Chyba mnie wszystko przyt³oczy³o... - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2016-04-26, 11:32   #1
monia1748
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 465

Chyba mnie wszystko przyt³oczy³o...

Hej,

chce mi siê p³akaæ.

Mam masê pracy zawodowej, pisanie licencjata, którego i tak ju¿ rok odk³adam w czasie i jest to ostatni dzwonek.

Do tego mieszkam z ch³opakiem i co wieczór ulegam pokusie wyj¶cia gdzie¶ na basen itd. przez co praca le¿y od³ogiem.

Jest to dla mnie frustruj±ce bo mam wra¿enie, ¿e czas przecieka mi przez palce. Zapisywa³am zadania na konkretny dzieñ, stara³am siê mobilizowaæ i nic

Wiem, ¿e odk³adanie nic nie da bo czas i tak minie a ja nie bêdê mia³a nic napisane ale kiedy wracam do domu jest ju¿ 18 i mam tak zlasowany mózg, ¿e ledwo kontaktuje aby ogarn±æ rzeczy codzienne typu pranie, sprz±tanie...

Jak siê nie obroniê bêdê 3 lata w plecy wiêc jest to totalnie ¿a³osne...

Mam czas do 7 maja i 40 stron do napisania a wydaje mi siê to byæ sytuacj± nie do przej¶cia.

Dodatkowo nowa praca i masa obowi±zków sprawia, ¿e nie wiem za co siê ³apaæ ¿eby wywi±zaæ siê z powierzonych mi obowi±zków.

Mam ochotê usi±¶æ i p³akaæ...
monia1748 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-26, 12:53   #2
Sanbi145
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 198
Dot.: Chyba mnie wszystko przyt³oczy³o...

A co na to Twój ch³opak, pomaga Ci w jaki¶ sposób?
Nie chcê Ciê dobijaæ, ale moja siostra te¿ pracowa³a, zajmowa³a siê domem, spotyka³a siê z ch³opakiem, a pracê... Pisa³a po nocach, no trudno.
Tylko, ¿e Ona nie czu³a, ¿e czas przebiega Jej miêdzy placami. Wiedzia³a, ¿e jak po¶wiêci teraz ten czas, to w przysz³o¶ci bêdzie mia³a czas w³a¶nie na ten basen, na który Ty chodzisz wieczorami.

Decyduj co dla Ciebie najwa¿niejsze, puki jeszcze masz czas - Bo masz.
Sanbi145 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-26, 13:00   #3
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 395

Cytat:
Napisane przez monia1748 Poka¿ wiadomo¶æ
Hej,

chce mi siê p³akaæ.

Mam masê pracy zawodowej, pisanie licencjata, którego i tak ju¿ rok odk³adam w czasie i jest to ostatni dzwonek.

Do tego mieszkam z ch³opakiem i co wieczór ulegam pokusie wyj¶cia gdzie¶ na basen itd. przez co praca le¿y od³ogiem.

Jest to dla mnie frustruj±ce bo mam wra¿enie, ¿e czas przecieka mi przez palce. Zapisywa³am zadania na konkretny dzieñ, stara³am siê mobilizowaæ i nic

Wiem, ¿e odk³adanie nic nie da bo czas i tak minie a ja nie bêdê mia³a nic napisane ale kiedy wracam do domu jest ju¿ 18 i mam tak zlasowany mózg, ¿e ledwo kontaktuje aby ogarn±æ rzeczy codzienne typu pranie, sprz±tanie...

Mam czas do 7 maja i 40 stron do napisania a wydaje mi siê to byæ sytuacj± nie do przej¶cia.

Dodatkowo nowa praca i masa obowi±zków sprawia, ¿e nie wiem za co siê ³apaæ ¿eby wywi±zaæ siê z powierzonych mi obowi±zków.

Daj spokój 40 str to nie jest du¿o, no chyba, ¿e nawet nie ogarniasz tematu pracy i nie masz bibliografii opracowanej.
Ch³opak nie mo¿e zaj±æ siê Twoj± czê¶ci± domowych obowi±zków podczas gdy Ty przez te dwa tygodnie bêdziesz pisaæ pracê?
Nie smêæ tylko znajd¼ miejsce, w którym bêdziesz mia³a spokój, w³±cz komputer, Worda i zacznij pisaæ. Napisz chocia¿ jedno zdanie to potem jest szansa, ¿e siê rozkrêcisz. Poczytaj bibliografiê, u³ó¿ plan pracy o ile jeszcze go nie masz i zacznij pisaæ cokolwiek. Pó¼niej mo¿esz to zmieniæ, chodzi o to, ¿eby zacz±æ robiæ cokolwiek, to wtedy powinno samo pój¶c dalej.
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-26, 13:07   #4
201607111028
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 6 904

Piszesz pracê badawcz±? Je¶li nie, to ca³kowity luz A nawet je¶li robisz badania, to nic straconego.

Rozumiem, ¿e nie mo¿esz ju¿ prze³o¿yæ obrony, np. na wrzesieñ? W sumie nie orientujê siê, jak to jest z powtarzaniem roku

Edytowane przez 201607111028
Czas edycji: 2016-04-26 o 13:09
201607111028 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-26, 13:43   #5
aleks_90
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 557

Jeszcze sporo czasu masz. Zale¿y czy literatura angielska czy tylko polska. Ja mia³am tylko angielsk± i to by³a pora¿ka t³umaczyæ wszystkie artyku³y z nazwami specjalistycznymi.
Musisz wybraæ co jest dla Ciebie priorytetem albo zepnij po¶lady albo od³ó¿ na potem. Poza tym licencjat to nie in¿ynier wiele Ci na rynku pracy nie da. Jeszcze zalezy co to za kierunek.
aleks_90 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-26, 13:48   #6
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 961

Ludzie magistra na 100 stron w tydzien nocami pisza, a ty narzekasz dziewczyno ze masz 40 stron na dwa tygodnie :p
LadyChatterbox jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-26, 18:38   #7
201605051021
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 115

Cytat:
Hej,

chce mi siê p³akaæ.

Lol, witamy w doroslym zyciu
201605051021 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-26, 19:04   #8
limonka1983
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 255
GG do limonka1983

Cytat:
Hej,

chce mi siê p³akaæ.

Mo¿e jakby¶ sama musia³a za te studia p³aciæ, powa¿niej by¶ te traktowa³a. Kto¶ kiedy¶ mia³ fajny podpis: nie ka¿dy musi i nie ka¿dy powinien mieæ prawo jazdy. To samo tyczy siê studiów. Ja w listopadzie zosta³am mam± i koñczenie pisania pracy zasta³o mnie ju¿ na czas po porodzie. Te¿ my¶la³am, ¿e bêdzie fajnie i mam kupê czasu. Ostatni miesi±c ci±¿y spêdzi³am w szpitalu, a z noworodkiem robienie czegokolwiek, oprócz karmienia, przewijania, karmienia, przewijana i karmienia, przewijania po 100 razy na dzieñ (a skupienie siê na pracy, chodzenie po bibliotekach, itd. ju¿ w ogóle) graniczy z cudem. M³ody z czasem coraz mniej ¶pi, a Tobie czas ucieka. Ale da³am radê. Mo¿e dlatego, ¿e sama te studia sobie finansowa³am i wyda³am na nie naprawdê du¿e pieni±dze. Jak ju¿ zosta³o wcze¶niej napisane - witamy w doros³ym ¿yciu. Ch³opak trochê te¿ do ty³ka. Wie, ¿e powinna¶ zabraæ siê za powa¿ne rzeczy, a tu wyskakuje z basenem. Wydaje mi siê, ¿e 2 osoba powinna wspieraæ swego partnera, a nie mu przeszkadzaæ. Mój m±¿ specjalnie na czas koñczenia pracy i naukê do obrony zostawi³ sobie urlop tacierzyñski. Ale jak pisa³am, trochê kasy na te studia posz³o. Mojej ciê¿ko zarobionej kasy. Bo ja pracowa³am na 2 zmiany, chodzi³am weekendowo na uczelniê i jeszcze by³am w ci±¿y (z czasem wyl±dowa³am na L4, ale to inna bajka). W domu nie mia³am sprz±taczki, wiec te¿ co¶ trzeba by³o zrobiæ. Ma³o wysi³kowego, ale jednak.

Ch³opak oczywi¶cie nie umie obs³ugiwaæ pralki i tak prostego narzêdzia jak np. miot³a, czy mop? Nie musi robiæ wszystkiego, ale co¶ móg³by siê wysiliæ.

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Napisane przez carolina662 Poka¿ wiadomo¶æ
Piszesz pracê badawcz±? Je¶li nie, to ca³kowity luz A nawet je¶li robisz badania, to nic straconego.

Rozumiem, ¿e nie mo¿esz ju¿ prze³o¿yæ obrony, np. na wrzesieñ? W sumie nie orientujê siê, jak to jest z powtarzaniem roku
Z tego, co siê orientujê, za kasê mo¿na wszystko zrobiæ. U mnie te¿ mo¿na by³o prze³o¿yæ na pó¼niej, ale trzeba by³o dop³aciæ. Je¶li Autorka sama musia³aby na t± wrze¶niow± obronê zarobiæ sama, pewnie by siê wyrobi³a. Kaska od rodziców nie rozwi±zuje problemów. A je¶li sama na to jednak zarabia, to nie ma szacunku do w³asnego wysi³ku.

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2016-04-26 o 19:07
limonka1983 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-26, 19:23   #9
skazana_na_bluesa
.

Wiadomo¶ci: 28 112

idealne wiza¿anki w natarciu!

czy masz mo¿liwo¶æ przesun±æ obronê np. na wrzesieñ? masz opcjê wziêcia jakiego¶ wolnego? nie dawaj siê kusiæ ¿adnymi wyj¶ciami, dopóki nie napiszesz wszystkiego. zarwij trochê nocy, olej obowi±zki domowe i pisz.

skazana_na_bluesa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-26, 19:40   #10
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Poka¿ wiadomo¶æ

czy masz mo¿liwo¶æ przesun±æ obronê np. na wrzesieñ? masz opcjê wziêcia jakiego¶ wolnego? nie dawaj siê kusiæ ¿adnymi wyj¶ciami, dopóki nie napiszesz wszystkiego. zarwij trochê nocy, olej obowi±zki domowe i pisz.
Jejku, jakie idealne? Przecie¿ Autorka ju¿ przesunê³a obronê o rok. Z pracy zawodowej zrezygnowaæ nie mo¿e (a przynajmniej nie powinna), ale baseny i wyj¶cia chyba mog± trochê poczekaæ? Facet te¿ nie umrze, je¶li przejmie na chwilê obowi±zki domowe (mi³o by³oby, gdyby w ogóle siê udziela³). Jeszcze niech tylko Autorka wyskoczy z wyjazdem majowym, to spadnê z krzes³a.
Stary 2016-04-26, 19:48   #11
Konto usuniête

Cytat:
No faktycznie to taaaakie trudne napisaæ pracê (w wiêkszo¶ci wypadków kompletnie odtwórcz±) w rok
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-26, 21:03   #12
kisielova
ReklaMO(D)¿erca.

Wiadomo¶ci: 9 889

zamiast siedzieæ i jojczeæ, kombinowac co mo¿esz jeszcze zrobiæ, to we¼ siê w gar¶æ i napisz te 40 stron. Je¶li masz sprecyzowany temat pracy (40 stron to ca³o¶æ?!) i w miarê ogarniasz literaturê, to powinna¶ napisaæ to z palcem w ty³ku.

Masz racjê, bêdziesz trzy lata w dupê jê¶li nie napiszesz tych kilkudziesiêciu stron. To nie jest niemo¿liwy wysi³ek, tylko trzeba usi±¶æ i zacz±æ. Zabranie siê do tego jest najgorsze, potem ju¿ samo leci.

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Poka¿ wiadomo¶æ
kto¶ kiedy¶ mia³ fajny podpis: Nie ka¿dy musi i nie ka¿dy powinien mieæ prawo jazdy. To samo tyczy siê studiów.
:d

Edytowane przez kisielova
Czas edycji: 2016-04-26 o 21:04
kisielova jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-26, 21:13   #13
skazana_na_bluesa
.

Wiadomo¶ci: 28 112

[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;59544941]No faktycznie to taaaakie trudne napisaæ pracê (w wiêkszo¶ci wypadków kompletnie odtwórcz±) w rok [/QUOTE]
no popacz. s± ludzie, którzy maj± z tym problemy. s³ysza³a¶ kiedy¶ o prokrastynacji?

skazana_na_bluesa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-26, 21:39   #14
Salalina
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 783

Pamietam jak pisalam moja. Magisterska. Pisalam, plakalam, spalam, palilam, pisalam, palilam, plakalam, pisalam i tak w kolko. Przez dwa tygodnie. Ale mialam wczesniej wszystko opracowane i przemyslane. Najtrudniejsze bylo mierzenie sie z pusta kartka.
Co mi pomoglo? Uswiadomienie sobie przyczyny zwlekania.
To bylo przelomem. Teraz jestes na etapie myslenia, ze nie masz czasu lub ulegasz pokusom wyjscia na basen etc. A przyczyna jest inna. Paralizuje Cie Twoja ambicja. Zmierzenie sie z tym, ze nic nie masz. Ze kartka jets pusta. To strefa dyskomfortu. Nikt tego nie lubi. No i boisz sie pewnie, ze nie bedzie to tak dobre, jalbys chciala. Ze stac Cie na wiecej. Spokojnie. Zrob tak. Napisz plan. Slowami kluczami, bazgraj, zmieniaj. Potem wybierz z tych puntow taki, ktory masz przemyslany. I zacznij o nim myslec. I po prostu zapisz swoje mysli na kartce. Nie przejmuj sie, jesli to brzmi koslawo. Zostaw takie. Potem opisz inny punkt. Moze byc malo. I juz masz dwie strony, to motywuje. Na drugi dzien to przeczytaj, moze cos wyszlifujesz? Moze dorzucisz cytat? Potem opisz inny punkt, chocby z samego konca. I kolejny, ze srodka. Zaplanuj czas na trudniejsze punkty - opracuj je. I poprawiaj, poprawiaj, poprawiaj. I pisz, pisz, pisz. Pamietaj ze pustej kartki nie da sie poprawic.
I tak juz zupelnie prosto, zeby zaczac. Usiadz przed komputerem. Otworz worda. Zaplanuj sobie 15 min bez odrywania sie i… zacznij pisac, ale uwaga. Nie prace. Zacznij zapisywac mysli. Olej interpunkcje. Pisz i pisz, kazda glupia mysl, obraz emocje. I tak przez 15 min. To bardzo dlugo! Nie przestawaj.
Zobaczysz ze jak skonczysz, bedziesz zupelnie oswojona z pisaniem i… zainspirowana.
Ostatnia wskazowka: nie skupiaj sie na stylistyce na tym etapie. Po prostu sprobuj cos pomyslec na temat swojej pracy i te mysl zapisz. Pozniej do tego wracaj lub nie. Ale musisz produkowac teksty.

Nie przejmuj sie presja czasu. To normalne, ze 80% czasu zajmuje nam 20% pracy. A pozostale 80% pracy robimy w 20% czasu.
Serdecznie!
Stary 2016-04-27, 06:01   #15
Konto usuniête

Cytat:
no popacz. s± ludzie, którzy maj± z tym problemy. s³ysza³a¶ kiedy¶ o prokrastynacji?
no papatrz, s³ysza³am i co w zwi±zku z tym?

Prêdzej czy pó¼niej dochodzi do zderzenia z murem, ¿e nie mo¿na czego¶ odk³adaæ w nieskoñczono¶æ. Zdaje siê, ¿e Autorkê przestanie nied³ugo obowi±zywaæ absolutorium i bêdzie musia³a oprócz p³acenia nadrabiaæ ró¿nice programowe. Wiêc albo siê sprê¿y (da siê) albo przestanie marudziæ, uda siê do psychologa (je¶li to faktycznie prokrastynacja )/sama siê ogarnie i zacznie pisaæ pracê (+ odrabiaæ ró¿nice programowe) w pó¼niejszym terminie albo sobie odpu¶ci wy¿sze. No innej mo¿liwo¶ci nie widzê.
Stary 2016-04-27, 07:01   #16
mary_poppins
sissy that walk

Wiadomo¶ci: 10 668

Swego czasu w nieskoñczono¶æ odwleka³am pisanie pracy w szkole policealnej, bo ba³am siê tego, ¿e muszê siê za to wzi±æ a nie wiem jak zacz±æ. Drugi termin wybra³am i op³aci³am sobie natychmiast jak tylko by³a taka mo¿liwo¶æ, a i tak panikowa³am, ¿e nic z tego nie bêdzie, zw³aszcza ¿e poza pisaniem tekstu musia³am zorganizowaæ sesje zdjêciowe. Finalnie na ostatni± chwilê uda³o mi siê wszystko zorganizowaæ (ale wtedy ju¿ tylko dziêki uprzejmo¶ci osób trzecich), do pisania zmusi³am siê jak ju¿ naprawdê mia³am nó¿ na gardle, ale wiem ¿e jakbym siê zmotywowa³a i wziê³a za siebie wcze¶niej, to osi±gnê³abym o wiele, wiele lepszy efekt. Z obecnego w ogóle nie jestem i nie by³am zadowolona, cieszy³am siê tylko ¿e mam to ju¿ za sob±.

Teraz wszystkim polecam - nawet jak siê nie chce i ciê¿ko siê zebraæ - ustaliæ sobie pewne rzeczy, które po prostu musz± byæ zrobione w dany dzieñ, jaki¶ zakres prac który na pewno musi byæ dope³niony, bo zabieranie siê za ca³o¶æ na raz jest skokiem na g³ówkê do ka³u¿y. Dlaczego porzuci³a¶ pomys³ zapisywania tych zadañ na ka¿dy dzieñ, autorko? Stosunkowo ciê¿ko jest utrzymaæ samodyscyplinê, ale masz szansê sobie to u³atwiæ, a nie robisz tego. Porozmawiaj ze swoim ch³opakiem ¿eby Ci pomóg³ (nie wyci±ga³ wieczorem na rozrywki, przej±³ wiêksz± czê¶æ obowi±zków domowych, nie przeszkadza³ Ci gdy piszesz, opieprzy³ jak widzi ¿e zaczynasz uk³adaæ pasjansa zamiast pisaæ itp.). Z tym basenem - gdyby to nie by³o takie czasoch³onne - to generalnie dobry pomys³, bo po pracy powinna¶ mieæ co¶ co pozwoli Ci siê zmêczyæ i oczy¶ciæ g³owê, ale niech to bêdzie na przyk³ad chwila gimnastyki albo nawet odkurzanie, jakakolwiek aktywno¶æ fizyczna np. pó³godzinna, która "odetnie" Ciê od dnia pracy i pozwoli usi±¶æ do komputera z g³ow± zajêt± jednym tematem. Ustal grafik pisania i pisz po prostu, za³ó¿ sobie ¿e musisz - nie po³o¿ysz siê spaæ, nie umyjesz kibelka albo nie zrobisz obiadu na nastêpny dzieñ, dopóki nie bêdzie zrealizowany pewien zakres. Jak siê trzeba zmotywowaæ, to czasami trzeba powalczyæ z samym sob±, ale ka¿dy ma na tyle samokontroli ¿eby sobie pewne rzeczy za³o¿yæ i siê ich trzymaæ, kwestia tego tylko jak bardzo mu na tym zale¿y i jak z jego kondycj± psychiczn±.
mary_poppins jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-27, 23:34   #17
TadCooper
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 388

A nie musisz tego oddawaæ promotorowi do konsultacji wcze¶niej? Wy tak wszystkie pisa³y¶cie prace przed samymi obronami? hardcore. Chyba ¿e to ostatnia czê¶æ? Tak czy siak 40 stron w dwa tygodnie spokojnie jest do ogarniêcia. Pierwsze co za³ó¿, ¿e zd±¿ysz i staraj siê jak najmniej stresowaæ terminem. A po drugie, tak jak dziewczyny pisz±, olej wszystko inne i pisz pisz pisz. Powodzenia
Stary 2016-04-28, 07:28   #18
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TadCooper Poka¿ wiadomo¶æ
A nie musisz tego oddawaæ promotorowi do konsultacji wcze¶niej? Wy tak wszystkie pisa³y¶cie prace przed samymi obronami? hardcore. Chyba ¿e to ostatnia czê¶æ? Tak czy siak 40 stron w dwa tygodnie spokojnie jest do ogarniêcia. Pierwsze co za³ó¿, ¿e zd±¿ysz i staraj siê jak najmniej stresowaæ terminem. A po drugie, tak jak dziewczyny pisz±, olej wszystko inne i pisz pisz pisz. Powodzenia
Najlepszym dowodem tego jak ktokolwiek prace czyta jest fakt ze moje przeszla przez rece promotora, recenzenta i dziekana i miala inna date w tytule a inna w tresci bo zmienila mi sie koncepcja i nie wszystkie poprawilam. Wiec tak nie widze problemu w zdawaniu na ostatnia chwile, oni i tak tego nie czytaja.
Stary 2016-04-28, 10:05   #19
Maguda_
Kawaii strona mocy

Wiadomo¶ci: 9 963

Cytat:
Napisane przez LadyChatterbox Poka¿ wiadomo¶æ
Najlepszym dowodem tego jak ktokolwiek prace czyta jest fakt ze moje przeszla przez rece promotora, recenzenta i dziekana i miala inna date w tytule a inna w tresci bo zmienila mi sie koncepcja i nie wszystkie poprawilam. Wiec tak nie widze problemu w zdawaniu na ostatnia chwile, oni i tak tego nie czytaja.
To jest raczej dowód na to, ¿e Twój promotor i recenzent siê nie przy³o¿yli do swoich obowi±zków
Oddawa³am 2 prace w ostatnim terminie, broni³am siê w lipcu, a ka¿da z moich prac by³a dok³adnie czytana, prawie ¿e prze¶wietlana, jeszcze nawet by³y uwagi i wprowadza³am poprawki.

Autorko, nie mo¿esz wzi±æ w pracy trochê wolnego? Teraz akurat jest kilka dni wolnych, 40 stron w 2 tygodnie to naprawdê nie koniec ¶wiata, pod warunkiem, ¿e jeste¶ zaznajomiona z literatur± i wiesz jak wszystko ma wygl±daæ. Dasz radê, trzeba siê po prostu sprê¿yæ
Maguda_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-28, 10:28   #20
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Poka¿ wiadomo¶æ
To jest raczej dowód na to, ¿e Twój promotor i recenzent siê nie przy³o¿yli do swoich obowi±zków
Oddawa³am 2 prace w ostatnim terminie, broni³am siê w lipcu, a ka¿da z moich prac by³a dok³adnie czytana, prawie ¿e prze¶wietlana, jeszcze nawet by³y uwagi i wprowadza³am poprawki.

Autorko, nie mo¿esz wzi±æ w pracy trochê wolnego? Teraz akurat jest kilka dni wolnych, 40 stron w 2 tygodnie to naprawdê nie koniec ¶wiata, pod warunkiem, ¿e jeste¶ zaznajomiona z literatur± i wiesz jak wszystko ma wygl±daæ. Dasz radê, trzeba siê po prostu sprê¿yæ
Raczej nie, biorac pod uwage ze 70% znajomych znalazlo u siebie rownie glupie bledy mimo ze praca przeszla przez kilka par rak. Kolezanka miala blad w angielskim tytule pracy i tez nikt.go nigdy nie wylapal Wiec gratki jesli trafilas na ludzi z wolnym czasem, ale wiekszosc promotorow ma tylu studenciakow i prac ze leci tylko pobierznie merytorycznosc pracy.
Stary 2016-04-28, 12:57   #21
TadCooper
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 388

Cytat:
Napisane przez LadyChatterbox Poka¿ wiadomo¶æ

U mnie na studiach po porostu nie da³o siê tak zrobiæ - promotor nie chcia³by nawet na oczy ogl±daæ pracy, której zaraz ma byæ obrona, a on jeszcze nie widzia³, nie ma czasu ¿eby przeczytaæ, wprowadziæ korektê, omówiæ. Nie podpisa³ by dokumentów i tyle.

Jednak omawiana tu jest sytuacja autorki wiêc kibicujê: nie daj siê rozproszyæ i pisz, dasz radê!
Stary 2016-04-28, 14:32   #22
quench
Are you talking to me?!

Wiadomo¶ci: 5 875

Autorko, je¶li nie masz pracy badawczej, to wszystko da siê zrobiæ . Zapytaj w pracy o urlop - mo¿e uda Ci siê urwaæ na trzy dni.
Masz pewnie dupnego promotora, bo zaanga¿owani goni± studentów do roboty du¿o wcze¶niej. No ale okej.
Pranie, sprz±tnie, gotowanie zrzuæ na ch³opaka. Porozmawiaj z nim, by przez parê dni nie zaprasza³ Ciê na basen i nie organizowa³ ¿adnych, nawet najmniejszych rozrywek. Wtedy unikniesz pokusy wype³zniêcia z domu. Przed pisaniem posprz±taj swój pokój - ja mia³am tak, ¿e odwlekaj±c pisanie dochodzi³am do wniosku, ¿e koniecznie muszê posprz±taæ. I zamiast pisaæ sprz±ta³am!
Co do wieczornego pisania - prysznic, kawa i czekolada albo co¶ s³odkiego by podnie¶æ glikemiê.
Stary 2016-04-28, 15:39   #23
Sheev
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 269

Podaj temat, to napiszê za Ciebie.
Sheev jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-29, 20:53   #24
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Poka¿ wiadomo¶æ
Ja do ostatnich dni walczy³am ze wstêpem. Najpierw wnioski i wstêp, a potem sam wstêp. Dopisa³am 3 strony i dosta³am odpowied¼, ¿e wstêp siê nie zmieni³ (tzn. nie doda³am niczego nowego, tylko lanie wody)... Ju¿ my¶la³am, ¿e siê nie wyrobiê z oddaniem wszystkiego do koñca marca. Ca³a praca gotowa, a tu wstêp le¿y. A moja promotor, to mi³a starsza pani. Przemi³a i przeurocza, nieco nierozgarniêta... Nawet powiedzia³a na pocz±tku, ¿e nie wybieramy tytu³u pracy, tylko mam pisaæ o tym, o czym chcê, a tytu³ wymy¶limy na koñcu z tego, co wyjdzie Dlatego j± wybra³am, by by³o mi³o i szybko, z za³o¿eniem, ¿e nawet do pracy nie zajrzy. A tu taka niespodzianka.

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Ja osobom "cierpi±cym" na to "schorzenie" polecam nie braæ siê za nic terminowego. Zero studiów, zero pracy, gdzie trzeba zarz±dzaæ w³asnym czasem. Choæ uwa¿am, ¿e jest to lenistwo i brak organizacji, konsekwencji i silnej woli. Równie dobrze w pracy mo¿na waln±æ szefowi pytaniem, czy s³ysza³ o prokrastynacji, bo nas to dopad³o i sorry, ale szybciej i na czas siê nie da.

Czas edycji: 2016-04-29 o 20:54
Stary 2016-04-29, 21:34   #25
marianna144
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 270

ja napisa³am swoja prace od A do Z w 4 dni. 4 dni bez snu na fajkach i tajgerach )nie polecam) w ostatnim dniu czu³am sie jak zombie wyglada³am jak zombie nie potrafi³abym dodac 2 do 2.
mia³am mnostwo czasu na pisanie.....wczesniej.... ale w trakcie prob pisania okaza³o sie ze mam do dyspozycji szczatkowa literature a tematu nie mog³am zmienic i chcia³am pisac po swojemu a promotor wymysla³....zaczyna³am pisac wiedzia³am ze to nie to co chce promotor i znajdowa³am miliardy wymowek zeby tylko to od³ozyc...czu³am kompletny paraliz umys³owy.....ja która na podstawie 2 zdan by³am w stanie stworzyc ca³e wypracowanie i to w roznych wersjach dla po³owy klasy....

bo sie ba³am i odk³ada³am!!!!!!!!
olej te prace domowe- przez tydzien cha³upy az tak bardzo nie zapuscisz , zywic sie mozesz gotowcami a twoj tz jak ma ochote gdzies wyjsc to niech idzie sam....a nie dasz rady pisac po kawa³ku chociaz przed praca?
marianna144 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-29, 21:45   #26
Limonka2738
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 30 163

Cytat:
Napisane przez quench Poka¿ wiadomo¶æ
Autorko, je¶li nie masz pracy badawczej, to wszystko da siê zrobiæ . Zapytaj w pracy o urlop - mo¿e uda Ci siê urwaæ na trzy dni.
Masz pewnie dupnego promotora, bo zaanga¿owani goni± studentów do roboty du¿o wcze¶niej. No ale okej.
Pranie, sprz±tnie, gotowanie zrzuæ na ch³opaka. Porozmawiaj z nim, by przez parê dni nie zaprasza³ Ciê na basen i nie organizowa³ ¿adnych, nawet najmniejszych rozrywek. Wtedy unikniesz pokusy wype³zniêcia z domu. Przed pisaniem posprz±taj swój pokój - ja mia³am tak, ¿e odwlekaj±c pisanie dochodzi³am do wniosku, ¿e koniecznie muszê posprz±taæ. I zamiast pisaæ sprz±ta³am!
Co do wieczornego pisania - prysznic, kawa i czekolada albo co¶ s³odkiego by podnie¶æ glikemiê.
No lito¶ci. To jest promotor, a nie przedszkolanka.

Top secret Uczestnik ¶ci¶le tajnego rz±dowego programu badañ nad eksperymentaln± szczepionk± na malariê.
Limonka2738 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-29, 22:28   #27
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Poka¿ wiadomo¶æ
No lito¶ci. To jest promotor, a nie przedszkolanka.
Dok³adnie. Na studia id± doro¶li ludzie i raczej dobrowolnie.

Czas edycji: 2016-04-29 o 22:31
Stary 2016-04-29, 22:57   #28
topdong
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 647

Cytat:

Pomy¶l sobie, ¿e nie próbuj±c uratowaæ tej sytuacji oddalasz siê od wizji pracy w zawodzie za jak±¶ tam ok pensjê (która pozwoli Ci na utrzymanie siê + mo¿e na jakie¶ w³asne hobby i marzenia), ale przybli¿asz siê do przys³owiowej pracy "na kasie w biedrze" (albo wstaw tu inn± tego typu pracê) - czyli co¶ s³abo p³atnego, bez perspektyw, mo¿liwe ¿e fizycznego. Tak tak wiem, ludzie bez wykszta³cenia te¿ zarabiaj± miliony, ale w ten sposób zwiêkszasz swoje szanse, wiêc skoro mo¿esz to zrobiæ to czemu nie?

Ja mia³em to samo, ciê¿ko by³o siê zabraæ, ale jak ju¿ ruszysz to idzie.
topdong jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-29, 23:58   #29
marianna144
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 270

Cytat:
Napisane przez topdong Poka¿ wiadomo¶æ
Pomy¶l sobie, ¿e nie próbuj±c uratowaæ tej sytuacji oddalasz siê od wizji pracy w zawodzie za jak±¶ tam ok pensjê (która pozwoli Ci na utrzymanie siê + mo¿e na jakie¶ w³asne hobby i marzenia), ale przybli¿asz siê do przys³owiowej pracy "na kasie w biedrze" (albo wstaw tu inn± tego typu pracê) - czyli co¶ s³abo p³atnego, bez perspektyw, mo¿liwe ¿e fizycznego. Tak tak wiem, ludzie bez wykszta³cenia te¿ zarabiaj± miliony, ale w ten sposób zwiêkszasz swoje szanse, wiêc skoro mo¿esz to zrobiæ to czemu nie?

Ja mia³em to samo, ciê¿ko by³o siê zabraæ, ale jak ju¿ ruszysz to idzie.
masz dobre checi zmobilizowania dziewczyny ale przyk³ad dajesz kiepski- czasem wiecej mozna zarobic w biedrze niz w zawodzie nawet z mgr przed nazwiskiem
marianna144 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-30, 00:12   #30
topdong
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 647

Cytat:
Napisane przez marianna144 Poka¿ wiadomo¶æ
masz dobre checi zmobilizowania dziewczyny ale przyk³ad dajesz kiepski- czasem wiecej mozna zarobic w biedrze niz w zawodzie nawet z mgr przed nazwiskiem
Przeczytaj jeszcze raz co napisa³em, a szczególnie przedostatnie zdanie. Cytujê info ze strony:
"¦rednie miesiêczne wynagrodzenie na stanowisku kasjera sprzedawcy w Biedronce wynosi ponad 2240 z³ brutto (wraz z premi± uznaniow±)."

= 1,568 z³ netto. ¦rednio.

Nie wiem czy da siê dla mgr znale¼æ pracê gorzej op³acan± ni¿ 1.6k na rêkê. Nie wiem ile musia³aby zarabiaæ osoba na kasie w biedrze, ze 2.3-2.5k chyba ¿eby faktycznie mia³a realne szanse zarabiaæ wiêcej ni¿ magister, który dorwie nisko p³atn± pracê.

Po dwóch latach maj± na kasie nawet 3200 brutto czyli 2240, czyli mniej wiêcej zgadza siê z tym co oszacowa³em. Tylko pamiêtaj, ¿e ten magister tez ma szansê awansowaæ i wtedy tez bêdzie zarabial odpowiednio wiêcej, ale z niez³ym prawdopodobieñstwem mo¿e awansowaæ wy¿ej i za wiêksz± kasê

Przeciêtnie ludzie z wykszta³ceniem wy¿szym zarabiaj± wiêcej, nie musi to o niczym ¶wiadczyæ, ale tak wygl±da statystyka i taki jest sens mojej wypowiedzi

Edytowane przez topdong
Czas edycji: 2016-04-30 o 00:16
topdong jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2016-04-30 01:12:32

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.