Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-28, 08:47   #2131
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Ja siedzę (bardziej leżę) w samochodzie pod oknem labor. Wygodniejszy mój fotel niż ich krzesło. Słucham radia i mam czas na wizaż.
Odczucie w żołądku straszne. Jakbym szklanke octu wypila. Chyba pójdę po skierowanie do gastrologa bo po tej ciąży moj żołądek i przelyk będzie jak po wojnie.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 08:50   #2132
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Ja siedzę (bardziej leżę) w samochodzie pod oknem labor. Wygodniejszy mój fotel niż ich krzesło. Słucham radia i mam czas na wizaż.
Odczucie w żołądku straszne. Jakbym szklanke octu wypila. Chyba pójdę po skierowanie do gastrologa bo po tej ciąży moj żołądek i przelyk będzie jak po wojnie.
ojej współczuję tych problemów żołądkowych... a bierzesz jakiś probiotyk?
Stary 2016-04-28, 08:51   #2133
asicuha
Wtajemniczenie

Witam sie z rana

ból brzucha na szczęście minął w nocy
Dzisiaj czeka mnie pakowanie wszystkich bibelotów do końca, żeby malowanie poszło jak najsprawniej.

na czas malowania przenosimy się do Teściów na dół, nie wiem jak wytrzymam tam 3 dni u nich zawsze tv na maxa gra, a ja nie lubie hałasu, poza tym, mamy spać w pokoju z którego wychodzi się na dwór, a tam Teść wypuszcza psa jakieś 10x w nocy.... ojj coś czuje że dla mnie weekend majowy będzie ciężki...

Pocieszające jest to, że 3go jade do siostry do Bydgoszczy zająć się jej Alicją zajrzę do TK MAXX, spotkam się z koleżanką z gimnazjum, a w czwartek wróce do domu:P

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Może baterie włóż?

dobranoc

A oto ja w moich zakupach. Na początku założę inne buty na obcasie a potem zmienię na te wygodniejsze. I buty i sukienka są granatowe bo może to słabo widać.
super wyglądasz!!
Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
jak spacer odpada ..

wygladasz pięknie

u mnie też

lece, muszę się przygotować przed jutrzejszym porannym koktajlem którym będę świętować rozpoczęcie 3 trym
gratulacje ze względu na rozpoczęcie III trym!

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 08:55   #2134
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Dzień dobry Pobudka! Szkoda dnia na spanie
Mój dzień zaczął sie od marudzącego kota i zachmurzonego nieba. Oby u Was było bardziej wiosennie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Witam u nas piękne Słonko, ale niestety zimno- tylko 4 stopnie aktualnie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Super sukieneczka, pięknie podkreśla Twoją figurę i brzuszek .

U nas dziś od rana też

za udaną wizytę.
Ja się akurat z 500 plus cieszę i choć oczywiście jeszcze wiele rzeczy pozostawia wiele do życzenia to i tak jestem zdania, że obecny rząd robi więcej dla rodziny niż poprzednicy.

Ona już chodzi do żłobka (też prywatnego) więc mam nadzieję, że najgorsze ma za sobą jeśli chodzi o choroby. A chodzi mi o to, że jak urodzę drugą córę to zawsze chociaż na pół dnia miałabym opiekę nad starszą. TŻet codziennie w pracy od 7 do 19 plus w soboty do 16, babcie mieszkają gdzie indziej więc będę sama z dwójką, na początku na pewno nie będzie łatwo. Poza tym skoro już chodzi do żłobka i to bardzo chętnie nie chciałabym robić przerwy i potem zaczynać wszystkiego od nowa - procesu adaptacyjnego, chorób... . A miejsce wątpię czy się zwolni w tym państwowym, to jedyny państwowy w mieście a my mieszkamy pod miastem i właśnie ze względu na to wniosek został od ręki odrzucony....

W tej chwili płacimy 350 zł (opłata stała) + 10zł za wyżywienie za dzień. Niektóre prywatne żłobki, przedszkola mają dofinansowanie z UE i jest trochę taniej ale to najczęściej te nowo otwarte.

Z TŻetem wczoraj znowu się posprzeczaliśmy, spaliśmy oddzielnie . Dziś zrobił mi śniadanie do łóżka ale ja dalej mam wrażenie, że jeszcze nie wszystko w porządku... A może się czepiam?
To chyba nienajgorzej z tą płatnością za żłobek... Słyszałam u nas w mieście o dużo wyższych kwotach. Co do 500+ to prawda jest taka, że gdyby zamiast dawać ludziom kasę dofinansowali żłobki i przedszkola to wszyscy by na tym lepiej wyszli A przede wszystkim nie byliby poszkodowani rodzice z 1 dzieckiem. No i nagle każdej matce opłacałoby się wracać do pracy Bo jak słyszę historie, że "nie wracam do pracy, bo dostanę 500+" to nie wiem czy się śmiać czy płakać...

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
U nas prywatny żłobek czy przedszkole to ok 1000-1200 Plus wyżywienie. Czasem jeszcze zajęcia dodatkowe płatne oddzielnie :/

Siedzę sobie na wygodnej kanapie, czytam książkę na kindlu i powiem wam, że nic się nie dzieje, nawet nie czuję, ze piłam tę glukozę. Bałam się, ze zwymiotuję od razu po wypiciu, ale poszło i już potem było dobrze. Za 15 minut drugie pobranie. Ale dzień zaczęłam oczywiście od wymiotow. Może dzięki temu z glukozą już bez przygód.
No to już konkretna kwota za żłobek;/
Fajnie, że glukoza bezproblemowo Dla mnie to było najgorsze badanie...

Witam czwartkowo
Czytałam Was wczoraj cały dzień, ale nie miałam siły na odpisywanie. Jakaś taka niemoc mnie ogarnęła ostatnio, pewnie przez pogodę. A dzisiaj wizyta u gina i będziemy podglądać naszą Małgosię Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze
Stary 2016-04-28, 08:57   #2135
florencee
Zadomowienie

Hej! Witam się w 23+0.

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
moja Lila reaguje na głos tż właśnie, tylko jak zaczyna coś mówić to dostaje kopniaki. i zaczynam znowu ją czuć, może obraziła się na starych za te kłótnie. ale właśnie wyszła położna z doplerem, serduszko posłuchane i można iść spać. jutro ostatni magnez i do domu, mam nadzieję.
Trzymam kciuki za wyjście.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
hej dziewczyny..kciuki za obciążenie glukozą dla wszytskich , które się z tym dziś mierzą..

no własnie ta cytomegalia mi nie pasowała
jak masz się źle czuć to lepiej konsultować i dalej szukać przyczyny..bo to już ciągnie sie i ciągnie u Ciebie..a jeszcze ten brak poprawy po antybiotyku..

bo to wiesz-nie ma czegoś takiego jak brak czau na wizaż..możesz nie mieć czasu na inne rzeczy, ale na wizaż

super,że z Wami wszystko dobrze.. i morfologia sie poprawiła
i co zadecydujesz w sprawie probiotyku?
Chyba będę brała w III trymestrze, nie zaszkodzi, a może pomoże. Lekarz obiecał, że poszuka tych badań i może mi powie dokładniej na następnej wizycie, która załapie się jeszcze na II trymestr.

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Super sukieneczka, pięknie podkreśla Twoją figurę i brzuszek .

U nas dziś od rana też

za udaną wizytę.
Ja się akurat z 500 plus cieszę i choć oczywiście jeszcze wiele rzeczy pozostawia wiele do życzenia to i tak jestem zdania, że obecny rząd robi więcej dla rodziny niż poprzednicy.

Ona już chodzi do żłobka (też prywatnego) więc mam nadzieję, że najgorsze ma za sobą jeśli chodzi o choroby. A chodzi mi o to, że jak urodzę drugą córę to zawsze chociaż na pół dnia miałabym opiekę nad starszą. TŻet codziennie w pracy od 7 do 19 plus w soboty do 16, babcie mieszkają gdzie indziej więc będę sama z dwójką, na początku na pewno nie będzie łatwo. Poza tym skoro już chodzi do żłobka i to bardzo chętnie nie chciałabym robić przerwy i potem zaczynać wszystkiego od nowa - procesu adaptacyjnego, chorób... . A miejsce wątpię czy się zwolni w tym państwowym, to jedyny państwowy w mieście a my mieszkamy pod miastem i właśnie ze względu na to wniosek został od ręki odrzucony....

W tej chwili płacimy 350 zł (opłata stała) + 10zł za wyżywienie za dzień. Niektóre prywatne żłobki, przedszkola mają dofinansowanie z UE i jest trochę taniej ale to najczęściej te nowo otwarte.

Z TŻetem wczoraj znowu się posprzeczaliśmy, spaliśmy oddzielnie . Dziś zrobił mi śniadanie do łóżka ale ja dalej mam wrażenie, że jeszcze nie wszystko w porządku... A może się czepiam?
Ech już się boję jak to będzie u nas ze sprawą żłobka, jakiś czas temu trochę patrzyłam na prywatne i nie wygląda to super cenowo u nas.
O co się pokłóciliście?

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Dzisiaj 25+0 15 tygodni do TP, 12 do donoszonej ciąży!

Wczoraj wieczorem młoda się nie ruszała, a zazwyczaj się rusza. Na nocnej przechadzce do wc rozruszałam ją i spokojnie zasnęłam Jeszcze do niedawna rano nie zdarzało jej się ruszać, a ostatnio co rano kopie Jarają mnie te ruchy!
(...)
Brawa za 25. tydzień.

Cytat:
Od kilku dni mam wrażenie. Ze moj zoladek to jedna wielka rana. Nie ma mowy o gorących napojach czy zupie bo cZuję sie jakbym na otwartą ranę cos lała. Niestety glukoza dziala podobnie. Smak spoko, ale to co robi teraz moj żołądek... CZuję zgagę giganta.
Rety, współczuję. :/

Cytat:
U nas prywatny żłobek czy przedszkole to ok 1000-1200 Plus wyżywienie. Czasem jeszcze zajęcia dodatkowe płatne oddzielnie :/

Siedzę sobie na wygodnej kanapie, czytam książkę na kindlu i powiem wam, że nic się nie dzieje, nawet nie czuję, ze piłam tę glukozę. Bałam się, ze zwymiotuję od razu po wypiciu, ale poszło i już potem było dobrze. Za 15 minut drugie pobranie. Ale dzień zaczęłam oczywiście od wymiotow. Może dzięki temu z glukozą już bez przygód.
To oby badanie dobrze poszło do końca.

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość

To chyba nienajgorzej z tą płatnością za żłobek... Słyszałam u nas w mieście o dużo wyższych kwotach. Co do 500+ to prawda jest taka, że gdyby zamiast dawać ludziom kasę dofinansowali żłobki i przedszkola to wszyscy by na tym lepiej wyszli A przede wszystkim nie byliby poszkodowani rodzice z 1 dzieckiem. No i nagle każdej matce opłacałoby się wracać do pracy Bo jak słyszę historie, że "nie wracam do pracy, bo dostanę 500+" to nie wiem czy się śmiać czy płakać...

No to już konkretna kwota za żłobek;/
Fajnie, że glukoza bezproblemowo Dla mnie to było najgorsze badanie...

Witam czwartkowo
Czytałam Was wczoraj cały dzień, ale nie miałam siły na odpisywanie. Jakaś taka niemoc mnie ogarnęła ostatnio, pewnie przez pogodę. A dzisiaj wizyta u gina i będziemy podglądać naszą Małgosię Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze
Kciuki za wizytę!
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 09:03   #2136
Babygirl1990
Raczkowanie

Hej dziewczyny!!
Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Może wrzuć do pralki w woreczku do prania lub w zwykłej zapinanej poszewce na poduszkę, albo nastaw na pranie ręczne? Jak się uda to się uda a jak nie to się rozleci i wyrzucisz
Co do gryzaków to też bym kupiła nowe
Dzięki może tak właśnie zrobię.
Pokombinuję
___

Co to za pogoda!?
Stary 2016-04-28, 09:12   #2137
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Od kilku dni mam wrażenie. Ze moj zoladek to jedna wielka rana. Nie ma mowy o gorących napojach czy zupie bo cZuję sie jakbym na otwartą ranę cos lała. Niestety glukoza dziala podobnie. Smak spoko, ale to co robi teraz moj żołądek... CZuję zgagę giganta.
Cytat:

Oby wyniki glukozy wyszły Wam dobre

Cytat:

Witam czwartkowo
Zostać w domu dla 500 zł? Przecież nawet jak ktoś zarabia najniższą krajową to ma ok 1300 zł więc prawie 3 razy tyle. No cóż, jak ktoś nie chce to niech nie wraca do pracy, przynajmniej będzie mniejsza konkurencja i lepsza praca dla tych którzy naprawdę chcą pracować.
za wizytę, ja też dziś mam

Dziewczyny czy żeby zawisnąć na pierwszej stronie wątku na liście sierpniowych mam trzeba należeć do klubu? Bo ja nie wiem czy spełniam wymagania żeby dołączyć do klubu, a chciałabym być na liście.

Edytowane przez ziuta.
Czas edycji: 2016-04-28 o 09:20
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 09:26   #2138
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja spr w domu glukometrem i mialam 78. Pani przed pobraniem spr glukometrem i było 80coś. Godzinę po moim spr w domu.

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Zależy ile z tego 1300 by zostało.
Mnie dojazdy kosztują ok 200 miesiecznie.
Do tego żłobek/przedszkole/niania to kolejny koszt. W przedszkolu wyzywienie ok 4zl/dzień (+/-100) i oplata za godziny. Nawet jak 5 jest darmowe to Bobo trafialoby tam na 9 dziennie (ok80h za które trzeba dopłacić).
Niania w domu na min 9h (9×20×5zl -wiem. Kwota śmieszna, ale i tak daje ok 900zl).
To z 1300 zostanie mi 200-300zl lub nie zostanie bo jak opiekunka weźmie 10zl/hto doplace do interesu.
Dostajac 1000 na dwójkę dzieci i zarabiajac 1300 to bym sie zastanowila, czy nie lepiejzostac w domu. Odebtac je z przedszkola po 5 darmowych godzinach, nie tracić na dojazdy i nie wydawać na nianię.
Stary 2016-04-28, 09:29   #2139
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny czy żeby zawisnąć na pierwszej stronie wątku na liście sierpniowych mam trzeba należeć do klubu? Bo ja nie wiem czy spełniam wymagania żeby dołączyć do klubu, a chciałabym być na liście.
Na pierwszą stronę mogę Cię wpisać jak chcesz Do klubu to jak już spełnisz warunki to dziewczyny zagłosują czy tak czy nie
Stary 2016-04-28, 09:30   #2140
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Na listę z tego co pamiętam tija wpisuje i jest to niezależne od klubu.

nooo i mnie wyprzedziła o kilka sekund z odpowiedzią

idę do dentysty dziewczyny, trzymajcie kciuki

Edytowane przez scoiatael86
Czas edycji: 2016-04-28 o 09:32
scoiatael86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 09:32   #2141
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

Zostać w domu dla 500 zł? Przecież nawet jak ktoś zarabia najniższą krajową to ma ok 1300 zł więc prawie 3 razy tyle. No cóż, jak ktoś nie chce to niech nie wraca do pracy, przynajmniej będzie mniejsza konkurencja i lepsza praca dla tych którzy naprawdę chcą pracować.

No tak, takie podejście mają niektórzy ludzie Dlatego jestem tak przeciwna temu programowi (w takiej formie)- jak tak dalej pójdzie to w Polsce 50% ludzi będzie żyło z świadczeń socjalnych i zapomóg, bo tak wygodniej.
Stary 2016-04-28, 09:32   #2142
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:

Żeby być na liście nie trzeba być w klubie, napisz do Tiji

Zjadłam na śniadanie śledzia i jakoś mnie mdli...
Jestem dzisiaj umówiona z koleżanką, która ma półroczna coreczke, muszę podpytać o kilka spraw
Miłego dnia dziewczyny, kciuki za wszystkie glukozy i wizyty
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 09:35   #2143
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
a piszesz o ruchach dziecka czy o sexie?

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Dobrze ze wszystko Ok

Sexie sexie ruchy Jaśka są częstsze

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

bo to wiesz-nie ma czegoś takiego jak brak czau na wizaż..możesz nie mieć czasu na inne rzeczy, ale na wizaż
No właśnie nie wiem jak tak mogłam zaniedbać wizaż
Chyba muszę też iść na L4 żeby móc z Wami być cały czas na bieżąco

Cytat:

za wytrwałość przy glukozie, wymiotów porannych współczuję. Znajoma jak była w ciąży z bliźniakami właśnie (też miała wpierw syna a później dwie córy) miała jak ty, praktycznie całą ciąże wymioty Współczuję bardzo, ja "tylko" do 14tyg tak miałam a i tak nieźle dało mi to w dupę
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 09:36   #2144
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja spr w domu glukometrem i mialam 78. Pani przed pobraniem spr glukometrem i było 80coś. Godzinę po moim spr w domu.

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Zależy ile z tego 1300 by zostało.
Mnie dojazdy kosztują ok 200 miesiecznie.
Do tego żłobek/przedszkole/niania to kolejny koszt. W przedszkolu wyzywienie ok 4zl/dzień (+/-100) i oplata za godziny. Nawet jak 5 jest darmowe to Bobo trafialoby tam na 9 dziennie (ok80h za które trzeba dopłacić).
Niania w domu na min 9h (9×20×5zl -wiem. Kwota śmieszna, ale i tak daje ok 900zl).
To z 1300 zostanie mi 200-300zl lub nie zostanie bo jak opiekunka weźmie 10zl/hto doplace do interesu.
Dostajac 1000 na dwójkę dzieci i zarabiajac 1300 to bym sie zastanowila, czy nie lepiejzostac w domu. Odebtac je z przedszkola po 5 darmowych godzinach, nie tracić na dojazdy i nie wydawać na nianię.
W sumie mam podobne zdanie do Ciebie

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 09:36   #2145
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Sliczne

To mi smaka zrobiłaś

cudne to zdjęcie Bije z niego taką miłościa..

eh dzisiaj znów pokłóciłam się z moją młodszą siostrą.. (normalka) i to jeszcze o pierdołę, ale ona, jak to ona z byle powodu i z niczego potrafi zrobić jakiś wyrzut w moją stronę..
Nie bede przytaczać o co dokładnie chodzi, bo to dla mnie bzdura..
w każdym razie moja siostra prawi mi morały i na każdym kroku wyrzuca jak np. dzisiaj.. chciałam dobrze, a wyszło, jak zawsze
Tak w skrócie.. moja siostra jest w ciąży w 7tyg. nie planowana (tiaaa.. nie planowali, ale wcale się nie zabezpieczali i niezwykle zdziwieni, ze zaszła 'bo przecież do tej pory przez 4 lata im jakoś uszło to płazem' -słowa mojej siostry
Do czego zmierzam.. wybierała się dzisiaj do 'narzeczonego' i ubrała się na 'letniaka'.. cała trzęsła się z zimna, ale nie chciało jej się wstąpić do domu i się cieplej ubrać.. (jechałyśmy i tak autobusem) to powiedziałam: '' ze w sumie, jak będziesz wracać to Cię przecież Tż odwiezie'', a ona,'' że nie chce żeby ją odwoził, bo już dużo pieniedzy wydał na paliwo'' Ja na to, to wolisz marznąć? Przecież się przeziębisz', a ona do mnie- od słowa do słowa wyskoczyła z wyrzutem- WY nie macie samochodu i nie wiesz ile to kosztuje to się nie odzywaj
Ja się wkur*** i jej na to: Nie mam, ale zdaję sobie sprawę, ile to kosztuje.. a Ty wiesz ile dziecko kosztuje?! bo chyba nie, skoro w takiej sytuacji finansowej się nie zabezpieczaliście (Jej chłopak ma na głowie świeży kredyt i ogólnie narzekal na brak kasy).. My przynajmniej wszystko sobie planujemy i jesteśmy przygotowani na wydatki. Samochód też planujemy kupić.. więc nie tłumacz mi, co ile kosztuje!"
Zamurowało ją
a mi pozostały wyrzuty sumienia, że tak powiedziałam.. Poniosło mnie..
Z drugiej strony dziwnie się poczuła, bo w końcu potraktował ją ktoś tak, jak ona traktuje innych..

Też macie takie trudne siostry?
Mam młodszego brata. On z kolei jest dusigroszem, narcyzem tylko zapatrzonym w siebie.

Również się na niego wkurzyłam. Jak byłyśmy w PL poprosiłam go by wyłączył Oliwii internet w telefonie. Powiedział, że to zrobił. Oczywiście jak przyszedł rachunek to okazało się, że nie zrobił.....Mógł powiedzieć prawda?

Zresztą to nie pierwszy raz....jak pojechała do Chorwacji, też nie wyłączył - dostałam rrachunek na 200f....

Także bardzo moge na nim polegać....
Stary 2016-04-28, 09:42   #2146
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość

Ja muszę moją wizytę u dentysty przełożyć, bo tego samego dnia mam ginekologa. A wole podglądać Tosie niż borować zęby

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość

Zjadłam na śniadanie śledzia i jakoś mnie mdli...
Jestem dzisiaj umówiona z koleżanką, która ma półroczna coreczke, muszę podpytać o kilka spraw
Miłego dnia dziewczyny, kciuki za wszystkie glukozy i wizyty
Chodzą za mną śledzie, ale boję się je jeść
Stary 2016-04-28, 09:46   #2147
slo_nk_o
Raczkowanie

Dzień dobry.

Trzymam kciuki za wizyty oraz za badanie glukozy.
Po wczorajszej wizycie wszystko z małym ok. Waży już około 570-590 gram. Mały się bardzo zasłaniał rączkami ale udało się wszystko posprawdzać. Moja szyjka przez ostatni miesiąc się nie skróciła ale miewam twardnienie brzucha i powiedziała, że mam jak najwięcej leżeć i odpoczywać. Na następną wizytę mam zrobić glukozę i już się boję...
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 09:49   #2148
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

Ja jestem przeciwniczką 500 + ale to pewnie dla tego, że mam wykształcenie ekonomiczne i niestety wiem jakie są realne koszty tego przedsięwzięcia. Skorzystają najbardziej Ci którzy do spłacania tego programu się nie przyłożą ... ba, w mojej opinii przybędzie osób którym nie będzie się opłacało pracować ... milion razy wolałabym dofinansowanie do żłóbków, przedszkoli, szkół tak żeby ludziom opłacało się pracować i dorzucać do spłaty tych inwestycji w rodzinę a nie napędzać błędne koło. Co z tymi kobietami które zamiast pracować zostaną w domu bo sie nie opłaca? Wypadną bezpowrotnie z rynku pracy a o emeryturze będą mogły zapomnieć bo brak lat przepracowanych. Wtedy zacznie się płacz i zgrzytanie zębów :/ Oczywiście inną kwestią jest w ogóle temat emerytur w tym kraju który jest pod ogromnym znakiem zapytania. Sama już 5 lat odkładam na polisę którą planuję zrealizować jak pójdę na emeryturę bo na samym garnuszku Państwa nie wiem czy będzie się dało wegetować a co dopiero żyć. Smutne to wszystko. A najbardziej smutne, że ludzie myślą, że to 500+ to coś dobrego dla nich od partii a nie kiełbasa wyborcza.

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Cytat:
Ja muszę moją wizytę u dentysty przełożyć, bo tego samego dnia mam ginekologa. A wole podglądać Tosie niż borować zęby

Chodzą za mną śledzie, ale boję się je jeść
Ja śledzi nie odmawiam
Kocham i nie wyobrażam sobie życia bez śledzi
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-28, 09:53   #2149
iweczka
Zakorzenienie

hej

w DDTVN o kąpieli noworodków
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 09:54   #2150
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja bym wolała dofinansowanie do żłobka/przedszkola. Ale nie mamy wyboru. 500na Bobo tez nie dostaniemy.
Prawda jest taka, ze przy 2dzieci (gdy jest szansa na dostanie1000) i wiecej praca za najniższą krajową nie będzie opłacalna.
Stary 2016-04-28, 09:56   #2151
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Ja jestem przeciwniczką 500 + ale to pewnie dla tego, że mam wykształcenie ekonomiczne i niestety wiem jakie są realne koszty tego przedsięwzięcia. Skorzystają najbardziej Ci którzy do spłacania tego programu się nie przyłożą ... ba, w mojej opinii przybędzie osób którym nie będzie się opłacało pracować ... milion razy wolałabym dofinansowanie do żłóbków, przedszkoli, szkół tak żeby ludziom opłacało się pracować i dorzucać do spłaty tych inwestycji w rodzinę a nie napędzać błędne koło. Co z tymi kobietami które zamiast pracować zostaną w domu bo sie nie opłaca? Wypadną bezpowrotnie z rynku pracy a o emeryturze będą mogły zapomnieć bo brak lat przepracowanych. Wtedy zacznie się płacz i zgrzytanie zębów :/ Oczywiście inną kwestią jest w ogóle temat emerytur w tym kraju który jest pod ogromnym znakiem zapytania. Sama już 5 lat odkładam na polisę którą planuję zrealizować jak pójdę na emeryturę bo na samym garnuszku Państwa nie wiem czy będzie się dało wegetować a co dopiero żyć. Smutne to wszystko. A najbardziej smutne, że ludzie myślą, że to 500+ to coś dobrego dla nich od partii a nie kiełbasa wyborcza.
My też od jakiegoś czasu odkładamy "na emeryturę".
Stary 2016-04-28, 09:57   #2152
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Na pierwszą stronę mogę Cię wpisać jak chcesz Do klubu to jak już spełnisz warunki to dziewczyny zagłosują czy tak czy nie
No to wpisz mnie Dziewczynka termin porodu wg om 24.08
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 10:00   #2153
TinkerrBell
Zadomowienie

Witam się i ja,

Dziś w planach mam okulistę a później muszę gnać do pracy niestety
Okulistę muszę zaliczyć, bo jakiś czas temu poprzez mój budyń ciążowy zgubiłam okulary.....Podejrzewam, że gdzieś musiałam zostawić w toalecie jak szłam wymiotować;/

Co do żłobka/przedszkola to ja się nawet nie wypowiadam;/ Bo tutaj opłaca się tylko być na benefitach....

Darmowego przedszkola tygodniowo jest chyba 12h - to są jakieś 2,5h dziennie....Jak chcesz dłużej to oczywiście płacisz grubą kasę. Dofinansowanie do przedszkola mają tylko osoby, które mają należne benefity.

Wiecie, nie wiedzie się nam źle. Ale jeśli cały mój zarobek miałabym przeznaczyć na opiekunkę czy inną opiekę to faktycznie wolę zostać w domu;/
Chyba, że znajdę pracę za min 10f/h - wtedy to jeszcze jakoś będzie wyglądać, ale za mniej to wolę być kurą domową;/
Stary 2016-04-28, 10:03   #2154
iweczka
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy mogę do nawilżacza powietrza wkroplić olejek np. eukaliptusowy na lżejsze oddychanie w nocy? (katar mnie zamęczy niebawem )
Jeżeli tak to jaki ???

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Właśnie czekam na wizytę, zapytam o dicoflor i potem napiszę oraz Was nadrobię.
czekam na info

Cytat:
i jest kolejna promo na ubranka

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
tak, rozmiarami i tak bym musiała podzielić na parę prań trochę tego się uzbierało

Pokażę Wam zdjęcie z warsztatów co byliśmy w zeszłym tygodniu

Extra!
Piękna pamiątka

Cytat:
No niestety. Normą teraz jest, że przy rekrutacji do przedszkola masz np 25 miejsc, a 27 podań składają "samotne matki". Potem dziecko się dostaje i odbiera je mamusia, tatuś, nowy partner mamusi i trzy babcie. Ale "biedna samotna matka" musi mieć przecież łatwiej. I najgorsze jest to, że dzieci autentycznie samotnych kobiet mogą się przez takie ściemniary nie dostać. Mnie to krew zalewa, akurat "siedzę" w tym biznesie i wiem, że to mega pole do nadużyć. Przedszkole nie ma żdnej możliwości kontroli prawdziwości takich oświadczeń. No i potem dzieci małżeństw się przez to nie dostają. Ja to nawet słyszalam o parach, które się rozwodziły, żeby zdobyć miejsce w przedszkolu/ żłobku.
Zgadzam się z Tobą
Też słyszałam o takich przypadkach gdzie pary się rozwodziły, żeby zdobyć miejsce w przedszkolu

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Ja śledzi nie odmawiam
Kocham i nie wyobrażam sobie życia bez śledzi
A ja nie wyobrażam sobie zjeść śledzia
Stary 2016-04-28, 10:05   #2155
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
My też od jakiegoś czasu odkładamy "na emeryturę".
Puki się jest młodym i się zacznie to wystarczą male kwoty i sama takie odkładam, ale przez te 40lat powinno się już tam trochę nazbierać. Nie liczę na mega zyski ale na to, że będę miała chociaż na leki na emeryturze. Sukcesem byłoby jak moi dziadkowie jeździc na wakacje na emeryturze ale oni całe życie na to zapieprzali na dwóch etatach i na emeryturę poszli mając 75 i 76 lat dopiero.
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-28, 10:06   #2156
iweczka
Zakorzenienie

Ja za prywatne przedszkole córki płacę ok. 900 zł z dodatkowym baletem i szkółką teatralną.
Mieszkamy pod warszawą.

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
u mnie w górach pada śnieg
Stary 2016-04-28, 10:06   #2157
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

A ja nie wyobrażam sobie zjeść śledzia
Ja miałam 25 lat opory ... aż w końcu zjadłam i pokochałam miłością prawdziwą
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-28, 10:07   #2158
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Nie pisać i jedzeniu!!! Proszę!!!! Jeszcze 20 minut.
Stary 2016-04-28, 10:13   #2159
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
No to wpisz mnie Dziewczynka termin porodu wg om 24.08
To wpisuję

Cytat:
Puki się jest młodym i się zacznie to wystarczą male kwoty i sama takie odkładam, ale przez te 40lat powinno się już tam trochę nazbierać. Nie liczę na mega zyski ale na to, że będę miała chociaż na leki na emeryturze. Sukcesem byłoby jak moi dziadkowie jeździc na wakacje na emeryturze ale oni całe życie na to zapieprzali na dwóch etatach i na emeryturę poszli mając 75 i 76 lat dopiero.
My też małe kwoty odkładamy i ładna wyjdzie po tylu latach Faktycznie późno Twoi dziadkowie poszli na emeryturę

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Ja za prywatne przedszkole córki płacę ok. 900 zł z dodatkowym baletem i szkółką teatralną.
Mieszkamy pod warszawą.
Wow

Cytat:
Ja miałam 25 lat opory ... aż w końcu zjadłam i pokochałam miłością prawdziwą
Ja podobnie

Cytat:
Nie pisać i jedzeniu!!! Proszę!!!! Jeszcze 20 minut.
Tyle co nic, zaraz się najesz! I zobacz, już masz z głowy
Stary 2016-04-28, 10:14   #2160
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Głowa to mnie zaczyna boleć.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości