Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-27, 19:05   #2071
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Ja piszę o Warszawie, może w innych miastach jest łatwiej. Tu jest hardcore, ma Bialołęce (to taka dzielnica, gdzie mieszka mstrasznie dużo przyjezdnych młdych ludzi z dziećmi) rok temu bylo chyba 1700 trzylatków zgłoszonych, a miejsc we wszystkich placówkach jakoś poniżej 250.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 19:07   #2072
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
No niestety. Normą teraz jest, że przy rekrutacji do przedszkola masz np 25 miejsc, a 27 podań składają "samotne matki". Potem dziecko się dostaje i odbiera je mamusia, tatuś, nowy partner mamusi i trzy babcie. Ale "biedna samotna matka" musi mieć przecież łatwiej. I najgorsze jest to, że dzieci autentycznie samotnych kobiet mogą się przez takie ściemniary nie dostać. Mnie to krew zalewa, akurat "siedzę" w tym biznesie i wiem, że to mega pole do nadużyć. Przedszkole nie ma żdnej możliwości kontroli prawdziwości takich oświadczeń. No i potem dzieci małżeństw się przez to nie dostają. Ja to nawet słyszalam o parach, które się rozwodziły, żeby zdobyć miejsce w przedszkolu/ żłobku.

Tija, punkty dostaje się za różne rzeczy. Za to, jak oboje rodzice pracują (co jest trudne, jak się nie ma miejsca w przedszkolu :/ ), odległość od wybranej placówki, posiadanie rodzeństwa w tej samej placówce, wielodzietność, no i słynne samotne rodzicielstwo. I niby wszystko ok, ale wygląda to tak, że moja siostrzenica w zeszłym roku zgromadziła zawrotne 17 punktów, a tak jak pisalam, za samo samotne ma się 180.
I dostają się te dzieci co mają najwięcej punktów? Kurcze ja tu po roku chce oddać młodą do żłobka i wrócić do pracy. I chyba będzie z tym spory problem
Stary 2016-04-27, 19:08   #2073
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Możemy pojechać razem do Asi na pizze
Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
możesz do mnie- u mnie dziś łosoś na jabłkach
Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Pancakes mam zwykle i z jabłkiem
No i teraz umrę z głodu bo nie umiem się zdecydować wszystko brzmi pysznie!

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Pokażę Wam zdjęcie z warsztatów co byliśmy w zeszłym tygodniu
cudne!!!

Tak rozmawiacie o przedszkolach, ja mam to szczęście że mam punkt przedszkolny przy zakładzie pracy.. zapisałam się już w lutym, w sam raz na rocznik 2019/2020.... ale to prywatna placówka. Chociaż pewnie jakbym teraz próbowała się zapisać to już nie byłoby miejsc A do tego czasu planuję z małym w domu siedzieć. Zobaczymy jak mi to wyjdzie

Patrzę na te kocyki w smyku i dostaję oczopląsu.... Na co zwracać uwagę? Ile tych koców potrzebnych nam będzie? w jakich wymiarach?

I jeszcze Wam podpowiem że na wyprzedaży hm dorzucił kilka rzeczy w dziale Mama, których wcześniej nie było. Zamówienie już kliknięte

I jakby newsów wyprzedażowych było mało to na stronie smyka pojawiło się jakieś duże "wyprzedaż do -50%!" ... i znowu coś trzeba będzie kliknąć
Stary 2016-04-27, 19:10   #2074
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość

cudne!!!

Tak rozmawiacie o przedszkolach, ja mam to szczęście że mam punkt przedszkolny przy zakładzie pracy.. zapisałam się już w lutym, w sam raz na rocznik 2019/2020.... ale to prywatna placówka. Chociaż pewnie jakbym teraz próbowała się zapisać to już nie byłoby miejsc A do tego czasu planuję z małym w domu siedzieć. Zobaczymy jak mi to wyjdzie

Patrzę na te kocyki w smyku i dostaję oczopląsu.... Na co zwracać uwagę? Ile tych koców potrzebnych nam będzie? w jakich wymiarach?

I jeszcze Wam podpowiem że na wyprzedaży hm dorzucił kilka rzeczy w dziale Mama, których wcześniej nie było. Zamówienie już kliknięte

I jakby newsów wyprzedażowych było mało to na stronie smyka pojawiło się jakieś duże "wyprzedaż do -50%!" ... i znowu coś trzeba będzie kliknąć
Po kolei do każdej wiedziemy

Ja już nie wchodzę na smyka Ja mam w sumie 5 kocyków Ale ja tylko dwa kupiłam, reszta spadkowa Wszystkie są z tych cieńszych. Jakoś we wrześniu kupie gruby na jesień/zimę
Stary 2016-04-27, 19:13   #2075
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Mogłabyś gdzieś bliżej mieszkać

To rodzeństwo to, że partner?
Np starsze rodzeństwo które już było/jest w tym przedszkolu.
Stary 2016-04-27, 19:18   #2076
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
tak, rozmiarami i tak bym musiała podzielić na parę prań trochę tego się uzbierało

Ale super zdjecie<3 tez bym chciała taka sesje sobie zrobic z TZ
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 19:19   #2077
Fantasmagori
Zakorzenienie

u TŻ w zakładzie powoli zaczynają przebąkiwać o utworzeniu takiego przyzakładowego przedszkola, w końcu pracuje tam ponad 1000 osób więc pomysł świetny mam nadzieję że to wypali i że się uwiną w 3-4 lata TŻ by mógł zaprowadzać/odbierać młodą idąc do/wracając z pracy więc oby się zdecydowali ci co tym wszystkim zarządzają

dzięki za komplementy fajna taka mini sesja, planujemy jeszcze taką większą gdzieś tak na lipiec

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2016-04-27 o 19:20
Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 19:21   #2078
superhuman
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
I dostają się te dzieci co mają najwięcej punktów? Kurcze ja tu po roku chce oddać młodą do żłobka i wrócić do pracy. I chyba będzie z tym spory problem

Ja tez miałam taki plan ale tez coraz bardziej sie zastanawiam czy mi to wypali. Najgorsze ze sami tu jesteśmy

Ja mam gołąbki zapraszam :P

Edytowane przez superhuman
Czas edycji: 2016-04-27 o 19:23
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 19:23   #2079
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

cudne!!!

Zrób sobie turnee po miastach

Fajnie masz z tym przedszkolem

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-04-27 o 19:46
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 19:34   #2080
warszawianka109
Raczkowanie

Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Nie wiem czy pasuje do innych butelek, ale te flaszki z medeli nie są aż tak drogie Niecałe 10zł w gemini za butelkę 150ml

wiem wiem, chodzi o to, że teściowa kupiła jakieś szklane butelki (chyba dr brown's), bo podobno plastik to zło (wiem, ze te niemowlece produkty sa bez szkodliwych substancji, ale jej sie nie da tego wyjasnic) a ja się na tę Calmę nastawiłam i nie wiem czy da się to pogodzić
warszawianka109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 19:35   #2081
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Mogłabyś gdzieś bliżej mieszkać
ojj nic z tego..u mnie piekne okolice..a w Bydgoszczy byłam cztery razy przejazdem, za każdym razem klęłam bo się zgubiłam i krążyłam jak wariat nadrabiając jakąś godzinę drogi..nawet byłam w Lisim Ogonie? coś takiego tuż obok..droga się skończyła tam
ale Ty teraz gdzie indziej stacjonujesz

Cytat:

takie przedszkole to świetna sprawa..
napewno w dwóch wersjach- cieplejsza i cieńsza.. zastanów się pod czym dziecko będzie spało w nocy? pod czym w dzień? co na spacery do przykrycia na chłodniejsze dni? i bedziesz wiedziała ile potrzebujesz.. rozmiar myślę,że 100x100, 90x90, 70x100 coś takiego..
kurde znowu kuszą zakupami
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 19:42   #2082
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
wiem wiem, chodzi o to, że teściowa kupiła jakieś szklane butelki (chyba dr brown's), bo podobno plastik to zło (wiem, ze te niemowlece produkty sa bez szkodliwych substancji, ale jej sie nie da tego wyjasnic) a ja się na tę Calmę nastawiłam i nie wiem czy da się to pogodzić

Nie wydaje mi się, nie spotkałam się jeszcze z tym, żeby smoczki i butelki różnych firm były ze sobą kompatybilne.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 19:42   #2083
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
tak, rozmiarami i tak bym musiała podzielić na parę prań trochę tego się uzbierało

Super, że masz tak dużo ciuszków ja to ciągle coś kupuję i ciągle mało Przynajmniej mogę jeszcze szaleć choć ciężko mi jest przewidzieć ile czego Bartuś będzie potrzebował

Cudne foto
Cytat:
Po kolei do każdej wiedziemy

Ja już nie wchodzę na smyka Ja mam w sumie 5 kocyków Ale ja tylko dwa kupiłam, reszta spadkowa Wszystkie są z tych cieńszych. Jakoś we wrześniu kupie gruby na jesień/zimę
ja mam 7 kocyków 3 kupione a 4 od koleżanki najbardziej podoba mi się taki jesienno- zimowy ocieplany - szary minky i panda na miętowym tle w komplecie z poduszką (gruba, więc ozdobna- nie dla synka )

Zjadłam właśnie batona muesli nie mam pomysłu na kolację zjadłabym zwyczajną kanapkę ze świeżym razowym chlebem, ale tż nie kupił i nie wiem kiedy podjedzie do sklepu, kochany jest i pracowity, ale czasami aż za bardzo... W sumie nie wiem czy głodna jestem czy to łakomstwo... a kg lecą
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 19:46   #2084
Georgia1976
Raczkowanie

Cytat:
.....

Ja jeszcze nie mam żadnego to sobie trzy kliknęłam

http://www.smyk.com/lulujo-latawce-r...bambusowy.html

http://www.smyk.com/lulujo-hipopotam...muslinowy.html

http://www.smyk.com/gluck-baby-mu-mi...cm-rozowy.html

I mówisz, ze w HM cos jest...
Georgia1976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 19:52   #2085
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Juz nie, skoro podnieśli wiek, w którym rozpoczyna się 1 klasę to i obowiązek przedszkolny podniósł się o rok...

Ja to mam nadzieję, że dzięki trójce dzieci dostanę dość punktów za wielodzietność, żeby załapać się na przedszkole/ żłobek. Bez tego nie ma szans jako normalne małżeństwo. Tysiąc razy bardziej opłaca się udawać samotną matkę (oczywiście w związku partnerskim, ale bez ślubu) bo za to jest 180 punktów. A za rodzeństwo w przedszkolu tym samym jest chyba 5....
Słyszałam kiedyś że jak było się w więzieniu to też jest sporo punktów

Cytat:

Mamy dostać ubranka do znajomych którzy mają 3 córki więc na razie nic już nie kupuję dopóki nie zobaczę co dostanę i co mi brakuje.
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 19:58   #2086
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
1 i 2 zdjęcie to zakupy z ciucholandu

3 i 4 TKmaxx

5 - prezenty od teściowej

generalnie to brakuje nam już chyba tylko skarpetek nie wiem jak się powstrzymam do sierpnia żeby już nic z ubranek nie kupić
piękne ciuszki

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

mam parę pomysłów, ale pozostawię decyzję Tobie
jutro idę na krzywą więc dziś jakoś z jedzeniem nie szaleje, a przyjemności z mężem ostatnio za często

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość

Za udanym to wściekle tęsknię, aż się doczekać nie mogę pełnej sprawności po porodzie u mnie. Z tym, że my z TŻem straszne zboczeńce zawsze i mało kiedy kończyło się na 1 razie dziennie, a teraz to biedak cierpi, bo 2-3 razy w tygodniu, nie więcej. A to i tak ze sporym poświęceniem z mojej strony

Mi się dotychczas chyba ze 2-3 razy tylko zdarzyło, że mocno pod ręką poczułam, normalnie to się bardzo skupić muszę. TŻ jeszcze ani razu kopa nie dostał, Gabryś tatusia bić nie będzie

nieźli jesteście

U mnie syn najmocniejesze kopniaki zostawia dla taty

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Witam :-*
Będę nadrabiać popołudniu ;-)

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

U mnie cukrzyca ciążowa :-( trochę się podlamalam :-(
Skierowanie juz mam i wybieram się w tym tyg do poradnii :-(

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
U mnie we wcześniejszych tygodniach ładnie fikal, dlatego człowiek teraz martwi się. Jeszcze ta cukrzyca :-(
Ale byłam w pon na wizycie i wszystko ładnie Malutki juz 1 kg waży :-D a to 26 tydz 4 dzień. Mam nadzieje, ze nie ma na to wpływu cukrzyca :-P
wow już kilo
Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Ah, dorzuce Wam fotke mojej domowej pizzy
Nawet kawalek brzucha sie zalapalo

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
wygląda smakowicie

super ciuszki!

Dzięki dziewczyny . Niestety dziś kolejna zła wiadomość - Natalka nie dostała się do żłobka państwowego , będziemy musieli znowu do prywatnego...

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 20:02   #2087
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
tylko te z lulujo są cieniutkie..muślinowy gładki, a ten drugi w wytłaczana kratkę coś jak tetra..

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

jutro idę na krzywą więc dziś jakoś z jedzeniem nie szaleje, a przyjemności z mężem ostatnio za często

ja to miałam na myśli czytanie książek, spacer po parku, słuchanie muzyki relaksacyjnej, ewentualnie masaż a Ty tu wyjeżdzasz z jedzeniem albo seksem
Stary 2016-04-27, 20:09   #2088
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
ja to miałam na myśli czytanie książek, spacer po parku, słuchanie muzyki relaksacyjnej, ewentualnie masaż a Ty tu wyjeżdzasz z jedzeniem albo seksem

Ja właśnie to samo miałam skojarzenie ale bałam sie ze jak napisze to zaraz będzie ze głodnemu chleb na myśli
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 20:18   #2089
tija93
Zakorzenienie

Pisałam ostatnio, że w naszym lidlu nigdy nic nie ma. Wybraliśmy się pieszo, zmokliśmy jak cholera i nie było tego po co przyszliśmy!

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Np starsze rodzeństwo które już było/jest w tym przedszkolu.
Aa

Cytat:
u TŻ w zakładzie powoli zaczynają przebąkiwać o utworzeniu takiego przyzakładowego przedszkola, w końcu pracuje tam ponad 1000 osób więc pomysł świetny mam nadzieję że to wypali i że się uwiną w 3-4 lata TŻ by mógł zaprowadzać/odbierać młodą idąc do/wracając z pracy więc oby się zdecydowali ci co tym wszystkim zarządzają

dzięki za komplementy fajna taka mini sesja, planujemy jeszcze taką większą gdzieś tak na lipiec
Super sprawa takie przedszkole przy zakładzie pracy!

Cytat:
Rozumiem Jak zależy Ci na calmie to dokup do niej flaszki, a te od teściowej zostaw na później gdy już dziecko będzie jadło stałe pokarmy i w niej podasz np. wodę.

Cytat:
ojj nic z tego..u mnie piekne okolice..a w Bydgoszczy byłam cztery razy przejazdem, za każdym razem klęłam bo się zgubiłam i krążyłam jak wariat nadrabiając jakąś godzinę drogi..nawet byłam w Lisim Ogonie? coś takiego tuż obok..droga się skończyła tam
ale Ty teraz gdzie indziej stacjonujesz
Teraz stacjonuje w Słubicach Bydgoszcz nie jest taka straszna W Lisim Ogonie kiedyś TŻ pracował
Stary 2016-04-27, 20:20   #2090
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie to samo miałam skojarzenie ale bałam sie ze jak napisze to zaraz będzie ze głodnemu chleb na myśli
a nie

Cytat:

Teraz stacjonuje w Słubicach Bydgoszcz nie jest taka straszna W Lisim Ogonie kiedyś TŻ pracował
:brzyda l:
Stary 2016-04-27, 20:22   #2091
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

:brzyda l:
Co znaczy ta mina?
Stary 2016-04-27, 20:38   #2092
Orange_tree1
Zadomowienie

Co za wariacki dzień.
Rano szkoła rodzenia i nauka karmienia
Za każdym razem jak zbliżyłam lalkę do piersi to Jasio mnie kopał chyba chciał dać znać, że to jego cycek
Później milion rzeczy w pracy ... po powrocie do domu mycie głowy suszenie prostowanie i w końcu ułożyłam się w wyrze z lodem i Was nadrabiam ...

Cytat:
trzeba było wodę wlać bo kotek nie wie do czego ten super przedmiot służy
Jutro spróbujemy

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Dziękować , ja babcia zajmuje się już bardzo długo. Teraz to już kwestia przyzwyczajenia, nie jest to nawet specjalnie trudne czy coś raczej uciążliwe bo np nie można nic zrobić spontanicznie żadne wyjazdy ani nic bo w domu czeka babcia , której trzeba podać pokarm i takie tam. U mnie to troszkę zamiana rolami . Rodzice pracowali za granicą i jak byłam mała często ta babcia się mną opiekowała pod ich nieobecność a były to długie okresy. Teraz śmieję się że jak ja byłam mała to babcia mi myła tyłek teraz jest na odwrót.
Myślę, że małemu dziecku zdecydowanie łatwej myć tyłek. Jeszcze raz dla Ciebie. I oczywiscie za Twoje nastawienie do sprawy.
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 20:41   #2093
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Czyli możemy złożyć deklarację do Ciebie i wtedy będziesz do nas przyjeżdżać

Ten otulacz był chyba 105x105. Też myślałam że starczy bo starszego dzieciaka nie będę zawijać.
Jak zawsze skromny Piernik

Zazdroszczę klimy trzymam kciuki na glukozę
szkoda że TK Maxx tak daleko... :P

Cytat:
Możemy pojechać razem do Asi na pizze
wciąż zapraszam
Cytat:

Słodko wyglądacie!
Cytat:
ahh wydało się..

a ja chętnie bym ją zrobiła dla Ciebie

widziałam..będę czujna..

chyba do Asi..chwaliła się, że zostały jej dwa kawałki..

łoo szalejesz..

obowiązek to jedno, ale obowiązek zapewnienia miejsc dla 4latków to drugie, a od 2017 również 3- latkom
jak zawsze pamięć niezawodna... :P

wróciłam ze szkoły rodzenia i tak mnie brzuch zaczął boleć, że chyba się za chwile położę...

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 20:51   #2094
agnszp
Rozeznanie

ImageUploadedByWizaz Forum1461783044.350029.jpg

Czy któraś z Was kupiła taki termometr do wody? Bo próbuje bo uruchomić juz 3 raz i nie daję rady....:/
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 20:55   #2095
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

ja już skorzystałam i jeszcze się wybieram bo skromne zakupy zrobiłam

ah te teściowe

tak

nieźle, ciekawe jak wasze zwierzaki zareagują na nowych członków rodziny
Sama jestem ciekawa jak pójdzie ich oswajanie ze sobą ... muszą się jakoś zgodzić wszak to rodzeństwo będzie

Cytat:
Ja nie dałabym dziecku gryzaka po kimś. Nawet po synku wyrzucilam i będę nowe kupować. Miski wrzucilabym do pralki normalnie, grzechotki w misce z wodą, albo mokrymi chustkami.

Słuchajcie te gryzaki do pokarmów są super, ale nie siatkowe. Trudno tę siatkę domyc. Szukajcie silikonowych końcówek, ona są milion razy bardziej higieniczne. Ja mam i polecam, synek lubił awokado z tego ciumkać.
Dzięki za radę. Zapewne się w takie zaopatrzę
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 20:55   #2096
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
wciąż zapraszam
Żebyś się nie zdziwiła jak zapukamy do Twych drzwi Łyknij magnez i poleż

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Załącznik 6386346

Czy któraś z Was kupiła taki termometr do wody? Bo próbuje bo uruchomić juz 3 raz i nie daję rady....:/
Nie mam pojęcia, ale fajnie wygląda
Stary 2016-04-27, 20:56   #2097
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
1 i 2 zdjęcie to zakupy z ciucholandu

3 i 4 TKmaxx

5 - prezenty od teściowej

generalnie to brakuje nam już chyba tylko skarpetek nie wiem jak się powstrzymam do sierpnia żeby już nic z ubranek nie kupić
Sliczne
Cytat:
Ah, dorzuce Wam fotke mojej domowej pizzy
Nawet kawalek brzucha sie zalapalo
To mi smaka zrobiłaś
Cytat:

cudne to zdjęcie Bije z niego taką miłościa..

eh dzisiaj znów pokłóciłam się z moją młodszą siostrą.. (normalka) i to jeszcze o pierdołę, ale ona, jak to ona z byle powodu i z niczego potrafi zrobić jakiś wyrzut w moją stronę..
Nie bede przytaczać o co dokładnie chodzi, bo to dla mnie bzdura..
w każdym razie moja siostra prawi mi morały i na każdym kroku wyrzuca jak np. dzisiaj.. chciałam dobrze, a wyszło, jak zawsze
Tak w skrócie.. moja siostra jest w ciąży w 7tyg. nie planowana (tiaaa.. nie planowali, ale wcale się nie zabezpieczali i niezwykle zdziwieni, ze zaszła 'bo przecież do tej pory przez 4 lata im jakoś uszło to płazem' -słowa mojej siostry
Do czego zmierzam.. wybierała się dzisiaj do 'narzeczonego' i ubrała się na 'letniaka'.. cała trzęsła się z zimna, ale nie chciało jej się wstąpić do domu i się cieplej ubrać.. (jechałyśmy i tak autobusem) to powiedziałam: '' ze w sumie, jak będziesz wracać to Cię przecież Tż odwiezie'', a ona,'' że nie chce żeby ją odwoził, bo już dużo pieniedzy wydał na paliwo'' Ja na to, to wolisz marznąć? Przecież się przeziębisz', a ona do mnie- od słowa do słowa wyskoczyła z wyrzutem- WY nie macie samochodu i nie wiesz ile to kosztuje to się nie odzywaj
Ja się wkur*** i jej na to: Nie mam, ale zdaję sobie sprawę, ile to kosztuje.. a Ty wiesz ile dziecko kosztuje?! bo chyba nie, skoro w takiej sytuacji finansowej się nie zabezpieczaliście (Jej chłopak ma na głowie świeży kredyt i ogólnie narzekal na brak kasy).. My przynajmniej wszystko sobie planujemy i jesteśmy przygotowani na wydatki. Samochód też planujemy kupić.. więc nie tłumacz mi, co ile kosztuje!"
Zamurowało ją
a mi pozostały wyrzuty sumienia, że tak powiedziałam.. Poniosło mnie..
Z drugiej strony dziwnie się poczuła, bo w końcu potraktował ją ktoś tak, jak ona traktuje innych..

Też macie takie trudne siostry?

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 20:57   #2098
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
tylko te z lulujo są cieniutkie..muślinowy gładki, a ten drugi w wytłaczana kratkę coś jak tetra..

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

czytać książki będę jutro na krzywej masaż może ... ale jednak seks i jedzenie wygrywają Ostatnio jakaś taka hm... nie wyżyta jestem

Mikołaj 19.11.2011
Stary 2016-04-27, 20:58   #2099
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Co znaczy ta mina?
ja myślałam ,że Lisi Ogon to jakiś trójkąt bermudzki ..

Cytat:
szkoda że TK Maxx tak daleko... :P

wciąż zapraszam

Słodko wyglądacie!

jak zawsze pamięć niezawodna... :P

wróciłam ze szkoły rodzenia i tak mnie brzuch zaczął boleć, że chyba się za chwile położę...
szybko do wyrka..koniecznie.. wypoczywaj..
Stary 2016-04-27, 20:59   #2100
natalia_23
Zakorzenienie

u mnie w górach pada śnieg

Mikołaj 19.11.2011
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości