|
|
#1951 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
![]() Co do gryzaków to też bym kupiła nowe
|
|
|
|
|
#1952 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1953 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to trzymam kciuki za wspolprace cery z kremem Cytat:
|
|
#1954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajna, bardzo mi się podoba ))
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1956 |
|
Zadomowienie
|
No dobra kociary....jak podać koty antybiotyk w płynie?
Wyglądam jak ofiara nożownika...
|
|
#1957 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja troche tez licze ze pojdzie w miare latwo
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kotu robiłam zastrzyki
|
|
#1959 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawa za studniówkę! ![]() Cytat:
Fajna cena leżaczka! Leż koniecznie, życzę zdrówka. ![]() Cytat:
Super, fajnie sobie odpoczniesz. Państwówka jest spoko pod względem wyrozumiałości. ![]() Cytat:
Brawa za 23 tydzień. ![]() Cytat:
Ojej, współczuję. Po takich przeprawach nietrudno stracić cierpliwość i się zirytować. Mam nadzieję że dziś będzie lepiej.Cytat:
Gratuluję skończonych 26 tygodni. Współczuję tych problemów z cukrem. ![]() Cytat:
Fajnie, że się udało rozłożyć. Zazdroszczę sprzedania sukni, ja się już z moją bujam 1,5 roku, niedawno wstawiłam do komisu, przynajmniej pół roku nie będzie wisieć w domu. ;P |
|||||||
|
|
|
#1960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z psem to nie mam problemu...on zeżre wszystko, ale mój kot to chciał chyba na mnie poćwiczyć CC...albo kółko i krzyżyk ![]() Mogę mu podać strzykawką, ale ostatni raz zakończył się tragicznie
|
|
|
#1961 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
) Cytat:
dobrze, że sprawdziłaś czy wszystko z małą ok, przynajmniej jesteś już spokojna i super, że dogadaliście się z TŻ Cytat:
u mnie to pierwsza ciąża, ale też liczę, że szybko wrócę do figury ![]() ja w ogóle o miałam ogroooomnąąąą nadzieję, że trochę przybiorę w biodrach w ciąży, bo mam taką trochę 'chłopięcą' figurę ale jak narazie rosnę tylko w brzuszku wrzucę Wam zaraz nasze wczorajsze zakupy polecam odwiedzenie TKmaxx - kupiłam dziergany kocyk za 35zł, przytulanko-kocyk za 17zł, zestaw 5śliniaczków za 25zł
|
|||||
|
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam pomysłów, ale nie męcz go za długo
|
|
#1963 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja Pchełka jak brała antybiotyk w płynie to wypijała go ze strzykawki pomalutku jej wyciskałam do pyszczka, a ona się oblizywała jakby to było najlepsze co jadła od dawna |
|
|
|
|
#1964 | |
|
Raczkowanie
|
Dopytałam tż-ta firma wchodzi dopiero od czerwca do zakładu pracy, a że to zakład pracy to zwalniają ich z okresu karencji. W czerwcu mój tż zaczyna już pracę gdzieś indziej. Jeszcze musimy się dowiedzieć, jaka firma jest w nowym miejscu zatrudnienia lub czy opłaca nam się ubezpieczyć prywatnie, ale coś czuję, że nic z tego nie będzie.
Cytat:
Możesz też nasączyć smaczki. No i musisz być stanowcza-jak kocior wyczuje słabość, to przegrałaś :p Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-04-27 o 13:25 |
|
|
|
|
#1965 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za studniówkę Cytat:
Cytat:
No właśnie, z okazji studniówki to jakieś lenistwo trzeba zaplanować albo obżarstwo Cytat:
![]() Super że z dzieciaczkiem ok i wyniki w normie, zwłaszcza cukier Cytat:
Cytat:
![]() Postarajcie się wykombinować coś, szkoda takiej kasy ![]() Powiedzcie mi do czego będziecie wykorzystywać taki leżaczek? Bo myślę o nim ale jakoś nie mam pojęcie co z nim robić? Kłaść tam dziecko w ciągu dnia? Takiego noworodka to chyba bym się bała że wypadnie To mój pierwszy dzieć i nie mam wyobraźni.Cytat:
Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-04-27 o 13:33 |
|||||||
|
|
|
#1966 |
|
Raczkowanie
|
1 i 2 zdjęcie to zakupy z ciucholandu
![]() 3 i 4 TKmaxx 5 - prezenty od teściowej generalnie to brakuje nam już chyba tylko skarpetek nie wiem jak się powstrzymam do sierpnia żeby już nic z ubranek nie kupić
Edytowane przez warszawianka109 Czas edycji: 2016-04-27 o 13:27 |
|
|
|
#1967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1968 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() O te pieniądze to mnie żołądek boli, bo tżta to nie-on jak to chłop: przepadło, trudno A ja już w myślach wydałam tę kasę![]() ![]() Do bujaczka będę wkładać w ciągu dnia, bo sama nie chciałabym leżeć ciągle w łóżku i gapić się w sufit. Na początku zamierzam też używać jako łóżeczko turystyczne (tiny love, bo on się rozkłada na płasko). Jezu, gdzie Wy chodzicie do ciucholandów? Ja ostatnio byłam w trzech i straszny shit. Pierwszy zestaw jest po prostu boski! |
|
|
|
|
#1969 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może też zrobie ![]() a co do leżaczka, to ten Tiny jest rozkładany na płasko i ma zabudowaną budkę, więc noworodka spokojnie można tam włożyć. mam małe mieszkanko, ale kuchnie na drugim końcu od łóżeczka, więc przydałbymi się takileżak, który moge wszędzie zabrac wózek u mnie nie wcodzi w gre, bo zostaje w werandzie, a ja mieszkam na piętrze ![]() Cytat:
też się ograniczam z zakupami :P
|
|
#1970 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1971 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
byle malutki, bo nie wiem gdzie to wszystko bede trzymala, komoda ktora kupilismy na ciuszki malej jest juz pelna ![]() Cytat:
ja chodze tylko do jednego, drogiego wg mnie na maxa (69zl/kg), ale czesto sa wlasnie sliczne rzeczy kupilam tez sobie sukienke na lato, ale Wam nie pokaze narazie ![]() Cytat:
ja chyba tez sie skusze na ten lezaczek co Wy, fajne jest to, ze jest dobry juz dla noworodka wlasnie ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- ja w sobotę będę szaleć w Ikei - jedziemy po łóżeczko
|
|||
|
|
|
#1972 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hemoglo binę podciągniesz zdrowym jedzonkiemozesz fuck..coraz bliżej.. Cytat:
Cytat:
mam parę pomysłów, ale pozostawię decyzję Tobie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1973 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a które łóżeczko bierzecie? też chcieliśmy kupić w Ikei, ale dostałam łóżeczko od koleżanki, więc kupiliśmy tylko turystyczne w smyku. Coś jeszcze będziecie kupować? My pewnie niedługo tam wskoczymy po tą małą wanienkę, może materacyki do łóżeczek i jakiś wygodny fotel do pokoju małego (coś w stylu EKTORP). Cały czas zastanawiamy się nad mebelkami... Seria Stuva wydaje się fajna, ale jakoś nie jestem jeszcze przekonana na 100% Nie chcę takich typowo dziecięcych z jakimiś bazgrołkami, zwierzakami itp. Może coś polecicie?
|
|
|
|
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ukręciłam proste ciasto orzechowe ciekawa jestem czy mi wyjdzie. Pierwsze ciacho po przyjezdzie.
|
|
|
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
A my wczoraj ułożyliśmy ciuszki w komodzie
|
#1976 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ona mnie znienawidzi....---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
Mam opaskę na rękę Jawabone. Plus aplikacja w telefonie. Moja młoda w ciągu dnia mało spała i chciała być blisko - a nie zawsze noszenie jest fajne. Zwłaszcza jak musisz zrobić obiad, posprzątać, albo nawet napić się kawy. Dziecko może być w leżaczku obok i Cię widzieć. Mają pasy bezpieczeństwa więc nie ma opcji, że wypadnie. TŻ ma takie długie kalosze na ryby ![]() :br zydal: Nadadzą się?
|
|
|
#1977 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dresy się TŻtowi najbardziej podobały ja do tych kopertowych bodziakow nie mam przekonania jakos - mam kilka w malych rozmiarach, bo wszyscy mowia, ze sa najlatwiejsze do zakladania maluchowi, ale wydaje mi sie, ze sie z nimi nie polubie ![]() Cytat:
my nie chcemy lozeczka z szufladami, zeby moc latwo pod nim odkurzyc (ze wzgledu na moja alergie i na siersc psa) podoba mi sie Hensvik, tylko jest strasznie niskie - ale jak porownywalam je z innymi to wiekszosc taka jest ale zastanawiam sie czy nie wziac jednak gullivera bo ten ma zdejmowany caly bok, a nie tylko wyjmowane szczebelki - decyzje podejmiemy na miejscu ![]() chcemy kupic tez materac, byc moze przewijak pewnie dojda jakies duperelki - pojemniki na przewijak, organizery do szuflady do komody, przescieradlo, chce zobaczyc ten reczniczek z kapturkiem czy jest fajny... pewnie troche sie tego uzbiera ![]() Cytat:
brawo ja tez mam wstepnie posegregowane, ale nie umiem ich jeszcze jakos sensownie ulozyc, no nie moge sie za to zabrac
|
|||
|
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1979 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ i moi rodzice to momentami odnoszę wrażenie, że w sierpniu będą chcieli wszystko dopiero kupować. A sorry, ale ja się wtedy na zakupy na pewno nie wybieram, już będę za wielka i zbyt obolała, żeby się takimi rzeczami przejmować. Będę leżeć i zdychać w nadziei na to, że w końcu wyjmą ze mnie dziecię ![]() Cytat:
U mnie też nie trzeba by było długo czekać na takie komentarze, bo przecież drugiej strony nikt nie widzi. Uroją sobie jakieś plusy i tego się trzymają ![]() Za udanym to wściekle tęsknię, aż się doczekać nie mogę pełnej sprawności po porodzie u mnie. Z tym, że my z TŻem straszne zboczeńce zawsze i mało kiedy kończyło się na 1 razie dziennie, a teraz to biedak cierpi, bo 2-3 razy w tygodniu, nie więcej. A to i tak ze sporym poświęceniem z mojej strony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I 2-3 minuty układania się ruchami słonia morskiego stękając przy tym i rzucając wszystkimi k....mi tego świata, czasem i płacząc. TŻ ma dość wielodzietną rodzinę (każde z jego rodzeństwa ma 4 dzieci, on sam też ma już 2) i oczywiście żadna z kobiet w żadnej z ciąży nie narzekała na pachwinę. Ale oczywiście mi, wielkodupnej (nie tylko tłustodupnej , ogólnie mam strasznie szerokie biodra nawet jak jestem 30 kg lżejsza), która wydawałaby się być stworzoną do chodzenia w ciąży i rodzenia dzieci, ból pachwiny i bioder tak daje popalić, że czasem się ruszyć nie idzie Cytat:
TŻ pracuje w obecnej firmie od czerwca, więc miał dużo czasu, żeby załatwić ubezpieczenie, skoro już przebąkiwaliśmy o dziecku. No ale gdzie tam. W efekcie ja dostanę szaleńcze 1200 zł i to by było na tyle Oczywiście tylko mnie serce boli z tego powodu, jego ani trochę ![]() Bardzo panikować na lenistwo dziecia? Od wczoraj odnoszę wrażenie, że ma gorszy moment, bo tylko jak go sprowokuję raczy dać o sobie znać Wczoraj jak poszłam spać to normalnie budziłam małego, żeby się pokręcił trochę. Efekt był, bo faktycznie się pokręcił standardowo, ale zawsze już 22 były akrobacje I tak trochę panikuję. Sam z siebie to się tylko troszkę obróci i koniec, bez specjalnych szaleństw. I nie wiem, czy schizować i dzwonić gdzieś się wcisnąć do lekarki na miejscu, żeby tylko sprawdziła, czy z młodym wszystko ok, czy się nie przejmować, skoro jednak daje o sobie znać, tylko po prostu mniej.
|
||||||
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.

A tak serio, to musiałabym to rozbudować, ale to forum ciążowe, a nie związkowe, to sobie daruję elaborat na ten temat 

Jesu, jesu, jak to leci!!!
ale z drugiej strony wszystko x2.

u mnie też pada 
Po takich przeprawach nietrudno stracić cierpliwość i się zirytować. Mam nadzieję że dziś będzie lepiej.

To mój pierwszy dzieć i nie mam wyobraźni.

kupilam tez sobie sukienke na lato, ale Wam nie pokaze narazie