Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-27, 21:07   #2101
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Sliczne

To mi smaka zrobiłaś

cudne to zdjęcie Bije z niego taką miłościa..

eh dzisiaj znów pokłóciłam się z moją młodszą siostrą.. (normalka) i to jeszcze o pierdołę, ale ona, jak to ona z byle powodu i z niczego potrafi zrobić jakiś wyrzut w moją stronę..
Nie bede przytaczać o co dokładnie chodzi, bo to dla mnie bzdura..
w każdym razie moja siostra prawi mi morały i na każdym kroku wyrzuca jak np. dzisiaj.. chciałam dobrze, a wyszło, jak zawsze
Tak w skrócie.. moja siostra jest w ciąży w 7tyg. nie planowana (tiaaa.. nie planowali, ale wcale się nie zabezpieczali i niezwykle zdziwieni, ze zaszła 'bo przecież do tej pory przez 4 lata im jakoś uszło to płazem' -słowa mojej siostry
Do czego zmierzam.. wybierała się dzisiaj do 'narzeczonego' i ubrała się na 'letniaka'.. cała trzęsła się z zimna, ale nie chciało jej się wstąpić do domu i się cieplej ubrać.. (jechałyśmy i tak autobusem) to powiedziałam: '' ze w sumie, jak będziesz wracać to Cię przecież Tż odwiezie'', a ona,'' że nie chce żeby ją odwoził, bo już dużo pieniedzy wydał na paliwo'' Ja na to, to wolisz marznąć? Przecież się przeziębisz', a ona do mnie- od słowa do słowa wyskoczyła z wyrzutem- WY nie macie samochodu i nie wiesz ile to kosztuje to się nie odzywaj
Ja się wkur*** i jej na to: Nie mam, ale zdaję sobie sprawę, ile to kosztuje.. a Ty wiesz ile dziecko kosztuje?! bo chyba nie, skoro w takiej sytuacji finansowej się nie zabezpieczaliście (Jej chłopak ma na głowie świeży kredyt i ogólnie narzekal na brak kasy).. My przynajmniej wszystko sobie planujemy i jesteśmy przygotowani na wydatki. Samochód też planujemy kupić.. więc nie tłumacz mi, co ile kosztuje!"
Zamurowało ją
a mi pozostały wyrzuty sumienia, że tak powiedziałam.. Poniosło mnie..
Z drugiej strony dziwnie się poczuła, bo w końcu potraktował ją ktoś tak, jak ona traktuje innych..

Też macie takie trudne siostry?
ehh..jak ma Cię sytuacja z siostrą męczyć to może zadzwoń i załagodź sprawę..bez sensu napinać się na "bzdury"..obydwie jesteście w ciązy..będziecie mieć dzieciaczki w podobnym wieku, fajnie byłoby mieć w sobie nawzajem wsparcie..
ja mam fajne siostry..dogadujemy się zazwyczaj a spiny są konstruktywne

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

czytać książki będę jutro na krzywej masaż może ... ale jednak seks i jedzenie wygrywają Ostatnio jakaś taka hm... nie wyżyta jestem
buahaha.. to poużywaj sobie a co tam..

Cytat:
u mnie w górach pada śnieg
tym bardziej musicie się ogrzać
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 21:14   #2102
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Żebyś się nie zdziwiła jak zapukamy do Twych drzwi Łyknij magnez i poleż

Nie mam pojęcia, ale fajnie wygląda
Alez na prawde zapraszam :P
Polozna w domu chetnie przyjme

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
ja myślałam ,że Lisi Ogon to jakiś trójkąt bermudzki ..

szybko do wyrka..koniecznie.. wypoczywaj..
Juz leze i zabieram sie za ksiazke dobranoc Laski!

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 21:16   #2103
superhuman
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część IV.

A na mnie chyba ten antybiotyk złe działa dzisiaj złe sie czuje cały dzien jakos dziwnie sie czuje, slabo mdli mnie ehhh juz mam dosyc. Ciagle tylko marudzę leżę w tym łożku juz mnie tyłek boli...

Co do ubranek to planuje swoje pierwsze zakupy poczynić w lidlu bo od 05.05 maja byc dla noworodków ubranka jakies

Co do sytuacji z siostra - nie mam rodzeństwa wiec moge byc słabym doradca ale ostatnio tez o bzdurę troche mnie poniosło w stosunku do mamy w rozmowie przez telefon i brzydko sie zachowałam co oczywiście dopiero po rozmowie do mnie doszło i było mi pozniej strasznie głupio i smutno i wstyd i zadzwoniłam do niej zeby wyprostować sytuacje. Jakos ostatnio tak mam w głowie ze zycie za krótkie jest Zeby sie kłócić o pierdoły

Edytowane przez superhuman
Czas edycji: 2016-04-27 o 21:18
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 21:20   #2104
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Załącznik 6386346

Czy któraś z Was kupiła taki termometr do wody? Bo próbuje bo uruchomić juz 3 raz i nie daję rady....:/
Może baterie włóż?

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość

dobranoc

A oto ja w moich zakupach. Na początku założę inne buty na obcasie a potem zmienię na te wygodniejsze. I buty i sukienka są granatowe bo może to słabo widać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg FullSizeRender.jpg (67,9 KB, 43 załadowań)
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 21:25   #2105
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

miłego wieczoru..

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
A na mnie chyba ten antybiotyk złe działa dzisiaj złe sie czuje cały dzien jakos dziwnie sie czuje, slabo mdli mnie ehhh juz mam dosyc. Ciagle tylko marudzę leżę w tym łożku juz mnie tyłek boli...

Co do ubranek to planuje swoje pierwsze zakupy poczynić w lidlu bo od 05.05 maja byc dla noworodków ubranka jakies
o kurcze..może lepiej tego nie ignoruj i skonsultuj się z innym lekarzem..a Ty się nie zaraziłaś od tżeta? bo dobrze kojarzę,że on złapał cytomegalię?czy to nie u Was?

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Może baterie włóż?

dobranoc

A oto ja w moich zakupach. Na początku założę inne buty na obcasie a potem zmienię na te wygodniejsze. I buty i sukienka są granatowe bo może to słabo widać.
bardzo ładnie podkreślona Twoja super figura i brzuszek
Stary 2016-04-27, 21:30   #2106
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

a Ty wiesz,że mamy tu specjalistkę od ubezpieczeń? znaną zakupoholiczkę Orange.. napewno coś podpowie, chociaż znając Jej zamiłowanie do zakupów to nie wiem, kto na tych ubezpieczeniach wychodzi najlpiej

Pierniczku jakie uhonorowanie mojej osoby
Fakt że praca ułatwia mi realizowanie moich zakupowych uzależnień

Musiałabym dokładnie znać sytuację znowuzapomniałamhasła, jak to mąż zwolnił się z pracy i nie możecie kontynuować indywidualnie tego ubezp?
Dostajecie rozumiem indywidualną kontynuację na innych warunkach?

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
U nas jest tak, że obowiązuje 9-mny okres karencji od momentu zapisania się do dodatkowego ubezpieczenia. jedynie w momencie zmiany pakietów przez ubezpieczyciela nie było tego okresu karencji, więc co po niektórzy skorzystali, ale ta poza tym to lipa
No tak jest przeważnie

Cytat:
2-3 razy w tygodniu, kobieto toż to rewelacja
Dla mnie to norma była przed ciążą hahaha

Mi jest jakoś niewygodnie, brzuch coraz większy, co chwilę coś nie tak. masakra :P

Odnośnie ruchów, mój mały też w ostatnich dniach jakoś mniej się kręci, wczoraj aż specjalnie Go prowokowałam do jakichś ruchów
Ja też z tych co 2-3x w tyg to max
A w ciązy to już w ogóle...

Cytat:
hmm..a więc tak - mąka najlepsza specjalna do pizzy tzw farina lub 00 w oznaczeniu cyfrowym, hojnie dziabnąć oliwy też nie zaszkodzi do ciasta-wychodzi bardziej chrupiące, nie wałkować tylko rozciągać ciasto przy formowaniu, minimum składników na wierzch dobrej jakości, najlepiej dobry sos pomidorowy(czosnek podsmażony na oliwie, pomidory, chlust octu balsamicznego, trochę cukru, pieprz czy inne zioła wg uznania), mozarella, parmezan, oliwki, kapary i dla mnie tyle, po upieczeniu dodaję rukolę, czasem do ciasta dodaję suszone pomidory ze słoika pokrojone na małe kawałki, z wierzchu pizzę też mozna przed pieczeniem lekko skropić oliwą, ja piekę w maksymalnie rozgrzanym piekarniku na rozgrzanej mocno blaszce..od czasu do czasu lubię pizzę gdzie jest dużo wszytskiego i wtedy szaleje z dodatkami, ale taka prostą uwielbiam..w necie jest przepis na ciasto długowyrastające w lodówce i ono mi dobrze wchodzi, ale teraz robię z innego..to już myślę kwestia gustu.. ciasto po wyrastaniu mozna obsypać semoliną (specjl.mąka lub ewentualnie kaszą manną) , żeby się nie kleiło do rąk i wtedy też jest bardziej chrupiące, bo to grubsza maka która wciąga wilgoć...

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

bo domowa jest najlepsza..robiona z sercem

a gdzie dzis się podziewa: Orange_tree, Krefetka, kasia_ruda?
Jestem jestem ale praca pochłonęła
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 21:33   #2107
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
miłego wieczoru..

o kurcze..może lepiej tego nie ignoruj i skonsultuj się z innym lekarzem..a Ty się nie zaraziłaś od tżeta? bo dobrze kojarzę,że on złapał cytomegalię?czy to nie u Was?

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Dobrze kojarzysz tylko on mononukleoze złapał. Zastanawiałam sie nad tym czy mi przypadkiem nie przekazał wirusa tylko ze wyniki krwi miałam ok a tu bardziej tylko na drogach oddechowych górnych mi siedzi ale moze i to od niego... Jak mi dalej bedzie tak ale to umówię sie jutro znowu do rodzinnego i zadzwonię do swojego gina:/
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 21:47   #2108
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
U mnie już wczoraj było skrobanie szyb z rana

Ps. Jesteście szalone. Człowiek nie ma wczasu wejść na wizaż od rana to o 20:30 ma 10 stron do przeczytania
Ledwo ogarnęłam
Normalnie aż mnie oczy bolą

Fanta świetne zdjęcie !!

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:

Sexi mamuśka
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo

Edytowane przez Orange_tree1
Czas edycji: 2016-04-27 o 21:46
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 22:07   #2109
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Może baterie włóż?

dobranoc

Ha! Baterie juz były....i je wyjmowałam juz i wkładałam ponownie i próbuje juz od ponad Godziny i du.. :/ tż tez juz stracił cierpliwość -.- czuję sie jak blondyna....
Super wyglądasz!
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 22:08   #2110
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:

buahaha.. to poużywaj sobie a co tam..

tym bardziej musicie się ogrzać
jak spacer odpada ..

Cytat:
Może baterie włóż?

dobranoc

wygladasz pięknie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość

Ps. Jesteście szalone. Człowiek nie ma wczasu wejść na wizaż od rana to o 20:30 ma 10 stron do przeczytania
Ledwo ogarnęłam

Fanta świetne zdjęcie !!

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Sexi mamuśka
u mnie też

lece, muszę się przygotować przed jutrzejszym porannym koktajlem którym będę świętować rozpoczęcie 3 trym

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 22:10   #2111
florencee
Zadomowienie

Byłam na wizycie, wszystko ok ze mną i Arturkiem. Dostałam skierowanie na glukozę i pozwolenie dodania do niej cytryny - nie mogę się doczekać. ;P Ale mam to załatwić przed następną wizytą za 3 tygodnie, czyli tak gdzieś w 26 tc mi kazał. Poza tym morfologia mi się poprawiła, ale dalej mam brać żelazo 3x dziennie. Pytałam o Dicoflor i lekarz powiedział, że nie zna badań na ten temat jeszcze, ważne że mam teraz właściwą florę (sprawdzał pH) - można brać, ale np. jakby było CC to i probiotyki nie pomogą i nie uchronią przed niczym. Co do suplementów z DHA i innymi, to mam je brać całą ciążę.

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
1 i 2 zdjęcie to zakupy z ciucholandu

3 i 4 TKmaxx

5 - prezenty od teściowej

generalnie to brakuje nam już chyba tylko skarpetek nie wiem jak się powstrzymam do sierpnia żeby już nic z ubranek nie kupić
Bardzo fajne ciuszki!

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
(...)

Bardzo panikować na lenistwo dziecia? Od wczoraj odnoszę wrażenie, że ma gorszy moment, bo tylko jak go sprowokuję raczy dać o sobie znać Wczoraj jak poszłam spać to normalnie budziłam małego, żeby się pokręcił trochę. Efekt był, bo faktycznie się pokręcił standardowo, ale zawsze już 22 były akrobacje I tak trochę panikuję. Sam z siebie to się tylko troszkę obróci i koniec, bez specjalnych szaleństw. I nie wiem, czy schizować i dzwonić gdzieś się wcisnąć do lekarki na miejscu, żeby tylko sprawdziła, czy z młodym wszystko ok, czy się nie przejmować, skoro jednak daje o sobie znać, tylko po prostu mniej.
Nie panikuj absolutnie, może dzisiaj po prostu jest spokojniejszy.

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Witam :-*
Będę nadrabiać popołudniu ;-)

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

U mnie cukrzyca ciążowa :-( trochę się podlamalam :-(
Skierowanie juz mam i wybieram się w tym tyg do poradnii :-(
Współczuję, mam nadzieję że nie będzie to dla Ciebie uciążliwie i dobrze Ci pójdzie z cukrami!

Cytat:
Ah, dorzuce Wam fotke mojej domowej pizzy
Nawet kawalek brzucha sie zalapalo
Apetyczna, zjadłabym.

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
wygląda smakowicie

super ciuszki!

Dzięki dziewczyny . Niestety dziś kolejna zła wiadomość - Natalka nie dostała się do żłobka państwowego , będziemy musieli znowu do prywatnego...
Szkoda. ;/ Brak słów na ten dostęp do publicznych żłobków i to że państwo idzie teraz w zupełnie złym kierunku.

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
tak, rozmiarami i tak bym musiała podzielić na parę prań trochę tego się uzbierało

Pokażę Wam zdjęcie z warsztatów co byliśmy w zeszłym tygodniu
Śliczne.

Cytat:

(...)
Ojej, niedobrze, wybierz się rzeczywiście do lekarza jakby się nie poprawiało, a może ten antybiotyk źle dobrany? Jak wyniki były ok to pewnie nie ta mononukleoza... oby! Ale warto żeby lekarz się przyjrzał jeszcze.

Cytat:
Może baterie włóż?

dobranoc

Bardzo ładnie wyglądasz.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 22:20   #2112
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

Ja też z tych co 2-3x w tyg to max
A w ciązy to już w ogóle...

a piszesz o ruchach dziecka czy o sexie?

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Byłam na wizycie, wszystko ok ze mną i Arturkiem. Dostałam skierowanie na glukozę i pozwolenie dodania do niej cytryny - nie mogę się doczekać. ;P Ale mam to załatwić przed następną wizytą za 3 tygodnie, czyli tak gdzieś w 26 tc mi kazał. Poza tym morfologia mi się poprawiła, ale dalej mam brać żelazo 3x dziennie. Pytałam o Dicoflor i lekarz powiedział, że nie zna badań na ten temat jeszcze, ważne że mam teraz właściwą florę (sprawdzał pH) - można brać, ale np. jakby było CC to i probiotyki nie pomogą i nie uchronią przed niczym. Co do suplementów z DHA i innymi, to mam je brać całą ciążę.

Dobrze ze wszystko Ok
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 22:21   #2113
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Bobo na dziś dzień lenia. Albo swoją określoną porę, kiedy sie rusza. 21.30, mama do łóżka, słuchamy sobie walca i wtedy jest ruch. Ze 2-3h nic się nie działo. Nawet tatuś nie dał rady rozruszać dziecka.

Jutro glukoza. Mam nadzieję, ze znow nie obudzę sie o 4 i nie bede mogła zasnąć, bo nie pójdę.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 22:44   #2114
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Bobo na dziś dzień lenia. Albo swoją określoną porę, kiedy sie rusza. 21.30, mama do łóżka, słuchamy sobie walca i wtedy jest ruch. Ze 2-3h nic się nie działo. Nawet tatuś nie dał rady rozruszać dziecka.

Jutro glukoza. Mam nadzieję, ze znow nie obudzę sie o 4 i nie bede mogła zasnąć, bo nie pójdę.
Trzymam kciuki za pobudkę w odpowiednim momencie i dobry przebieg badania.

Mój synek też dziś jakiś taki leniwy, tylko po obiedzie trochę poszalał.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 22:52   #2115
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Sexi mamuśka
Cytat:
[/COLOR]
Cytat:
wygladasz pięknie
Cytat:

Bardzo ładnie wyglądasz.
Super że wszystko w porządku z dzidzią i tobą

Dziękuje dziewczyny za komplementy

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Ha! Baterie juz były....i je wyjmowałam juz i wkładałam ponownie i próbuje juz od ponad Godziny i du.. :/ tż tez juz stracił cierpliwość -.- czuję sie jak blondyna....
Super wyglądasz!
Czasami bateria jest zabezpieczona taką jakby plastikową folią, żeby się nie rozładowała właśnie w tym miejscu gdzie powinna się stykać z resztą urządzenia. Nie wiem czy dobrze Ci to tłumaczę. Trzeba ten plastik wyciągnąć żeby bateria zaczęła stykać. W necie wyczytałam że ten wasz termometr włącza się automatycznie w wodzie. Może do wody go wrzućcie?
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 22:52   #2116
navioe
Zakorzenienie

Cytat:

moja Lila reaguje na głos tż właśnie, tylko jak zaczyna coś mówić to dostaje kopniaki. i zaczynam znowu ją czuć, może obraziła się na starych za te kłótnie. ale właśnie wyszła położna z doplerem, serduszko posłuchane i można iść spać. jutro ostatni magnez i do domu, mam nadzieję.
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 22:57   #2117
agnszp
Rozeznanie

Cytat:

.

Super ze u Was wszystko ok dobrze ze Ci sie morfologia poprawiła, oby tak dalej
Co do glukozy, to nastaw sie pozytywnie bo to nic strasznego

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Super że wszystko w porządku z dzidzią i tobą

Dziękuje dziewczyny za komplementy

Czasami bateria jest zabezpieczona taką jakby plastikową folią, żeby się nie rozładowała właśnie w tym miejscu gdzie powinna się stykać z resztą urządzenia. Nie wiem czy dobrze Ci to tłumaczę. Trzeba ten plastik wyciągnąć żeby bateria zaczęła stykać. W necie wyczytałam że ten wasz termometr włącza się automatycznie w wodzie. Może do wody go wrzućcie?

Juz wlasnie wyjmowałam te baterie i wkładałam ponownie ale żadnej folii nie było (bo kojarzę o czym mówisz) i juz pływał ze mna w wannie dzis bo myśleliśmy ze moze musi dłużej byc w wodzie ze zadziałać, ale dalej du... :/
Ale dzieki za chęć pomocy miałam nadzieje ze moze ktos taki kupił tez i z własnego doświadczenia pomoże
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 23:53   #2118
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość

Powiem Wam, jak się wkurfiłam wczoraj. Biednemu to zawsze wiatr w oczy, jeszcze nic w życiu nie przyszło mi za darmo i tak chyba już zostanie na zawsze.

Gdyby mój tż złożył wymówienie z pracy cholerny miesiąc później, to dostalibyśmy z ubezpieczalni 9 tysięcy z tytułu urodzenia dziecka. A tak dostaniemy guzik (tż jeszcze próbuje coś wymyślać, ale zapewne nic z tego nie będzie). Warunki się zmieniają. MIESIĄC później. Fuckfuckfuck!
O kurczę, trzymam kciuka żeby jednak udało wam się coś w tym temacie dobrego wymyślić!

Cytat:
Ja co prawda niedoświadczona, ale choruje na torbę skip hop duo signature

Oooo mi też te torby skip hop się podobają zwłaszcza ta w trójkąty albo ta w paski "french stripe" . Ogólnie to te torby skip hop czasem można znaleźć w tk maxx duuużo taniej więc polecam zajrzeć przy okazji

Cytat:
U nas jest tak, że obowiązuje 9-mny okres karencji od momentu zapisania się do dodatkowego ubezpieczenia. jedynie w momencie zmiany pakietów przez ubezpieczyciela nie było tego okresu karencji, więc co po niektórzy skorzystali, ale ta poza tym to lipa
U mnie tak samo z tą karencją, wybierając pakiet nie myślałam jeszcze o ciąży ale stwierdziłam, że jak byśmy się nawet za rok zdecydowali to warto i proszę bardzo wózek się w całości zwróci.

Cytat:
Ah, dorzuce Wam fotke mojej domowej pizzy
Nawet kawalek brzucha sie zalapalo
Mniaaaam

Cytat:
No to do niej pójdę skoro potem i tak będzie do mnie przychodzić.

A ja zapraszam na roladki ze szparagami:

http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...i/przepis.html
Wiecie, że jeszcze nigdy nie jadłam szparagów w tym roku spróbuję koniecznie!

Cytat:
wygląda smakowicie

super ciuszki!

Dzięki dziewczyny . Niestety dziś kolejna zła wiadomość - Natalka nie dostała się do żłobka państwowego , będziemy musieli znowu do prywatnego...

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Jestem. Klimę mnie montowali mąż pilnował, a ja z młodym u rodziców się zadekowałam upały mi niestraszne, Lato 2015 jak chce się powtórzyć, to jestem przygotowana.

Jutro idę na glukozę. Jak już nigdy nie napiszę, to znaczy, ze umarlam tam z zarzygania się na śmierć.
Oooo zazdroszczę klimy!
Obyś dobrze zniosła glukozę

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Zamawiałam ten kocyk http://www.smyk.com/smiki-kocyk-dwuw...x-kolorow.html . Jak bratowa była w ciąży to kupiłam dla jej maleństwa i meeeega chwali do tej pory a jest ciepły, milutki i teraz widzę że jeszcze tańszy niż kupowałam (miesiąc temu 49,99)

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
tak, rozmiarami i tak bym musiała podzielić na parę prań trochę tego się uzbierało

Pokażę Wam zdjęcie z warsztatów co byliśmy w zeszłym tygodniu
Super pamiątka

No sierpnióweczki! Jesteście dzisiejszym sponsorem mojego późnego pójścia spać ale Łucja dotrzymywała mi towarzystwa w kupie raźniej Słodkich snów mamusie
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 02:45   #2119
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Fajny ten kocyk i cena chyba tez ok. Krewetki, a on raczej z tych grubszych czy cieńszych?

---------- Dopisano o 02:45 ---------- Poprzedni post napisano o 02:43 ----------

Nie Krefetko, tylko Tabitabi miało być uwielbiam wiZaz w telefonie ...
Stary 2016-04-28, 06:01   #2120
Krefetka
Zadomowienie

Dzień dobry Pobudka! Szkoda dnia na spanie
Mój dzień zaczął sie od marudzącego kota i zachmurzonego nieba. Oby u Was było bardziej wiosennie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 06:23   #2121
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Miałam straszny sen poszłam do Lidla po ciążowe ubrania o 8 rano i nie bylo nic. Pusty kosz. Zostaly jakieś kolderki i kocyki a po ubraniach nawet śladu.
Jestem głodna. Zastanawiam sie czy zjeść i znow odlozhc glukoze czy powalczyć i spróbować dziś.
Stary 2016-04-28, 06:46   #2122
scoiatael86
Rozeznanie

Dzien dobry u mnie dzis piękne słońce od rana udało mi się tak zrobić żeby dziś i jutro już pracować z domu, a potem długi weekend! w końcu plecy odpoczną

Cytat:
Miałam straszny sen poszłam do Lidla po ciążowe ubrania o 8 rano i nie bylo nic. Pusty kosz. Zostaly jakieś kolderki i kocyki a po ubraniach nawet śladu.
Jestem głodna. Zastanawiam sie czy zjeść i znow odlozhc glukoze czy powalczyć i spróbować dziś.
Co za koszmar! walcz z glukoza, będziesz miała już z głowy!
Stary 2016-04-28, 07:03   #2123
Piernik Torunski
Zakorzenienie

hej dziewczyny..kciuki za obciążenie glukozą dla wszytskich , które się z tym dziś mierzą..

Cytat:
Dobrze kojarzysz tylko on mononukleoze złapał. Zastanawiałam sie nad tym czy mi przypadkiem nie przekazał wirusa tylko ze wyniki krwi miałam ok a tu bardziej tylko na drogach oddechowych górnych mi siedzi ale moze i to od niego... Jak mi dalej bedzie tak ale to umówię sie jutro znowu do rodzinnego i zadzwonię do swojego gina:/
no własnie ta cytomegalia mi nie pasowała
jak masz się źle czuć to lepiej konsultować i dalej szukać przyczyny..bo to już ciągnie sie i ciągnie u Ciebie..a jeszcze ten brak poprawy po antybiotyku..

Cytat:

Ledwo ogarnęłam

Fanta świetne zdjęcie !!

Sexi mamuśka
bo to wiesz-nie ma czegoś takiego jak brak czau na wizaż..możesz nie mieć czasu na inne rzeczy, ale na wizaż

Cytat:
super,że z Wami wszystko dobrze.. i morfologia sie poprawiła
i co zadecydujesz w sprawie probiotyku?
Stary 2016-04-28, 07:25   #2124
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Super sukieneczka, pięknie podkreśla Twoją figurę i brzuszek .

Cytat:
U nas dziś od rana też

Cytat:

Szkoda. ;/ Brak słów na ten dostęp do publicznych żłobków i to że państwo idzie teraz w zupełnie złym kierunku.
za udaną wizytę.
Ja się akurat z 500 plus cieszę i choć oczywiście jeszcze wiele rzeczy pozostawia wiele do życzenia to i tak jestem zdania, że obecny rząd robi więcej dla rodziny niż poprzednicy.

Cytat:
szkoda..ale jak jesteś w domu to może niech z Tobą troche posiedzi, a po paru miesiącach wiele dzieci sie wykrusza ze żłobków bo zaczynają chorować i może miejsce się zwolni około października-listopada?
Ona już chodzi do żłobka (też prywatnego) więc mam nadzieję, że najgorsze ma za sobą jeśli chodzi o choroby. A chodzi mi o to, że jak urodzę drugą córę to zawsze chociaż na pół dnia miałabym opiekę nad starszą. TŻet codziennie w pracy od 7 do 19 plus w soboty do 16, babcie mieszkają gdzie indziej więc będę sama z dwójką, na początku na pewno nie będzie łatwo. Poza tym skoro już chodzi do żłobka i to bardzo chętnie nie chciałabym robić przerwy i potem zaczynać wszystkiego od nowa - procesu adaptacyjnego, chorób... . A miejsce wątpię czy się zwolni w tym państwowym, to jedyny państwowy w mieście a my mieszkamy pod miastem i właśnie ze względu na to wniosek został od ręki odrzucony....

Cytat:
Szkoda A ile prywatny żłobek?
W tej chwili płacimy 350 zł (opłata stała) + 10zł za wyżywienie za dzień. Niektóre prywatne żłobki, przedszkola mają dofinansowanie z UE i jest trochę taniej ale to najczęściej te nowo otwarte.

Z TŻetem wczoraj znowu się posprzeczaliśmy, spaliśmy oddzielnie . Dziś zrobił mi śniadanie do łóżka ale ja dalej mam wrażenie, że jeszcze nie wszystko w porządku... A może się czepiam?
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 08:00   #2125
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ciekawe jak u nas wyglada sytuacja w żłobkach. W naszej wsi nie ma. W grę wchodzi miasto 20km dalej, państwowe żłobki ma 3 i 1 prywatny. Jakby mieli nas odrzucić z powodu braku zameldowania/zamieszkania w mieście to jesteśmy w d...

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Wczoraj jak leżelismy przytulebi brzuszkami to tatuś poczuł kopiace Bobo. A mi sie wydawało, że tylko lekko smyra.
Stary 2016-04-28, 08:28   #2126
tija93
Zakorzenienie

Hej

Dzisiaj 25+0 15 tygodni do TP, 12 do donoszonej ciąży!

Wczoraj wieczorem młoda się nie ruszała, a zazwyczaj się rusza. Na nocnej przechadzce do wc rozruszałam ją i spokojnie zasnęłam Jeszcze do niedawna rano nie zdarzało jej się ruszać, a ostatnio co rano kopie Jarają mnie te ruchy!

za dzisiejsze glukozy! Moja zbliża się wielkimi krokami

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość

eh dzisiaj znów pokłóciłam się z moją młodszą siostrą.. (normalka) i to jeszcze o pierdołę, ale ona, jak to ona z byle powodu i z niczego potrafi zrobić jakiś wyrzut w moją stronę..
Nie bede przytaczać o co dokładnie chodzi, bo to dla mnie bzdura..
w każdym razie moja siostra prawi mi morały i na każdym kroku wyrzuca jak np. dzisiaj.. chciałam dobrze, a wyszło, jak zawsze
Tak w skrócie.. moja siostra jest w ciąży w 7tyg. nie planowana (tiaaa.. nie planowali, ale wcale się nie zabezpieczali i niezwykle zdziwieni, ze zaszła 'bo przecież do tej pory przez 4 lata im jakoś uszło to płazem' -słowa mojej siostry
Do czego zmierzam.. wybierała się dzisiaj do 'narzeczonego' i ubrała się na 'letniaka'.. cała trzęsła się z zimna, ale nie chciało jej się wstąpić do domu i się cieplej ubrać.. (jechałyśmy i tak autobusem) to powiedziałam: '' ze w sumie, jak będziesz wracać to Cię przecież Tż odwiezie'', a ona,'' że nie chce żeby ją odwoził, bo już dużo pieniedzy wydał na paliwo'' Ja na to, to wolisz marznąć? Przecież się przeziębisz', a ona do mnie- od słowa do słowa wyskoczyła z wyrzutem- WY nie macie samochodu i nie wiesz ile to kosztuje to się nie odzywaj
Ja się wkur*** i jej na to: Nie mam, ale zdaję sobie sprawę, ile to kosztuje.. a Ty wiesz ile dziecko kosztuje?! bo chyba nie, skoro w takiej sytuacji finansowej się nie zabezpieczaliście (Jej chłopak ma na głowie świeży kredyt i ogólnie narzekal na brak kasy).. My przynajmniej wszystko sobie planujemy i jesteśmy przygotowani na wydatki. Samochód też planujemy kupić.. więc nie tłumacz mi, co ile kosztuje!"
Zamurowało ją
a mi pozostały wyrzuty sumienia, że tak powiedziałam.. Poniosło mnie..
Z drugiej strony dziwnie się poczuła, bo w końcu potraktował ją ktoś tak, jak ona traktuje innych..

Też macie takie trudne siostry?
Współczuję spięć z siostrą. Ja bym chyba przeczekała sytuacje, obydwie sobie dogryzłyście. Ile siostra ma lat?

Ja mam starszego brata o 3 lata i spotykamy się tylko na rodzinnych imprezach, na co dzień nie mamy ze sobą kontaktu

Cytat:
ja myślałam ,że Lisi Ogon to jakiś trójkąt bermudzki ..
Toć tam jest rozdzielna listów poczty polskiej, TAK ważny punt na mapie Polski!

Cytat:

Cytat:
Przejdź się do lekarza, bo może faktycznie źle dobrany antybiotyk. Zdrówka

Cytat:

Super wyglądasz! Bardzo ładna sukienka

Cytat:

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość

Oooo mi też te torby skip hop się podobają zwłaszcza ta w trójkąty albo ta w paski "french stripe" . Ogólnie to te torby skip hop czasem można znaleźć w tk maxx duuużo taniej więc polecam zajrzeć przy okazji
Dzięki za info! Już wiem gdzie pójdę w Bydgoszczy na zakupy

Cytat:
O nie, to faktycznie straszny sen! Spróbuj pójść, będzie z głowy

Cytat:

W tej chwili płacimy 350 zł (opłata stała) + 10zł za wyżywienie za dzień. Niektóre prywatne żłobki, przedszkola mają dofinansowanie z UE i jest trochę taniej ale to najczęściej te nowo otwarte.

Z TŻetem wczoraj znowu się posprzeczaliśmy, spaliśmy oddzielnie . Dziś zrobił mi śniadanie do łóżka ale ja dalej mam wrażenie, że jeszcze nie wszystko w porządku... A może się czepiam?
I dobrze rozumiem, że w państwowym się płaci np. tylko za wyżywienie?

O co poszło?
Stary 2016-04-28, 08:32   #2127
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Od kilku dni mam wrażenie. Ze moj zoladek to jedna wielka rana. Nie ma mowy o gorących napojach czy zupie bo cZuję sie jakbym na otwartą ranę cos lała. Niestety glukoza dziala podobnie. Smak spoko, ale to co robi teraz moj żołądek... CZuję zgagę giganta.
Stary 2016-04-28, 08:36   #2128
kasia_ruda
Zakorzenienie

U nas prywatny żłobek czy przedszkole to ok 1000-1200 Plus wyżywienie. Czasem jeszcze zajęcia dodatkowe płatne oddzielnie :/

Siedzę sobie na wygodnej kanapie, czytam książkę na kindlu i powiem wam, że nic się nie dzieje, nawet nie czuję, ze piłam tę glukozę. Bałam się, ze zwymiotuję od razu po wypiciu, ale poszło i już potem było dobrze. Za 15 minut drugie pobranie. Ale dzień zaczęłam oczywiście od wymiotow. Może dzięki temu z glukozą już bez przygód.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 08:38   #2129
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Od kilku dni mam wrażenie. Ze moj zoladek to jedna wielka rana. Nie ma mowy o gorących napojach czy zupie bo cZuję sie jakbym na otwartą ranę cos lała. Niestety glukoza dziala podobnie. Smak spoko, ale to co robi teraz moj żołądek... CZuję zgagę giganta.
Och, biedactwo

Cytat:
U nas prywatny żłobek czy przedszkole to ok 1000-1200 Plus wyżywienie. Czasem jeszcze zajęcia dodatkowe płatne oddzielnie :/

Siedzę sobie na wygodnej kanapie, czytam książkę na kindlu i powiem wam, że nic się nie dzieje, nawet nie czuję, ze piłam tę glukozę. Bałam się, ze zwymiotuję od razu po wypiciu, ale poszło i już potem było dobrze. Za 15 minut drugie pobranie. Ale dzień zaczęłam oczywiście od wymiotow. Może dzięki temu z glukozą już bez przygód.
O kurde, ile kasy A jak ktoś ma 2-3 dzieci. Kompletnie się nie opłaca wracać matce do pracy przy takich kwotach.

Super, że dobrze idzie na glukozie
Stary 2016-04-28, 08:44   #2130
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Super! a tak się martwiłaś jednak wizażowe kciuki dają radę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości