Promocje -49%, 1+1 - Część II - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-26, 22:27   #4711
Jik
Zadomowienie

Dot.: Promocje -49%, 1+1 - Część II

Cytat:
Napisane przez nerveuse Pokaż wiadomość
a zastosowałaś cieniutką warstwę?
Czy ja wiem czy cieniutką? W miarę cienką. Chyba. Myślisz, że trzeba tylko musnąć palcem?
Kurcze, do tej pory stosowałam pod cienie podkład plus puder tak, jak do całej twarzy i cienie się w miarę trzymały. Nawet jak robiła się kreska na powiece, to wystarczyło rozmazać palcem. A z bazą mam tak, że powieka jest jakby lepka od bazy. Kreska mi się nadal robi, ale już jej tak łatwo nie rozprowadzę palcem.

Jik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 22:41   #4712
bigosowadama
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jik Pokaż wiadomość
Czy ja wiem czy cieniutką? W miarę cienką. Chyba. Myślisz, że trzeba tylko musnąć palcem?
Kurcze, do tej pory stosowałam pod cienie podkład plus puder tak, jak do całej twarzy i cienie się w miarę trzymały. Nawet jak robiła się kreska na powiece, to wystarczyło rozmazać palcem. A z bazą mam tak, że powieka jest jakby lepka od bazy. Kreska mi się nadal robi, ale już jej tak łatwo nie rozprowadzę palcem.
Nałóż cieniutką warstwę, lekko pocierając i wklepując w powieki. Dobrze rozprowadź. Tak by nie było wałeczków.Ja robię tak, że nakładam bazę palcem (stapia się z powieką pod wpływem ciepła). Na praktycznie całą powiekę, aż prawie do linii brwi Odczekaj chwilę i przypudruj/ nałóż cień matowy na całą powiekę. Stanowi to bazę pod inne cienie. I dopiero potem nakładaj inne cienie lub rysuj kreski.

Perłowy, satynowy też nakładałam jako bazę pod inne cienie, ale najpierw spróbuj z matem.

Jak to nie wyjdzie to prawdopodobnie ta baza nie jest dla Ciebie.
bigosowadama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 00:40   #4713
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
ja w tym roku chyba też dużo mniej wydam w Rossmannie, bo zazwyczaj na takich akcjach szło 300 złotych , ale teraz tusze,korektor i róż kupiłam przez internet, a bronzer i część kredek wzięłam w Naturze. Dotychczas wydałam jakieś 130 zł. W tym tygodniu zapoluję jeszcze na kredkę Max Factor, żel do brwi (nie wiem już jaki polecicie coś do ciemnych, prawie czarnych gęstych brwi?) i eyeliner z Eveline.
A w następnym tygodniu jedna pomadka ochronna (o ile będzie się łapać na promo )i parę lakierów, bo żadnej szminki nie potrzebuję, więc w dwóch stówkach powinnam się spokojnie wyrobić.

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Chciałam dziś kupić w Naturze mój ulubiony podkład Skin Balance i nie było nr 20 za 15 zł żal nie brać, a już nie będę w najbliższym czasie w naturze. Sprawdziłam nr 21 i był dużo ciemniejszy, za ciemny chyba że na lato.
Pocieszam się faktem,że mam 5 podkładów w zapasie i 4 w użyciu(w tym właśnie jeden Skin Balance, nie sądziłam,że polubię się tak z jakimkolwiek podkładem)
Ja generalnie wole nie liczyć ile wydałam, ale ostatnio malutko, mam jeszcze rzeczy z poprzednich promo, a jak mam zachciankę to i promocja się znajdzie gdziekolwiek. Niby czekam na te promo -50% a ostatecznie wchodzę, widzę co się dzieje z towarem to mi się odechciewa

A mi się zdawało, że mam za dużo zapasów

Cytat:
Napisane przez eewelinaa92 Pokaż wiadomość
Dziękuję nie wiem czy jeszcze w tej promocji Ale w przyszłej ta informacja może się przydać ;-) dziękuję
Ale nie tylko ceny podkładów się różnią innych rzeczy też. W e-sklepie też są różne w zależności od lokalizacji odbioru !

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Ja odkąd czytam więcej recenzji w necie, dłużej myślę przed zakupem, bardziej liczę wydatki wydają na tych promocjach coraz mniej.
Też kiedyś potrafiłam wydać na nich dużo, tak jak Ty, a teraz wiem, że nie za bardzo warto aż tak w nie inwestować.Zwłaszcza, że to głównie czyszczenie szaf ze staroci. Tak, wiem, że niby są dostawy, ale głównie idzie to, co dotąd nie zeszło, a ja wolę jednak świeże produkty.
Tylko jeden podkład kupiłam. Myślałam o małej paletce cieni i 1 kredce do oczu, ale chyba się wstrzymam. Recenzje dwóch paletek, o których myślałam nie powalają. A co do kredki- nie wiem czy ją znajdę. Może kupię inną?
W Rossmanie to czekam na zniżki na pielęgnację bo kończą mi się kremy do rąk, balsam do ciała, szampony. Poluję na zniżkę na produkty Evree (balsam, krem do rąk, kremy do twarzy no i może jeden olejek do twarzy). Jakbyście gdzieś widziały to dajcie znać.
Jak patrzę na to ile wydałam na tą promocję w ubiegłym roku to
No, ale fakt, że zapas moich niezbędników nadal mam.
Jeśli zaszaleję to najwcześniej w listopadzie, jeśli nie dopiero w maju za rok ( o ile znów będzie taka promocja).
Masz Superpharm może tam coś z Evree? Ja kupiłam różany tonik za pół ceny.

Cytat:
Napisane przez Leili Pokaż wiadomość
UWAGA!
W superpharm od dziś do 02.05. znowu -50% na pudry,podkłady, róże, korektory z kartą Lifestyle
Tia ale sie nie zaopatrzyli w co chciałam

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość
Ile ta baza z Dax ? Hm może ją kupię
CND niecałe 14 zł ja kupiłam za pół ceny z datą 10.2016

Cytat:
Napisane przez zouuza_ Pokaż wiadomość
w nocy kupilam color tatoo za 19,90 teraz juz 25,9 no jajca
Ja widziałam i taką i taką ale to w różnych R.

Cytat:
Napisane przez bigosowadama Pokaż wiadomość

Mi ta szczoteczka sklejała rzęsy, musiałam je czesać inną szczoteczką (akurat z Eveline extension volume). Po tym rzęsy extra wydłużone i pogrubione. A tusz jest rewelacyjny, trzyma się, nie osypuje nie robi pandy. I ciężko się zmywa.

Popatrzyłam sobie na ten tusz Mega Plush. Jaka koszmarna szczoteczka.

Nie jestem pewna co do SP. Mam Rossa i SP w jednym budynku i wydaje mi się, że ceny są takie jak w drogerii internetowej. Jeszcze to sprawdzę.

Ta baza z Dax pod cienie jest w CND. Kosztuje ok 14zł.
Ja ją chciałam kupić na promocji twarzowej (wtedy wchodziła), ale termin ważności miała 10-11. 2015.
Najlepiej dostosować do swoich rzęs szczoteczkę, nie u każdego się to samo sprawdzi
Ta szczotka dawała efekt takich lekko podkreślonych, delikatnych rzęs, a z tą z So Couture już więcej mogę wyciągnąć tym tuszem.

Ja już wiem jak to na necie sprawdzić, zresztą pisałam Ciągle pisze to samo a i tak zaraz ktoś z tym wyskoczy, że widział tu takie a tam takie ceny

Cytat:
Napisane przez Silloe Pokaż wiadomość
Ja mam do 10-11 2016
też taka mam.

Edytowane przez Make4Up
Czas edycji: 2016-04-27 o 00:42
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 01:13   #4714
werek serek
no witam

czyli teraz już ta baza nie wchodzi na promocję?
werek serek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 12:43   #4715
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez werek serek Pokaż wiadomość
czyli teraz już ta baza nie wchodzi na promocję?
Dax nie. CND to cos 13 z groszami regularna koło 22 była.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
[...]
W Rossmanie to czekam na zniżki na pielęgnację bo kończą mi się kremy do rąk, balsam do ciała, szampony. Poluję na zniżkę na produkty Evree (balsam, krem do rąk, kremy do twarzy no i może jeden olejek do twarzy). Jakbyście gdzieś widziały to dajcie znać.
Jak patrzę na to ile wydałam na tą promocję w ubiegłym roku to
[...]
Tak jak napisałam wcześniej od jutra cała marka Evree w SP z kartą lifestyle -40%.
Stary 2016-04-27, 12:57   #4716
zouuza_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
Dax nie. CND to cos 13 z groszami regularna koło 22 była.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Tak jak napisałam wcześniej od jutra cała marka Evree w SP z kartą lifestyle -40%.
Oo super wiadomości
zouuza_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 14:10   #4717
be_zludna
Zakorzenienie

Ja kupiłam dwa Lovely Pump it up i jakiś różowy z tej samej firmy, bo się ładnie nazywał (tzw. ryzyko za 6 złotych ).
A w drugim Rosie dokupiłam Color Tattoo Creme de nude (nie był ruszany, bo naklejka cała) i produkt do brwi z Maybelline, aczkolwiek użyłam go dziś i mam mieszane odczucia, ale krzywdy nie zrobił.

Poza tym pani obsługująca w Rosie pokazywała klientkom tusze z każdej szafy, a nie wszystkie były testerami. Zapytałam się jej, dlaczego to robi, na co ona, że panie chcą zobaczyć, a nie ma testerów i rżnie głupa. Gratulacje :/
be_zludna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 14:48   #4718
bigosowadama
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
...

Ale nie tylko ceny podkładów się różnią innych rzeczy też. W e-sklepie też są różne w zależności od lokalizacji odbioru !

Masz Superpharm może tam coś z Evree? Ja kupiłam różany tonik za pół ceny.

Tia ale sie nie zaopatrzyli w co chciałam

CND niecałe 14 zł ja kupiłam za pół ceny z datą 10.2016

Ja widziałam i taką i taką ale to w różnych R.

Najlepiej dostosować do swoich rzęs szczoteczkę, nie u każdego się to samo sprawdzi
Ta szczotka dawała efekt takich lekko podkreślonych, delikatnych rzęs, a z tą z So Couture już więcej mogę wyciągnąć tym tuszem.

Ja już wiem jak to na necie sprawdzić, zresztą pisałam Ciągle pisze to samo a i tak zaraz ktoś z tym wyskoczy, że widział tu takie a tam takie ceny :cojest:

też taka mam.
Sprawdziłam sobie co i jak z tymi cenami. Stacjonarnie w Ross, gdzie jest w tym samym budynku SP i w Rossie inetrnetowym.
Dziwne rzeczy.
Tam gdzie jest u mnie SP- ceny są normalne nie obniżone (Loreal TM 59,9)(galeria)
W innym Rossie, gdzie mam jakieś 150 m do Hebe, też ceny normalne.
A w jeszcze innym gdzie obok jest Natura (50m) też ceny nie są obniżone.
Jedynie w dużej galerii handlowej, gdzie w tym samym budynku jest też SP ceny były obniżone.
Także nie jest to regułą.
Też posprawdzałam przez neta. Dzięki za wyjaśnienia co i jak.

Aha też kupiłam tonik różany z Evree i maskę do stóp z l'biotiki za 9,9

Edytowane przez bigosowadama
Czas edycji: 2016-04-27 o 14:50
Stary 2016-04-27, 14:56   #4719
_malami
Raczkowanie

Promocje -49%, 1+1 - Część II

Kupiłam tusz w rossmannie ONLINE, czy przy jego odbiorze mogę poprosić o wyjęcie go z szuflady na moich oczach?

Kiedyś kupiłam tusz, w domu okazało się, że ma złamaną (!) szczoteczkę...
Na ostatniej promocji kupiłam puder i podkład online, puder bez gąbki z odbitymi paluchami, podkład używany (pompka brudna)...

Myślicie, że dadzą mi taki z szuflady? Ufam, że tam są jednak nienaruszone... 🏼

Ps. TONIK RÓŻANY EVREE jest w cenie promocyjnej za 9,9? Bo nie wiem czy kupic w rossmannie za 15 czy czekać do weekendu aż bede w SP
_malami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 15:22   #4720
pingwintastas
Explorer siłowni 💪🏼😎

Cytat:
Napisane przez _malami Pokaż wiadomość
Kupiłam tusz w rossmannie ONLINE, czy przy jego odbiorze mogę poprosić o wyjęcie go z szuflady na moich oczach?

Na ostatniej promocji kupiłam puder i podkład online, puder bez gąbki z odbitymi paluchami, podkład używany (pompka brudna)...

Nie, nie możesz - ja dostałam teraz 2x stary produkt, raz używany. Sprawdziłam na miejscu i w obu Rossmananch odmówiono mi wymiany oraz powiedziano, że mam odesłać produkt na swój koszt do centrali. Do zamówień online zawsze pakują najstarszy egzemplarz. Nie polecam.

Edytowane przez pingwintastas
Czas edycji: 2016-04-27 o 15:24
pingwintastas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 15:23   #4721
MissChievousTess
Zakorzenienie

Make4Up, dzięki za informację.
_malami, jeśli zamówiłaś z odbiorem w drogerii to w tej drogerii zdejmą towar z półki, z szuflady wezmą tylko jeśli nie będzie tego na półkach i jeśli będzie tuż po dostawie, więc ryzyko, że towar będzie zmacany niestety jest.
Przed odbiorem zamówienia możesz jedynie sprawdzić zawartość i odmówić odbioru zamówienia albo zgłosić, że w zamówieniu jest towar niezgodny z umową, ale musisz to zrobić zanim potwierdzisz odbiór, najlepiej by był przy tym kierownik sklepu. Jak już zabierzesz do domu to umarł w butach i potem cyrk z reklamacją, której w trakcie tej promocji nie chcą przyjmować.
Jak za dawnych czasów gdy w sklepach były karteczki "po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się".
Stary 2016-04-27, 15:27   #4722
pingwintastas
Explorer siłowni 💪🏼😎

Cytat:
_malami, jeśli zamówiłaś z odbiorem w drogerii to w tej drogerii zdejmą towar z półki, z szuflady wezmą tylko jeśli nie będzie tego na półkach i jeśli będzie tuż po dostawie, więc ryzyko, że towar będzie zmacany niestety jest.
Przed odbiorem zamówienia możesz jedynie sprawdzić zawartość i odmówić odbioru zamówienia albo zgłosić, że w zamówieniu jest towar niezgodny z umową, ale musisz to zrobić zanim potwierdzisz odbiór, najlepiej by był przy tym kierownik sklepu. Jak już zabierzesz do domu to umarł w butach i potem cyrk z reklamacją, której w trakcie tej promocji nie chcą przyjmować.
Jak za dawnych czasów gdy w sklepach były karteczki "po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się".
Nie można odmówić odbioru zamówienia Ja próbowałam - po sprawdzeniu to już jest niemożliwe. Jak dostajesz worek z zamówieniem do ręki, to już jest nabite jako zrealizowane i wtedy można tylko odesłać do centrali na swój koszt. Dla mnie to jest skandal i mega żenada. Już na pewno nic więcej nie zamówię w Rossmanie online z odbiorem w drogerii. W Rossmanie na Dw. Centralnym i w CH Reduta powiedziano mi to samo.
Stary 2016-04-27, 15:28   #4723
_malami
Raczkowanie

Cytat:

Czyli jak zajdę do drogerii to jak najlepiej to rozwiązać? Jak mi Pani da produkt to powiedzieć żeby dała z szuflady?
_malami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 15:30   #4724
pingwintastas
Explorer siłowni 💪🏼😎

Cytat:
Czyli jak zajdę do drogerii to jak najlepiej to rozwiązać? Jak mi Pani da produkt to powiedzieć żeby dała z szuflady?
Zamówienie czeka na zapleczu w zamkniętym opakowaniu - kiedy babka wynosi je do Ciebie to już jest jako zrealizowane i jeśli sprawdzisz od razu, to może Ci wymienić na inny egzemplarz, ale jeśli nie ma innego, to musisz odesłać na swój koszt do centrali. Nie można zrezygnować z odbioru zamówienia, bo ono już jest odebrane.
Stary 2016-04-27, 15:56   #4725
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pingwintastas Pokaż wiadomość
Nie można zrezygnować z odbioru zamówienia, bo ono już jest odebrane.
Tak? A co z prawem 14 dniowego odstąpienia od umowy w przypadku zakupów internetowych?
Jeśli tak jest to wygląda to na klauzulę niedozwoloną. Można w ramach negocjacji postraszyć Rzecznikiem Praw Konsumenta w takim przypadku.
Stary 2016-04-27, 15:58   #4726
bigosowadama
Rozeznanie

Cytat:

Myślicie, że dadzą mi taki z szuflady? Ufam, że tam są jednak nienaruszone... ��

Ps. TONIK RÓŻANY EVREE jest w cenie promocyjnej za 9,9? Bo nie wiem czy kupic w rossmannie za 15 czy czekać do weekendu aż bede w SP[emoji12]
Tonik różany jest po 6,9 w SP. A jak kupisz coś z katalogu (tego do 30.04), to możesz kupić maskę złuszczającą do stóp l'biotiki za 9,9 a nie jak normalnie 11,9.

Ja nie kupuję w Rossie przez sklep internetowy. Za duże ryzyko.
W sklepie mogę sobie sama wybrać i powiedzmy na własną odpowiedzialność kupić zmacany produkt (ja tego nie robię, ale są osoby które biorą bo np. jest ostatni). Mam kontrolę czy wybiorę produkt nieotwierany czy otwierany.
Tusze to kupuje w necie (nie Ross). I jestem zadowolona. A cenowo wychodzi jak na promo w Rossie.
Jeśli masz SP to polecam tam kupować- są zabezpieczenia i widać czy coś było macane. I Hebe- chociaż ostatnimi czasy się skiepściło.
Stary 2016-04-27, 15:59   #4727
pingwintastas
Explorer siłowni 💪🏼😎

Cytat:
Tak? A co z prawem 14 dniowego odstąpienia od umowy w przypadku zakupów internetowych?
Jeśli tak jest to wygląda to na klauzulę niedozwoloną. Można w ramach negocjacji postraszyć Rzecznikiem Praw Konsumenta w takim przypadku.
Możesz odstąpić od umowy Własnie o tym mówię - musisz na własny koszt odesłać do centrali.
Stary 2016-04-27, 16:05   #4728
MissChievousTess
Zakorzenienie

Dziewczyny- ważne jest to jak została zawarta umowa, czyli poza lokalem, za pomocą środków porozumiewania się na odległość. Jeśli w momencie zawarcia umowy kupna nie można zapoznać się fizycznie z towarem to macie 14 prawo odstąpienia od umowy.
Takie są przepisy unijne. Jeśli rossmann tego nie respektuje do walczcie o swoje prawa bo prawo jest w tej kwestii jasne i jest po Waszej stronie.

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Możesz odstąpić od umowy Własnie o tym mówię - musisz na własny koszt odesłać do centrali.
Jeżeli towar był wadliwy to należy domagać się od rossmanna zwrotu kosztów przesyłki do nich tych rzeczy. Już po zwrocie towaru na wasz koszt do centrali.
Wysyłacie na swój koszt bez zwrotu kosztów przesyłki tylko jeśli odstępujecie od umowy gdy towar jest pełnowartościowy, a dostąpienie jest bez podania przyczyny- bo np. się rozmyśliłyście.
Tak powinno być w przypadku wszelkich zakupów on line.
Stary 2016-04-27, 16:43   #4729
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Sprawdziłam sobie co i jak z tymi cenami. Stacjonarnie w Ross, gdzie jest w tym samym budynku SP i w Rossie inetrnetowym.
Dziwne rzeczy.
Tam gdzie jest u mnie SP- ceny są normalne nie obniżone (Loreal TM 59,9)(galeria)
W innym Rossie, gdzie mam jakieś 150 m do Hebe, też ceny normalne.
A w jeszcze innym gdzie obok jest Natura (50m) też ceny nie są obniżone.
Jedynie w dużej galerii handlowej, gdzie w tym samym budynku jest też SP ceny były obniżone.
Także nie jest to regułą.
Też posprawdzałam przez neta. Dzięki za wyjaśnienia co i jak.
A no dziwne, może to też zależy nie tylko od obecności konkurencji ale jeszcze np. powierzchni sklepu U mnie te niższe ceny są w tych większych obok Hebe.

Cytat:

Ps. TONIK RÓŻANY EVREE jest w cenie promocyjnej za 9,9? Bo nie wiem czy kupic w rossmannie za 15 czy czekać do weekendu aż bede w SP
do 30go za 6,99

Cytat:
Nie można odmówić odbioru zamówienia Ja próbowałam - po sprawdzeniu to już jest niemożliwe. Jak dostajesz worek z zamówieniem do ręki, to już jest nabite jako zrealizowane i wtedy można tylko odesłać do centrali na swój koszt. Dla mnie to jest skandal i mega żenada. Już na pewno nic więcej nie zamówię w Rossmanie online z odbiorem w drogerii. W Rossmanie na Dw. Centralnym i w CH Reduta powiedziano mi to samo.
Cytat:
Zamówienie czeka na zapleczu w zamkniętym opakowaniu - kiedy babka wynosi je do Ciebie to już jest jako zrealizowane i jeśli sprawdzisz od razu, to może Ci wymienić na inny egzemplarz, ale jeśli nie ma innego, to musisz odesłać na swój koszt do centrali. Nie można zrezygnować z odbioru zamówienia, bo ono już jest odebrane.
Cytat:
No właśnie coś tu nie gra W regulaminie jest napisane, że z reklamacją można przyjść do danego sklepu. Ale jak odbieram zamówienie z esklepu i widzę już, ze towar jest naruszony to sorry ale z jakiej racji mam go przyjąć ?? Co z tego, że zamówienie wisi jako zrealizowane. Tak naprawdę powinien być dołączony wzór formularza odstąpienia od umowy. Miał go ktoś? Zupełnie sprzeczne informacje podają i jeszcze pod górkę robią, no to jest żenujące Dobrze, że mi anulowali zamówienie jednak

Jedna dobra wola kasjerki też ważna bo ja rozmawiałam z jedną i mi powiedziała, że od niedawna ich R. prowadzi sprzedaż internetowa i biorą z szuflady, zaplecza a dopiero na końcu z półki, bo jakby było coś nie tak to ktoś przyjdzie z reklamacją. Może jakbyś trafiła na miłe to by się dało podmienić o ile byłoby z czego.

Cytat:
Tonik różany jest po 6,9 w SP. A jak kupisz coś z katalogu (tego do 30.04), to możesz kupić maskę złuszczającą do stóp l'biotiki za 9,9 a nie jak normalnie 11,9.

Ja nie kupuję w Rossie przez sklep internetowy. Za duże ryzyko.
W sklepie mogę sobie sama wybrać i powiedzmy na własną odpowiedzialność kupić zmacany produkt (ja tego nie robię, ale są osoby które biorą bo np. jest ostatni). Mam kontrolę czy wybiorę produkt nieotwierany czy otwierany.
Tusze to kupuje w necie (nie Ross). I jestem zadowolona. A cenowo wychodzi jak na promo w Rossie.
Jeśli masz SP to polecam tam kupować- są zabezpieczenia i widać czy coś było macane. I Hebe- chociaż ostatnimi czasy się skiepściło.
Dokładnie jak sama wezmę z półki to widzę co biorę, i rozumiem, że wtedy mogą nie chcieć mi przyjąć zwrotu (bo to dobra wola sklepu), ale przy zakupie on-line żeby nie można było nie przyjąć ewidentnie naruszonego? Jeszcze rozumiem, jakby to wysyłali z głównego magazynu i tam by trzeba odesłać, ale dostajesz z półki to co za problem załatwić to na miejscu? Chyba wydaje im się, że są bezkonkurencyjni

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Dziewczyny- ważne jest to jak została zawarta umowa, czyli poza lokalem, za pomocą środków porozumiewania się na odległość. Jeśli w momencie zawarcia umowy kupna nie można zapoznać się fizycznie z towarem to macie 14 prawo odstąpienia od umowy.
Takie są przepisy unijne. Jeśli rossmann tego nie respektuje do walczcie o swoje prawa bo prawo jest w tej kwestii jasne i jest po Waszej stronie.

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Jeżeli towar był wadliwy to należy domagać się od rossmanna zwrotu kosztów przesyłki do nich tych rzeczy. Już po zwrocie towaru na wasz koszt do centrali.
Wysyłacie na swój koszt bez zwrotu kosztów przesyłki tylko jeśli odstępujecie od umowy gdy towar jest pełnowartościowy, a dostąpienie jest bez podania przyczyny- bo np. się rozmyśliłyście.
Tak powinno być w przypadku wszelkich zakupów on line.
Popieram
Stary 2016-04-27, 16:53   #4730
MissChievousTess
Zakorzenienie

Jest tylko takie coś:
http://www.rossmann.pl/Portals/0/dok...klamacyjna.pdf
W regulaminie jest coś o formularzu odstąpienia od umowy w dziale "formularze do pobrania",ale nic tam nie ma.

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Z tego formularza możecie ewentualnie skorzystać:
http://www.federacja-konsumentow.org...odleglosc.html
To w miarę uniwersalny wzór.
Stary 2016-04-27, 16:54   #4731
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

Cytat:
Jest tylko takie coś:
http://www.rossmann.pl/Portals/0/dok...klamacyjna.pdf
W regulaminie jest coś o formularzu odstąpienia od umowy w dziale "formularze do pobrania",ale nic tam nie ma.

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Z tego formularza możecie ewentualnie skorzystać:
http://www.federacja-konsumentow.org...odleglosc.html
To w miarę uniwersalny wzór.
Przecież formularz odstąpienia od umowy jest na stronie

http://www.rossmann.pl/Portals/0/dok...niaOdUmowy.pdf

Synthesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 17:07   #4732
MissChievousTess
Zakorzenienie

Weźcie pod uwagę też te informacje:
http://www.federacja-konsumentow.org...wyjatkami.html
Czyli nie możecie zwrócić fabrycznie plombowanych kosmetyków jesli zerwiecie z nich plombę.
Fabrycznie plombuje niektóre produkty dostępne teraz np. L'oreal.

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Synthesthesia, dzięki za link.
Ja szukałam przez regulamin drogerii internetowej i link do sekcji pliki do pobrania odesłał mnie...donikąd. ;-)
Także dzięki. Może komuś formularz się przyda.

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Tu macie jeszcze o zwrocie kosztów przesyłki gdybyście odsyłały do tej centrali zakupy internetowe:
http://www.federacja-konsumentow.org...siebiorce.html
Stary 2016-04-27, 17:16   #4733
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OrangeMonster Pokaż wiadomość
A u mnie się sprawdził 😊 Ma ładny kolor u mnie na cerze mieszanej nie tworzy maski i utrzymuje się cały dzień. Dobrze kryje i wtapia się w skórę. U mnie się świetnie sprawuje 😀
Też go uwielbiam i to moj ulubiony podkład
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 19:25   #4734
Frezja_1
Raczkowanie

Cytat:
Czyli nie możecie zwrócić fabrycznie plombowanych kosmetyków jesli zerwiecie z nich plombę.

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Ja szukałam przez regulamin drogerii internetowej i link do sekcji pliki do pobrania odesłał mnie...donikąd. ;-)

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Tu macie jeszcze o zwrocie kosztów przesyłki gdybyście odsyłały do tej centrali zakupy internetowe:

Tylko jak udowodnić że przysłane produkty były przysłane używane a nie zostały użyte po odbiorze zamówienia?
Frezja_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 20:23   #4735
bigosowadama
Rozeznanie

Cytat:

Jeszcze pakuje fabrycznie Max Factor.
Cytat:
Napisane przez Frezja_1 Pokaż wiadomość
Tylko jak udowodnić że przysłane produkty były przysłane używane a nie zostały użyte po odbiorze zamówienia?
Teoretycznie nie można I boję się, że jeśliby ktoś odesłał na adres Ros to mogliby wywinąć numer, że samemu się otworzyło.
Jak odbierasz w drogerii, najlepiej mieć świadka, który poświadczy, że dostałaś trefny towar (ekspedientka, kierowniczka). Najlepiej przy nich sprawdzać i od razu spisać w razie czego protokół. Na wszelki wypadek może zrobić zdj. Paranoja, wiem.
Jak odbierasz na stacji orlen- to też możesz sprawdzić, ale tylko czy przesyłka nie jest naruszona. Jak jest to możesz otworzyć, oczywiście przy świadku, spisujecie, że przesyłka z zewn uszkodzona.
Natomiast jak przychodzi do domu, to sprawdzasz też czy nie jest naruszona. Procedura taka sama- od razu spisuje się reklamację- przy listonoszu/ kurierze.
Jak wszystko w porządku, otwierasz w domu. I jeśli w środku coś jest już używanego, połamanego itp. to odsyłasz do siedziby z właściwym formularzem.
I tu zaczynają się schody. Mogą uwzględnić reklamacje, ale mogą robić pod górkę, właśnie twierdząc, że sama najpierw użyłaś i teraz chcesz nowy/ zwrot pieniędzy.
Jeśli są bezczelni niestety mogą tak zrobić. Wtedy pozostaje Uokik.
Stary 2016-04-27, 21:52   #4736
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

Cytat:
Napisane przez Frezja_1 Pokaż wiadomość
a dlaczego Ty masz udowadniac? Z tego, co kojarzę to do pół roku od wydania towary, udowodnienie "winy" drugiej strony leży po stronie sprzedawcy. Tzn, że rossmann musiałby udowodnić, że kupujący sam otworzył produkt i go użył.

Synthesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 22:52   #4737
Voee
Przyczajenie

Do dziewczyn ktore kupily Bourjois Helathy Mix

Dziewczyny, jaki macie nr serii na swoich podkladach?
Bo ja mam 6042 co wedlug swiezomierza oznacza, ze podklad zostal wyprodukowany w 2012 i juz dawno nie nadaje sie do uzytku
Nie wiem czy to jakis blad czy rzeczywiscie wtedy podklad zostal wyprodukowany? Boje sie tego uzywac na twarz.
Voee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 23:17   #4738
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Voee Pokaż wiadomość
Do dziewczyn ktore kupily Bourjois Helathy Mix

Dziewczyny, jaki macie nr serii na swoich podkladach?
Bo ja mam 6042 co wedlug swiezomierza oznacza, ze podklad zostal wyprodukowany w 2012 i juz dawno nie nadaje sie do uzytku
Nie wiem czy to jakis blad czy rzeczywiscie wtedy podklad zostal wyprodukowany? Boje sie tego uzywac na twarz.
Naprawdę?
Ja mam z poprzedniej promocji 3 podkłady Bourjois, w tym 2 HM i kody pokazują datę produkcji na lipiec- sierpień 2014.
To teraz, 2 promocje później mieliby starocie z 2012 roku?
Ponoć te kody powtarzają się co 8 lat.
Może to kod z tego roku?
No bo skąd mieliby starocie skoro już były po drodze 2 wyprzedaże?
A te podkłady są rozchwytywane.
Może napisać do dystrybutora na Polskę?

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Sprawdziłam wszystkie podkłady jakie mam sprzed 2 promocji- Rimmel, Max Factor i Bourjois, w tym HM. Wszystkie mają daty produkcji z lata 2014.
Nie wiem jakim cudem mieliby teraz wygrzebać staroć z 2012 roku.
Ale jeśli to prawda i dystrybutor to potwierdzi to masz podstawy do reklamacji.
Tak starych nie powinni nawet wprowadzać do obrotu. Chyba minimum dla kosmetyków to przydatność 30 miesięcy przed wprowadzeniem na rynek. Sprawdź, ale chyba jakoś tak jest. Z 2012 to już byłoby łamanie prawa.
Stary 2016-04-27, 23:20   #4739
Voee
Przyczajenie

Cytat:
Naprawdę?
Ja mam z poprzedniej promocji 3 podkłady Bourjois, w tym 2 HM i kody pokazują datę produkcji na lipiec- sierpień 2014.
To teraz, 2 promocje później mieliby starocie z 2012 roku?
Ponoć te kody powtarzają się co 8 lat.
Może to kod z tego roku?
No bo skąd mieliby starocie skoro już były po drodze 2 wyprzedaże?
A te podkłady są rozchwytywane.
Może napisać do dystrybutora na Polskę?

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Sprawdziłam wszystkie podkłady jakie mam sprzed 2 promocji- Rimmel, Max Factor i Bourjois, w tym HM. Wszystkie mają daty produkcji z lata 2014.
Nie wiem jakim cudem mieliby teraz wygrzebać staroć z 2012 roku.
Ale jeśli to prawda i dystrybutor to potwierdzi to masz podstawy do reklamacji.
Tak starych nie powinni nawet wprowadzać do obrotu. Chyba minimum dla kosmetyków to przydatność 30 miesięcy przed wprowadzeniem na rynek. Sprawdź, ale chyba jakoś tak jest. Z 2012 to już byłoby łamanie prawa.
No naprawdę mam taki nr serii 6042 i on jasno wskazuje na 2012. Mam nadzieje, ze to jakas pomylka albo seria z tego roku. Ja sprawdzilam ale ile jest takich dziewczyn ktore tego nie sprawdza i nieswiadomie beda uzywac cos co moze mocno zaszkodzic

Kolezanka sprawdzila swoj HM i ma 6041. Kupiony w innym Rossmannie.

Edytowane przez Voee
Czas edycji: 2016-04-27 o 23:25
Voee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 23:23   #4740
Pakipsi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Voee Pokaż wiadomość
No naprawdę mam taki nr serii 6042 i on jasno wskazuje na 2012. Mam nadzieje, ze to jakas pomylka albo seria z tego roku. Ja sprawdzilam ale ile jest takich dziewczyn ktore tego nie sprawdza i nieswiadomie beda uzywac cos co moze mocno zaszkodzic
a jak to się sprawdza?
ten mój hm 52 co teraz kupiłam na promocji tez ma pod spodem nr 6042

Edytowane przez Pakipsi
Czas edycji: 2016-04-27 o 23:25
Pakipsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości