|
|||||||
| Notka |
|
| ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Promocje -49%, 1+1 - Część II
Czy ja wiem czy cieniutką? W miarę cienką. Chyba. Myślisz, że trzeba tylko musnąć palcem?
Kurcze, do tej pory stosowałam pod cienie podkład plus puder tak, jak do całej twarzy i cienie się w miarę trzymały. Nawet jak robiła się kreska na powiece, to wystarczyło rozmazać palcem. A z bazą mam tak, że powieka jest jakby lepka od bazy. Kreska mi się nadal robi, ale już jej tak łatwo nie rozprowadzę palcem. |
|
|
|
#4712 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Perłowy, satynowy też nakładałam jako bazę pod inne cienie, ale najpierw spróbuj z matem. Jak to nie wyjdzie to prawdopodobnie ta baza nie jest dla Ciebie. |
|
|
|
|
#4713 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mi się zdawało, że mam za dużo zapasów ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() CND niecałe 14 zł ja kupiłam za pół ceny z datą 10.2016 Ja widziałam i taką i taką ale to w różnych R. Cytat:
Ta szczotka dawała efekt takich lekko podkreślonych, delikatnych rzęs, a z tą z So Couture już więcej mogę wyciągnąć tym tuszem. Ja już wiem jak to na necie sprawdzić, zresztą pisałam Edytowane przez Make4Up Czas edycji: 2016-04-27 o 00:42 |
|||||
|
|
|
#4714 |
|
no witam
|
czyli teraz już ta baza nie wchodzi na promocję?
|
|
|
|
#4715 | |
|
Zakorzenienie
|
Dax nie. CND to cos 13 z groszami regularna koło 22 była.
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4716 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam dwa Lovely Pump it up i jakiś różowy z tej samej firmy, bo się ładnie nazywał (tzw. ryzyko za 6 złotych
). A w drugim Rosie dokupiłam Color Tattoo Creme de nude (nie był ruszany, bo naklejka cała) i produkt do brwi z Maybelline, aczkolwiek użyłam go dziś i mam mieszane odczucia, ale krzywdy nie zrobił. Poza tym pani obsługująca w Rosie pokazywała klientkom tusze z każdej szafy, a nie wszystkie były testerami. Zapytałam się jej, dlaczego to robi, na co ona, że panie chcą zobaczyć, a nie ma testerów i rżnie głupa. Gratulacje :/ |
|
|
|
#4718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziwne rzeczy. ![]() Tam gdzie jest u mnie SP- ceny są normalne nie obniżone (Loreal TM 59,9)(galeria) W innym Rossie, gdzie mam jakieś 150 m do Hebe, też ceny normalne. A w jeszcze innym gdzie obok jest Natura (50m) też ceny nie są obniżone. Jedynie w dużej galerii handlowej, gdzie w tym samym budynku jest też SP ceny były obniżone. Także nie jest to regułą. Też posprawdzałam przez neta. Dzięki za wyjaśnienia co i jak. ![]() Aha też kupiłam tonik różany z Evree i maskę do stóp z l'biotiki za 9,9
Edytowane przez bigosowadama Czas edycji: 2016-04-27 o 14:50 |
|
|
|
|
#4719 |
|
Raczkowanie
|
Promocje -49%, 1+1 - Część II
Kupiłam tusz w rossmannie ONLINE, czy przy jego odbiorze mogę poprosić o wyjęcie go z szuflady na moich oczach?
Kiedyś kupiłam tusz, w domu okazało się, że ma złamaną (!) szczoteczkę... Na ostatniej promocji kupiłam puder i podkład online, puder bez gąbki z odbitymi paluchami, podkład używany (pompka brudna)... Myślicie, że dadzą mi taki z szuflady? Ufam, że tam są jednak nienaruszone... 🏼Ps. TONIK RÓŻANY EVREE jest w cenie promocyjnej za 9,9? Bo nie wiem czy kupic w rossmannie za 15 czy czekać do weekendu aż bede w SP
|
|
|
|
#4720 | |
|
Explorer siłowni 💪🏼😎
|
Cytat:
Edytowane przez pingwintastas Czas edycji: 2016-04-27 o 15:24 |
|
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
Make4Up, dzięki za informację.
_malami, jeśli zamówiłaś z odbiorem w drogerii to w tej drogerii zdejmą towar z półki, z szuflady wezmą tylko jeśli nie będzie tego na półkach i jeśli będzie tuż po dostawie, więc ryzyko, że towar będzie zmacany niestety jest. Przed odbiorem zamówienia możesz jedynie sprawdzić zawartość i odmówić odbioru zamówienia albo zgłosić, że w zamówieniu jest towar niezgodny z umową, ale musisz to zrobić zanim potwierdzisz odbiór, najlepiej by był przy tym kierownik sklepu. Jak już zabierzesz do domu to umarł w butach i potem cyrk z reklamacją, której w trakcie tej promocji nie chcą przyjmować. Jak za dawnych czasów gdy w sklepach były karteczki "po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się".
|
#4722 | |
|
Explorer siłowni 💪🏼😎
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4723 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli jak zajdę do drogerii to jak najlepiej to rozwiązać? Jak mi Pani da produkt to powiedzieć żeby dała z szuflady?
|
|
|
|
|
#4724 |
|
Explorer siłowni 💪🏼😎
|
Zamówienie czeka na zapleczu w zamkniętym opakowaniu - kiedy babka wynosi je do Ciebie to już jest jako zrealizowane i jeśli sprawdzisz od razu, to może Ci wymienić na inny egzemplarz, ale jeśli nie ma innego, to musisz odesłać na swój koszt do centrali. Nie można zrezygnować z odbioru zamówienia, bo ono już jest odebrane.
|
|
|
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli tak jest to wygląda to na klauzulę niedozwoloną. Można w ramach negocjacji postraszyć Rzecznikiem Praw Konsumenta w takim przypadku.
|
|
#4726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie kupuję w Rossie przez sklep internetowy. Za duże ryzyko. W sklepie mogę sobie sama wybrać i powiedzmy na własną odpowiedzialność kupić zmacany produkt (ja tego nie robię, ale są osoby które biorą bo np. jest ostatni). Mam kontrolę czy wybiorę produkt nieotwierany czy otwierany. Tusze to kupuje w necie (nie Ross). I jestem zadowolona. A cenowo wychodzi jak na promo w Rossie. Jeśli masz SP to polecam tam kupować- są zabezpieczenia i widać czy coś było macane. I Hebe- chociaż ostatnimi czasy się skiepściło. |
|
|
|
|
#4727 | |
|
Explorer siłowni 💪🏼😎
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny- ważne jest to jak została zawarta umowa, czyli poza lokalem, za pomocą środków porozumiewania się na odległość. Jeśli w momencie zawarcia umowy kupna nie można zapoznać się fizycznie z towarem to macie 14 prawo odstąpienia od umowy.
Takie są przepisy unijne. Jeśli rossmann tego nie respektuje do walczcie o swoje prawa bo prawo jest w tej kwestii jasne i jest po Waszej stronie. ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
Wysyłacie na swój koszt bez zwrotu kosztów przesyłki tylko jeśli odstępujecie od umowy gdy towar jest pełnowartościowy, a dostąpienie jest bez podania przyczyny- bo np. się rozmyśliłyście. Tak powinno być w przypadku wszelkich zakupów on line.
|
|
#4729 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie te niższe ceny są w tych większych obok Hebe.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W regulaminie jest napisane, że z reklamacją można przyjść do danego sklepu. Ale jak odbieram zamówienie z esklepu i widzę już, ze towar jest naruszony to sorry ale z jakiej racji mam go przyjąć ?? Jedna dobra wola kasjerki też ważna bo ja rozmawiałam z jedną i mi powiedziała, że od niedawna ich R. prowadzi sprzedaż internetowa i biorą z szuflady, zaplecza a dopiero na końcu z półki, bo jakby było coś nie tak to ktoś przyjdzie z reklamacją. Może jakbyś trafiła na miłe to by się dało podmienić o ile byłoby z czego. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
Jest tylko takie coś:
http://www.rossmann.pl/Portals/0/dok...klamacyjna.pdf W regulaminie jest coś o formularzu odstąpienia od umowy w dziale "formularze do pobrania",ale nic tam nie ma. ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Z tego formularza możecie ewentualnie skorzystać: http://www.federacja-konsumentow.org...odleglosc.html To w miarę uniwersalny wzór.
|
#4731 | |
|
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°
|
Cytat:
![]() http://www.rossmann.pl/Portals/0/dok...niaOdUmowy.pdf
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Weźcie pod uwagę też te informacje:
http://www.federacja-konsumentow.org...wyjatkami.html Czyli nie możecie zwrócić fabrycznie plombowanych kosmetyków jesli zerwiecie z nich plombę. Fabrycznie plombuje niektóre produkty dostępne teraz np. L'oreal. ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Synthesthesia, dzięki za link. Ja szukałam przez regulamin drogerii internetowej i link do sekcji pliki do pobrania odesłał mnie...donikąd. ;-) Także dzięki. Może komuś formularz się przyda. ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Tu macie jeszcze o zwrocie kosztów przesyłki gdybyście odsyłały do tej centrali zakupy internetowe: http://www.federacja-konsumentow.org...siebiorce.html
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4734 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko jak udowodnić że przysłane produkty były przysłane używane a nie zostały użyte po odbiorze zamówienia? |
|
|
|
|
#4735 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
I boję się, że jeśliby ktoś odesłał na adres Ros to mogliby wywinąć numer, że samemu się otworzyło.Jak odbierasz w drogerii, najlepiej mieć świadka, który poświadczy, że dostałaś trefny towar (ekspedientka, kierowniczka). Najlepiej przy nich sprawdzać i od razu spisać w razie czego protokół. Na wszelki wypadek może zrobić zdj. Paranoja, wiem. ![]() Jak odbierasz na stacji orlen- to też możesz sprawdzić, ale tylko czy przesyłka nie jest naruszona. Jak jest to możesz otworzyć, oczywiście przy świadku, spisujecie, że przesyłka z zewn uszkodzona. Natomiast jak przychodzi do domu, to sprawdzasz też czy nie jest naruszona. Procedura taka sama- od razu spisuje się reklamację- przy listonoszu/ kurierze. Jak wszystko w porządku, otwierasz w domu. I jeśli w środku coś jest już używanego, połamanego itp. to odsyłasz do siedziby z właściwym formularzem. I tu zaczynają się schody. Mogą uwzględnić reklamacje, ale mogą robić pod górkę, właśnie twierdząc, że sama najpierw użyłaś i teraz chcesz nowy/ zwrot pieniędzy. Jeśli są bezczelni niestety mogą tak zrobić. Wtedy pozostaje Uokik. |
||
|
|
|
#4736 |
|
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°
|
a dlaczego Ty masz udowadniac? Z tego, co kojarzę to do pół roku od wydania towary, udowodnienie "winy" drugiej strony leży po stronie sprzedawcy. Tzn, że rossmann musiałby udowodnić, że kupujący sam otworzył produkt i go użył.
|
#4737 |
|
Przyczajenie
|
Do dziewczyn ktore kupily Bourjois Helathy Mix
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, jaki macie nr serii na swoich podkladach? Bo ja mam 6042 co wedlug swiezomierza oznacza, ze podklad zostal wyprodukowany w 2012 i juz dawno nie nadaje sie do uzytku ![]() Nie wiem czy to jakis blad czy rzeczywiscie wtedy podklad zostal wyprodukowany? Boje sie tego uzywac na twarz. |
|
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam z poprzedniej promocji 3 podkłady Bourjois, w tym 2 HM i kody pokazują datę produkcji na lipiec- sierpień 2014. To teraz, 2 promocje później mieliby starocie z 2012 roku? Ponoć te kody powtarzają się co 8 lat. Może to kod z tego roku? No bo skąd mieliby starocie skoro już były po drodze 2 wyprzedaże? A te podkłady są rozchwytywane. Może napisać do dystrybutora na Polskę? ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Sprawdziłam wszystkie podkłady jakie mam sprzed 2 promocji- Rimmel, Max Factor i Bourjois, w tym HM. Wszystkie mają daty produkcji z lata 2014. Nie wiem jakim cudem mieliby teraz wygrzebać staroć z 2012 roku. Ale jeśli to prawda i dystrybutor to potwierdzi to masz podstawy do reklamacji. Tak starych nie powinni nawet wprowadzać do obrotu. Chyba minimum dla kosmetyków to przydatność 30 miesięcy przed wprowadzeniem na rynek. Sprawdź, ale chyba jakoś tak jest. Z 2012 to już byłoby łamanie prawa.
|
|
#4739 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Kolezanka sprawdzila swoj HM i ma 6041. Kupiony w innym Rossmannie. Edytowane przez Voee Czas edycji: 2016-04-27 o 23:25 |
|
|
|
|
#4740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ten mój hm 52 co teraz kupiłam na promocji tez ma pod spodem nr 6042 Edytowane przez Pakipsi Czas edycji: 2016-04-27 o 23:25 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.

) i eyeliner z Eveline.
za 15 zł żal nie brać, a już nie będę w najbliższym czasie w naturze. Sprawdziłam nr 21 i był dużo ciemniejszy, za ciemny chyba że na lato.

nie wiem czy jeszcze w tej promocji Ale w przyszłej ta informacja może się przydać ;-) dziękuję

🏼

U mnie te niższe ceny są w tych większych obok Hebe.