Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-28, 10:17   #2161
DobraDusza88
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Ja jestem przeciwniczką 500 + ale to pewnie dla tego, że mam wykształcenie ekonomiczne i niestety wiem jakie są realne koszty tego przedsięwzięcia. Skorzystają najbardziej Ci którzy do spłacania tego programu się nie przyłożą ... ba, w mojej opinii przybędzie osób którym nie będzie się opłacało pracować ... milion razy wolałabym dofinansowanie do żłóbków, przedszkoli, szkół tak żeby ludziom opłacało się pracować i dorzucać do spłaty tych inwestycji w rodzinę a nie napędzać błędne koło. Co z tymi kobietami które zamiast pracować zostaną w domu bo sie nie opłaca? Wypadną bezpowrotnie z rynku pracy a o emeryturze będą mogły zapomnieć bo brak lat przepracowanych. Wtedy zacznie się płacz i zgrzytanie zębów :/ Oczywiście inną kwestią jest w ogóle temat emerytur w tym kraju który jest pod ogromnym znakiem zapytania. Sama już 5 lat odkładam na polisę którą planuję zrealizować jak pójdę na emeryturę bo na samym garnuszku Państwa nie wiem czy będzie się dało wegetować a co dopiero żyć. Smutne to wszystko. A najbardziej smutne, że ludzie myślą, że to 500+ to coś dobrego dla nich od partii a nie kiełbasa wyborcza.

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Ja śledzi nie odmawiam
Kocham i nie wyobrażam sobie życia bez śledzi
O to to! Zgadzam się w zupełności. Niestety teraz mało kto myśli o tym, co będzie za 30-40 lat i za co wówczas będą żyć. Wtedy dopiero będzie lament, że państwo nie daje My też od kilku lat odkładamy z mężem na przyszłą emeryturę, nie wyobrażam sobie inaczej! Tak samo planujemy założyć program oszczędnościowy dla córki od momentu jej narodzin i wpłacać tam określoną kwotę miesięcznie + pieniądze, które dostanie w ramach prezentu od kogoś.

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Nie pisać i jedzeniu!!! Proszę!!!! Jeszcze 20 minut.
Dasz radę Choć ja po tej glukozie to nie bardzo myślałam nawet o jedzeniu
Stary 2016-04-28, 10:23   #2162
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Witam sie z rana

ból brzucha na szczęście minął w nocy
Dzisiaj czeka mnie pakowanie wszystkich bibelotów do końca, żeby malowanie poszło jak najsprawniej.

na czas malowania przenosimy się do Teściów na dół, nie wiem jak wytrzymam tam 3 dni u nich zawsze tv na maxa gra, a ja nie lubie hałasu, poza tym, mamy spać w pokoju z którego wychodzi się na dwór, a tam Teść wypuszcza psa jakieś 10x w nocy.... ojj coś czuje że dla mnie weekend majowy będzie ciężki...

Pocieszające jest to, że 3go jade do siostry do Bydgoszczy zająć się jej Alicją zajrzę do TK MAXX, spotkam się z koleżanką z gimnazjum, a w czwartek wróce do domu:P
dobrze,że brzuch nie boli.. nie przemęczaj się dzis za bardzo.. weekend szybko zleci, ale i tak nie zazdroszczę dobrze,że potem wizja wyjazdu Cię cieszy..

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Witam u nas piękne Słonko, ale niestety zimno- tylko 4 stopnie aktualnie

Witam czwartkowo
Czytałam Was wczoraj cały dzień, ale nie miałam siły na odpisywanie. Jakaś taka niemoc mnie ogarnęła ostatnio, pewnie przez pogodę. A dzisiaj wizyta u gina i będziemy podglądać naszą Małgosię Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze
kciukasy za wizytę.. daj koniecznie znać co u Małgosi..

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Hej! Witam się w 23+0.

Chyba będę brała w III trymestrze, nie zaszkodzi, a może pomoże. Lekarz obiecał, że poszuka tych badań i może mi powie dokładniej na następnej wizycie, która załapie się jeszcze na II trymestr.

za kolejny tydzień
to pamietaj,żeby dać znać co się gin dowie..

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy żeby zawisnąć na pierwszej stronie wątku na liście sierpniowych mam trzeba należeć do klubu? Bo ja nie wiem czy spełniam wymagania żeby dołączyć do klubu, a chciałabym być na liście.
już Ci dziewczyny odpisały.. a ja mam pytanie do Ciebie- w którym szpitalu będziesz rodzić? we Wrocł? czy masz jakiś rejonowy? i co słyszałas nt wrocławskich szpitali?

Cytat:
No właśnie nie wiem jak tak mogłam zaniedbać wizaż
Chyba muszę też iść na L4 żeby móc z Wami być cały czas na bieżąco
popieram

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Trzymam kciuki za wizyty oraz za badanie glukozy.
Po wczorajszej wizycie wszystko z małym ok. Waży już około 570-590 gram. Mały się bardzo zasłaniał rączkami ale udało się wszystko posprawdzać. Moja szyjka przez ostatni miesiąc się nie skróciła ale miewam twardnienie brzucha i powiedziała, że mam jak najwięcej leżeć i odpoczywać. Na następną wizytę mam zrobić glukozę i już się boję...
ale rosna te nasze szkraby
dobrze,że szyjka trzyma, odpoczywaj w takim razie,żeby i brzuch nie twardniał..

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Witam się i ja,

Okulistę muszę zaliczyć, bo jakiś czas temu poprzez mój budyń ciążowy zgubiłam okulary.....Podejrzewam, że gdzieś musiałam zostawić w toalecie jak szłam wymiotować;/
masakra.. haha... poszukaj w lodówce, z mojego doświadczenia wynika,że w niej wiele rzeczy można znaleźć
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 10:28   #2163
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość

Ja podobnie

Do śledzi trzeba dojrzeć
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 10:30   #2164
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
ehh..jak ma Cię sytuacja z siostrą męczyć to może zadzwoń i załagodź sprawę..bez sensu napinać się na "bzdury"..obydwie jesteście w ciązy..będziecie mieć dzieciaczki w podobnym wieku, fajnie byłoby mieć w sobie nawzajem wsparcie..
ja mam fajne siostry..dogadujemy się zazwyczaj a spiny są konstruktywne.D
Powiem Ci, że nigdy nie dzwonimy do siebie i sie nie przepraszamy.. Raczej jesteśmy osobami, które wolą przeczekać 'burze'.. po paru dniach rozmawiamy już normalnie.
Łatwo mówić, że nie ma sensu się spinać Ona jest trudną osobą i często mnie prowokuje.. Moi bracia też nie potrafią się z nią dogadać.. Jest najmlodszą z rodzeństwa i zawsze mama ją 'głaskała ' nawet gdy zrobila coś źle.. Dlatego teraz taka jest. Myśli, że jej wszystko wolno, że jej się upiecze.. Ona jest najważniejsza, innych sytuacja, choćby była równie trudna.. się nie liczy
Cytat:
Może baterie włóż?

dobranoc

A oto ja w moich zakupach. Na początku założę inne buty na obcasie a potem zmienię na te wygodniejsze. I buty i sukienka są granatowe bo może to słabo widać.
Śliczna sukienka! Pięknie podkreśla brzuszek
Cytat:
Byłam na wizycie, wszystko ok ze mną i Arturkiem. Dostałam skierowanie na glukozę i pozwolenie dodania do niej cytryny - nie mogę się doczekać. ;P Ale mam to załatwić przed następną wizytą za 3 tygodnie, czyli tak gdzieś w 26 tc mi kazał. Poza tym morfologia mi się poprawiła, ale dalej mam brać żelazo 3x dziennie. Pytałam o Dicoflor i lekarz powiedział, że nie zna badań na ten temat jeszcze, ważne że mam teraz właściwą florę (sprawdzał pH) - można brać, ale np. jakby było CC to i probiotyki nie pomogą i nie uchronią przed niczym. Co do suplementów z DHA i innymi, to mam je brać całą ciążę.)
Za wizytę
Też za 3 tyg. idę na krzywą wraz z cytrynką
Cytat:

Współczuję spięć z siostrą. Ja bym chyba przeczekała sytuacje, obydwie sobie dogryzłyście. Ile siostra ma lat?

Ja mam starszego brata o 3 lata i spotykamy się tylko na rodzinnych imprezach, na co dzień nie mamy ze sobą kontaktu
Ma 26 lat, ja 28.. Niby tylko 2 lata różnicy, a ogromna róznica w poglądach.. w zachowaniu.. w toku myślenia Czasem mam wrażenie, źe ma dużo mniej lat.. Ja należe do osob dobrze zorganizowanych, które lubią planować, umieją przewidywać sytuacje, a ona rozstrzepana, niezorganizowana, lekceważąca wiele spraw.. rzadko można na nią liczyć.

Cytat:
Mam młodszego brata. On z kolei jest dusigroszem, narcyzem tylko zapatrzonym w siebie.

Również się na niego wkurzyłam. Jak byłyśmy w PL poprosiłam go by wyłączył Oliwii internet w telefonie. Powiedział, że to zrobił. Oczywiście jak przyszedł rachunek to okazało się, że nie zrobił.....Mógł powiedzieć prawda?

Zresztą to nie pierwszy raz....jak pojechała do Chorwacji, też nie wyłączył - dostałam rrachunek na 200f....

Także bardzo moge na nim polegać....
Na siostrę też rzadko mogę liczyć.. ona zanim komuś pomoże to kalkuluje, czy jej się to opłaci Nie jest bezinteresowna.. wszystko przelicza na pieniądze.. chyba stąd zwykle są spięcia.. bo ciągle wypomina mi, źe 'chyba nie wiem ile co kosztuje' Jakbym kurde nie wiedziała Jesteśmy przeciwnościami.. Ja jestem bezinteresowna.. pomagam z czystej troski.. nie oczekuję niczego w zamian.. Ona wręcz przeciwnie wypomina na każdym kroku, jakiego to ona poświęcenia nie dokonała i ile ją to pieńiędzy wyniosło:/ ciężko jej wytłumaczyć, że w pewnych sytuacjach nie liczy się koszt, a intencja.. no cóż
Zresztą bracia też nie mogą się z nią dogadać..

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019

Edytowane przez Afrodita
Czas edycji: 2016-04-28 o 10:38
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 10:33   #2165
Kasmina
Rozeznanie

Powoli odnoszę wrażenie, że kończy się mój miodowy II trymestr... Jakoś tak ciężej się robi. Też macie takie wrażenie?

Nooo i fakt jest taki że dziś 26+6, więc jutro rzeczywiście zaczynam ostatni trymestr chciałabym już tulić i całować moja Kruszynke, ale niech jeszcze posiedzi w brzuszku te 3 miesiące
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 10:36   #2166
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
O to to! Zgadzam się w zupełności. Niestety teraz mało kto myśli o tym, co będzie za 30-40 lat i za co wówczas będą żyć. Wtedy dopiero będzie lament, że państwo nie daje My też od kilku lat odkładamy z mężem na przyszłą emeryturę, nie wyobrażam sobie inaczej! Tak samo planujemy założyć program oszczędnościowy dla córki od momentu jej narodzin i wpłacać tam określoną kwotę miesięcznie + pieniądze, które dostanie w ramach prezentu od kogoś.

Dasz radę Choć ja po tej glukozie to nie bardzo myślałam nawet o jedzeniu
Ja też zaraz jak Jasiek się urodzi zakładam nową polisę, żeby kiedy pójdzie na studia i będzie potrzebował mieszkania np lub będzie chciał otworzyć jakiś interes lub pojechać studiować malarstwo w Paryżu miał jakiś start. Jeśli będzie mnie stać na pewno coś wtedy też dorzucę ale żeby w razie czego miał możliwość robienia czego zapragnie. Takie moje marzenie
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 10:37   #2167
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

A ja nie wyobrażam sobie zjeść śledzia
ja też..chyba bym nawet go nie dotknęła..

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że nigdy nie dzwonimy do siebie i sie nie przepraszamy.. Raczej jesteśmy osobami, które wolą przeczekać 'burze'.. po paru dniach rozmawiamy już normalnie.
Łatwo mówić, że nie ma sensu się spinać Ona jest trudną osobą i często mnie prowokuje.. Moi bracia też nie potrafią się z nią dogadać.. Jest najmlodszą z rodzeństwa i zawsze mama ją 'głaskała ' nawet gdy zrobila coś źle.. Dlatego teraz taka jest. Myśli, że jej wszystko wolno, że jej się upiecze.. Ona jest najważniejsza, innych sytuacja, choćby była równie trudna.. się nie liczy

Ma 26 lat, ja 28.. Niby tylko 2 lata różnicy, a ogromna róznica w poglądach.. w zachowaniu.. w toku myślenia Czasem mam wrażenie, źe ma dużo mniej lat.. Ja należe do osob dobrze zorganizowanych, które lubią planować, umieją przewidywać sytuacje, a ona rozstrzepana, niezorganizowana, lekceważąca wiele spraw.. rzadko można na nią liczyć.

Na siostrę też rzadko mogę liczyć.. ona zanim komuś pomoże to kalkuluje, czy jej się to opłaci Nie jest bezinteresowna.. wszystko przelicza na pieniądze.. chyba stąd zwykle są spięcia.. bo ciągle wypomina mi, źe 'chyba nie wiem ile co kosztuje' Jakbym kurde nie wiedziała Jesteśmy przeciwnościami.. Ja jestem bezinteresowna.. pomagam z czystej troski.. ciężko jej wytłumaczyć, że w pewnych sytuacjach nie liczy się koszt, a intencja.. no cóż
to przykre..ja też nie jestem za jakąś wielką wylewnością w takich relacjach...ale zawsze wychodzę z założenia,że ktoś pierwszy musi wyciągnąć rękę/próbować naprawić to co nie hula.. najgorzej jak dwie strony się zawezmą.. każda na tym traci
Stary 2016-04-28, 10:37   #2168
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Też chcemy tak odkładać

Cytat:
Do śledzi trzeba dojrzeć
O to to

Cytat:

Śliczna sukienka! Pięknie podkreśla brzuszek

Za wizytę
Też za 3 tyg. idę na krzywą wraz z cytrynką

Na siostrę też rzadko mogę liczyć.. ona zanim komuś pomoże to kalkuluje, czy jej się to opłaci Nie jest bezinteresowna.. wszystko przelicza na pieniądze.. chyba stąd zwykle są spięcia.. bo ciągle wypomina mi, źe 'chyba nie wiem ile co kosztuje' Jakbym kurde nie wiedziała Jesteśmy przeciwnościami.. Ja jestem bezinteresowna.. pomagam z czystej troski.. nie oczekuję niczego w zamian.. Ona wręcz przeciwnie wypomina na każdym kroku, jakiego to ona poświęcenia nie dokonała :/ ciężko jej wytłumaczyć, że w pewnych sytuacjach nie liczy się koszt, a intencja.. no cóż
Nie lubię tego typu ludzi jak Twoja siostra. Myślałam, że jest młodsza Nic nie pozostało jak jakoś to tolerować i nie brać do siebie jej słów

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Powoli odnoszę wrażenie, że kończy się mój miodowy II trymestr... Jakoś tak ciężej się robi. Też macie takie wrażenie?

Nooo i fakt jest taki że dziś 26+6, więc jutro rzeczywiście zaczynam ostatni trymestr chciałabym już tulić i całować moja Kruszynke, ale niech jeszcze posiedzi w brzuszku te 3 miesiące
Nie Gdyby nie ruchy dziecka to nie powiedziałabym, że jestem w ciąży
Stary 2016-04-28, 10:43   #2169
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

Na siostrę też rzadko mogę liczyć.. ona zanim komuś pomoże to kalkuluje, czy jej się to opłaci Nie jest bezinteresowna.. wszystko przelicza na pieniądze.. chyba stąd zwykle są spięcia.. bo ciągle wypomina mi, źe 'chyba nie wiem ile co kosztuje' Jakbym kurde nie wiedziała Jesteśmy przeciwnościami.. Ja jestem bezinteresowna.. pomagam z czystej troski.. nie oczekuję niczego w zamian.. Ona wręcz przeciwnie wypomina na każdym kroku, jakiego to ona poświęcenia nie dokonała i ile ją to pieńiędzy wyniosło:/ ciężko jej wytłumaczyć, że w pewnych sytuacjach nie liczy się koszt, a intencja.. no cóż
Jakbym czytała o relacjach mojego TŻ z jego siostrą różnica tylko polega na tym, że to ona jest starsza. Czasami się zastanawiam jak rodzice mogą wychować dwójkę tak skrajnie różnych osób... Póki co jest to dla mnie niepojęte.

Zawsze w podobnych sytuacjach powtarzam sobie (i mężowi), żeby się nie przejmować i po prostu robić dalej swoje Siostry nie zmienisz, a szkoda się teraz denerwować.

Cytat:

A trzeci trymestr nie zaczyna się od 28+0? Mnie też coraz bardziej ciężko... wczoraj miałam trudności z pomalowaniem paznokci u stóp;/

Cytat:
Ja też zaraz jak Jasiek się urodzi zakładam nową polisę, żeby kiedy pójdzie na studia i będzie potrzebował mieszkania np lub będzie chciał otworzyć jakiś interes lub pojechać studiować malarstwo w Paryżu miał jakiś start. Jeśli będzie mnie stać na pewno coś wtedy też dorzucę ale żeby w razie czego miał możliwość robienia czego zapragnie. Takie moje marzenie
Z podobnych względów planujemy otworzyć program oszczędnościowy naszej Maliznie mój K. miał otwartą jako dziecko książeczkę mieszkaniową (jak były jeszcze te z dopłatami) i pomimo, że może nie były to zawrotne pieniądze to jednak pomogły mu gdy zamarzył sobie w wieku 24 lat kupić mieszkanie
Stary 2016-04-28, 10:44   #2170
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

właśnie czekam na wieści z frontu III trymestru.. ja mam jeszcze trochę czasu ale zastanawiam sie jak to będzie..
prawidłowe podejście z tym poczekaniem..wiadomo ,że ciekawość i chęć utulenia jest,ale cierpliwości jeszcze trochę

dziewczyny a ciągnie Was czasem brzuch w dół? czy to normalne? w pozycji stojącej takie odczucie jakby ciągnął?
Stary 2016-04-28, 10:44   #2171
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
U nas prywatny żłobek czy przedszkole to ok 1000-1200 Plus wyżywienie. Czasem jeszcze zajęcia dodatkowe płatne oddzielnie :/

Siedzę sobie na wygodnej kanapie, czytam książkę na kindlu i powiem wam, że nic się nie dzieje, nawet nie czuję, ze piłam tę glukozę. Bałam się, ze zwymiotuję od razu po wypiciu, ale poszło i już potem było dobrze. Za 15 minut drugie pobranie. Ale dzień zaczęłam oczywiście od wymiotow. Może dzięki temu z glukozą już bez przygód.

To super ze Ci sie udało bez przygód zrobic ten test glukozy
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 10:45   #2172
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ale mi nogi spuchly przez to siedzenie w poczekalni.

Stwierdzam, że ta glukoza to dla mnie lajcik. W ciąży z synem panie dały mi w lodowatej wodzie zrobioną, zagryzłam cytrynką (polizałam w sensie) i potem dwie godziny u mamy w gabinecie na lekarskim fotelu leżałam, więc było super. Teraz się tak bałam, bo te wymioty, dostałam w ciepłeej wodzie zrobione, zapomniałam cytryny, a poszlo bezboleśnie. Kanapa i książka, to nawet trochę jak wakacje, nie wiem, kiedy miałam możliwość czytania przez dwie godziny bez przerwy

Więc nie martwcie się tym badaniem, jak widać nawet trudne przypadki rzygowe dają radę

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 10:48   #2173
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

A trzeci trymestr nie zaczyna się od 28+0? Mnie też coraz bardziej ciężko... wczoraj miałam trudności z pomalowaniem paznokci u stóp;/
27+0 III trymestr

Cytat:
dziewczyny a ciągnie Was czasem brzuch w dół? czy to normalne? w pozycji stojącej takie odczucie jakby ciągnął?
Normalne, więzadła ciągną
Stary 2016-04-28, 11:11   #2174
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, czy mogę do nawilżacza powietrza wkroplić olejek np. eukaliptusowy na lżejsze oddychanie w nocy? (katar mnie zamęczy niebawem )
Jeżeli tak to jaki ???
Można ! Nawet trzeba ja z całego serca polecam tymiankowy - jeden z najsilniejszych jeśli chodzi o działanie bakterio i grzybobójcze. Genialny na drogi oddechowe. Nie mam nawilżacza ale zawsze jak mi się trudniej oddycha to daję go do kominka zapachowego. Czyni cuda! Mogę Ci też napisać (jak chcesz) skąd ja zamawiałam. Wybrałam jeden z droższych, ale za to starczy go dosłownie kilka kropli i już go czuć

Wróciłam od dentysty - jakoś do wszystkiego nabieram wprawy w tej ciąży.. do pobierania krwi, do dentystów i tym sposobem kolejne 2 ząbki zrobione. Jeszcze tylko jeden
Stary 2016-04-28, 11:12   #2175
iweczka
Zakorzenienie

Idę dziś do laryngologa, zatoki nie odpuszczają
schodzi mi ciągle zielony katar....ehhh

Boje się, że dostane antybiotyk
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 11:13   #2176
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

ciągnie nie wiem czy to normalne, ale jak nie zapomnę to zapytam dzisiaj gina.
Cytat:
27+0 III trymestr
Aaa no to u mnie jeszcze tydzień
Stary 2016-04-28, 11:18   #2177
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

Stwierdzam, że ta glukoza to dla mnie lajcik. W ciąży z synem panie dały mi w lodowatej wodzie zrobioną, zagryzłam cytrynką (polizałam w sensie) i potem dwie godziny u mamy w gabinecie na lekarskim fotelu leżałam, więc było super. Teraz się tak bałam, bo te wymioty, dostałam w ciepłeej wodzie zrobione, zapomniałam cytryny, a poszlo bezboleśnie. Kanapa i książka, to nawet trochę jak wakacje, nie wiem, kiedy miałam możliwość czytania przez dwie godziny bez przerwy

Więc nie martwcie się tym badaniem, jak widać nawet trudne przypadki rzygowe dają radę

Cytat:
27+0 III trymestr

Normalne, więzadła ciągną
dzięki za info

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość

Wróciłam od dentysty - jakoś do wszystkiego nabieram wprawy w tej ciąży.. do pobierania krwi, do dentystów i tym sposobem kolejne 2 ząbki zrobione. Jeszcze tylko jeden
gratulacje.. u mnie z odwagą przy pobieraniu i dentyście też krucho..

Cytat:

zdrówka..może uda się bez antybiotyku..

Cytat:
ciągnie nie wiem czy to normalne, ale jak nie zapomnę to zapytam dzisiaj gina.

Aaa no to u mnie jeszcze tydzień
o to super..dopytaj
Stary 2016-04-28, 11:18   #2178
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Na listę z tego co pamiętam tija wpisuje i jest to niezależne od klubu.

nooo i mnie wyprzedziła o kilka sekund z odpowiedzią

idę do dentysty dziewczyny, trzymajcie kciuki
Kciuki za dentystę.

Cytat:
Dzień dobry.

Po wczorajszej wizycie wszystko z małym ok. Waży już około 570-590 gram. Mały się bardzo zasłaniał rączkami ale udało się wszystko posprawdzać. Moja szyjka przez ostatni miesiąc się nie skróciła ale miewam twardnienie brzucha i powiedziała, że mam jak najwięcej leżeć i odpoczywać. Na następną wizytę mam zrobić glukozę i już się boję...
Super, że wszystko w porządku z małym! Odpoczywaj koniecznie.

Cytat:
Ja jestem przeciwniczką 500 + ale to pewnie dla tego, że mam wykształcenie ekonomiczne i niestety wiem jakie są realne koszty tego przedsięwzięcia. Skorzystają najbardziej Ci którzy do spłacania tego programu się nie przyłożą ... ba, w mojej opinii przybędzie osób którym nie będzie się opłacało pracować ... milion razy wolałabym dofinansowanie do żłóbków, przedszkoli, szkół tak żeby ludziom opłacało się pracować i dorzucać do spłaty tych inwestycji w rodzinę a nie napędzać błędne koło. Co z tymi kobietami które zamiast pracować zostaną w domu bo sie nie opłaca? Wypadną bezpowrotnie z rynku pracy a o emeryturze będą mogły zapomnieć bo brak lat przepracowanych. Wtedy zacznie się płacz i zgrzytanie zębów :/ Oczywiście inną kwestią jest w ogóle temat emerytur w tym kraju który jest pod ogromnym znakiem zapytania. Sama już 5 lat odkładam na polisę którą planuję zrealizować jak pójdę na emeryturę bo na samym garnuszku Państwa nie wiem czy będzie się dało wegetować a co dopiero żyć. Smutne to wszystko. A najbardziej smutne, że ludzie myślą, że to 500+ to coś dobrego dla nich od partii a nie kiełbasa wyborcza.

(...)
No dokładnie, z tych samych powodów jestem przeciwniczką, smutne to wszystko. ;/

A z ciekawości, co studiowałaś? Ostatnio mam taki szalony pomysł, żeby sobie drugi kierunek zrobić, coś ekonomicznego.

Cytat:
Witam się i ja,

Dziś w planach mam okulistę a później muszę gnać do pracy niestety
Okulistę muszę zaliczyć, bo jakiś czas temu poprzez mój budyń ciążowy zgubiłam okulary.....Podejrzewam, że gdzieś musiałam zostawić w toalecie jak szłam wymiotować;/

Co do żłobka/przedszkola to ja się nawet nie wypowiadam;/ Bo tutaj opłaca się tylko być na benefitach....

Darmowego przedszkola tygodniowo jest chyba 12h - to są jakieś 2,5h dziennie....Jak chcesz dłużej to oczywiście płacisz grubą kasę. Dofinansowanie do przedszkola mają tylko osoby, które mają należne benefity.

Wiecie, nie wiedzie się nam źle. Ale jeśli cały mój zarobek miałabym przeznaczyć na opiekunkę czy inną opiekę to faktycznie wolę zostać w domu;/
Chyba, że znajdę pracę za min 10f/h - wtedy to jeszcze jakoś będzie wyglądać, ale za mniej to wolę być kurą domową;/
To powodzenia u okulisty! Co za pech z tymi okularami. :/

Cytat:

Super, że łatwo poszło i masz to z głowy.

Wybrałam na pocztę wysłać L4 i przy okazji weszłam do second handu zobaczyć, czy są jakieś ciuszki dla dzieci. Szału nie było, poza tym nie na wagę tylko np. jedno body 6 zł. A ostatnio kupiłam nowe za 8 zł. Nie mam zbyt dużego doświadczenia w tego typu polowaniach muszę się jeszcze rozejrzeć.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 11:19   #2179
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Można ! Nawet trzeba ja z całego serca polecam tymiankowy - jeden z najsilniejszych jeśli chodzi o działanie bakterio i grzybobójcze. Genialny na drogi oddechowe. Nie mam nawilżacza ale zawsze jak mi się trudniej oddycha to daję go do kominka zapachowego. Czyni cuda! Mogę Ci też napisać (jak chcesz) skąd ja zamawiałam. Wybrałam jeden z droższych, ale za to starczy go dosłownie kilka kropli i już go czuć

Scoiatael, poproszę o namiary
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 11:20   #2180
florencee
Zadomowienie

Cytat:

To dobrze że załatwione już 2.

Cytat:

Dobrze że idziesz do laryngologa, może nie będzie trzeba antybiotyku, trzymam kciuki!
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 11:22   #2181
warszawianka109
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, czy mogę do nawilżacza powietrza wkroplić olejek np. eukaliptusowy na lżejsze oddychanie w nocy? (katar mnie zamęczy niebawem )

Jeżeli tak to jaki ???

czekam na info

i jest kolejna promo na ubranka

Extra!

Piękna pamiątka

Zgadzam się z Tobą

Też słyszałam o takich przypadkach gdzie pary się rozwodziły, żeby zdobyć miejsce w przedszkolu

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

A ja nie wyobrażam sobie zjeść śledzia

kojarzy mi się, że nie do wszystkich nawilżaczy można, ale nie wiem do jakich

ja uzywam do swojego olejku z drzewa herbacianego, a przy katrze wkrapiam Olbas i baaardzo mi to pomaga na zatkany nos

Cytat:
właśnie czekam na wieści z frontu III trymestru.. ja mam jeszcze trochę czasu ale zastanawiam sie jak to będzie..
prawidłowe podejście z tym poczekaniem..wiadomo ,że ciekawość i chęć utulenia jest,ale cierpliwości jeszcze trochę

mam takie ciągnięcie najczęsciej jak trichę pochodzę, albo dłużej stoję, lekarz powiedział tak jak Tija, ze to wiezadla
warszawianka109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 11:22   #2182
natalia_23
Zakorzenienie

witam 3 trymestr czas zacząć

glukoza nie była najgorsza, dla mnie gorsze wysiedzieć tam te 2h z takim uczuciem mulenia, masakra ale przeżyłam i czekam na dobre wyniki

Cytat:
Byłam na wizycie, wszystko ok ze mną i Arturkiem. Dostałam skierowanie na glukozę i pozwolenie dodania do niej cytryny - nie mogę się doczekać. ;P Ale mam to załatwić przed następną wizytą za 3 tygodnie, czyli tak gdzieś w 26 tc mi kazał. Poza tym morfologia mi się poprawiła, ale dalej mam brać żelazo 3x dziennie. Pytałam o Dicoflor i lekarz powiedział, że nie zna badań na ten temat jeszcze, ważne że mam teraz właściwą florę (sprawdzał pH) - można brać, ale np. jakby było CC to i probiotyki nie pomogą i nie uchronią przed niczym. Co do suplementów z DHA i innymi, to mam je brać całą ciążę.

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Witam sie z rana

ból brzucha na szczęście minął w nocy
Dzisiaj czeka mnie pakowanie wszystkich bibelotów do końca, żeby malowanie poszło jak najsprawniej.

na czas malowania przenosimy się do Teściów na dół, nie wiem jak wytrzymam tam 3 dni u nich zawsze tv na maxa gra, a ja nie lubie hałasu, poza tym, mamy spać w pokoju z którego wychodzi się na dwór, a tam Teść wypuszcza psa jakieś 10x w nocy.... ojj coś czuje że dla mnie weekend majowy będzie ciężki...

gratulacje ze względu na rozpoczęcie III trym!
dzięki

może ten czas malowania nie będzie taki zły

Cytat:
Ja spr w domu glukometrem i mialam 78. Pani przed pobraniem spr glukometrem i było 80coś. Godzinę po moim spr w domu.

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Zależy ile z tego 1300 by zostało.
Mnie dojazdy kosztują ok 200 miesiecznie.
Do tego żłobek/przedszkole/niania to kolejny koszt. W przedszkolu wyzywienie ok 4zl/dzień (+/-100) i oplata za godziny. Nawet jak 5 jest darmowe to Bobo trafialoby tam na 9 dziennie (ok80h za które trzeba dopłacić).
Niania w domu na min 9h (9×20×5zl -wiem. Kwota śmieszna, ale i tak daje ok 900zl).
To z 1300 zostanie mi 200-300zl lub nie zostanie bo jak opiekunka weźmie 10zl/hto doplace do interesu.
Dostajac 1000 na dwójkę dzieci i zarabiajac 1300 to bym sie zastanowila, czy nie lepiejzostac w domu. Odebtac je z przedszkola po 5 darmowych godzinach, nie tracić na dojazdy i nie wydawać na nianię.
dokładnie Ja za złobkiem nie jestem, więc zrobie wszystko, żeby przeczekać ten czas z dzieckiem w domu a jak będzie miał 3 latka to do przedszkola pójdzie.
Tu są różne skrajności... mam kuzynkę którą lekarka już prosiła, żeby wypisali dziecko ze żłobka bo po prostu ciągle była na antybiotyku... ale widocznie kasa była ważniejsza.... w tym przypadku opiekunka byłaby może droższa ale za to zdrowe dziecko...

Cytat:
Dzień dobry.

super
nie taka straszna ta glukoza... po prostu trzeba to przetrwać

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 11:28   #2183
tija93
Zakorzenienie

Drogie Panie, tija jest w końcu w ciąży!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 26HBD.jpg (267,0 KB, 48 załadowań)
Stary 2016-04-28, 11:35   #2184
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Scoiatael, poproszę o namiary
Wysłałam Ci PW

Cytat:
No proszę! W końcu! Jaki ładny brzuszek
Stary 2016-04-28, 11:53   #2185
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość

mam takie ciągnięcie najczęsciej jak trichę pochodzę, albo dłużej stoję, lekarz powiedział tak jak Tija, ze to wiezadla
dobrze wiedzieć..

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam 3 trymestr czas zacząć

glukoza nie była najgorsza, dla mnie gorsze wysiedzieć tam te 2h z takim uczuciem mulenia, masakra ale przeżyłam i czekam na dobre wyniki

dzięki

może ten czas malowania nie będzie taki zły

dokładnie Ja za złobkiem nie jestem, więc zrobie wszystko, żeby przeczekać ten czas z dzieckiem w domu a jak będzie miał 3 latka to do przedszkola pójdzie.
Tu są różne skrajności... mam kuzynkę którą lekarka już prosiła, żeby wypisali dziecko ze żłobka bo po prostu ciągle była na antybiotyku... ale widocznie kasa była ważniejsza.... w tym przypadku opiekunka byłaby może droższa ale za to zdrowe dziecko...

super
nie taka straszna ta glukoza... po prostu trzeba to przetrwać
fajnie,że masz juz to za sobą.. no i za trymestr..

Cytat:
o kurcze,rzeczywiście.. przestałas o córce mówić Kubuś to się ujawniła ale wypiąć troche się musisz,żeby było widać
Stary 2016-04-28, 11:57   #2186
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

o kurcze,rzeczywiście.. przestałas o córce mówić Kubuś to się ujawniła ale wypiąć troche się musisz,żeby było widać
Było jej przykro, że myślimy, że jest Kubusiem i się wstydziła ujawnić na zewnątrz No trooszkę muszę
Stary 2016-04-28, 12:19   #2187
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
już Ci dziewczyny odpisały.. a ja mam pytanie do Ciebie- w którym szpitalu będziesz rodzić? we Wrocł? czy masz jakiś rejonowy? i co słyszałas nt wrocławskich szpitali?
Właśnie miałam Ciebie pytać gdzie będziesz rodzić ale pomyślałam że to może za wcześnie
Od położnej która siedzi u mojego gina słyszałam że najlepszy jest szpital w Wałbrzychu a we Wroc to w kolejności Szpital na brochowie, na kamińskiego a na końcu na borowskiej- choć ona sama tam pracuje Ja chyba chcę rodzić jednak na borowskiej, opinie w necie są zadowalające, a moja koleżanka rodziła w zeszłym roku na brochowie i nie była zadowolona Poza tym tam warunki sanitarne są średnie a mnie za przeproszeniem brzydzi nawet robienie siku w publicznej toalecie więc jest to dla mnie ważne. Od kumpeli z Milicza słyszałam że szpital w Trzebnicy jest dobry, bo Ty chyba z tamtych okolic?

Cytat:

Ja też tak bym chciała ją wycałować po tych stópkach maleńkich! Ale niech się nie spieszy i czeka na swój termin

Cytat:
Super brzusio! Ty w ogóle coś przytyłaś?
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 12:20   #2188
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Od kilku dni mam wrażenie. Ze moj zoladek to jedna wielka rana. Nie ma mowy o gorących napojach czy zupie bo cZuję sie jakbym na otwartą ranę cos lała. Niestety glukoza dziala podobnie. Smak spoko, ale to co robi teraz moj żołądek... CZuję zgagę giganta.

Cytat:
U nas prywatny żłobek czy przedszkole to ok 1000-1200 Plus wyżywienie. Czasem jeszcze zajęcia dodatkowe płatne oddzielnie :/

Siedzę sobie na wygodnej kanapie, czytam książkę na kindlu i powiem wam, że nic się nie dzieje, nawet nie czuję, ze piłam tę glukozę. Bałam się, ze zwymiotuję od razu po wypiciu, ale poszło i już potem było dobrze. Za 15 minut drugie pobranie. Ale dzień zaczęłam oczywiście od wymiotow. Może dzięki temu z glukozą już bez przygód.
to się relaksujesz. Oby w końcu te wymioty Tobie przeszły
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 12:22   #2189
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Super brzusio! Ty w ogóle coś przytyłaś?
3,3kg
Stary 2016-04-28, 12:28   #2190
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Przeżyłam. Wypilam, chybaw życiu nic tak slodkiego nie piłam.
Aa ze jakby co to nic nie wiem p cukrzycy ciazowej to zjadłam drozdzowke, kupiłam arbuza i zjem loda na kolację. A jutro tort rozpusta, ale moze to ostatnia.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości