICZNY
ANALITYCZNY
OBIEKTYWNY
RACJONALNY
PORZĄDEK
MATEMATYKA
CYFROWY

Ehh miałam pracować a rozwiązuje testy
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 11:46   #1726
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość

Mój Tż wczoraj pytał się jakie decyzję podejmujemy w sprawie szczepień. Również co do Oliwii - zbliża się termin na Hpv.

To są chyba Najgorsze decyzję do pojęcia w życiu...Bo jakąkolwiek nie podejmiesz i coś się wydarzy będziemy siebie obwiniac:/

Moja siostra do zeszłego tygodnia była zdeterminowana do szczepienia hpv
Dopóki nie podesłałam jej filmu dokumentalnego nakręconego w Danii gdzie to szczepienie jest obowiązkowe. Film do obejrzenia na YouTube zaszczepione dziewczęta. Teraz znowu sie zastanawia.

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy czujecie dzieci cały czas? w sensie nie macie w tym żadnych przerw? bo ja od dwóch dni baaaardzo delikatnie czuję ruchy małej, nawet jak zjem coś słodkiego to jest jeden delikatny kop i tyle, a wcześniej dostawałam takie, że aż mi ręka podskakiwała.
myślę, czy pojechać na IP, bo ważyłam się dwa dni temu i schudłam 2,5kg. i czy jak powiem, że czuję ruchy słabiej czy mnie nie wyśmieją swiruje już

Dobrze ze sie odezwałas. Co u Ciebie?
Ja czuje ruchy dosyć nieregularnie i lekarz mówił że do 28tyg mam sie tym bardzo nie stresować. Teraz np od dwóch dni nie czuje kopania tylko takie dziwne wsysanie lub wypychanie i jeszcze żeby to poczuć muszę sie skoncentrować. Inna sprawa ze jak nie czuje to mam detektor, który mnie uspokaja inaczej pewnie nie odchodzilabym z IP.

Może Twoje dziecko odwróciło sie tak ze te ruchy są tak słabo wyczuwalne?

Uważam ze jeśli Cie to martwi i niepokoi podjedzie na IP. Lepiej sprawdzić i przestać sie martwić niż sie zadręczać.

A jeszcze jedno u mnie w przychodni jak jest położna tez może sprawdzić czy tętno dziecka jest prawidłowe.

Daj znać jaka drogę wybrałaś.

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Witam się w tym tygodniu W weekend miałam gości, a wczoraj fryzjera, dziś jadę po sukienkę na wesele. Czytałam Was regularnie ale nie miałam czasu odpisać.

Przygotowania idą juz pełna para

Cytat:
W dd TVN będzie o pakowaniu torby do szpitala

Mówił cos ciekawego? Bo niestety przegapiłam ;(
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 11:48   #1727
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość

Mówił cos ciekawego? Bo niestety przegapiłam ;(
Nic odkrywczego Że wygodne ubranka dla dziecka, że koszule dla mamy, że kosmetyki. Zachwalali szumisia, żyrafkę i koszulo-sukienkę do porodu.
Stary 2016-04-26, 11:59   #1728
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
Źle sie dzieje!!! Na śniadanie zjadłam loda czekoladowego w polewie czekoladowej z Lidla - taka zachcianka

A potem człowiek o siemię dopytuje
szaleństwo z rana
Ja własnie wciągnęłam podwójnego Snickersa
a potem strach na wagę wejść, wczoraj cały dzień miałam chęć na jedzenie, non stop bym coś jadła

Cytat:
Nie widziałam jeszcze wskazania do CC z powodu żylaków warg sromowych. Tak jak kasia_ruda pisała, u niej np. nie było widać, jest mnóstwo takich kobiet. Wręcz bym powiedziała, że SN jest dobrą opcją. Bo żylak może pęknąć, zostać nacięty przy nacięciu krocza i już nie masz problemu

Czuję się zaproszona

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Było Wnioski - najważniejszy jest szumiś i jakaś zabawka żyrafka AA i woda termalna dla tatusia
Kurcze miałam włączone DDTVN i jakoś przeoczyłam
Szumisia mam na liście zakupów, ale chyba poczekam do porodu, a potem szybko zamówię

Cytat:
Witam się w 24+td

Gratuluję 24+td
Moja miała smoczki NUK, tylko te uważała, butelki miałyśmy chyba wszystkie z możliwych i żadnej moja córka nie zaakceptowała
Już nawet nie chodzi o mm (tego nawet tknąć nie chciała-bo próbowałam) ale jak ściągałam pokarm, to z butelką nie wiedziała co ma zrobić

Cytat:
Hej Mamusie
- wniosek o 500
Niezły plan na dziś. Powodzenia

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość

Powodzenia na wizycie
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 12:03   #1729
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Mój kot ma lenia

Cytat:
myślałam, ze nadrobiłamw szystko, a tu się z 20 postów w między czasie pokazało :P

też rozważam ten lidlowy kontra microlife... siostra ma tn lidlowy i sobie chwali :P

no handre od tego żylaka, bo i boli i wygląda okropnie.... z seksem to się chyba już moge pożegnać w ciąży...
i też podziwiam, ze tak wszystko o wszystkich pamietasz!
moja pamięć niestety nie jest tak dobra i bardzo szybko wszystko zapominam :P
to piszę po kolei:
mam tak samo, zaczynam być szczęśliwa, że nadrobiłam, a tu kolejna strona do nadrabiania

ja sobie wymyśliłam, że kupie ten z lidla i sprawdzę czy dobrze wskazuje temperaturę. Jeślli tak bedzie zostaje, jeśli nie, kupię ten, co polecały dziewczyny.

żylaków nie mam ale nie wiem pamietam to sex

Cytat:
A spacer uwiecznie jesli tylko Dolar bedzie współpracował
w gondoli też powinny być pasy więc kot moze testować oba rodzaje
Stary 2016-04-26, 12:05   #1730
Talantea
Zakorzenienie

Co do smoczków itd tez chyba bede kupowała avent. Szczególnie jak TZ zauwarzył, ze są robione w UK. Takze tym bardziej na plus dla nas. Teraz jest sporo przecen, ale czekam z zakupami po 15 maja jak wróce z tego baby event. Moze dostane jakies fajne darmowe próbki.
Pytałam tez znajomej która ma małego synka, czy nie bedzie miala jakis ubranek do odkupienia. Powiedziała, ze zobaczy.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 12:06   #1731
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:

to piszę po kolei:
mam tak samo, zaczynam być szczęśliwa, że nadrobiłam, a tu kolejna strona do nadrabiania

ja sobie wymyśliłam, że kupie ten z lidla i sprawdzę czy dobrze wskazuje temperaturę. Jeślli tak bedzie zostaje, jeśli nie, kupię ten, co polecały dziewczyny.

żylaków nie mam ale nie wiem pamietam to sex

w gondoli też powinny być pasy więc kot moze testować oba rodzaje
Ja wciaz sie zadtanawiam co z tym termonetrem :P dalej mysle

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 12:13   #1732
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Witam się w 24+td
brawa za tygodnie

u mnie słońce jest ale ciepła nie daje.

Cytat:
Hej Mamusie
- wniosek o 500
masz ambitny plan... same wnioski
powodzenia.

od zeszłego tygodnia próbuję się zmusić do wyjścia do fryzjera jakoś mi się nie udaje

Cytat:
Nic odkrywczego Że wygodne ubranka dla dziecka, że koszule dla mamy, że kosmetyki. Zachwalali szumisia, żyrafkę i koszulo-sukienkę do porodu.
czyli porady nic nowego nie wnoszące.
Szumisia mam na sławetnej liście ale jakoś nie pomyślałam, żeby go ciągnąć do szpitala. Chyba bym sie wqrzyla gdyby na sali jakaś Pani włączyła to swojemu dziecku..
Stary 2016-04-26, 12:15   #1733
Kasmina
Rozeznanie

Ja też kupiłam butelkę avent, póki co jedna, jak się spodoba Bartusiowi to kupie kolejne
Swoją drogą fajna ta koszulka z dd TVN ciekawe gdzie można ją kupić i za ile
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 12:17   #1734
Krefetka
Zadomowienie

nadrobiłam!!!!!

Czy Wasi meżowie/TŻ też mają napady ciążowego mózgu/ myślenia?

Wczoraj swojego poprosiłam o kupno orzechów laskowych.
Przyniósł zakupy, szukam orzechów a on do mnie: Kupiłem princessę orzechową, to tam masz orzechy
Stary 2016-04-26, 12:19   #1735
superhuman
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Ja zamówię sobie paczkę/dwie Naty pieluch na początek, bardzo tutaj polecane m.in dla alergików, eco friendly itp. Mam nadzieję, że będą ok. Pamiętam, że przy Oliwii ani pampersy ani huggisy nam nie pasowały a nie chcę już żadnych przygód z odparzeniami.

Dziś na FB mignął mi wątek o nieschodzącym napletku u chłopców i powiem Wam, że ja kompletnie nie wiem jak się z tym obchodzić

Z dziewczynką jest łatwiej

Czy tyko mnie tak znów bolą piersi? Sutki mnie swędzą.....a najprzyjemniejsza część dnia to ta w której ściągam biustonosz....

Mnie tez znów zaczęły bolec piersi a sutki mnie swędzą od dłuższego czasu. W dodatku zauwazylam ze cos mi leci :P i mega zyly mi sie pojawiły.

Florencee jak sie czujesz?
Bo juz nie mam siły nadrabiać...
Nie było mnie kilka dni bo moj stan sie znacznie pogorszył i niestety w sobote wieczorem musieliśmy pojechac na pogotowie-dostałam antybiotyk. Leżę w łożku mam zwolnienie do 2. Majówka odwołana. Najgorsze jest to ze nic nie jest mi lepiej strasznie sie martwiłam i chciałam sie bronić jak najdłużej przed antybiotykiem ale choroba mnie pokonała. Płakałam juz z bólu i było mi wszystko jedno..

W dodatku musiałam przełożyć wizyte bo jak zrobie wyniki krwi jak jestem na antybiotyku? Musze odczekać conajmniej 3-4 dni a w tym terminie co chciałam przełożyć gina nie ma i znów mi sie wydłuża a kazał mi byc szybciej niz 4 tygodnie!! Wrrrr!! Wczoraj strasznie mi sie tez brzuch napiął zauwazylam ze jak leżę na wznak to sie nasila ile takich napięć jest bezpiecznych bo juz sie zastanawiam... Mała sie rusza coraz bardziej intensywnie czasami jest to mega bolesne ale kocham to i jak siedze z TZ to sie wzruszam jak głupia. Ostatnio w końcu poczuł pod ręka

Pogoda jest fatalna! Pozdrawiam z łóżka.....

Edytowane przez superhuman
Czas edycji: 2016-04-26 o 12:24
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 12:21   #1736
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też kupiłam butelkę avent, póki co jedna, jak się spodoba Bartusiowi to kupie kolejne
Jak się nie mylę to już tutaj ją dziewczyny wrzucały Tylko nie pamiętam jaka to firma. Wiem tylko, że droga

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
nadrobiłam!!!!!

Czy Wasi meżowie/TŻ też mają napady ciążowego mózgu/ myślenia?

Wczoraj swojego poprosiłam o kupno orzechów laskowych.
Przyniósł zakupy, szukam orzechów a on do mnie: Kupiłem princessę orzechową, to tam masz orzechy
Co za TŻ!

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Mnie tez znów zaczęły bolec piersi a sutki mnie swędzą od dłuższego czasu. W dodatku zauwazylam ze cos mi leci :P i mega zyly mi sie pojawiły.

Nie było mnie kilka dni bo moj stan sie znacznie pogorszył i niestety w sobote wieczorem musieliśmy pojechac na pogotowie-dostałam antybiotyk. Leżę w łożku mam zwolnienie do 2. Majówka odwołana. Najgorsze jest to ze nic nie jest mi lepiej strasznie sie martwiłam i chciałam sie bronić jak najdłużej przed antybiotykiem ale choroba mnie pokonała. Płakałam juz z bólu i było mi wszystko jedno...

Dużo zdrówka
Stary 2016-04-26, 12:22   #1737
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Super podejście, ja własnie w szpitalu dostałam od położnej aventa i synek super z tego pił, zero krztuszenia itp, dziecko obok dostawało z medeli calma i tak się przykrztuszało, że szok, ja dostawałam gęsiej skóry, nie wiem, jak jego matka to znosiła. Mi strasznie ten avent podpasował i taki też mężowi zleciłam kupić. Co prawda w tesco 24 srogo przepłacił, no ale sprawdziłam przed zakupem większej ilości.

Pisałyście, że wózki baby design są krytykowane, ja mam dla synka spacerówkę z tej firmy i ją uwielbiam. Jest zwrotna, lekka, miejsca zajmuje tyle, co nic. Mam ją już od stycxnia/ lutego 2015, codziennie używana, zero problemów, a często daję jej nieźle w kość, wielkie torby zakupów w wózku, albo na rączce, a wózek daje radę, nic nie skrzypi, nie trzeszczy, nie łamie się polecam tę spacerówkę każdemu.
Stary 2016-04-26, 12:23   #1738
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

Wpisz w neta sukienka porodowa granatOVO.
Stary 2016-04-26, 12:24   #1739
kasia_ruda
Zakorzenienie

U nas dziś pięknie, słońce i gorąco, wróciłam z synem z dwugodzinnego spaceru i leżę, bo kręgosłup booooli, mama mi robi omleta, więc już się lenię

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Stary 2016-04-26, 12:25   #1740
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość

Nie było mnie kilka dni bo moj stan sie znacznie pogorszył i niestety w sobote wieczorem musieliśmy pojechac na pogotowie-dostałam antybiotyk. Leżę w łożku mam zwolnienie do 2. Majówka odwołana. Najgorsze jest to ze nic nie jest mi lepiej strasznie sie martwiłam i chciałam sie bronić jak najdłużej przed antybiotykiem ale choroba mnie pokonała. Płakałam juz z bólu i było mi wszystko jedno...

Wygrzewaj się.

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
U nas dziś pięknie, słońce i gorąco, wróciłam z synem z dwugodzinnego spaceru i leżę, bo kręgosłup booooli, mama mi robi omleta, więc już się lenię

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Może po naszych porodach bedziesz nam wypożyczać swoją mamę?
Chciałabym zeby ktoś sie mną tak opiekował (maz sie stara ale jednak nie dorówna mamusi )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości